[quote]A írta:zt hiszem végig fogom olvasni az elejétől a topikot, csak az tart vissza, hogy az ellenvéleményekre nincs időm és kedvem. Én már döntöttem, nem érdekel, más hogy dönt.
Szóval az érdekelne, hogy Nanduval szült már valamelyikőtök? (Biztos ismerik az ilyen körökben mozgók.)
Mikor döntöttétek el, hogy otthon szültök? Közben sosem féltetek egy kicsit sem? Nem ez így nem jó, de nem tudom jobban megfogalmazni.
Szóval én nem félek, mert már szültem és TUDOM, hogy képes vagyok rá, hogy a magam erejéből, csak kiséréssel világrahozzam a gyermekünket, de mégis ahogy erről olvasgatok aneten (nem kéne? ), óhatatlanul belebotlok tragédiákba is. És ez nem jó érzés.
Szia Vica!
Én nem Nanduval szültem, de ismerem.
Hogy nem-kórházban szeretnék szülni, azt tizenévesen döntöttem el. Hogy létezik alternatív lehetőség, arról 1993-ban értesültem, elég fiatalon, és akkor rögtön fel is kerestem az akkori teamet, mert érdekelt, hogy ez mi. Nem akartam otthon szülni, hanem egy védett, csendes, meghitt helyen, ahol nem néznek, nem vizslatnak, békén hagynak, és bíznak bennem. Időközben jöttem rá, hogy ilyen nincs, emiatt fanyalodtam rá, hoyg itthon. Utólag áldom ezt a ráfanyalodást, mert azokban a napokban a lakásunk éppoly meleg, bensőséges volt, mint egy barlang.
Közben volt, hogy féltem, mi lesz, ha... Több szempontból is próbáltam afélelmeimmel szembe nézni. Raffai doktorhoz jártam kapcsolatanalízisre, ahol a kisbabámmal már a magzati 4. hónaptól kommunikáltunk. Amikor keményedéseim voltak, és fájdalmaim, azt is "megbeszéltük" a méhemmel. Ez egy olyan módszer ugye, ami felszínre hozza és szavakba önti a testi folyamatokat is. A vajúdásnál is sokat segített Raffai doktor.
Volt külső orvosom is, akinek elárultam, hogy megpróbálkoznék az osz.-sel. És hogy számíthatok-e rá, ha ne adj'Isten. Igent mondott. MInden vizsgálatot végigcsináltam, minden kontrolra elmentem, minden kérdésben vele is konzultálta, tehát akeményedésekre őés fájdalmakra ő is javasolt dolgokat. Max. nem tartottam be, vagy nem használtam, de jól esett, hogy van ilyen hátterem is.
Én a tragédiákat nem tartom véletlennek, és nem a jelen lévő személyzetet hibáztatom, de még az anyát sem; sok módon meg lehet közelíteni, én azt hiszem, amit Raffai dr. is mond: "A szülés 99 %-ban lelki folyamat."
Az osz.-ről rengeteget olvastam, filmeket néztem, beszélgettem, stb.
Neked, Vica, NEM ajánlanám, hogy a topikot olvasd. Szerintem nem elég nyugodt. Inkább rendezvényekre gyere, vagy könyveket olvass. Filmet talán ne nézz, mert befolyásolhat.
És igen, képes vagy rá, és ez a legfontosabb, hogy tudod.