Sziasztok!
Észrevettem magamon, hogy már ritkábban írok, sajnos, így megy ez... de itt lapulok a háttérben, szorgosan olvasgatlak benneteket, és együtt örülök-szomorkodom mindenkivel.
A Praxisról még pár szót, a kismamik kedvéért. Hajdú Krisztát én is ismerem, a méhenkívülit a Szabolcsban ő erősítette meg. Vérbeli profi genetikai UH-s. De szerintem a Praxisban inkább mozizni jár az ember, nem vizsgálódni. Ehhez meg szerintem jobb Győrffy stílusa, nekem jobban bejön. Lehet, hogy nincs olyan "szeme" az eltérésekhez, vagy mittudomén, de sokkal nagyobb beleéléssel, örömmel, türelemmel kapja "lencsevégre" a babát, és ez ott, abban a hangulatban, ahol nem is könnyű jó felvételeket csinálni és együttműködésre késztetni a babát, ez igen fontos. A másik dolog, hogy állítólag a 24-28./30. hét között nem nagyon érdemes menni 4D-re, mert ekkor a legnehezebb jó képeket csinálni a baba viselkedési sajátosságai miatt, az okát nem tudom pontosan. A doki mondta. Tehát még vagy a 24.hét előtt érdemes menni, vagy 30.hét után.
Beléptem a 16.hétbe, 28-án AFP-t leveszik, utána megyünk még ki aznap Ausztriába, én sajnos nem síelhetek... majd feltalálom magam. A vérnyomásom sajnos kicsit magasabb lett, ezen belül a pulzusszámom az, ami kissé aggasztó (85-95 között mozog). Itthon mérnem kell és vezetni, és ha nem megy lejjebb, akkor gyógyszert kell szednem. Nem csodálkozom ezen, a fél család hypertóniás, a terhesség plusz kockázati tényező. A másik, hogy diétáznom is kell(ene), a gyomorbajom is előjött. Igaz az, hogy a terhesség még abból is beteget csinál, akinek előtte kutya baja se volt...
Dehát kívánom, hogy inkább mindenki ilyen problémákkal bíbelődjön mielőbb.

Persze, a problémamentes babavárás még jobb.
Renóka, Hanna nagyon szép kislány máris, csodálatos, hogy milyen jól sikerült elkapni ezeket a pillanatokat.
Már nem jövök, talán 27-én még bekukkolok, Borsókásnak küldön drukkjaimat küldöm.
Kívánok mindenkinek áldott Karácsonyt és magzatmozgásban/ babakacagásban gazdag új esztendőt!
Norka (15+1)