Új privát üzeneted érkezett!

Szevasztok!
Tudja-e valaki, hogy hogyan lehet "beranyat" fogadni es hol?
Agota
 


Ez jogilag tilos, csak jó ha tudod!Le is ültethetnek érte!Kép

Egy jóakaród!
jóakaró
 


Nem tilos jogilag, jóakaró téved. A dajkaanyaság, amikor valaki szívességbõl teszi, nem pénzért( a pénz tilos), az úgy tudom lehetséges.
xx
 

 
 

xx. De a két szép szeméért senki sem fogja vállalni az ezzel járó hercehurcát, ugye ezt te sem gondolod komolyan? Hiszen nem arról van szó, hogy egy rokona hordaná ki helyette a babát, hanem hogy egy idegent KERES erre a feladatra, aki azért gondolom hogy méltányos juttatás fejében vállalná csak. És így már tilos!!!
jóakaró
jóakaró
 


Forras: [url=http://www.infertility.hu" TARGET="_top]http://www.infertility.hu[/url]


Dajkaterhesség

183. §
(1) Egymással házastársi, illetõleg élettársi kapcsolatban álló mindkét személy ivarsejtjeibõl testen kívül létrehozott embrió más nõ (a továbbiakban: dajkaanya) méhébe - a létrehozó pár érdekében történõ kihordás céljából - abban az esetben ültethetõ be (dajkaterhesség), ha a petesejtet adó nõ
a) a terhesség kihordására testi adottsága folytán képtelen, vagy
b) életét, illetve testi épségét a gyermek kihordása veszélyeztetné, vagy
c) testébe történõ beültetés esetén az embrióból egészséges gyermek nagy valószínûséggel nem születne.

(2) Dajkaanya az a személy lehet, aki az ivarsejtjével embriót létrehozó személyek bármelyikével közeli hozzátartozói kapcsolatban áll, cselekvõképes, egészséges gyermek kihordására alkalmas és az embrió beültetésének idõpontjában 25. életévét betöltötte, de 40. életévét még nem érte el és legalább egy élve született gyermeknek adott életet.

(3) Dajkaterhesség szakorvosi javaslatra, a népjóléti miniszter rendeletében meghatározott engedély alapján alkalmazható. A beavatkozás elvégzése az embriót létrehozó házastársak (élettársak) együttes kérelmére, valamint a gyermeket kihordó nõ általános beleegyezõ nyilatkozata alapján engedélyezhetõ. Amennyiben a gyermeket kihordó nõ házastársi (élettársi) kapcsolatban áll, házastársa (élettársa) általános beleegyezõ nyilatkozata is szükséges az engedély kiadásához.

(4) A (3) bekezdés szerinti általános beleegyezõ nyilatkozatot teljes bizonyító erejû magánokiratba vagy közokiratba kell foglalni.

(5) Az (1) bekezdés szerinti eljárás végzése során a 168. § (2)-(5) bekezdéseiben foglalt rendelkezések irányadóak azzal, hogy a gyermek kihordását vállaló nõnek, valamint házastársának (élettársának) a dajkaterhesség alkalmazásához adott általános beleegyezõ nyilatkozata a megfelelõ tájékoztatás alapján, az egészségügyi beavatkozás megkezdését megelõzõen tett beleegyezõ nyilatkozatát nem pótolja.

(6) Felhatalmazást kap a népjóléti miniszter, hogy a dajkaterhesség engedélyezésére jogosult szervet, az engedélyezésének alapjául szolgáló egészségügyi indikációk körét, valamint a hozzá kapcsolódó beavatkozások elvégzésének szakmai feltételeit rendeletében meghatározza.

184. §
(1) Más személyek ivarsejtjeibõl származó embrió kihordásáért ellenérték nem kérhetõ, illetõleg nem adható.

(2) A dajkaterhesség alkalmazására, illetõleg igénybevételére ösztönzõ reklám közzététele, valamint az eljárás bármilyen módon történõ népszerûsítése tilos.
ittegylink
 


Ezen tul, ugy tudom, hogy bar a torvenyi szabalyozas megvan, de meg hianyzik valami gyakorlatba fektetett rendelkezes az egesz az egesz jogszabalyrol.Magyarul elvileg lehet gyakorlatilag nem lehet kivitelezni a beranyasagot.
ittegylink
 


184.§.(1).bek. Feketén feféren leírja, hogy ellenérték nem kérhetõ ill. nem adható ezért. Vagyis ha pénzt kér vagy kap a béranya ezért a béranyaságért, az jogilag tilos. Közeli hozzátartozót meg nyilván nem az interneten keresne az ember abból a célból hogy a gyermekét kihordja.

Jóakaró.
jóakaró
 


Azt ugy is meg lehet oldani,hogy sose tudjak meg,hogy penzert tette.Mert az allam nem tudja ellenorizni a kulfoldon tarolt bankszamlakat.Nem igy van?
nevtelen
 


Sot az ellenertek atadasat Kp-ben is meglehet oldani Kép
Szoval sok itt a kiskapu....
X
 


Pesten hivatalosan foglakozik ezzel egy korhaz csak nem tudom melyik.
Reka