Új privát üzeneted érkezett!

Ezt E-mail-be kaptam:

Tisztelt Szerkesztőség!
Május 2.-án, a TV2 Naplójában lejátszottak egy riportfilmet arról, hogy a Megasztár győztese megtalálta édesapját Sierra Leonéban. A Mind a riportban, mind pedig annak bevezetőjében olyan információk hangzottak el, amelyek sértőek és épp ezért megengedhetetlenek Sierra Leone népére nézve. Mivel Freetownban élek és dolgozom 2003. május elseje óta, ismerem az itteni emberek életét, hétköznapjait, illetve a lakosság és Kabbah elnök érzékenységét az országot érő álhírekkel, vádaskodásokkal kapcsolatban.
A Napló szerkesztőségét, illetve Sváby András (továbbiakban: S. A.) és Vujity Tvrtko (továbbiakban: V. T.) urakat május 7.-én emailben megkerestem és az alábbiakat részükre megküldtem. A TV2 a mai napig sem hozta helyre az elkövetett hibákat. V.T. válaszolt ugyan, ám a riportfilmjével nem engem sértett meg nyilvánosan, hanem egy afrikai országot, ezt pedig csakis a nyilvánosság előtt lehet helyrehozni .
Mi magyarok nem szeretjük, ha a nyugati sajtó megpróbál bennünket lejáratni, hát mi se tegyük ezt mással!
Kérem, hogy az alábbi helyreigazítást (a lábjegyzetek kivételével) szíveskedjenek leközölni. Azt hiszem, ennyivel tartozunk az igazságnak és egy távoli ország becsületének.
Segítségüket előre is köszönöm.
Melléfogások, vagy populisztikus fogások?
Avagy: a valódi Sierra Leone

·

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Hát, igen. Nem hiszem, hogy kevesebben nézték volna meg a műsort, ha nincs tele ennyi csúsztatással.
Valamiért kényszert éreznek a kereskedelmi médiumok, hogy teli rakják az anyagot "kis színesekel". El sem hiszik, hogy egy önmagában is érdekes történetet hitelesen is lehet prezentálni, épp elég az üres híreket felturbózni. (épp tegnap olvastam, hogy Julia Roberts ikreket vár, a 9. hétben van, és már tudják, hogy 1 fiú-1 lány lesz. Most komolyan, a 9. hétben hogy lehet ezt megállapítani?)
 
 


Mért van az, hogy én már meg sem lepődöm? A kereskedelmi tévék híreit minimum kettővel kell osztani, ha egyáltalán van valóságalapja a hírnek.
Ami az ikreket illeti, nem lombik babák? Mert akkor tudható előre. Bár akkor meg fura, hogy már a kilencedik héten bejelentik... Ha vért veszenek a magzattól, spontán terhesség esetén is megállapítható, de azt nem szokták ilyen csöpp lurkók esetében, csak ha nagyon indokolt.
 

 
 

Érdekes, mert nemrégiben még azt lehetett olvasni, hogy Julia valami különleges betegségben szenved, ami miatt egyáltalán nem lehet gyereke ...???Most akkor mit hihet el az ember, hát nem?
Cseri
 


Biztos vagyok benne, hogy ezt a butasagot valamelyik magyar pletykalap irt (hogy Julia Robertsnek nem lehet gyereke)Blikk, vagy Story.
A hir nem igaz! HAZUGSAG!!!
Van egy kulonleges betegsege az igaz (verzekenyseghez kicsit hasonlito, de nem az), ami miatt azt ajanljak neki, hogy inkabb csaszarral szuljon, de mivel ikrek lesznek, meg nagyobb az eselye a csaszarnak.
En szemely szerint nagyon sok boldogsagot kivanok nekik! Nemcsak kedvenc szinesznom, de mint EMBER is felnezek ra, es nagyon tisztelem.
Gondolom azt nem irjak meg a magyar ujsagok, hogy mennyi jot tett, mennyi segitseget adott a raszorulo egeszseges es beteg embereknek.Kép
 
 


Blikk vagy Story nem lehetett, mert azokat nem olvasom, de mindegy. Én most már minden "sztárhírhez" kétkedve viszonyulok, vagy igaz, vagy nem. Julia terhességével is így vagyok. Ha terhes, hát minden jót neki, és a babáknak, ha nem, akkor meg legyen mielőbb az. (már ha arra vágyik, mert még az se biztos) A Paltrow-babát már elhiszem, mert láttam.
Cseri
 


Hahó ide, ide, újra indult a Mega! Nézi valaki rajtam kívül? Érdemes! Erös a mezöny, úgy tünik!
Ibolya cdt vett már valaki? Én egyszer kerestem, akkor éppen SEHOL nem kaptam, az utóbbi hetekben meg nem értem rá cdkkel foglalkozni. Tapasztalat? Állítólag MÁR aranylemez, pedig egy hónapja jött ki kb...
Cseri
 


Váu Ibi cd, király, már platina. (Vera még csak arany :-)
Na mi van senki nem jár erre, pedig télleg tök király az új mezöny!!Az ugyan félö, hogy Tóth család már veszi fel a kölcsönöket a kisebbik lány sms szavazataira, most hogy lakóparkos kérót kap az elsö helyezett, a hülyének is érdemes befektetni párezer feltöltö kártyába...És ezt nem is a rosszindulat diktálja, ez tény...És nem énekel rosszul a kis Tóth sem, tehát nincs buktaveszély...
Na majd meglátjuk...Már akit érdekel :-(
Cseri
 


Nos?
wer
 
 


Mi a nos?
Nagyon ügyesek ezek a mostani döntösök.Valahogy profibbnak tünnek, mint az elözö csapat.Ennek ellenére még nem tudott senki "elvarázsolni".Azaz a spanyol fiú a spanyol számával, az rohadt jó volt, de aztán már nem annyira.
Cseri
 


Neked jobban tetszenek?
Én nem vagyok elájulva tőlük, ráadásul az előző széria versenyzőit hamarabb megkedveltem (legalábbis néhányat közülük).
 
 


Szia Cseribogi!

Bíztam benned, hogy újra éleszetd a topikot! :-)
Szerintem is nagyon erős a mostani mezőny, nekem sokkal jobban tetszenek, mint az első körösök. Már alig várom az újabb fordulót. :-)

Hiszti
 


Szia Hiszti!Most értem haza No.-ból, és két este egymás után a videóról "megáztam".Csak a pattogatott kukorica hiányzott a kezemböl.Jó volt így nézni, mert a sok hülye reklámot gyorsan átpörgettem.Kicsit rontotta az élményt, hogy már tudtam, hogy kik estek ki, de azért még nagyon jó volt. Nincs olyan "erös kedvencem", mint tavaly az Ibolya, de azért jó hallgatni a mostaniakat is.Jó volt a filmzenés is, és tegnap a Loksis meg különösen jó. Legjobb a végén a Mondd, mi lesz velem.A kiesökkel is meg voltam elégedve,mármint, hogy azok estek ki, akik.Még kipottyantanám az Ádámot, a Palcsót (hú, mindjárt megköveznek), az Esztert, és a maradék négyböl már nehezen tudnék választani, hogy ki a legjobb, de személyes szimpátia alapján a Torres.Asszem jelenleg öt bírom a legjobban.Szegény Gabi családi közútálatban szenved(hetne, ha tudna róla)de szó, ami szó nagyon tud énekelni, ezért a legjobb négyben bennhagytam.(Na, meg hogy legyen azért egy nö is benne) Az egyensúly miatt a négyböl, olyannak kellene nyernie, aki hímnemü, nemzetiségi, sovány, és nem tapolcai.Ez persze csak vicc, de legnagyobb esélyt Daninak vagy Caramelnek adnék.
Szia!Kellemes "megázást" minden érdeklödönek.
Cseri
 


Sziasztok!

Tudja valaki, hogy hogyan lehet a döntőkre jegyhez jutni?
Köszönöm segítségetek!
Melinda


Szia Cseri!

Az én kedvencem Pál Tomi volt, szerintem nagyon jó hangja van. Bár az tény, hogy hozzá talán nem illik a popos műfaj, nekem akkor lopta be magát a szívembe, amikor rockot énekelt. Én őt nagyon sajnálom. Eszter felőlem is repülhet, Gabival egyetemben. Bár Gabinak is kincs van a torkában, de nekem nagyon nem szimpi. Ugyanígy vagyok Danival is. A hideg futkos a hátamon, ha nyilatkozik. Brrr... Caramel szimpi, "önazonos", hogy Soma szavaival éljek. Szóval, asszem én most neki fogok drukkolni.

Melinda!

Sajnos, nem tudom, de a tv2 honlapján biztos találsz erre vonatkozó infót. Nem lepne meg, ha már egy darab sem lenne! Ha rábukkansz az infóra, írd meg, légyszi!

Hiszti
 


Melinda, én úgy tudom, hogy jegyeket csak nyerni lehet, valamelyik rádióban (talán Rádió1, de nagyon halványan rémlik, lehet, hogy másik). Kép
Üdv, Klára
 
 


Én meg a két csajszit szeretem!Kép
Nagyon csíptem a Pál Tomit , viszont a másiktól a falnak megyek! Így vagyok a Bálimt Akárkivel , az baromira idegesít!
A Caramel nekem is tetszik!

Tavaly az unokahugom volt az egyik főpróbán , de ő is ismerős által jutott be Mesélte , hogy totál más élőben minden hangzás.Ami érthető is.
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
 


SZiasztok lányok!

Eszembe jutott valami. A még versenyben lévő énekesek keddenként koncertet adnak, nem tudom hol, de a tv reklámok szerint a ticket express irodáiban lehet rá jegyet venni. Az sem lehet rossz! Kép

E.
 


Csak nekem van olyan érzésem, mintha a Tóth Gabit próbálnák szuggerálni a szavazóknak? Hosszú percekig fényezi őt az összes zsűritag. Mindig csak dícséret, soha egy hiba? Nagyon olyan szaga van a dolognak, mintha az volna az elképzelés, hogy "sztár-testvérpárt" csinálnak belőlük.
Ez a mai frizura a kiborotvált halántékkal és a meghosszabított hajjal annyira nem illett a "dívás" dalhoz, hogy csuda
 
 


Egyértelmű, hogy a zsűri őt nyomatja, csak az nem világos, miért. Ha tetszik a népeknek, úgyis szavaznak rá. Nekem már nagyon csípi a szememet, hogy a zsűri ennyire elfogult bizonyos emberekkel és húz le -sokszor indokolatlanul- másokat. Soma olyan, mint egy rossz tanító néni. Vannak kedvencei, akiktől minden szép, akiket meg nem szeret, azok vért is izzadhatnak.
 


Igen, ez találó, tényleg ilyen a Soma. Azért nem értem, miért kell befolyásolni a népet, mert végül a lemezt is a nézők/hallgatók fogják megvenni, és épp azét, aki a legjobban tetszik. Azt már nem tudják manipulálni, hogy a lemezboltban kit válasszak.
És az milyen volt, amikor Soma a Bartók E.-t kiszavazva már előre tudta, hogy ő fog kiesni, pedig elvileg még 4 másik zsűritagnak kellett döntenie utána?
Eléggé hitelét veszíti innetől a dolog tisztasága.
 
 


Tudjátok, azon gondolkodom, mi lesz a jövő héten. Mert még most a héten kinyomják Palcsót, és aztán? Marad ugye Gabi (mint a zsüri favoritja), Torres Dani (szerintem már most sem lenne ott a helye, de hát állítólag olyan szépfiú - nekem mondjuk nem tetszik) és Caramel... Égbekiáltóan igazságtalannak érezném, ha a döntőben Gabi és Torres Dani maradna... de hát szerintem már az sem volt igazságos, hogy Boogie kiesett. Viszont van egy olyan érzésem, hogy egy nőnek lehetőleg végig vagy majdnem végig kell mennie, már csak a nézettség növelése céljából is. És ha már muszáj (ha), akkor az inkább Gabi legyen, mint bárki más az eddigiek közül.

Üdv
Kriszi
 
 


Kriszi, mit szólsz, hogy mégis Dani esett ki? Én már vártam, szerintem sem volt ott a helye, akármennyire el volt tőle a zsűri egyetlen nőtagja ájulva. Most szerinted ki fog kiesni? Érdekesen alakul a dolog. De a szavazás most szombaton is olyan volt, mintha Presser már tudta volna, hogy Dani fog kiesni, pedig még csak ketten szavaztak, Soma és ő, vagyis akkor még csak 1:1 volt az állás. Erre fel is kaptam a fejem. Gabival szerintem az van, hogy tényleg jó, de mégis rossz lenne az emberek szájíze, ha ő nyerne. Szerintem Caramel is nagyon ügyes, én kedvelem.
 


Na beindult a tapolcai szavazógépezet.Innentöl fogva a kérdés az, hogy az országban összesen szavaznak-e annyian, hogy lenyomják a feltunningolt feltöltökártyanyomatókat.Mert azt ugye senki se gondolja, hogy a kétszer már kiesöként kiállt Gabit az a lepra (már el is nézést) Pokolgép tákolmány zene perdítette ki a kiesök közül? Nehogymá az ország összes rockere Gabit nézte és ájultan nyomta az smseket, mert aaaanyira jó volt a nöci.Imádom a Guns'n Roses-t, speciel ez a Gabika által himnusznak titulált szám pont a gyengébbek közül való és azt is A. Rose után nöként gyengécskén elénekelni...én bizony sajnáltam a Danit, mert számomra Caramel egyre unalmasabb.Ugyanazt a hangszínt, ugyanazt az elöadásmódot hozza minden számmal.Dögunalom.És ez a Lacival énekelt duettnél nagyon-nagyon kilátszott.Laci ugyan visszafogta magát, de így is keményen leénekelte Caramelt.Ami a Palcsót illeti, hát le vagyok döbbenve.Pár müsorral elöbb már öt tippeltük kiesönek, erre benyomták a duettet az Ibolyával, és azóta megjött a hangja, de még hogy.Arról meg nem is beszélve hogy halálszerelmes tinilányok nyomják apuci lóvéját a T-Mobilnak Palcsóilag.Mi már itthon fogadásokat készülünk kötni, párom elvakult Carameles, mióta kiesett sajnos a Boogie, én viszont kénytelen, de nem nagyon kelletlen átnyergeltem Daniról Palcsóra, mert Caramelt már szinte jobban únom, mint Gabit.De ha összeesemesezik nekik anyuék a lakóparkos lakást, meg a többi cuccost, hát az elég gáz lesz.És az már baromira nem fogja öket érdekelni, hogy kinek lesz elöbb arany, vagy platinalemeze.Ja van egy kérdésem, elvakult Ibolyarajongók tudják a választ.Ki adta el Magyarországon a magyar énekesek, vagy együttesek közül a legeslegeslegtöbb cdt? Na ?Szerintem ember nincs, aki kitalálja (bocs, ha mégis) a NéwShowr vasárnapi adásában (amit soha nem nézek, most is csak Ibolya miatt) elhangzott a megfejtés. Na csigázzalak még benneteket? Ki tudja mikor jövök legközelebb, ezért inkább leírom, nehogy kilyukadjon az oldalatok.
A ZIZI Labor és az Asszonykórus.
Na, hajrá Palcsó, üdv minden megafüggönek.
Cseri
 


Valahol olvatam még hetekkel ezelőtt a köv. sorrend lesz:
3. Palcsó Tomi
2. Tóth Gabi
1. Caramell

Amikor anno ezt olvastam, kételkedtem, de akkor azt is olvastam, hogy akkor Bálint Ádám fog kiesni. Kiesett. Aztán azt nem tudták megmondani,milyen sorrendben, de megjósolták az Eszter, Boogie és Torres Dani kiesését. Eddig minden bejött.

Kiváncsi vagyok a mai eredményre. Mondjuk Palcsó Tomi 3. helyét elfogadnám. Annak ellenére, hogy az utóbbi időben tényleg szépen fejlődött.

Zsuzsa

 
 


Na, itt is rég jártunk..Tudjuk már, hogy Caramel megnyerte a versenyt, csak a második és harmadik helyezett cserélödött fel.Tulajdonképpen egyetérthetek Caramel gyözelmével, de én már valahogy nagyon úntam a fiút.Nekem tök egyenletes volt a szereplése, számomra a megúszás érzödött ki minden számából.De valszeg tényleg ö volt a legjobb.De engem közel sem érintett meg annyira, mint OI tavaly, tulképp nem érdekelt, hogy ki nyer.Danit szívesen hallgattam volna tovább, mert nagyon tetszett a hangja, de idönként bizony csúszkált... Kép Viszont nagyon helyes kis búrája van, én a kis apakomplexusos olvadoztam mikor bedobta az orrfitogtatós vigyorkát Kép) Amikor a párocskám elött ömledeztem, hogy milyen kis éééédi, hát mindjárt lepedofilezett, de erre muszáj volt rátennem még egy lapáttal már csak a vicc kedvéért is.Na hétvégén állítólag valami koncert lesz, már épp ideje, mert kezd Megaelvonási tünetünk lenni.
De cdt idén asszem nem veszek.Inkább beteszem újra OIt.
Jaaaa!!!!És mit szóltok a Caramel-Bartók Eszti románcra ???Életem párája már a duettesdinél mondta, hogy nana, nagyon gyanúúúsak Kép
Mondjuk a döntö utáni vasárnap este nem lett volna szabad leadni szegény Szerénát, (Caramel exnöje) aki épp babáról álmodozott X millió nézö elött a tvben.Rém ciki lehet neki, most képzeljétek el...Ez nem volt szép dolog.
Na sziasztok MFek.(megafüggök)
Cseri (MF)
 


Szia Cseri!

Én örülök, hogy Caramel nyert, pont azért, mert ő végig egyenletes teljesítmény nyújtott. Danitól a hideg rázott, különösen az orr-ráncolos vihogásától. Brrr! Az már az előző szériánál kiderült, hogy nekünk nem egyezik az ízlésünk, de ezzel nincs is semmi baj, rossz volna, ha mindenkinek ugyanaz tetszenne! Kép
Engem meglep, hogy Caramel Esztivel... Nekem nem tűnnek összeillőnek, de szurkolok nekik. (Én Esztit nem kedvelem különösebben)
Hiszti
 


Sziasztok,
éppen amikor közben akartam írni, akkor nem engedte a Babanet, hogy el is küldjem, úgyhogy elszállt...

Hisztike,
képzeld, pont abban az adásban kezdtem megkedvelni Torres Danit, amikor kiesett. Melyik is volt, talán a rockos? Már összefolyik bennem, hogy mi milyen sorrendben volt...

Én csak most néztem meg a döntőt videóról (jah, megbocsáthatatlanul elaludtam rajta, amikor volt, de hozzá kell tennem, hogy most folyton alszom, rápihenek az újszülöttes időkre előre), és hát a Jégszívnél én Palcsóra szavaztam volna, de csak egyéni ízlésből, és nem mintha ez lett volna a jobb, ugye értitek?
Szóval nekem a Palcsó-féle előadás volt a hitelesebb, és a Caramel-féle a profibb. Valahogy azt éreztem, hogy míg Palcsó tényleg sokat agyalhatott rajta, hogy ez miről szól és hogyan legyen, Caramelnek nem volt egy szál problémája sem azzal, hogy "átfolyassa magán". Na ez volt nekem a különbség. És persze igen, a hangjuk ebben a dalban egyáltalán nem volt egy szinten...
A gálán viszont érezhetően sokkal felszabadultabb volt mindenki - na jó, majdnem mindenki. Caramel, ugye, szegény... Ja és úgy láttam, Boogie-nak kicsit elege van már az egész megasztárosdiból. Na de Soma meg a tombolás a piros ruhában, ajaj Kép

Tényleg fura ez a nagy hirtelen Eszti-Caramel-románc, olyan fellángolósnak tűnik... Úgy ránézésre, illetve már amennyit tudni lehet róluk, a zenei ízlésen és a dalszerzésen (meg persze az ehhez fűződő érzelmeken) túl nem sok közös vonásuk van... Pedig én mindkettőjüket kedveltem.
Pál Tomi hangjára későn döbbentem rá, igaz, neki ha jól rémlik, nem a hangja volt a gyenge pontja.

Sajna vsz. éppen gyermekágyas leszek, amikor ideérnek a koncerttel, úgyhogy nem leszek ott.

Üdv
Kriszi
 
 


Na még egy kis apró véleményszösszenet.Szerintem a második szériában sokkal gyengébb számok voltak, mintha csupa másodvonalbeli szám jogdíjait fizették volna ki.Vagy csak a versenyzök voltak gyengébbek? Na ja, nálam OI-t messze senki nem tudja megközelíteni, de mégis, vagy mégse - irtó béna számok mentek idönként.Pl. nem igaz, hogy a rock-os fordulón micsoda pocsék számok voltak.Tele a világ isteni, világraszóló rockszámokkal, erre Pokolgép, Tankcsapda, Taurus, vagy mi a szösz...Hát már el is nézést, hogy finom legyek, de nagyon gáz volt.Mintha a tavalyi fordulóban ellötték volna a megfizethetö de jó számokat. Hát nem?
Ja még valami.A végén kissé nagyarcosnak éreztem, amikor Caramel közölte, hogy márpedig ö csak a saját számait teszi lemezre.Hát az, hogy viszonylag jól énekel, az egy dolog, de a saját száma, amivel bekerült, nekem rém nyálas volt.Nem biztos,hogy ez jó ötlet.De nekem tulképp mindegy, Caramel cdt úgysem veszek.
Na, jó zenehallgatást mindenkinek.MOst éppen itt dekkolok Budán, "feljöttünk" Pécsröl, mert holnap Nök Lapja buli lesz a Margit-szigeten.Lesz Szabó Leslie is, ha nem lesz túl késön, meghallgatjuk.
Sziasztok.Cseri
 


A szerdai megasztár döntőben volt egy előadójelölt, aki valami "zoli band" nevű együttes számát énekelte. A szám nagyon jó volt (a jelöltről inkább semmit...). Nem ismeri valaki véletlen ezt a "Zoli band"-et?

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Hahó,
OFF
Adrienn,
de jó, hogy itt vagy még Kép Sokat gondoltam ám rátok, most hogy másodjára nekem is fiam született, és egész másképp tipródunk a szopizással, mint a lányomnál anno (Zeze fiam most lesz hét hónapos, pont 24-én). Hogy vagytok??? Ha jól emlékszem, nálad már a kicsi is elég nagy Kép
ON
Sajna nem ismerem én sem ezt a Zoli Bandet, de a szám nekem is tetszett (ez volt az egyik abból a kevésből, amit két altatás között meg tudtam nézni...)

Azt hiszem, a döntőkre majd azért megacélozom magamat, és megpróbálom megnézni őket.

Üdv
Kriszi
 
 


Szia Kriszi!
Gratula a bébihez! Remélem, jól vagytok.
Mi megvagyunk, köszi. Máté már másfél éves lesz jan 1-én. Ádám meg ovis, 3,5 éves. Nincs velünk semmi különös.
Az elődöntőket én is most kezdtem nézni, az elején elriasztott a selejtezők hangulata. Nagyon nem szerettem azokat a részeket, mikor a bénább jelentkezőket válogatták ki. Én nem tudok ezeken nevetni, inkább feszélyez, és helyettük szégyellem magam. Szóval jó ideig felé sem néztem a Megasztárnak, aztán a múlt héten odaragadtam már elé. Az e heti egyébként elég gyenge volt, semmi jóról nem maradtál le. :-)

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Hahó,
OFF
Adrienn,
minden elismerésem, hogy ilyen kis korkülönbséggel bírtad-bírod. Én minden délutánra mosogatórongy vagyok...tudod, nálunk Cicó most lesz három éves, oviról egyelőre szó sem lehet.
ON
Ém sem csípem a bénafelvonulást, de inkább mert sajnálom őket.

Üdv
Kriszi
 
 


Hali mindenki, senki nem függő??? Újabb fun clubok? Szerintem (Oláh Ibolyát leszámítva) messze a legprofibb társaság áll most versenyben. Szabó Eszter, Magdi, Varga Feri (Feri???vagy nem????) és a hosszú fekete hajú csaj is mind nagyon-nagyon jók. Ja és ki nem felejtsem Póka Angélát, aki valamiért kicsit ellenszeves, nem tudom miért, de iszonyú jól énekel, és persze a Kontor Tamás is sztem jól nyomja.
Vélemények?
cseri
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

cron