Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Babanetes Anyukak, Apukak!

Kisfiam 2,5 eves, par honapja kezdte a bolcsit, es kb. azota egyfolytaban beteg. Elotte szinte sosem volt, ha megis, hamar tullepett rajta. Az utobbi idoben egyre nehezebben lelegzik, foleg ejjel. Kb. masfel honapja volt egy tuszos mandulagyulladasa, a penicillin ellenere nem gyogyult meg belole rendesen. A torka szamomra ijeszto, szinte osszeer a ket mandula, olyan rojtos hatasa van es lepedekes. Az orran eddig nem nagyon kapott levegot, az utobbi ket nap ez mar javult. Az elmult ejjel is jobban aludt, ujra remenykedem a gyogyulasban. Penteken elmentunk az orvosunkhoz, azt mondta, erre o nem tud adni semmit, nyilvan nem ket nap alatt fog helyrejonni, mint ahogy nem ket nap alatt jutottunk el idaig sem. Kaptunk beutalot a Madarasz Utcai Korhaz ful-orr-gegeszetere es azt mondta a doki, hogy van esely arra, hogy kiveszik a kisfiam orrmandulajat. Nem vagyok valami lelkes ettol a gondolattol :( Mindjart az elso gondnal ki kell dobni valamit, aminek funckioja van??? :(

Kerdeseim: ti mit gondoltok errol? Esetleg tudtok egy olyan ful-orr-gegeszt, akinek nagyon gyermekbarat a szemlelete es nyugodt lelekkel ajanlanatok nekunk ot?

Koszonok minden reakciot,

egy ketsegbeesett Faline
Faline
 


Kedves Faline, szerencsere nekem meg nem volt hasonlo tapasztalatom a sajat csemeteimmel, de azt tudom, hogy mennyire meg tudja az eletet keseriteni egy vacak mandula. En az elso harom evemre csak ugy emlekszem vissza (mar amennyire lehet), hogy allandoan fajt a torkom, alig kapok levegot, stb,. Engem nagyon hamar megszabaditottak mindket mandulamtol, nem voltam meg harom eves. Azota beteg is alig voltam. En sem vetetnem ki a gyerekem mandulajat az elso szora, de ha tartosan elhuzodik a betegeskedese, akkor nincs ertelme kinlodni.
Egy barati par kislanya is rengeteget kinlodott. Ket napig jart oviva, ket hetig otthon volt. Szabalyosan fuldoklott neha, alig lehetett erteni, amit mondott, mert annyira orrhangon beszelt, mintha mindig nathas lenne. Hosszas vividas utan kivettek a mandulait, azota neki sincs komolyabb baja, a hangja meg olyan lett, hogy nem ismertem ra.
ezekkel csak azt akarom mondani, hogy ha nem kell ne tedd ki a gyereket egy ilyen mutetnek, de van olyan eset, hogy nincs mas megoldas. A gyereknek is jobb, ha megszabadul tole.
Udv
Eva
Eva
 


Szia Faline!

Én adnék egy kis időt a gyermeknek, a közösségbe kerülés első éve minden gyereknél hasonlóan zajlik. Ha a második télen is ilyen a helyzet, akkor már indokoltabbnak tűnik a mandula (ák) kivétele. Mindenképpen javaslom,hogy több dokit is kérdezz meg a dologról, ne csak egyet.
Egy ellenpélda: első fiam első ovis évében (4 évesen kezdte) minden hurutos betegséget összeszedett.Mindemellé kötőhártya gyulladást is (piros a szeme, és váladékozik). Ez utóbbiból rendszer lett, minden taknyos betegség ilyennel folytatódott. (kisbabaként az egyik könnycsatornáját ki kellett mosni, mert akkor is hajlamos volt ilyesmire). El küldtek minket is fül-orr-gégészetre, ahol is megállapították, hogy nagy az orrmandulája, és javasolták, hogy majd tavaszra-nyáron vetessük ki.
Megkérdeztem a gyerekdokit, mennyi az esélye, hogy orrmandula nélkül kevésbé lesz hajlamos a kötőhártyagyulladásra. Válasz az volt, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ettől jobb lesz a helyzet. Mandula maradt.
A srác ma már 7 éves, azóta kiderült, hogy egy adag nyári növényre allergiás is. A manduláit még őrizzük, tulajdonképpen a mandulagyulladás nem lett rendszer nála, és a kötőhártyagyulladásokat is abbahagyta. (most Bronchitises időszakban van, de el ne kiabáljam, idén eddig két ronda köhögést is lábon kihúztunk, pedig tavaly mindből Bronchitis (és aztán antibiotikum) lett.)
Másik két gyermekem mandulái is megvannak.

Nővéremét kivették, enyémet nem. Semmivel nem volt kevesebbet beteg nálam. Az én manduláimra a háziorvosom még mindig pályázik, de már nem adom. Nővéremnél gyerekkorban minden betegség tüdőgyulladássá alakult, én megmaradtam a torokfájásnál.

Mint mindebből láthatod, én a természetes dolgok híve vagyok, ha nem lenne szerepe, akkor nem lenne mandulánk.

A három éves kort mindenképp várd ki szerintem.
Nővérem kisfia is nehezen kapott levegőt, horkolósan stb., kivették az orrmanduláját. Még mindig horkol, én nem hallom rajta, hogy sokkal jobb lenne.

Persze, ha az akut gyulladások maradnak, lehet, hogy könnyebb lesz mandula nélkül.

Még valami: van egy kúra, Broncho-vaxom, kapszulás, immunrendszer erősítő. Nem túl olcsó, de szerintem hatásos. Az első gyereknél a sorozatos kötőhártyás eset után csináltuk végig, az ikrekkel már ovi előtt. Erősíti a szervezetüket, hogy a begyűjtött betegségeket gyorsabban, kevesebb szövődménnyel vészeljék át.
Ildi
Pethes Ildikó
 

 
 

Szia Faline!
A gyerekorvosunk (remek gxermekorvos, maximálisan meg vagyok vele elégedve!!) egyben fül-orr-gégész is, ha jól emléxem, a Sote fülklinikáján rendel, deverre nem merném letenni a nagyesküt. Ha gondolod, emilben megadom az elérhetőségét. szabozso@egon.gyaloglo.hu
üdv
Zsóka
zs?ka
 


Eva, Ildi, Zsoka!

Koszonom a hozzaszolasokat, voltunk a ful-orr-gegeszeten es meglepo modon a fulere es az arcuregere kapott antibiotikumot. A valtozatossag kedveert most fulfelszurassal fenyegetnek.

Ildi, most kapok Broncho-Vaxom-ot, egy ismeros orvosno is ajanlotta, szoval koszi a tippet!!!

Meg kuzdok, harcolok, aztan majd meglatjuk...

Koszi meg egyszer nektek, lanyok!

Faline
Faline
 


Én csak annyit mondok:
Soha senki ne vetesse ki senki fia manduláját.
Én is ettõl szenvedek.
Névtelen
 


Nekem 18 évesen vették ki a mandulámat, mert olyan gyulladásos góc volt, hogy mindenem begyulladt, az ízületeimtõl kezdve a szívizomig. én abba haltam majdnem bele, hogy volt mandulám.
Luca
Névtelen
 


Kedves Faline!

Egy gyermek könyvbe azt olvastam, hogy a gyermek manduláit 4-5 éves kora elött nem szabad kivenni, mert ekkor még fejletlen az immunrendszere.
Persze kivétel ez alól az aki egyfolytában ettõl beteg.

Mellesleg mi is a Madarászba járunk a Votisky dr.-hoz szerintem nagytudásu tapasztalt orvos és szereti a gyerekeket.

Szia Kata
oreg123@freemail.hu
Névtelen
 


A Pethes ildikóhoz és a Falinéhoz lenne egy kérésem. Írd meg légyszíves, hogy mi az a broncho-vaxom, hogy kell használni, hol lehet beszerezni?

Kata
bigacsiga
 


Kedves Bigacsiga !

Mi is használjuk a Broncho-vaxumot. Ez egy immunerősítő, kúraszerűen lehet használni.
Egy hónapig mindennap egy kapszula, aztán három hónapig havonta 10-10-10 kapszula. Ezt évről évre lehet szedni, mi szeptemberben, vagy októberben szoktuk elkezdeni.
Nekem a fiam nagyon beteges, de amióta szedjük, azóta ritkábban beteg és gyorsabban is gyógyul egy-egy betegségből.
Én nagyon tudom ajánlani, nálunk nagyon jól bevált !

Szia

Szilvy
Szilvy
 


Köszi Szilvy, de hol lehet megvenni?
Gyógyszertárban vagy hálózatban terjesztik esetleg a doki írja fel?

Kata
bigacsiga
 


Kata !

Gyógyszertárban lehet kiváltani és az orvos írja fel.

Nem túl olcsó, de szerintem nagyon jó !

Szia

Szilvy
Szilvy
 


Bigacsiga!

Már mindent elmondtak a többiek. Az ára két éve 1700 Ft körül volt, nem tudom most mennyi. Két doboz per gyerek per kúra. Az első gyereknél mi két évre rá ismételtünk, a kisebbeknél két és fél éve volt az első és épp a napokban gondoltam rá, hogy lehet, hogy ideje lenne ismételni (lányom egy hónapja, vagy már több is, abba se hagyja a köhögést, orrfolyást, én meg nem tudom eldönteni, tömjem-e egy hónap után még Fluimucillal, vagy jobb egy kis szünet) Viszont tény, az első adag végétől érezhető a hatás. Amúgy reggel éhgyomorra kell beszedni egy kapszulát, nekem a kicsik három évesen lazán megbírkóztak a feladattal.
Immunerősítő, hatásmechanizmusa az oltásokéhoz hasonló, de élő kórokozót nem tartalmaz, és nem (vagy nem csak?) vírusok ellen van, hanem bacifajták ellen, ez fel van sorolva a dobozán, de már nem emlékszem a pontos listára, de kb. 6-7 faj van felsorolva. A gyerekorvosod biztos hallott már róla, kérdezz rá. Szerintem megéri.
Ildi
Pethes Ildikó
 


Köszönönöm az információkat mindenkinek Bronhco-Vaxom ügyben. Én eddig még nem hallottam mástól róla. A gyermekorvos biztosan ismerni fogja, majd beszámolok róla mit mondott.

Sziasztok
Kata
bigacsiga
 


Sziasztok!
Nem akarok ünneprontó lenni, de nekem pont a Bronhco- Vaxomtól lett kruppos a gyerkoc. Egy hét után jelentkezett nála a krupp. Amúgy a bölcsi kezdetén mi is állandóan betegek voltunk és antibiotikumon élt a lányom. Kétévesen az orrmanduláját is kivették. Ekkor megelégeltem mindent, és elmentünk egy homeopata orrvoshoz. O adott immunerosíto bogyókat, és ha van valami probléma akkor is hozzá fordulunk. Azóta csak az orrfolyás volt szerencsére a legnagyobb problémánk. És tény, hogy több mint 6 hónapja nem kapott gyógyszert a lányom és folyamatosan tud bölcsibe járni.Amúgy nagyon jó immunerosíto a Dr. Teiss féle Ehinachea oldat is. Csövi: MIMI
Névtelen
 


Az immunrendszer fejlõdése
[url=http://www.pharmanet.hu/babapatika/0103/cikk07.htm" TARGET="_top]http://www.pharmanet.hu/babapatika/0103/cikk07.htm[/url]
bigacsiga
 


Szia Faline!
Az én kislányom is ugyanúgy járt, mint a Te gyermeked.November elkezdte a bölcsit, utána állandó orrfolyás, köhögés, piros torok.Lázas azonban ritkán volt. Februárban a háziorvos javasolta, hogy nézessük meg fül-orr gégésszel. Orrmandula kivételét javasolta. Ez egy idõs orvos volt, akit ismerõsök ajánlottak, és megbíztam benne. Így nem vitattam, fõleg mivel a házi orvos is ezt mondta a mandula mûtétet.Pár nap híján két éves volt a pici lányom amikor kivették az orrmanduláját.Rettegtem az egésztõl, lelkileg borzalmas érzés volt, de szerencsére õ nagyon jól viselte. a mûtét után két óra hosszát aludt, utána olyan volt mint mindig, alig bírtuk visszafogni, hogy ne ugráljon a lépcsõn stb.Utána kb. két hónapig még tartott ez a beteges , orrfolyós, köhögõs állapota, és aztán szerencsére elfelejthettük az egészet. Most már ott tartunk, hogy másfél év alatt egyszer szedett antibiotikumot, egyébként a jelentkezõ kisebb nátháknál homeopátiázunk.Ha még a kicsi bírja ezt a rossz közérzettel járó állapotot, akkor én még ajánlanám a homeopátia kipróbálását is, mert az is sokat segít. Egyébként, meg meg kell gondolni, mivel okozol a gyerek szervezetében nagyobb kárt, ha állandóan beteg és antibiotikumokat eszik, vagy ha egy egyébként már beteg szervet, ami a mandula kivesztek? Valahogy ez olyan mint a fog. Elsõdleges a megtartása, de ha már annyira rossz, akkor a többit is elronthatja. Mindenképpen kérdezz meg több orvost is, és aztán próbálj dönteni. Jobbulást kívánva: SzMariann
SzMariann
 


Sziasztok!

Jol magara hagytam a topicomat... Tobb, mint egy eve inditottam, de jol emlekszem, mennyire ketsegbe voltam esve akkor. A bolcsis ev elso resze allando betegsegekkel telt, en lelkileg a padlora kerultem, szerintem nem sok hianyzott az idegosszeroppanashoz Kép A kisfiam mandulaja nem javult azutan sem, egy csomo mindent kiprobaltam, aztan nyar vegen vegul kivettek az orr- es a garatmandulajat is. Eddigre olyan allapotba kerult a garatban levo, hogy mar menthetetlen volt, Benci nem tudott lenyegeben normalisan aludni ejjel, az orrmandulaja miatt nem tudott levegot venni az orran, a garatmandulai pedig osszeertek a torkaban... Szornyu volt, na. Utana szepen javult, de most megint jonnek a hideg idok es ujra elkezdek parazni. Ha hangosabban alszik vagy horkol, en mar remeket latok... Penteken megyunk a dokihoz, aki mutotte, csak amolyan megnyugtataskeppen. Van homeos dokink is, jo reg szedi az alkati szereit, betegsegek eseten pedig foleg Gripp-Heelt, immunerositonek pedig Dolicoccilt. Mar ovis a nagyfiu, egyszer volt beteg eddig, a tobbiek allandoan kohognek es nathasak - nem merek kovetkezteteseket levonni, de ugy tunik, jo ez a modszer nekunk.

Bocsanat, hogy ilyen hosszu lett, de olyan reg terveztem mar, hogy leirom, mi tortent az elmult egy evben...

Faline
 
 


Szia!
A fiamnak mandulagondjai vannak. szeretnék minél töbet tudni a homeopátiárról ezzel kapcsolatban, esetleg privát írhatnék neked? Nagyon sokat vagyunk betegek. Az én címem: zalaim75@freemail.hu
Köszönném ha tudnál válaszolni.
Márti
 
 


Halihó:):):)

Esetleg van olyan gyerkőc aki mostanság vár mandulaműtétre? Vagy esetleg akinek már megvolt?
Szívesen fogadnék tapasztalatokat......
Május 7-én vették ki kisfiam manduláját, most lábadozunk:):):) Jó lenne, hasonló anyukákkal tapasztalatokat cserélni:):) Hátha van valaki:):):)

 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet: