A baba portál - Babanet.hu

Hűsítő és villámgyors házi barackos fagylalt - recept

Ha nyár, akkor jöhet a házi fagyi – és miért is ne készítenénk el a szezon sztárgyümölcséből, a lédús, édes barackból?!

Ez a recept egyszerű, frissítő és tele van gyümölccsel, ráadásul nem kell hozzá fagylaltgép sem! Ez a házi barackfagyi magában is mennyei, de friss mentával, ropogós keksszel még finomabb.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 50 dkg érett sárgabarack vagy őszibarack

  • 2-3 evőkanál méz vagy cukor

  • 500 gramm görögjoghurt

  • 1/2 mokkáskanál fahéj

  • 1/2 vaníliarúd

A házi barackos fagylalt elkészítése

A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Botmixerrel simára pürésítjük, majd hozzákeverjük a mézet vagy cukrot.

Ezután a görögjoghurtot elkeverjük a barackpürével, hozzáadjuk a fahéjat és a kikapart vaníliarudat, megkóstoljuk, ha kell, még édesítjük. A masszát fedhető dobozba öntjük, és betesszük a fagyasztóba. Két-három óránként átkeverjük, hogy krémes állagot kapjunk.

Tálalás előtt pár perccel kivesszük a fagyasztóból, így könnyen adagolható lesz a fagyink.

Babanet, 2025. augusztus 10.

 
X
EZT MÁR OLVASTAD?