Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Annyi lakóhely szerinti topic van,de őrmezei nincs
Lehet,hogy nincs is rá igény de gondoltam meg próbálom hát ha jelenkeztek.
Bea
 


Szia Bea!
Mi nemsokára a környékre, de nem pont Őrmezőre költözük. Még nézegeted, hogy ír-e ide valaki? Nekünk egy tüngéri, majdnem 6 hetes lányunk van!
Jelentkezz, ha az utóbbi fél évben még nem adtad teljesen fel!
üdv,
Pitypang
 


Szia!Bea vagyok más néven
Nem nagyon jártam erre!
 
 

 
 

Eltelt egy év, és Te még mindig 20 kg-ot cipelsz 30 lépcsőfokon?
Lejárt a törvényben előírt határidő és Téged néhány lépcsőfok még mindig elválaszt a világtól?
Szeretnél egy olyan országban élni, ahol a választott vezetők betartják az általuk hozott törvényeket?
Ki szeretnéd fejezni szolidaritásodat a hátrányos helyzetűekkel és elesettekkel?
Ha igen, akkor várunk 2005. szeptember 20-án 16:00 órakor a Kossuth térre a Parlament elé, ahol ismét felemeljük szavunkat a
MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉS ÉS KÖZÉPÜLETEK AKADÁLYMENTESSÉGÉÉRT!
A demonstrációt a TAVASZ (Tegyünk A Világért! - Anyák Szövetsége) Egyesület szervezi, csatlakozott hozzá a Fehér Kereszt Gyermekvédő Alapítvány, a Habeas Corpus Munkacsoport, a Levegő Munkacsoport, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a NaNE Egyesület, a Terézvárosi Zöld Kör, a Városi Biciklizés Barátai, a Védegylet és a Zöld Fiatalok. Az eseményt támogatja a Humanista Mozgalom.
Médiatámogatónk a Civil Rádió és a www.tusarok.org
 
 


Kedves Örmezeiek!

Októbertől Önöket is várjuk a
SZÜLÕK HÁZA

Kamaraerdei Közösségi Házban induló programjaira!


A SZÜLÕK HÁZA Program szolgáltatásai pontos, korszerű, orvosi szempontból is megbízható információt és tanácsadást nyújtanak a családdá szerveződés korai szakaszában felmerülő kérdésekre, problémákra, egyben lehetőséget is biztosítanak a kisgyermekes családok és a kisgyermekek számára, hogy szabadidejüket aktívan és hasznosan tölthessék el.

Fonó – Családi koncert és csoportos, tematikus beszélgetések szülők és leendő szülők számára, szakértők bevonásával ( Szülés, szoptatás, alvás, evés, nevelés kérdései )


Terhesrelaxáció

A csoportos foglalkozások egy 30 perces irányított relaxációval kezdődnek, amely alatt a várandósoknak módjuk nyílik arra, hogy érzelmi betekintést nyerjenek a méhen belüli életre. A testi-lelki ellazulás alkalmával a magzat és mamája között olyan érzelmi csatorna nyílhat, amelyen keresztül a kismamák és magzataik között, aktív kommunikáció indulhat, amely egész későbbi kapcsolatukra építő hatást gyakorol majd. A relaxációt minden alkalommal kb. 1 órás csoportos élményfeldolgozás kíséri. Akár az 5. héttől el lehet kezdeni, de a 16. héttől ajánlott.

Mozgás, torna lehetőségek

A kismamák számára rendkívül fontos a jó erőnlét és közérzet, valamint nagy szerepe van annak is, hogy mielőbb visszanyerhessék kedvező testképüket, a mozgás, egészségmegőrzés és alakformálás terén is foglalkozhassanak magukkal. Szeretnénk olyan órákat biztosítani, ahol a mozgás nehézsége és intenzitása összhangban van a kismamák szükségleteivel és terhelhetőségével, és ahol szívesen látott nézelődők a babák is, akik tölthetnek időt a játszócsoportban is, de közelről szemmel tarthatják a mamát, beszállhatnak a tornába, vagy éppen megakaszthatják azt, ha arra van szükségük.

- Várandóstorna
- Szülés utáni regeneráló torna
- Baba-mama torna
- Manótorna gyerekeknek

Manómuzsika

Versek, dalok, játékok a legkisebb korosztály számára (fél év-3)
Játékformák: kézjátékok, ritualizáló, ismétlődő mozgások,„mintha” játék, höcögtetés, lovaglás, felelgetés, körtánc, ének

Egyéni konzultációs lehetőség


Jelentkezni lehet:
Személyesen: a Kamaraerdei Közösségi Házban, cím: 2040 Budaörs, Kismartoni u. 45
Telefonon: 06-30/ 942-3699-es számon
Emailben: regosjudit@chello.hu
 
 


Sziasztok!
Nem tudom, jár-e erre valaki, de próbálkozom.
Õrmezőn lakunk (Kép), Villő lányunk 6 hónapos és kezd társaságképes lenni.
Törpenyúl

Törpenyúl
Lilypie 2nd Birthday Ticker
 


szia ! én is Õrmezei vagyok , vagy még ?
hope
 
 


Éljen, éljen! Vagyok bizony!

Törpenyúl
Lilypie 2nd Birthday Ticker
 


mesélj magatokról

hope Kép
 
 


Villő az első (és ezidáig egyetlen) gyermekünk, hármasban éldegélünk a Menyecske utcai hosszú házsorban. Férjem informatikus, egyelőre PhD hallgató, én néhai közgazdász, most GYED-en.

Villő lányunk lassan 6,5 hónapos. Kicsit lusti, úgyhogy most kezd forgolódni, jönnek a fogai, az egyik kibújt már, a többiről inkább csak a sírdogálásból sejteni, hogy készülődnek.
Séta- és társaságkedvelőek vagyunk, már alig várom, hogy Villő élvezni kezdje a játszóteret (még nem tud ülni, így a hinta is még korai ).

És ti?
Üdv,
Törpenyúl

Törpenyúl
Lilypie 2nd Birthday Ticker
 


szia !

mi 18 hósak vagyunk már sokat járunk le közösségbe . Amugy szocmunkás voltam a lányom születéséig ! nálunk is ő az egyetlen ! Kép még ..
a lánynak már 16 foga van , de nem volt egyszerű munka megszenvedni őket , nektek mennyi van ?
üdv hope
 
 


Szia Hope!

Villőnek még csak 2 foga van, nálunk a fogzás viszonylag egyszerű eset, kicsit nyűgös, de nem vészes. Örülök is neki, nálunk az első 3,5 hónap nagy hasfájások közepette telt, pedig görcsoldót is kapott. Talán akkor kisírta magát... Kép

Szép Húsvétot kívánok nektek és sok locsolót! (Villőnél most jártak az első locsolói, egyelőre még csak a versikéket hallgatta nagy figyelemmel, a kölniből nem kapott Kép)

Szia,
Ági (alias Törpenyúl)

Törpenyúl
Lilypie 2nd Birthday Ticker
 


szia Ági !

nektek is Kellemes ünnepeket kívánok ! Kép
a hasfájást ismerem , az én lányom a mai napig sokszor kínlódik még a pocakjával Kép Annát is meglocsolták már , ő meg elszaladt bőszen Kép Kép

hol szültél ? és milyen volt a szülésed ?

üdv hope
 
 


Szia Hope!

Megjött a jó idő, kicsit eltűntem :-).
Tegnap voltunk először játszótéren Villővel. Még nem tud ülni, úgyhogy egyelőre csak az ölemből nézelődött, kicsit hintáztunk, leterítettem egy pokrócot, és ott olvastunk.
Jobb volt, mint a panelban...

Ti melyik játszótérre jártok? Mi itt voltunk az Órás-játszón.
Üdv,
Ági

Törpenyúl
Lilypie 2nd Birthday Ticker
 


Ja igen, és a szülésem története:
Én a Szent Imrében szültem, "természetes módon", szóval nem volt semmilyen beavatkozás, infúzió vagy hasbatérdelés. Sőt: bár már korán reggel elment a magzatvíz, és du. 5-ig semmilyen fájásom sem volt, senki sem sürgette a dolgokat, szépen kivárták, míg Villő ki akart végre bújni. Kértem, hogy gátvédelemmel szülhessek, így gátmetszés sem volt, és nem is nagyon repedtem. (Viszont már néhány órával később jól tudtam ülni Kép)

Láttam, hogy indítottál közben XI. kerületi topikot is. Menjünk át inkább oda?

Szép napokat,
Ági

Törpenyúl
Lilypie 2nd Birthday Ticker
 


Szia Ági!

Jártok még ide?
Én is Őrmezei vagyok, habár még a pocimban van a babus. 05.29-re voltam kiírva, de úgy látszik nagyon jól érzi magát a picúr idebent. :D
Olvastam, hogy a Szt. Imrében szültél. Megírnád, hogy ki volt az orvosod? Választottál szülésznőt? Mert arról én sanja lecsúsztam... :?
Pont tegnap voltunk bent vizsgálaton a dokinál, már reménykedtem, hogy azt mondja "maradjon Anyuka, szülünk", de sajna csak "szűken egyujjnyi a méhszáj és még hosszú a méhnyak"-ot hallottunk. Mindegy, gondolom bent nem marad. :)
Itt van védőnőd Örmezőn? Nekem a Pintér Éva, nagyon szimpi, persze aztán majd kiderül a babázásnál... Ja és a Magyar dokit választottuk gyerekorvosnak. Tudsz róla valamit?

Ne haragudj a sok kérdésért, de olyan jó végre olyan valakit látni, aki itt lakik őrmezőn. Egyébként mi az Igmándiban lakunk.

Köszike előre is.

Ui.: Kedves Hope, természetesen ha még itt vagy a Te véleményedre is kiváncsi vagyok! Vagy bárkiére! :)

Szép napot mindenkinek, remélem elmúlik már ez a szél!

Zsu
 


sziasztok lányok !

bocsi hogy eltűntem , de elment a kedvem a topicoskodástól egy időre ...

Üdv Zsu köztünk :D
megszületett a babád ??? te kinél fogsz vagy szültél ??? nekem más a védőnőm , a Magyar dokit csak egyszer láttam , normálisnak tűnt , több anyuka is jót mondott róla , de hát ugye az orvosválasztás egyéni ízlés kérdése .

hogy fogják vagy hívják a babádat ?

kedves torpenyúl , hogy vagytok ? Villő ?

remélem írtok puszi hope
 
 


Sziasztok!

Nagyon régen nem jártam erre, bocsánat a hosszú hallgatásért.

Zsu, gondolom azóta megszületett a baba. Minden rendben ment?

Nekünk Tímárné Judit a védőnőnk (a fehérhajú :) ) Nagyon helyes, sokat segítenek ők is, és a doktornő is (Kenderesi drnőhöz járunk).

Sajnos elég sokat látjuk őket, főleg mostanában, Villő nagyon rosszul bírja a meleget, júni vége óta izgalomban élünk. Akkor ugyanis egy héten belül kétszer is "elfelejtett" Villő levegőt venni éjszaka. Hála Istennek, mindkétszer úgy, hogy éppen mellette voltam. Akkor voltunk alváslaboron is, de semmit (SEMMIT) sem tudnak mondani arról, hogy mi lehet az oka, vagy hogy mit tehetnénk megelőzésképpen.
Úgyhogy szereztünk légzésfigyelőt.

Hope, veletek mi újság?

Szép (és kicsit kevésbé meleg) napokat nektek.
Puszi,
Törpenyúl (aki mostanában nagyon rosszul alszik :( )
 


Kedves Fórumosok! Anyukák és Apukák! Tartsátok nálunk, a Szülők Házában fórum találkozótokat és egyéb családi rendezvényeiteket (szülinapi buli, stb). Kétszáz négyzetméteren, óriási játéktéren, sok-sok játékkal, beszélgetős és kávézós sarokkal, óriás csúszdával várunk titeket! Címünk: XI. kerület Eleven Center, Rétköz utca 7. Előzetes bejelentkezés alapján árainkból 10% csoportos kedvezményt adunk. Állandó programjainkat a http://www.szulokhaza.com/szulokhaza_programok.html honlapunkon olvashatod. Amennyiben csak Ti szeretnétek aznap játszani, az egész játszóházat is kibérelhetitek, sőt, még szakértői, illetve egyéb programokat is szervezünk nektek.
 


Téged is vár a Szülők Háza Családi Központ és Játszóház

…mert TE is fontos vagy!

Kényelmes karosszékben dőlhetsz hátra, újságot olvashatsz, internetezhetsz, kávézhatsz, beszélgethetsz, amíg gyermekeid igényes és biztonságos környezetben, szakképzett munkatársaink felügyelete alatt játszanak.

Rendelkezésedre áll masszázs, vagy éppen manikűr-pedikűr. Legyél bár várandós, vagy „friss” kismama. Tornázhatsz, jógázhatsz, de választhatsz tanfolyamjaink közül is. Büszkék vagyunk rá, hogy központunkat egyre több apuka látogatja!

Felnőtt programjainkon kreatív gyermekfelügyeletet biztosítunk!

Nem vagy egyedül! Kérdéseidre választ kaphatsz szakembereinktől egyéni, vagy csoportos beszélgetéseinken.

De, ha gondolod, el is intézheted ügyes-bajos dolgaidat, vagy éppen be is vásárolhatsz.
Ne aggódj, mi vigyázunk szemed fényére!

Gyermekprogramjainkat is igyekszünk élvezetesé tenni a számotokra, így azok aktívan mozgósítanak majd Titeket is.
Így a gyermekeitek - a szülői mintát követve - bátrabban be tudnak kapcsolódni a játékba, és Ti gyermekeiteken keresztül újra átélhetitek a játék a zene örömét.

Levesszük válladról a terhet!

Tartsd nálunk - az ország legnagyobb nappalijában – gyermeked, vagy akár a nagyi születésnapját!

Gyere velünk táborozni!

Programjainkról bővebben a www.szulokhaza.com, weboldalunkon olvashatsz, vagy ellátogathatsz hozzánk személyesen a XI. ker. Rétköz u.7 alatt található Eleven Centerbe, ahol szeretettel várunk Titeket, minden nap 9-19 óráig.
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy ismeretlenül zavarok de lehet, hogy valakit érdekel:

Összeszokott 3 fős csapat családi házak, lakások heti rendszeres vagy alkalmankénti takarítását, kertgondozást, karbantartási munkát vállal Budapest déli részén és a környező településeken.
Egyénre szabott árak és szabadon változtatható időpontok.
Hívj: 06/203831924
Írj:munkamailbox@gmail.com
Nem fogod megbánni. Gyors, olcsó, megbízható, leinformálható csapat vagyunk!!!!


Szép napot mindenkinek és köszi, hogy elolvastátok.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: