Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én 8 hetes terhes vagyok és kb. 2 hete vagyok rosszul. Szerencsére még nem hánytam viszont állandóan émelygek és hányingerem van. Tudom, hogy ez normális és reméljük minél hamarabb elmúlik, de furcsállok valamit. Nem tudom ti tapasztaltátok-e, hogy állandóan büfögnötök kell. Nekem ez rendszeres óránként egy nagyot és akkor megkönnyebbülök, de mintha addig nem tudna lejutni az étel a gyomromba egy nagy légbuborék miatt. Ez elég kellemetlen pláne társasában. Szerintetek ez lehet más a terhességgel össze nem függő betegségből fakadó? Ti tapasztaltatok ilyet?

Köszi a választ!
Miac
miac
Budaörs
 
 


@miac: "Sziasztok! Én 8 hetes terhes vagyok és kb. 2 hete vagyok rosszul. Szerencsére még nem hánytam viszont állandóan émelygek és hányingerem van. Tudom, hogy ez normális és reméljük minél hamarabb elmúlik, de furcsállok valamit. Nem tudom ti tapasztaltátok-e, hogy állandóan büfögnötök kell. Nekem ez rendszeres óránként egy nagyot és akkor megkönnyebbülök, de mintha addig nem tudna lejutni az étel a gyomromba egy nagy légbuborék miatt. Ez elég kellemetlen pláne társasában. Szerintetek ez lehet más a terhességgel össze nem függő betegségből fakadó? Ti tapasztaltatok ilyet? Köszi a választ! Miac"Sziasztok, 12 hetes elmúltam.... de a hányinger, émelygés és hébe-hóba az éhgyomorra történő, gyomorsavas hányás is jelen van még az életemben. Kimondom: UTÁLOM! Vannak olyan napjaim, hogy az ágyból kikelni nem tudok, annyira ramatyul vagyok kb. már 7-8 hete. Engem ez nagyon megvisel. Amiről miac ír, a böfögés, az nálam is napi szinten van, na és a szellentés és olyan furi szaga van mindennek, ami kijön belőlem. Bocs. Konkrétan ezek szagától tudok öklendezni. :) Én észrevettem, hogy pl. amint beveszem a Gravidát, nekem pár perc múlva már olyan hányingerem van, hogy a kezemet a szám előtt tartom, nehogy telibe nyomjam a laptopom. :( Mindenki mást mond, hogy el fog-e a múlni és ha igen, akkor mikor. Személyszerint, én nagyon várom a jövő hetet, mert akkor már a 13. hétben leszek és ha tényleg beválik a jóslat, akkor megszűnnek ezek a gyomorégős, émelygős és hányingeres időszakok. Írásba adom, h amint megszűnik ez az elviselhetetlen hányinger, ami már hetek óta, napi szinten kínoz én minden egyebet emelt fővel fogk viselni, eskü... csak ez múljon el, mert totál lebénítja a napjaimat. Szó szerint semmit nem tudok csinálni. 
Nekem ami segít, ha rosszul vagyok, mint pl most is - a Buláta, most épp azt eszegetem, mert kb. 30 perce vettem be Gravidát és szinte egyből jött a hányinger. Ami még korábban segített, az a gyömbér volt nekem is, de én nem csináltam meg teának, hanem a párom mindig levágott nekem egy kis darabot belőle - mert én a konyháig elmenni nem tudtam - és azt szagolgattam és bele-bele harapdáltam. Szinte azonnal elmúlt a hányinger. A tejfölös kenyér is segített illetve reggelente a müzli tejjel. A Coca-cola és a Canada Dry- gyömbér eleinte nekem is segített, de mostmár az utóbbitól én sajna rosszul vagyok. Ezenkívül nekem még van itthon tönköly pelyva párnám, ha azt ráteszem a pocakomra, az is segít illetve mindig úgy fekszem, hogy a lábaim alatt mindig van egy párna kb. a térd magasságában, így nem feszül a hasam és nekem kényelmesebb. A Magne B6-ra nekem azt mondta  anőgyógyászom, h NE SZEDJEM!, mert könynen rászokik a szervezetünk, márpedig a szülésnél szükségünk lehet rá, mármint a magnéziumra, ugyanis méh ellazító hatása van, amit a szülésnél valsz használni is fogunk. Így megkért, hogy csak sima B6-ot szedjek, ha hányingeres vagyok.... az viszont nekem nem használt. :( Egyelőre ennyi. :)
 
 


Sziasztok!
Én 6 hetes vagyok masodik terhessegem az elso sajnos a 10. Heten elhalt.
Akkor nem voltam rosszul,de most kb 5 napja annyira rossz a gyomrom mintha mindig ures lenne es persze eg is. Emellett mostmar hanyingerem is van, de nem hanytam meg, a kozerzetem pocsek es a fejem is fajdogal, szinte hasznalhatatlan vagyok.. Sok etelt nem kivanok, megis csak arra az 5 percre erzem jol magam amikor eszem. Es minden hajnalban felkelek a rosszullettol..
Remelem nem tart sokaig, de ha igen kibirom, nagyon varjuk mar a bebit, egy mehenkivuli es egy elhalt magzat utan. Kiprobalom amiket itt olvastam,bizom benne hogy Bevalik valamelyik.
En is Gravidat szedek de mas vitamint is , alig birom lenyelni oket szinte erzem ahogy beleerkezik a gyomromba es utana mintha ereznem hogy ott van.
Nos a sok panaszkodas utan mindenkinek kivanok szuper panaszmentes terhesseget!
 
 

 
 

Hihetetlen, hogy 13 éve indult a topik és mindig megállja a helyét és kicsit szomorú, hogy 13 éve az orvostudomány továbbra sem tud semmit tenni a terhességi rosszullét ellen.

9. hetemet kezdem az első terhességemmel, mindennap és szinte állandóan rosszul vagyok, de lekopogom, hogy még csak egyszer hánytam. Valószínűleg azért, mert ha én hányok, akkor az már nagyon mély pont nálam és az vég.

Sokak tanácsára most tesztelem a gyömbéres teát, majd leírom a tapasztalataimat. Szerencsére a téli időszakban én egyébként is ittam gyömbérrel teát, szóval szeretem.

Nekem a rosszullét és persze a semmitől (is) való totál kimerültség mellett a székrekedés. Eljutottam arra a szintre, hogy 3 napig nem tudok egyátalán wc-zni és utána persze hasgörcsök és fájdalmak után kijön belőlem minden, ami addig nem.
Más is szembesült már ezzel a problémával?
 


Sziasztok!

Örülök, hogy idetaláltam.
Jelenleg 8 hetes vagyok. 2 hete kb folyamatosan hányok. 6szor nyomattak infúzióval miatta. Homeopátiás bogyócskákat szedtem az elején, ami kb 3-4 napig használt is. Igazából fura. Amíg eszek nincs baj, de előtte is képes vagyok hányni és amint befejeztem újra. Pár napja semmi nem segitett (a gyömbért még nem próbáltam).
Ez a 2. terhességem. Az első sajnos missed ab-bal végződött (elhalt, de nem vetéltem). Emiatt most durván hormonozom is magam a doki utasítására. Remélem hamarosan vége lesz, mert amúgy sem voltam épp súlyos (49 kg), de mostanra -2kg az eredmény, többet nem adnék le, ha nem muszáj.

Ja és a böfögés számomra is jól ismert dolog.
 
 


Sziasztok! Mi most vagyunk 7 hetesek, és 3 hete vagyok rosszul. Hányni szerencsére még nem volt alkalmam, bár a toalett fölé remegve hajolás már megvolt.
A rosszullét az viszont állandó, napi 24 órában velem van.
Rajtam az segít egy lehelletnyit, ha eszem. Ahogy egy picit is üres lesz a gyomrom, sokkal rosszabb a hányinger, mint evés után. Persze enni nem könnyű, semmit nem kívánok, de mindig magamra erőltetek valamit, hogy utána jobb legyen.
A gondolat, hogy talán 5 hét múlva vége, sokat segít :) Valamint azt olvastam, hogy aki rosszulléttel küzd, (és/ vagy hányós) annak kisebb az esélye a vetélsre. Sőt, a gyermek inntelligánciája is magasabb lesz :)
Na, ezekért ki ne vállalna be egy pár hét non-stop émelygést? :) 
Kitartás Kismamák, az egészséges Baba lebegjen előttünk :)

Adri és

Kép
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom Adrihoz, azt hiszem mindent leírhatnék, amit ő. Folyamatos rosszullét, ölelgetem a WC kagylót, és közben el vagyok keseredve, hogy nincs semmi, ami ezt enyhíteni tudná. Nem vált be sajnos a gömbér, pedig nagyon reménykedtem.
Csak az segít, ha arra gondolok, egyszer túl leszek rajta.

Igazából egy dolog van, amiről szívesen olvasnék tőletek, mégpedig a rosszulléttel járó lelki dolgokról. Nagyon bánt, hogy én, aki folyton vigyorgok, éjjel-nappal sportolós és örökmozgó csaj, egyszerűen az ágyhoz vagyok kötve, folyton vmi bajom van, és nem tudok mosolyogni. Igazából most azt sem tudom elképzelni, hogy ilyen állapotban dolgozni tudjak menni, be sem jutnék a munkahelyemre ájulás nélkül.

Ti ezt hogy kezelitek/kezeltétek?

Juci