A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Indi: keress meg légyszi, a nevem a szokásos :D

Zsan: ismerős helyzet, én is ki fogok próbálni vmi bogyót, mert a múltkor már nagyon gááááz volt :( :cry: :oops:
Küldjek meghívót? melyik címedre? :lol:

Pussz: Pocak
pocakpacni

Zsan,
Johanna, nem gondoltam volna :o

Rylie,
bocsi, akkor már kevertem itt az éveket :) de ezek szerint Te is késön érö tipus vagy :lol: naná, hogy beférsz a csapatba :lol:
Homeos kérdésedre én nem tudni választ :( de Johival egyszer szeretnénk elmenni ilyen tanfolyásra, hogy az alapdolgokkal tisztában legyünk.
Tényleg, Johi merre van ??

KépKép
fibi

[quote="zuzmo1"]P írta:zuzmo1ocak!
Tegnap nem is gratuláltam Baludnak a komoly életkorhoz :oops: :lol: Úgyhogy ezennel gratula a 9 hónaphoz!!!

Zuz: köszi :lol:

Most enyimek is egymás mellett ülve játszanak, ilyenkor mindent megbocsájtok :lol: és persze olvadozok :P

Pussz: Pocak
pocakpacni

Fibi, húgod :(

Zsanci, Rájli, ha a gugliba beírom, hogy alchesis, azt dobja ki, hogy: Did you mean: lachesis? és kiad sok helyesírási hibás oldalt :D :D
szóval lachesis :D viperát jelent (ill annak egy alfaját), de a görög mitológiában így hívták a Moirák egyikét is, ő határozta meg az élet fonalának hosszúságát 8)

Rylie, rosszat nem tehetsz, de ha nem látsz hatást 3-4x-i beadás után, akkor hagyd abba, mert vszínű nem megfelelő a szer. a bogyókat vízben oldd fel, és műanyag kanállal cseppentsd a szájába, 2 evés között ha épp nem alszik, de ezért ne ébreszd fel.
ha esetleg remedia golyócskákat veszel és nem boiront, feloldás nélkül is beadhatod neki, mert olyan picik

és mi az a két szer, ami közt vacilálsz? pár kérdéssel lehet tisztázni a kételyeidet :wink:
votiv

Pocak, Indi, hálás köszönet a meghívókért! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
votiv

Votiv: azt mindig elfelejtem megkérdeni, hogy hogy érzed mostanában magad, segített-e az a Voll féle diagnosztika? Ha jól rémlik azt mondtad, hogy kell egy félév mire kiderül, hogy ért-e vmit. Annyi már eltelt, nem?

Fibi: mi az az endiometriizé?

R
rylie

Rylie :D a Voll nem segített! 3x voltam, eredmény nem érezhető, szerintük kéne még egy-két alkalom, szerintem meg elegem lett...
viszont ott ismertem mega legjobb homeós dokit :D és azóta ő rengeteget segített! úgyhogy már csak ebben reménykedem :wink:
votiv

ZSanci :) hotmailes címedre küldtem neked is meghívót

Pocak :) nem nagyon kell keresnelek, mert te hívtál meg annak idején :lol:
indianyo

hu, mi van itt ma? micsoda porges! csak nem rossz ido van odakint :twisted:

Macs, hat B nem sieti el a dolgot :) olyan mint az anyja :mrgreen:

Zanza, nem is tudod, micsoda kincs van a birtokodba. de tenyleg, ezek a gyapju kulsok nagyon kis szuper talalmanyok! sajna nem vagyok szakerto, de azert megnezem szivesen :lol:

Indi, Fibi, a W-s diskurzusotok engem is nagyon erdekelne! ki ne hagyjatok :mrgreen:

egyebkent meg nagyon optimistak vagytok a holnapi idot illetoen. bar kevesebb esot mondtak, de... ah mit szamit, mit mondanak :twisted: :cry:
recca

Rylie,
ez egy szinte gyogyithatatlan betegség :( nem tudom tudományosan ismertetni, de az a lényege, hogy hugomnak abszolut nem jön meg a menzesze sok-sok honapig, csak gyogyszerrel... és mivel nem tisztul ki emiatt a szervezete, felhalmozodik a petefészkében mindenféle vérrög, stb, ezt laparoszkopias mütéttel szokták eltávolitani. kb 2 évente erre szükség van, mert görcsöl sokat a hasa, ciklus közepi vérezgetések vannak, fájdalmas szexuális együttlét, stb... :(

Votiv,
igazi vérbeli ujságiro vagy, mindennek utánanézel :D
Tényleg, mi a véleményed a Harmonia Szabadegyetemen tartott ujságirás tanfolyamrol??

KépKép
fibi

Indi,
köszi!!!
Pocak,
akkor Indi már meghivott, de neked is köszi!!!:)

Votiv,
én is gugliban kerestem rá, és tőlem nem kérdezte meg,h did you mean, hanem kiadott ezer oldalt...:)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Macs :) Már most tele a púpod az építőiparral? Mi lesz később?! Még csak most fogtok építkezni... De egyébkénz teljesen megértelek, egyszer már mi is építkeztünk, elég is volt egy időre... :o
Az építőip.-ról egyébként nekem Jucus legutóbbi esete jutott eszembe, a kifelejtett/kihagyott kárcsőről... ez sztem önmagáért beszél...

Manóka :) Játszóházazni nem valószínű, hogy tudunk menni, főleg ha már ilyen teltház van, mert még időpontot sem tudnék mondani, mert nem tudom mikor jönnek hozzánk a kéményellenőrök holnap :( De remélem a délutáni randi összejön, de a csütörtöki tücskökön bizti talizunk! :D Kiscsajod már nagyon szépen eszik! :) :)

Rylie :) Én válaszoltam Neked a homeos kérdésedre! Igaz, hogy orrsprayt ajánlottam és nem bogyót. Én is úgy adtam be Bálintnak a bogyót (ő immunerősítő Echináciát kapott), ahogy Votiv írta, hogy kiskanálban feloldottam és a szájába csempésztem.
denizsa

Recca,
okéé, gyereee :D :D
fibi

Tincsi! Babának semmit, max pár pelenkát és popsitörlőt, mert szeretik ha önállósodsz pelenkázásilag. Hazamenő ruhát is ráérnek majd behozni neked.
Hálóingileg nem vaskalaposak, de amikor jön a reggeli vizit akkor a legegyszerűbb a hálóing. Javasolják a Tena bugyit, ami ugyan minden de nem szexi 8) ettől függetlenül hasznos, mert tudsz szellőzni :)
Nálam volt köntös – ezt is javasolták -, de soha nem használtam. Meleg van az osztályon. Amikor látogatóim jöttek kint is meleg volt, s nem érdekelt, hogy hálóingben rohangálok :lol: de ez én vagyok :P
Az egyik előadáson egyébként nagyon alaposan elmesélnek és felírhatsz mindent. Ott még az összes bürokratikus dolgot is elmesélik.
Én úgy tudom szülésznőnek 15-30között „illik” adni.
Mikorra vagy kiírva?

Ancsi! Nem tudom, hol írtad le ezt a fejés dolgot – kimaradtam – de a többiekéből kiszűrve a storyt, hatalmas gratula!!! :!: :lol: :!:

BüszkeKriszta! :D

Neet! Őszinteséggel kapcsolatban valami hasonló cipőben totyorgok. Bár magammal szemben szerintem egész jó vagyok, de azért vannak határok, idők, helyzetek, megérzések...

Fibi! Bölcsi? Valami készülőben vagy törptént?
Te is kaptál értesítőt a Metafizikai Akadémiáról?

Nekem is írtak fel tablettát fájdalomcsillapításra, s rendszeresítésre. Használt, de inkább elviseltem a dolgokat, mert féltettem a body-mat, hogy miféle hormoncsapásoknak teszem ki. S féltettem leendő – már kiságyban lévő :lol: – gyermekemet is.

Könnyűvérűnek nem titulálnám magam, inkább sokat megéltnek

Hív a csajom
gödibarbi

Zuz!

Emma a párizsit, meg általában mindent üresen eszi, nem eszik hozzá kenyeret. Azt külön eszi, csak úgy magára.
Mangalica termékeket egyébként lehet itt nálunk a GRobyban kapni, nem olcsó, de ha csak a gyerek eszi, kibírható.

Na megyek, elaltatom.
manoka11

Barbi,
igen, én is kaptam, csak néztem :o
bölcsivel kapcs kérdésedre majd privát :) amugy a "jelek" afelé mutatnak, hogy körbe kell néznem ezügyben :)

KépKép
fibi

Tincsi!
Este próbálok válaszolni, Emma most nem hagy hosszabban írni.
manoka11

KépKép
fibi

Sziasztok,

Hosszú ideje olvasgatlak Titeket, de eddig nem volt merszem jelentkezni Közétek.
Most összeszedtem magam és szeretném a segítségeteket kérni.

Jártam már a Szent Imre Kismama Klubjában és ott megismerkedtem néhány szülésznővel. Volt pár jó szívvel ajánlott név a tarsolyomban és ennek megfelelően próbáltam Őket keresni, megismerni.
Számomra szimpatikusnak tűnt Csizmadia Istvánné Erika, szeretnék róla többet megtudni, minden információ érdekelne.
Még Proone táblázatában néztem utána, hogy néhányan szültek nála (Beet, Greenolive, Mkatus), gondoltam megkérdezem, mi a vélemény vele kapcsolatban? Látom, hogy Ők mostanában nem jelentkeznek, de azért reménykedem :)

Előre is köszönöm segítségeteket,
Évi
vica94

Votiv:
Szóval amit most vetetni fogok Apával az a Sambucus Nigra 9 CH
mert erre azt írja, hogy: teljes orrdugulás, ami miatt szipog a ded. Rekedt a hangja, tapadós váladék van a gégéjében. Ez most mind stimmel. Viszont találtam egy olyat a fogzásnál, hogy:
Chamomilla vulgarsi: Jó hatású a dühös, szeszélyes, fájdalmat nehezen tűrő csecsemőnek, aki egyébként kedves, jó baba, de a fogzás alkalmával ingerlékennyé válik. Ez igaz Kamillára. Gyakran egyik arcfele piros és meleg a másik sápadt és hideg. ez nem igaz ránk. A fogzás alatt előfordulhat hasmenés (ez van), hőemelekedés, láz (ez nincs), hörghurut (ez van). Állapota javul, ha karba veszik ringatják (ez igaz).
A másik szer: Podophyllum peltatum:
A fogzás idején ált. reggel jelentkező vizes hasmenés, heves gyomorkorgással (ez most nagyon igaz). Összeszorítja a fogínyét (ez is igaz, főképp a cicimen teszi ezt :o ) Fájdalma enyhül ha hasra tesszük. Ezt nem vettem észre még...
Szóval nem tudom, hogy a takonykór nem-e a fogzás miatt jött-e ki rajta. S, ha igen akkor a két fogzószer közül melyiket adjam neki??

Sajnálom, hogy nem jött be a Voll cucc, remélem a homeós majd segít!!

Den: Köszi a orrsprayt! Azt is beszerezzük! Ez amúgy nem szárítja nagyon ki a nyálkahártyát?? Mert az orrcseppekbe én spec ezt nagyon nem szeretem...

Fibi: tyű ez elég szörnyen hangzik..mármint tesód baja..szegényke...és eddig nem találtak rá semmilyen megoldást??? :(

Zsan, Votiv: a borion könyvecske szerint a LAchesis = csörgőkigyó,
de ami nagyon tetszik az a Lac Caninum ami szotató kutya tejéből van :) :) :lol:

R
rylie

Sziasztok!

Macs:
csak megszeretnélek"nyugtatni",hogy egyre inkább tele lesz az a bizonyos hócipőd az építőiparral,minél inkább belemelegedtek az építésbe :lol: v. :cry:
Én már csak tudom... :wink:

Votiv:
nem tudsz valamit Pirusékról?
Szegénynél kiderült már valami?
Kis"mostohád" jól van?Milyen időközönként nézik?
Bocs,hogy itt kérdezősködöm,de már nem is próbálok levelt küldeni Neked... :cry:

petergabi

Votiv, :)
jajj, félre ne értsd! Nem arra céloztam, h veled nem értek egyet, semmire sem céloztam, csak ha már felhívtad a figyelmünket erre a "tényre", rád hivatkozva reagáltam a dolgora. :)
Egyébként nekem bárki mondhatja, hogy ez meg az nem egészséges, legfeljebb meghallgatom, hümmögök, oszt jóvan. :) Most erre a kb 50 évre nem mindegy?? :lol:
Egyébként úgyis mindenki abba hal bele, amibe muszáj, mindenkinek van gyenge pontja, és ezt a pontot bármi megtámadhatja, a cigitől a csapvízig, BÁRMI!

Bölcsiről többen kérdeztetek: Eszter ősztől megy, ha minden jól megy. Elvileg felvették (Bartók utcai, itt, Tétényben), aláírtam, kitöltöttek 2 oldalt velünk kapcsolatban, szóltak, h menjünk aug.ban a szülőire, úgyhogy remélem, tényleg így lesz, és nem ér meglepetés, de persze biztos csak akkor lesz, ha már odajár. A többi gyerek biztos jót fog neki tenni, hisz akikkel eddig barizott, azokkal is mindig jól megvolt, és remélem, levezetik azt az energiáját is, amit nekem nem megy. :) Ráadásul én meg tudok még egy utsó (??) félévet suliba járni meg szakzárni januárban, ha minden igaz.

Most meg visít a csaj, nem hajlandó aludni, ami azért baj, mert 5 felé fogja kiütni magát, amikor már ugye nem hagyom aludni, mert akkor éjjelig fent lenne, így viszont estére annyira ki lesz, h nem akar majd vacsorázni, és 7-8 felé beájul, majd éjfél után vinnyog, hogy éhes... ááá... megoldást plíz! :?
neet
neet

Sziasztok!
Nem tudom, hogy ti csak szültetek a Szt. Imrében vagy van-e XI. kerületi köztetek, de azt szeretném kérdezni, hogy esetleg tudja-e valaki, hogy a XI. kerületi önkormányzat támogatja-e valamilyen formában a kismamákat, vagy az újszülöttet? Az a helyzet, hogy napokon belül szülni fogok, a kerületben lakunk, és mivel a párom és én is közalkalmazottak vagyunk (én meg leginkább táppénzen) , bizony jól jönne egy kis segítség, főleg ha van erre lehetőség. Ha tud valaki válaszolni, azt nagyon megköszönöm! Szép napot!
arien

Visszaolvasni képtelenség, majd holnap :) DE:

Arien,
XI. ker. ad támogatást: "XI. kerületi önkormányzati segély újszülöttek számára" IDÉZEM:
Azok a szülők igényelhetik, akik legalább 3 éves állandó lakcímmel rendelkeznek a kerületben.
Igényelhető: XI. ker. Önkormányzat Szoc. pol. Osztály
Bp. XI. Erőmű u. 8. Tel.: 372-3400
Szükséges iratok: - újszülött születési anyakönyvi kivonata
- legalább az egyik szülő személyi igazolványa + lakcímkártya
2005-ben 61.750,-Ft volt, ez azér nem kevés :)
És HAJRÁ!!!!!!

vera
kisün

Neet,
én kérdeztem a bölcsi ügyben. Kb mennyivel elötte illik bejelentkezni? És az mindegy, hogy mennyi idös korátol jár a ded? (2 vagy 2és fél év). Bocs a bugyuta kérdésekért, de nekem gözöm sincs ezekröl. Senki ismerösöm nem járatja bölcsibe a gyerekét.

KépKép
fibi

Arien, idén 75ezer ft...:)
nekem tavaly sem járt...:D

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Fibi,
igen, konkrétan te kérdeztél, de volt más is, tán priviben? kihagy az agyam nekem is... :)
Naszóval: bölcsibe akkor járatod, amikor jónak látod, ha nem akarod, teljesen kihagyható, ha mégis, te döntöd el, mikor, na meg persze a bölcsi, h felveszi-e, mert ált.ban tumultus van. Eszter majd csak dec.ben lesz 2, tehát szept.ben még csak 1 egész-akármennyi. Jelentkezni tudtommal május elején kell(ett volna), én ápr. végén voltam, és már sorban álltunk, de ne ess pánikba, rohanj el még ma, hátha van hely, mármint ha idén ősztől járatni szeretnéd Bálintot, de ne telefonálj, mert akkor leráznak, az tuti. Ha nincs hely, tudd be tanulópénznek és majd jövőre. Vagy azután, vagy amikor akarod.
Én is mindig úgy voltam vele, h SOHA nem adnám bölcsibe a gyerekem, de most ezt megváltoztattam. Nemcsak a suli miatt, bár ha az nem lenne, tán eszembe se jutott volna, de látom, milyen jól érzi magát a csaj társaságban, leginkább babák között (BK :mrgreen: Tényleg, a Nóra terhes!! Fogadjunk? :)), és csak heti 2 napra viszem majd, amíg sulizok. Ez sztem egészséges kompromisszum, de persze minden csak akkor dől el, ha már ott van , és látjuk, hogy tetszik vagy nem tetszik neki.
Más kérdés? :)
neet
neet

Neet,
köszi :) más kérdés: ha nem ösztöl, hanem pl januártol szeretném, mikor kellene becammognom jelentkezni?? :D

KépKép
fibi

sziasztok,

leánykám nem sok időt hagy nekem itthon, konkrétan semmi nem jó neki, csak ha vele vagyok és esetleg még kézben is lehet. Próbálom persze letenni és játszani vele, de valahogy most nem jó időszakot él....:-) valszeg fogacska a bűnös, de néha totál ki vagyok tőle készülve.

Van rengeteg munka is, igy csak olvasni tudok néha napján.

Holnap lesz játszóház is? és oda be kéne jelentkezni? akkor azt mi kihagyjuk, bár lehet elnézünk arra.

Építőipar: hát már múltkor is irtam, hogy rendesen megjártam már néhány munkással és fővállalkozóval, de persze most is építkezünk. Reméljük ez a banda jobb lesz, mint az eddigiek.

Másnak is rosszul viseli a gyerkőce ezt a borzasztó időt? vagy csak Fannit érinti rosszul.

Fibi: nekem bölcsiben azt mondták, hgoy ha jövő szeptemberben akarom beadni, idén szeptemberben jelentkezzek. Igy is fogok tenni, mert jövő nyáron megyek vissza dógozni.

Ennyit hagyott Fannilány írni

Szép napot

Johi
johanna1975

Rylie,
megkaptam, ezer köszönet és írok is neki, amint lesz 5!!!! nyugodt percem... :shock:

Denizsa, Gabi

:mrgreen: én is építkeztem már, legalább is sejtem mi vár ránk :mrgreen: most hadakozom egyszerre a tervezővel, a kivitelezővel, a Víz-villany-gáz szolgáltatóval, közben keresem a szakcikkeket, percenként találok módosítani valót az alaprajzon és...
szóval még nem kezdtünk neki magának az ÉPÍTÉS-nek :mrgreen:
hajjajj.. :roll: :shock: :lol:

És ha már ilyen intim a téma: ki leszek tagadva a topicból, ha kiderül, hogy még 16 sem voltam :?: :)

Indike,
Köszönöm! Kép

megyek, mert a végén így járok: Kép
macskanyu

Macs, Te Céda!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Fibi!
Barátnőm azt mondta, hogy akármikor mehetsz a bölcsibe beíratkozni, minél előbb annál jobb, mert valószínűleg várólistára kerültök, és amikorra aktuális lenne, addigra lesz is hely. Ők most fognak felíratkozni a várólistára, de csak 2007 szeptemberétől mennének. A játszóházban múltkor megkérdeztem, mennyi hely van (ennek kb 1,5 hónapja), és akkor mondták, hogy leghamarabb november, és akkorra is csak 2-3 hely van! Úgyhogy szerintem menjetek, ez semmire sem kötelez, még akkor is meggondolhatod magad, ha a lista elejére kerültök!

Barbi, a sokat megélt! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Johi!
Ez az időjárás mindenkire nagyon rosszul hat :cry:
zuzmo1

Macs :) first of all: szívesen :) second of all: én meg még 14 se... :wink: úgyhogy együtt etetjük a mókuskomákat :lol:
Ja, és építkezés :(

Neet :) Amerikai történelem se volt piskóta (hogy haladsz?), de ez az angol! Most nézem a History-n a Guy Faulkes-ről szóló részt, elképesztő, mi magyarok nem is panaszkodhatunk ahhoz képest, amennyi vér folyt az angol királyi trónért ...

Johi :) Határozottan zizi az én gyereköm is az időtől, szegényke... nagyon nehéz megnyugtatni, még álmában is nyöszörög meg saját magát fejbe vágja a hadonászásával, amaitől aztén még jobban kiakad :( gondolom, nálad még nehezebb, mert Fanni már önjáró... és mit te fogsz dolgozni jövő nyártól?
indianyo

Rylie :) Én nem vettem észre, hogy kiszárította volna a nyálkahártyát az orrspray, bár az is igaz, hogy eddig csak 1-2x volt kicsit náthás Bálint és max. pár napig kellett használnom a sprayt. Remélem Kamilla mielőbb meggyógyul!

Arien :) Látom, Vera megadott Neked minden fontos infot a támogatásról. Mi is a XI. ker.-ben lakunk és megkaptuk tavaly a támogatást. Nálunk apa ment be pár nappal a hazajövetel (kórh.-ból) után az Erőmű utcába és állítólag gyors és egyszerű az ügyintézés. És az sem mellékes, hogy ez a pénz sokkal előbb megjön, mint az államtól kapott anyasági tám. és egyebek.

Macs :) Tetszik a bilincses szmájli :D Hááát, az építkezéshez képest a gyereknevelés kész felüdülés :D :D

Johi :) Hát vedd ki Fannikából a duracell-elemeket! :mrgreen: :mrgreen: A rosszidő persze mindenkire kihat, szerencsére nálunk Bálintra fordítva, ő szívesen alszik ilyenkor.

Neet :) Nórácskával kapcs.-ban én is erre tippelek, mondtam is a páromnak, hogy majd meglátja így és így lesz, mire kijelentette, hogy ő aztán nem és hagyjam békén ezzel a sz.operával (ki nem állhatja a BK-t) :mrgreen: én meg csakazértis bosszantom vele néha... :mrgreen:
denizsa

A lényeget napok óta nem írtam le...
Eszter legújabb tudományai: a "csüccs" szó, amit leginkább cüccnek ejt, valamint ha valamit leejt, vagy kaját kiborít, azt mondja: "nem baj", ha nem is ilyen tisztán. (nemmajj) 8)
És fogja a kezem, és odahúz, ahol "mondanivalója van", pl ha bogarat lát (Bogárka, ne vedd személyeskedésnek :lol: ), azt mondja: bigyőbigyőbigyő, vagy valami hasonlót, és leguggol, és nézi a bogarat/rovart/pókot.
neet
neet

Sziasztok!

Védőnős témával kapcsolatban tudtok segíteni? Lassan el kellene gondolom menni hozzá, de azt sem tudom hogy kihez és hova. Hogyan működik egyáltalán a védőnő rendszer? Van valaki akihez tartozom, vagy adott "csapatból" bárkihez mehetek?
Egyáltalán mi van akkor, ha én vidéken vagyok bejelentett lakos, ugyanakkor a XXII. kerületben élek?
És akkor innen látszik is, hogy ha esetleg valakinek konkrétan a XXII. kerülettel kapcsolatban van infoja, azt külön megköszönném!

Dorka

Kép
szdorka

Neet :) Eszti szuperügyes! :) És addig örülj, amíg csak nézi és nem összeszedi a rovarokat és pókokat :D
denizsa

Dorka

Nem baj, ha nem a kerületbe vagy bejelentve, általában az utca, ahol laksz a babával a meghatározó. Én sem a 7.ker-ben vagyok bejelentve, de ez egy perc problémát sem jelentett, csak a vizsgálatoknál mindig a levelezési címet kell megadni. Minjárt jönnek a 22. ker-i lányok és megmondják a többi infót :)

Indike
mikulásra kapsz tőlem egy rakker mókust :mrgreen:
macskanyu

neet,
nagyon édes lehet, a cserfes csajszid :D
macskanyu

Dorka,
Tartozol vmelyik védőnőhöz, ahogy Macs írta, az utca alapján döntenek, hogy ki az, legalábbis nálunk így volt. De én sem vagyok 22. ker.-i.
Király az "időszalagod" :)
denizsa

Macs,
uuuu, tényleg kitagadunk :wink: :lol: :lol:
és Ti hány felé jöttök holnap?

Johi,
köszi :) akkor jobb ha belehuzok. csak egy gáz van, még nem tudom, hogy Gödöllöre vagy Érdre, vagy Diosdra menjek el??? :?: :? mert ki tudja, mikor tudunk elköltözni innen... :roll:

idöjárás miatt (gondolom) B is felkéredzkedik ma néha, pedig már nemigen szokott. igy kivittem a kertbe, ahol erösen gondolkoztam, hogy kesztyüt kéne ráadnom... :evil:

Zuz,
köszi az infot, huha :roll:
és az tényleg ugy van a fonyod utcában, hogy pár orára is ott lehet hagyni a dedet nemtom hányszáz forintért???

Neet,
nagyon édes lehet Eszti :) Bálint is megfogja a kezem és odahuz, ha vmit akar. Pl ha álmos, odavisz a lépcsöhöz és mutat felfelé, és mondja, hogy "ciii", ami a cicit jelenti :D És ha meglátja apjuk kocsiját, mondja, hogy "Papi brrrr" :lol:

Indi,
dejo Nektek, hogy ennyi jo csatornátok van. mi tegnap ujra beüzemeltük a tévét meg a DVD-t a pincében, leraktunk szönyeget is, de nem tudom, hogy fogjuk e tudni ott nézni...

KépKép
fibi

ezt ma kaptam... Kép hug
gödibarbi

fibi,

ha nem esik az eső, akkor megyünk.kb.fél egy, egy tájt :) Jó az neked? sokáig nem tudunk maradni, max.egy órát, de szívesen találkázom bárkivel :)
macskanyu

Mára én el is köszönök, mert mindjárt fürcsi, aztán alvás és végre enyém a Zapa :mrgreen: :mrgreen:

alvásban gazdag éjjelt mindenkinek :)

csók

macsek Kép
macskanyu

Barbi, :)
mind a szöveg, mind a kép megborzongtatott. De miért is ne lehetne ilyen? É L E T. :!:

Fib,
igen, hasonlóak ezek a kölkök. :) (Kézhúzás, stb)

Szdorka,
én, mint 22.ker-i szólok tehozzád. :lol: Egyrészt nem árt egy háziorvos, aztán egy gyerekorvos, aztán a védőnéni is persze. Nálunk ez úgy van, h mindenki egy helyen van, csak más ajtók mögött lapul. :) Mi a Batthyány utcai körzetihez tartozunk, védőnénit nem választhatsz, akit kapsz, azt kapod, ezen nem is érdemes pöcölni.
Én bementem a Batthyány-ba, és megkérdeztem, kihez tartozom. És kijött egy kedves nőci, és ő lett rögtön az én védőm. Vagyis Eszteré. :) Már nem emlékszem, hogy találtam rá erre a hylre, talán telefonon utolértem a kerület egyik központi helyét (Budafok??), akik ideirányítottak. Neten biztos találsz te is további segítséget.

Den,
ezek szerint csak ketten vagyunk esténként Barátok Közt? :lol:

Indi,
Usa után jön Anglia is, nyugi. :mrgreen:
neet
neet

Neet, minden ok. "Cücc", "nemmaaj" :D :D

Évi, üdv itt! Hányadik hétben vagy?

Rylie, nálunk is ezek (orrfolyás és hasmenés) voltak a fogzás kapcsán. a Podophyllumot csak ritkán adtam neki, ha nagyon f..ott. olyankor kapott 1x5-öt 9CH-st, de ezt érdemes is a házipatikában tartani otthon, mert hasmenésre azonnal segít, a család összes tagjának :)
a sambucust még nem használtam, de emlékszem, Bogárka használta sikerrel Doninál, bár ők náthás orrfolyásra használták
a Chamomilla a "tipikus" szer fogzásra, a legtöbb esetben ezt ajánlják a homeopaták. nekünk nem használt :D úgyhogy mi mercurius solubilist próbáltunk helyette, aztán meg minden mást, dentinoxot, anestheticát, panadolt :roll:
de most nem is emléxem, hogy tényleg jön-e a foga, vagy csak erre tippelsz? mert ha nem vagy biztos, akkor talán a sambucus (bodza) a nyerő. viszont ha fog, akkor próbáljátok ki a chamomillát. végülis a homeopátia alapelve a hasonlót a hasonlóval, szóval Kamillának miért ne hasznána a chamomilla :D
és ez a Boiron prosi elég furi, mondjuk nem vagyok biológus, de azt tuti, hogy a lachesisnek nincs csörgője :D megnéztem vmi netes lexikonban is, és a lachesis mutus neve helyenként szurukuku, itt írták azt is, hogy nincs csörgője :wink: . és én szedtem "igazi" csörgőkígyómérget is, annak a neve Crotallus Horridus volt. na mindegy :D

Fibi, köszi a bókot :D a Harmónia Szabadegyetem újságíró tanfolyásáról nem hallottam még, úgyhogy nem tudok véleményt mondani, csak azt tudom elmondani, mit gondolok az újságírás iskolai tanításáról, de ezt már asszem megírtam Neked régebben :)

Dorka, mesélj már valamit, hogy vagytok? :D tickered nagyon profi :D

Gabi, írok egy mélt! pusz
és Pirussal épp ma beszéltem, szegényke kivizsgálásokra jár, de jó a kedve és sokat csacsogtunk :D de fórumozni már nincs ideje, viszont csókoltat Benneteket :)
votiv

Fibi!
játszóházról nem tudok :(
És akkor titokban a pincébe fogtok járni zugtévézni? :lol: Csak Bálint rá ne jöjjön!
zuzmo1

Sziasztok!
ez a fránya oldal...alig találtam meg hogyan tudok válaszolni!

Macskaanyu,
köszönöm a hasznos tanácsokat, a 32. hétben járok, júlilus közepére várjuk a babát. Tegnap megerősítették, hogy kiskrapek, a nevével még nem sikerült dűlőre jutnunk (ami nekem tetszik, az Apafejnek nem és fordítva, lassan azért csak találunk valami közöset :)

Votiv,
a dokim BZS. Megnéztem az oldalt amit ajánlottál: tényleg aranyosak a kórházi kis rucik:), a bébikről nem is beszélve! Málnalevél tea...hmm: még tájékozatlan vagyok a témában. Mire jó? Ha tényleg hasznos, lehet érdemes volna kipróbálnom!

Fibi,
nálunk úgy tűnik Apus nem lesz jelen a szülésnél, ájulós, így valószínűen marad a megbízható szülésznő. Igazándiból nem is volt időm gondolkodni, mikor tegnap bemutatta a doki. De így jobb is, legalább lesz valaki akit nem akkor látok először és megbízhatom benne!

Ancsipancsi!
Igen, tényleg BZS az orvosom, remélem nincs túl rossz tapasztalatod vele kapcsolatban. Félidőben jöttem át hozzá, mert az előző orvosom egy komplett idióta volt, egyszerűen nem lehetett megbízni benne és amikor már több ilyen tapasztalatom is összegyűlt vele kapcsolatban úgy döntöttem ideje "lelépnem" valaki máshoz, aki emberként kezel...
BZs-t szimpatikus embernek ismertem meg, bízom benne, hogy nem lesz csalódás.... De minden tanácsot, információt szívesen fogadok, hiszen még nem régóta ismerem, és azért nem mindegy kinél szül az ember lánya :)

Zuzmo! örülök a hírnek, amit Veráról hallottál! Nekem is azt mondta a dokim, hogy nagyon alapos, rendes nő és jó szakember... ez nem is árt, mert kicsit be vagyok parázva!

Gördibarbi,
felül már azt hiszem írtam: július 24-re írtak ki, de mivel addig még van néhány vizsgám és az államvizsga, ki tudja? Benne van a pakliban, hogy a kis Úr korábban érkezik...

Manoka,
OK, ne aggódj, én is csak nagy ritkán tudok sajnos felnézni ide...neked a kishölgy, nekem a tanulás.... időnként hulla fáradt vagyok és csak nézek ki a fejemből, így persze csak viszonylagosan tudlak "követni" benneteket, de tök jó, hogy ilyen sokan vagytok és jó sok tapasztalatotok van :)

NO megyek is, pihizek egy kicsit! :)
Sziasztok és szép álmokat mindenkinek!
Tincsi
tincsi35

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok,

Votiv, a 28. hétben járok, és ha minden igaz, egy kis legény lakik a pocakomban. Legutóbbi uh alapján - két hete volt - kb. 1 kilót nyomott.
Utóbbi két napban nagyon mocorog, soha nem tudom, éppen melyik testrészével jelentkezik :) Lehet, hogy ő sem szereti ezt az időt?

Évi
vica94

Vica,
teljesen jogos, ha mocorog az idő miatt!!!:) én is haragszom, és megyek Neettel tüntetni a melegért!!
meleg büszkeség... 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?