Új privát üzeneted érkezett!

Lányok! Sztem ha kivetetni lehet, akkor egy másik képet, nevet is lehet betenni. El lehet "mosni" az arcot a fényképen, tehát csak ezért ne vetessétek ki magatokat légyszi. Persze mindenkinek joga eldönteni, hogy mit szeretne...

Kép

Kép
bettica
 
 


Csakegy!

Ne izélj már!
Mielőtt törölteted magad, számolj háromig, amíg lenyugszol.
Nem értem min kaptad fel ennyire a vizet. Norka elérhetősége a honlap elindítása óta fenn van rajta. Bármikor írhattál volna neki, h. nem szeretnéd, ha megjelenne a képed. Semmi probléma nem lett volna. Kár most ilyeneket mondani, h. "kitekerem a nyakát".
A "reklámarc" azért elég erős túlzás, azt hiszem. A képek nem üzleti céllal kerültek ki. Pusztán bíztatásként.
Nem hiszem, h. értelme lenne ekkora ügyet csinálni belőle, pláne, perrel fenyegetőzni.
Már ne is haragudj, értem én, h. szar napjaid vannak (én se aludtam 3 óránál többet ma éjjel, ugyanazon vírus miatt, amivel ti is szenvedtek), de nem értem, h. miért vagy ennyire ellenséges megint.
Senki nem akart neked rosszat, senki nem akart veled kiszúrni.

Akár azt is írhattad volna:
Köszi a tippet, máris írok Norkának, h. nem szeretném, ha kinn lenne a képem.

És akkor nem lenne tőle ennyire rossz kedve az embernek.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Én ezzel úgy vagyok, hogy olyan a munkám, hogy annyira nem szeretném ezt az egész kálváriát nyilvánosságra hozni, így a bnetről rendszeresen újraregelem magam, mindig más névvel, a képet az MM-re viszont dícsőségnek élem meg azzal , hogy direkt nem akartam magamról képet l.fent részletezett okok, és könnyű felismerhetőséget sem, de mindenképp szerepelni akartam benne.A csalá tud ezelről, sőt én hirdetem is az igét rendesen, ezért írok a teherbeesős topikba is.Csak bneten nem akarom, hogy rám ismerjenek.Ennyi.

Rambóka, plíz válaszolj a pümre....

Ella, örülök, hogy sikerült megcsinálni a lakás dolgokat :lol: remélem, könnyen ment.

Jól vagyunk, megvagyunk.Gyerek nem beszél, de mindent megért.Tudja, mikor angol, mikor magyar, abszolút elválasztja a nyelvet.De az ebebén és apán kívül mást nem "mond", a védőnő szt vigyem orvoshoz, ja biztos, egy orvos gondolom rászól, beszélj fiam és a gyerek beszél hahaha :lol: , majd beszél, ha akar.Imád motorozni, hátrafelé futni és menni.Nagyágyban aludni leesésgátló nélkül :lol: a kiságyat szétszereltük, már felesleges nem kicsi a gyerekem többé :cry: ja és imádom :lol:
Vendég
 

 
 

Sziasztok!


Szerintem bőven elég lenne, ha kérnétek az arcotok "elmosását" a képeken, vagy egy képcsere a megoldás amit már Bettica is írt.
Hunci intézte a legokosabban.

off: hányni tudnék hogyan szednek ízekre egy embert a sztárvilágban. :( ott tényleg a pénzről szól minden.

Kép
lara26
 
 


Rambóka: én úgy élem ezt meg, hogy visszaéltek a jóhiszeműségemmel (és másokéval is). Lehet magyarázni a dolgot de ez így van.

A honlapot írtam, hogy hagytam anno a fenébe (nem tiltakoztam így kvázi beleegyezésemet adtam miután észleltem a dolgot), de az MM az valami más.

Lehet védeni a sztorit, ez viszont így nem volt korrekt. Írni kellett volna mindenkinek, hogy erre és erre a célra ilyen és ilyen ügy érdekében (!) felhasználnák a teljesen más célra (ld. sima, zárt körű prezentáción bemutatás a sorstársaknak) leadott képet, beleegyezik-e az illető vagy sem. 1-2 kivétellel úgyis beleegyezett volna mindenki, így viszont aki nem, esélyt sem kapott és egy 3. személy részére (MM) kiadták az anyagot.

Ez nem jó vagy rossz hangulat kérdése.
Vendég
 


v2.0
Vendég
 


Monee!
:wink:

Nem nagyon akarok belefolyni ebbe a vitába, de a "kitekerem a nyakát" elég erős kifejezés szerintem. Norkának nagyon sokat köszönhetünk úgy gondolom, és támadják eleget így is, szomorú, hogy innen is ezt kapja :(
Ha annó tényleg CSAK arról volt szó, hogy ott lesz levetítve, akkor annyiban viszont igazat adok cs2.o-nak(ez most komoly,hogy így szólítsunk??? :shock: ),hogy megkérdezhették volna az szereplőket, hogy beleegyeznek-e ebbe.
De észleltétek, és lehetőségetek van szólni,hogy nem szeretnétek.Nem hiszem, hogy ilyen támadóan kellene fellépni.

Kincset annyiból megértem, hogy ha eddig nem tudta senki a családjából, nyilván nem szeretné, ha most ilyen körülményekkel derülne ki.Az más kérdés, komolyan érdekel, hogy hogy lehetett ezt titokban tartani a család előtt??? :shock:
Én nem titkoltam sosem(ezért is vállaltam a filmet is)de nem is kaptam lesajnáló megjegyzéseket, sőt a családom gyakorlatilag komolyan se vette ezt az egészet, fel sem fogták, hogy nekem tényleg kemény meló volt életmódot váltani(jajj mi lesz szopi után :? :lol: )csak azt hajtogatták, hogy úgyis terhes leszel!Ami baromira idegesített, mert részletek senkit nem érdekeltek, és én tudtam, hogy 0 ciklussal pl. nem leszek terhes.Szóval frász se tudja, mi a jó, ha tudják vagy nem, de hangsúlyozom, én maximálisan értem Kincset, hogy ha eddig nem tudták, most sem akarja,hogy kiderüljön, pláne nem így.

Amúgy higgyétek el, tényleg baromira ösztönzők ám ezek a "filmek"én vártam, hogy lesz-e folytatás, hiszen hány 2.baba is benne lehetne :D Magam részéről állok elébe :wink: Nekem a filmmel kapcsolatban is kicsit rosszul esett ,hogy arról volt szó, hogy benne lesz, hogy nekem is sikerült, de nem lett benne :(
De Larának így is megmutattam a minap, hogy ott volt már a pocimban :wink:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Csakegy!

Ha nem mindennek a negatív oldalát néznéd és nem ugranál egyből a másiknak, akkor egyáltalán nem kéne töröltetned magad sehonnan.
Egyébként sem értem igazán, h. miért töröltetted magad.
Norkával is lehet normálisan kommunikálni. Nekem legalábbis eddig mindig sikerült.
Jeleztem neki a problémát, miközben kínáltam nektek is egy tippet a megoldáshoz. Ő intézkedett.
Te meg itt perrel fenyegetőzöl.
Nem túlzás ez egy kicsit?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Az a digitális fotókeretes babamozi, ami a MM-ben lártható VOLT EDDIG, egyébként egy tárgyalásra készült, amin Norka és Tűű doktor azért küzdött, h. a met offlabel felírása legálissá válhasson. (ennek eredénye olvasható is a honlapon!)
Pont azért vitték, h. a velük szemben ülő orvosok láthassák: van élet a lombikon és a laparoszkópos drillingen túl, és igenis egy egyszerű tabletta képes erre.
És utána ott maradt a MM-ben, h. ők felrakhassák rá a saját képeiket, csak éppen senkinek nem volt rá ideje, így a régi babamozi ment rajta.
Hát ennyi a története a dolognak.
Nem volt benne semmilyen hátsó szándék vagy galád gondolat.
És elég durva miatta ennyire letámadni Norkát, aki rengeteget dolgozik a háttérben azon, h. a metet előbb -utóbb kénytelenek legyenek indikálni PCOS-ra.
És felesleges is, mert már meg lett szüntetve, mint ahogy a honlapról is leszedte a babamozit.
Tök felesleges volt miatta ekkora balhét rendezni.
Főleg azért, mert most jópárunknak elég rossz szájíze maradt miatta.
Tudod Csakegy, fogalmad nincs, h. mennyit dolgoztunk értetek, és elég szar a végén ezt kapni vissza.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Kellemesebb téma:
Rambóka!
olyan tuti hozzátápis anyagokat találtam a 23 oldalon(már ott tartok :lol: )örök hála neked! :D
és kiszsé is megszületett! :D
és nagyon izé a sok névtelen hsz-t olvasni :?

Kép
Kép
zazzy
 
 


Rambóka!
Nem hiszem,hogy magyrázkodnod/magyarázkodnotok kellene, mindannyian tudjuk(vagy inkább csak sejtjük)mennyit köszönhetünk nektek!Ez még első felindulásból is durva volt...

Kép
Kép
zazzy
 
 


Sajnálom, hogy eddig fajultak a dolgok :cry: és pláne sajnálom, hogy nincs rajta a babamozi se a honlapon, se az MM-ben.

Zazzy, a sok névtelen,hát igen, van egy pár belőle.Köztük az én soh hszem is.
Vendég
 


A honlapon szerintem is maradhatott volna...

Kép
Kép
zazzy
 
 


Rambóka, sztem itt mindenki tudja, hogy mennyi munkátok van abban, hogy a met végre "legális" legyen nekünk is... Én is sajnálom, hogy idáig fajultak a dolgok, és azzal is egyet értek, hogy ha vkit zavart az, hogy a honlapon kint van vagy MM-ben látható ez a film, akkor tök higgadtan is le lehetett volna rendezni ezt az egészet.

Csakegy, téged is megértelek, hogy felháborodtál, amikor megtudtad, hogy nem csak arra a célra használták fel a filmet, amire készült. Viszont kicsit én is erősnek érzem ezt a "kitekerem a nyakát" kirohanást. Nem így ismertünk meg, sztem csak a hirtelen düh szólt belőled (szeretném ezt hinni).

Mivel a gond forrása megoldva, próbáljunk túllépni a dolgon.

Norka, Rambóka, Kir és a többiek: Szerintem sosem tudjuk eléggé megköszönni nektek a sok munkát, amit eddig beleöltetek a PCOS oldalán!

Kép

Kép
bettica
 
 


Rambóka: A lényeg az, hogy eredetileg kizárólag arról volt szó, hogy egy PCO-s rendezvényen jelenne meg egy prezentációban.

Csak utána a nagy harcban elfelejtődött, hogy az ember esetleg felkapja a vizet, ha egy orvosi rendelőben az akarata ellenére akár csak 10mp-re is de az ő fejét mutogatják.

Ha szerinted egy adott cél* érdekében nyugodtan sérülnek az érintett szereplők személyiségi jogai akkor ott ette meg a fene az egészet.

* adott cél= hót mindegy, hogy mennyire fontos vagy mennyire nemes (bár nekem az MM dekorációja nem nemes cél), a cél nem szentesíti az eszközt - ha meg valami jól el lett cseszve akkor nem kell csodálkozni ha lesz olyan ember aki kiakad (aztán ha egyszer valaki olyan is belefut ebbe aki pl. nem ismeri Norkát csak nagy lelekesen elküldi a képét aztán észreveszi, hogy visszaéltek a képével akkor tényleg lehet, hogy perelni fog vagy legalábbis botrányt csap... de igen, dugjátok a fejeteket a homokba és ezzel meg is szűnik a probléma). Megjegyzem pontosan tudod, miért akadtam ki anno, akkor is az átláthatóságot hiányoltam az MM-mel/alapítvánnyal/stb. kapcsolatban. így érthető, ha erre most hevesebben reagáltam.

Na most lehet tovább hülyézni, hisztis libázni, whatever.
Vendég
 


Csakegy!

Senki nem vonta kétségbe, h. sérültek a személyiségi jogaid. Éppen ezért le is lett véve a babamozi mindenhonnan.
Csak az a baj, h. a stílusod enyhén szólva is hagy némi kívánnivalót maga után.
Egy egyszerű köszönöm elég lett volna.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Nem reflektálnék a korábban elhangzottakra.
Viszont egy valami:
Rambóka! Szerintem sokan nem tudjuk, hogy pontosan mennyit dolgoztok a PCOS ügy érdekében. Ezt halál komolyan mondom. Gyakran meglepett amikor találkoztunk és meséltél ezt meg azt, hogy mi a helyzet, hogy mennyi munkát öltök bele. A hétköznapokban könnyen elsikkad az ember ezek a dolgok fölött... :? Az hogy sok, nem mértékegység, mert mindenkinek más a sok. Tudom, hogy a legtöbb háttérmunkát nem lehet nyilvánosságra hozni... de alkalmanként írhatnátok, hogy most ez vagy az történt. Nem vennénk önfényezésnek. Persze ha lehet és ezzel nem hátráltatnánk az ügy előrehaladását. Hümm? :wink:

Mivel Ákos elmúlt tegnap 10 hónapos és két (plusz kettő erősen bújó felső) fog tulajdonosa vagyunk (anyai többes), így ma mostunk fogat. Tetszett a csávómnak! :shock: Igaz 3 percig nem mostuk a két fogacskát, mint ahogy azt a nagy könyvben leírják, de akkor is volt valami. :lol:

Mától péntekig nem leszünk otthon. Anyuéknál pesztrálom a lakást, macskát és a "mostohatesót" és élvezzük a városi életet. Úgy el fogok menni minden rég nem látott ismerőshöz látogatóba, mint a sicc! Semmi más tervem nincs a hétre, csak a csatangolás. :twisted: Party time indul! :P :lol: Tökre feldobott vagyok ez miatt, otthonról esélyünk sem lett volna erre.
Utána héten Norbi lesz szabin és otthoni melózunk, utána héten viszont apuék mennek el Horvátországba, így azon a héten az ő házukba költözünk be. Jeah!!!! :wink:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Visszaolvastam, a kitekerem a nyakát az tényleg erős volt, ezt elismerem, ELNÉZÉST KÉREK, de MINDEN MÁST egy az egyben ugyanúgy gondolok.

Nem véletlenül nem foglalkozom az egész PCOS dologgal és járok (jártam) ide csak a társaság miatt.

Á, megette a fene az egészet.

Na pá.
Vendég
 


Csakegy!

Ne hülyülj már!
Tudom, h. szar napod van. Nekem is.
Taknyom nyálam egybefolyik és egy gömbakvárium van a fejemen. Gondolom te is kb. így vagy.
Nem azért írtam, h. elüldözzelek.
Csak azért, mert tök feleslegesen kaptad fel a vizet és kezdtél el vagdalkozni és megbántani embereket.
Próbálj meg előbb háromig számolni mielőtt átharapod vkinek a torkát. Lehet, h. az Indexen a veszekedős topikokon ez a stílus, de itt barátok vagyunk, nem ellenségek és a barátaival nem beszél így az ember.
És az is marhaság volt, h. töröltetted magad.
Nem az a megoldás, h. mindig mindenhol mindenkivel összebalhézol, aztán rájuk csapod az ajtót!
Mire volt ez jó?
Ne ökörködj már!
Én igenis kíváncsi vagyok rád és nagyon sajnálnám, ha elmennél. Csak nem szeretem, amikor ilyen vagy, mint ma. De ezen tudnál változtatni.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Jujj, nagyon durva dolgok hangzottak el itt! Én nem is értem, hogy hogy fajulhatott idáig a dolog!

Rambóka, Norka, nagyon sajnálom, hogy ilyen dolgokat kaptok pont innen! :cry: :cry: Nem lehetünk elég hálásak Nektek, hiszen Ti is hatalmas mértékben hozzájárultatok ahhoz, hogy mi itt tartsunk, hogy babánk lehessen!

Hunci! Szerintem egyáltalán ne ess kétségbe! Hallottam/olvastam hogy azok a babák, akik két nyelvet tanulnak párhuzamosan, jóval később kezdenek el beszélni!!!
És egyébként is, ennyi idősen miért kellene már folyékonyan beszélnie?! Hiszen még csak másfél éves! Védőnővel ne foglalkozz!

Monee, jó "csatangolást" Nektek! :wink: :lol:

Ádám ma a kiságyában is felállt. na innentől lesz nehéz az altatás :?

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Anyooo!

Fruzsi is. :D
Mondjuk már gyakorolja egy ideje a felállást rajtunk.
De ma reggel az ágyában is sikerült neki. Örült is rendesen! :lol:
Én kevésbé, mert éjjel nem igazán sikerült aludnom a taknyolás és az orrdugulás miatt, és még pár órát el tudtam volna lustizni. :evil:
De mivel még középállásban volt az ágy és így a válla alá ért, így nem volt mit tenni, fel kellett kelni és lejjebb tenni az ágyrácsot, mielőtt kiesik a nagy igyekezetben.
És megint lehet majd mindent eggyel feljebb pakolni..... :twisted:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka, Ádám is rajtunk kezdte! :) Utána Dorka ágyán, mert az elég alacsony - oda már felmászni próbál. :lol: Na és a dohányzóasztalnél, aminek piszok éles a széle így gyorsan szétszedtük...
Gyógyuljatok meg gyorsan!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Rambóka: akkor is vannak dolgok amik nem megengedhetők a másikkal szemben. Ilyen pl. a vonakodva odadott (csak a jó cél érdekében!) képek felhasználása teljesen más célokra.

Valaki visszaélt a bizalmammal (és most hót mindegy, hogy kicsoda), ez történt. Minél több a fénykép annál nagyobb baj is lehetett volna belőle (nálunk se tudott semmit a család).

Én itt most lezárom a témát, a tüske bennem maradt, magyarázkodni nem fogok, továbbra is kerülöm az összes PCOS rendezvényt, továbbra is a rákos kisgyerekeknek adom az 1%-om és továbbra sem megyek az MM közelébe, továbbra sem állítok házioltárt senkinek, továbbra is narancssárga ruhában viszem a gyerekeket szavazni, továbbra sem teszek olyat ami után másnap nem tudnék tükörbe nézni. Kb. ennyi.

Én ilyen vagyok, ez vagyok. Megváltozni nem fogok, nem is akarok, nekem ez így jó. Akkor inkább kerülöm azokat a helyeket ahol nem illek bele a társaságba, nem stresszelem magam mások miatt. Csak szólni kell és lépek (és könyörgöm.. hagyjuk a tiszteletköröket mert borzalmasak).
Vendég
 


Én nem egész 2 éve járok ide, személyesen senkit nem ismerek(kivéve Hajnit, aki jól el lett üldözve, nem tudom, ki menyire érzi jogosnak, de mindegy, most nem ezt akartam)de én egyáltalán nem éreztem tiszteletkörnek az itt leírtakat, csak normális emberi hozzáállásnak.Rambókát meg Norkát is elég nagy sérelem érte,úgy gondolom, ő mégis képes lett volna túllépni rajta úgy érzem.
Azt nem tudom, mi bajod a MM-el, de szerintem senki nem kért arra,hogy házioltárt állíts bárkinek is.Viszont nagyon úgy tűnik, neked nem az a véleményed,mint itt mindenki másnak, hogy civilként hihetetlen,hogy mennyi mindent elértek.És amikor Tűű doktor arról beszél a filmben,hogy a civil összefogásnak és kezdeményezéseknek sokkal többet "köszönhet" ma a pcos helyzete,mint a szakmának, nagyon igaza van.És ezt tuti nem azért mondja, mert MM-es, hanem, mert így van.
És én továbbra is tartom, hogy legalább a honlapon maradhatna a videó, esetleg a szereplők megkérdezése után.Mióta fent volt, és ezek szerint eddig senkit nem zavart.Ha meg mégis, lehetett volna szólni.Szóból ért az ember.Szerintem.

Kép
Kép
zazzy
 
 


Csakegy!

Akkor én mondom mit gondolok.
Én azt szeretem ebben a társaságban, hogy különbözőek vagyunk, de vagyunk annyira intelligensek, hogy toleráljuk egymás másságát. Ezért működik ez a fórum már évek óta. A Te különbözőségedet is toleráltuk, nem mondhatod hogy nem. Az elmúlt időszak során én úgy ismertelek meg, mint nem egy "általános" anyuka, hanem inkább az az újító fajta és a hozzászólásaid érdekes színt adtak a fórumnak.
Egy ideje azonban változott valami. Se kívül nem vagy, se belül. Hozzánk tartozol, ide írsz, de mégis kívül tartod magad a körön, nem engedsz minket igazán közel. Te tudod miért van ez így, nem is érdekel. Én azt nem tartom fairnek, hogy így se kint se bent komoly véleményt formálsz olyan emberekről, akik inkább bent lennének és ez miatt vannak olyanok akik már nem jönnek. Nem akarom a magam részéről hogy lelépj, de azt még jobban nem szeretném, hogy az éles és határozott véleményed miatt mások ne jöjjenek. Pont.

Gratula Ádámnak és Fruzsinak!
Hehehe... eljött a Ti időtök is az ágyban állok ordítva sorozatban. :twisted:

Rambóka!

A barátnőzős héten Titeket is útba ejtenélek, ha ráértek valamikor. :wink:

Hunci!

Bocs, hogy elsikkadtunk Huncika nem beszélése fölött a vitában.
Az orvos rászól és Huncika beszél dolgon jót mulattam. :lol: Ha ez így működne... :twisted: Szerintem az teljesen jó, hogy mindent megért amit mondasz neki, aztán egyszer csak eljön majd az idő, amikor ő is mondja, hogy mit szeretnél tőle. Gyűjtögeti a szavakat, mondatokat, aztán egyszercsak elétek prezentálja. :wink:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Jó reggelt

Rambóka jobbulást!!
3óra alvás igen kevés nekem még 6is.
Fruzsi ügyes!

Anyoo Ádámnak is gratula a felálláshoz!
Altatásban egyetértek :? :lol: :lol:

Monee szép hetetek lesz!Érezd jól magad!

Zazzy kérdésedre válaszoltam.
Sok névtelent én is sajnálom,remélem nem romlik tovább,sajnálnám.
Filmről lehet tudni vmit,mikor hol látható???????????

Csakegy tényleg erősen fogalmaztál :cry: nem is tudok mindenben igazat adni ,csendben is elintézhető ha vmi nem tetszik.
Vendég
 


Monee, it's party time :lol:

Kincs, filmes kérdése engem is érdekelne...

Ádám babának és Fruzsinak gratula!Hunor ezt is jóval később kezdte.

Tök fura, ahogy írjátok, hogy pakoltok fentebb meg ilyesmi, nekem ebben mázlim van, nem pakol semmit sem...Most kissé hisztisebb a szokottnál, Rambóka, köszi a tanácsod (én minden nap nézem Jo Frostot :wink: ), de amúgy minden okés, a beszéd meg nem érdekel, dumál eleget, mi vagyunk a bénák, hogy nem értjük meg :lol: így muszáj lesz alkalmazkodnia és neki kell megtanulni beszélni, mert mi vagyunk az unintelignesek és nem értjük meg őt és már öregek vagyunk új nyelvet tanulni:lol: .

Csakegy,én is narancssárgában vittem szavazni, bár én azért, mert neki jól áll ez a szín pártállástól függetlenül is.
Vendég
 


Monee!
Csavargás, dejó!!! :D Lara betöltötte a 3 hónapot, és én most kezdem el érezni, hogy marhára beszűkült a világ :( Pedig nagyon jól érzem magam itthon vele(nem is haladok semmi házimunkával soha)mostmár folyton vigyorog, dumál, simán eltelnek fölöttünk a napok.Amikor alszik, akkor meg próbálok ide jönni :D Lakás meg nemhogy szalad, rohan :?
Sosem voltam egyébként egy nagy csavargós fajta, de annyira hiányzik, hogy azért havonta egyszer-kétszer elmentünk ide-oda.Most meg még bevásárolni se tudunk rendesen, mindig elmarad valami, mert csak rohanunk, nehogy éhes legyen, mert akkor azonnal ordít, az áruházakban hideg van, kint hőség, autóról nem is beszélve, de ha este megyünk, mi lesz a végre tökjól beállt fürdés-alvásidővel,áááááááááá.


Felálló gyerkőcöknek gratula!Beszélni nem akaró gyerkőc meg majd beszél ha akar! :wink: Csak meg ne lepődjetek, ha elkezd szinkrontolmácsolni hirtelen! :wink: :lol:

Filmről én nem tudok semmit :( kéne egy jó kis tali vagy vmi összejövetel(tényleg!Akkor lesz ősszel közönségtalálkozó???)ahol jól meg lehetne nézni! :D

Kép
Kép
zazzy
 
 


Hunci :lol:
Jó neked hogy nem pakol!
Hiszti lekezelése nem publikus? mi is hasznát vennénk! :D

Zazzy beállt a fürcsi-alvás?? tök jóó!
Vendég
 


Kincs!
Igen :D 7kor fürdés(ha esetleg nagyon nyűgi,akkor fél 7, de ez nem nagyon fordul elő, mert ált.fél 6 körülig tart egy hosszabb alvása) utána mi vacsizunk, ott van kint velünk, nézelődik a pihenőszékben, aztán 8 körül alvás :D

Dimet????Merre vagy?

Mindig elfelejtem kérdezni,hogy kellene most a cukorral foglalkozni?Mert én szülés óta egyszer sem néztem :oops: a diétát most hírből sem ismerem :oops: a Rubint Rékás randi is egyre csak tolódik :lol: a kilók meg alattomosan jönnek :evil:
Ja!És a hajam egyre ijesztőbb mértékben hullik :cry: Hozzászoktam éveken keresztül, de ez most tényleg durva.Utóbbi 2 hajmosás után kis híján bőgtem, hogy kopasz leszek :cry: Lehet ezzel valamit csinálni???

Kép
Kép
zazzy
 
 


Sziasztok!

Mire végigolvaslak benneteket, elfelejtem, kinek mit akarok írni, bocsi :oops:

Én is gratulálok az egyre ügyesedő gyerkőcőknek, ezeket olyan jó látni :D

metes babamozi:én személy szerint büszke vagyok rá, és örülök, hogy benne lehetek, és szeretnék a következő gyerkőccel is benne lenni.Én úgy érzem metformin nélkül esélyem sem lett volna anyukának lenni, és szeretném , ha ez a videó még sok-sok leendő anyukának bíztatást adna, így bátran vállalom fényképpel a dolgot, sőt én ezt el is meséltem rokonságban , hogy nekünk így lett gyermekünk(bár nem nagyon értik ezt a pcos dolgot, úgyhogy nem is nagyon foglalkoztak vele, inkább együtt örültek velünk , mikor kiderült, hogy babát várok.....és most a metforminnak köszönhetően a másodikat.Diabetológusomhoz csak augusztusra kaptam időpontot, így ő még nem tudja....de egyszer úgy említett engem kollégái előtt, mint a cég reklámja :lol:
Itt nálunk meg pláne nem nagyon ismert ez a metforminos kezelés, ezért is örülök Norkáék munkájának.....
ezoterike
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, hogy most mit is írjak. Annyira szomorúvagyok, hogy időnként "egymásnak esünk".

Cs2o, mivel én nem olvastam a fórumot kb egy hete, így egyben végigolvasva, higgadtan, nekem az jött le, hogy
1. jogi szempontból igazad van
2. ki voltál merülve (bár amúgyis híres vagy az igazsgérzedetről)
3. DE: ezt egy emaillel is el lehetett volna intézni.
Én úgy gondolom, hogy itt nem, mint üzletfelek vagyunk kapcsolatban, hanem, mint virtuálisnál valósabb barátok. És ez igaz Norkára is, annak ellenére, hogy már nem ír ide. Szóval csakúgy kellett volna ehhez a "bakihoz" viszonyulni, mint egy barát bakijához.
Másrészt nem hiszem, hogy az, hogy az MM-ben ki lett rakva a mozi, az MM bevételszerzése érdekét szolgálná. Aki elmegy oda, az már úgy is ott van. ;)
És azt sem szabad elfelejeteni, hogy nagyon sok mindenkinek nincs más út a normális kezelésre, csak az MM. Szóval bár házioltárt én sem emelek de hálás az vagyok, mert nekem nagyon jól jött, hogy van. És teljesen mindegy, hogy az Istenhegyi magánklinika, vagy az MM, a lényeg, hogy nem küldenek el a fenébe, vagy nem kezelnek félre. Érthető okokból én az MM-t preferálom.


Mivel nincs net hozzáférésem még mindig, eléggé összemosódnak az egy szuszra elolvasottak. Harcolok az idővel, úgy érzem 48 óra is kevés lenne egy napra. :(

Rambóka, a te fogorvosi beszámolód viszont ledöbbentett! Ha már nem praktizál az én jó öreg fogorvosom (aki egyébként szuper), megyek majd le hozád Pécsre! :)
Most jól beparáztattál, mert nekem még ált.isis töméseim vannak. Pont múlt hónapban voltam a dokinál, és felvetettem a csere kérdését, de azt mondja, hogy még nincs rá szükség. :) De akkor 3 éven belül mégiscsak?

Többiektől bocsi, igyekeztem mindenkiről "lementeni" a legújabb történéseket, memorizálom, és ha lesz időm, jövök újból. Addigis, legyetek jók!

(ui: dinnye: én sem szeretem különösebben, max a sárgát)

Kép
mamint
 
 


Sziasztok!

A Csakegy-féle vihar kapcsán úgy érzem –s részben tanácsra -, írnom kell.
Ezt már sokkal hamarabb meg kellett volna lépnem. De úgy érzem, csak most írhatok erről, amikor már eljutottam oda, hogy kissé „elszakadtam” a fórumtársaktól, nem vagyok részese a mindennapjaitoknak.

Ugyanis haverság és üzlet nem fér össze. Ez virtuális téren is igaz, és akkor is, ha valaki (a nagy többség) nem a MM-be jár.
Illetve nehezen fér össze a for-profit és a non-profit tevékenység is, bár én azt gondolom, meg lehet csinálni. (Túl sok mindent csinálok, mi? :) )
Tisztában vagyok vele, hogy nagyon sokan gyanakodva szemlélik a tevékenységemet. 1 éve olyan mértékű támadássorozatot kaptam, amiből világosan látszott, hogy egyesek nyíltan- kevésbé nyíltan mit gondolnak, miket feltételeznek. Azért nem reagáltam rá nyíltan, mert nem óhajtottam közbotrány-szereplő lenni és magyarázkodó szerepbe kényszerülni, no meg veszélyeztetett nagyterhes voltam a fiammal.

Íme az igazság:

Amikor elindult a honlap, azt gondoltam, megoldottuk a problémát. Információszolgáltatás kipipálva. Aztán Petrányi dr.egyre csak azt bírta válaszolni a levelekre, hogy „forduljon endokrinológushoz”. No, de kihez?
Nem telt el kis idő, a pár orvostól, akit felraktunk, kaptam innen-onnan visszajelzést. Személyiségi jogok megsértése; a metformin nem írható fel legálisan ugyanis, ő ezt nyíltan nem vállalja. (1. nagy bökkenő.) Aztán, volt aki olyat írt, hogy bár szívesen vállalja a feladatot, de a területi ellátási kötelezettségének nem tud megfelelni, már kiszorulnak a betegei mert a PCO-sok ellepték az SZTK-t. (2. nagy bökkenő.)
Voltak, akik azt írták, hogy közel s távol nem találnak orvost, beutalót nem kapnak. (3. nagy bökkenő.) Volt, aki a vérvételt nem tudta megoldani: mire nagy nehezen talált olyan megyei kórházat, ahol levették a vérét a szérum inzulinhoz, csomó ídőt kellett csak arra várnia, hogy továbítsák, az a vér már nem is volt értékelhető valószínűleg. (4. nagy bökkenő.)
A legtöbb panasz a honlapra már felrakott dokikra érkezett, egyik vagy másik ugyanis elég hamar elvesztette a metforminpártiságát és visszahúzódott a sáncok mögé (Emlékezzetek Á.N. nőgyógyászra.)

A honlap működött 4 hónapja, és máris azzal szembesültem, hogy amit nyújtok, az csak fél segítség.

Bogi lányom ekkor fél éves volt, jó alvó gyermek. Miután a PhD-ra kellett volna visszamennem csak, rendes munkahely az iskolán kívül ekkor nem várt – tehát nem volt visszatérési kényszer – úgy gondoltam, hogy megpróbálok valamit összehozni. Ezért megkerestem Tűű dr-t. Petrányit is, aki először bizonytalan választ adott, de azt mondta, végül a fia nem Mo-n fog továbbtanulni, ezért nem tudja vállalni.
Legelőször magam sem tudtam, hogy a rendelőt, amit magamban elképzeltem, milyen formában kellene működtetni. Szerettem volna olyan valamit is, ami a honlapot támogatja, de nyilván a kettőt már csak a látszat megőrzése miatt sem akartam összekapcsolni.
Hamar kiderült számomra, hogy egy rendelőt nem lehet alapítványi formában működtetni, mert akkora a kezdő induló tőke, hogy nincs az a Krőzus, aki azt ingyen felajánlja.

Úgy lehetett összehozni, hogy hatan – én és Tűű dr orvosokból álló baráti társasága – a párnánk alól kivettük a spórolt pénzünket és összeraktuk. Így lettem én tulajdonos, előbb egyhatoddal, időközben tulajdonosi változások nyomán 20%-kal.
Illetve nagy adósságot is vállaltunk. Sajnos a bevétel nem kis része arra megy el, hogy kevés dolog van teljesen saját tulajdonban.
Szó volt arról, hogy pénzügyi befektetőt keresünk, de olyan feltételeket diktáltak, hogy visszatáncoltunk. Úgyhogy – nem túlzok -, de igaz volt az, hogy a cég indulásakor mindannyian ingyen dolgoztunk sokáig és az első év végére még mindig bőven negatívban voltam. Visszagondolva, őrültségnek, eszetlenségnek tűnik ez az egész vállalkozás.

Ráadásul kalamajka keveredett a tulajdonosok között is, amit nem kívánok részletezni, de ennek is volt sajnos bőven anyagi vonzata, és csak ez év elején zárult le.

Azt még tudnia kell mindenkinek – ha még utána nem nézett -, hogy ügyvezető is vagyok. Ez persze meglehetősen furcsa szerep. Időközben kénytelen voltam hozzá felnőni, kezdetben csak „bulinak” tűnt, mert én voltam a számokhoz értő ember a csapatban.
A valóság az viszont kiábrándító, ez azt (is) jelentette, hogy válltöréses síbaleset, veszélyeztetett terhesség, szülés, pici baba ide vagy oda, a felelősséget folyton vállalni kellett és döntéseket hozni. Meg persze bőven lehetett hibázni. Meg néha az agyamra ment az egész, azt éreztem, nem bírom a terhelést. (Ez az én problémám, ezt csak azért írom le, hogy lássátok: ottfelejtett , hanyagul kezelt videó, nem körültekintően kezelt személyiségi jogok is bizony beillenek e sorba.)

Meggazdagodni még mindig nem sikerült a cégből. :) A valóság az, hogy non-profit gazdálkodás esetén az árak maximum egyötödével lennének alacsonyabbak. Nem sok, igaz? Ezt csak azért írtam le, mert a MM-t drágának tartják – én is. Sok minden közrejátszik, de még egyszer mondom: a nem saját tulajdon finanszírozása a legdrágább. S ebből elég nehéz kilépni. Azon vagyunk, de az is pénz. Hiába, a manna nem potyog az égből.

Rengeteg hibát vétettem, s valószínűleg, ez adott táptalajt a sok rosszindulatú találgatásnak.
Nevezetesen, már az elején fel kellett volna vállalnom, hogy a MM-ben milyen szerepem van, s ezt nem tettem meg. De akkor még nagy volt a kötődés a fórumtársakhoz. Kb. olyan az íze, mint amikor házastársa vagy valakinek, és sok évi házasság után benyújtja a papírt: házassági szerződés, írd alá.

Aztán, túl erőszakosan ment a reklám a kezdetben, és nem ügyeltem eléggé a látszatra. pl. alapítvány, honlap-kezelés gondos elkülönítése. Figyelmeztettek, de nem értettem. Hiszen olyan óriási győzelemnek éltem meg, hogy a MM létrejött! Olyan büszke voltam rá. Naiv voltam. Aztán hónapokkal később visszaolvastam magamat, a hozzászólásaimat, és leesett a tantusz, hogy egyeseknek mi lehetett ellenszenves.

Persze az emberek fejében az zakatolhatott, hogy Norka „lenyúlni akar” meg „hasznot akar”, az én fejemben meg más volt a sorrend. De hát ezt hiába magyarázom… bizalom kérdése. Nem akarok meggyőzni senkit. De a látszólagos gátlástalanság mögött valójában buzgóság és az az érzés volt meg, hogy valami nagy jót cselekszem, sok győzködés és meló árán. Visszafelé sült el.

Ma már, ha orvost keres valakit nálam e-mailben, a MM mindig csak másodlagos megoldás, szükséges rossz. Felmértem, hogy az emberek ezt nagy átlagban nem tudják megfizetni, illetve sok helyen ma már van annyira jó a helyzet (pl.Debrecen – Valicskó és kapcsolatai), hogy nincs is erre szükség.

Vannak az MM-nek hibái is, nem is kevés. Van egyfajta orvosi szabadság, amibe nem lehet beleszólni, és nem is szeretnék. Ha bizonyos jelzések jönnek a külvilág felől, azokat tovább szoktam adni – szintén nem egy hálás feladat. Némelyek azt gondolják, hogy ebben a pozícióban bármire van ráhatásom. Nincs.

Amikor elkezdtek támadni, akkor folyton azt hallottam: azért teszik, mert irigyek a sikeremre. Hisz a MM igen nagy forgalmat bonyolít le, a betegeinek száma mára 2000 fölött van. Az orvosainak létszáma bővül.
De valójában mire is irigyek…? Sikernek nevezhető az, hogy közben tökéletesen elidegenedtem a társaimtól, a hitelességemet kétségbe vonják, és szétforgácsoltam magam az elmúlt 2 évben? Őszintén mondom, ezt nem láttam előre. S bár sok mindent ma már másképp csinálnék (hírverés stb.), de összességében nem bántam meg az MM-t. Tudok a tükörbe nézni.

Az alapítványról és az önkéntes tevékenységéről egy külön hozzászólásban írok, ha lesz időm rá a következő 24 órában. A nehezén túlvagyok. Az alapítvány körül úgy gondolom, semmiféle stikli nincs.

Nem szeretném, ha ennek nyomán bármiféle diskurzus lenne, nem abból a célból írtam. Hanem úgy gondolom, az a tisztességes, ha mindenki tudja a teljes igazat. Csakeggyel pedig leleveleztem a magamét, a soraira sem kívánok reagálni itt. Tőle és akinek kellemetlenséget okoztam: ELNÉZÉST KÉREK, jogilag tiszta sor, hogy igaza van. Kész vagyok a felelősséget vállalni.

Ugyanakkor a magam védelmében hadd írjam le: rossz az, aki rosszra gondol…

N.

ui: ha nem bánjátok, néha híradó jelleggel csak jönnék. Monee-nak igaza van, nem árt tudni, hogyan halad vagy nem halad a PCOS ügy. Nehogy azt higgyétek, hogy eltűntem az elefántcsonttornyomban.
arkon
 
 


No ez jellemző, hogy annyira szét vagyok esve agyilag, hogy olyan nicknevet választottam, ami nem adja vissza fordítva a Norka-t... elcseréltem a betűket. Nem baj, jó lesz ez is...
arkon
 
 


Halihó!

Szia N.! :wink:

Hát lányok, nem tudom mi lesz a barátnőzésből, eddig senki sem vette fel a telefont akit hívtam... :roll: Tuti most lesz mindenki nyaralni, külföldön, beteg, stb. :x Vagy csak szimplán rosszkor telefonáltam... :?:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Hali!

Szia Arkon! :D

Monee próbálkozz holnap is telózni,hátha!
Mindenki csak nem nyaral :shock:

Szia Mamint.
Te aztán sokat dolgozol, lesz nyaralás?
Neted mikorra várható?
Kiskincs az atidinyeista :lol:
Vendég
 


De én igyekszem gyógyulni ezerrel! :wink:

Akciófigyelő jelenti:

Rossmannban július 12-ig dupla pontot adnak!

Aldiban július 2-től iskolaszereket akcióznak (kreatívszülők fel tudnak tankolni maguknak papírból, színesceruzából)
http://www.aldi-hungary.hu/hu/html/offe ... _07_02.htm
http://www.aldi-hungary.hu/hu/html/offe ... _07_05.htm
Utána pedig 4db-os buborékfújó lesz 600 Ft-ért
http://www.aldi-hungary.hu/hu/html/offers/58_13070.htm
Ill. matricaszett 1500-ért
http://www.aldi-hungary.hu/hu/html/offers/58_13085.htm

A Kikában még július 12-ig akciós a Haberkorn Sunny fa etetőszék 11.900-ért

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


dimet megvan. kissé álmos. zsuzsi alvása totál kész van :(((
zazzy, én mértem a reggeli cukromat, 6,2. katasztrófa. oda kellene figyelnem, de zabálok. hajam nekem is hullik. de minden okés!!!!!

arkon szia:)

megyek aludni. ki tudja meddig tudok :(((
zsuzsi 3 napja kelti zsófit hajnali kettőör a visításával :(

Kép

url=http://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Csajok!

Annakidején az Anyatanyán megírtam az elérhetőségét annak a cégnek, ahol a zsibbasztó zselét be lehet szerezni.
De most nem találom sehol.
Ha valakinek megvan, megírná nekem?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Huuh, nem kívánok reagálni, lényeg a lényeg, h itt már régóta nem csak PCOSról van szó, hanem mint barátok "beszélgetünk" egymással. Kár lenne emiatt bárkinek is lelépni, akárki is megteszi, hiányozni fog!
Ja, és engem is érdekelne, hol és mikor lehet a filmet megtekinteni. És az is, h mikor lesz PCOS közönségtali.

Hunci, két nyelven beszéltek a gyerkőchöz? Nagyon sok olyan családot ismerek, akik kétnyelvűek, a gyerekek 2 éves koruk után kezdtek el beszélni, addig csak 2-3 szót mondtak, mindent megértettek, de nem voltak hajlandóak válaszolni. 2 éves koruk után egyik napról a másikra elkezdtek beszélni. Én is gondolkodom rajta, hogy apukám horvátul beszéljen Ákoshoz (nagyszüleim Horvátországban laktak), meg esetleg én is. Csak az a baj, h én nem beszélem úgy anyanyelvi szinten a horvátot mint apukám, és annak csak akkor lenne értelme.

Kép
apple
 
 


sos!Mit csináljak a lányommal, folyton ülni akar :shock: már nem lehet hogy megfogni,hogy ne húzza fel magát, pihenőszékbe rakni szintén esélytelen,egyből húzza fel magát :shock:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Hát, innentől nem hagyhatod egyedül a pihenőszékében bekötve sem, mert kifordulhat belőle, sőt rövidesen már ő sem lesz hajlandó ellenni benne.
(Én is kaptam a páromtól, amikor Fruzsi elkezdett felülni a pihenőszékében, h. akkor mi a fenének vettük meg, ha csak ennyi időre kellett. :? )
Most jön a padlón héderelés időszaka.
Meg fog tanulni gurulni. Aztán kúszni, aztán felülni magától, aztán mászni, aztán felállni, menni és így tovább.
Vége a jó, békés "leteszem és ottmarad" időszaknak.
Jön a "hisztizek, mert nem haladok, hisztizek, mert nem vesznek fel" időszak.
Kitartás!

Két lehetőséged van: vagy veszel egy járókát, és akkor idővel abban ordít utánad a gyerek, de legalább nincs folyton láb alatt.
Vagy gyerekbiztossá teszed a lakást (konnektorok, könnyen boruló kisbútorok, földön álló cserepes virágok, vezetékek, üvegasztal, éles sarkú fémállványok, vegyszerek és gyógyszerek kiiktatása) és hagyod szabadon garázdálkodni. De egy idő után igy is üvölt utánad, és kitartóan üldöz mindenhova. 8)
Viszont utóbbi verziónál több esélyed van, h. vmi lekösse a figyelmét (papucsod megrágása, kutya itatótáljának szétpacsálása, kajájának megkóstolása :twisted: ), szóval valamivel több a csendben töltött órák száma.
(Csendről jut eszembe, h. ha azt tapasztalod, h. nagy a csend, akkor iszkiri, mert tuti, h. vmi olyat csinál éppen, aminek nem fogsz örülni! :!: )
Meg onnantól, h. elkezd kommandózni, jobb, ha nagyobb a mozgástere, h. tudjon gyakorolni.
Amikor elkezd felállni, akkor az elején még nem tud leülni, csak áll, áll, áll, aztán elengedi, amiben addig kapaszkodott és dob egy hátast, szóval, ha mondjuk a lakás nagy része le van kövezve, akkor a leülés begyakorlása járókában mindenképpen biztonságosabb.
De majd meglátod.

Fruzsi ma kezdett el oldalazva lépegetni a franciaágyba kapaszkodva és időnként eléggé túlkompenzál, olyankor aztán borul rendesen, győzöm vígasztalni.
De nálunk nem fér el járóka, az ágyában üvölt, a padlónk viszont centis filchátú padlószőnyeg, ami főnyeremény a poratkáknak :twisted: , de most igen jól jön, mert így valamivel kisebbet koppan a gyerek feje esésnél.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Na jó, most tényleg utoljára írok a kérdéses témában csak most, hogy N. leírta az összefüggéseket végre kifejthetem, miért is akadok ki enynire ha az MM szóbakerül. (Eddig nem akartam mert N. soha nem írta le az összefüggéseket én meg nem akartam keresztbe tenni -ld. ha nem akar róla a fórumban írni akkor nem ír- így csak levélben beszéltünk a dologról)

Az egész a camponás első PCOS minitalival kezdődött, ott találkoztam először a régi csapattal. Nagyon jó kis tali volt, megállípítottam, hogy ritka jó társaság, mindenki nagyon szimpatikus volt, jó volt tudni, hogy ilyen jófej emberekkel fórumozok. Ez így már több volt mint egy egyszerű fórum.

Ezt követte a nagy 2007-es PCOS tali prezikkel stb. ahol Norka vért izzadva dolgozott, hogy összehozzon mindent, kifejezetten csodáltam őt is és a többieket is azért a lelkesedésért és kitartásért ahogy az egészet összehozták, ahogy megszervezték a prezentációkat, a helyszínt, összekukorékolták az embereket. Jó volt tudni, hogy pont az a lány akivel korábban a Camponában is találkoztam a főszervező, így én is sokkal jobban magaménak érezhettem az egészet. Segíteni nem tudtam (ugye L. még nagyon pici volt, talán 2-3 hónapos lehetett) de nagyon szurkoltam, hogy összejöjjön a dolog.

Azt szerintem már ti is kiderítettétek, hogy Huncihoz hasonlóan én sem mutogatom magam, nem írom le nyilvánosan a nevem, e-mail címem se más olyan dolgot ami alapján egyértelműen beazonosítható lennék - egyszerűen túl sok intim dolgot írok le ahhoz magamról, magunkról.

Na ezen az igencsak komoly bezárkózáson változtattam akkor amikor kizárólag azért, hogy legalább ennyivel segíthessek ha mással nem is, N. unszolására a babafotók mellé az én saját képemet is elküldtem. Úgy voltam vele, hogy úgyis csak azok látják akik ott vannak a talin, azokkal meg amúgy is személyesen találkozom. Láttam, hogy egy alapítványt is szerveztek (bennem legalábbis akkor tudatosult a dolog).

(Na most elnézést, ha esetleg összekeverem az időpontokat és akkor még nem volt az MM csak a benne lévő szereplők és ezt kapcsoltam később össze a fejemben az MM-mel de szerintem nem...)

A tali nagyon érdekes volt bár a prezikből nem sokat láttam (L. elég nyűgös volt a sötétben), az viszont feltűnt, hogy mintha az alapítvány kizárólag egy az egyben T dokit és az MM-et nyomatná.

Nekem ez simán fura volt, de úgy voltam vele, hogy biztos az lehet a dolog hátterében, hogy az MM valahogy támogatja az alapítványt a reklámért cserébe - vagy is nem egészen, úgy éreztem, hogy az alapítvány az MM alapítványa. Pont emiatt én akkor úgy döntöttem, hogy nem fogom egy profitorientált vállalkozás saját alapítványát támogatni - főleg, hogy fogalmam se volt mire is kell a pénz. Ha a honlapra akkor megintcsak nem támogatom mert az is csak az MM-et reklámozza, a tevékenységéről meg akkor az égvilágon semmi infóm nem volt, max, hogy évente egyszer megszervez egy találkozót.

Egyszóval én úgy voltam az egésszel, hogy tök jó ez a tali, állat jó a szervezés, le a kalappal Norka előtt, de az alapítvány-MM párost én a már említett rossz érzés (valami sunnyogás folyik) nem támogatom.

Megismétlem: ez csak egy megérzés volt (fene azt a közgazdász fejemet és a munkám ahol folyton azon kellett agyalni, hogy a másik fél hogyan akar minket átverni, melyik mozdulata mögött milyen ellenséges terv állhat... ráadásul nem paranoia miatt hanem mert tényleg ez volt a helyzet - így tényleg hajlamos vagyok gyanúsan méregetni a számomra nem átlátható dolgokat), fogalmam se volt a valódi háttérről, nem is érdekelt, semmi közöm nem volt hozzá, arról meg, hogy N-nak bármi köze lenne az egészhez abszolut fogalmam sem volt, szó szerint csodáltam ezért a kemény munkáért amit véghezvitt.

Telt múlt az idő, egyre többen mentek az MM-be, iszonyú agresszív reklámok tolták a képembe, hogy aki nem az MM-be megy az már nem is ember (NEKEM ez jött le), elkezdték az emberek aláírásban kiírogatni, mikorra van oda időpontjuk, én meg egyre inkább azt éreztem, hogy már nem csak az alapítvány hanem a honlap is KIZÁRÓLAG az MM felfuttatásán dolgozik, szó sincs már arról, hogy országos szinten javuljon a PCO-sok helyzete, néhány sajtómegjelenésen kívül tényleg csak az MM nyomatása folyik. Ez biztos, hogy jó dolog de engem nagyon irritál amikor azt érzem, hogy egy honlap/szervezet kizárólag egy másik szervezet szolgálatában áll.

Nagyon zavart, hogy egyrészt marha drága volt az MM amit szerintem jó sokan csak kemény spórolások után tudtak kifizetni (de ez ugye nem vita tárgya, akinek nem tetszik nem megy oda, az MM nem jótékonysági intézmény), másrészt amiket Zentai Andiról hallottam (plusz kaptam is anyagokat) azok nálam kiverték a biztosítékot. Mocskosul drága volt a dietetikai tanácsadás nála, sokan csak a pénz miatt de kénytelenek voltak csoportos tanácsadásra menni. Én próbáltam alternatívát ajánlani egy ezerszer olcsóbb ám szakmailag nagyon is ott lévő klinikai dietetikus személyében de valahogy leperegtek az ajánlások, csak a ZA, csak a ZA. Büdös volt a dolog, na.

Mondom, még mindig nem tudtam mi miért van, csak egyre jobban zavart ez a dolog, egyre inkább bekapcsolt bennem a csakazértsem funkció, úgy voltam vele, hogy ha nem lenne más hely a világon csak az MM már akkor sem mennék oda.

N. egyre többször jött, hogy egyre többen ellenségesek vele, irígykednek a sikerére, belebetegszik a sok munkába (amit én nem értettem, hogy lehet a saját gyerekénél fontosabb, hogy ő vezesse az ügyet) viszont szerencsére egyre többen segítettek neki önként a honlapnál. Nem értettem a dolgot viszont azt sem, hogy miért nem tesz semmit ez ellen a szitu ellen, mert így lassan már én is úgy éreztem, hogy ő is csak az MM szolgálatában áll, kvázi nekik nyalizik vagy esetleg jutalékot kap tőlük mert mással egyszerűen már nem tudtam magyarázni a helyzetet. Na de ha jutalékot kap stb. akkor miért nem mondja, így legalább mindenki értené a szitut.

Mondom, mocskos közgazdász fantáziám van ami sajnos szeret összefüggéseket keresni és galád dolog, de néhány egyértelmű helyzettől eltekintve nem hiszek az abszolut önzetlenségben.

A helyzet az, hogy a szponzorálással semmi bajom, a férjem révén elég rendszeresen járunk egy betegegyesület találkozóira, nagyon jóban vagyunk a vezetőjükkel - aki egy pillanatig se titkolja, hogy by the way egy nagy gyógyszergyártó cég hozta létre az egészet -persze a neve csak szponzorként merül fel- így bizony ő fájlalja a legjobban de tényleg nem teheti ki a konkurencia gyógymódjait a honlapra, max. a linkek közé teheti be a nemzetközi szervezetek honlapjait ahol ezek le vannak írva. Ennek ellenére -vagy pont ezért- én soha semmit nem kérdőjeleztem meg velük kapcsolatban, mert pontosan tudtam, miről szól az egész, így meg bőven belefért, nem éreztem átverve magam, egyszerűen helyén kezeltem a dolgokat.

Na ja. A PCOS alapítványnál valahogy kísértetiesen ugyanez a szitu kezdett nekem körvonalazódni, csak egyszerűen nem értettem, miért is jó ez, ha egyszer annyira nyomatják, hogy minden mindentől független.

Zavart az egész, foglalkozni viszont nem foglalkoztam vele, max. megfogadtam, hogy zavaros ügyekbe nem mászok bele, kerülöm a témát mert meglincselnek.

Na ekkor volt, hogy valami miatt összekaptam N-val és (a levélváltás közben) kiderült, mi miért is van és, hogy nagyon nem voltak alaptalanok a megérzéseim.

Ekkor derült ki, hogy bizony vannak összefonódások, az MM tulajdonrésze, az alapítványi vezetés (akkoriban a többi vezető is az MM tulajdonosi gárdája volt, most nem tudom, hogy van) plusz az állítólag független honlap szerkesztése is összefutott egy ember kezébe. Akit mindenki pusztán irígységből támadott, nem azért mert esetleg véletlenül más sem értette, mi folyik a háttérben csak annyi látszott, hogy valami ami nem publikus.

Anno tavaly március környékén írt be N. pont az én leveleim miatt egy hozzászólást amiben megint csak kifejtette, mennyire szemét emberek vannak (bocsi, nem szó szerint, ez az én fordításom), mert irígyek a sikereire ezért folyton támadják. Most is az irígységgel magyarázza a támadásokat.

Leszögezem: soha nem voltam és nem is leszek irígy N. sikereire, gratulálok hozzájuk, sikeresen megtalált egy piaci rést, lefedte, előbb vagy utóbb bejön a dolog ráadásul még 2000 nőnek (vagy többnek) is segít vele! Abszolut elismerem a teljesítményét, a profizmusát, a kitartását az ügy érdekében!!!!!! Azt se kérdőjelezem meg, hogy csak a jó szándék vezérelte, praktikus megoldást talált egy létező problémára és azt profi módon kivitelezte! A lehető legkomolyabban: LE A KALAPPAL ELŐTTE!

Viszont: Iszonyú sok sebből vérzik az egész. Üzleti szempontból (néhány ordas jogi bakit leszámítva - ld. fényképek) profi munka. Etikai szempontból viszont a szememben megengedhetetlen a dolog.

Számomra megengedhetetlen, hogy úgy kéri valaki önzetlen emberek segítségét (legyen az a leadás után akár üzleti érdekből is -mert az MM az én szememben egy tiszta üzleti vállalkozás az elért profittól függetlenül- lényegében szabadon felhasznált fénykép, legyen az önkéntes segítők részvétele egy olyan rendezvényen ami lényegében az MM-et propagálja - a tudtuk nélkül, önkéntesek szórólapoztatása egy nem átlátható alapítvány érdekében stb.), hogy azok nem tudnak arról, kinek is segítenek valójában.

Ha az elejétől kezdve tudtam volna, hogy N. társtulajdonos az MM-ben, és a többi tulajjal együtt ül az alapítványban akkor ezt tudomásul vettem volna, nem izgatott volna se a honlapon nyomuló reklám se az MM-mel teli PCO-s tali. Mert akkor az lett volna a természetes. Nem morfondíroztam volna azon, hogy amikor segítséget kér akkor kinek is kéri valójában a segítséget, milyen célból - főleg akkor nem ha nyílt lapokkal játszott volna.

Szerintem nem játszott és minden tiszteletem ellenére én emiatt sokkal érzékenyebben reagálok amikor pl. kiderül, hogy még a 2007-ben leadott képeket is képesek voltak az MM érdekében felhasználni.

Ennyi.

Nem irígységből hanem mert úgy érzem ez nem volt fair.

A legtöbb embert ez hidegen hagyja, engem nem. Pont azért mert túl fontos nekem ez az egész, túlságosan is szurkoltam a sikerért, plusz mert nagyon kedveltem és becsültem N-t. Ha nem lennének érzelmek a dologban magasról xarnék az egészre, egy fura ügy lenne csak a sok közül.

Én már csak olyan hülye vagyok, hogy tiltólistát vezetek azokról a cégekről akik nem játszanak korrektül és bár tudom, hogy pusztán az, hogy én nem vásárolok tőlük nem igazán hatja meg őket én mégis jobban érzem magam ettől. (Sőt, volt, hogy a kedvenc márkámat se vettem egy ideig mert rövid időre Norbi felirat került rá... )

Na ennyi. Ha valaki soha nem értette volna miért is lázongok folyamatosan és miért vagyok ilyen "irígy" N. sikereire.
Vendég
 


Sziasztok!

Én se szeretem a dinnyét. :shock: Max a sárgadinnyét, egy kis érlelt sonkával meg vajaskenyérkével...

Folytatás:

Az Alapítvány akkor jött létre, amikor az MM (előbb, de a sok cégbírósági kötekedés miatt - formális hibák, hiánypótlások - később jegyezték be).
A kurátorelnök Tűű dr., jómagam kurátor vagyok. Illetve Breyer dr.nő is.

A Szívügy elnevezést azért is kapta, mert a céljai között nemcsak a PCOS-sal kapcsolatos tevékenység áll, hanem az egyik kurátor akaratára - ő már nem aktív - benne van az alapszabályzatban, hogy a prevenciós, metabolikus szindrómás témakört is érintse, különös tekintettel a kardiovaszkuláris kockázatokra.
Őszintén bevallom, számomra ez túl nagy falatnak bizonyult, én csak a PCOS ügyre figyeltem. Aztán ez a része el is sikkadt.
Tulajdonképpen csak jómagam vagyok aktív, mint kurátor (honlap, levelezések), de Tűű és Breyer pl.elkísértek a minisztériumi egyeztetésre és részt vettek a tárgyaláson. Részt vettek a filmben is.

Az alapítványnak nincsen semmilyen pénzügyi értelemben vett vagyona vagy eszköze. Az elmúlt 2 évben (az idén már nem) érkeztek rá felajánlások, az gyűlt a számláján, illetve volt kis gyűjtés. Alig több, mint 240 ezer Ft összesen. Ebből lett költve a két közönségtalálkozóra (az elsőnél belépti díjat is szedtünk, de az csak részben fedezte a költségeket), a járulékos költségeire, meg egy sor ismeretterjesztő kártya nyomtatásra (az igénytelenebbik verziót egy nyomda ingyen nyomatta ki). Ennyi. Még mindig ott a számlán 100ezer Ft, a következő közönségtalálkozó költségeinek kb. 60%-ra lesz elég. Vannak költségek amit én fizetek még mindig (kis összegekről van szó - pl.domain, hirdetés), mert nincs kedvem vacakolni a számlákkal meg a pénz kivétellel.

Azt tervezem, ha bejön adófelajánlás, akkor év végén valamilyen módon hitelesíttetném az alapítvány gazdálkodását rögzítő dokumentumokat 2007-re visszamenőleg, és a nyilvánosság elé tárom (mondjuk felteszem a honlapra). Engem ne vádoljon senki semmiféle stiklivel, pénzátfolyatással, meg a jó ég tudja, még mivel.
(Kérdezősködtem afelől, hogy mit jelent az, hogy nem átlátható a MM és az alapítvány elkülönülése - ez is elhangzott vádként. Hát igen, vannak olyan technikák, amikor az xy. cég alapítványa megpályáz valamit és kap eszközöket, majd azt bérbe adja a cégnek; meg az alapítvány által gyűjtött pénzeket átfolyatják a cégbe és ehhez hasonlók. Na de könyörgöm... azt se tudom hogy kell az ilyesmit csinálni... :oops: nem vagyok szélhámos)

Elhangzott olyan is, hogy az alapítvány a MM malmára hajtja a vizet a tevékenységével.
Hogyan lehet ezt kikerülni? Amit az alapítvány a köz javára cselekszik (információterjesztés, propaganda, lobbiharc), azt az MM javára is cselekszi.
De még mindig ott van a betegek döntése, hogy mit is vesznek igénybe: az ingyenes ellátást vagy a fizetőset!!

Az elmúlt 1 évben szerintem történt egy nagy dolog. Már nem is tudom, minek a hatására, de nagypocakosként szept.elején kitaláltam sokadmagammal, hogy újból rá kellene nyomulni a metformin felírás legalizálhatóságára (ja, tudom: le kellett vennünk az orvosajánlót). Kavicska is mozgósította a kapcsolatait, Rambóka is, leveleztünk jó sokat, meg összeállítottunk anyagot, és szept.közepén már fogadtak is az EÜM-ben. Kiderült hogy a jogszabály-tervezet már készülőben van, csak finomítani kell. Megbeszéltük, hogy ha megszültem, visszatérünk rá. Aztán mikor Beni 1 hós kisbaba volt, összeszerveztük az EÜM-mel a kerekasztal tárgyalást, ez történt meg dec.közepén. A Rambóka által javasolt dokinéni, Mezősi drnő, tisztviselő az endokrinológusok társaságában, vállalta a precedens engedélyeztetést. Az eredményt már ismeritek. Illetve a megbeszélés nyomán volt most májusban egy 2.konszenzusértekezlet, ahol történt egy kis előrelépés. A lényeg, hogy többé nem lehet megtagadni a metfomin felírását PCO-soknál az indikációra hivatkozva! Legújabb infóim szerint a terhességre is kiterjesztenék, legalábbis téma volt ez, hogyan lehetne megoldani. (Egyelőre sehogy.)

Időközben elindítottam egy kismama kérdőívet a honlapon, közel 130 értékelhető válasz futott be eddig. Az adatok rögzítésében sajna még csak a negyedénél tartok. Ha ősszel esetleg lesz találkozó, szívesen ismertetném az eredményt.

A honlapot angolra le szeretném fordíttatni. Páran jelentkeznek, csinálgatják. Lassan halad, de halad.

Sajnos nem tudom, mi van a filmmel. :( Kerestem a rendezőt, mert az volt nekem is az ötletem, hogy a találkozón legalább részletek történjenek belőle levetítésre, és legyen utána egy beszélgetés. De a producer elég keménykezűnek tűnik, egyelőre még arra se kaptam ígéretet, hogy egyáltalán egy szerkesztett előzetes felkerül a honlapra. (Hogy ennek mi értelme? :shock: ) Oktatófilmet is akarnak belőle csinálni (egészségügyi képzés, középiskolák). Rákérdezek még egyszer.

Szeretnék egy őszi közönségtalálkozót, de nem látom a pontos időpontot és a műsortervet. Kellene, hogy kapjak egy végső választ Petrányitól (szeretném, ha előadna), a film készítőitől.

Ja! Még egy nagyszabású tervem van. Ha valóban érkezett be adófelajánlás (még nem kaptam értesítést), akkor a találkozó megszervezésén felül, plusz szponzor beszervezésével egy rendes PCOS felvilágosító prospektust kellene szétterjeszteni az országban, az egészségügyi alapellátásban. Nagy falatnak ígérkezik, ámde nem reménytelen. Breyer kint van most Németországban, ugyanezzel a megoldással találkozott. Ő most le is fordítja a prospektust, amit terjesztenek.

(Egyébként Drezdában működik egy ugyanolyan munkacsoport, mint az MM, pontosan ugyanúgy dolgoznak... )

Hát ezek most a terveim, csak győzzem, győzzük energiával.

(Most elutazom 1 hétre.)

N.
arkon
 
 


Csakegy!

"Számomra megengedhetetlen, hogy úgy kéri valaki önzetlen emberek segítségét (legyen az a leadás után akár üzleti érdekből is -mert az MM az én szememben egy tiszta üzleti vállalkozás az elért profittól függetlenül- lényegében szabadon felhasznált fénykép, legyen az önkéntes segítők részvétele egy olyan rendezvényen ami lényegében az MM-et propagálja - a tudtuk nélkül, önkéntesek szórólapoztatása egy nem átlátható alapítvány érdekében stb.), hogy azok nem tudnak arról, kinek is segítenek valójában."

Így látod te... erre mondtam én azt: ha valaki így konspirál, ha valaki azt hiszi rólam, hogy direkt számításból, átverésből akartam kihasználni embereket, azzal én nem tudok mit kezdeni. Mindenki azt gondol rólam, amit akar... belefáradtam már ebbe.

Az a megjegyzésed pedig, hogy az ügy a saját gyermekemnél is fontosabb... övön aluli.
arkon
 
 


Végezetül: hallottátok az én verziómat, hallottátok azt is, ahogy Cs látja.

Mindenki döntse el magában, hogy mit gondol.

Gondolom, azok, akik érintettek ("kihasználtam őket"), azoknak van még inkább min elgondolkozniuk.

És a magam részéről azt kérem, zárjuk le itt a témát. Amit leírhattam, leírtam. Ne mérgezzük a levegőt.

Sziasztok!
arkon
 
 


N.érkezett legalább 1 db az adófelajánlásból. :wink:
Vendég
 


Csakegy!

Mostmár igazán nem értem, h. ha az, h. a másik alapítvány (ahova a férjeddel jársz) egy gyógyszergyár saját "projektje", ahol ráadásul elhallgatják a konkurens kezelési lehetőségeket, és csak a saját gyógyszerűket nyomják, nem csapja ki a biztosítékot, akkor az, h. itt létrejött egy alapítvány, ami csak vezetőiben közös egy - az ügy érdekében létrehozott - rendelővel, ami igen erősen hiánypótló az országban, ugyanakkor a honlapon a MM-en kívül számos más doki is fel van tüntetve, sőt, valahányszor egy topikon valaki lakhelyének megfelelő dokit keres, Norka egyből meg szokta nekem írni az illető doki elérhetőségét, h. írjam meg a kérdezőnek.... Szóval nem értem, h. ez miért zavar, ha az első nem.
Mire számítottál, ki fogja megcsinálni a dolgot? Kinek kellett volna megcsinálni az alapítványt és kinek a honlapot? És kinek a MM-t?

Most olvasom vissza a 2006-os hsz-eket és csodálkozva látom, h. mennyit jutottunk előre.
Akkoriban ott tartottunk, h. fordítgattuk a külföldi cikkeket és felpakoltuk a lombikbabás honlapra, hogy legalább egy helyen legyen elérhető az infó.
És azon filóztunk, h. hogyan is lehetne a gyógyszergyártókat érdekeltté tenni, abban, h. kiterjesszék a met indikációját.
Mostanra van egy saját honlap, amin össze lett gyűjtve egy csomó infó.
Szerinted kinek kellett volna megcsinálnia?
Tudod volt többször is segítők toborzása, volt nagy lelkesedés, aztán valahogy kifújt minden. Maradtunk páran, akik tolják a szekeret és intézik a háttérből az ügyeket.
(De például hihetetlen mértékű összefogás volt a múltkori talinál, amikor az utolsó pillanatban kiderült, h. Norkát fenyegető vetéléssel lefektették, és nemhogy nem intézhet semmit, de nem is lehet ott.
És akkor egy pillanat alatt összeállt egy kis csapat és hihetetlen lelkesedéssel nekiállt intézkedni, szervezni, dolgozni. És megcsináltuk.
És most is van egy új kis csapat, akik szintén rengeteget segítenek, de erről majd Norka beszámol.)

Az h. a MM mögött is Norka áll?
Mivel az országben akkoriban egyedül Tűű doktor volt hajlandó kiállni a met mellett (voltak mások is , akik használták, de a jogi szabályozás miatt ezt senki nem merte nyilvánosan is felvállalni) és eljönni előadást tartani, és ő ismerte fel, h. valójában mekkora is az igény egy helyre, ahol az összes vizsgálatot egy helyen elvégzik és ahol korrekt kezelést is kapnak a betegek.
Ő akkor még az állami gyógyítás szolgálatában állt. Ha visszaolvasol, már akkor több hónapos várólisták alakultak ki nála és a kollégái sem nézték jó szemmel, amit csinál.
Én nem csodálom, ha előre menekült és összefogtak Norkával és egy másik kollégával és létrehozták a MM-t.
Kinek kellett volna létrehozni?
Ha te tőkét adsz egy vállalkozásba, akkor te átadod valaki másnak a döntési jogokat?
Ha ennyit dolgoztál valamiért, akkor rábízod valaki másra?
Én sem tenném.
Ez az a súlyos összefonódás, amit nem lehet elfogadni?
Kinek kellett volna megcsinálni az alapítványt, a honlapot, a MM-t?

Nekem semmi közöm a MM-hez. Még soha nem voltam ott.
Azt sem tudom milyen.
Csak azt sejtem, h. mekkora munka van benne és hogy mekkora segítség egy csomó embernek.
Igen, drága. Sokaknak drága.
De ha beleolvasol a többi topikba, akkor észre kell venned, h. sokan sokkal több pénzt költenek hiábavaló vizsgálatokra és sikertelen kezelésekre. Nem beszélve az orvosi és laborvárókban feleslegesen eltöltött időről és arról, h. a munkahelyen mit szólnak mindehhez (és még meg sem lehet sok helyen magyarázni, h. babáért küzd az ember!).
Szóval költséghatékonyság tekintetében lehet, h. a MM jobb. Még akkor is, ha drága.

De pont a mi háttérbeli tevékenységünknek köszönhetően mostanra a diabetológusok és az endokrinológusok többsége kezdi megismerni a PCOS-t és metforminos kezelését (és ebben Winkler professzor úrnak, Tűű doktornak és Mezősi doktornőnek igen jelentős szerepe van!).
És így remélhetőleg eljön az idő, amikor országszerte sztk alapon hozzá lehet majd jutni a megfelelő kezeléshez.
A nőgyógyászok sajnos kemény dió. Elég jelentős érdekellentét feszül a lombik és a műtéti beavatkozások finanszírozottsága és egy receptfelírás finanszírozottsága közt. Ezt nehéz lesz áttörni.
A met indikációjának kiterjesztése megintcsak nem egyszerű.
De dolgozunk rajta.


Amivel ti is tudtok segíteni, az az lenne, ha mindenki letöltené a honlapról a met legális feliratásához szükséges papírokat, kitöltetné az orvosával és elküldené a megadott címre.
Mert jelenleg annyit sikerült elérni a tárgyalások során, hogy kellett egy ún. precedens engedélyeztetés (amit Dr. Mezősi Emese már elintézett) - mint az angolszász jogrendben a precedens per - amire később lehet hivatkozni.
Ennek az engedélynek van egy száma, azt kell feltüntetni a beadványon, így kötelesek engedélyezni azt h. teljesen legálisan megkapjátok a metformint. Így senki nem üthet meg a bokáját és a doki is védve van.
Viszont elég sok papírmunka és várakozás.
Abban bízunk, hogy ha elárasztjátok ilyen beadványokkal az OGYI-t, akkor kénytelenek lesznek átgondolni a dolgot és leegyszerűsíteni, vagyis kiterjeszteni a met indikációját PCOS-ra is.
Ez lenne az igazi áttörés.
Segítsetek!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Na egyszerre írtunk.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Az "önkéntesek szórólapoztatása egy nem átlátható alapítvány érdekében " egyáltalán nem az alapítvány érdekében történt.
Itt van előttem mindkét szórólap verzió, de az alapítvány neve egyiken sem szerepel.
Csak a honlap elérhetősége.
A szórólap azért készült, hogy a betegek eljussanak a honlapra és megtalálhassák az összegyűjtött infókat.
Ennyi.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: