Új privát üzeneted érkezett!

Az a problémám,hogy nem tudok elszakadni a 15 hónapos kisfiamtól.Egyszerûen képtelen vagyok õt másra bízni,legyen az akár nagymama,nagypapa.Egyedül az apukájára merem bízni de akkor is folyton õk járnak a fejemben.Ha meg elviszem a nagyszülõkhöz folyton azt lesem,hogy mit csinálnak vele.Azt hiszem,hogy csak én tudom mi a jó neki pedig az agyam tudja,hogy ez nem így van.Rettegnék ha egy egész napra oda kéne adnom bárkinek.Kérlek írjatok ha van valamilyen tanácsotok vagy tapasztalatotok ez ügyben mert a családom már megõrül tõlem.
Névtelen
 


Igazuk van.
Névtelen
 


Köszi de valami bõvebbre gondoltam,de azért kedves.
Névtelen
 

 
 

Névtelen!

Én a 14 hónapos kislányomat a férjemen kívül csak az anyukámra merem hagyni. Probáld meg, hogy elsõre csak 1
órát hagyod ott, majd növeld az idõt. Nekem a lányom már
minden pénteken a mamánál alszik és csak szombat este megyünk érte. Kell egy kis kikapcsolodás a szülöknek is szerintem. Sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok mióta az anyukám vigyázz rá és marad idõnk egymásra a férjemmel. A párod is megérdemli, hogy néha CSAK vele legyél. Egyébként
nekem is mindig a lányomon jár az agyam de élvezem a mozit a szórakozást is. Pláne, hogy már nagyon gondolkodunk a kistesón és akkor megint kb. 1 évig nem leszünk kettesbe a párommal.

Üdv, Tkriszta
Névtelen
 


Kedves Névtelen,
téynleg igazuk van Kép. És hidd el, minden anyuka így van vele, csak "meg tudja állni", erõt vesz magán. Neked is jó, ha egy kcisit kiszabadulsz otthonról, elmész akár kirakatokat nézegetni, vagy sétálni egy parkba, nem is szólva egy kozmetikusról vagy egy új ruha vásárlásáról.
Az án gyerekeim 4 ill. lassan két évbesek, a múltkor elmentünk a párommal moziba, hát még a film közben is eszembe jutottak Kép. Bízz a nagyszülõkben (elvégre õk is felneveltek már egy gyereket, nem igaz? Kép), és bízz a gyerkõcben is. Gondolj arra is, hogy neki is jó, ha nem csak veled van, több embert megismer, és nem mellesleg megismeri a tõled való idõleges elszakadást is.
Edzz, próbálj meg egyre hosszabb idõre elmenni, otthagyni õt a nagyszülõknél (fél óra, egy óra, másfél stb).
Egyébként nagyon irigyellek, ha ráéjuk tudod hagyni, mit nem adnék, ha anyuék itt laknának a közelünkben!
üdv
Zsóka

Zsóka
 
 


Hehe,
egyszerre írtunk krisztával és majdnem szóról szóra ugyanazt. Ez aztán!! KépKépKép
Zsóka

Zsóka
 
 


Zsóka!

Persze, hogy majdem egyformát írtunk,:-) mert szerintem bármennyire is odavagyunk a gyerekeinkért Nekünk is jár
egy kis kikapcsolodás, hogy utána újult erõvel legyünk anyák. Habár nem mindenki gondolja így, vagy csak nem meri bevallani.

Üdv, Tkriszta
Névtelen
 


Szia Nevtelen!
Szerintem is teljesen "normalis",hogy felsz ill.aggodsz a babaert.Csak peldakeppen leirom,hogy en lepesrol-lepesrol igy voltam.2honaposan mar babysitterre kellett hogy hadjam a kislanyomat.Hat az elso napokban sokat is aggodtam,meg szerencse,hogy 2-3 orankent a szoptatas miatt "lathattam"!!
Aztan a napok-hetek-honapok mulasaval ez a fajta "felelem" teljesen megszunt amig bolcsibe nem kezdett jarni.(21 honapos volt).Az elso idoben mar mondtam a ferjemnek is hogyha nem szunik meg ez a "panik-felelmem" elmegyek az orvoshoz.Rettenetes volt!Minden percben arra gondoltam,hogy valjon figyelik-e rendesen,mikor esik-el,beuti-e magat stb...Aztan egyszer csak eszre sem vettem mikor ,elmultak ezek a gondolatok.Ma mar (fel eve hogy jar bolcsibe) szinte sosem gondolok ilyenekre.
Egyebkent azota beszeltem tobb baratnommel is es ok ugyanezt mondtak,valoszinuleg minden anyuka igy van ezzel,
csak mint Zsoka irta egyesek erosebbek masok nem annyira
(mint en Kép )
Szoval csak kitartas es legy pozitiv,az ido mindent megold Kép
Szia,
Csilla
LCsilla
 


Ne haragudjatok hogy névtelenül írtam én vagyok a 15 hónapos mamája csak nem tudom regisztrálni magam.És írtó rendesek vagytok hogy így bíztattok meg tanácsokat adtok,bár tudom hogy részbe erre való eza fórum.Már el is kezdtem a "szoktatásomat".Egy óra volt és minden ment szuperül.Holnap növelem.Mégegyszer köszi.
Névtelen
 


Névtelen!

Fog ez menni! :-))

Üdv, Tkriszta
Névtelen
 


KépKépKép
Ha az azonosító rublikába beírod a neved (vagy vmi nicket) és nem pipálod ki a névtelen küldeményt, akkor nem leszel névtelen.
üdv
Zsóka

Zsóka
 
 


Sziasztok!
Bevallom, nekem is lelki nehézséget okoz a dolog. Pedig tudom, az anyósomban bízhatom.
Szerintem, ha konkrét elképzeléseid vannak a babád "napirendjéröl" akkor azt közöld a gyermekedre vigyázóval. Ha kell, akkor inkább írd is le.
Pl. Anyatej a fagyasztóban alul, a zacskósat használd! Csendespihenöben ne kapkodd fel, akkor sem ha sír, inkább halkan dünnyögj neki és simogasd a hátát! 14 órakor fektesd, elalvástól számított egy 1-2 óra múlva gyöngéden ébresztgetheted, hogy az éjszakai alvással ne legyen gond.
Ez például a mai napra szólt, amíg elmentünk a férjemmel moziba. Sajnos én sem gondoltam teljesen át és az anyósom sem gondolatolvasó. Így hát nem a zacskósat használta, és fél óra szuszogás és nyüszögés után felkapta a gyereket.
Amikor hazajöttünk megbeszéltük a dolgot. Mostmár legalább õ is tudja, hogy legközelebb hogy járjon el.
Valahol el kell kezdeni. Ilyen bakik becsúszhatnak. Szerintem az a lényeg, hogy akire rábízod a babádat, maximálisan elfogadja a te nevelési elképzeléseidet és ne akarja ö maga máshogy nevelni a TE gyerekedet. (Mert hallottunk már ilyenröl is)
 
 


SDzerintem ez a gyerektõl is függ. Az elsõ kisfiammal, aki már négy éves múlt, nem volt semmi probléma. A másodikkal annál több. A kicsi most lesz két éves, és még három óránál hosszabb idõre nem tudtam otthagyni. Úgy bömböl, hogy nem is nagyon van, aki vállalná. Pedig lassan bölcsödébe kéne menni. Másik nagy problémánk, ami szorosan kapcsolódik a témához, az a szopizás. Az elsõ gyerkõccel szintén nem volt probléma, de a kicsivel nem tudjuk elhagyni. Engem nem zavarna, ha reggel és este még szopizna, de napközben is ragaszkodik hozzá. Mindjárt két éves, és naponta legalább hatszor szopik. Mindenki azt mondja, hogy magától kell elhagynia, de nálunk ez nem mûködik. Kiváncsi lennék, ti hogy csináltátok?
Sefcsik
 


Sefcsik!
Szerintem nem baj, ha még mindig szopizik a babád. Remélem nekem is sikerül ilyen sokáig kitartanom.
Tegnap vendégségben voltam, és a vendéglátóm mesélte, hogy a barátnõje négy évig szoptatta a babáját. Persze akkor már nem kizárólagosan.
Egyébként ti szülõk a kisfiad elõtt eszitek a földi jókat?
Nem kíváncsi, hogy mi ízlik nektek olyan nagyon?
 
 


Engem sem zavar, hogy még szopizik, csak ebben az életkorban talán már nem kéne ilyen gyakran. Igen elõttük eszünk, sõt egy asztalnál velük. Jóizüen megeszik mindent, szerintem a szopizás neki már nem is igazán jelent táplálékot. Ez már csak olyan érzelmi kötõdés lehet.
Rita
Sefcsik
 


Kép Szerintem ez olyan megható. :o)
Én még nem tartok itt a babámmal, úgyhogy...
 
 


Ti hol tartotok? Mennyi idõs a pici?
SEfcsik
 


Sefcsik, ez nem baj!
Hallottam már olyat is aki egyenesen szomorúnak találta hogy a második és a harmadik gyereket egyre kevesebb ideig tudta csak szoptatni, mikor a harmadik is több mint egy éves koráig szopizott. Kép Ha neked kényelmetlen akkor le lehet szoktatni, de ez, ahogy irod érzelmi dolog, úgyhogy nem biztos, hogy megéri. De aszem van itt errõl is topik valahol. Vagy ha más nem a szoptatás topikban az Anyaságban biztos tudnak segiteni szakemberek. Minden esetre ne érezd magad rosszul miatta. Te tudod a legjobban mi a legjobb nektek.

Zsunya

 
 


Az én kisfiam, Bátor még csak öt hónapos múlt. Kép
 
 


Borcsa!
Sok sikert, ha eddig ment, már biztosan nem lesz problémád.
Én azért szeretném megszüntetni a napközbeni szoptatást, mert szeptembertõl sajnos bölcsibe kell mennie. Addig pedig már csak egy hónapunk van.
Rita
Sefcsik
 


Rita én emlékszem egy ismerõsünkre Lõrincen, akit Sefcsiknek hivtak, és kerámikus. Nem a férjed véletlenül?

Nincs itt leszoktatós oldal?

Zsunya

 
 


Hú basszus, ez nem volt pite. Megpróbáltam az elválasztásra rákeresni, de mindenki csak hivatkozik, hogy 1000 módja van, vagy lebeszélik róla. Szóval egy óra alatt nem sikerült használhatót kibányásszak, de még van egy ötletem.

Hát ezt találtam: [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/962.html?990982726" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/962.html?990982726[/url]

de talán tényleg meg kéne keresned az LLL-eseket, ott biztos tudnak ebben is segiteni.

www.lll.hu
ahol telefonon tanácsadnak õk:
Ágoston Anikó (1) 204-6438
Ágostonné Szõts Anna (29) 430-166
Fialowski Alice (1) 385-2737
Juhász Judit (23) 523-397
Martinovichné Debulay Bianca (1) 202-2157
Rózsa Ibolya (õ szokott a szoptatás topikban is irni) (30) 482-9342
Tátrai Katalin (1) 403-2075
W. Ungváry Renáta (30) 202-0870 vagy este 21-23 óráig (26) 328-694

 
 


Rita

Nekem van egy 21 honapos lanykam. Aki ha napkozbe itthon vagyunk akkor rengetegszer szopik. De ha kirandulunk vagy varosba vagyunk akkor nem jut eszebe egyszer se. Igy van olyan nap, hogy csak reggel este eszik es van hogy napkozbe akar 15 szor is szopizik. Szervezetem meg ehez az igeny valtozashoz is eleg jol tud alkalmaszkodni.
En nagylanyaimat anno ugy kezdtem leszoktatni, hogy amikor jottek kicsomagolni akkor gyorsan barmivel eltereltem a figyelmuket, vagy kajaval vagy itallal vagy jatekkal. De ok ekkor mar majdnem 3 evesek voltak. Elejen nem mindig sikerult volt hogy nagyon sirtak percekig. De vegul csak megertettek, hogy napkozbe otthon se jar a cici.
Te kicsi fiad ha valami nagyon lekoti akkor is igenyli a tejcsit? Peldaul egesz napos kirandulas varosba valo jarkalas kozbe is?

Napocska
 


Sziasztok!
a kislányomat 30 hónapig szoptattam. Az utolsó idõben is naponta sokszor (éjszaka is) de rövideket szopott(már csak kevés tejcsi volt). Terhes lettem és jobbnak láttam elválasztani Esztert.
Elkezdtem mondani neki minden szopinál, hogy "ez anyának már nem jó, mert kevés a tejecske de anya nagyon szeret téged. Gyere megölelgetlek" néhány nap, 1 hét után nem adtam neki oda a cicimet, hanem megitattam vízzel, elmondtam, hogy elfogyott a tejecske. Megölelgettem (ugyan abban a pózban ahogy szopizni szokott) megpuszilgattam, dédelgettem. Újabb hét elteltével már nem kérte a cicit csak bújt az ölembe a dédelgetésért. Most született meg a kisfiam. Eszter egyszer megkérdezte, hogy vajon õ is szopizhatna-e. Mondtam neki, hogy tulajdonképpen igen, de nem hiszem, hogy ízlene neki. Erre mondta, hogy akkor nem kér. És azóta sem foglalkozik a szopizással.
Üdv.
Malacka
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, Névtelen, aki a témát nyitotta, visszajön-e. Neki szánom: nincs egyedül!
Én régebben rá tudtam hagyni a fiamat azokra, akiket szeretek, de mostanában (ahogy egyre többet alszom, és kezdek magamhoz térni), már csak a férjem jöhet szóba, õ is csak a lakásban, és akkor is úgy rohanok vissza haza, hogy még a piroson is áthajtok, ami régen nem fordult elõ soha.
Meg anyukámra hagyom még a saját otthonukban rövid idõkre, bízom benne, ez a szakmája is, de mégis rohanok haza. Semmi aggodalom nincs bennem, egyszerûen õrülten hiányzik. Napról napra egyre jobban ragaszkodom hozzá, éjszaka nyugodtan alszik, légzésfigyelõ is vigyáz rá, mégis muszáj néha kiugranom az ágyból, hogy megbámuljam... Egyre ilyenebbé kezdek válni, és még csak 10 hetes. Mi lesz késõbb? Szóval én nem aggodalomból, hanem egyszerûen csak odavagyok érte.

Üdv.
Adrienn

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Sziasztok!
Kétségbe vagyok esve! Szeptembertõl kénytlen vagyok elmenni egy egy éves tanfolyamra, ami szombatonként lesz reggel 9-tõl délután 5-ig. A kisfiam akkor 8 hónapos lesz és eszem ágában sincs még abbahagyni a szoptatást. Cumisüvegbõl eddig még nem kapott inni, csak cicibõl. Ráadásul iszonyúan fog hiányozni, teljesen "Kispoci függõ" vagyok. Attól tartok, hogy az órák alatt is csak ráfogok gondolni és semmit sem értek meg az egész elõadásból. A férjemre rá merem ugyan bízni, de ennyi idõre még sosem hagytam õket magukra. Mit csináljak?
Üdv:
Sylvike
 
 


Szerintem ne menj tanfolyamra! Minek, ha úgyse bírsz majd figyelni? (Én se bírnék.) Biztos lesz ez a tanfolyam máskor is. De szombaton eleve nagyon rossz idõpontban van. Nincs más idõben másik iskolában?
Üdv.
Adrienn

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Ne haragudj, ha idióták az ötleteim. Ez azért van, mert nem ismerem a viszonyokat...
- Nem lehetne vinni a kicsit?
- Nincs lehetõség rá, hogy ott fejjél?
 
 


Sylvike!
Szerintem inkább pohárból kéne etetni aznap a babát, és esetleg megszervezni, hogy ebédszünetben a párod odahozza õt is ebédelni.
Ez persze csak egy elméleti étrend, de:
-indulás elõtt szopi
-tízóraira gyümi+tejcsi
-ebédre apa viszi szopizni
-uzsi fõzi+tejcsi
Aztán már otthon is vagy!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 


Menj nyugodtan. Ha nem kizárólag csak szopik, nincs gond. A tejcsit lefejve is kaphatja, ha a melled nagyon feszülne akor a déli szünetben szopiztasd meg, vitesd oda a babát.
A Zsomi fiam fél éves volt, amikor kezdõdött a fõsuli, és csak szopizott, a párom behozta a szünetre, cicizett és minden OK volt. Semmi garancia nincs rá, hogy még évekig csak anyatejen fog élni a gyerek, kizárólag mellbõl, viszont a tanfolyamra valószínûleg szükséged lehet.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Sziasztok!
Köszi a gyors válszt.
Tanfolyamra muszáj mennem, ha tetszik, ha nem. Viszont a férjemmel megbeszéltem, hogy behozza legalább 2x szopizni Bencét. Szerencsére viszonyleg közel van hozzánk a tanfolyam helye. A csõrös pohár is jó ötlet. Majd fejek le neki 2-3 kajára valót. Mondjuk azt csak tippelni tudom, hogy mennyiteszik egyszerre, mert nem szoktam lemérni. Vannak babák, akik 100-at vagy még többet, de õ szerintem nem eszik ennyit. Ezt onnan gondolom, hogy ha szopizik és lefejem a másik cicim is, nem jön kibelõle 80-nál több. Gondolom nagyjából egyformán termelõdik a tej.
Remélem meg lehet oldani ott is a fejést, majd megkérdezem.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat.
Sziasztok.
Sylvike
 
 


Csak eszembe jutott, ezért leírom.
A kisfiam, Bátor fél éves. Olykor, ha kedve van, akár két és fél óránként szopik. Kint voltunk szombaton a Mesterségek ünnepén. Órákat bolyongtunk és csak egyszer kellett cicire tenni 13 óra környékén. Elõtte csak reggel 7-kor evett, illetve utána csak 18 óra körül. Teljesen jól viselte magát. Egy rossz szava nem volt. :o)
 
 


Borcsa,
gyönyörû neve van a kisfiadnak! Ez a név nekem mindig nagyon tetszett! Jó egészséget nektek!
üdv
Zsóka

Zsóka
 
 


Zsóka! Köszönöm szépen! Végignéztük Ladó bácsi könyvét, és ebbe azonnal beleszerettem. Lány nevünk sokáig nem is volt. Végülis nem is lett rá szükség! Kép

SzaBori
 
 


Sziasztok,
Irigylem a problémátokat, ha akartok vigyázhattok a gyerekeimre, ígérem meg fogok tudni bírkózni az egyedülléttel egy pár órára.
Aki nem tud elszakadni a két év körüli gyerekétõl, van egy tuti biztos receptem, kell szülni még néhányat. Higgyétek el, ha három ordít otthon egyszerre, nem lesznek ilyen gondjaitok.... Nekem , és még jó néhány anyának az a fejfájása, hogy a közértig nem tud elmenni gyerek nélkül, és ha valami dolga van ,vagy beteg SENKI nem vigyáz a gyerekeire. Kívánom, hogy ennél nagyobb abjotok soha ne legyen a gyerekneveléssel kapcsolatban. Egyébként szerintem normális dolog, ha egy anya szereti a kölkit, egészen addig, amíg ennek mértéke nem károsítja valamelyikük lelki világát. Ahogy kedvenc gyermekorvosunk fogalmazott: EL KELL ENGEDNI AZT A GYEREKET, HADD legyen neki is saját élete. Mi lesz veletek, ha tizenöt éves korában egyszer csak nem szókl hozzátok egy hétig, nincs az már olyan soká....
Bocs, ha kicsit zord voltam, de higyjétek el a gyerek nem fogja megköszönni, ha erõtökön felül szeretitek.
Ja és ráadásul BAROMI jól érzik magukat az ismerõs felnõttek társaságában.
egy 3gyerekes enyhén fáradt exsorstársatok
Névtelen
 


Kedves Háromgyerekes!

Hamarosan sorstársad leszek. Egyelõre még csak kettõ van, egy 2 és fél éves meg egy 10 hónapos, de én már így is ki vagyok purcanva..és bizony én is boldog vagyok, ha végre valaki kicsit vigyáz rájuk pár órát.. csak ez nagyon ritka sajnos. Hamarosan hárman lesznek, akkor aztán lesz egy nem egészen hároméves, egy 16 hónapos, meg egy újszülött... hát én boldog leszek minden szabad percért amit gyerekmentesen tölthetek. Ha lesz ilyen...
Félreértés ne essék, imádom a gyerekeimet. de egyszerûen néha lélegzethez kell jutni, hogy kellõ türelemmel tudjak velük foglakozni..
Névtelen
 


Szia Nemsokára Háromgyerekes!
Nálam is hasonló volt a korkülönbség, a harmadikkal hazajöttem, , a két nagy puszta szeretetbõl majdnem kinyírta a kicsit, én meg csak azt hajtogattam félig bõgve, hogy ez nem fog menni, valaki csináljom valamit, mert én képtelen vagyok a 70 órás harmadik császársebemmel.
Hidd el, akkor sokminden eszembe jutott, de az, hogy nem tudok elszakadni a gyerekeimtõl, legkevésbé...
És most, hogy a kicsi 7 hónapos, látod, még irogatok is, szóval túléltük az elsõ hónapot. Nem emlékszem, hogyan, de mégis, szóval fõ az optimizmus.
Nálam még az is klassz volt, hogy megjött a gyerekorvos, és elmesélte, hogy a kerületben most halt meg egy baba, mert a kétéves nagytesója éjszaka bemászott hozzá aludni és véletlenül ráfordult. Gondolhatod, egész éjjel örködtem a babám fölött, de még így is voltak napközben gondok. Pld. a két nagy összeveszett a kicsin, hogy ki simogassa, és kétirányba kezdték húzni a hathetest, aki békés arccal türte. A szülés utáni napokra szervezz elõre programokat a nagyoknak, minél kevesebbet vannak otthon, annál jobb.
Ha valamiben tudok tanácsot adni, kérdezz bátran,
kellemes terhességet kívánok,
Anna
Névtelen
 


Szia háromgyerekes (Anna?),
nem, én sem tudok vigyáézni agyerekeidre, és mert nekem sem vigyáz rájuk senki, ha találsz vki bébiszittert, akkor az enyéimet is hozzájuk csapjuk és elmehetünk együtt KépKép.
Van egy kedvenc mondásom egyébként: "A gyerkeket EGÉSZSÉGESEN el kell hanyagolni." És itt az egészségesen, vagyis a jó arányon van a hangsúly. NEm kell õket egész nap magukra hagyni, de nem szabad a nyakukon ülni.
Kívánok neked sok pihenést (hehe, ha lehet...). Nekem kettõ van, szeretnáék harmadikat (és negyeidket is), de néha elgondolkodom, biztos, hogy akarok?
üdv
Zsóka

Zsóka
 
 


Kedves Anna!

Örülök, hogy már túl vagy a nehezén.. remélem nem lesz nálunk se semmi komolyabb gond. Amikor a 2. baba született, a legnagyobb 19 hónapos volt, és semmi féltékenykedés, semmi probléma nem volt. Csak remélni merem, hogy most is viszonylag simán megy minden. Végülis ennél kimerültebb már úgysem lehetek..
Ti merre laktok? Szívesen beszélgetnék veled

Nemsokára háromgyerekes
Kata
Névtelen
 


Szia N.S.H.Gy. Kata,
Nem akarlak elkeseriteni, de a másfél éves gyerekek általában nem féltékenyek, ezért ideális korkülnbség az egy-másfél,év. Bezzeg a kétévesek.....
Javaslom a próbacsecsemõt, ami egy olyan baba, amelyikmhasonlít egy igazi csecsemõre, nálunk bevált, legalább, ha bajuk volt, azt csapták a földhöz.
Tényleg nem akarlak megijeszteni, de valami féltékenység biztos lesz, általában a középsõ viseli nehezen a "kicsi" pozíció elvesztését, ami megnyilvánulhat abban is, hogy nem iszik többé kakaót, de lehet, hogy ennél durvább lesz a reakció.
Mi az ötödik kerületben lakunk, a Bazilikánál, és a Szent István Parkba járunk játszótérre. Ti merre? Hogy vagytok nemileg felosztva? Nekem három fiam van, ami nehezítés, mert a lányok jobban viselik a tesó érkezését.
hahó
ANNA
Névtelen
 


Szia Anna!

Amikor a harmadik baba megszületik, a kisebbik még másfél éves se lesz(16 hónapos), úgyhogy reménykedem, hogy megússzuk a féltékenykedést..de elég anyás a kislányom, így azért lehet, hogy nem fogadja könnyen majd a dolgot.
Nekem egy fiam van, Dani ( 2 és fél éves), meg egy kislányom, Sári ( 10 hónapos). A harmadikat még nem tudjuk, de lényegében mindegy, mi lesz. Nálunk Dani fiú létére nagyon jól fogadta Sári érkezését, mai napig imádja. Simogatja, puszilgatja, bár mostanában már kezdenek néha összeveszni, és bunyó lesz belõle( a játékok miatt).
mi Gazdagréten lakunk, de már csak két napig, hétvége felé vidékre költözünk, Tárnokra. Már nagyon várom.
Majd biztos kérdezek jópár túlélési technikátKép
Szia,
Kata
Névtelen
 


Szia Kata,
Kertesházban ezerszer könnyebb, ne aggódj, rendben lesz!
A
Névtelen
 


Sziasztok!
Az én lányom EnikÕ 20 hónapos. Nagyon szenvedünk a fogzással. A felsõ szemfogak már kibújtak, minden probléma nélkül. Az egyik alsó szemfog okoz most problémát. Játszik, vagy éppen sétálunk, eszik, vagy éppen bármit is csinál, hirtelen felsír és a szájához mutatva mondja: BIBI!!! Nagyon nyûgõs, egész nyp a nyakaom ló, anyás, nem tudok mellette semmit csinálni. Ez megy már harmadik napja. A Panadol nem segít, mint halottnak a csók. Valami tanácsot, ötletet kérnék tõletek. Létezik, valamilyen gél ami használ is? Más Ötlet?
Névtelen
 


Ha jól tudom, a Dentinox gél lidokainos. Mi nem használjuk, de másoktól azt hallottam, hogy jó. Meg vannak homeobogyók is rá (de persze a Dentinoxszal nem használhatók együtt, mert az mentolos)
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 


Azért ez a "halottnak a csók" kissé morbid.
Névtelen
 


Névtelen,
ez egy szólás, még sosem hallottad? Az olyan dolgokra mondják, ami már késõ, nem ér semmit, felesleges.

Névtelen,
a Borcsa által fentebb említett lidokainos cuccot én használtam ugyan a fiamnál, nem nagyon használt, és azt hallottam róla, hogy a szervezet "hozzászokik" és pl. felnõtt korban akár egy fogászati érzéstelenítés nem hat majd. Na most lehet, hogy ez marhaság, kéretik kritikusan szemlélni...
panadol nálunk sem hatott. A lányomnál tkp. semmi. A fiamnál a Chamomilla D30 nevû homeopátiás golyócska, amibõl annyit kel adni a csemetének, ahány éves, de max. 5 db-ot. Én ötöt adtam neki, szó szerint két percen belül hatott. A nyelv alá kell helyezni, hogy ott felolvadjon. Ha úgy nem veszi be, egy kávéskanál vízben feloldani és azt megetetni vele. Elõtte-utána fél órável (negyedóra?) enni-inni nem szabad, és menttolos régót, mentolos fogkrémet haszálni sem, mert hatástalan lesz.
Egy próbát megér...
Zsóka

Zsóka
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet: