Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A Flór Ferenc kórházban praktizáló Dr. Erdélyi Zsoltról szeretnék minden információt, véleményt megtudni!

Köszi Lányok!


Szia Citrom Kép
Sokat nem tudok róla mondani és lehet, hogy neked nem is mérvadó: szokásos éves vizsgálatokra jártam hozzá, azokkal minden ok volt. Aztán amikor a késlekedő babaprojekt miatt mentem, akkor is rendes volt, kedves volt, el is mondott mindent, amire szerinte szükség lesz. El is kezdtem úgy, ahogyan ő mondta, aztán azt túl lassúnak találtam és elmentem máshoz - aki azt mondta, semmi értelme nem volt annak, amit E.Zs. csináltatott (hormonvizsgálatokról van szó, végülis semmi baj nem történt, csak épp elküldött egy olyan vérvételre, aminek a világon semmi értelme nem volt, mert semmi értelmes nem következtethető ki belőle). Szóval lehet, hogy jó szülész meg nőgyógyász, de az én problémám esetében nem volt épp a topon. Remélem, mások többet tudnak majd segíteni neked.
 
 


Szia Z.citrom,

Nekem eddig csak jó tapasztalataim vannak vele. október óta járok hozzá, és kapásból talált nálam egy cisztát ami egyre csak nőtt. Én megriadtam de ő nyugatott hogy ki fog durranni. és igaza lett, gyógyszer és egyéb kezelés nélkül kidurrant. bármikor ha gondom volt hívhattam (én elég érzékeny vagyok és iszonyatosan tudott néha fájni) akár este 7kor is.
most 4 hetes terhes vagyok, és tutira nála fogok szülni. Én csak javasolni tudom.
 
 

 
 

Sziasztok,

én hozzá járok a magánrendelésére, nagyon lelkiismeretes, kedves orvos. nála fogok szülni is (még 4 hét van hátra...), így ha valaki tud infót adni róla, de inkább a kistarcsai kórház szülészetéről és csecsemőosztályáról, az légy szí tegye meg!!!
Köszi!

K.
Kép
 


Sziasztok!
Én két éve szültem nála, egyébként 8 éve hozzá járok.nagyon meg voltam és vagyok elégedve vele.Kedves,rendes,nyugodt és felkészült és precíz. Aki egy kicsit pörgősebb dokit szeretne az ne válaszza Zsoltot.
Klauszka,remélem még időben vagyok ás nem szültél:-)) Amennyire meg vagyok elégedve Zsolttal,annyira nem a kórházzal.Elavult nézetek,roomin in és alapítványi szoba az van,de a hozzátáplálás és cumisüveg is...Én császárral szültem, nem adták ide a babát rögtön,bár a 12 óra ágyhoz kötöttség alatt 2x kihozták,de csak azért mert a csecsemős jó fej volt.
Aztán nem segítettek a szoptatásnál,az egyi kazt mondta,hogy csak 15 percig legyen cicin,a másik azt hogy órákig,szóval megzavartak rendesen.Aztán mikor fogyott a babám(2850grammal született és 2550re lement),akkor szinte rámerőszakolták a hozzátáplálást(a TÁPSZERT), én meg hagytam,mert sajnáltam a gyereket,hogy üvölt,közben tele volt acicim tejjel,csak senki nem segített kifejni!!! Amikor kértem,hogy ha már tápszer,akkor legalább kiskanál,hogy ne romoljon a szopási technikája,hát csak meresztették a szemüket és közölték,hogy náluk ilyen nincs..Majd hazaengedtek, a zárón ez állt: javuló szopási technika(megjegyzem semmi baja nem volt a technikával), és persze vasárnap tápszer nélkül engedtek el,holott a gyerek tápszert evett...De happy end a vége: legyőztük a tápszert, a gyerekem elmúlt kétéves és még este mindig szopizik.Megjegyzem,hogy a véleményem nem biztos,hogy mérvadó,a legjobb barátnőm csupa pozitiv élménnyel tért haza ugyanabból a kórházból!!! Sok sikert a szüléshez és a babádhoz!!!

Kép

Kép
 
 


Sziasztok,
engem is ugyanez erdekel, kedden (apr. 25.) megyek hozza a korhazba egyelore csak megbeszelesre. Nalam ami problemat szokott okozni, az az, hogy valogatok a vizsgalatok kozott, a 2. ultrahangot is kihagytam meg az AFP-t is elotte. Ezen kivul a huvelyi benyulos vizsgalatot sem szeretnem, telefonon ez szobakerult es a doki ezt vmi miatt most indokoltnak tartana. Most vagyok a 24. het korul, augusztusban fogok szulni. Elso baba, ezert nekem a csecsemoosztaly, a szoptatas, koldokapolas, tisztabateves, stb. megtanulasa nagyon fontos, es a kismama klub meg egyebek alapjan eddig ugy tunt, ez a korhaz jo ilyen szempontbol de most a fentiek lattan kezdek kicsit elbizonytalanodni.

Ami meg e korhaz mellett szol: nemreg ujitottak fel a szuloszobakat es mindegyikben van kad, ez tobb ilyen korhazrol nem tudok. Altalaban csak egy alternativ szuloszoba szokott lenni es csak abban van kad.
 


Sziasztok!

Kedves Norama! valóban van kád,de ez önmagában nem mond semmit, főleg úgy,hogy burokrepedés után már nem engednek a kádba,fertőzésveszély miatt.. legalábbis két éve még ez volt a rendszer. Én azt gondolom,ha az ember elég elszánt és határozott egy kórház sem foghat ki rajta,csak első babásként az ember sok gonddal,bizonytalansággal kűzd..
Sok sikert a babához!!!

Kép

Kép
 
 


Sziasztok lányok!

Nem, még nem szültem, sőt ma voltam az orvosnál (38. héten vagyok). csak szuperlatívuszokban tudok a dokiról beszélni (a férjem is meg tud erősíteni), hihetetlen jó fej volt (ma is).
ajánlott egy szülésznőt, akivel ő szeret együtt dolgozni, fel is hívta, így amikor én hívtam a csajszit, már tudott rólam. mi ez, ha nem gondoskodás???
Norama, bízz az orvosodban, jót akar neked és a babának, ebben biztos vagyok. miért hagytad ki az AFP-t?
Ajánlom mindenkinek újfent a szülési felkészítő tanfolyamot van a kórházban is, bár én maszekhoz jártam. épp ma volt a papás felkészítő, szédületes volt!!!! nagyon hasznos, pláne első babásoknak, olyan sok mindent meg lehet tudni!!!! ezen kívül ajánlom a szoptatási tanfolyamot is, és a szoptatás című könyvet mindenképp elolvasásra! egy csomó felesleges dolgot lehet vele elkerülni!
ja, Durca és Norama! Olvassátok a kistarcsai kórházról szóló oldalt is (oda is szoktam írogatni Kép), ott nagyon pozitívak a vélemények a kórházzal kapcsolatban!

K.
Kép
 


Sziaztok!
Klauszka, nem a Bakosné Zita nevű szülésznőt ajánlotta? én is őt választottam, tényleg szuper a csaj,nagyon szeretnek a Zsolttal együtt dolgozni.Zsoltról csak pozitivumokat tudok mondani és ezt le is írtam.A kórházról alkotott véleményem azonban sajnos nem fog megváltozni,akárhány pozitiv véleményt olvasnék,ugyanis ezt én éltem át és nekem negativ vot és marad.De-hangsúlyozom,ahogy tettem ezt az első hozzászólásomban is- nem én vagyok a márvadó,hisz vannak,akik nagyon meg voltak elégedve vele.Én nagyon felkészültem mentem oda, mindent elolvastam és ennek ellenére okoztak néhány nagyon nehéz napot a nővérek.Mikor Zsoltnak említettem későbbi találkozásunk alkalmával,csak annyit mondott,hát igen,sokan panaszkodnak..
Mindezek ellenére bizzunk abban,hogy azóta sok víz lefolyt a Dunán és változott a szemlélet bizonyos dolgokban.Sok bolfogságot mindenkinek!

Kép

Kép
 
 


Sziasztok lányok!

Durca, igen, őt ajánlotta!!!! Holnap megyek hozzá, tényleg aranyosnak tűnt a telefonban. Én is rengeteg mindent olvastam, tehát nekem is lesznek (vannak) elvárásaim. Háááát, meglátjuk!
A kádban miben vagy?????

K.
Kép
 


Sziasztok!

Klauszka,Zitában maximálisan megbízhatsz,tényleg nagyon felkészült,kedves és nyugodt. Elvárásaid jó ha vannak és legyenek is,sőt merj nyugodtan ragaszkodni hozzájuk!!Aztán lehet,hogy nem lesz okod negatívat mondani a kórházról,mert minden nagyon klassz lesz.Kívánom,hogy az legyen!!!!!
Én sajna csak a kád szélén ülhettem, félig felhúzott zöld ruhában(vagy levettem? már nem melékszem),de gondolom teljesen meztelenül hempereghetsz benne,akárcsak otthon:-))

Kép

Kép
 
 


a szülészetet látva kedem támadt szülni Kép elég nagy a szám - a kedvesem szerint -, majd ha odakerülök, megismerem a magyarok istenét. Kép

K.
Kép
 


Szia Klauszka!

Miért, mit láttál ami tetszett? Kép


Szia Norama!

Ne haragudj, de teljesen ledöbbentem rajtad.

Kihagyod szándékosan az ultrahangot és az AFP-t? Miért? Sose lehet tudni, hogy milyen fontos dolog derül ki rajta!
Nem szereted a hüvelyi ultrahangot?! Én se, de ha muszáj akkor igenis KELL!

Inkább szülsz egy ne adj isten beteg babát, mint, hogy neked kellemetlenséged legyen?!

Nem tudom hány éves vagy, de NAGYON FELELÕTLEN!


Szia Zöldcitrom!

Kádakat, labdákat, barátságos légkört, tisztaságot, XXI. századot.
Norama, ezt tényleg gondold át újra...

K.
Kép
 


Klauszka!

Ez nagyon jól hangzik! Kép


Sziasztok,

megérkeztünk haza. A szülés után is csak nagyon jókat tudok elmondani dr. Erdélyi Zsoltról, ha ez még kérdés.
A többit a kistarcsai kórház rovatba írom!

K.
 


Sziasztok!

Régen jártam itt a babaneten,de most benéztem és Erdélyi dokiról találtam írásokat. Ami velem történt az 1999 re nyúlik vissza ekkor mentem el E. dokihoz,hogy babát szeretnék. Elvégeztetett egy pár vizsgálatot ezútán 3 hónapig gyógyszert írt fel,majd méhen belüli gyulladásra(ha lett volna) 5 héten keresztül injekciókat kaptam és semmi. Igy eltellt még pár év és semmi. Ezútán felkerestem a Kaáli intézetet itt 5 inszemináción estem át ( erre azért volt szükség mert nálunk nincs semmi kizáró ok a teherbeesésre) majd jött a lombik program.A 3-ik sikerült, de a 9-ik héten már nem élt a magzat. E. doki befektetett és másnap reggel mütét. Ezútán nem láttam, a záró jelentést sem adta oda. !-ik lombik programom 2004 decemberében volt, és most van egy 21 hónapos kislányom. A terhességem alatt E. doki nem volt körültekintő a vérkép rossz eredményeire mi a férjemmel hívtuk fel a figyelmét. A thrombocyta számom volt nagyon alacsony ami egy szülésnél nem túl jó, elvérezhetek, ha ezt nem tudják.elküldött egy hematológushoz és itt kezdödőtt a rémálom. Találtak egy cisztát , így MR-re UH-ra , csontvelő vételre és egyéb vizsgálatora járhattam húszon akárhány terhesen. Ez így ment a 33-ik hétig ekkor E doki azt mondta, hogy ő nem kockáztatja a diplomáját és persze másodlagosan a mi egészségünket sem , menjek el a női klinikára. Ekkor elmentem az I-es női klinikára, ahol megdöbbentek E.dokin, itt megfelelő ellátást és egy szuper szülést élhettem át. Az I.számú női klinika az ország legfejlettebb (orvosai is), legprofibb intézménye.Szülésem után derült ki, hogy egy hasnyálmirigy cisztám volt , ezt a női klinikán UH, MR, nélkül is megállapitotta az egyik docens, így azért feleslegesen voltam egy babával a pocakomban ezeken a vizsgálatokon 45- 90 percig egy gépben . Legyetek körültekintőek,és szerintem minden leletet meg kell nézni és rákérdezni nehogy így járjatok. Szép és könnyű szülést kivánok mindenkinek. ZS


Fruzsizsuzsi,

sajnálom, ami veletek történt. Sok örömet a babához!!!!

K.
 


Sziasztok!

Tud nekem valaki elérhetőséget adni a dokihoz?

Köszönöm!
Oxigen
oxigen
Györköny
 
 
 
 


Szia Oxigen,

írtam neked privit. ha nem kaptad meg, jelezd!

K.
 


sziasztok!!
Én még csak most találtam rá erre az oldalra úgyhogy nagyon újjonc vagyok!Én is már 9 éve az Erdélyi Zsolthoz járok ,szültünk együtt három szép egészséges gyermeket a legnagyobb 8 a középső 4és fél és a legkissebb pedig 6hónapos!kimondottan csak jót tudok rolla mondani lelkiismeretes ,és bármikor /bármivel fellehet őt keresni!A szülés kimondottan élmény volt vele!Nagyon kőzvetlen és nyugott orvos!Nyugott szívvel ajánlom mindenkinek!!!! :P :lol:

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Erdélyi Zsoltról én is csak jókat tudok mondani. Én is már tizen valahány éve járok hozzá és született nála egy kislányom (2,5 éves most) és most fog születni a kistesó. Nagyon lelkiismeretes és tényleg nyugodt orvos. Én is csak ajánlani tudom mindenkinek!

Zsuzsi :)

http://babafalva.hu]Kép[/url
Kép

Zsuzsi
 


Kedves anyukák és csemeték!
Fiatal iparművészként gyerekszobák meseszép kifestését vállalom!
Ha bizalmat kapok, kedves figuráimmal megtöltve, meséssé varázsolom gyermeke szobáját, segítek megvalósítani álmait elképzeléseit.
Kifejezetten egyedi elképzelések megvalósítását tervezem, saját figuráimmal karaktereimmel dolgozom, Walt Disney-t ha lehet szeretném elkerülni...


A szoba adottságait az ön elképzeléseit, álmait figyelembe véve arra törekszem, gyermeke a legnagyobb örömét lelhesse leendő szobájában.



Rólam és a munkáimról itt lehet egy kicsit többet megtudni:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=199434
Kép

Kép
Kép
Kép
 
 


Ha valaki olvassa még ezt a topikot és hozzá jár magánrendelésre, meg tudná mondani mennyit kell fizetni nála? Csak gyógyszert szeretnék felíratni. Köszi előre is!
 
 


Szia Satc!
Állítólag 8000 ft egy vizsgálat!!A magánrendelőjében!! :wink: :roll:
Szia Kriszti!

Kép
Kép
Kép
 
 


tiop írta:Szia Satc!
Állítólag 8000 ft egy vizsgálat!!A magánrendelőjében!! :wink: :roll:
Szia Kriszti!


:shock: omg. akkor mégse megyek oda.
köszi!
 
 


Üdv Nektek.

Én az első babámmal nagyon megjártam. A másodiknál egy nagyon kedves barátnőm ajánlotta nekem Dr. Erdélyi Zsoltot, soha egy pillanatra sem bántam meg, hogy a második babám nála született. Mind a kettő császáros lett. Mivel igen mélynövésű vagyok (150 cm) és elég nagy volt a fiam - 3910 grammal született- így született meg ő is császárral. Magánrendelőjébe jártam hozzá. Mindig volt ideje a kérdéseimre válaszolni, körültekintő, udvarias és nagyon kedves volt, még a két és fél éves lányomhoz is, aki egyfolytában csacsogott neki. A párom is meg volt maximálisan elégedve vele. Én CSAK jót tudok mondani róla. Nagyon nyugodt volt mindvégig és ez rám is jó hatással volt, főleg a műtétnél. Szóval. Én csak ajánlani tudom mindenkinek.
 
 


szia Simoni!
Ugyanazon a véleményen vagyok mint te!!!!!!Örülök,hogy nekled is csak jó élményeid voltak vele!!!!! :D :!: :!: :!: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Én nála akartam kezdeni de nekem valamiért nem jött be. A barátnőm mint kiderült nála volt és 16 hetes uh-án észlelhető volt a méhszály rendellenes állapota amit nem reagált a laány felé állítólag, 20 hetesen elvetélt.

 


En a magarendelesere "jarok"- mivel kulfoldrol jottem haza nem volt tbm igy kerultem hozza es itthon ragadtunk- sajnos vegig nem fog menni, mert 10ezer egy alkalom, ese melle meg ki tudj amennyi lenne a szules. Szoval en azota a terhesgondozoba is jarok es hozza csak az uhra mentem. de megerte, mert eg es fold o es a korhazi 3 perces vizsgaalt. Nekem nagyon bejon a stilusa is a nyugodtsaga, es hogy nem paraztatja be az embert. en a 14 het ota gorcsolok, amire a terhesgondozoban a doki mindig csak annyit mond vetelesre utalo jel, ha akarok menjek korhazba- kellemes erzes ebben a tudatban megelni minden napot... Ehhez kepest Erdelyi miutan nem latott fizikai elvaltozast, igy mondta igyak amennyit tudok, magnezium, pihenes, de ne izguljak,mert stabil a terhessegem. Ne mondom hogy nem izgulok, de kicsit megnyugtatott, es mar a 21.hetben vagyok. A gorcsok ugyan meg nem szuntek, de tudom, hogy tipusfuggo- sot orokoltem is, anyukam 3 tehesseget fekudte vegig, noverem csak az elsot- es hogy nem feltetlenul a legrosszabbat jelenti.
Talan a penznek van ekkora ereje, ki tudja, de szerintem tenylg jo orvos. eletem elso olyan nogyogyasz lmenye, ami pozitiv.
 


Sziasztok!

Tud valaki friss infókat a doktor úr tarifáiról? Mennyibe kerül a terhesgondozás, és a szülés nála? Priviben is jöhet a válasz!

Előre is köszi!

KépKép
KépKép
KépKép


Sziasztok,

Ha valakinek friss élménye van Erdélyi doktorral kapcsolatban, megírná?

Úgy látom, hogy az elégedettek nagy részénél normál várandósság és problémammentes szülés volt. Szívesen olvasnék "problémás" esetekről is. Hogyan kezeli őket?

Köszi
 
 


Sziasztok!
tocsa!
Anyu 13 éve szült nála (császárral)(Autoimmun betegsége van anyunak)!Semmi rosszat nem tudok rá mondani....nagyon alapos és figyelmes volt nála is........nem kockáztat teszi a dolgát ha kel! :!:
A családban 6 gyermeket segített világra! :wink:

Kép
Kép
Kép
 
 


Angyalkrisz!
Tavaly voltam nála rákszűrésen akkor 10.000 ft volt !
Aszem most a vizsgálat havonta(terhes)az 10.000Ft...ebből adódóan 100.000ft a szülés!Én így számolom,mert nálam az utolsó gyermek 8000Ft volt havonta és 80.000 volt a szülés! :?

Kép
Kép
Kép
 
 


Tiop, köszönöm, hogy leírtad. Tocsa
 
 


Moderálva!

Tisztelt fórumozók, a Társalgóban változatlanul nem csak dícsérő sorokat lehet közölni, azonban arra ismételten fel szeretnénk hívni a figyelmet, hogy orvos esetében azt állítani, hogy műhibát követett el, csak abban az esetben törvényes, ha már létezik elmarasztaló ítélet az esetet érintő műhibaperben. Amennyiben ilyen nem áll rendelkezésre, akkor az ilyen tartalmú állítás rágalmazásnak tekinthető és peresíthető.

További jó fórumozást,

Kiss Andrej - apa
 
 


Érdekes, hogy amikor leírtam, mit csinált a doktor úr, volt itt jó pár elmarasztaló vélemény. Hogy, hogy nem, ezek valahogy felszívódtak, csak a jók maradtak. Hát ennyit erről a fórumról. A lényeg, hogy ha jó orvost akartok, ne menjetek Erdélyihez. Lehet megint moderálni, hogy jó hamis képet kapjanak a fórumozók. Csókolom.
 
 


Sziasztok! Én az előttem szólóval értek egyet, sajnos nagyot csalódtam a Doktor Úrban. 2006-ban szültem a lányom a Flórban, de nem nála. Mivel a kórházzal, a szülészettel elégedett voltam, szerettem volna a következő babát is ott szülni. Ajánlások, és fórum vélemények (ennyit a csak dicsérő szavakról!!!!)alapján kerestem fel Erdélyit a magánrendelésen, aki valóban nagyon megnyerő volt és kedvesnek tűnt, mindaddig amíg rendben ment a terhességem. Idén március 20-ra voltam kiírva a fiammal, de sajnos a 27. héten megrepedt a burkom, szivárogni kezdett hirtelen a magzatvíz. Remegő kézzel hívtam, hogy mit tegyek, de csak annyit mondott, hogy kórházi csomaggal keressem fel a Flór szülészetet, majd az ügyeletes megnéz. Kérdeztem, hogy Ő nem jön-e be, habár tudtam, hogy szülni fogok, méghozzá nagyon korán, jól esett volna a jelenléte a nagy riadalomban. Bementünk az ügyeletre, de ő nem jött, akkor hallottunk egymásról utoljára a telefonban, még csak arra sem vette a fáradtságot, hogy felhívjon és megkérdezze mi lett velünk. Hozzáteszem a szülés előtt 2 nappal jártam nála és jeleztem, hogy fáj a pocakom és a védőnő fehérjét is talált a vizeletben és ingadozik is a vérnyomásom,meg vizesedek.Rutinszerűen ellenőrizte a baba méretét, illetve a zárt méhszájat, a többi információt nem kommentálta. Első perctől fogva a magánrendelésére jártam, előtte is rákszűrésre 3 éve, szóval ettől ezért kicsit több emberséget és együttérzést,támaszt vártam volna tőle, főleg egy ilyen helyzetben. Szerencsére jó helyre kerültünk, mert a SOTE 1-re szállítottak szülni. A kisfiam a napokban lesz 1 éves, egészséges, vidám, örökmozgó kisember. Nem hibáztatom a dokit természetesen a koraszülésért, de ezért választottam orvost, hogy minden helyzetben ott legyen és támasz legyen, legyen kiben bízni és akitől tudok kérdezni. Hááttt.. nem volt. Ketten voltunk a fiammal, akiben nagyon hittem és hiszek. Nálam teljesen leírta magát ezzel a húzással, hogy gyakorlatilag nem foglalkozott velünk egy szálat sem onnantól, hogy probléma adódott.
edinadr
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok!

Én igen kezdő vagyok a baba vállalás terén, mert most van előkészületi stádiumban. A Doktor úrhoz régóta járok, és megyek hozzá januárban is, de szeretném megtudni milyen költségekkel számolhatok nála egy szülést, hogy ne ott kapjak sokkot amikor kimondja.... :oops:

Előre is köszönöm a választ!
dawn80
Budapest XVI. kerület
 
 


Szia!
Én augusztusban szültem nála, 100ezer volt, a vizsgálatok alkalmanként(havonta) 10ezer.
Velem nagyon rendes, figyelmes volt Erdélyi doktor, szakmailag is elégedett vagyok vele, pedig császárral szültem. Ez már a harmadik császárom volt, ezért nem egyszerű műtétként zajlott, de alapos volt, könnyen és gyorsan felépültem, a kisfiammal is minden rendben ment. Én csak ajánlani tudom Őt.
Sok sikert és szép egészséges kis babát kívánok nektek!
Üdv: krinya
krinya71
Kistarcsa
 
 


Sziasztok!

Erdélyi Doktor a szó minden értelmében Nagybetűs ORVOS!!! Jobbat nem is kívánhatna senki! Olvastam itt a hozzászólásokat hála Istennek csak nagyon kevés negatívat fedeztem fel, igazából nem is nagyon tudom elhinni.
Én tavaly év végén szültem nála ami nem volt egyszerű, már az sem ahogyan sikerült orvost találnom.
A terhességem 10.hetében tudtam meg babát várok, ismerős ajánlotta Dr. Petik Dórát, telefonon lebeszéltük és elmentünk, akkor közölte hogy Ő már nem vállal kismamát, ajánlotta egy kolléganőjét Dr. Radnai Katalint, hogy Ő biztosan vállal privátban.
Kértem időpontot, egy hónapig kellett várni mire sikerült elmenni hozzá és Ő is akkor közölte, hogy bocsi de nem vállal több kismamát, akkor Ő is ajánlott valakit, de eszem ágában sem volt felhívni. Mindkét doktornő az István kórházban vezeti le a szüléseket, már eleve ettől is tartottam, nem hallottam túl sok jót a kórházról.
A hugom a kistarcsai kórházban szült, hát gondoltam megnézem a honlapjukat, mert Ő nagyon dícsérte. Végignéztem a szülész-nőgyógyászok listáját és akkor figyeltem fel Erdélyi Doktor nevére, lehet hogy furcsán hangzik de ahogy megláttam a nevét tudtam hogy fel kell hívnom, valahogy megéreztem hogy Ő biztosan jó orvos, az internetet is utánanéztem és rengeteg helyen dícsérik, csupa jót írtak róla mindenhol. Ekkor már a terhességem kb. 16 hetében voltam köszönhető a kedves doktornőknek és még mindig nem volt orvosom. Még szerencse hogy hajlandóak voltak az István kórházban megcsinálni az addig esedékes vizsgálatokat (labor, Down-kór szűrés, kombinált teszt), de éreztem hogy elég mostohának kezelnek:(
Felhívtam Erdélyi doktort, és szinte azonnal tudott fogadni, nem volt probléma neki hogy átvegye a terhesgondozást, nem is mertem remélni soha ekkora kedvességet, megértést, hozzáértést, és még csupa jó dolgot tudnék írni róla.
Az első vizsgálat után az ultrahang jan.közepére rakta a szülés várható időpontját, Erdélyi doktor őszintén megmondta, hogy lehet hogy két ünnep között és szilveszterkor el fog utazni, tehát ha akkorra jön a baba akkor sajnos nem tud ott lenni, mindig tudtuk mire számíthatunk vele kapcsolatban.
Havonta jártunk hozzá vizsgálatra, mindig nagyon körültekintő volt és alapos, rendesen elmagyarázott mindent, és nem orvosi szaknyelven, mint azt máshol tapasztaltam. A vizsgálatok alatt egyáltalán nem éreztem magam kellemetlenül, teljesen el tudtam lazulni, nem voltam zavarban, ez nagyon meglepett mert ilyen nyugalmat még a régi NŐI nőgyógyászomnál sem éreztem, vizsgálat közben nagyon jókat lehetett vele beszélgetni bármiről.
A terhességem 5-6. hónapjában probléma adódott a pajzsmirigyemmel és a vérnyomásommal, természetesen ezt is megoldotta, bármikor hívhattam ha problémám volt, és nem éreztem azt hogy esetleg zavarom.
Az utolsó vizsgálatnál (dec.13.) az ultrahang a szülést jan. 21-re rakta, gondoltuk hogy van még bőven időnk, de nem így lett.
Dec. 28-án megbetegedtem és elfolyt a magzatvizem, felhívtuk és mondta hogy induljuk a kórházba, azt mondta Ő nem tud csak reggel jönni mert nincs a közelben, de felhívta a kórházat és tájékoztatta őket hogy mi a teendő.
Na a kórházzal már annyira nem voltam megelégedve. 28.án este bevitt a mentő, fájásaim nem voltak egyáltalán, ezért még akkor este elkezdték adni nekem az Oxytocynt hogy beinduljanak, ami meg is történt.
Az ügyeletben lévő orvosok nagyon durván és embertelenül vizsgáltak, nem volt elég hogy jöttek a fájások közben vizsgáltak, és úgy éreztem mintha szétszakítottak volna. Alig vártam hogy Erdélyi doktor megérkezzen, ami meg is történt a megígért időben.
Ekkor már 12 órája vajúdtam és csak 1 ujjnyira tágultam ki. Mondanom sem kell hogy mikor Erdélyi doktor vizsgálta még fájások közben sem volt kellemetlen! A vajúdás alatt végig ott volt az osztályon, sokszor bejött hozzám, bíztatott, beszélgettünk, sokkal elviselhetőbb volt, mint sok kismamának akik ugyanakkor vajúdtak és az orvosuk feléjük se nézett...
3 óránként ellenőrizte hogy tágulok-e végül 17 óra sikertelen vajúdás után azt mondta hogy nem szeretné ha tovább szenvednék mert lehet hogy pár óra alatt beindulna a tágulás de nem biztos és nincs értelme szenvedni ha esetleg felesleges, főleg hogy sok magzatvíz elment már és nem szeretné ha szárazon szülnék.. ezért délután 1-kor mondta hogy megcsászároz, van még egy S.O.S. műtét és utána engem visznek. Hát mondanom sem kell az az utolsó másfél óra volt a legnehezebb!!!
De végre fél 3-kor bevittek a műtőbe. Végig fennt voltam, nagyon jó fej csapat volt, a dokim végig mondta hogy mi történik éppen, én megmondom őszintén kellemesnek mondom az egész operációt,
az altatóorvosok is nagyon profik voltak, alig éreztem valamit mikor gerincen szúrtak.
A zsibbasztó hatása 4 órán át tartott, utána még 8 órát kellett feküdni, ez nagyon rossz volt mert miután kiemelte a babát és megmutatta nekem, utána csak kb. 7 óra múlva láttam mikor behozták pár percre de megfogni nem tudtam mert nem szabadott mozogni még. A műtétkor a doki megígérte hogy éjjel átjön hozzám és úgy is lett, megmondta hogy elutazik másnap szilveszterre, ahogyan azt az elején meg is mondta.
Ez idő alatt többször betelefonált a kórházba és érdeklődött az állapotunkról amit a nővérektől tudok, és 2x engem is felhívott, nagyon jólesett hogy már 1-jén reggel is a betegével foglalkozik.
Lehet hogy sokan azt mondják hogy ennyit megtehet ha már fizet az ember, de én nem értek egyet, voltam már nem egy fizetős orvosnál de mint mondtam sehol sem volt annyi pozitív tapasztalatom mint vele, és a párom is ugyanígy gondolja.
A császármetszést sokkal drasztikusabbnak gondoltam igazából csak a 12 órás fekvés utána első felkelés a nagyon durva, az nagyon fáj, de hozzá lehet szokni, és nagyon hamar összeszedtem magam, 3 nap után már úgy jártam keltem mintha meg se műtöttek volna. A sebet mindig más kötözte át és mindenki megjegyezte hogy ilyen szép varrást ritkán látni!

A baba-mama részlegről ahová a műtét után átvittek már annyira nem vagyok elégedett. A csecsemősök semmit sem mutattak meg!! Vicces de volt egy kismama akinek én magyaráztam el mindent, úgy hogy nekem is ez az első babám, szerencsére van 3 testvérem és sokmindent ellestem mikor ők születtek.
Az meg ahogy a gyerekeket kezelik, mint valami termékeket, egyszer megláttam hogyan fürdetik, öltöztetik őket, a kocsiba amibe áttolják hozzánk csak úgy repültek be a gyerekek. Szörnyű!!! Nekem sajnos nem indult be a tejem, a mai napig kevés van, de 2 napig semmit sem adtak még vizet sem a gyereknek, nem zavarta őket hogy üvölt éjjel, én meg nem tudtam mit csináljak vele, a 3. nap éjszakáján valahogy kikönyörögtem neki egy kis tápszert, de nagyon húzták a szájukat!! Nevetséges!!!
Az ápolók akik velünk kismamákkal foglalkoztak sem voltak a helyzet magaslatán, de azért vannak kivételek, főleg egy nevet említenék Vargáné Anikó ő szülésznő, a vajúdás alatt is velem volt sokáig, és a baba-mama részlegen is sokat van, ő nagyon megkönnyítette a dolgokat nekem. Mindig hozott fájdalomcsillapítót ha kértem, a többitől úgy kellett kikönyörögni.Mindenkivel nagyon rendes volt, na Ő is erre a pályára való az biztos.
Volt olyan hogy kértem hogy ragasszák még le jobban a sebet mert fürödni akarok és nem érheti víz erre odaadták a ragasztót hogy tessék vigyed...2 ápolónőn kívül a többi egy forintot nem ért.
Hát ennyi a véléményem a dokiról meg a kórházról, de még ezzel együtt azt mondom hogy elviselném újra a kellemetlenségeket ha Erdélyinél szülhetek.
Én továbbra is hozzá fogok járni az biztos.
Ha valaki JÓÓÓ orvost akar magának akkor Őt válassza.

Láttam hogy sokan kérdezgették az árakat.
A szülés 100e volt volt, bezárólag a 6 hetes kontrollig. Na ezen is meglepődtam, a műtét után mikor éjjel bejött mondtam hogy rendezzük az anyagiakat de elutasította mondta hogy majd ha megyünk varratszedésre megbeszéljük. Mikor mentünk akkor meg azt mondta hogy bőven ráér neki 6 hét múlva mikor kontrollra megyünk, tehát ez még egy megerősítés volt, hogy nem a pénzre megy!!!

Egy vizsgálat ára azt hiszem 13e körül van, de nincs kiszámolva az idő mint másnál ahol úgy rúgnak ki ha letelik az időd.
A rendelőben az asszisztensek is nagyon kedvesek, tök családias a légkör, pld. mikor telefonáltam időpontért a varratszedésre tudták hogy megvan a baba gratuláltak. Sok helyen ha telefonálsz a saját orvosod se tudja ki vagy.
Most hogy varratszedésen voltunk már előre tájékoztatott hogy gondolkozzunk mire megyünk 6 hét múlva hogy milyen fogamzásgátlást választanánk, tehát én csupa ++++++++++++ dolgot tudok róla mondani, talán másnak ez ömlengésnek hangzik, de én voltam olyan orvosok keze alatt hogy nekem ez nagyon meglepő hogy ilyen nőgyógyászok is vannak a világon, remélem minél többen!!

Bocsi ha kicsit hosszúra nyúlt a sztori remélem minél többen elolvassák és Erdélyi doktorra esik a választásuk, igaz hogy nem olcsó de bőven megéri!!!

További Szép Napot Mindenkinek

Mona
cinmona
Délegyháza
 
 


Ja még annyit elfelejtettem, hogy volt, hogy a párom akart neki plussz pénzt adni a vizsgálati díjon felül mikor valamit tök gyorsan elintézett és nem fogadta el...
cinmona
Délegyháza
 
 


Sziasztok! Tudom, hogy nem teljesen ide tartozik, de van olyan köztetek akit a doktor úr műtött bármilyen nőgyógyászati problémával? Esetleg tudtok javasolni olyan orvost aki nagyon jó? Köszi! Juc
jucus83
Aszód
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

cron