A baba portál - Babanet.hu

Puha és szaftos fügés süti - ez a recept lesz a kedvenced!

Ezt a pofonegyszerű, de nagyon finom fügés kevert sütit nem kell sem dagasztani, sem keleszteni, csak összekeverni, aztán jó ízűen megenni!

Ha te is szereted a fügét, akkor ez a süti neked való! Egy bögre kávé vagy tea mellé verhetetlen.

Hozzávalók:

  • 25 dkg friss füge (kb. 6-8 szem)

  • 30 dkg finomliszt

  • 15 dkg kristálycukor

  • 12 dkg puha vaj

  • 2 db tojás

  • 1,5 dl tej

  • 1 csomag sütőpor

  • 1 csipet só

  • 1 tk vaníliakivonat vagy vaníliás cukor

  • 1 tk fahéj

  • porcukor a tetejére

A fügés süti elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és előkészítünk egy kb. 20x30 cm-es tepsit vagy egy közepes méretű tortaformát, amit sütőpapírral kibélelünk.

A fügéket megmossuk, szárazra töröljük, a szárukat levágjuk, majd felnegyedeljük.

Egy nagy tálban a puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a vaníliát, a sót, és a fahéjat is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd felváltva, kisebb adagokban a tejes keverékkel együtt a vajas-tojásos alaphoz adjuk, míg szép sima tésztát kapunk.

A masszát a formába simítjuk, a tetejére pedig elrendezzük a fügéket – a vágott felükkel felfelé, hogy sütés közben karamellizálódjanak.

A tepsit a sütő középső rácsára tesszük, és kb. 35–40 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral a sütemény tetejét.

Babanet, 2025. augusztus 13.

 
X
EZT MÁR OLVASTAD?