Új privát üzeneted érkezett!

Elég borzasztó,hogy azonnal csalást feltételez bki is.Inkább erre mondanám,hogy ilyen országban élünk...és ettől vagyok elkesederedve!Kép

 
 


Szia Angel!

Igazad van! Hihetetlen, hogy a rendszerváltás után 16 évvel még mindig a komcsik kellenek!

Borzasztó, hogy az 56-os forradalom évfordulóját ezekkel kell ünnepelni....

Ditta

Kép

Kép
 
 


Anyapoc,

megbocsáss,de négy éve is csaltak.El is ismerték.Ezek után mi jóra számíthat az ember???!!
 

 
 

Hát Lányok, ezek szerint Mo. nagyobb része úgy gondolja, hogy a Fidesz rosszabb volt, mint a "komcsik"! Valamit azért ez sejtet, nem?
 


Elkeserítő számomra,hogy milyen ez az ország!
Nem látják,hogy mi folyik itt?!Majd megtapasztalja mindenki a saját bőrén.Csak ezzel az a baj,hogy azok is,akik nem akarták/akarják szívni fognak.
Nem értem,hogy hol van az emberekben a magyarság tudat,magyarság érzet?!Elvégre Magyarországon élünk nemde?!
Ami itt folyik az már nem demokrácia!Ereszd el a hajam,itt korlátok nélkül mindent szabad,szemtelenség,és pofátlanság minden mennyiségben.Keresztűl tiporva a másikon...Ez síralmas!
 


Angelheart

Na,ugyan,mondd már és hogyan?KépKépKépAnnyira kíváncsi vagyok!Gondolom,abszolute biztos forrásból tudod!
Ugyan már,ezt felnőtt ember létedre nem gondolhatod komolyan!Megdöbbentő....


Inkább ez a siralmas,ami ebben a topikban most van.A komcsizás, a magyarkodás,szemrehányás...Ezért nem halad az országunk.MErt könnyebb komcsizni,mint építő szándékkal ellenzékben lenni,ami esetleg némi hasznára lenne az országnak.Teszik ezt azok az emberek,akik azt a rendszert uúgy kiszolgálták...És hogy Dávid Ibolyát ideézzem,a végzetes kettéosztottság felé haladunk pontosan emiatt...Én sajnálom ezt...

Veszíteni tudni kell.lehet emelt fővel is,sérelmek nélkül...

 
 


Kíváncsi leszek mi lesz itt pár év múlva, nagyon kíváncsi....

Olyan szó nincs h, magyarkodás már bocsánat. Kép

"Rendszerváltozáskor" kellett volna elszámoltatni azokat akiknek már akkor is millióik voltak. Akik azóta csak még vagyonosabbak lettek. Hogy hogyan, jókor voltak jó helyen és ügyesek voltak.

Hasonlítsuk már össze az MSZP 10 leggazdagabb emberét és a Fidesz 10 leggazdagabb emberét. Gondolom tudja mindenki ki Mo. leggazdagabb embere... Nem Gyurcsány ennyit segítek, de nem is jobboldali politikus Kép

Na mindegy.... Majd legközelebb!!!!Kép
 
 


Engedjetek meg egy idézetet:

"Minden nemzetnek olyan kormánya van,aminőt érdemel.Ha valami oknál fogva ostoba,vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára,akkor a nép azokat a fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi.De,ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén,akkor bizonyos,hogy a nemzetben van a hiba.Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen"
Széchenyi István
 


Nagyon igaz ez az idézet: "...ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi..."
Valami ilyesmi történt 4 évvel ezelőtt, nem?
Még ennyi hazug arcú, sumák és hitegető "fickót", mint a jobboldali emberkék nem hordott hátán a Föld. Nem sokkal jobb a baloldal sem, ne értsetek félre. Õk is csak a maguk malmára hajtják a vizet, de ennyire elvakulttá és fanatikussá csak a jobboldal tehet.
 


Picipötty,

mivel kultúráltak vagyunk,erre az utolsó reagálásra inkább nem válaszolnék,mert szemtelenségre még nagyobb szemtelenség lenne a válasz,de inkább nem...
 


Amikor Isten megteremtette a nemzeteket, minden népnek két-két tulajdonságot adott.

Sok lett a nép, elhúzódott a munka, a magyarokra késő este került sor.

Amikor a Mindenható megteremtett bennünket, így szólt:

- A magyaroknak az okosságot, meg a becsületet adom és azt, hogy a kommunistákra kell szavazniuk.

- Elnézést Uram! - szólt ekkor Gábriel arkangyal. - Ha jól számolom, a magyaroknak három tulajdonságot adtál.

- Ejnye! - mondta az Úr. - Ezt aztán jól elnéztem, de most már vissza nem vonhatom. Hát most mit csináljunk?

Rövid tanakodás után úgy döntött az Úr, hogy a magyaroknak adott három tulajdonság közül egy
emberre csak kettő lehet igaz, a harmadik nem, s maguknak kell választaniuk az alábbiak szerint:

-Ha egy magyar okos, és a kommunistákra szavaz - mondá az Úr -,

akkor nem lehet becsületes.

- Ha becsületes és a kommunistákra szavaz, akkor nem lehet okos.

- Ha pedig okos és becsületes, akkor nem szavazhat a kommunistákra.

Kép Kép
 
 


Mindegy,milyen köntösbe bújtatjuk,hogy hívjuk,nevezhetjük nacionalizmusnak is....De VAN...KépSajnos nem a szó jó értelmében...KépÉs a szörnyű,hogy aki nem keresztény,nem jobboldali,az nem magyar...burkoltan,de ez van...Személy szerint ez számomra sértő....No de ez az én bajomKép!

Nos, a kommunizmus igazi áldozati mi vagyunk,pártállástól,szemlélettől függetlenülKép...
Hiszen nem engednek túllépni ezen...Sok ember kapva kap az alkalmon,rágódjunk a lerágott csonton...Ahelyett,hogy kiköpnénk végre.

A fenti viccet értem,de nem tartom humorosnak.

A legveszélyesebb pedig az a félelemkeltés,amit a Fidesz most csinál.
Egyenesen megrendítő számomra,hogy a 21. században létezik ilyen manipuláció, mely azt vetíti az emberekbe,hogy félniük kell....
Borzasztó és megalázó mindekire nézve...Kép

És talán még annyit,hogy szt épeszű ember felfogja,hogy megszorításokra szükség van,ha nem akarjuk végleg lehúzni magunkat a wc-n...És hogy ezt reformnak hívják,hát tegyék...akár Orbán,vagy bki más.A megdöbbentő az,hogy még szó sincs semmiről,de a Fidesz már NEM-et mond...Erről beszélt Dávid Ibolya...KépKép

Hmmmm........

 
 


Persze szükség van a megszorításokra... Miért is? Ki "kormányzott" elvileg 4 évig???? Biztos a csúnya nacionalista FIDESZ!

Mitől nacionalista valaki? Attól, mert kereszténynek, magyarnak és jobboldalinak vallja magát? Hát, ha ezek a fogalmak ( és azért ezen fogalmak összekapcsolódásáért igen sokat tett a baloldal)egyenlőek a nacionalizmussal, nos akkor én nacionalista vagyok.

Hogyan lehetne már túllépni a kommunizmuson? (ami sosem épült persze nálunk fel Kép ) Körülbelül ott tartunk most, mintha nem lett volna rendszerváltás, hiszen most is egy agilis tisztitkárból kinőtt, milliárdos vezeti az országot és ez az ember vezetné akkot is, ha egypárt rendszer lenne.

Ezek az emberek nem változtak, csak most az oroszok helyett a pénz "Istenének" szolgálnak.

Az emberek pedig azért félnek, mert éltek abban a rendszerben, amikor még azok diktáltak akik most is, csak most drágábbak az öltönyeik. Tudnék kisvárosokról mesélni ahol még most is ilyen emberek vannak hatalmon és szó szerint "elnyomják" megalázzák stb. az olyanokat akik keresztények, magyarok és jobboldali (konzervatív) gondolkodásúak.

Lilka
 
 


Engem a butaság döbbent meg a legjobbanKép
Én nacionalista vagyok, szerintem a szó jó értelmében. Ez miben nyilvánul meg? Abban, hogy ha az ideológiát nézem, maximálisan jobboldalinak tartom magam, konzervatív is vagyok, vallásos nem, de ez szerintem nem zárja ki a dolgot. Még mielőtt valakinek a kommunista őseim villannának be, azt elmondom, hogy személyes okom is van utálni őket, mégpedig az, hogy ha nem lett volna az a pár évtized, amit annyira szidtok (jogosan), akkor én most nagyon gazdag nő lennék, és azt sem kellene elmesélnem, hogy a nagypapám több mint egy évig élvezte annak a bizonyos Andrássy úti épület pincéjének a vendégszeretetét.Kép Hívő református családban nőttem fel, konfirmáltam is, az pedig, hogy csalódtam az egyházban többek között a Fidesznek köszönhető. Persze, nem ez volt a fő ok, de azt már végképp nem vette be a gyomrom, hogy felhasználva azt a tényt, hogy a hívők hallgatnak a papokra (nem meglepő), az egyházra is kiterjesztették a gusztustalan politikájukat... Szerintetek nem gusztustalan, ha valaki, akinek mellesleg az lenne a dolga, hogy feltétel nélkül minden embert egyformán szeressen, a szószékről politizál, és azokat, akik birkamódra nem követik, mindenféle "keresztényi" jelzőkkel illet???
Butaság az is, de legalábbis fogalomzavar, ha valaki összekeveri a kommunizmust a szocializmussal.
Miért baj, hogy valaki KISZ tag volt az átkosban? Bőven akad ilyen a Fidesz soraiban is, csak ők nem vállalják fel... Melyik ember a gerincesebb??? Aki azt mondja, hogy igen, tagja voltam a pártnak (azt ne vitassuk, hogy meggyőződésből-e, vagy csak muszájból), vagy az, aki már nem "emlékszik" a múltjára??? Az agilitás pedig, kimondottan jó tulajdonság, főleg egy olyan embernél, aki a miniszterelnökségre pályázik.
Melyik a jobb? Ha egy olyan ember vezeti az országot, aki a magánéletében is sikereket ért el, itt az anyagiakra gondolok, vagy az, aki (legalábbis a hívei szerint) nem tud vagyont felmutatni?
Rengeteget vitatkoztunk a választások előtt apukámmal, aki szintén nem tud elrugaszkodni az ideológiától. Valami kapcsán azt találtam mondani, hogy gyönyörűen minősítette a Fidesz kormányt, amikor a belügyminisztere egy alvilági főnök limuzinjában pezsgőzgetett, szerencsétlenségükre, pont akkor szenvedtek balesetet... Apu indoklása: " Persze, hogy tudtak róla, hogy milyen kapcsolatokat ápol, de nem tehettek ellene semmit, mert nagyon sok ember börtönbe juttatott volna." Nesze neki. Apu természetesen a Magyar Nemzetet bújja, minden reggel elolvassa az utolsó betűig. Kép
Nézzétek már meg a két embert! A vita olyan volt, mintha Einstein vitatkozott volna a sarki kocsmárossal... A kocsmáros is okos ember, a vendégeihez képest, de a vitapartnere mellett eltörpül.
A Fidesz pedig nem most vesztette el a választást. Az elmúlt évek alatt rengeteg ember ábrándult ki belőlük, többek között én is, és még nagyon sok ismerősöm. Azért, mert gusztustalanok. Mert egyetlen dolog érdekli őket, mégpedig az, hogy megosszák az országotKép

Ez volt a harmadik választás, amin résztvehettem. Az elsőn a MIÉP-re szavaztam, a másodikon pont azért a Fideszre, mert a MIÉP nagyon belekeverte az egyházat. Most pedig az MSZP-re, mert mérlegeltem. Annak ellenére rájuk, hogy az SZDSZ-szel egyáltalán nem tudok azonosulni, a liberalizmus nagyon távol áll tőlem, mert konzervatív vagyok, és jobboldali. Akinek nagyon fontos a hagyományos értékrend, amibe a mocskolódás, ellentétszítás, egy ország hülyének nézése, és a szemünkbe hazudás nem fér bele. Szerintem.

Bea
Vendég
 


Kinek a pártjában ülnek papok/lelkészek? MSZP, SZDSZ! Gondolkozzunk már el ki keveri a politikát és az egyházat össze!

Könyörgöm, ezek az emberek azt a pénzt lopták el amit a szüleid nehéz munkával kerestek meg a gyárnak, TSZ-nek a mit tudom én kinek. Ha ezt valaki nem látja, nos az a butaság, de legalábbis
"elnéző".

Az ellentétet pedig tetszik nem tetszik nem a jobboldal szítja, de ezt nyilván különböző szemszögből látjuk.

Én azt nem tudom felfogni ha valakinek a családját ennyire megalázzák azok akik most hatalmon vannak, hogy nem képes ha máshogy nem következetességből és az ősei iránti tiszteletből a jobbik oldalra szavazni. Mindegy ez nem az én dolgom.

Gyurcsány egy arrogáns, közönséges proli és ezen sajnos a pénze sem segít sokat.

lilka
 
 


Egyébként, tényleg béna vagyok, mert nem a kommunizmust építettük hanem a szocializmust, csak én folyton keverem a kettőt. Szörnyű műveletlen vagyok Kép
 
 


Nagyon jó a kérdés, de már fentebb leírtam.
Csupán következetességből, és tiszteletből nem tudom a Fideszt támogatni. Pontosan erről beszéltem. Ma Magyarországon sokaknak tök mindegy, hogy sötét, hazug, nem folytatom... emberek ülnek a Fidesz élén, akkor is rájuk kell szavazni, mert ők a jobb oldalKép Ha valami csoda folytán (puszta feltételezés), kihoznának egy gyilkost a Csillagból, és kapna valamilyen tisztséget a Fidesznél, akkor is őket támogatnád??? Az itt a baj, hogy nagyon sokan igenKép Na, ettől kellene egy kicsit elvonatkoztatni.
"a jobbik oldalra szavazni" Tessék mondani, mitől jobbik oldal??? Szerintem a lehető legrosszabb, ami ma Magyarországgal történhet.

Gyurcsány akkor még meg sem született, amikor a papámat megalázták, elvették mindenét. Miről beszélünk??? Az MSZMP bűneit, volt nekik bőven, igenis butaság az MSZP-n számonkérni. Ennyi erővel az összes bűnöző gyerekét, már a kórházból javítóintézetbe kellene vinni... Nem?

Az egyházról meg csak annyit, hogy anyósom hívő katolikus, templomba is jár, tehát biztos forrásból mondhatom, hogy itt a lakhelyünkön a katolikus pap igenis kampányol a templomban! A nagymamám egy másik településen, hívő református, ott szintén. Ki kever és mit??? Az egyházaknak igenis határozott véleménye van a politikáról, aminek minden lehetséges alkalommal hangot is ad.

Közönséges proli (de marha könnyen dobálkozol ezekkel a szavakkal...) létére, elég sokra vitte. Akkor mégiscsak tudhat valamit, nem?Kép

A félreértések elkerülése érdekében: az MSZP nem a legjobb az országnak, nem minden politikusukat tartom becsületesnek, de a két lehetséges rossz közül a jobbik, ebben biztos vagyok.

Bea
Vendég
 


Legyen a Te hited szerint, tiszteletben tartom a véleményedet és felteszem a kezemet.

Lopni jól tud az biztos! Kép

A vélemény nem változott, megcáfolnod nem sikerült. Gondolom nem is volt célod Kép

Lilka
 
 


Legyen a Te hited szerint, felteszem a kezemet.

Valóban lopni azt jól tud. Kép A proli nem azt jelenti, hogy buta, de mindegy.

Meggyőzni nem sikerült, gondolom nem is állt szándékodban, megcáfolni, még annyira sem.

Majd nézegethetjük a gáz a villany és a többi számláinkat, mert ők jól belehúztak.

Már nagyon várom KépHurrá! Kép Legalább nekik jó, nem igaz?

Az hogy hazudnak mint a vízfolyás (nem lesz gázáremelés stb.) az kit érdekel, de legalább utálnak mindent ami érték ebben az országban. Az Internacionálét éneklik a Himnusz helyett, de ha mégis a Himnuszra fanyalodnak azt sem sikerül kívülről elénekelniük. Kép Az öregecske feleséget le kell cserélni, ahogy a nagy vezír is tette Kép a kóbor kutyákat pedig telepre kell zárni! Jó lesz nekünk nagyon Kép

Hajrá Magyarország Hajrá Magyarok! Kép

Lilka
 
 


na sikerült 2x elküldenem, mert azt hittem nem sikerült elsőreKép Bocsika Kép

Ígérem nem írok többetKép
 
 


Most nem akarok Mikola apánktól idézgetni, mert nincs időm keresgélni, pedig érdemes lenneKép Mondott olyanokat a kampány idején, hogy még a saját pártja is belepirultKép
A hazugságról pedig a kedvencem: Tomika nyilatkozik a Magyar Vizsla ügy kapcsán, az M1 hiradójában: teljesen véletlenül, és más ügyben ott voltak a székházukban a nyomda emberei, és gyorsan faxolniuk kellett, és szintén véletlenül pont a Rogán személyes faxáról sikerült nekik, és pont véletlenül a Vizsla anyagát, amitől ők jól elhatárolódnakKépKépKép Nem vagyok egy ideges ember, de akkor szivesen belevertem volna egyet a TV-be... Folytassam??? Itt ülhetnék holnapigKép
Az pedig, hogy már előre megcáfolják az MSZP igéreteit, szintén Fideszes sajátosság... Látnokok? Jósok?
Teljesen biztos vagyok benne, hogy történt olyan igéret az MSZP részéről, ami teljesíthetetlen, csak az a nem mindegy, hogy mennyi.
Orbán egy hatalmas szinész, aki most beesett a súgólyukba, oda, ahova való...

Dehogy akarlak meggyőzni!Kép Gondolom, Te se engemKép Beszélgetünk, nem?Kép

Bea
Vendég
 


Uramisten,mi folyik itt???!!!!
Lilka,Neked annyira igazad van,annyira reálisan látod a dolgokat!
Az az igaszság,hogy a legjobban az fáj a baloldalnak,hogy a jobboldal vezetői között nincs olyan,akinek 3 gyereke van 5 lyukból(már bocsánat!),nincs mögöttük 3 feleség,anyós flörtöcske,és miegymás.Rendes ,példamutató családemberek.És keresztények.Bár van közöttük is,(hogyanis fogalmazzam,hogy ne legyen sértő)izraelitai vallású,mégis normális értékrenddel rendelkező emberek.
Mikola,Schmidt,Rogán,Varga igazi úriemberek!Arról meg beszélhetnénk kedves Fifianyu,hogy ki a legnagyobb színész az országban?!
Nem hiába került egy ilyen idióta az MSZP élére,mint Gyurcsány!Ha Kiss Pétert választották volna meg miniszterelnöknek annó,tuti most sehol sem lennének.
Bizony,ők belehúznak.Hetente emelik az üzemanyagot,amint ezt tapasztaljuk,és ezáltal ugye szinte minden emelkedik.
Emelkedni fognak a kölcsönök,hála Istennek mi nem is vettünk fel...
Már várom mikor emlkedinek a BKV bérletek,és jegyek árai.
Bizony undorítónak tartom,hogy az Internacionalét éneklik!!!
Eü.-ben dolgozok,kollégáim most voltak Erdélyben kongresszuson.IMÁDJÁK az ottani emberek ORBÁN VIKTORT!
A fél kongresszus zokogott,amikor a 6-14 éves gyerekekből álló kórus magyar népviseletbe öltözve zengő hangon énekelte,hogy "Hazádnak rendületlenül légy híve ó,magyar".
És bizony ott zokogott egy 50 éves,nem keresztény hitű orvos is,akiről mindenki tudja melyik pártra szavazott.Na,most akkor van itt magyarkodás,vagy nincs?!
Nem értem az embereket.Mostmár leírom kerek perec,zsidó,nem zsidó,keresztény,nem keresztény,cigány,nem cigány...Magyarországon élünk,magyarok vagyunk!

Dóri
 


Fifianyu-Már miért ne lehessen az egyházaknak határozott véleményük a politikáról,mikor a politikának is határozott véleménye van az egyházakról???

Olyan kíváncsi lennék már miért tartják valakik a MSZP-t jobbnak??De komolyan??Talán azért,mert nincs köze Orbán Viktorhoz?(mert ugye ő a démon,ördög,sátán meg minden rossz,ami ezt a népet érheti)Mit mutatott fel az MSZP az elmúlt 4 évben?Nehogy már komolyan gondolja vki is,hogy itt halad az ország,max lejtőn lefelé!Azt mindneki elfelejti,hogy a 4-ből már a 2. évben megbukott egy kormány!!!!!!Miért is???
Ami engem a leginkább felháborít az az,hogy földbe döngölik az országot és most,amikor már nincs mit tenni,ők a megszorításokkal fogják megváltani a világot.Nyissuk már ki a szemünket könyörgöm!!!!
Fifianyu-Tedd már fel magadnak is ugyanazokat a kérdéseket!!Mintha az MSZP nem jósolta volna meg,hogy a FIDESZ,mit,hogy fog elrontani.Bírom ezt a kettősmércét.
Ja és ugyan miért nem kell az MSZP-n számonkérni az MSZMP bűneit??Itt nem jó a szülő-gyerek hasonlat.Ugynais itt nagyon is sok szülő "bűnözik" még most is.Nézz utána mit is csináltak egyesek az elmúlt rendszerben(Gyurcsány,Lendvai,Lampert,Medgyessy,Horn,stb),ők nem gyerekek ám!!!
Vita:Szerinted Gyurcsány stílusa kell ebben az országban az embereknek.Remélem nem!!Mi lenne mindenki így vitázna,alázná a porba az ellenfelét,gúnyosan,cinikusa...Ez nem vita...De biztos neki szabad jósolgatni,látnokoskodni,akár ilyen stílusban is.Igaz?
Mit kell itt örökösen visszamutogatni,fel se tudnának sorolni olyan dolgokat,amik akkor rombadöntötték az országot.Az a lényeg amiben most élünk könyörgöm.Most romlik a forint,most hatalmas a költségvetési hiány,most majd 300 ft a benzin stb.sorolhatnám reggelig.Miért nem nézed a tényeket(és ne a tv2-n!!!).Egy ilyen kormány ezekkel az emberekkel már az utolsó afrikai országban is mehetne a süllyesztőbe.
Kicsit tájékozódni kellene mielőtt az ember ítélkezik!!
 


EZ VÁRHATÓ

Kivonat a Bokros/Demján tervböl (Bokros 2):

2006:

1. Az általános forgalmi adó (áfa) kulcsa 2006. július elsejétõl egységesen 20 százalék. (Áremelkedés)

2. Minden fogyasztói ártámogatás, így elsõsorban a lakossági gázár támogatásának a megszüntetése. (Áremelkedés)

3. A lakáshitelek kamattámogatásának megszüntetése (Kiadási többlet a családoknál)

4. A munkavállalók által fizetendõ egészségbiztosítási járulék kulcsa a mai 4 százalékról 8 százalékra emelése. (Jövedelemcsökkenés)

5. A havi ötezer forintos egészségbiztosítási alapdíjat a továbbiakban minden állampolgárnak meg kell majd fizetnie. (Általános kiadási többlet)

6. A jelenleg külön folyósított 13. havi nyugdíjat a nyugdíjasok által is fizetendõ minimális, szintén ötezer forintos egészségbiztosítási járulék fedezeteként be fogják építeni a nyugdíjakba (Nyugdíjcsökkentés)

7. Az új tanév kezdetétõl, vagyis 2006 szeptemberétõl ismét bevezetik a felsõoktatási tandíjat, mégpedig olyan mértékût, amennyit ma az önköltséges képzésben részt vevõ hallgatók kénytelenek fizetni. (Kiadási többlet a családoknál)


2007-2009:


1. A magán egészségbiztosító pénztárak bevezetése, ami az egyészségügyi szolgáltatás elképesztö mértékü drágulását vonzza maga után. (A beteg kiszolgáltatott helyzetének fokozása)

2. Az aprófalvak iskolái bezárása. (Kistelepülések megszüntetése, hiába, kell a termõföld a külföldi telekhiénáknak)

3. A felsõoktatási intézmények sorát fogják megszüntetni. Csak az aktuális munkaeröpiaci igények kielégítésére lehet tanulmányokat folytatni. (Szakbarbár képzés)

4. Megszünik a diplomások minimálbére. Ezen túlmenõen az általános minimálbért nem fogják felemelni, mert szerintük már így is túl magas. (A szegény lehet még szegényebb)

5. A közigazgatási intézmények a munkavállalók helyett nem dolgoztathatnak számla ellenében fizetett szerzõdéses álvállalkozókkal. (Külsösök kirúgása)

6. A személyi jövedelemadó (szja) rendszerében mindenféle kedvezményt meg fognak szüntetni, (családi bevételek csökkentése) állítólag egyiket sem indokolja sem a gazdasági hatékonyság, sem a társadalmi szolidaritás. Másrészt egykulcsos lesz a szja, mégpedig úgy, hogy lesz egy komoly mértékû ingatlanadó, méghozzá mindenféle ingatlanra, már az elsõ forintértéktõl (családi kiadások növelése). Ez ugyanis a két adónemet együttes hatásában újra progresszívvá tenné, ami gyakorlatilag az eltitkolt jövedelmeket is így meg akarja adóztatni. (Azaz visszajön a vagyonadó)

8. A szociális támogatások területén a rászorultsági elv alkalmazására. (Magyarul: járni jár, csak nem jut! Az elõzõek után ezt csak arcátlan cinizmusnak lehet nevezni!)

9. Az állami költségvetés kiadási oldalát az összes közhasznú társaság, közalapítvány, köztestület müködéséböl fakadó költség megszüntetése (pl. fizetett kuratóriumi tagság). Ugyanígy az egyházak támogatásásának megszüntetése, alapvetõen a híveik önkéntes adományaiból kell majd fenntartani magukat.

10. A mai, közel 3200 önkormányzat helyett legfeljebb 260 nagyobb, szép magyar szóval: járási szintû alapegység létrehozása. (Kistelepülések ellehetetlenítése)

11. Érdekes módon a pártok mûködéséhez nagyobb költségvetési támogatást irányoznak elö. (Az agy- és lélekmosás teljessé tételének pénzügyi alapját így teremtik meg. Ezzel lehet a pénzügyi háttérhatalmat kiszolgáló látszatpártok uralmát megbonthatatlanná tenni)

12. Privatizáció a maradék közüzemi vállalatokra, elsõsorban a MÁV, Malév, BKV, Volánok, Magyar Posta és az MVM Rt. esetében. (Az eddig létrehozott nemzeti vagyon idegen kézbe juttatását teljessé kell tenni, hogy meglegyen az alapja jövõben létrehozott értékeink elidegenítésének)


Gratulálok minden MSZP/SZDSZ szavazónak! Nélkülük mindez nem jöhetne létre!!!


Dóri!

Azért legyünk tényszerűek. Ezt te írtad:
"jobboldal vezetői között nincs olyan,akinek 3 gyereke van 5 lyukból(már bocsánat!),nincs mögöttük 3 feleség,anyós flörtöcske,és miegymás.Rendes ,példamutató családemberek."

Akkor hadd idézzek (a forrás nem a legjobb, de azért ez is jelzi a mondatod megkérdőjelezhetőségét):

<font color="119911">Deutsch elköltözött a családjától

2004. július 7., szerda 8:38

A Blikk információi szerint ismét szakított feleségével Deutsch Tamás, az országgyűlés fideszes alelnöke. A lap úgy tudja, hogy a házaspár válófélben van, miután a képviselő, aki korábban a sportminiszteri posztot töltötte be, egy Fidesz-közeli rendezvényszervező-nővel került közelebbi kapcsolatba. Mint emlékezetes, a konzervatív politikusnak az Orbán-kormány idején is volt egy félrelépése, akkor gyermeke is született egykori titkárságvezetőjétől.

Mint emlékezetes, a keresztény családi értékeket hirdető Orbán-kormány számára nehezen kezelhető botrányt okozott, hogy a kabinet egyik tagjának házasságon kívül született gyermeke. Deutsch Tamás, volt ifjúsági és sportminiszter a nagy nyilvánosságot kapott félrelépés után egy időre rendbe hozta házasságát.

A Blikk információi szerint azonban az elmúlt hetekben Deutsch Tamás ismét szakított feleségével. A lap a volt miniszter apósától származó információkra hivatkozva azt állítja, hogy a házastársak már szét is költöztek közös otthonukból. A politikusnak új barátnője van. A Blikk úgy tudja, a politikus legújabb választottja Für Ágnes, a Fidesz egyik programszervezője, korábbi munkahelye az Országimázs Központ volt, ahol az augusztus 20-i rendezvényeket szervezte. A pár egyébként nem rejtőzködik, az EP-választások éjjelén például együtt ünnepeltek az Andrássy Egyetem előtti utcabálon. Sőt Fidesz-berkekben olyan pletykák is felreppentek, hogy a Für-Deutsch szerelemből is újabb gyermek fogant.
Visszament

Négy éve kapott nagy sajtónyilvánosságot, hogy Deutsch Tamásnak házasságon kívül is gyermeke született. Az akkori ifjúsági és sportminiszter titkárságvezetőjével került közeli viszonyba. A politikus ugyan nevére vette a gyermeket, ám világrajövetelekor már kibékült nejével, s hazaköltözött feleségéhez és két fiához. Deutschéknak egyébként időközben megszületett harmadik gyermekük is. A fideszes politikus a Blikk kérdésére csak annyit mondott: "ez az én magánéletem, erről nem szeretnék nyilatkozni". </font>

Nem tisztem másokat bírálni, de azért talán annyira nem fehér vagy fekete minden...

KépKép
KépKépKép
 
 


Már vártam,hogy mikor, ki hozza föl Deutsch ügyét.Nem kellett sokat várnom!!!Júúj,de jó,hogy van vki,akire ismét ujjal lehet mutogatni balról.Még jó,hogy van Deutsch ügye,különben unatkoznátok.Kép
 


Beszti!

Pontosan erről beszéltem... Nem bizony, mindkét oldal tarka. Tudomásul kellene venni, hogy nem minden ember tökéletes.

Dóri!
Az én férjemnek két gyereke van, két házasságból... Én vagyok a második felesége, az első egy szép napon fogta magát és lelépett...egy pasihoz. Ezek alapján a férjem egy szemét ember??? Ugye nem ez alapján itéled meg az embereket???
Az is szempont, hogy valaki keresztény-e??? Szomorú, mert akkor én is a szemét ember kategóriába tartozom...
Erdély: nehéz dolog, sajnálom is őket, de biztos vagyok benne, ha egy másik politikus (párt) igért volna nekik fűt-fát, akkor most azt imádnák.

Névtelenkékre viszont nem reagálok, mert az én szememben ott kezdődik az egyenes ember, hogy felvállalja a nevét, hovatartozását.Kép

Bea
Vendég
 


Rám gondoltál,mint névtelenre?Gondolom a Te polgári neved sem Fifianyu.Kép
Különben a nevem KRISZTINA,hovatartozásom nem kétséges.Most már rám is reagálhatsz.(Ha nem rám gondoltál,akkor bocsiKép)
A kereszténynek nem a szemét az ellentetje.A baloldal szerint pedig keresztény=szemét.Szerintem,én így látom és tapasztalom(tisztelet a kivételnek!!)

Kriszti
 


Sziasztok!

Olvasgattalak titeket, de nem akartam eddig bekapcsolódni, mert mindig annyira nagyon felhúzom magamat az emberi butaságon! Persze bízom benne, hogy a jelenlévő baloldaliak mind kivételek.
A nagy gondom az, hogy ahányszor mszp-seket kérdeztem arról, hogy mi tetszett nekik az elmúlt négy évben, érdemi választ nem kaptam, és nem tudták elmondani, hogy miért lett jobb az életük. Persze a nagy igazság az, hogy nem is lett jobb a legtöbbnek.

Nos, amikor a Fidesz volt kormányon, én nem azért szavaztam újra rájuk, mert utálom a szocikat és a liberálisokat (bár ebben van valami...). Azért szavaztam rájuk, mert nekem jobbá tették az életemet. Hogy miért?

-A férjem hivatásos katona, fizetése az előző kormány alatt növekedett először normálisan. Előtte évekig semmi változás. Az előző kormány alatt nem kellett rettegnünk, hogy mikor küldik háborús területre. Ugyanis addig nem vettünk részt más népek csatározásaiban. Magyar katona nem erre esküdött. A békefenntartás persze más, de az az ocsmányság, hogy békefenntartásként olyan helyre küldik őket, ahol naponta sok-sok ember meghal... Persze az országnak semmi haszna belőle, csak néhányan nyernek rajta... A férjem megjárta Irakot, nem kívánom senkinek, hogy átélje, amit mi...
- A Horn-kormány alatt tandíjat kellett fizetnem a Pázmányon. Akkor a katolikus iskolák még nem kaptak ugyanannyitt. Aztán az előző ciklusban végre ugyanolyan elbírálás alá estem mint mondjuk az eltések. Mert én is magyar gyerekeket tanítok, és nem hiszem, hogy rosszabb képzést kaptam volna, mint bármely más állami egyetemen...
-Felvettem a diákhitelt, milyen jó dolog! Az is volt a szoci kormányig. Ugyanis ők úgy megemelték a kamatot, hogy bolond, aki felveszi. A Fidesz alatt mindig a legalacsonyabb banki kamat volt...
- Apukám vállalkozóként az előző ciklusban nagyon sok segítséget kapott. Elmondása szerint tényleg vállalkozóbarát intézkedéseket hoztak, és a kisvállalkozókat támogatták, nem a multikat... A Széchenyi-tervből is kapott, az előző négy évben pedig azt is csak sorvasztották.
- Anyósom, aki szerencsére elég tisztán lát, azt mondja, a Fidesz alatt sokkal többet emelkedett a nyugdíja, mint az a 18000 forint, amivel oly sok nyugdíjast lekenyereztek. persze az az emelkedés nem volt olyan látványos, mert minden évben volt, és így nem olyan nagy összeg.
- Anyukám postán dolgozott, és a mai napig bejár a munkahelyére, (ma már a vállalkozásban dolgozik). Nagyon rossz helyzetben van a cég, a kisposták bezárása a kisembereket is érinti. Az unokatesóm ma is egy postahivatalban dolgozik, és csak az elbocsátásokat hallja, minden hónapban attól fél, benne lesz a következő elküldött csapatban...
- Az egyházi iskolákról írtam. Egy ciszterci gimiben tanítok. Csak az MSZP-SZDSZ ciklus óta vannak anyagi gondjai a sulinak, a Fidesz alatt fel sem merült, hogy kevesebbet kapjunk. Persze Magyar Bálint szerint többet kapunk, mint az állami iskolák, de ez az egyik nagy hazugságuk, amiről biztosan tudom, hogy az. Ugyanis kevesebbet kapunk, láttam, bármit mondanak.
- És bár kampányszövegnek tűnik, de nekünk tényleg sokkal több a fűtésszámlánk, noha azt ígérték, nem lesz gázáremelés. Emlékeztek? Tagolva mondták: "Lassan mondom, hogy a fideszesek is hallják: nem lesz gázáremelés!" Akkor hogyan lett mégis?

És mi várható???
Arról jobb nem beszélni. Kép Ha csak a fele bejön a megszorításoknak, akkor nekünk már régen rossz... És miattuk kell megszorítás, most nem tudják a jobb oldalra fogni... És a Fidesz a rossz, hogy nem támogatja a megszorításokat. Majd bolond lenne. Egyék meg, amit főztek!!!

Juca
Vendég
 


"Hogy tervünk ezzel az eredménnyel járjon, választásokat fogunk rendezni oly elnökök javára, akiknek múltjában valamilyen sötét, titkos folt, valami panama vagy ehhez hasonló van, - így aztán megbízható ügynökeink lesznek terveink véghezvitelében, mivel tartanak majd a leleplezéstől, valamint a hatalomhoz jutottak ama természetes kívánságából kifolyólag, hogy megtartsák az elnöki hivatallal járó kiváltságokat, előnyöket és megbecsülést."


Nem állt szándékomban ujjal mutogatni senkire, csak azt szerettem volna megmutatni, hogy semmi nem ilyen egyértelmű.
Én pl. keresztény vagyok, boldog házasságban élek 8 éve (mindkettőnk első házassága), jelenleg a 4. gyermekünket várjuk. Jobbos vagy balos szavazó vagyok?Kép

Én ebben az egész pártversengésben a cimkézést utálom a legjobban.
Mindkét oldalról min. 2 millió emberről beszélünk!!
Az embereknek millió egy oka lehet, hogy valamelyik oldalra szavazzon, és nem hiszem, hogy a választók nagy része meggondolatlanságból, butaságból teszi. Kár, hogy egyesek a másik oldal választásáról ezt gondolják.
Egy választásnak nem szabadna, hogy a jó - gonosz harcává válljon, mint ahogy nem szabadna, hogy országot szakítson ketté, kapcsolatokat törjön szét, családokban szerezzen ellenségeskedés.
Ez az idézet nem tőlem származik, de tökéletesen egyetértek minden szavával:
"Tudniillik az a normális, ha egy miniszterelnöknek, egy pártnak nincs befolyása arra, hogy mi történik egy színházban, egy családban, az üzletemben vagy a konyhámban. Borzasztó azt látni, hogy az emberek azt érzik, élet-halál harc kérdése egy parlamenti választás."

Juca!

Én viszont azt vallom, hogy engem a kormány és a hatalom hagyjon békén. Én nem azért akarok jól élni, mert az egyik vagy másik hatalom ezt "megengedi" nekem. Mi kaptunk ettől is, attól is.
És mi jobban élünk, mint korábban, de egyrészt ez nem befolyásolt a szavazatomban, másrészt, én úgy gondolom, hogy ez Istennek, és a párom tehetségének, szorgalmának, bátorságának volt köszönhető.
Mindkét félnek kutya kötelessége lett volna a mostani választás után (remélem az éppen hatalomra került nem fél megtenni a szükséges lépéseket) rendberakni az államháztartást, mindenképpen hozá kellene nyúlni a közegészségügyhöz, stb. Ez ma Magyarország elemi érdeke. És ez valószínű megszorításokkal fog járni.
Ilyenkor persze jön az, hogy amit az MSZP-sek szúrtak el... De azt gondolom, hogy csak utána kellene olvasgatni, és mindenki rájönne, hogy bizony ez sem fehér-fekete.

KépKép
KépKépKép
 
 


Még valami: benzinár. Aki ezt írta, az olvasgat időnként külpolitikai, külgazdasági híreket?

KépKép
KépKépKép
 
 


Beszti!

Persze,hogy olvasgat külpolitikai híreket,és azt is tudja,hogy mekkora a magyar benzinárban a jövedéki adó,és ezért értetlenkedik,hogy vajon Ukrajnában miért lehet csak 160 ft egy liter benzin,nálunk miért 290?

Kriszti
 


Sziasztok!

Beszti, a hozzászólásod alapján úgy érzem, bal oldali ill./vagy liberális vagy. Kép

Azt szeretném mondani, hogy nem hiszem, hogy lehet általánosítani azzal kapcsolatban, hogy a politika családokat, barátokat választ el. Lehet, hogy van ilyen, de nem ez az általános, bármit is beszél 4 éve a bal oldal árokásás címszó alatt. (Érdekes, azt mondták 4 éve, ha ők nyernek, betemetik az árkokat. Most megint árkokról hallottunk tőlük. Mégsem sikerült? Kép )

Nekem a legjobb barátnőm ezer éve mszp-s szavazó. Beszélgettünk többször politikáról, de SOSEM veszekedtünk. Pedig mindketten elég meggyőződésesek vagyunk. Kép A családunkban a nagybátyám és a nagynéném is mszp-s egész családjával együtt. Csak a szüleim ill. az öcsém lóg ki, na meg én a férjemmel. És képzeld, nincs ellenségeskedés, pláne nincsenek széttört kapcsolatok. Ez riogatás, és azt gondolom, ha valahol ilyesmi történik, akkor ott az egyik fél nagyon buta vagy nem is volt igazi kapcsolat. Valami alapvető probléma van, ha emiatt tönkremegy egy család vagy egy barátság...

Abban igazad van, hogy nem szabad, hogy minden a politikáról szóljon, de nem hunyhatjuk be a szemünket. A politika igenis befurakodik az életedbe. Lehet, hogy Te nem azért élsz jól vagy jobban, mert befolyásolja az életedet a kormány. Természetesen az én életemben is az a döntő, hogy sokat dolgoztunk és dolgozunk, hogy segít a Jóisten és persze segítettek a szüleink is. De ez önmagában kevés, és azt hiszem, csak az igazán jómódúak azok, akik politikától függetlenül jól élnek.
Mert akik fizetésből élnek vagy kisvállalkozók, azok életét bizony befolyásolja, hogy emelkedik az energiaár, hogy emelkedik az áfa, hogy iskolák, posták zárnak be, hogy a felvett hitelük kamata emelkedik, hogy elönti a házukat a víz, mert az előző 4 évben a beigért 250 km gát helyett 50 épült, hogy lakásépításhez nem tudnak kedvező hitelt felvenni, hogy a patikában a dupláját fizetik, mint korábban... Sorolhatnám. Bizony ez az én életemre mind negatív hatással van. Persze Irak és a történelmi egyházak felekezeti intézményeinek támogatása az embereknek csak egy vékonyabb rétegét érinti, de mi sajnos abban is benne vagyunk a családommal. Kép

Amikor válaszoltál, nem írtál konkrétumokat, hogy az előző négy évtől mit kaptál, csak általánosságokat olvastam, mármint hogy mindkettőtől kaptál. Mármint úgy értem ezt, hogy mit kaptál olyat, amit a politikának köszönhetsz. Mert a férjemet előléptették, de ez nyilván nem kormánydöntés. Kép

A kersztényen a történelmi egyházakhoz tartozót értesz? Mert ha igen, akkor segíts nekem megérteni, hogy miért szavaznak az ide tartozók erre a kormányra. Tudom, sokan nem tájékozódnak, de sokan vannak, akik figyelemmel kísérik a politikát és mégis...
Hiszen nyíltan támadják az egyházakat és az egyházi intézményeket, a vatikáni szerződést semmibe veszik... Kép Az SZDSZ pedig... az egyházellenessége számomra a legtaszítóbb, noha az általuk liberálisnak tartott eszméktől is irtózom...

Na bocs, kicsit hosszú lettem, csak szeretném megérteni a másik oldalt is, azért várom nagyon érdeklődve a reakciókat. Nem veszekedni vagy meggyőzni akarok, ha bánóak voltak a szavaim, akkor elnézést kérek.

Üdv, Judit
Vendég
 


Ja és az idézettel szóról szóra egyetértek!!!

És miért is nem fehér-fekete ez az egész?Fordított esetben,ha a fidesz produkálta volna az elmúlt 4 évet,akkor már a bőrt is lenyúzták volna róla.Még egyszer szeretném a figyelmet felhívni,hogy ahol most tart az ország arról igenis az MSZP-SZDSZ 2002-2006 közötti kormányzása tehet.Egyedül csak ők.Az ellenzéknek szinte semmi szerepe nem volt az elmúlt 4 évben,ennyi törvényjavaslatot még az életben nem söpörtek a földre.
Olvasgassatok belpolitikai híreket is,de ne a ballib média és sajtó dömping egy-egy jeles képviselőjétől.

Kriszti
 


Ja, két dologra nem reagáltam. Kép
Megszorítások.
Ez dől a csapból is: ezekre mindenképpen szükség lett volna. A fenéket! Tény, hogy rendszerváltás óta bajban a gazdaság, de SOHA nem volt ilyen bajban, mint most. Ekkora deficit egyik kormány alatt sem volt. Badarság elhinni, hogy ez nem az előző négy év felelőtlen politikájának a következménye. Mert ők nem üresen kapták vissza az államkasszát, ez elég nyilvánvaló, hiszen az első fél évben milliárdokat osztogattak szét az "üres" államkasszából, noha akkor még nem jöttek az újabb hitelek... Hogy a többi pénzt hová tették, ami most hiányzik, fogalmam sincs...

Egészségügy.
Igen, az egészségügy csőd. Nagyon sajnálom azokat az embereket, akiknek nem lesz pénze a többiztosítós rendszert fizetni. Valójában csak egy bizonyos réteg járna jól a biztosításos rendszerrel, és a szegények meg az öregek mehetnének a maradék 1-2 közkórházba. Külföldön ez jól működik, mert a dolgozó orvosok fizetése annyira jóléti, hogy nem is ismerik a hálapénz fogalmát, és jó szívvel gyógyítanak szegényeket is. Itthon ez persze még évtizedekig nem működne, mert ún. szegénykórházak jönnének létre, ahol büntetés lenne dolgozni, hiszen a fizetéseket még sokáig nem tudnák európai szintre hozni. Remélhetőleg én tudom majd fizetni a magasabb színvonalat, nekem talán jobb lesz így. De nagyon sajnálom azokat, akiknek átlagos vagy átlagon aluli a bevételük, akik örülnek, ha egy biztosítót fizetnek. Kép A hálapénz így talán egyszer megszűnik, de sokan vannak, akik nem tudtak eddig sem hálapénzt fizetni, velük mi lesz???
Vendég
 


Kriszti, egyetértek! Kép
Vendég
 


Juca,Kriszti,

én meg mindkettőtökkel egyetértek!!!Kép

Dóri
 


2002-es évünk emlékei.
2002.április 24. Szabadlábra helyezték a vecsési számlagyárügy egyik gyanúsítottját, Balázsi Tamást, az MSZP vecsési elnökét.
2002.május 8. Az APEH Bűnügyi Igazgatósága megszüntette a nyomozást a Dunaferr off-shore cégeinek ügyében (a cég menedzsmentje saját magának adott tanácsot 60 millió forintért egy e célra alapított off-shore cégen keresztül)
2002. május 14. Megszűnt a nyomozás Medgyessy Péter kormányfőjelölt "lobbiügyében" is. Megyó cége 100.000 dollárért arra vállalkozott, hogy ráveszi az V. kerületi szocialista önkormányzati képviselőket, támogassák a Gresham-beruházást. A nyomozás ismeretlen tettes ellen folyt, befolyással üzérkedés bűntettének alapos gyanújával.
2002. május 16. Kiengedték az előzetes letartóztatásból és felmentették a maffiavád alól Tasnádi Pétert, akit aljas indokból elkövetett súlyos testi sértésért , önbíráskodásért és adócsalásért ítéltek el első fokon. (azóta megpróbálta megöletni exfeleségét)
2002. május 27. A nemzetbiztonsági bizottság mentességet adott a közbeszerzési törvény alól, hogy Medgyessy Péter házát 100 millió forint közpénzből biztonságossá tegyék.
2002.május 28-június 2. Menesztették az APEH és az ÁPV elnökét, a Pénzügyminisztérium két államtitkárát, leváltották a Köztársasági Õrezred parancsnokát és az országos rendőrfőkapitányt. Felmentik a Határon Túli Magyarok Hivatalának elnökét.Menesztik a Nemzeti Színház igazgatóját. Visszahívták a Magyar Fejlesztési Bank igazgatóságát és Felügyelő Bizottságát. Menesztették a Budapest Airport elnök-vezérigazgatóját és a Magyar Posta elnökét.
 


2002.június 18. Kiderül Medgyessy titkos ügynök múltja. 1977-ben rendőr főhadnaggyá, a BM III/II-7. osztály kiemelt főoperatív beosztottjává nevezték ki. A parlamentben kitört a botrány. Megyó előbb tagadta ügynökmúltját, majd egy képviselői keresztkérdésre beismerte. Az SZDSZ rendkívüli frakcióülésén felszólította Megyót, tisztázza magát, vagy mondjon le.
2002. június 19. Az SZDSZ az egy nappal korábbi állásfoglalását megváltoztatva bizalmat szavazott Megyónak. A FIDESZ lemondásra szólította fel.
2002. június 23. Tízezres tömeg követelte Budapesten Megyó lemondását.
2002. június 24. Elbocsátják az MFB elnökét.
2002. június 25. Az Országgyűlés kormánypárti többsége elutasította a FIDESZ és az MDF közös javaslatának napirendre tűzését, amely kizárta volna a közéletből a III-as főcsoportfőnökségtagjait, illetve a volt vezető MSZMP funkcionáriusokat. (vajon miért is utasították el ezt a javaslatot?)
2002. június 26. Leváltották a Magyar Állami Operaház vezetőit is.
2002. június 28. Kiderül, hogy a a frissen kinevezett országos rendőrfőkapitány is (Salgó László) a III-as főcsoportfőnökség munkatársa volt egykor (biztos őt is kényszerítették...)
2002. július 4. Véres rendőrattak a fővárosban. A rohamosztagosok brutálisan megvertek több demonstrálót, annak a tüntetésnek a feloszlatásakor, amelyen a szavazólapok megsemmisítése ellen tiltakoztak és Megyó lemondását követelték.( miért is kellett olyan borzasztó gyorsan megsemmisíteni azokat a szavazólapokat, nem lett volna tisztább szépen újra átszámolni őket?)
2002. július 5. Rohamrendőrök szállták meg a belvárost, hogy megakadályozzák az újabb tüntetéseket.
 


2002.július 9. Menesztették a Hungexpo Rt. igazgatóságát és felügyelőbizottságát. Az új vezérigazgató a KISZ KB egykori tagja Barabás János, (a KB-ba nem kényszerből kerültek ám a népek...) és az igazgatóságban helyet kapott a KISZ KB volt vezetője, Nagy Imre is.
Leváltották a MÁV vezérigazgatóját, a vállalat igazgatóságát visszahívták, és a felügyelőbizottságot is.
2002. július 12. Közbeszerzési botrány a fővárosban. A fővárost 440 milliós kár fenyegeti, mert a Főpolgármesteri Hivatal - formai hibára hivatkozva - nem a legolcsóbb ajánlatot fogadta el egy hídfelújítási tendernél.
Az ellenzék kifogásolja, hogy a főpolgármester 4 év alatt 54 külföldi utazáson vett részt.
2002. július 22. A tiltakozások ellenére megsemmisítették a választások szavazólapjait.
A miniszterelnökség 5,7 milliárd forint értékben szerzett be 1550 (!!!) személyautót és mikrobuszt.
2002. július 26. A száznapos program reklámozására 44 milliót költ a kormány.
2002. július 29. Az Olaj-gate ügy ismét napirenden. Kamatokkal együtt 10,7 milliárd forint kárt okozott az államnak, mivel az MSZP holdudvarához tartozó cégek nem fizették meg az orosz államadósság lebontása során keletkezett adósságukat a Magyar Államkincstárnak.
Kirúgták a MALÉV igazgatóságát, a cég új elnöke Huszty András, régi Horn-káder.
2002.augusztus 14. A román sajtó arról ír, hogy Megyó egy állami bank által erdélyi barátainak üzleti vállalkozását hitelezi több, mint 2,5 milliárd forint értékben ÁLLAMI GARANCIAVÁLLALÁSSAL.
 


És ez még csak az első két hónapja a hatalomátvételnek....
Folytassam? Sajnos aki tudja, annak minek, aki nem tudja, az nem is akarja tudni. Pedig a tények makacs dolgok, mint tudjuk...
Cseri
 


Cseribogi,
szerintem felesleges folytatniKép. Ahogy Bencsik A. egyik cikkében mondá, Kádár utódai értenek legjobban Kádár népének nyelvén...
Azért arra kíváncsi vagyok, hogy fogják megetetni a néppel a "reformokat". Mert meg fogják, az tuti.

Beszti,
azért én úgy gondolom, ma Magyarországon igen kevés, ha valaki okos, tehetséges, szorgalmas, bátor, etc. Megfelelő kapcsolatok nélkül nagyon nehéz, és ahogy az utóbbi hetek sajtótermékeit olvasom, csak egyre nehezebb lesz. (Nem csak jobboldali cuccokat olvasok)
Mi a "gazdag" középosztály sorait erősítjük, a férjem nem közalkalmazott, nem minimálbéres, nem vállalkozó, "csak" két gyerekünk van, (tehát adóvisszaigénylés innentől szevasz) egy frissen felépült házunk, amihez az államtól _semmiféle_ segítséget nem kaptunk. No kamattámogatás, visszaigénylés, mi burzsoá gazdagok vagyunk, semmi szükség rá. Az más kérdés, hogy négyen élünk a horribilis összegből. (az pedig megint más, hogy a visszaigénylés feltételei is furfangosak ám, mert bizonyos éves jövedelem felett nem jár, és ugye a bank pedig csak bizonyos éves jövedelem felett ád hitelt).
Szóval nekem van egy erős gyanúm, hogy a jelenlegi kormány a magunkfajtáról fogja a sokadik bőrt is lenyúzni, és majd hoz néhány támogató intézkedést a "bázisnak", ezzel le is lesz rendezve a következő 4 év.
Kedvencem a kampányban a családipótlék-plakát volt, a gyomrom fordult fel tőle. És benyalta a nép. Mert a csúnya Fidesz a támogatást munkához kötötte, hát micsoda dolog ez? Bezzeg a szocik alanyi jogon pakolták oda az összeg másik felét. (rövid kis számítással persze kiderül, hogy a kétgyerekes lúzerek még kevesebbet is kapnak, mint a régi rend szerint, no de sebaj)
Na megyek, mielőtt még agyvérzést kapnék e napsütötte kedd reggelenKép. Bocsánat, ha esetleg rég lerágott csontokat csócsáltam, de csak az utolsó oldalt tudtam visszaolvasni.

Zulu

Kép

Kép

Kép
 
 


A gonoszság vagy a hülyeség ellen hatástalanok az észérvek.


Sziasztok, jártok még erre?

Fifianyu,
így fél év távlatából még minidg orbitális szemét hazudozásnak tartod a Fidesz "riogatásait" az előre vázolt megszorításokról? És a hazug jelzőt nem értékelted át? Nem rossz érzés, hogy vezéretek komplett hülyének néz a mai napig titeket, akik által hatalomra jutott, és ennek hangot is ad?

Katus
Vendég
 


Kedves mamák, babák és persze papák!
...mindenkit szeretettel várok Aug 30.-án 16 órakor nyíló kiállításomra a Fise galériába, Ahol a szeptemberben megjelenő Kaláka Ukulele verseskönyv illusztrációi mellett, egyéb grafikai munkáim is bemutatásra kerülnek.
A kiállítóteret babzsák foteleimmel igyekszem a gyerkőcök számára is hangulatossá tenni.

FISE GALÉRIA
1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16. Telefon: 311-3051
http://www.fise.hu/


Kép

Kép
Kép
Kép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet: