Dr. Bajzik Éva

Dr. Bajzik Éva

mozgásszervi rehabilitációs szakorvos és manuálterapeuta.

A Fontanus Módszertani Kutató és Oktatási Központnál dolgozom.

Mozgásszervi rehabilitációs szakorvos vagyok és manuálterapeuta. 14 éve foglalkozok emberekkel, akik javarészt mozgásszervi panaszokkal érkeznek hozzám.

A rehabilitáció lényege az, hogy egy már kialakult állapoton igyekszünk változtatni, ami sokszor nem pillanatok műve, hanem hosszan tartó együttműködés és munka eredménye a páciens és az orvos között. Orvosként a tapasztalatot, az irányelveket, a lehetőségeket tudom megmutatni, manuálterapeutaként az alapok rendezését tudom elvégezni. A munka java része azonban a páciensre vár. 

drbajzik.hu

https://www.facebook.com/drbajzik

Több mint 12 éve foglalkozom terhesség alatt fellépő mozgásszervi panaszokkal, illetve a terhesség alatt gyakran kialakuló szétnyílt hasizom problémakörével is, amire kidolgoztunk egy komplex, mindenki számára elérhető tornaprogramot: www.potzak.org.

A Fontanus Tudományos Módszertani Kutató- és Oktatási Központban számos aktuálisan is zajló kutatásunk van, amelyek keretén belül a mozgással, mozgásterápiás módszerekkel, sportmozgásokkal foglalkozunk. Zajlanak kutatások a csecsemőkori mozgások kapcsán is: milyen kihatásaik vannak pl. a felnőttkori mozgáskoordinációra és milyen összefüggéseket mutatnak a mentális képességek alakulásával. www.fontanus.hu

A betegeim rendkívül széles palettáról kerülnek ki: állandó ülőmunkát végzőktől kezdve az élsportolókig, sérülés utáni rehabilitációs problémával rendelkezőktől a krónikus panaszokkal élőkig, gyerekektől kezdve a kismamákon át a nyugdíjasokig.

A Fontanusnál ezenkívül módszertanok kidolgozásával foglalkozunk, amiben sokat jelent, hogy sokféle szakmai szemszöget tudunk ötvözni a filozófia égisze alatt.

A szakértő cikkei:

Le kell-e mondanunk a terhesség alatt a sportolásról?

Le kell-e mondanunk a terhesség alatt a sportolásról?

Vajon kismamaként le kell mondanunk a mozgás öröméről, ha addig rendszeresen sportoltunk? Mikre figyeljünk az alatt a bizonyos kilenc hónap alatt, hogy egészségesek maradjunk mi is és a kisbaba is? Mik azok a figyelmeztető... »
X
EZT MÁR OLVASTAD?