Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok s.o.s  Tegnap voltam Miskolc Kaáll intezetbe, babat szeretnek .. inszeminaciot ajanlotta dr ur , 80e ft lenne, de sajnos nincs ennyi penzunk rá :(   esetleh tud e valaki olyan korhazat ahol Tb tamagatassal megcsinaljak e?             elöre is köszönöm válaszokat
 
 


@kerteszreni:


szia bocsi, lenne egy kérdesem hogy Tapolcan Tb támogatasal csinálták neked az inszeminaciot? köszi vállaszt :)
 
 


baby28
Szia.Olvastam amit írtál.
Mi is Tapolcára járunk a Kaáli Intézetbe,2inszemináción vagyok túl.Eddig a gyógyszereken kívül semmit nem fizettünk,és 6inszemig nem is kell.A lombiknál is ha jól tudom,a hormonokat kell fizetni,de ebben nem vagyok jártas.
Nincs ott ilyen intézet??
norakovacs
Fityeház
 
 

 
 

@norakovacs:
Most tudtam meg, hogy az inszem 55% a gyógyszer tb támogatás még a lombikra 90%!! Jó tudni!!
 


Sziasztok!
Tia vagyok! Csatlakoznék hozzátok ha lehet..örülök hogy van egy friss és aktív csoport..mi 15honapja próbáljuk összehozni a kisbabát,sajnos eddig sikertelenül. Hosszú ciklusaim voltak magas prolaktinnak köszönhetően 8-9 hét...aztán sikerült barátcserjéve levinni a prolaktint,majd kaptam 3 hónapig Clostilbegytet pé figyeléssel, így beállt 35-40nap közé ami már nem rossz..és április közepén megcsinálták a laparoszkopos petevezeték atjarhatosagit meg a méh tükrozést. Mindent rendben találtak,férjem andrológiai vizsgálata is rendben van. Mégsem jön a baba..most 3 ciklust spontánra bízta az orvos, amiből már 2 sikertelen, augusztusban kell visszamennem ha a következő a mostani ciklusban sem jön össze,és akkor kezdjük az inszeminaciot. Sajnos eléggé el vagyok keseredve,látván hogy nem igazán segített megoldani a problémát ez az inszeminacio..Pécsre járok Várnagy doktorhoz, ha kell valakinek az elérhetősége meg tudom adni(láttam többen írtátok hogy lehet ide jonnetek lombikra). Hallottam még egy lehetőségről amit lehet kipróbálnék az inszeminacio előtt, Harkányban van egy fürdőkórház és jó eredményekkel végeznek meddőségi kezeléseket. Pécsi meddőségi kp.kapcsolatban van velük,tudnak beutalót adni, a honlapon részletesen leír mindent,keressetek rá..2hetes kezelés,lehet nekem ez megér még egy ciklust az inszem előtt..hátha! :)
 
 


Sziasztok, előkerültem én is :) üdv az újaknak!
13 napja megvolt a 6. inszemünk, holnapra nem várom. Sajnos kezd görcsölni a hasam. Már van időpontunk Pécsre lombik konzira augusztus végére, rendesek, mondták miket gyűjtsünk be addig, ha minden oké, lehet szeptemberben mehet is a beültetés.
Dytke, ha jól sejtem, mi találkoztunk a 214-esben :)
 
 


@kerie:
Szia kerie!
Igen, a bejegyzésed alapján beazonosítottalak. Örülök, hallok rólad!
Hogy vagy? Remélem végül nem jött meg a mensid!
Nekem sajnos nem sikerült. Most vagyok túl a másodikon, tegnap és ma csinálta a doki. Remélem most több szerencsével járok.
 
 


@dytke83:
Szia, sajnos nekem sem sikerült. Azóta túl vagyok a méhtükrözésen - ezt a lombikhoz kérték - pont 10-11-én voltam bent, kár hogy nem találkoztunk.
Remélem Neked sikeres lesz ez a ciklus, drukkolok!
 
 


@kerie:
Szia! Sajnálom, hogy nem sikerült neked sem, de lehet azért, hogy a lombikkal ikreid legyenek
Tényleg kár, hogy nem találkoztunk, pedig jó sokáig bent voltam mind a két nap. Melyik szobában voltál? Én megint a 214-be.
A méh tükrözést altatásban végzik, ugye? Bele gondolni is szörnyű, hogy azt ébren kell kibírni
 
 


@kerie:
Nem akartam még elküldeni...
Nem is nagyon kelhettél fel a vizsgálat után egy jó ideig, nem?
Nekem a jövő héten derül ki, hogy sikerült-e, addig "türelmesen" várok.
 
 


Altatásban, igen. A 212-esben voltam, 3 órán át nem volt szabad enni, inni, felkelni. Nem volt vészes, de nem kérem mégegyszer :)
Kívánok sok türelmet és nemizgulást és főleg babásodást!
Ja, az ikrek jöhetnek ;-)
 
 


Képzeljétek, tegnap kértem időpontot a szegedi Kaáliba lombikra, vagyis hát első konzultációra és alig akart adni a csaj, mondván, hogy még hátra van 3 inszem, kellene az orvostól az igazolás, meg hogy vizsgálatok alapján se nekem, se páromnak nincs semmi bajunk plusz még fiatal is vagyok (31 éves) és tuti összejön és bukjuk a 18.000 Ft-os konzultációs díjat... Azért akartam időben jelentkezni, mert több mint 1 év Szegeden a várólista. Ja az meg nem tudom miért érdekelte annyira, hogy a maradék 3 inszemet mikor tudjuk le... Na ekkor kérdeztem meg, hogy akkor hogy is van az, hogy az a lány akivel a múltkor együtt voltam inszemen még akkor kért és kapott időpontot lombikra mielőtt elkezdte a 6 inszemet??? És végig kell csinálnia a 6 inszemet és szintén Szeged. Na ekkor kis szünet, majd azt mondja: szeptember 25. 12 óra jó lesz? :D
 
 


@kerie:
Köszönöm!
Neked is nagyon sok sikert és kitartást a lombikhoz! Szorítok, hogy jöjjenek az ikrek! Majd várom a jó hírt!
 
 


@zizmo:
Ez különösen azért vicces, mert mi Pécsre megyünk és nem is a Kaáliba hanem a meddőségi központba :lol: viszont ügyes vagy, így lett korábbi időpontotok konzira!
 
 


Sziasztok. 
Becsatlakoznék, ha szabad, szintén Szegedről...
35 éves vagyok, másfél éve próbálkozunk, minden vizsgálati eredmény jó lett, de mégsem jön össze, úgyhogy 2 napja megkaptam a recepteket szurira és kezdődik az első inszem 2 hét múlva kb. 
Tök jó, hogy vagytok, sok hasznosat olvastam, remélem jönnek a sikersztorik is.
Ja, amúgy nekem Bemfloma-t és Ovitrellet írtak fel. Lehet ezt az nk viizsgálatot is gyorsan megcsináltatom, biztos ami biztos.
szép napot!
 


Sziasztok,
Én még nagyon új vagyok ebben a csoportban. Sokat szoktam itt olvasgatni , de eddig még sose írtam . :)
Nekem hétfőn volt a második inszeminációm, mert sajnos az első nem sikerült pedig nagyon bíztunk benne. A második és az első között most az a különbség hogy az inszem óta barnázok ami az elsőnél egyáltalán nem volt .
Nektek van ebben valami tapasztalatotok?
 


@szmeszter:
Szia, üdv köztünk! Drukkolok!
 
 


@rebeka88:
Üdv Neked is, nekem mindig csak 1-2 nap barnázás volt, inkább csak a méhszáj megcsípése miatt. Lehet, hogy nálad is felsértettek valamit, azért lehet jobb lenne jelezni az orvosodnak.
 
 


Szia Kerie,
Azóta kaptam progresztan gyógyszert és elmúlt a barnázás . 31-én kell vissza mennem vizsgálatra, hogy sikerült e az inszem vagy sem. És ha ez sem sikerült akkor utána csinálnak egy átjárhatósági vizsgálatot . Amit persze nem értek hogy miért nem rögtön az első előtt csinálnak . :roll:
Neked, nektek mikor csinálták az első ilyen vizsgálatot ?
 


@rebeka88:


Még csak most lesz átjárhatóságid? Nekem már hónapokkal ezelőtt megvolt, anélkül nem is lehetne inszeminációt csinálni, legalább is értelmetlen...
 


@szmeszter

Igen, sajnos még csak most. Bár remélem nem lesz rá szükség :-D
Azt mondta a doki, hogy nem látja szükségesnek mert elvileg nem nekem ( vagyis nem csak velem van a gond ) hanem a férjemnek . Nála 2 évvel ezelőtt leukémiát diagnosztizáltak , de hál istennek egy év alatt meggyógyult . De sajnos a kemoterápia miatt le lassultak a spermái. A számuk már szuperul vissza termelődőtt, csak még elég lassuak .
Neked hogy csináltak az átjárhatóságit? Nekem azt mondták ultrahangos vizsgálat lesz .
 


@rebeka88:
Nekem is csak a 2.inszem után volt átjárhatósági, röntgenes. Az orvosom szerint olyan ritka ez a probléma, hogy többnyire felesleges megterhelés. Az ultrahangos elvileg teljesen fájdalommentes, csak nem finanszírozza a tb.
 
 


@kerie:

Itt, állja a Tb, És neked minden rendben volt? A röntgenes az fájt ?
Én örülök hogy megcsinálják szeretném ezt is kizárni . Bár azért titokban tényleg reménykedem hogy többen nem kell mennem. ;) Jövő hét kedden kell mennem kontrollra .
 


Ja, az más :lol: nem volt vészes a röntgenes se, inkább kellemetlen pár percig, mint fájdalmas. Bár nekem mindkét oldal átjárható, lehet annak fáj, akinél van gubanc.
Drukkolok, hogy ne legyen rá szükséged 8-)
 
 


@kerie:
Többször olvastam nálad , hogy inszem után bent maradtál 1-2 órát feküdni . Én mind a kettőnél rá kérdeztem hogy kell e hogy most egy ideig fekve maradjak. De mindkétszer azt mondtàk nem kell mehetek és csinálhatom a dolgomat. Egyedül a súlyzós edzést , meg a biciklizést mondta hogy hanyagoljam erre a két hétre .
 


@rebeka88:


Hát nekem az orvosom beutalt a női klinikára, és ott csinálták, röntgenes vizsgálat volt. Ultrahangosról hallottam, hogy az nagyon drága de fájdalommentes. Mondjuk azt a 3 másodpercnyi fájdalmat kibírtam épp...
 


@kerie:


Sajnos amikor én voltam 5 csajból 2-nek nem volt átjárható... Szóval annyira nem ritka szerintem..
 


Egy gyors kérdés: menstruáció előtti "barnázással" van valakinek dolga? Nekem rendszeresen van 1-2 napig, nem tudom az okát, elvileg a hormonjaim rendben vannak. Valakinek mondtak erre valamit?
 


@rebeka88:
Szegeden a klinikán voltam az inszemeken, itt nem engednek el csak a pihenő után, ez a protokoll. Viszont hallottam én is, hogy sok helyen nem így van, mert nincs hely :(
 
 


@szmeszter:
Nem tudok mit mondani erre, az orvosom állítása :roll:
Amit még tudok, hogy az inszemeken akikkel találkoztam, mindenkinek átjárható volt legalább az egyik oldal. Amikor HSG-n voltam, 5-ből 1-nek nem, de ő eleve endometriózisos, egyik petefészkét már kivették :cry:
Barnázással kapcsolatban nincs tapasztalatom, én is annyit olvastam róla, hogy progeszteronhiány okozhatja.
 
 


@szmeszter:
Nekem is volt barnázásom, 3 évig panaszkodtam ez miatt a nőgyógyásznak. De azt mondta ez teljesen normális és ha akarom ír fel fogamzásgátlót attól meg fog szűnni . Mondtam, hogy dehogy akarok fogamzásgátlót szedni mikor babát szeretnénk . Kicsit nehéz volt szegénynek a felfogása . És áprilisban elkezdtünk járni a klinikára ott is elpanaszoltam a dokinak, egyből megkérdezte mennyivel a mensi előtt jelentkezik és meddig tart. Mondtam 5-6 nappal előtte és egész addig meg meg nem jön a mensim.
Erre az volt a válasz , hogy akkor ez majdnem 100% hogy progeszteron hiány , vettek vért és már aznap este hívtak hogy igen ez az.
Ha egy két nappal a mensi előtt jelentkezik akkor az normális , de ennyivel előtte sajnos nem az.
Nekünk lehet eddig ezért se jött össze a baba, :(
Remélem tudtam segíteni és hogy veled minden rendben van ;)
 


@kerie:
És mi van ha nem át járható ? Vagy csak az egyik? Akkor műtenek ? Vagy rögtön lombik program ?
 


@rebeka88:


Hát gondolom ez attól függ mi okozza a problémát és mennyire összetett. Annak a lánynak így, hogy csak az egyik petefészke volt meg és ott sem átjárható a petevezető, rögtön a lombikot javasolták. De hallottam olyat, hogy az endometriózis okozta és műtéttel megoldották aproblémát.
Nekem ma meg fog jönni, pedig megvárhatta volna még azt a két napot a szokásosig :( így jövő hónapban is túl korán lesz, vagyis a szeptemberi lombik biztos kimarad 
 
 


@kerie:

Hát azért remélem , nekem nem lesz szükségem műtétre .
Sajnálom hogy megjött . :( De azt nem értem hogy ez mit befolyásol a lombik elkezdésében? Hogy kaphatsz úgy időpontot ? Nem a mesihez igazítják a lombikot? Tehát igazából gondolok itt arra ,hogy nem úgy kéne alakítani ezt az egészet hogy az neked jó legyen?
Mennyi idő közönként kell neked most vizsgálatra járni , és hogy kapsz időpontot ? Mert nekem mindig az első nap mikor megjön be kell telefonálni és 4-5 napra kell kérnem egy időpontot vizsgálatra , és hát utána rögtön a doki mondja hogy mikor látjuk újra egymást vizsgálatra vagy inszemre .
Remélem azért sikerül ez a szeptemberi lombik, nagyon drukkolok . Olyan jó lenne hallani hogy igen valakinek végre sikerült :)
 


@rebeka88:
Természetesen a pácienshez és az ő ciklusához igazítanak mindent. Azért nem örülök, hogy korábban jött, mert így a konzultáció napján már a ciklus 3.napján leszek és akkor már nem kezdik el a stimulálást.
Én mindig csak 12-13.cnapon mentem tüszőmérésre és annak függvényében inszemre. Viszont én a Clostyn kívül Meriofertet és tüszőrepesztőt is kaptam.
 
 


@kerie:

Ja értem . Sajnálom hogy így alakult . :( Én ma csináltam tesztet, sajnos negatív lett. Holnap megyek kunzultációra és elvileg 3-án kell neki meg jönni , de ez most a progeszteren gyógyszer miatt úgyis csúszni fog. Nekem a 8-9-10 cnapon van általában inszem, úgyhogy az augusztusi biztos kimarad az átjárhatósági vizsgálat miatt mert ha jól tudom azt a 4-5 cnapon csinálják.
 


@szmeszter:

Mi újság a barnázásal? Sikerült valamit meg tudnod ?
 


@rebeka88:
Azért még ne add fel, amíg nem jön meg, van remény!
Ha átjárhatósági van, abban a ciklusban nem csinálnak inszemet (legalábbis felénk), viszont az otthoni próbálkozást javasolni szokták ;)
 
 


@rebeka88:


Szia.
Hát igazából már korábban is mondtam ezt a dokiknak, de nem foglalkoztak vele, mert az eredményeim jók.
Én holnap adom az első szurit magamnak, kb. 2 hét múlva inszem.
Anyagi kérdés: Ha az orvosom ugye a női klinikán csinálja az inszemet, szoktak olyankor pénzt adni? Az átjárhatósági vizsgálaton nem fogadta el.

 


@rebeka88:


Én is úgy hallottam, hogy az átjárhatósági után érdemes sokat próbálkozni, mert azzal ugye kicsit kitágítják a petevezetéket és nagyobb az esélye akkor teherbe esni.
 


Sziasztok,
Na megvolt tegnap a vizsgálat vérvétel stb.
A vérvétel eredményeit ma tudtuk meg. Sajnos ismét negatív . :(
Borzasztó mérges vagyok!
Már nem is elkeseredett , hanem dühös ! Egyszerűen nem értem hogy mi a probléma . Minden eredmény jó , minden lehető dolgot megvizsgáltattunk. Már csak egyedül az átjárhatósági van hátra. Egyszerűen nem értem hogy mi a túró gond lehet. Tényleg semmi más nem jut az eszembe . Úgy érzem mi többet már nem tehetünk a dolgokért . Sportolók , egészségesen táplálkozok, nem dohányzom nem iszok alkoholt se kávét . Ezeket nem azóta csinálom mióta babát szeretnénk , mindig is így csináltuk . Fontosak voltak ezek a számomra és mégse történik semmi . :(
És azok akik semmit de tényleg az ég világon semmit nem tesznek az ügy érdekében , gondolok itt arra hogy meg egy normális párkapcsolatuk sincs azoknak meg varázsütésre össze jön . Sajnos nem egy ilyen van a környezetemben és egyszerűen fel tudnék robbanni mikor azon hezitál hogy na vajon meg tartsa vagy sem!
Bocsánat hogy ezt most így ide és nektek a nyakatokba zúdítotm de muszály volt ki írnom magamból különben lehet megbolondulok.
Veletek mi a helyzet? Jó lenne már valami pozitív dolgot olvasni.
 


@kerie:

Nekem tegnap azt mondta a dr . hogy ha most nem sikerül ami ma ugye kiderült hogy nem akkor utána csinálunk átjárhatóságit és ha az időbe meg belefér akkor inszem is lesz meg abba a hónapba . De úgy érzem ezt az inszemet ki fogjuk hagyni. Nem hiszem hogy akarom most. :(
 


@szmeszter:

Szerintem ne hagyd hogy fél vállról vegyek a dolgot, nekem 3 évem ment rá mire kiderült amit eddig is sejtettem hogy progeszteron hiányom van. Ha neked a teszt azt igazolja hogy nincs akkor legalább tudod hogy ott is minden rendben , de akkor már nem motoszkál a fejedbe a gondolat hogy mi van ha tényleg baj van.
Ne hagyd magad !
Mi nem szoktunk amúgy pénzt adni , el se fogadnák meg eddig meg se fordult a fejembe
 


Sziasztok.
Nos pénteken lesz az első inszeminációm, ma volt még egy ultrahang, van egy 18*19-es petém, a többi elhanyagolható.
Ma még egy Bemfola és egy Ovitrelle szuri.
Egyébként a doki szombatra is beírt inszeminációra, nem tudom, miért, mondjuk már olvastam valakinél, hogy van ilyen, hogy 2 egymást követő napon.
Egy kérdés még: kell vinni valami speckó dolgot? Hálóing vagy ilyesmi... azt mondták reggel 8-ra menjünk, dél körül lesz a beavatkozás, 1 óra pihi és mehetek haza.
Nálatok hogy alakulnak a dolgok?
A 8 évvel fiatalabb sógornőm ma szül... persze örülök, de bakker épphogy abbahagyta a tablettát, az első hónapban összejött neki, pedig később akarták...
 


Sziasztok! Régóta keresek egy aktív fórumot, ahova én is becsatlakozhatok az eddigi tapasztalataimmal és kérdéseimmel! Másfél éve gyúrunk a babára, fél éve egy spontan vetelesem volt 7 hetesen. Most volt az első inszem, vasárnap tesztelek hogy sikerült-e. 3x2 utrót szedek, aspirin protectet, merckformint és vitaminokat, ja meg fagyöngy teát. A párom spermaképe elég gyenge ezért javasolta a doki az inszemet. Ciklus első felében fsh hormonnal szúrtam magam, 12.napon ovitrelle repesztőt kellett beadni magamnak. A doki szerint segitseg nelkul nem sok eselyunk van a babara, mert az IR mellett az AMH ertekem is nagyon alacsony (petefeszek kimerules) pedig csak 29 eves vagyok, de az AMH alapján olyan a petesejt termelesem mint egy 40+ evesnek. Pedig még a ciklusom is szabályos. Nagyon jó lenne ha találnék egy hozzám hasonlót!
 
 


szmeszter,
Ebben nem tudok tanácsot adni, de azert leirom nekem milyen volt: igaz a Life centrumban volt az inszem, nem kórházban, de nálam összesen 30 perc volt az egész, amiből 20 perc a pihenés. Utána még otthon feküdtem. Nem tudom máshol magándokinál mibe kerülne, de itt 40e + a gyógyszerek ára, összesen ennyibe került. Viszont este munka után el lehetett intézni, másnap már mentem is dolgozni.
Én nem tudom a kórházba mit vinnék magammal, puha kényelmes utcai ruhában nem lehet befeküdni az ágyra arra az egy órára?
 
 


@szmeszter:
Szia,
Nekem nem kellett vinnem semmit, se hálóing se semmi . Igaz nekem nem is kellett utána bent feküdni. Egyből utána útnak eresztettek. Azt mondták kb annyi időt vesz igénybe mint egy sima vizsgálat , és úgy is volt . 10 perc alatt megvolt az inszem . Én holnap megyek uh. átjárhatósági vizsgálatra és hétfőn vagy kedden lesz egy újabb inszem .
Szorítok holnap nektek. :)
 


@bmk88:

Üdv a csoportba :)
És sok sikert a vasárnapi teszthez! :)
 


@bmk88:


Szia.
Köszönöm a válaszodt.
Hát nem egyszerű a helyzeted, bár nálunk mindkettőnk minden eredménye jó, mégis inszem kell, de hasonlóakat kapok, mint Te: nekem 4*75 Bemfola (tüszőérést serkentő), 1*150Bemfola és tegnap adtam be egy 250-es ovitrellet (tüszőrepesztő), holnap reggel és szombat reggel inszem.
A párodnak nem adtak semmit? Nem mintha tudnám, hogy nekik van-e  bármi, ami segíti a spermákat, de az inszemnél ugye amúgy is "megmossák" a spermát, hogy a legjobbak kerüljenek be.
Ahol én lakom, nem nagyon van lehetőség magánba csináltatni ezt, és időpontban sem nagyon válogathatunk, reggel 8ra oda kell menni és kész :) 


@rebeka88:


Szia.

Most olvastam, csak nem tudom ide bemásolni: "Fontos kiemelni, hogy a kezelés (inszemináció) elvégzésnek alapfeltétele a petevezetők bizonyított átjárhatósága"
Ezért sem értem, hogy mernek addig csinálni, amíg nem tudják, hogy átjárható-e...

Akkor ha jól olvasom, mostanában többünknek is van inszem, jó lenne már jó híreket olvasni :)

ontos kiemelni, hogy a kezelés elvégzésének alapfeltétele a petevezetők bizonyított átjárhatósága, mert lezárt petevezetők esetén ez a módszer sem segít. Amennyiben mindkét oldali kürt lezárt, úgy lombikprogramba irányítják a párt.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/nogyogyaszat/6175/inszeminacio-mesterseges-ondobevitel

ontos kiemelni, hogy a kezelés elvégzésének alapfeltétele a petevezetők bizonyított átjárhatósága, mert lezárt petevezetők esetén ez a módszer sem segít. Amennyiben mindkét oldali kürt lezárt, úgy lombikprogramba irányítják a párt.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/nogyogyaszat/6175/inszeminacio-mesterseges-ondobevitel

Fontos kiemelni, hogy a kezelés elvégzésének alapfeltétele a petevezetők bizonyított átjárhatósága, mert lezárt petevezetők esetén ez a módszer sem segít. Amennyiben mindkét oldali kürt lezárt, úgy lombikprogramba irányítják a párt.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/nogyogyaszat/6175/inszeminacio-mesterseges-ondobevitel

Fontos kiemelni, hogy a kezelés elvégzésének alapfeltétele a petevezetők bizonyított átjárhatósága, mert lezárt petevezetők esetén ez a módszer sem segít. Amennyiben mindkét oldali kürt lezárt, úgy lombikprogramba irányítják a párt.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/nogyogyaszat/6175/inszeminacio-mesterseges-ondobevitel
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?