Hűsítő és villámgyors házi barackos fagylalt - recept

Ha nyár, akkor jöhet a házi fagyi – és miért is ne készítenénk el a szezon sztárgyümölcséből, a lédús, édes barackból?!
Ez a recept egyszerű, frissítő és tele van gyümölccsel, ráadásul nem kell hozzá fagylaltgép sem! Ez a házi barackfagyi magában is mennyei, de friss mentával, ropogós keksszel még finomabb.
Hozzávalók (4 adaghoz):
-
50 dkg érett sárgabarack vagy őszibarack
-
2-3 evőkanál méz vagy cukor
-
500 gramm görögjoghurt
-
1/2 mokkáskanál fahéj
-
1/2 vaníliarúd
A házi barackos fagylalt elkészítése
A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Botmixerrel simára pürésítjük, majd hozzákeverjük a mézet vagy cukrot.
Ezután a görögjoghurtot elkeverjük a barackpürével, hozzáadjuk a fahéjat és a kikapart vaníliarudat, megkóstoljuk, ha kell, még édesítjük. A masszát fedhető dobozba öntjük, és betesszük a fagyasztóba. Két-három óránként átkeverjük, hogy krémes állagot kapjunk.
Tálalás előtt pár perccel kivesszük a fagyasztóból, így könnyen adagolható lesz a fagyink.
Babanet, 2025. augusztus 10.













