A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

Köszönjük szépen a további köszöntéseket!!!!!!!!
BENINEK NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT 7. HÓFORDULÓJÁN!!!!!!!!!!!! KÉPEK CSODASZÉPEK!!!!!!!!!!!!!!(nekem mind3 bejön, de az uccsó a kedvencem! az annyira tuti!) :) :)

Marcsi gyere és mesélj! :wink:

Zsófi, nekem 1 tippem van?! lehet,h nem fárad ki eléggé, v sokat alszik napközben? Nem tapasztaltad esetleg azt, h ha böli van, akkor jobban alszik?
Nálunk iylen nem volt (ill ami Zsókáéknál ébredés, és visszaalvás), az viszont igen, h ha túl sokat aludt délután, akkor este alig lehetett letenni őket. Ilyenkor volt, h bementem a szobába, elhúztam a függönyt, kicsit zörögtem,h felébredjenek. (kivéve ha betegek voltak, v volt vmi ok.)
ill volt amikor nyugtalnabbak voltak, mint pl Milos tegnapelőtt du nagyon nyűgös volt, lehet,h a hold... na de ezek csak tippek, szted??!!

Anzsim! De jó olvasnia te soraidat is! nálunk is gond a net, de a wifi miatt..., pl tegnap este nekünk sem volt, de aztán apa megszerelte.

felsírt Milos, majd jövök képekkel.
mazsolák

Zsófi, hogyan köhög Samu? Hurutosan, szárazan, mellkasból?
Sztem öltöztesd fel, vékony sapi, és szellőztess, nagyon sokat tud segteni.

bocsi, msot mennem kell, még próbálok jönni, képekkel is.
mazsolák

az a baj h már én is ébresztem és du és reggel is, de semmi összefüggés nincs. pl ma is 2 órát aludt 10-2ig du éjjel össz 8 órát. na kíváncsi vagyok az éjszaka milyen lesz?
volt már h 2 órát sétáltunk du, + nem is aludt sokat mégis fent volt éjjel... nemtom. amúgy nekem is az az egyetlen reményem, h ha beállítok vmi napirendet, amiben kevesebbet alszik éjjel 10 órát napközben 2 őt. csak a 6os kelés gondolata, úgy, h ráadásul du sem fog hosszút aludni... hát kiver a víz.

nagyobb babák anyukái!!! a ti gyerkőcötök mennyit alszik össz????

kérek válaszokat légyszi!!!!!!!

köhögés: a száraz és hurutos közti átmenet. próbáltam már hideget és meleget is, mindkettőre ugyanúgy reagál.

grrrrrrrrrr :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
kerekpocak

Zsófi! próbáltad a Stodal-t köhögésre? homeo cucc!
én azt hiszem a helyedben elmennék egy másik dokihoz is, hm?
mangó

ja ja de voltam már kettőnél... zenkénél, meg a jánosban. de most h megint köhög, lehet, h megint egy újabbhoz is elmegyünk.. csak mindig 7végén rosszabbodik.

homeós izét nem próbáltam.
kerekpocak

az egyik barátnőm kisfia csinálta ezt, hogy éjszaka felébredt és játszani akart, és hát ez tartott egy ideig, aztán magától abbahagyta.... :shock: :? :?

nálunk is van kelés, de ahogy Zsókáéknál egyből vissza is alszik......

Évi, és tesztet sem csináltál még?
mangó

Zsófi, azért nem írom meg a nevét, mert ez itt az Internet, egy nyilvános fórum, amit bárki elolvashat. A tegnapi problémafeltevésem közérdekű, többeket érinthet, míg az, hogy hogy hívják a kislányomat, nem. Nem szeretném azonosíhatóvá tenni magam. Az a család és a közeli barátok, ismerősök szférája. Ezért nem teszek fel képet sem, helyette a magam és mások problémáját próbálom megoldani, próbálok mindenkinek segíteni, ha tudok. Én legalábbis mindig megtettem eddig (főleg, akik a szülészetis topikot bújják, tapasztalhatták ezt), akár személyes tapasztalat, akár olvasottak alapján, de nem mindenki olyan segítőkész. Szerintem erre való egy ilyen fórum. Nem szoktam összekeverni a dolgokat. Olyan lenne az, mint munkát vegyíteni a szerelemmel. Ez persze csak az én véleményem... :wink:
Viki, köszi, h válaszoltál. :wink:
Alonkám, azért nem érted, mert te olyan végzet asszonya típus vagy. Na, erre köss csomót! Ez vallllyon mit lyelent? Nem irigylem a férjed, ha nem érted, miről írtam... :lol: :lol: :lol: :lol: Szerintem ezzel egyedül maradtál.
Üdv mindenkinek: Évi

Kép
Kép
évi j

Zsófi: párásító, inhalálás nem segít? gyerekkoromban 6 éves koromig köhögten egyfolytában, főleg ilyen átmeneti időben, orvostól orvoshoz jártunk és végül egy nagyon jó dokinő azt mondta hogy apró baktériumok élnek a fülben amiket teljesen ki kell pusztítani csak akkor múlik el. Barlangkúrára és hegyi levegőre küldött. Nagyim elvitt Aggtelekre 2 hétre tavasszal (minden nap mentünk a cseppkőbarlangba) és még mentem egy SZOT üdülőbe a hegyekbe és utána soha nem köhögtem többé. Persze ezek csak tippek kérdezz rá a dokinál. De a párásító az nem árthat, főleg ha olyan ami mérni tudja a páratartalmat és fixre be lehet állítani.

Na most rohanok.

Anzsi, Edu: Nektek is köszi!

Ja és Szilvi is nagyon aranyos volt, hogy már előre felköszöntette Benit! :wink:

Kép
viky30

DRÁGA BENI BABA! NAGYON BOLDOG 7. HÓFORDULÓT KÍVÁNUNK NEKED!!!

Viki! Annyira gyönyörűek a képek róla, h majd magszólalnak! Nekem is az utolsó a kedvencem.

Teri

KépKépKép
pruci

Teri: Neked is Köszönjük!

Niki: DRÁGA EMMA!!!
Kép
Ma tartjátok vagy nyáron?

Zsófi: Igazából lehet hogy nem passzol a saját esetem Samura, csak azt akartam vele mondani, hogy nem mindig a gyógyszer segít. Mondjuk az asztmásokat is barlangba szokták küldeni. Nyilván nem tudod ilyen helyre vinni de érdemes rákérdezni a dokinál ha hónapokig eltart a köhögés. Na dugultam. :oops:

Kép
viky30

viki: nagyon köszönöm a tippet! engem is így kúráltak ki annak idején tüdőgyusziból, ami nekem 2 hónapig tartott ...

évi: hát nem tudom. ez a fórum sztem nem a "adjunk egymásnak tanácsot" fórum. ennél sokkal több, inkább mondanám baráti társaságnak. te nem tudod, de mi már élőben is tartottunk babanetes találkozót, vannak többen akik összejárnak, egymást bejelöltük az iwiwen stb. szal nekem valahogy érthetetlen a tőled jövő bizalmatlanság. vagyis, nem érthetetlen, hanem kicsit úgy érzem, h nem ide való.
mi itt feltesszük egymás babáinak képét, érdeklődünk, megosztjuk elég sok részletét az életünknek. és én speciel elég nyilt és nyitott vagyok és ezt várom el másoktól is.
ill. nem tudom, h valós e az amit te írsz magadról, amiket mondasz, mivel, h azt se tudjuk valós személy vagy e, vagy csak port akarsz kavarni...

alon marcsi
védelmében pedig: sokszor úgy írsz, h érthetetlen. vagy ha nem is az ahogy írsz, akkor az, amit írsz.

nekem például nagyon fura, h anélkül, h csináltál volna egy tesztet, vagy oros megerősítette volna, napra pontos terhességet állítasz.

közben a kislányod nevét sem árulod el, de azt várod, h mi névvel és beazonosíthatóan beszéljünk neked magunkról, nyíljunk meg neked...

ne haragudj de én se nagyon értem..
kerekpocak

Sziasztok!

Isten éltessen Zsombi másiodik szülinapodon!

Emmácskának boldog felediket és boldog névnapot is!

Beninek pedig boldog 7, hófordulót!

Panni

Kép Kép
panni_30

emmának nagyon boldog névnapooooot!!!!!!!!!!
kerekpocak

Szóval véletlenül elküldtem...bocsi, ilyen akart lenni :oops:

Sziasztok!

Isten éltessen Zsombi másiodik szülinapodon!

Kép

Emmácskának boldog felediket és boldog névnapot is!

Beninek pedig boldog 7, hófordulót!

Kép

Zsófi - alvás - Márk kb. 9-től alszik mostanában 4-ig 5-ig egyfolytában (kopp-kopp) ekkor kaja és alszik tovább 7-8-ig. Délután 2-3 óra között alszik kb. 12.00-tól-15.00 körülig. De ez naponta változik. Mi hétköznap kb. 1/2 10-től délig kinn vagyunk, du. meg ha nem esik mégegyszer kimegyünk egy rövidebb időre, de nem mindennap. Köhögés :cry: , sajna nem tudok mit mondani, most Márk is köhög, de csak a takony folyik hátrafelé. Privi megy.

Zsóka - tali jövő héten? :lol:

Timi - mi most nem járunk zeneoviba, az első alkalom óta nem voltunk, mert de. itt vagyunk kinn. Annyira jó a társaság (Anyukák, gyerekek), hogy nem szívesen megyek zárt helyre. De attól még talizhatunk valahol...

Most hirtelen csak ennyi...Még este is megpróbálok jönni, puszi mindenkinek

Kép

Panni

Kép Kép
panni_30

És még egy, ami eszembe jutott...

Marcsi - gyere és mesélj!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Panni

Kép Kép
panni_30

Zsófi: Sókamra illetve salvus víz hidegpárásítóban vagy vhogy inhalálva! De a sókamra nekünk nagyon bejött...

Orsi

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

Évi, köszi - hangosan felröhögtem ! rég nevettem ilyen jót, mint most, amit nekem címeztél !

1.
értem én a kisregényedből,h. nincs libidód {bár asszem a hat hetes kontrolt sem vártad meg a második terhességgel, szal hol itt a probléma?}.
az a baj, h. hadilábon állsz a magyar nyelvvel. rossz helyen használsz kifejezéseket és nyelvtanilag elemezni a mondataidat {alany,állítmány,tárgy stb.} képtelenség. nagyon szépen akarsz fogalmazni, de nem megy, mert nem tudod a szavak jelentését, ezáltal nem jó helyen illeszted a mondataidba. ez a bajom. esetleg egy kis posztgraduális képzés magyarból?

a vajon amúgy pontos j {ált.isk kb.4 osztály}, és nem ly.. de ezt meg sem említem már.

2.
nincs szükség a tanácsaidra. ki vagy egyáltalán? be sem mutatkozol, csak betörsz ide. szeretettel látunk újakat, de egy csapatba való illeszkedésnek meg vannak az írott és íratlan szabályai. ezeket te nem veszed tudomásul.
ahogy Zsófi, meg egyszer korábban Anita is írta, ez egy baráti társaság. tanácsok csak barátoktól,ismerősöktől fekszenek. tőled nem. komolytalan.

Marcsi

KépKép
alon

még mielőtt matekleckét tartanál - a hat hetes kontroll nem szó szerint értendő.

Marcsi

KépKép
alon

panni, akkor 11, 12 +2,3 óra, nem? mi is kint vagyunk samuval, kb f10-f12ig minden nap. délután is, 1-2 órát. ugye kert nincs, így egy kicsit macerásabb.

sós tippeket nagyon köszi (Orsi), próbálkozom ám azzal is! sőt a hátát is kenegetem mentolos cuccal, hátha.

ma annyira fáradt volt samu estére, h azonnal elalud ( 8 óra éjjel, 2 nappal, iszonyú kevés sztem) kíváncsi vagyok éjjel mi lesz?! na majd megírom!!

marcsi: köszi!

mesélj!
kerekpocak

bocsi lányok, még ezt az egyet muszáj leírnom:

ez is egy kicsit sántít, h. 13 hetes terhes vagy elvileg és orvos nem látott még? uggggyan már..
v. ez érdekes lehetett nekünk és be kellett dobni, h. foglalkozzunk veled?
annyira azt érzem, h. kilógsz innen minden téren Évi.

Marcsi

KépKép
alon

jaj marcsi komolyan mondom imádlak!!!!
kerekpocak

Nagyon szépen köszönjük a névnapi köszöntést!
(nem most tartjuk :oops: )

Köszönjük szépen!

Kép
niki30

Évi most olvastam az irásodat és számomra sem teljesen világos minden. Lehet, h. nemcsak Marcsi, nem érti. :roll:
Én is azt gondolom, h. abban nincs semmi titkolnivaló, ha elárulod a babád nevét. Hiszen mindannyian megtesszük, ennél még sokkal többet is. Ezzel nem azt akarom mondani, h. nyitott könyv legyen az életed előttünk, de ha olyan dolgokról írsz, amikről írtál, akkor a név miért tabu?

Kép
niki30

na szal.
{még jó, h. van a bölcsis üzenőfüzet, ahonnan az események egy részét vissza tudom nézni, mert egyébként meg már összefolynak a napok és a történések}

nov.8-án hívtak a bölcsiből, h. belázasodott Laura {amúgy másfél alatt még soha nem volt lázas}, plusz alvás közben kutyaugatásszerüüen köhög, és iszonyat nyüügös. hazahoztam, mert már nem volt rendelése a dr-nőnek. este amúgy semmi tünete nem volt Laurának. majd másnap reggel kihívtuk lakásra a dokit {szintén nem tüünt úgy, h. baja van Laurának}, anyukám maradt vele, nekem be kellett mennem. a doki tetőtől talpig megvizsgálta, aszondta makk egészséges, csak a foga, és ettől is taknyos. kaptunk igazolást, anyukám levitte a bölcsibe. délután persze hívtak, h. megint lázas. én érte- dokihoz el {hangsúlyozom, aznap reggel azt mondta, h. semmi de semmi baja}, majd megállapította, h. érdes a légzése egy picit. csajok, egy fél nap alatt ez megváltozhat???? azt a tanácsot kaptuk, h. hidegpárásító, kálcium injekció szájon át és köptető. ha fullad, ablaknyitás és odaállni vele. na este a "pici érdes" légzés száraz köhögéshez és fulladáshoz vezetett, én azonnal ügyeletet kihívtam. vén szadi doki jött, de mindegy, kapott kúpot fulladásra, plusz recept: Fenistil csepp,és Sumetrolym. {jó hogy nem Maripen. :lol: }, plusz köhögés ellen Sinecod csepp.
ez már 5 gyógyszer csajok ! plusz mondtam a dokinak, h. a mi dokink meg köptetőt javasolt, a köhögés elleni csepp meg pont az ellenkezője, mi legyen? az lett, h. köptető, este köhögés elleni.
ez volt péntek. hétvégén Laura rohamosan javult, hétfő reggel vissza dokihoz, aki leb@szott, h. miért váltottam ki az ügyeletes doki gyógyszereit. antibiotikum ide v. oda {amit végig kéne szedni}, azonnal hagyjam abba. abbahagytam.
papír, h. Laura egészséges, de még Rinatiolozzunk tovább - kisasszony bölcsibe be.
15-én csütörtökön újból hívtak, h. alvás közben fájdalmasan sírt, nyögdécselt, nem evett. én hazahoztam, de nem vittem el orvoshoz, mert nem volt sem lázas, sem a füle nem volt érzékeny, csak nyálzott és takony. gondoltam a foga. {v.elhitették velem, h. a foga}. másnap pénteken is ment bölcsibe a Laura, ahol megvizsgálta a bölcsis orvos, és azt írta be az üzenőbe, h. Laura még mindig felsőlégúti izével küzd, Rinatiolozzunk tovább. azt tettük. szombat-vasárnap hangosan jajgatott Laura {vmije fájt} többször is napközben, meg alvásból is felsírta magát. vasárnap este nem bírtam tovább, Heim Pál ügyelet.

elküldöm...folyt köv.

Marcsi

KépKép
alon

DRÁGA BENI NAGYFIÚ!

BOLDOG 7. HÓNAPOT!!!

A fotóid csodálatosak!!! Olyan vagy mint egy sztár!!! :lol: :lol: Anyáék nagyon-nagyon büszkék lehetnek rád! :)

fatima

MARCSIIIIIIIII!!!

Basszus most meg én röhögtem magam halálra! :lol: :lol: :lol: Imádom a stílusod és ahogy osztod az észt!!! Valóban VÉGZETASSZONYA vagy! De minimum ISTENKIRÁLYNŐŐŐŐŐŐŐ!!! :)

Minden szavaddal, SŐT betűddel egyet értek! :)

De tényleg ki ez az Évi lány??? :shock: :roll: :shock: Mit akarhat szegénykém??? Én még ilyenről nem is hallottam! :shock: Valakinek, aki szoptat megjön a havija kb 1 hónapra miután szült és valaki akinek NULLA libidója van az pont olyan mázlista, hogy rögötn teherbe is essen!!!???!!! Na neeeeeeeeeeeeee! Nekem ez olyan furi! Sok a véletlen!!!

Már amikor legelőször írt, már akkor akartam írni, hogy itt nekem valami bűzlik, de aztán lebeszéltem magamat róla, nehogy megint beletiporjak valakinek a lelkivilágába! :oops: :oops: :oops:

Na de mostmár asszem mind ugyanazt gondoljuk! Aki másként gondolja az bátran privizzen Évivel. Csak mert engem nem különösebben izgatnaka sztorijai! BOCSIKA!!! :oops: :oops:

fatima

itt a doki ránézésre !! megállapította, h. fogzik Laura, pontosabban csak a szájába nézett bele, de nem hallgatta meg v. ilyesmi. én mondtam neki, h. nem rég jött ki egy felsőlégúti fertőzésből, de nem érezte helyénvalónak, h. meghallgassa a sztetoszkóppal stb.
kaptunk is papírt, h. "dentikáció zajlik.".
no, ez volt a 4.orvos aki két héten belül látta Laurát.
vasárnap nagyon rosszul aludt, óránként felsírt, mi meg nurofeneztünk, h. ne fájjon a foga. még furcsálltam is, h. minden fog nálunk tünetmentesen jött ki, még a rágó-és szemfogak egy része is, és h. most minket sem került el ez a fogzási izé.
az volt az érdekes, h. nem maradt meg vízszintesben Laura. állandóan állni akart. a végén már kihoztuk magunk közé, úgy sírt, de ott sem akart a hasamon maradni pl, csak ha ültem és ő függőlegesen volt. anyukám felajánlotta, h. hétfőn vele lesz, ne vigyem ilyen nyüügösen bölcsibe. ez már most hétfő, nov. 19 !
du hívott anyukám, h. lázas a gyerek. 39,5 popsiban. én dokinő telefon, és ezt figyeljétek: HA CSAK LÁZAS, ÉS AMÚGY TÜNETMENTES {NEM KÖHÖG, NEM FÁJLALJA SEMMIÉT}, AKKOR Ő HIÁBA VIZSGÁLJA. kicsit kiakadtam, mert már elég rég látta a gyereket, és az én véleményem, h. a lázat vmi okozza. szal: csillapítsuk a lázat, és ennyi. de ha anyuka ilyen aggódós típus, elküldjük laborba a gyereket. jó, kedden mentünk laborba, este megvolt az eredmény. hívtam a dokinőt, és mondta menjek le este EGYEDÜL a rendelésére, mert beszélni akar velem. de nem a leletről. lementem. a labor kb. jó, egy picit magas a süllyedés, de még belefér. és még mindig nem akarta megvizsgálni a gyereket !!!! szal azt mondta, h. én túlaggódom ezt a kis lázacskát, és nem kell 4 dokihoz menni, mert a másik 3 nem ismeri a gyereket, és csak sablonokat mondanak, és sablonosan gyógyítanak. vegyem tudomásul, h. a bölcsi ilyen, h. az elején gyakran betegek a gyerekek, át kell ezen esni. majd lemegy a láza, ne aggódjak.
de aggódtam. ismerem a gyerekemet. nem akar nyakba lógni órákat, ha jól van, sőt menekül. egész nap le nem áll, pörög, zsiványkodik stb. most meg egész nap a nyakamban lógott, még pisilni is így mentünk. megint lázas lett, nem volt jól, üres tekintettel nézett maga elé, és nem akart vízszintben maradni. éjjel megint óránként kelt, és egy órát maradt fent.
szerdán u.ez, meg taknyolt még mindig, de szívtam az orrát rendesen. csüt-ön apja maradt vele itthon, voltak jobb pillanatai Laurának de nagyon nyüügös volt, aludni-enni sem nagyon akart.
este elkezdett szegénykémnek folyni a füle. :cry: dokinőt hívtam azonnal, aki azt mondta, h. EZ AKUT ELLÁTÁST NEM IGÉNYEL, A HOLNAP ESTI RENDELÉSRE VIGYEM ÁT. :cry: EZ NORMÁLIS???????? Laura viszont láthatóan megkönnyebült, h. felszakadt a gennyes füle, és nem nyomta neki belülről. utólag rájöttünk, h. ezért sem akart vízszintbe maradni, mert nyomta így neki a cucc nagyon.
jobb kedve is lett, h. kiszakadt a füle, és aludni is tudott. legalábbis csak 1x kelt, hajnali 3-kor, de nekem nagyon sok volt. na itt megelégeltem, és irány Heim Pál. megállapították: mandulagyulladás, ami ráment a fülére, és ott ürül a genny. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ !!!
kapott Augmentint, és továbbutaltak fülészetre. este elmentünk a János fül-orr-gégészetére, akik megerősítették az augmentint {na végre 2 azonos gyógyszer}, plusz kapott orrcseppet és kiporszívózták a fülét. este aludt is ahogy szokott 8-tól 8-ig, bár nagyon folyt még a füle. na mára már jobban van, végre a régi önmagát hozta, visszakaptam a régi Laurát. remélem mostmár tényleg a gyógyulás útjára lépünk, mert több, mint 2 hete nem egészséges.
mi dr-nőnkhöz persze nem is mentünk át, és valszeg soha többet nem is fogok. felületesnek tartom. mert "AZ ANYUKA EGY KIS LÁZAT NEM KELL TÚLAGGÓDNI" után a gyerekemnek folyik a füle.
hétfőn fülészeti kontrolra kell mennünk még.
drukkoljatok, h. meggyógyuljon teljesen.

amikor csüt-ön felszakadt a füle, én úgy sírtam, mert annyira sajnáltam szegényt, h. milyen szenvedésen ment több napig keresztül, mennyire fájhatott neki, h. még lefeküdni sem akart. és a hülye szülei még nem is segítettek rajta. :cry: , hanem majdnem veszekedtek vele, h. fent tombol.

Marcsi

KépKép
alon

remélem nem voltam zagyva, nem olvastam vissza !!

LÁNYOK ! ÉN NEM AKAROK OLYAN ANYA LENNI, AKI BÖLCSIT VÁLT, ORVOST VÁLT, LASSAN MINISZTERELNÖKÖT VÁLT. én annyira nem csíptem az ilyesmit régen!
sosem voltam mondjuk a sorsát csendben tüürő típus, hehe.. de én nem akarok olyan szülő lenni, aki majd iskoláról iskolára viszi a gyerekét, mert mindig elégedetlen. na mindegy de ezen {mi dokink felületességén} most nagyon kiakadtam.

mondjátok meg légyszi {akinek volt türelme-ideje engem végigolvasni egyáltalán} ha nem így látjátok. v. hogy mulasztottam én vhol? én úgy érzem mindent megtettem. de lehet, h. mégsem, mert olyan lelkifurim van, h. éreztem, h. nem a foga, és nem tettünk semmit. 5.dokihoz nem akartam vinni, bár utólag lehet, h. kellett volna.

ja még egyet akartam:
HALLGASSON MINDENKI AZ ANYAI ÖSZTÖNEIRE ÉS ARRA, AMIT A SZÍVE SÚG.
engem Laurával kapcsolatban még nem hagyott cserben, bár most csak utólag tudom, h. jól éreztem.

Marcsi

KépKép
alon

[quote="alon"]o írta:alonlyan lelkifurim van, h. éreztem, h. nem a foga, és nem tettünk semmit

????????? És akkor minek mutattad meg 4 dokinak is??? Nehogy már lelkifurdalásod legyen!!!!!!!!!!!!!

Drága Laura, te pedig egy HŐS vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Anyukád is, hogy hitte, nem a fogad!!!

Mostmár minden rendben lesz!!!

Sok puszi Végzetasszony!!! (vagy Istenkirálynő??? :roll: :lol: :lol: :lol: )

Kép

Kép
b79andi

marcsi végigolvastam, és azt gondolom, h te sehol nem hibáztál, viszont a dokinőtöket nagyon csúnyán elküldeném a jó édes........

nagyon gáz, h nem volt egyből az a válasza, h fül-orr-gége kedves anyuka, vigye el, h megnyugodjon. te nem vagy orvos, honnan kellett volna tudnod???

és sztem egyértelmű a dokiváltás! felhgáborító, h még téged oltogat a kedves dokinő, mikörzben te látod, h a gyereked szenved! elképesztő!!
azért érzek együtt, mert nálunk is ez van most, remélem hamarosan kifelé jövünk belőle.

szal nyugodj meg! nem a te hibád! sőt- sokan ennyit se tettek volna meg, ennyire se mentek volna utána. nagyon jó anyuka vagy!!!!!!!!

más: marcsi, fatima én is egy az egyben azt gondolom, amit marcsi írt! évivel pontosan azzal volt bajom, h nem követte azokat a normákat, h bemutatkozik, elmondja ki fia borja stb, hanem idejött és osztotta az észt, "kihaénnem" stílusban. ez a legutóbbi pár dobása meg egyszerűen csak kétségbe vonat nálam, h valóságos személy e, vagy vki csak hecel minket??
kerekpocak

heccel nem hecel :oops: :oops: :oops: :oops:
kerekpocak

fatima, privi ment.
kerekpocak

jaj lányok köszönöm az együttérzést. nagyon jól esik, h. hasonlóan látjátok.
amúgy ami még engem ebben az egészben kiborított, h. nem tudok a gyerekkel még kommunikálni, tehát, h. megmondja, h. hol fáj v. mit érez. a másik meg az orvosokkal szembeni kiszolgáltatottság.
na mindegy, mostmár kifelé jövünk belőle. amúgy ezért sem jöttem,mert nagyon magam alatt voltam a tehetetlenségtől, meg h. nem tudtam mi baja a gyermeknek.

Zsófi, Fatima, Andi, Niki tök jó, h. új "topiktársunkat" ti is így látjátok. aszittem már megint én vagyok a rosszmájú. :D

hihi Fatima, te meg azért ne túlozz, meg Andi te sem, Zsófi te meg főleg ne, de azé' nagyon jól esett.. :wink:
:oops:

Marcsi

KépKép
alon

tudom, h. már többször ígértem ilyesmit, de próbálok majd süürüün jönni és felvenni a fonalat. olvasni olvastam, képben vagyok kb., de reakcióra nem futotta az erőből.
bent is most az évvége elég húzós - gy.léből a karácsony előtti időszak ilyen, meg itthon is hulla leszek, mire géphez kerülök. de nagyon hiányzik a fórumozás ! szal igyexem majd jönni.

most épp Sniki {tényleg, hová tüüntél megint? minden rendben a fiúkkal?} sütőtökkrémlevesét raktam oda, holnapra finom ebéd a család női vonalának, apája nem szereti a s.tököt. remélem fincsi lesz.

Zsófi, Samunak jobbulást kívánok !

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Zsombi!
Boldog 2. szülinapot nagy legény!
Remélem a bulira mindenki rendbe jött, s makk egészséges az egész család!

Beni!
Boldog hófordulót!
GYönyörűek a képek! És mond meg Anyának, hogy a többi képet is csepegtesse apránként ide nekünk! :)

Emma!
Boldog fél éves szülinapot!

Marci!
Atyaég! Mekkora vagy már Te is! Hát nem hiába, öregszünk. De csak mi! Anyáék nem! Ugye?
Puszi Borcsinak is!

Laura!
Szegénykém! Le a kalappal, hogy ilyen jól tűrted a fülfájást. Anya már csak tudja (sajnos), hogy mennyire is tud az fájni, hisz a közelmúltban szenvedett tőle, s felnőtt fejjel sírt a fájdalomtól.
Anyának üzenem, hogy hallgasson továbbra is az anyai ösztöneire, mert azok sosem csalnak. Ha most az azt mondja, hogy dokit kell váltani (teszem hozzá: teljesen jogos), vagy a későbbiekben sulit ..., akkor váltani kell. Nem jó ez így, de sajna ilyen világban élünk (azaz országban) dokiból is, suliból is, s mindenből meg kell becsülnünk, ha megtaláljuk a nekünk (gyerekeinknek) megfelelőt. És ne legyen Anyának lelkifurija, mindent megtett az érdekedben, ezt Te tudod a legjobban.

Samu!
Jobbulást neked, s köhögés mentes éjszakákat, nappalokat!

Márk!
Zeneovi: A múlt héten Csillaghegyen voltunk, s a "gombócos játék" nagyon elvarázsolt, így most oda fogunk járni. Anya ugyanis "terápiáztat", mert sokkot kapoka a közösségtől, s bele telik egy időbe, mire feloldódok :shock: (Ezerrel fogom ANya nadrágját, s nem vagyok hajlandó oldódni... :? :roll: )
A talizást megdumcsizzuk még, csak ez a hét valszeg nem lesz jó nekünk, mert Apa elrepül egy hétre, s hogy ne unatkozzunk, Anya már minden napra kitalált valamit.

Puszi mindenkinek, s sorry, ha valaki kimarad a reagból, de csak nagy léptekben olvastam a hsz-okat.

Bala

Kép

Kép
timtom

Évi csatlakozása tényleg nem sikerült fényesre a stílusa miatt, s egyet értek veletek minden téren.
Azonban egy dologaban igazat tudok neki adni (márha tényleg így van), hogyha új pocaklakójuk van, hogy igenis, megesik az ilyen. A volt főnököm első fia három hónapos volt, amikor kiderült, hogy két hónapos terhes. Ő is szoptatott, s csak egy érzés fogta el, hogy valami nincs rendjén.
Évinél amit ebben a dologban nagyon furcsállok, s nekem ezért "gyanús" a dolog, hogy se teszttel, se dokival nem igazoltatta eddig a gyanúját. Ez nekem nagyon furi... Na mindegy. Mások vagyunk...
Ez valahogy kikívánkozott...

Puszi mindenkinek: Timi

Kép

Kép
timtom

És hogy ne unatkozzak, így az éjszaka kezdetén, elmentem adventi naptár(aka)t készíteni, ugyanis végre elaludt a tulajdonosa, így hozzá tudok kezdeni. :lol:

Timi

Kép

Kép
timtom

Marcsi, sztem is jól csináltál mindent. Ne legyen lelkifurid!!!!!!!!!!!!
Az ugatásszerű köhögés a krupp tipikus jele, és csodálom h erre sem reagált semmit a dokinőtök..
pl amikor Zsombeszt vitte imri a kórházba, akkor azalatt a 10 perces út alatt a semmiről lett 40 fokos láza...
Zsignél is ugyanez volt: h kezdetben nagyon bágyadt volt, aztán fulladt, és mondta a dokinőnk, h azért kell résen lenni, mert a gyerköcöknél a láz, rosszullét baromi hirtelen jöhet.
Azért örülök, h most akkor a dolgok egy része megoldodott, és innetől csak javulás lesz.
Dokinőt valszeg én is váltanék.

Zsófi, amit Viki meg Orsi írt, én is hasonlókat tudtam volna még tippként írni. sztem majd én is viszema fiúkat. Párásító nekünk nem jó, mert az az asztmának pont rosszat tesz, a krupposoknak viszont jó. nekem együtt kell kezelnem a 2 ellentétes légzési problémát , ami nehezebb.

képek lesznek, most csak gondoltam, benézek, de nem tudtam, nem írni szegény Lolo esetét elolvasva.

Ja és még egy segítség a nem beszélő babák anyukáinak. Egy ügyeletes idős dokibá mondta, és nálunk eddig bejött. Ha nem érzi jól magát a baba, akkor kérjétek meg, h mutassa meg, h hol fáj neki. Ha a pocijára mutat, akkor a torka fáj. Érdekes, mert amikor Zsombort kérdeztük, akkor a torkához mutatott, azaz h nem kapott levegőt a gégeszűkület miatt...
Ha a pocijukat mutatták, akkor uána köhögés.., és volt , h vmikor anitbio, mert torokgyuszi volt.

GYÓGYPUSSZOK LOLONAK!!!!!!!!!!!! Anyáéknak meg kitartást!!!!!

pusszok, jó éjt.

(ja Marcsi rectodelt - talán így írják?.- kúpot kapott Lolo?)
mazsolák

Remélem, nem lettem zagyva, de már nagyon fáradt vagyok. :oops: 8)

Fatima, majd neked is írok.

Meg képek is lesznek.

Bár most igazolt távollétem lesz, mert itt van anyukám, kicsit unokázik, így most még ritkábban tudok jönni, de majd próbálkozok.. :oops: :wink:
mazsolák

torokra mutatás :arrow: krupp :arrow: gégeszűkület :arrow: fáj/nem kap levegőt, mi is utólag raktuk össze.

Üdv éjjelibagoly társam!!!!!!!!!!!! Timcsi pusszok Balának, anyának, apának, és megmutizni, mit készítesz ám!

GYÓGYPUUSZOK SAMUNAK IS!!!!!!!!!!!

na léptem aludni..
mazsolák

Lányok, tök gáz hogy ilyen ritkán tudok jönni... Tiszta lelkifurim van.
De nem tudok mit tenni, folyton vizsgák vannak, meg egy csomó más dolog, és este mire idejutnék már inkább az ágyat választom.

De olvasok lelkesen, és talán két hét múlva (addig még 4 vizsga van :twisted: ) már lazább lesz. Én kis naív.

Marcsi: Minden téren igazad van!! :wink: Mondom, olvasok vissza, tök jól megmondtad a frankót. :wink:

Dokiügyben: Ez szerintem örök téma nálunk anyukáknál. Ha tüsszent egyet a gyerek, akkor is arra gondolsz, hogy jaj, biztos nem öltöztettem föl eléggé, miattam beteg (én legalábbis képes vagyok egy-két percig ilyeneket gondolni, mármint magtamról természetesen :lol: ), ha a doki ront el valamit akkor meg azért hogy miért nem vitted előbb máshova. Akkor lehetne lelkiismeretfurid ha tényleg nem vinnéd máshová de te addig mentél míg kiderült a baj. És Te ismered legjobban Lolót!!! Én is addig vinném, míg meg nem nyugtatnak. Inkább kérni kell beutalót 1000 helyrede nyugodj meg hogy nincs baj (vagy ha igen, legalább kiderül).

(És köszi a szülinapi köszöntést!!! Készülünk ám a nagy bulira :wink: )

Ennyi tellett most, Zsófinak-Samunak kitartást, mindenkinek sok puszi!!!

Klári
Kép
ganti

Sziasztok!

Márk nagyon kis vagány abban a kalapban!!!

Marcsi! Nektek is jó dokitok van! Szégyellje magát, h téged kioktat és közben a gyerekre rá se néz. Ez nagyon szomorú! De az a lényeg, h "időben" kiderült h mi a baj és javulgat Lolo!
Évi meg úgy látszik időnként felbukkan és osztja az észt. Legutóbb engem osztott, most téged nézett ki. Szívemből szóltál, de komolyan!

Én nem szégyellem se a gyerekem nevét, sem a képét, teszek is fel róla 2 képet...
Kép

Kép

Teri

KépKépKép
pruci

Sziasztok!

Marcsi: nyilván mindent megtettél, ne hibáztasd magad. Sok mindent kibírnak ezek a kiskrampók, Laura egy hős. A fülfájást állítólag úgy lehet megismerni, hogy visítva, sikítva sírnak. Annyira fáj. Tehát te nem ismerhetted fel, Laurának meg biztosan nem lehetett annyira nagyon brutál a fájdalom, hogy te magadat okold :) Tudta ő, hogy mi jó neki: függőlegesen, és meg is tette, a kis tündér :)

Évisztoriból nagyjából nem értek semmit (a lóugrásban olvasás hátrányai hehe), de a kérdésére tudok válaszolni kémiailag :)
Szerintem a természet logikusan alkotott meg minket, és ha valaki egyrészt szoptat, másrészt terhes, akkor hülye lesz a testünk libidóhoz szükséges cuccot produkálni, mert minek.

Mi: túlvagyunk egy álkruppon, nem volt láz, nem volt fulladás, csak folyamatos, megállás nélküli köhögés. De apjával, anyósommal itthon tudtam hagyni, mert egyébként jól érezte magát. Sok-sok gyógyszert szedtünk, életünkben először. De már tán elmúlt.

Képek: szokás szerint tündériek.
Betűk: szokás szerint lóugrásban, de mindenkit nagyjából csekkoltam ám :)

Pusz mindenkinek. A.
tündérkisfiú

Sziasztok!

Olvaslak ám benneteket folyamatosan, csak hát időm alig, írásig már nem jutok... :cry:
De gyönyörűek a babák, és mindig rácsodálkozom, mekkorát nőttek!
Mi jól vagyunk, várjuk és készülünk a Karácsonyra. Igyekszem jönni sűrűbben...
Most is rohanok kaját csinálni...

Jó egészséget mindenkinek! :lol:

Noémi

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

Sziasztok!

Tegnap sajnos nem volt netünk, így nem tudtam jönni! Tiszta elvonási tüneteim voltak!

BENI CSODASZÉP! MARHA JÓ MINŐSÉGŰEK A FOTÓK, SZUPER!

Marcsi! Szerintem sem rontottál el semmit, én is biztos h rájuk borítottam volna az asztalt...

Velünk semmi különös nincs, tegnap kevesebbet evett manóka, mint pénteken de azért egész jól....és voltunk kint levegőzni is! Nagyon nézelődött, élvezte!

Most meg megyek is, mert úgy tűnik felébredt, pedig délben szokott!!!
[/b]

Kép
bogen

Sziasztok Lányok!!

Marcsi, bakker, nagggyon megbotránkoztam az orvosotok hozzáállásán. Megáll az eszem.....A minimum, hogy otthagyod és keresel egy másikat. Sajnsos Borcsi nagyon füleske volt (remélem tényleg múlt idő marad),többször is kifakadt a füle. Az első alkalommal hasonlóan nyugtalan volt,mint Lolóka, és én sem tudtam mi lehet vele, de a dokink vizsgálata után azonnal küldött minket a fülészetre. Szóval szerintem nagy hibát követett el a dokitok, hogy nem hívott be Titeket. Teljesen igazad van,hogy felháborodtál. Egy középfülgyulladásnak nagyon csúnya következményei is lehetnek, amit Loló szerencsére megúszott, de ez nem a felelőtlen orvosotokon múlott. Húú ezen most nagyon kiakadtam......Már jól van a Kisasszony?

Zsófi
, Marci napközben 1x alszik ebéd után kb másfél órát. Este 8- 1/2 9 körül fekszik, éjjel még ébred 1x,2x,és reggel 1/2 7-7-ig húzza. Slussz.

Teri, gyönyörű a Kislányod. Igazi kis hölgyemény. Főleg az utolsó képen.

Márk micsoda egy zsivány :lol: , nagyon jól áll neki ez a kalpag :wink: . Nekünk is jó a jövő hét!!! :wink: Majd hívlak!!

Fatima, neked még jövök egy privivel!!Ahogy lesz időm, írok.Addig is puszi Nektek!!!!

Tegnap volt Borcsi szülinapi bulija. Húú csajok, nagyon jól sikerült. Kibéreltünk egy játszóház szerűséget, két pedagógus tartott különböző foglalkozásokat a gyerekeknek, meg eljátszottak egy mesejelenetett, szóval nagyon szuppper volt. Nem is volt drága, és nem kellett itthon ganajoznom(ez j vagy ly?? :roll: :oops: ) meg mosogatnom+program is volt, nem csak össze-vissza rohangálás.
Marci addig itthon volt Apával.

puszik,

KépKép
logi

Viki, a Lány,aki csinálta Beniről a fotókat, vállal fotózást? Kéne már csináltatni a gyerekekről olyan igazi profi képeket. Azért azok sokkal szebbek,mint a mi amatőr képeink.
Mindig nézem a karácsonyi vonalzótokat, a legfrissebb adat szerint még 31 nap van karácsonyig :D :wink:

Timi, Nektek is puszi. Hogy álltok a házzal??
logi

Julika!
Hepi börzdéj tu lyú!

Kép
Mazsolák
(Zsombi: "Leszünk még szobatársak valamikor? :wink: 16 év múlva? :wink: :wink: :wink: ")
mazsolák

Marcsi! Na akkor én is csatlakozok az előttem szólókhoz: SEMMIT NEM HIBÁZTÁL!!!! Még szerencse, hogy ide-oda vitted és nem ragadtál le a ti dokitoknál! Igaz, végül nem az orvosok tették rendbe szegény Lolókát, hanem a természet! De egy a lényeg, hogy mostmár jobban vagytok! Sok-sok puszit és jobbulást kívánok Laurának! Jajj! Olyan rossz belegondolni, hogy milyen rossz lehetett neki és nektek is! Fel a fejjel! ezen is túl vagytok!

Ami pedig az anyai ösztönt illeti: annyira működik!!! Én sem tudtam megnyugodni, míg meg nem nézettem Tareket egy pár orvossal. Igaz, nálunk Hál'Istennek nem diagnosztizáltak semmit. Mondták nekem is, hogy "anyuka túl aggódja a dolgot" stb. Én meg úgy vagyok vele, hogy inkább "félni, mint megijedni"! Nem????

Teri Petra csuda helyes vagy!!! :) Még jó, hogy anyukád nem szívbajos és mer mutogatni téged itt a fórumon! :wink:
Ja! És köszi Teri a nyomtatványokat! :)

Klári! Kéz és lábtörést a vizsgáidhoz!!! Nagyon nem irigyellek ám! Legjobban a karácsony előtti vizsgákat útáltam! Olyan szar volt akkor tanulni, amikor az ember már totál lázban ég az ünnepek miatt! Na nem mondom tovább. Biztosan te is el lennél mással! :) Ugye???
Viszont nem értem miért gratulál mindneki már most Julinak??? Esetleg már szülinapja van, csak nem jó a vonalzód??? :roll: Vagy csak mindenki jó előre megírja a jó kívánságait??? Mindenesetre én is
SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK DRÁGA JULI!!!

fatima

Anita! Jó, hogy kifelé jöttök az álkruppból! Gyógyuljatok!!! Puszi nektek!!!

Zsófi! Samunak is jobbulást! Neked meg sok-sok energy!!! Nem lehet most könnyű, de gondolj arra, hogy egyszer csak elmúlik Samu éjjeli virrasztása! Tudom, ez most sovány vigasz, de mást sajna nem tudok mondani! :( :oops: :(
Kicsi Jónás baby hogy van??? Mozog össze-vissza??? Mikor kapunk kerekpocak fotót??? :) :wink: :)

Noémi! Jó, hogy jelentkeztél! Ha van időd, gyere és mesélj magatokról! :)

Bogi! Tudod: NO PARA!!! Majd eszik többet, ha olyanja lesz! Ez tőlem nagy duma ám, de képzeld én is leálltam az allandó izgulással, és lám Tarek egyre jobban eszik (kopp-kopp-kopp)! :)

Zsóka! De jó lehetett Borcsa szülinapi party-ja! :) Majd kérünk fotókat!!! Tényleg! Marcipán nem szomorkodott amiért ő kimaradt a buliból??? :roll: :shock: :roll:
A privit várom, igaz már "megbeszéltük" a dolgot és örülök, hogy semmi nincsen! :) :wink: :)

Edusom! Édes drága Zsombi nagyon cuki, ahogy belemászik a tortájába! :) Jól telt az ünneplés??? Sok ajit kapott???
És Milos drága hogy van? Róla is írj, ha van időd. És képeket is kérünk a nagyfiúról! :) OK?
Várom a leveled, ha lesz időd! :wink: :wink: :wink:
Puszi nektek! :)

fatima

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?