Új privát üzeneted érkezett!

@szmeszter:


A párom nem ment el urológushoz az eredményével, hanem én mondtam neki, hogy szedjen Macát és Fer14-et, ezek elvileg felturbózzák a spermiumokat. 2 hónap alatt a 16millió/ml -ből lett 17millió/ml. Nem túl nagy eredmény... De az inszem előtt csináltak belőle egy 19 millió/ml-es koncentrátumot, amit végül beadtak nekem :) 
Ma voltam kontroll vizsgálaton a dokinál 10 nappal az inszemet követően, és habár még korán van ahhoz, hogy a terhességet meg lehessen állapítani, de a jó hír az, hogy két tüszőm is megrepedt, mert két sárgatest-pacát látott az ultrahangon. Nagyon drukkolok az ikreknek, lehet nekem ekkora szerencsém? Mellfeszülést érzek és méh-feszülést is, azaz néha kemény a hasam, ezeket utoljára a terhességemnél éreztem, de lehet hogy a napi 600mg utrogestantól van, fene tudja.

Sok sikert kívánok mindenkinek a közelgő inszemekhez!
 
 


Sziasztok ,

Na megvolt az átjárhatósági vizsgálat . Nekem azt mondták az ultrahangos nem fájdalmas . Hát nekem fájt. :/ De mindent rendben találtak mind a két petevezetőm átjárható :) Hétfőn pedig inszem.
Nekem azért csak a második inszem után csinálták az átjárhatósági vizsgálatot mert nem velem volt a gond, hanem a férjemnél 2 évvel ezelőtt leukémiát diagnosztizáltak ( hál istennek mostanra már minden rendben vele :) ) és a sperma száma szuperul vissza fejlődött viszont a kemo miatt elég lassuak . Ezért javasolták nekünk az inszeminációt.
@szmeszter:
Mesélj Neked mi volt ma az inszemen? Hogy bírtad ? Hogy érzed magad ? Kívánom hogy sikerüljön .

Bmk88:
Próbáltátok vagy ismeritek a Trimeszter terhes vitaminokat? Ebből van a férfiaknak is vitamin. Esetleg nézz utána ha gondolod . Akár Facebookon is rá kereshetsz . Ratkó Tünde fejlesztette ki . Vagy az ő neve alatt vagy ha be írod akár a Google -ba hogy trimeszter terhes vitamin egyből kidobja .
Sok sikert nektek is :)
 


@rebeka88:


Szia.

Nos tegnap is meg ma is volt inszem, hát nem volt kellemes, és még most is feszül meg nyilalgat, gondolom ez normális.
Felírtak még valami bogyót napi 3*1. Amúgy nekem 2 órát kellett még bent feküdnöm, de nem volt vészes.
Egyébként én is szedek vitaminokat 1 hónapja, az a neve, hogy Női termékenység vitamin, a szokásos folsavakkal stb.  Remélem nem kell többet mennem ilyenre... :) 

Sok sikert mindenkinek :)
 

 
 

@szmeszter:

Bízom benne hogy nem kell többet menjetek és hamarosan jó híreket fogunk olvasni :)
Pihenj sokat,
 


Sziasztok! Esetleg ha valakinek maradt closty tabletta vagy recept szivesen atvennem. Progeszteronom még van csak closty kellene...
 
 


Sziasztok ,

Na ma megvolt a 3. Inszem. 26 mm volt a tüszőm és 10mm a méhnyalkahártyám. Nektek mennyi szokott lenni? Én féltem hogy a tüszőm már túl nagy de a dr azt mondta hogy stimulációnál ez normális .
 


@bmk88:

Szia ,
Csináltál vasárnap tesztet? Hogy sikerült ?
 


@szmeszter:

Mi újság veled ? Még mindig szúrkál az oldalad ?
 


@kerie
Hogy vagy mi újság ? Tudtok valami újat ?
 


@rebeka88:


Az szép nagy, nekem inszem előtt 2 nappal 19mm-es volt, inszem napján nem is nézte ezeket (kicsit furcsálltam is).
Hogy érzed magad? Nekem 3 napja eléggé feszül alul, főleg ha hirtelen mozdulok.
@bmk88 már én is épp érdeklődni akartam, hogy volt-e teszt....

 


@rebeka88:
Köszönöm az érdeklődést, gyűjtjük a papírokat. Megvolt minden minta, vérvétel - bár kicsit nyakatekerten, nem értem miért nem lehet elsőre értelmesen elmondani mit-hol-hogyan. Nem mindennap intéz ilyesmit az ember, de mindenhol harapófogóval kell kiszedni belőlük az infót :-o
Bocs a puffogásért :oops:
Szóval mostmár csak az eredményeket kell majd begyűjteni.
Szép nagy tüsződ lett, nekem csak egyszer volt ekkora a 6 inszem alatt.
Szmeszter, inszem napján nálam is csak egyszer volt uh, hétfőn, mert előtte csütörtökön néztük és szombaton kellett beadnom a tüszőrepesztőt. De a hétfői uh-nál már meg is volt repedve.
 
 


Aranyosak vagytok, hogy érdeklődtök! Nem mertem írni, mert nem sok pozitívról tudok beszámolni egyelőre. Ma volt a nem várt napja és habár nem jött meg, de a reggeli tesztem negativ. A 3 napja kínzó menstruációt jósló görcseim viszont elmúltak. Még türelmesen várok szerintem amíg a napi 600mg progeszteron mellett egyszercsak megjön. Az első alkalommal amikor progit szedtem ciklus második felében fogalmam sem volt, hogy meddig kell szedni, a doki nem mondott semmit, így az internetről tájékozódva úgy határoztam a nem várt után két nappal, hogy én nem veszem be többet, különben sose jön meg. Erre az orvos le is cseszett, mert nem szabad abbahagyni. Az ő szavaival élve akkor kell abbahagyni, ha megjön és negatív a teszt (két feltétel egyszerre teljesül). Most így teszek és várok.

@rebeka88: Nekem inszem előtt 4 nappal volt egy 18 és egy 16 mm-es. Nem is tudom mennyit nő naponta 1 vagy 2 milit? A méhnyálkahártyára csak annyit mondott, hogy megfelelő. Egyébként inszem napján engem sem ultrahangozott meg, amit én sem értettem.
 
 


@szmeszter:

Képzeld , tegnap elkezdtem barnázni. :( Előtte görcsölgetet a hasam de nem volt vészes . Aztán reggelre barnáztam és egész nap kitartott, meg ma is egy kicsit. Nagyon mérges lettem hogy mi a csuda van már megint .
Neked elmúlt a has feszülés? És a szurkálás? Remélezek a jelek jót jelentenek nálad ! ;)
 


@kerie:

Csak puffogj nyugodtan. :)
Gondolom hogy nagyon idegesítő ha nem mondják el lépésről lépésre hogy mit , hol, hogyan és mikor kell elintézni . Lehet azt hiszik hogy az iskolában kaptunk erről külön oktatást ! ;)
Én amúgy egyre hülyébbnek érzem magam. Pedig mindig annyit faggatom a dokit. Csoda hogy eddig még nem rakta ki a szűrőmet. :D
Lehet azt hiszi hogy kihagytam a biosz órákat .
Dehát azért vannak ott hogy tájékoztattasanak minket nem?
Úgyhogy ne hogy magad és faggasd ki őket ;)
Írj ha tudsz már valami újat .
 


@bmk88:

De nem úgy van hogy a progesztán gyógyszertől nem fog meg jönni a mensi? Legalábbis én amíg szedem nem jön meg. :/
Te nem szoktál az inszem után 2 héttel kontrollra menni? Nekem mindig ott mondják meg hogy sajnos a vérvétel negatív és abba kell hagyni a progesztán szedését , utána 3-4 nap és megjön .
 


@kerie:


Nyugi, szerintem sokan vagyunk így ezzel, én néha nem is merek kérdezni. Például a dokim mindig rohan, inszem előtt utolsó ultrahangon is csak mondta itt van két recept be kell adni és kész. Hogy hogy meg mikor azt annyira nem, úgy olvastam utána, hogy mikor kell.
Aki velem volt csaj inszemen, annak pl mondta a dokija, hogy polcolja fel a lábait arra két órára, amíg pihen, én ilyen praktikus tanácsot nem kaptam. Nekem is felírták a Duphastont, 2 dobozzal, gondolom szedem amíg tart.
Plusz a 2. ultrahangra behívott a dokim a klinikára, épp nem ért rá ezért egy fiatal dokinő csinálta és teljesen rossz adatokat mért, elküldtem a dokinak, ő másnap újra csinálta (egyik nap 12mm másnap 19mm)
Tényleg nem mondanak el sokmindent, azt hiszik, hogy vagy tudjuk magunktól vagy nem fontos.
Inszem napja: 2 (!) órát vártam az ambulancián, hogy valaki megkérdezze, miért vagyok ott - végül én kaptam el a folyosón egy nővért, hogy a papírjaimat adja már ki, mert mindjárt kezelésem van. Kiadta, elküldtek a betegfelvételre. Na ott van ben 3-4 nő és 20 percig nem fogadtak senkit, mert PIZZÁT rendeltek épp!!!! 20 percig! Én voltam olyan mérges...

Kérdés: nektek van az inszem utáni bogyónak mellékhatásaitok? Rajtam minden kijön, fáradékonyság, letörtség, és a mellbimbóim ultraérzékenyek, a méhemnél/petefészkeimnél még mindig feszítget.

Nekem annyit mondott még, hogy inszem után 2 héttel teszteljek, és utána jelentkezzek nála.

Rebeka Veled mi újság??

 


Szmesztet, Te is a szegedi klinikára jársz? Mintha a velem történteket olvasnám :-o
Nálam a progeszteron konkrétan nem okozott semmit, úgy általában a stimulálás fokozott minden tünetet, ami a ciklussal járt. Annyira, hogy ez a második stimumentes hónapom, de még most is kihat.
Én rákérdeztem a dokinál a progi továbbszedésre, mert nekem csak 10 napig kellett, de hallottam más orvosok tovább szedetik. Ő azt mondta felesleges, mert kitolja a ciklust és nem fog megjönni akkor sem, ha nincs baba. Mondjuk nála nincs kontroll és vérvétel nemvártkor.
 
 


Sziasztok,

Hű csajok , ez nem semmi, úgy sajnálom hogy ennyi idegeskedést kell végig csinálnotok egy kezelés miatt. :( Az ember azt hinné , hogy itt minden pik-pak megy gördülékenyen.

szmeszter:
Köszönöm , hogy érdeklődsz . A barnázásom 2 nap alatt abba maradt, de nagyon izgulok hogy mi lehetett az oka.
A tüszőrepesztő injekciótól nekem szurkál az oldalam, a progeszteronnak nincsenek mellékhatásai. A doki azt mondta azt addig kell szednem amíg ő azt nem mondja hogy elég .
Mi inszem után 2 hétre egyből kapunk új időpontot kontrollra . Ott uh vizsgálat és vérvétel is van. És vagy aznap vagy másnap telefonálnak hogy mi lett a vérvétel eredménye és hogy kell e meg szedni a progit. Sajnos mivel eddig mindig negatív lett az eredmény így abba hagytam a gyógyszert és rá 4 napra meg is jött a mensim.
Neked mikor kell tesztelni? Mikor kell vissza menned ? És hogy érzed magad ? Én ismét semmit nem érzek :(
 


@kerie:


De, a szegedi klinikára járok :)
Én 40 darab bogyót kaptam, napi 3at kell szednem, így 14 napig kitart, szóval nagyjából addig, amikor a következő ciklusomnak (nem) kéne kezdődnie.
Egy hét múlva tesztelek...
Nekem még most is fájdogál, nyilal a méhem/petefészkem, a libidóm 0 és még az együttlét is kellemetlen a párommal, nagyon feszít belül... De lehet csak én vagyok érzékeny a gyógyszerekre ennyire.

@rebeka88: sajnálom :( Neked most mi a következő? Inszem még?

@bmk88: Nálad van valami újság?
 


@szmeszter:


Nálam egyelőre semmi hír. A progit 3 napja abbahagytam még nem jött meg. Dokim augusztus végéig nyaralni van, így megvizsgálni sem tud. Azt tanácsolta egyébként hogy a következő ciklust is stimulálással kezdjem, de úgy döntöttem én két inszem között tartok egy pihenőt, hátha az hoz szerencsét. 

 
 


@szmeszter:

Szia,
Hát vasárnap teszt, hétfőn megyek a dokihoz uh-ra és vérvételre.
Sajnos nem tudom mi lesz a következő lépés ha ez nem sikerül mert nálunk egészségi probléma nincs hogy nem jöhetne össze a baba. :(
De nagyon remélem hogy hamarosan mindannyian jó hírt fogunk posztolni. :)
Te szóltál a dokinak hogy ennyire érzékeny vagy a gyógyszerre amit adott? Inszem után mikor kell kezdened a progeszteron szedését ?
 


@kerie:

Szia,
Nektek sikerült minden papírt be szerezni ? Meg vannak az eredmények ? Szeptemberbe kezdődik a lombik?
Sok sikert nektek :)
 


@rebeka88:


Nálunk sincs semmi gond egészségügyileg, úgyhogy nem tudom mire számítsak.

Sajnos ma már van egy kis barnázásom, szóval most egy kicsit elszomordtam...
A progeszteront egyből inszem után el is kezdtem szedni...

bmk88: Múltkor azt írtad, hogy kb 14-e felé kell megjönnie, azóta semmi?
 


@szmeszter:

Ne keseredj el. Amíg nem jön meg addig van remény !
Azt mondtad hogy jövő héten kell tesztelni. Talán akkor ez még jót is jelenthet :)

Azt szerettem volna kérdezni csak el felejtettem , hogy ti mit tudtok a terhesség alatti masszázsról? Nekem egyik barátnőm azt mondta hogy nem lehet csak specko kismama masszázst csinálni .
Azóta meg már annyi mindent olvastam erről a témáról hogy nem tudom kinek higgyek. :(
 


@rebeka88:


Szia.
Megkérdeztem a masszőrömet, azt mondta, hogy csak a második trimeszterben lehet masszírozni, akkor is max hát-derék-váll masszázs és ülve, és csak ha nagyon muszáj, egyébként kontraindikált.
 


@szmeszter:

akkor megy a kukába. Kaptam egy 6 alkalmas masszázs kupont, de annyi mindent olvastam erről hogy nem mertem elmenni .
Köszönöm szépen a megerősítést . :)
 


Hát végül megjött ma... rossz hír, hogy megjött, de jó, hogy kb napra pontos 3 hónapja a ciklusom. Mióta abbahagytam a fogigátlót, ilyen nem nagyon volt :)
Majd valamelyik nap elmegyek a dokihoz, megbeszélni a hogyan továbbot, bár szerintem kezdődik megint a szuri-inszem-gyógyszer szentháromság.

Mesélhetnétek, hogy veletek mi van...
Szép estét!
 


Sziasztok! Ma végre begyűjtöttem a maradék papírokat nem kis kalandtúra és újabb küldözgetés árán. Mint kiderült a virológiai beutaló beszerzése azért volt nehézkes, mert a jó magyar TB nem támogatja a hiv és hepatitis szűrést, fizetni kellett volna érte. Mindegy, mostmár megvan. Remélem nem kapok egyszercsak egy borsos számlát valahonnan. Most megnéztem, anonim verzióban lehet kérni megyénként egy szűrőhelyen (wtf) és úgy ingyenes, csakhogy igazolást nem adnak róla, csak ha fizeted.
Szmeszter, sajnálom, hogy megjött, de jó hír hogy pontos volt, maradjon is így ;)
Nekem kicsit korábban jött, ahogy gondoltam, így a holnapi konzultáción már az 5.cn-on leszek, biztos nem kezdjük el most... Persze a páromnál meg találtak valami baktériumot, úgyhogy antibiotikumot kap.
 
 


Sziasztok,
Én hétfőn voltam vizsgálaton , vérvétel is volt. Tegnap hívtak hogy sajnos nem sikerült . :( Nagyon el vagyunk keseredve . Ez volt a 3. Inszem.
A férjem kérdezte a dr-t hogy akkor most mi a következő lépés . Megyünk tovább természetesen . Ő már a lombikot kérdezte , hogy csinálhatják e . De se én se a dr nem akarjuk meg a lombikot . Van még 5 támogatott inszemináciom.
Ti hogy döntenétek a helyembe ? Inszem vagy lombik?
szmeszter: sajnálom hogy megjött , de örülök a rendszeres ciklusodnak. Remélem ez valami jónak a kezdete. :) Tudtál beszélni azóta a dokival? Írj majd mindenképp hogy mit sikerült intézni .
Keri: milyen piszok dolog ez ugye hogy mindenért fizetni kell. :(
Megkérdezhetem hogy milyen baktériumot találtak ? Annak nincsenek tünetei ? Én sok olyanról olvastam ami teljesen tünetmentes marad . :/ Így hogy korábban jött a vártnál semmi esély hogy elkezdjék a lombikot ? Majd mesélj hogy mi volt .
 


Sziasztok!
Régen jelentkeztem már, igazából nem történt semmi, nyáron pihentünk 3 ciklust (ezidő alatt kiürült a szervezetemből a legutóbbi inszem miatti mindenféle stimuláció hatása. Legalábbis nekem azt mondta a dokim, hogy egy stimuláció további 3 ciklusra kihat, így ha reális képet akarunk a hormonjaimról, akkor várjam ki ezt az időt). Tegnap voltam hormonpaneles vérvétel első felvonásán, meg majd megyek a 16. c.napon (igen, nekem sajnos a 21-22 napos ciklusaim miatt korábban kell a másodikat). Aztán megbeszéljük, hogy van-e valami gond a hormonjaimmal meg hogyan tovább... 
rebeka88 én is 3 sikertelen inszemen vagyok túl és nálunk sincs eü probléma, hacsak most ki nem derül valami a vérvételből. Szerintem progeszteron hiányom van, menzesz előtt akár 5 napot is barnázok, plusz nagyon rövidek a ciklusok. Szóval kicsit reménykedek is, hogy kiderül valami, amit helyre lehet hozni. Bocsi, vissza a témához, mi megyünk tovább inszemmel amíg el nem fogynak a lehetőségek, őszintén szólva félek a lombiktól, nem szeretnék eljutni odáig, csak ha már nincs más lehetőség... Azt megkérdezhetem, hogy van még 5 támogatott inszemed ha volt már 3?
 
 


@zizmo:
Szia :)
Örülök hogy újra itt vagy :)
Amiket le írtál teljesen magamra ismertem , rövid ciklus és 5-6 nap barnázás. Én 3 évig könyörögtem az orvosoknak h csinálják meg a progeszteren vizsgálatot , mert szerintem ott baj van. Mire eljutottunk a meddőségi klinikára és ott megcsinálták . És beigazolódott amit mondtam progeszteron hiányom van. Most minden inszem után szedem a gyógyszert rá . Azóta 28 napos ciklusaim vannak ;) Úgyhogy szerintem neked is az lesz a gond .
És ti akartátok az inszem után a szünetet vagy a doki javasolta?
Én is pihenni akartam most de nekünk azt javasolta hogy csináljuk menjünk tovább ne adjuk fel. Néha úgy érzem sokkal lelkesebb mint mi
Azért van még 5 inszem hátra mert mi külföldön élünk , itt sok minden máshogy van mint otthon. Pl ha én most azt mondtam volna hogy jó nem akarok több inszemet akkor a következő a lombik lett volna . Nem kell végig csinálni az összeset mint otthon. Viszont itt nem is csináltak nekem rögtön átjárhatósági vizsgálatot csak a 2 sikertelen után , otthon meg azt olvastam sokaknak el se kezdik anélkül .
A hormon vizsgálatot viszont már az első nap elkezdték csinálni .
Irj majd minden képen hogy mi volt a vizsgálat eredménye és hogy hogyan tovább .
 


Sziasztok.
rebeka: nagyon sajnálom, és ez annyira felfoghatatlan, hogy ha minden rendben, és még inszem is van (jó időben jó helyen van minden), akkor miért nem jön össze??? Egyébként én nem szeretnék a lombikig eljutni, azért az már drasztikusabb, ahogy másoktól hallottam.
Néha annyira igazságtalannak érzem ezt Ott van egy csomó roma meg olyan nők, akik leszarják az egészségüket, nem sportolnak, esznek amik eszükbe jüt, ne adj isten promiszkuisak és nem is akarnak gyereket, na nekik bezzeg már a véletlentől is összejön... Mi tervezzük, odafigyelünk, mindent megteszünk és nem... pedig igyekszem nem görcsölni, a "mintavételt" is elvicceskedjük. Értitek.. bocs, hogy kifakadtam... Csak nap mint nap látok ilyet, és nem értem...

Őszintén szólva, mikor elkezdtem barnázni (akkor már tudtam, hogy meg fog jönni), persze csalódott voltam és kikáromkodtam magam, de fél nap múlva már úgy voltam vele, hogy sebaj, majd a következő összejön, de mikor el kell mondani a páromnak, és kicsúszik a csalódott "ohhhh" a száján, akkor jobban megszakad a szívem...
Apropó én is 3-4 napig barnázok mielőtt megjön és 30-35 napos a ciklusom, de a hormonjaim teljesen jók, a progeszteron is, úgyhogy ez van. Mondjuk év elején volt egy P3-asom, az nyárra P2-es lett és azóta is tuningolom magam vitaminokkal.
Szerdán voltam a dokimnál, ma már beadtam az első szurit, jövő hét végén újra inszem.

Egy kérdés: évfordulónk lesz az urammal, és elmennénk kirándulni meg fürdőbe... Inszem után 2 héttel... Szerintetek ilyen szauna-fürdő engedett?
Bocsi ha kicsit hosszú lettem...
Szép napot!
 


@szmeszter:
Szia,
Teljesen megértem , hogy kiborulsz ettől . Én ugyan így érzek . Olyat is ismerek aki elment diszkóba és 9 hónap múlva ki pottyant egy kisbaba . Az apa semmit nem tud róla , de az anyuka még a srác nevét se tudja. És olyat is ismerek aki már a 4 abortuszon van túl
Sajnos ilyen az élet . :(
Amúgy én sem akarok eljutni a lombikig, de ha más nincs akkor bármit bevállalnék.
Neked ez a barnázás , és a hosszú ciklus normális? Tényleg mind ennyire különbözőek lennénk ?
Szerintem mehettek nyugodtan nyaralni . Fürdeni biztos lehet , a szaunát sajnos nem tudom :/ . Nekem a doki azt mondta hogy 3 nappal inszem után nyugodtan folytathatom az úszást .


Ti gondoltatok már arra hogy találni lelki oka lehet hogy nem jön össze a baba? Én erre még sose gondoltam, de mostanában egyre többször megfordul a fejembe hogy lehet hogy ez is gond . :(
Ti voltatok már valami ilyesmin?
 


Sziasztok Lányok, Zizmo, örülök hogy Te is itt vagy!
Rebeka: nem tudom megmondani milyen baci, mert a leleten csak annyi van hogy anaerob baktérium tenyészett. Kliont írtak fel neki, egyébként teljesen tünetmentes volt :s
A lombikos konzultáción rengeteget vártunk, kb. 20 percet töltöttünk a dokival. Sokat nem kérdezett, éppcsak belepislantott a leletekbe, már nyomta a kezünkbe a rövid protokollos tájékoztatót meg darálta a gyógyszereket, injekciókat. A recepteket már rendelőn kívül kaptuk meg. Szóval nagyon futószalagos... Kicsit el is ment a kedvünk az egésztől. Következő ciklusban kezdhetnénk is, de még nem döntöttük el.
Ami az anyagi részét illeti, a reprodukciós intézetben nem fogadnak el egy fillért sem. A felírt cuccok úgy 65-70 ezret kóstálnak így 90%-os támogatással
 
 


Bocs, még nem akartam elküldeni.
Szóval ehhez jön még az útiköltség, mert a doki jelezte, számítsunk rá, hogy az első (6.napi) uh után minden másnap menni kell. Ez sem kis tétel, 340 km oda-vissza az út. És persze egyáltalán nem biztos elsőre a siker. Nagyjából ennyi, most pár napra félretettük a dolgot, sok a munka, majd visszatérünk rá.
Rebeka, én mennék még inszemre, ha lehet, de kiharcolnék egy alaposabb kivizsgálást, hátha van valami, amin lehet javítani. A lombik most nekem is durvának tűnik, az inszem sokkal kíméletesebb eljárás.
 
 


@kerie:
Szia,
Sajnos én is mindenhol azt hallom hogy nagyon futószalagos a dolog. :( Sajnos ez is csak azt bizonyítja hogy milyen sok párnak van szüksége segítségre .
De kérlek ne keseredjetek el, menjetek tovább . Én tudom és hiszek abban hogy nekünk is jár ez a boldogság , mégha ennyit kell is érte küzdeni.
Mi úgy döntöttünk hogy irány előre . :) nem adjuk fel. :) Csütörtökön megyek uh-ra , és ha szerencsénk van akkor szombaton inszem.
Majd megkérdezem a dokit hogy esteleg milyen vizsgálatot lehet még csinálni , hogy tényleg mindent ki tudjunk zárni , bár az utolsó inszem előtt azt mondta hogy az összes eredményünk szuper .
Kívánom hogy mihamarabb össze jöjjön nektek a baba, és hogy legyetek nagyon boldogok. Próbáljátok meg minél több hasznos időt eltölteni egymással jót fog tenni a lelketnek is . :)
 


@kerie:


Ohh, nem hangzik túl jól, sem a hozzáállás, sem az anyagi vagy utazgatós része... De mindent meg kell próbálni.
Én is elkezdtem az 2. sorozat szurit, péntek-szombat megint inszemináció (igen, ismét mind a két napon), holnap még egy ultrahang, remélem lesz egy-két fasza petém. Nagy mázli, hogy olyan helyen dolgozok (családi vállalkozás), ahol így elengednek, mert szabim már nem nagyon maradt idén...
A lelki dolgokra utalva, pont most láttam a fb-on, hogy hirdetnek itt Szegeden hétvégére ilyen 3 órás női méh blablabla dolgot, valami blokkokat oldanak fel, de most az istennek nem találom, hogy hol és mikor lesz... talán megnézem.

 


Sziasztok!

Ha nem gond csatlakozok. Már egy ideje olvasom a tapasztalatokat. Mi másfél éve próbálkozunk. Sok minden történt azóta. Műtét, hormon vizsgálatok, 3 inszeminacio, meddőségi központban konzultáció aztán egy másik konzultáció egy meddőségi specialistaval.... Amikor elkezdtük az inszeminaciot elég messze éreztem magam a lombiktol, bár mondjuk már azzal is megbarátkoztam. Sajnos én azt éreztem az inszeminaciok közben, hogy igazán senki nem akarta komolyabban megnézni a papirjainkat, az orvosok nem tudták eldönteni, hogy mikor legyen az inszem és hogy mikor adjam be az ovitrellet... mindent nekünk kellett kitalálni. Mindig más orvoshoz kerültünk, ami katasztrófa volt. Mi egyébként fizetősön voltunk. Egészen a tegnapi napig kilátástalannak éreztem, amikor konzultáltunk egy meddőségi specialistaval. Most először érzem úgy hogy valaki foglalkozik velünk. Végtelenül kedves és türelmes, alaposan megvizsgált és megnézte a leleteinket. Sajnos az FSH értékem aggasztó. Most újra megismételjük a vizsgálatokat és ha olyan lesz az érték akkor jöhet a lombik. Azt hallottuk, hogy a lombikra a várakozási idő közel másfél év. Szóval mi magánúton belevágunk. A meddőségi specialistától már kaptunk is egy rövid tájékoztatást hogy néz ki egy lombikprogram. Higgyétek el nem olyan szörnyű Hajrá mindenkinek!

Lyzy
 
 


Sziasztok Lányok,
Ma megvolt a 4. inszem. Különös de nagyon jól érzem magam. Az egész ott létem szuper volt, és még most is két lábbal a föld felett járok Nem tudom miért , eddig mindig végig aggódtam az egész inszemes napot . De most boldog vagyok úgy igazán boldog.
szmeszter:
Te hogy érzed magad ? Mi volt csütörtökön a vizsgálaton ? Ma megvolt már az inszem? Drukkolok nagyon :)
Ja és képzeld a lelki dolog, tegnap bejelentkezzen egy kineziológushoz . A barátnőm esküdött rá hogy neki ez segített , gondoltam mit veszíthetek ki próbálom :)
Iyzy:
Jó hogy le írtad a tapasztalatokat . Most hogy valakitől azt hallom hogy ilyen bátran belevág a lombikba már nem is tűnik olyan szörnyűnek. Eddig mindenhol azt olvastam hogy rémálom , de sajnos olyannal eddig nem tudtam beszélni aki már túl volt egy ilyenen.Magán úton mennyi a várakozási idő ? Egy kalappal nektek . :)
 


Jaj azt elfelejtettem megkérdezni , hogy nektek mit mond a doki inszem után mikor kell elkezdeni a progeszteron szedését ? Nekem 2 nappal utána . Nektek?
 


@rebeka88:


Szia. 
Jaj de jó, hogy ilyen jól érzed magad, remélem ez jó jel :) Érdekes módon, most nekem is jobban telt, mint múltkor. Tegnap meg ma volt inszem, nekem már ma estétől szednem kell a progeszteront. 
Képzeljétek, ismerősünk aki az előkésztítést végzi, megmutatta, hogy a minta leadása után mi történik a beültetésig, tök érdekes volt, a saját mintánkat még mikroszkóp alatt is megnézhettük :)
Mi ma 4en voltunk a szobában, mind inszem miatt és nagyon jó hangulatban telt, sok tapasztalatot cseréltünk.
Vettem ma egy Trimeszter 1 tablettát, többen is dícsérték, hogy helyretesz dolgokat. Ártani nem árthat :)
Többiekkel mi újság?
 


@szmeszter:
Szia,
Huu hát nagyon izgalmas lehetett. Én néztem már egy pár videót erről hogy hogy működik , de azért élőben biztos izgalmasabb . :)
És hogy érzed magad ? Most nem szúrkál az oldalad ?
Én is szedtem egy darabig a Trimesztert. Sajnos úgy tűnik túl rövid ideig. :/ Remélem neked segíteni fog .
Csajok veletek mi újság ?
 


Sziasztok meg új vagyok 3 hét múlva laporoscopos vizsgálat 4_5 hétre rá pedig ha minden -oké akkor az első inszem. Mennyit kell várni két ikszem között?
 


@agneskura:

Szia ,
Üdv itt ! :)
Nekem a következő menstruáció után csinálták egyből a következőt .
 


@rebeka88:


Szia.
Érdekes módon most nem nagyon vannak tüneteim, semmi mellérzékenység vagy amik a múltkor voltak...
Jövő héten tesztelés Neked is?
Képzeljétek, találkoztam egy lánnyal, szintén inszeminációra jár. Ahol lakik (közepes város), az orvosa egyből Kaáli intézetet javasolt neki, az inszeminációt hírből ismeri csak. Szegény lány 10 éve próbálkoztak, az orvosa csak Clostyt adott neki, oszt jó napot... végül a kezébe nyomott egy másik városban rendelő doktornő számát, aki egyből elindította az inszem útján, mielőtt 1 évet várnának Kaálira... Gondoljatok bele, egy tudatlan orvos miatt elvesztegetsz 10 évet!!! Ahh...
Na hát szép napot mindenkinek és írjatok, hogy hogy vagytok!
 


@szmeszter:
Szia,

10 év ??!! Úr Isten az rengeteg idő , én szerintem bele rokkannék :(
Nekem ez a 3 év is egy végtelen sok időnek tűnik :(
Vajon most miért nem érzel semmit mikor az előzőnél éreztél?
Én megint elkezdtem barnázni. Szerintem megint nem sikerült , bár a doki azt mondta a telefonba hogy valószínűleg a gyógyszer marja a nyálkahártyát és ezért van a barnázás . Kérdeztem hogy ez nem hátráltatja e a teherbe esést , és azt mondta hogy nem. De már nem hiszek senkinek. Jelenleg mindenkit utálok . Te hallotál már ilyenről ?
Nekem is jövő héten kell tesztet csinálnom ( csütörtökön ) es ugyan azon a napon kell kontrollra is mennem, de szerintem megint felesleges . Te mikor csinálsz tesztet? Mikor kell vissza menned ?
 


@rebeka88:


Ne aggódj feleslegesen, állítólag beágyazódásnál is lehet barnázás. Én jövő hét pénteken csinálok tesztet, és amikor az megvan, utána hívhatom a dokit, hogy mi az eredmény.
Sajnos én 2 napja elég beteg is vagyok, valami erősebb megfázás, hát ez most nem jött jól.
Jövő héten pont akkor utazunk el hosszúhétvégére a párommal, amikor tesztet csinálok, jó lenne ünnepelni :)
 


Sziasztok lányok! Valaki most már tényleg jöhetne egy jó hírrel :)
Én még csak ott tartok, hogy hétfőn megvolt a hormonpaneles vérvétel második felvonása, az eredmények október elején lesznek meg, akkor kérek időpontot a dokimhoz és megbeszéljük az eredményket meg a hogyan továbbot. Tegnap óta pedig barnázgatok, szóval szerintem 1-2 nap és megjön... Ma vagyok a 21. napon, ezért kellett 16-on csinálni a 2. vérvételt... Akkor fogok nagyot nézni, ha az összes eredményem jó lesz. De én sem hagyom magam akkor sem, kierőszakolom a dokiból, hogy akkor mit lehetne még megvizsgálni vagy bármit tenni. De az tuti nem normális, hogy 21-23 napos ciklusaim vannak, úgy, hogy 1. nap előtt akár 5 nap barnázás... Őszintén remélem, hogy az eredményben lesz olyan, ami nem jó, de helyre lehet hozni. És az valószínűleg az alacsony progeszteron lesz. Amúgy inszem után nekem is kellett szednem progit persze és azok szép 28 naposak voltak, de a többi ciklus... pff...
 
 


Sziasztok!
Új vagyok,de végigolvastam a topikot. Túl vagyunk a férjemmel minden vizsgálaton,ő rendben,nekem volt lapar mütétem,endo ciszta miatt,ahol átjárhatoságit megcsinálták,meg a méhtükrözést. Most következne az inszemináció,de nem tudom,h zajlik. Szeged érdekelne elsősorban,netán ha valaki Vincze Emőkénél csinálta,még jobban érdekelne. Olvastam,h reggel be kell menni,de mit csinálnak délig? Át is kell öltözni,rendesen "betegnek" felvesznek?
 


@csilla0124:


Szia. Hát szegedi lévén megírom, hogy nekem hogy zajlik. Én inszem előtt 1-2 nappal bemegyek az orvosi papírral a klinikán a betegfelvételre, ott kapok kartont, leadom a II-es ambulancián. Inszem napján reggel 8ra kell menni, vagy viszel mintát vagy ott ad a párod az andrológián, onnan II-es ambulancia, kikéred a betegfelvételi kartonod, elmész vele a betegfelvételre, onnan pedig a 2. emeletre irányítanak. Kapsz egy ágyat, átöltözöl, pihensz és vársz kb 1-2ig, akkor szólítanak és mész a vizsgálóba, ahol 1 perc alatt megvan az inszem, visszabattyogsz az ágyadba és 1,5-2 óra pihi, majd zárójelentést elkéred és lehet hazamenni. Igen, "betegnek" felvesznek, kapsz karszalagot, és vigyél kényelmes, ágyba való ruhát, mert nem szeretik, ha utcai ruhába fekszenek az ágyba, plusz a vizsgálatnál hasznos, ha gyorsan le tudsz vetkőzni meg fel. :) Esetleg vigyél olvasnivalót, innivalót, kaját ilyenek, a kórházi koszt elég gyatra, bár kapunk ebédet.
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?