Új privát üzeneted érkezett!

Jó buta kérdésnek tűnik, én tudom. Kép De mégis ezen darál a fejem amióta csak meg van a fiam. Ugyanis másfél szobás a lakásunk. 43m2. A félszoba 6m2 és van benne egy galéria. Sötét. Viszont két gyereket szeretnénk.
Én lakatm ebben a félszobában gyerekként, ezért bennem az a kép él, hogy ez egy gyereknek elég. A páromék hárman laktak egy kicsit nagyobban. Szerette.

Az a kérdésem, hogy egy ekkora szobába két gyerek szerintetek el van jól addig, mig a nagyobb el nem kezd kamaszodni? Csak mert ha lehet addig nem vennénk másik lakást.

Köszi
Zsunya

 
 


Zsunya,
igenKép
Nekünk lenne rá lehetőség, hogy már most külön tegyem őket, de eszem ágában sincs. Kép jobb együtt.
Solya
 
 


Szia Zsunya!

Szerintem ha a két ágy (akár emeletesen) elfér, akkor a két gyerek is elfér a szobában. Rohangálni úgyis a játszótéren fognak! Kép Nálunk is pici félszoba a gyerekszoba, mégis oda tervezem a másodikat is, pedig galéria sincs. Először én is azon filóztam, hogy tiszta bútorraktár lesz az a szoba, ha még egy kiságy bekerül, éppen csak el lehet járni majd a bútorok között. Azután az jutott eszembe, milyen picinek tűnnek azok a helyszínek most, amiket gyerek korom óta nem láttam. Vagy milyen óriási bunker volt régen az étkezőasztal alja, ahová most be is szorulnék, ha megpróbálnék lemászni. Kép Szóval szvsz az ő léptékük egészen más, és azt kell figyelembe venni.


BMárti

BMárti
 
 

 
 

Zsunya!
Én is 6m2 szobában laktam 16 éves koromig. Nagyon örültem volna egy tesónak még ilyen kis helyen is.A lányok nálunk is egy szobában vannak.Nekem az a problémám,hogy nem merem őket egymás mellett altatni.Félek,hogy a 4 éves esetleg ráfekszik a 20 hónaposra.Vagy ez hülyeség?
 
 


Linato, én együtt altatom őket. Egy 100x200 as ágy két oldalán. Eddig nem volt probléma.
 
 


Sziasztok!

Zsunya: én 12 éves koromig laktam 7nm-en (panelban) az öcsémmel együtt, aki akkor 6 éves volt. Jó volt. NÁlunk is lesz egy gyerekszoba Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Nálunk a lányok addig voltak egy szobában, míg a négy évvel idősebb iskolás nem érezte azt, hogy magánéletre vágyik. Ez első végén következett be. De négy évvel fiatalabb húga azóta is visszasírja a régi rendet. Így pl. nyáron gyakran átcuccolnak egymáshoz. (Iskolaidőben szerintem túl fáradtak hozzá.)
De most olvasok egy könyvet a testvérkapcsolatokról, és úgy tűnik, kamaszkorra mindenképpen jó ha van a kölöknek saját zuga. Legalább egy kuckó, akkor békésebb a család élete.
sofka
 
 


Solya!Megpróbáljuk.Talán már elég"nagy" hozzá a kicsi,hogy szóljon vagy elmásszon a nagy alól ha véletlenül ráfekszik.Az a baj,hogy mind a ketten másznak,pörögnek-forognak álmukban.
 
 


Linato,Kép
Akár az enyémek.
 
 


Köszönöm a példákat!
"De most olvasok egy könyvet a testvérkapcsolatokról, és úgy tűnik, kamaszkorra mindenképpen jó ha van a kölöknek saját zuga. Legalább egy kuckó, akkor békésebb a család élete. "

Ezt gondolom én is. Márpedig ha 4 év korkülömbséggel (vagy öttel Kép) számolok, akkor marad két évem arra, hogy kitaláljam hol lakjunk ezután? Vagy ráérek megvárni a 12-13 éves korát a nagynak? Vagy ez is gyerekfüggő? Kép

Nálunk a galéria 230x135cm. Egy gyerkőcnek külön szoba szinte, nem? Remélem... Kép

Köszi mindenkinek
Zsunya

 
 


SZia ZSunya!
Mi dúskálunk a térben, de a barátnőméknél kb. ekkora gyerekszobában van a két gyerkőc, ők is csináltak galériát, ott alszanak matracon, és lent kuckósítottak. Mondjuk máshol tárolják a ruhákat. Szerintem úgyis belakják az egész lakást, legyen az bármekkoraKép
Zsuzsa
 
 


Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy mikor érdemes egy szobába rakni a testvéreket. A nagylány 2 éves a picilány 4 hónapos. Éjjel minimum 2x szopik és nappal is többször alszik még. Még velünk van a hálószobába a kicsi de azon agyalok mikor csinálok jót ha marad velünk v. átrakom a nagyhoz.
Tapasztaltabb anyukák segítsetek!!!

Tina
 


Tina, én 7 hónaposan tettem át Mátét. Igaz, addigra már nem volt éjszakai szopi, viszont már elég sokat volt ébren. Csak de. és du. aludt 1-1 órát. kb. Éjjel sem zavarták egymást, bár a nagyobb minden éjjel átjön hozzánk.
Solya
 
 


Zsunya!

Ha már 5 év korkülönbséggel számoltok, akkor a nagyobb már tanulna otthon, mivel iskolás, a pici meg még alig nőtt ki a csörgőből. Így nem biztos, hogy szerencsés megoldás, hogy egy szobában lakjanak. Nem akadályoznák egymást? Hisz teljesen más a fontos nekik. Ha meg különneműek, akkor végképp...
Titati
 
 


Na ez a kérdés. Mivel a szoba pici és sötét, a nappali meg tágas és világos. Igy itt élünk a nagyban, a kicsiben meg alszik a meglévő gyerek.

 
 


Zsunya, de akkor is a nagyban fogtok élni, ha majd 4en lesztek, csak annyiban változik majd a helyzet, hogy két gyerek fog a kicsiben aludni.
De miért nem akartok váltani?
 
 


Egy csomó oka van. Itt laknak a nagyszüleim, akik egyre jobban ránk vannak szorulva. Ez eléggé városközpont, hogy ne kelljen autót vennünk. A párom heti két napot Nagykovácsiban hármat pedig az Orbán térnél dolgozik. A kettő között félúton a vároldalban, egy óriási kertre néző földszinti lakásban lakunk mi.
Jártam dolgozni aglomerációból. Köszönöm, ha csak lehet nem akarnám. És a páromat sem utaztatnám napi három órát.
Vidéken meg nem tudna dolgozni a szakmájában, sajnos.

Előbb utobb el kell majd költözni, de akkor már inkább később. Csúnya dolog, de akár a nagyiék lakását is megörökölhetjük. Ami nagyobb, de szinén nem messze innen.

 
 


Áhá.
Érvek. Kép
 
 


Zsunya, tudod, sok jó ember... Különben a hálószobákat (amik elegánsan gyerekszobák is) mi leginkább alvásra használjuk. Gondolom emlékszel a nappali-étkező rész játékokkal ékesített entreiőrjére. na van akinek ettől égnek áll a haja (miért nem a gyszobában vannak, miért nem ott játszanak). De én azt tapasztalatam, hogy szeretnek körülöttem lenni. És úgy tűnik, ez jó nekik. A galéria pedig tök jó kuckó lehet egy iskolásnak!!!
sofka
 
 


Zsunya! Csatlakozom Sofkához, az éngyerekeim is csak ritkán fordulnak meg a gyerekszobábanm pedig nem is kicsi. Azt hittem, hogy a régi lakásunk 6-7 m2-es szobája után majd élvezik a nagyobb gyerekszobát. ÁÁÁÁ, dehogy , sokkal érdekesebb a számítógép alatt, a konyhaszekrényben, de mindenképpen a lában alatt játszani!Kép pl. ha főzök, mindkettő a nem nagy konyhánk legszükebb végében pakolKép
Amúgy meg ha Péter iskolás fiatalember lesz, akkor lesz valahol egy íróasztala, szerintem a kicsi úgyis ott lesz, bárhova is tegyétek!
A galéria pedig tuti jó hely, ahogy sofka is írta. MOst járt itt a csupa iskolások anyukája barátnőm, és meséli, hogy a gyerekei imádják elkuckózni magukat a galérián!
Zsuzsa
 
 


Csajok, köszönöm! Megnyugtattatok!
természetesen minden további véleményt kiváncsian várok, de már nem darál ezen a fejem. Kép

Zsunya

 
 


Sziasztok!

Ugyan már 2 éve nem írt ide senki, de engem is foglalkoztat ez a téma.
A kisfiam most 2 éves, és még csak most kezdtünk próbálkozni a tesóval. Viszont ha terhes leszek, szeretnénk neki új ágyat venni, mert nem akarom a rácsos ágyból emelgetni. Ezzel is összefügg azonban, hogy a majdani testvér vajon külön szobában aludjon-e, vagy beköltözzön a fiam szobájába. Nálunk elég nagy a gyerekszoba (kb. 12 m2), de lenne lehetőség egy másik helyiségből még egy szobát kialakítani. Ott most tévézünk, játszunk, mesekönyvet nézünk, de nem az a "hivatalos" nappali, az a földszinten van (egy kis családi házról van szó). Tehát a lényeg, hogy lehetne külön szoba, de jó az, ha van? Saját tapasztalatom az, hogy az öcsémmel mi nagyon nem jöttünk ki, minket nagyon korán szét kellett választani.
Ha vannak tapasztalatok pro és contra, az nagyon jó lenne!
Zsófi
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó