A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Mi hülyék kimentünk megnézni a tüzijátékot. Szrencsére hazaértünk, de nem kívánom senkinek. Bazsó fél óráig csak remegett itthon. Állítólag vannak halottak is. Nagyon szörnyű volt, volt, hogy nem kaptam levegőt.... A lényeg, hogy megvagyunk, majd leírom részletesebben........

Kép
Kép
zuzmo1

Deni,
lehet, de valahogy most nem értékeltem a dolgot 8)
De már meg van a haditerv. Visz be belőle a kollégáinak a munkahelyére. Mondtam neki, ne sajnálja tőlük, hiszen ollllyan kedves emberek, pláne így gyümi dömping idején :lol:

Zuzi,
Ti szegények, épp az előbb írtam, hogy nem irigylem azokat, akik kimentek. Majd várom a történetet. De már így előljáróban is rosszul hangzott :(

Vica
vica94

szegény Bazsóka! :? :( neked se lehetett könnyű Zuzi nézni szétázott fiadat! :shock: a lényeg hogy már otthon vagytok :P teázzatok, kádazzatok!

vica! hááááááát csak gondoltam hátha tényleg most szülsz... :wink: :P

Den! dehogy baj! :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Zapa és SOma most értek haza a tűzijátékról.Elmeséléseik alapján háborús menekülés volt,pánik.Ők egy sötét kocsmában húzodtad meg a vihar csendesedéséig.Állítólag nagyon bepánikoltak az emberek és egymást taposva,lökdösve menekültek.Tiszta horror történetté vált egy egyszerű ünnepnap. :cry:
20170114224602

a hírtévén alul folyamatosan mennek a hírek, 22.45-kor az m1-en is lesz híradó, ha tudjátok nézzétek, tényleg nagyon durva volt, nem is tudtam ilyet eddig elképzelni, komolyan pánikba estem, el sem tudom képzelni, hogy mi lehetett a tömegben a rakparton.. Állítólag menők szállítják a sérülteket, többen meghaltak, a buszpályaudvar teteje a népligetnál állítólag leszakadt, stb.... Most először féltettem igazán a családomat. Amikor végre megtaláltam Tomit Bazsóval, elkezdtem rendesen bőgni....

Kép
Kép
zuzmo1

Uuuuuuuristen, többen meghaltak, fák döltek rá az emberekre :cry:

Zuzi,
jo hogy hazaértetek idöben!! jaaaaaaj :(

KépKép
fibi

Sziasztok!

Zuz, most annyira veled tudok erezni!!!
En is meg remegek, a gyomorom osszerandulva, kesz vagyok!
Mi nem voltunk kint, de tesomek kimentek ket kicsi gyerekkel, tolunk indultak. Szerencses megusztak, mert nem mentek be a tomegbe es egy ejjel-nappaliban meghuztak magukat, de nem volt naluk mobil, en meg sik ideg voltam. Vegul elindultam torulkozokkel felszerelkezve, a kov. sarkon ossszefutottunk. Most viszi oket haza ferjem.
Nem tudom mi lehetett kint a hidakon es a tomegben, iszonyat meg belegondolni is!
Annyira izgultam nehogy kozuletek valaki kint legyen!!!
Jaj Zuz,de jo hogy nem lett semmi bajotok!!!!!!
Juc most olvasom, ti is! :((((((((((

Korabban visszaolvastam, de remegnek az ujjaim, nem birok irni. Meg kell kicsit nyugodnom.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

remélem mindenki 1ben van!!!
Zuzi, Ti merre voltatok?
Jucus, de jó, hogy Soma és Zapa megúszta!

nálunk 3 órán át nem volt áram, a sötétben remegve hallgattuk a rádiót/nézzük most már a tévét :(

ez iszonyú, már 6 halottat mondanak, az egyik gyerek...

köszi Istinek a köszöntéseket, de mégiscsak decemberben tartjuk, a népi hagyomány szerinti és nem az egyházi István napot :) (a dédpapákok is Istvánok voltak, és mindketten a decemberit ünnepelték)

hát sosem voltam nagy tüzijáték-fan, és asszem ez nem is fog már sokat javulni :(

votiv 8)
votiv

Folyamatosan nézem az aktuális híreket, interneten, tv-ben....

És fohászkodom, hogy ne legyen senki a sérültek és az áldozatok között, akiket ismerek, vagy rokonaim......

Zuzi, Juc,
nem tudok mit mondani, drukkolok, hogy mihamarabb sikerüljön átvészelni ezt a rosszaságot...
Szörnyű, hogy mindezt átéltétek :(

Dóra,
örülök, hogy végül jól zárult a családi történet.

Vica
vica94

Votiv!

Mi az utolsó pillanatban döntöttünk úgy, hogy elmegyünk megnézni a tüzijátékot, mert altatni úgysem tudtunk volna, itt lakunk a gellért hegy lábánál, ezért úgy döntöttünk, hogy átsétálunk a Hegyalja útra, innen 10 perc-negyed óra, tömeg sincs. Szerencsére nem is volt, de akkora vihar volt, hogy alig tudtunk mneekülni előle, Tomi előrement Bazsóval, én meg cibáltam magam után a babakocsot, egyszer a cipőmet is elhagytem, ömlött rólma a víz, volt, hogy levegő helyett csak vizet nyeltem, csak háttal tudtam menni, mert jég esett, nagyon fájt a hátam, aztán elértem valahogy a Mambo nigt-klubhoz, ott a bejáratban húzódtak meg a páromék, na, akkor gördült le a kő a szívemről. Addigra a jég és a szél alábhagyott, csak az eső esett, Volt nálam egy plusz-os szatyor, abba raktuk Bazsót, hogy ki ne hüljön. Egy családtól kaptunk egy plédet is, annyira rendesek voltak az emberek, szerencsére 10 perc alatt itthon voltunk, aztán irány a kád. Bazsó pelenkája csúrig vízzel, akárcsak a pluszos szatyor. Szegénykém csak remegett. Beleültünk együtt hárman a kádba, bekapcsolatm a halász jutka cd-t, de így is kellett 20 perc, mire egyáltalán ellmosolyodott. Annyira bánt ez az egész, hogy vihettük oda!!!! Persze most arról beszélnek, hogy előre jelezték. Hát Pataki Zita elfelejtette közölni ezt a fél7-es híradó után, csak annyit mondott, hogy időjárásváltozás várható. Hát köszi! Orkánerejű szélről nem volt szó! Most meg persze hírzárlat van...

Kép
Kép
zuzmo1

Úristen, most nézem a Hír TV-n, hogy mi történt, azonnal mindenki jelentkezzen be, hogy jól van, egyben és senkivel sem történt baj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jaj, Zuzi, nagyon sajnálom a dolgot, de öróülök, hogy veletek minden rendben! Juc, hasonlóképp Dóra nálatok is

Vica :( rögtön az jutot eszembe, hgoy te és férjed ott vagytok-e és minden rendben,. örülök, hogy jól vagytok

Mivel mi azonnal minden ablakot becsuktunk, kimaradtunk a nagy csinnadrattából, úgyhogy ezért csak msot kapok észbe. A tévében 10.30-ig én nem kaptam semmi infot, jellemző... az össze országios tévén valami fuilm ment, ahelyett, hgoy azonnal megszakítsák az adást, hát ez azért nemegy kis helyi eseményecske volt csak

indianyo

Barbi :) én csak magyarul beszélek Dominóhoz. Elvem: mindenki az anyanyelvén beszéljen a gyerekkel, a nyelvtanulás ideje az iskoláskor. Bár apának nem az angol az anyanyelve, de annyira azon kommunikál mindenkivel gyerekkora óta, hogy szinte mégis az - kiejtése tökéletes, gyönyörű - így nem bánom nagyon, ellenkező esetben nála se örülnék

Nem tudok elaludni, annyira felzaklatott ez a dolog... A meteorológusok már egy órával a vihar előtt szóltak, valamelyik rádióban be is mondták... én is utálom az ilyen tömegrendezvényeket, szegény gyerekek, mit élhettek át :(

indianyo

Te jó ég, mi volt itt tegnap... mindenki jól van, ugye?
neet
neet

Zuz,
Pataki Zita és a többi hasonszőrű kb annyit ért az időjáráshoz, mint te vagy én... :evil: Én mostanában azt figyelem, h AHOGY bemondják a dolgokat, az annyira kétesélyes, hogy BÁRMI lehet. Egyik mondat üti a másikat. De szvsz ha most bemondták volna, h mindenki maradjon otthon és nagy vihar lesz, sokan akkoris mentek volna, sajnos. A tűzijátékot magát kellett volna megszakítani, de ugye a pénz meg a felhajtás többet ér... bár nem tudom, hogy ha 10 perccel előbb indul haza a tömeg, jobb lett volna?

Juc,
Soma hogy van?
neet
neet

Zuz, Juc: de örülök, hogy szerencsésen megúsztátok. Nem irigyellek titeket.

Remélem mindenki más is egyben van és megúszta az eseményeket. Borzalmas..... Még szerencse, hogy mi nem indultunk, apa akart menni, én nem... jaj de jó, hogy nem mentünk, én tuti bepánikoltam volna totál.

Dóra: örülök, hogy tesódék is jól vannak.

Oxiékők is jól vannak? mert mintha ők is mentek volna tüzijátékozni.

J.
johanna1975

Zuz,
szegény pici Bazsó!!!! :cry: Istenem...remélem hamar elfelejti az egészet és te is...

Többieknek sziasztok,
tegnap Egomban voltunk, nagyon jól éreztük magunkat, barátoknál :lol: , rég volt ilyen jó napom...
aztán haza, és ott jött a hátunk mögött a vihar...mondom L-nek, h ez a vihar akkorra ér ide, mint a tüzijáték...és mondom, ott lesz az a rengeteg ember, és ha olyan vihar lesz, mint mostanság szokott, akkor az emberek egymáson fognak taposni, és úgy menekünkek, tuti,h lesz halott...
hmmmm...SZÖRNYŰ!!!!!Mi pont a tüzijátékra értünk haza, épp beestünk a lakásba, kezdődött a pukkanás, és után 5 perc, és itt volt a vihar...valami szörnyűséges volt...csapkodott, tépett, tényleg félelmetes volt. A másik oldalról néztük a tüzijátékot, ott nem volt olyan durva, mint nálunk...De az autókat ellepte a viz, stb...

Votiv,
hmmm...az álmod... :roll: sürgősen keress fel egy terapeutát a legközelebbi pizzériában!!! :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok,

Hát nem semmi volt ez a tegnap este.....

Neet,
egyetértek, sztem is kimentek volna sokan hiába tudták volna, hogy vihar lesz.... Senki nem hitte volna el, no meg a konokság, hogy márpedig én megyek, ha már egyszer eldöntöttem.
Itt a főúton olyan forgalom volt befelé még 9 előtt pár perccel is, mintha reggel lett volna, sőt.

Indi,
igen, idén itthon maradtunk és mindezt a kis pocaklakónak köszönhetjük.
Engem kirázott a hideg, amikor arra gondoltam, hogy én az elmúlt 9 évben legalább 7 tűzijátékot a vízről néztem.... És a hírek "csak" három sérült hajóról beszélnek, de például párom hajóját is lekoccolta egy másik, nem tudni melyik, mert olyan esőfüggöny volt, hogy semmit nem lehetett látni. Egy másik hajót meg - amiről egyenlőre szintén nem szól híradás - kidobott a köves partra a szél.... És még amiről nem tudunk :shock:
Szóval, hálát adok a sorsnak, hogy idén párom sem dolgozott és én sem voltam ott.

Vica
vica94

Sziasztok!

Reménykedtem benne, hogy közületek kevesen mentek a tűzijátékra, mert hogy nem írtátok, hogy mennétek. :shock: Örülök, hogy nagyobb baj nem történt veletek (zuzmo :cry: )!
Mi is gondolkoztunk a párommal, hogy esetleg kimegyünk, de aztán nem volt mégsem kedvünk és milyen jól tettük. Hihetetlen, de volt néhány nagyobb pukkanás, ami miatt kinéztem az ablakon (a tizediken lakunk), hogy hátha látni a tűzijátékot. Egyszercsak elment az István, a király a tévében, és nem is értettem miért. Aztán még percekig kint lógtam az ablakban, de mivel semmit nem lehetett látni, bejöttem. Átkapcsoltuk a tévét a tűzijátékra és látom, hogy ott a kamerák vizesek. Először nem is értettem, hiszen nálunk (Kőbányán) nem is esik. Megint kidugtam a fejem, és akkor már éreztem az eső szagát, meg hogy kezd feltámadni a szél. Gyorsan becsuktunk minden ablakot, de még így is félelmetes volt itthon, esélyes volt, hogy betöri a szél az ablakokat. Szerencsére, hamar elvonult ez a nagy szél, és nem tört be semmi. Azóta azon gondolkozom, hogy vajon kimegyek-e ezek után valaha is tűzijátékot nézni és főleg, hogy gyerekkel!

Kép
Kép
tinu

Vica: azért, ha bemondták volna a vihart, szerintem kisgyerekkel nem mentek volna ki az emberek. Én legalábbis nem mentem volna, ha tudom, más biztonsága is veszélyben lehet, nemcsak az enyém. De így esélyt sem adtak, pedig annyit megtehettek volna, hogy legalább megemlítik, mint lehetséges eseményt. Mert ha még csak sima eső lett volna, akkor is meggondolták volna néhányan, hogy minek menjenek ki megázni? Igazából persze kész szerencse, hogy ennyi emberből "csak" ennyivel történt baj. Bár ha nem lett volna tűzijáték, szerinem senki nem halt volna meg.

Kép
Kép
tinu

Tinu,
tizedik emelet???? Nem mozgott a ház nagyon a nagy szélben? Egyszer voltam egy tizedik emeleti lakásban és szinte éreztem, hogy kileng a ház... ebben szélben meg pláne... vagy Ti már megszoktátok?
A csakazértis kimegyek embereken nem is a gyerekeseket értettem, hanem az olyanokat, akik egy naaagy bulinak veszik az egészet, mert végül is az is.... és nem törődnek mással.

Tegnap ez a közlemény jelent meg, csak tudnám, miért csak a honlapjukon? Vagy volt vki, aki hallott erről?
http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-65808

Vica
vica94

én még mindig nem térek magamhoz...

mi is fostunk itt a viharzónában, a puszta közepén, ültünk órákig a setétben, és olyan szépen villogtak a villámok körülöttünk, hogy na. ijesztő volt! és pont arról híres a falu, hogy egyszer egy tornádó is létrejött a "kedvező" földrajzi adottságoknak és az időjárásnak köszönhetően...

a tüzijátékot lefújni biztos nagy bátorság is kellett volna, bár itt sem minden azon múlt...
sajnos az emberek egy része pánikhelyzetben úgy viselkedik, mint az állatok, egymást tapossák, hogy a saját bőrüket mentsék :(

a Petőfin állítólag 8-kor tényleg bemondták, hogy a vihar épp 9-re ér ide, de nem hiszem, hogy ez sokakat visszatartott volna...
főleg hogy rengetegen már órák/volt aki már reggel óta kiült a D-partra...

a katasztrófavédelem szóvívője meg azt mondja, azt az OMSZ-ben képtelenek voltak megmondani, hogy a vihar épp a fővároson söpör át, meg hogy orkán lesz és világvége, nem csak egy vihar...

de nem hiszem, hogy itt van egyértelmű hibás, mint meteorológus, tüzijátékfellövők, nézők, kidőlő fák, vagy akár ahogy sok helyen olvasom, a kormány...

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Ma amolyan szabadnapfélém van, és egyébként is nagyon érdekelt, hogy jól vagytok-e?
Látom, páran -hál Istennek csak- lelki sérülésekkel megúszták. Borzasztóan sajnálom. :cry: Vigyázzatok magatokra, és egymásra, az időjárás mainapság kiszámíthatatlan. ugye mindenki jól van?Azok is, akik nem jelentkeztek.

Jucus, Zuz, Dora lelki regenerálódást kívánok nektek. :) Borzasztó, amikor az ember ízelítőt kap a félelem nevű szörnytől, főként, ha az a családjával kapcsolatos.

Én tegnap este döntöttem el, hogy nem fogok a gyerekeimmel -ezután sem- olyan helyre menni, ahol ilyen nagy tömeg van. Mondjuk, mivel egészen 153 cm-re megnőttem, a buszos közlekedés a középiskola alatt, és a fősulin is a hatalmas srácok "figyelme" már eddig is kellő kiképzést adott ahhoz, hogy a tömeget kerülni kell, mert a tűzzel és a vízzel egyenértékűen veszélyes. Hát nem lett jobb a kedvem.

A mi két nagyobb gyerkőcünk éjfélig körözött anyukámékkal, csillagos volt az ég, és várták a tüzijátékot itt, Fehérváron, de semmi. Hát ez a megoldás sem tetszett, de legalább nálunk nem volt baleset. (gondolom megijedtek a pesti események miatt). Azért ez sem teljesen korrekt a várakozók felé, de Bp-en most a felelősöket keresik, mert abba kellett volna hagyni, vagy el se kezdeni. Hát, nem tudom... :?

Szebb napot, hetet kívánok nektek, és lassan visszaolvasgatok, mert mi sem voltunk itthon, tegnap este érkeztünk haza. Hát, ahogy a férjem mondogatja: mindenütt jó, de legjobb otthon. :)

Zsuzsi
zsugyu

Sziasztok!

Egész éjjel a hír tv-t néztem,képtelen voltam elaludni :(
Teljesen kikészültem,ahogy írták,hogy sok gyerek elkavarodott a szülőktől :( Mindenem remegett,ahogy belegondoltam.
Szerencsére itt csak óriási zuhi volt,vihar nem.
/Igazság szerint mi már ott elakadtunk,hogy miért kell idén isten tudja mennyi milliót költeni erre,ha ekkora gázban van ez a nyomorult ország?! :? /Na persze,persze:kenyér és cirkusz... :shock:
Most meg egymásra mutogatnak a városvezetők,szervezők,meg a tehetségtelen időjósok.Pedig fél nyolckor már nyomatták,hogy vihar lesz.
Szörnyű! :cry:

Zuz:
szinte elsírtam magam,ahogy leírtad a tegnapotokat :(
Szegény kicsi Bazsó,na meg persze Ti is.

Juc,Dora:
:cry:

Nem is tudok mit írni most,teljesen a hatása alatt vagyok még mindig :(

petergabi

bírom azokat, akik most elkezdik hangoztatni, hogy ők már sokkal korábban figyelmeztették az embereket... :?

egyébként már vagy egy hete mondták, hogy vasárnap/hétfőn jön a hirtelen időváltozás/vihar...

Tinu, azért elő szokott fordulni máskor is, hogy vkit baleset ér a viharban...

és sztem senki se gondolta, vagy nem fogta fel, hogy ilyen vihar lesz, egy kis eső meg nem számít, hiszen néztünk már esőben tűzijátékot - gondolhatták...

votiv 8)
votiv

Bogárka!
igen, mert azok linkek voltak a képek alá, hogyha valaki rájuk kattint, eljusson a forráshoz. node ez nekünk nem érdekünk :lol:
és most már tényleg frankó a szalagod!

Tinu!
nincs előtér a lépcsőházban? vagy pince, stb? mi a lépcsőházban tartjuk mindkét kocsinkat, a harmadikat meg bezártuk a pincébe :)
viszont, ha semmi megoldás a tárolásra, akkor tényleg a Votiv által ajánlott középkocsit kell venned, mert azokat "lapra" lehet csukni, vagyis nem olyan nagy összecsukva.

Denizsa!
csak az angol folytatására szeptembertől. nyáriszünetben se lehet ám lazsálni! :)
én benne vagyok a taliban!

Barbi!
árban elég jó még a Huggies Soft (vagy mi) piros csomagolású pelus, amit csak hipermarketekben árulnak. nekünk bevált.

Zuzmó!
nagyon sajnálom a történteket :(, remélem már kicsit helyre jött a lelkivilágotok. még jó, hogy a Hegyalja nincs olyan messze! el tudom képzelni milyen gondolataid lehettek, remélem mielőbb "kipihened" a dolgot!

Votiv,
akkor most engem bírhatsz! :) én direkt szóltam anyósoméknak, beszéltük szomszédokkal, és erre mintha falra hányt borsó lett volna!

az embereket nem tudom megérteni, miért kellett mindenáron kimenniük a védtelen nagy tömegbe! nem tudom, hogy az XY szennytévé,amit nézett Zuzi is, miért nem közölte, DE MÁR SZOMBATON bemondta valamelyik másik, hogy pontosan a tüzijáték idején nagy vihar várható! a szomszédommal készültünk is rá, behoztuk az udvarról a cuccokat. már bánom, hogy nem írtam be a fórumba!
nem beszélve róla, hogy kb. 20 perccel a tüzijáték előtt már javában villámlott! és nagyon! mikor 3/4 9-kor indultunk haza anyósoméktól nem lehetett nem észrevenni a hatalmas villámokat.
erre anyósomék is elindulnak totál villámok közepette és fél óra múlva hívnak halálra ázva, hogy megúszták! :/
az időjárást pedig a királyi tévéken kell figyelni, ahol nem csinibabák, hanem meteorológusok mondják be. úgyhogy egyben szomorú vagyok a történtek miatt, hogy pont Zuziék is ilyen szerencsétlenül jártak, de egyben mérges is vagyok, hogy miért nem jut el az info a tömegekhez, akikhez meg eljutott, miért ilyen felelőtlenek?! lehet, hogy sokan jó heccnek tartották, vagy egyszerűen nem is érdekli őket, hogy mit mondanak az időjósok?

ancsipancsi

Vica: hát én mondjuk nem érzem a kilengést, de én gyerekkoromban is a kilencediken laktam, biztos, hozzáedződtem. :D
Votiv: ez mondjuk igaz, hogy ha mentünk volna, mi is órákkal korábban, hogy még legyen helyünk. Dehát ezentúl biztos jobban fognak erre figyelni, hogy óránként bemondják az időjárás-jelentést stb. És talán innentől fogva lesz bátorság ahhoz, hogy lefújják a tűzijátékot, még akkor is, ha végül mégis elmarad a zivatar, mert majd megértik az emberek, hogy miért történt. Persze mindig csak utólag okos az ember. :(

Kép
Kép
tinu

költői kérdés: ha vajon fél 8-kor elkezdik oszlatni a tömeget, mind haza is mentek volna?

mondjuk az gáz volt, hogy nem kapcsolták vissza a közvilágítást, épp amikor a legnagyobb baj volt, a mentők is alig tudtak dolgozni, meg gondolom ez fokozta a pánikot is...

votiv 8)
votiv

Tinu!
ne legyünk naívak! valamikor a hét végefelé bemondták,hogy a vihar vasárnap a tüzijáték idejére fog megérkezni. és mivel nagyon fülledt volt a levegő, lehetett tudni, hogy jégeső lesz.

Zuzi!
még babakocsi se volt nálatok? mert az legalább egy kis védelmet nyújtott volna a viszontagságok ellen.
ancsipancsi

Ancsi, nem személyekre értettem, hanem inkább a drága médiumokra, meg az OMSZ-re, akik most verik a mellüket, hogy ők bezzeg figyelmeztettek...
még ha így is volt, akkor is bunkó dolog most ezzel fényezni magukat vagy ezzel hárítani a felelősséget :? :wink:

votiv 8)
votiv

Votiv: persze, hogy máskor is történik viharban baleset, de ha tegnap nem tömegek állnak a viharban, fák alatt, emelvények mellett, akkor talán senki nem halt volna meg, mert annak azért kicsi az esélye, hogy egy átlag napon épp valakire rázuhanna egy fa. Egyébként meg igazad van, hogy mi meg itten most utólag pánikolunk, és talán lehetne higgadtabban is, de szerintem mindenki belegondolt, hogy mi lett volna, ha ő is ott van a tömegben... :roll: De megpróbálok túllendülni és inkább az előttem lévő napra koncentrálok (jön egy pasi felmérni, hogy mennyiért fognak kifesteni, padlólapozni, meg megyünk IKEÁ-ba konyhabútort nézni)!
Ancsi: az a baj, hogy ebben a házban nincs kocsitároló, viszont a folyosó zárható. Csak az a baj, hogy nyitott, tulajdonképpen egy erkély, és így beesne az eső stb. Szóval marad a lakás és majd még méregetünk, gondolkozunk. De még jó, hogy eszembe ötlött, hogy ez is szempont. Olyan fura, hogy ennyi mindenre kell gondolni. :)

Kép
Kép
tinu

Votiv!
teljesen ki vagyok akadva, most olvastam, hogy kisgyerek is halt meg. egyszerűen nem térek magamhoz. :cry:

legjobb lenne, ha jövőre - emlékezve az idei sérültekre - nem tartanák meg a tüzijátékot, az árát meg átutalnák valamelyik gyerekkórháznak.
ancsipancsi

most olvasom, hogy 20:40 körül már durván villámlott arrafele is, és senki se mozdult, sőt, azt hitték, ez is a tüzijáték része...

votiv 8)
votiv

Ancsi, igen, egy 12 éves kislány meg az apukája...

most nézem a tűzijátékról készült magán-videókat, hát ezen viszont egyáltalán nem úgy néz ki, mintha a budai oldalon tömeg meg pánik lenne :shock:
http://www.youtube.com/view_play_list?p ... AD3318528A

votiv 8)
votiv

Votiv!
hát, elég naív, aki azt hitte, hogy az is a tüzijáték része, habár nagyon pásztázták az eget fényekkel.

hogy jobb kedvünk legyen, megcsinálom gyors a talis fotókat, itt egy újabb minta:

Kép
ancsipancsi

Ancsi: lehet, hogy bemondták, mondjuk, én nem hallottam sehol, pedig azért megnéztem egy-két időjárás-jelentést, persze lehet, hogy azok még korábbiak voltak (mondjuk szombaton). Csak annyit mondtak, hogy lehülés lesz hétfőre. Persze eszembe jutott nekem is, hogy fura, hogy nem félnek tőle, hogy vasárnap estére már elromlik az idő, de mivel végül úgy döntöttünk, hogy nem megyünk, nem is nagyon gondolkoztam utána rajta. Az meg elszomorít, hogy még 32 évesen is naiv vagyok! Pedig annyira igyekeztem kinőni! :lol: De állítólag a realizmus a depresszióval egyenértékű. Vagyis a normáli pszichés állapot mindig együttjár egyfajta illuzorikus látásmóddal. (Legalábbis ezzel szoktam magam vigasztalni. 8) )
Na jó, most már eldugulok, mert gyorsan rendet kell raknom, mielőtt megjön a felmérős ürge, nehogy már azt higgye, hogy rendetlen, koszos népség vagyunk. Pedig igen. :oops:

Kép
Kép
tinu

Hát én se igen bírtam aludni z iccaka, úgyhogy hajnaltájt szenderedtünk és csak most ébredtünk.

SZia Zsuzsi :) Látom, Dominó a minap küldött neked egy sms-t :) Nagy csibész, már több ismerőst felhívott a nagy khadonászások közepette - úgyhogy tényleg a gombok lezár funkciót kell alkalmazni.

Én is azt gondolom, hogy a legtöbb ember ugyanúgy ott maradt volna, de talán a magunkfajták nem indulnak el, ha tudják ezt, már az is valami... de leginkább a szervezőknek kellett volna ezt tudniuk, hogy leállítsák a játékot és biztosítsák a világítást/megfelelő elérhetőséget. De ők nem érdeklődtek az időjárásról.

Nem tudom, mi a helyzet, az éjjel még úgy volt, hgoy néhány embert keresnek, akik kiestek az összekoccant hajókból ....

Én kifejezetten a királyi és országos tévéket néztem, és egy szó sem esett még órákkal utána sem a dologról! Ez a felháborító az egészben. Ilyenkor normális helyeken azonnal adás megszakít és rendkÍvüli hírek műsoropk mennek! Ha Dé nem ébred fel 1-kor, hgoy ő most éhes, akkor én nem kapcsolom be a tévét (nincskis lámpa, azzal világítok) és nem kezdek el keresni egy hírcsatornát, amin óra is van.. szóval csak most tudtam volna meg.

Remélem, mindenki és mindenkinek mindenkije jól van, ezt még sokáig nem fogjuk elfelejteni...

indianyo

Tinu!
én is annyi vagyok, és naív. remélem azért még barátok lehetünk! :)

Indi!
nekem meg a műsormegszakítós olyan amerikaias szenzációhajhászás! :) múltkor fél óráig folyamatosan az volt a főcím, hogy "romlott sajtot csomagolt...", mire a hírek végén bemondták, hogy növényi eredetű zsiradékot tartalmazó sajtot (kicsit sem romlott) rossz cimkével látott el egy cég, és sajtként tüntette fel. (elcserélte a cimkéket, mert ilyet és olyat is gyárt) én pereltem volna a tévét a helyükben. utálom, mikor halálra vált arrccal közli mondjunk Marsi, hogy " Bori néni tehene nem ad tejet 4 napja, valami nagy titok lappang a háttérben!".

ancsipancsi

Indi, a királyi tv híresen töketlen rendkívüli esetekben... ha emlékszel, annak idején a pápa - nem teljesen váratlan - halálakor órákig vmi majmos film ment, miközben mindenhol nyomták már a helyszíni felvételeket..
az M1 fél 12-re tudta összehozni az első híradóját, de egyetlen helyszíni felvételük nem volt hozzá. a Hír TV már közvetítő kocsival állt 11-kor a budai alsó rakparton, és tökéletes volt a műholdas kapcsolatuk...
de állítólag az MTV meg a TV2 cuccai eláztak a viharban, ezért se bírták már a tűzijátékot se közvetíteni...

votiv 8)
votiv

Én meg azt nem birom, hogy az emberek ilyenkor mindenáron akarnak felelöst keresni az eseményekre... a másikra mutogatni a legkönnyebb.... szerintem mindenki felelös valamilyen szinten....

Én marha még lefekvés elött elolvastam az index forumot erröl a szörnyüségröl, és az egyik halott egy 12 éves kislány... az apa örjöngött a helyszinen állitolag, magát okolta persze.... és elképzeltem, hogy mi is ott voltunk délután.... és micsoda hisztéria lehetett ott este.... ugyhogy sokat aludtam az éjjel :(

KépKép
fibi

Most nem leszek népszerű, de szerintem ez a tegnapi borzalom nem volt elkerülhető. Hiába mondogatják, hogy bizony vihar lesz, mi nem hisszük el, mert már oly sokszor tévedtek az időjósok, tehát kimegyünk a buliba, és még sok más helyre.

A tüzijátékot pedig a kezdete előtt 1-2 órával -főleg 30 perccel- korábban lemondani nagyon népszerűtlen lépés, ergo "bízzunk a csodában, hátha mégsem lesz baj".
Egyszerűen ilyenek vagyunk mi, emberek. Semmi megoldás nem lett volna jó.

Úgy gondolom, hogy sok kedvezőtlen körülmény nagyon szerencsétlen egybeesésének a következményét tapaztalhattuk, sokan sajnos saját bőrünkön.

Az biztos, sokan tanultunk a dologból, de figyeljétek meg, -ha lesz tüzijáték- jövőre megint százezrek fognak tolongani 20-án este a Duna partjánál. És biztos nem is lesz semmi gond, mert ilyen szerencsétlen egybeesés nem fordul elő, csak igen ritkán.

Persze, ezt a sérültek, és -jaj- áldozatok hozzátartozóinak -joggal- hiába is bizonygatnánk. Teljesen meg is értem őket. :cry:

Zsuzsi
zsugyu

tényleg kár felelőst keresni, sajnos a természeti katasztrófák okozhatnak még meglepetéseket.

ELKÉSZÜLTEK A TALIS KÉPEK!!!!!!!!!!!!!

www.babanet.extra.hu a talik között a legfelső!
ancsipancsi

Szia Indi!

Igen, megkaptam a sms-t, csak azóta nem voltam gépközelben, és kérdezni is akartam, hogy biztos véletlen volt a dolog, nálunk jelenleg nem lévén aktualitása. Azért jó volt olvasni, és mosolyt varázsoltál/tatok -illetve Dominó érdeme- a morcos kedvemre. Köszönöm pici fiú! :lol:

Zsuzsi
zsugyu

Ancsi: persze, hogy lehetünk barátok, hacsak a naivitás nem kizáró ok. :D A férjemnek felolvastam a teheneset, és azt mondta, hogy teljes mértéken egyet ért veled, ő is utálja ezeket a "híreket". Folyamatosan megy a harc köztünk a tévékapcsolóért ilyenkor, mert én meg igyekszek híreket nézni, legfeljebb a fejemben kivonatolom a hülyeséget és gyököt vonok az elhangzottakból.

Kép
Kép
tinu

SZOLGÁLATI: PÁRAMENTESITŐ KÜTYÜ
korábban említettem egy bizonyos páramentesítőt, amiről a továbbiakat itt olvashatjátok:

http://www.stoppara.hu/index.php?page=8
ancsipancsi

Köszönöm szépen az infot, szerintem meg fogom találni a rendelőt.
verzsike

Sziasztok!

Na bejelentkezek én is. Hazajöttünk a nyaralásból, már írtam is egy hosszút, de Bendi kitörölte, szóval most újra próbálkozom. Nyaralás jó volt, de többet nem megyünk anyósékkal sehova! :roll: Bendi viszont nagyon élvezte a pancsolást és még csajozott is :D , minden gyerekhez odament és ölelgette őket, és mindig nagyon szép kislányokat választott. :lol: de azért fárasztó is volt az állandó felügyelet ilyen helyen, ahol sok az ember, meg sok a veszélyes hely, medencék stb.

Tüzijáték :cry: borzasztó belegondolni, hogy mit élhettek át sokan. Én eleve nem szeretem azt, hogy ennyi ember egy helyen, de ezzel együtt sajnálom, hogy nem láthatom élőben, mert nagy élmény, de nincs értelme kimenni, mert úgysem tudunk olyan helyre menni, ahonnan jó látni. Egyrészt én nem ismerem a tuti helyeket, ahova ki lehet menni előtte és látni is, arra pedig soha nem vennének rá, hogy órákkal korábban már ott üljek. Én nem is gondoltam volna tegnap, hogy ilyen balesetek lesznek, bár nálunk is elég csúnya vihar volt, dehát én ablakból néztem csak, úgy nem annyira vészes. Én arra gondoltam, hogy milyen kiszúrás, hogy egész nap tök jó az idő, és pont a legnagyobb eseményt, amit mindenki várt, azt mossa el a vihar, és épp akkor kezdődik a vihar, amikor elkezdik lőni a tüzijátékot. :evil:

Nem tudtam visszaolvasni csak az utolsó oldalakat, remélem mindenki jól van és senki sem beteg.

Láttam, hogy volt valami meglepi party Lencsének, de kár, hogy kimaradtunk belőle! Lencsinek Boldogot így utólag is! Képek szuperek! :)

Bendinek ma hőemelkedése van, lehet, hogy elkapta a betegséget az unokatesóitól, akik a nyaralás utolsó napjaiban betegedtek meg :(, de bízom benne, hogy csak a foga miatt van, mert nagyon jönnek a szemfogai, már kibújt a hegyük, de Bendi szinte könyékig turkál a szájában és nagyon nyáladzik. Remélem nem lesz beteg és elmúlik hamar a hőemelkedés is.

Na megyek, mert pakolás, mosás ilyesmik várnak rám.

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Ancsi, kepek nagyszeruek!:) Domino bealvos kepe csucs! :lol:
Szerintem keves olyan forum van, ahol ilyen klassz tarsasag kerul ossze! :wink:

Fibi, en is olvastam a forumot, nekem sem kellett volna. Meg mindig a tortentek hatasa alatt vagyok. :(
Adtak tesomeknak az ejjel-nappaliban egy torulkozot, itt hagytak, hogy vigyem vissza (kozel van hozzank, ok meg Budafokon laknak), ha csak ranezek osszerandul a gyomrom. :(
Mi videken voltunk, ok is hetvegi kirandulasbol tertek haza, idojarasjelentest sem mi, sem ok nem lattak napok ota. Villamokat mi nem lattunk, a tuzijatek kezdetetol pedig plane, csak szines villodzast.

Ruz, Bendinek jobbulast!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Köszönöm mindenkinek, hogy aggódtatok, és hogy gondoltok ránk, de szerencsére azért nem ekkora a tragédia nálunk! Bazsó szerintem kiheverte a dolgot, már tegnap este össze-vissza bohóckodot, aztán átaludta az éjszakát, ma pedig gengszterkedik, ahogy szokott. Én meg kivételesen hagyom is neki :D :oops:

Én másként látom ezeket a dolgokat, biztos nem leszek népszerű a gondolataimmal, de nagyon kikívánkozik belőlem. Alapvetően én sem szeretem a tömegrendezvényeket(pl forma 1 és társaik), de én az augusztus 20-i ünnepben nem a sátán művét látom. Nekem az a tapasztalatom, hogy ezek kifejezetten családos embereknek szóló rendezvények, ahol igaz, hogy sokan vannak, de nekem eddig nagyon jó tapasztalataim voltak, többször is voltam a rakparton tüzijátékot nézni, nagyon szeretem a mesterségek ünnepét, és Fibi is írta, hogy milyen klassz volt a légiparádé. Lehet, hogy én vagyok kivétel, de tök király dolog máskor tök forgalmas utakon sétálni este, az emberek ilyenkor tök közvetlenek, akár szóba is elegyednek egymással, nem úgy, mint hétköznap. Persze kisgyerekkel kerülni kell a tömeget. Azért nem is mentünk messze, tulajdonképpen csak pár utcával arrébb sétáltunk, mert tudtam, hogy ott nem lesz tömeg, és szerencsére nem is lett ebből baj.

Szerintem, aki részt vesz ezeken az ünnepeken, az már nagyrészt napközben elindul, sétál a várban, légiparádézik, valahol eszik valami finomat, aztán este tüzijáték, közben koncertek a rakparton, és kevés embert tudom elképzelni, aki mindeközben zsebrádión a petőfi rádiót hallgatja. Én még itthon sem szoktam azt hallgatni :oops: . És akkor ezentúl óránként nézzem meg az OMSZ honlapját????? (egyébként a tüzijáték előtt a parton már menni szokott a rádióműsor nagy hangszórókból, akár akkor is tájékoztatthatták volna a tömeget) Miután minden időjárásjelentés az OMSZ jelentései alapján dolgozik, azért valamennyire csak meg lehetne bízni a retek klubban is. De ott annyit mondtak: 9 óra körül időjárásváltozás, aki szabadtéri programot tervez, vigyen esőkabátot. Szegény 12 éves kislány életét szerintem nem mentette volna meg..... Egyébként ilyen alapon az idei nyaralást is lemondtuk volna, és kihagytunk volna egy hetet a 30 fokos Balcsiból, mert ugye hideg nyarunk volt! Amikor mentünk, az Alsóhegy úton kétszer láttunk villámlani tök messze, de egész nyáron arra volt példa, hogy max villámlott, aztán 1-2 csepp eső, és kész, És általában ha időjárásváltozás mondanak, az kb fél nappal később jön, mint ahogy előre jelezték. Mindegy, mi az első csepp esőnél hazaindultunk, de kb fél perc múlva már vihar volt. Hogy a babakocsi védte volna Bazsót???? Jó vicc, a babakocsi néha a levegőben volt, alig tudtam tartani, hogy ne fújja el a szél.
Mindegy. Én nem felelősöket keresek, mindenki a saját életéért felelős, én ebben hiszek. Kifejezetten utálom, hogy ilyenkor mindig vizsgálóbizottságokat hívnak össze. Szerintem az az elgondolkodtató,és azon kellene változtatni, hogy legalább az állami szervek között legyen párbeszéd!!!!! Én állami szervnél dolgozok, tudom mit beszélek!!! (pl, bekérjük a delikvensektől a munkavállalási engedélyt, habár a Münkaügyi központ is elküldi nekünk, de az nagy halomban áll valami pincében, meg sem nézik, stb) Hogy az OMSZ-t nem keresték meg a szervezők?? ÉS???? Nem az lenne a logikus, hogy ha előre észlelik, hogy baj lesz, akkor felveszik a telefont, vagy faxot küldenek???? Számomra vérlázító, hogy Dobson Tibornak, a Katasztrófavédelem fejének nem volt erről tudomása. Biztos hallgatnia kellett volna a Petőfi rádiót, vagy nézni az OMSZ honlapját, de ha már ilyen trehány, akkor azért odaszólhattak volna neki telefonon, hogy Tibikém, nagy gebasz várható! Csak azért vagyok ezen kiakadva, mert a párom itt mérgelődött, hogy ebben az országban senki nem ért ahhoz, amit csinál. Szerintem nem ez a gond, hanem az, hogy nem merik vállalni a felelősséget a tettükért. Nagyon "ciki" lett volna, ha az OMSZ jelentése miatt lefújják a cirkuszt, aztán a vihar meg pár kilóméterre odébb elvonul, és ráadásul feleslegesen pánikot keltettek volna. Ez okoztta a tragédiát sri lankán is, előre jelezték a cunamit, csak nem mertek pánikot kelteni, mert nem is hitték, hogy ekkora baj lesz!
Bízom benne, hogy akik a kórházban vannak, felépülnek. Szerintem Isteni szerencse, hogy "csak" ennyien sérültek illetve haltak meg, amíg hazafelé tartottunk olyan rémképeim voltak!!! De aminek "örülök", hogy nem tömeg taposta le ezeket az embereket. Akivel eddig beszéltem, és ott volt a rakparton, mindenki azt mondta, hogy nagyon segítőkészek voltak az emberek a pánik ellenére (kivétel: állítólag a Hotel intercontinentálba nem engedték be az embereket :cry: )
Velünk minden oké, szerintem mi Bazsó miatt pánikoltunk csak be, de úgy néz ki, hogy semmi baja, remélem, nem is fázott meg. A telefonjaink, cipőink gallyra mentek, a táskámban lévő összes iratnak(kismamakönyv, Bazsó egészségügyikönyve, stb) annyi, de semmi bajunk. Hála Istennek.
Jucus!
Remélme, Somát nem viselték meg az események!
Dora!
Örülök, hogy a tesódéknek sem lett semmi baja!

Remélme, senkit nem untattam, de ezen pörög az agyam, és nem tudom most senkivel megosztani és nem szeretem, amikor utólag okosak az emberek, mert szerintem a mai időjárásjelentők olyanok, mint a farkast kiáltó fiú...... Utólag annyira könnyű okosnak és bölcsnek lenni. Szerintem, aki olvasta a honlapot, vagy éppen jó időjárásjelentést nézett, az sem hihette, hogy ez lesz. Én még ilyet nem látam Magyarországon.......

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi!
a tévében meg aszondják, hogy az OMSZ felhívta a tüzijátékosokat, csak az Isten tudja már, hogy ki mond igazat.
amúgy mikor költöztetek ide? volt kb. 3 éve egy olyan vihar, hogy a Dión végig minden harmadik fát kicsavart, az óvodából egy fa kidőlt, kidöntve a kerítést, az utcát lezárták, meg ilyesmik. akkor is nagy cirkusz volt, Demszky verte a nyálát, hogy miért nem lehetett előre tudni, aztán 1 héttel később kiáltottak farkast, de akkor nem jött. telók és a cuccok menthetőek? ki tudjátok szárítani?

fotókat nézd meg! :) ott van Pajipapa is!

ancsipancsi

Sziasztok!
A számítógépen a párom megint szerelt valamit, ezért voltam eltünve egy pár napra.

Először is:
Den! Gratulálok a csodálatos meglepetés party szervezéshez. Nagyon klasszul sikerült, még ha pont a lényegről le is maradtunk volna.
Tényleg hihetetlen, milyen kis csapat verődött itt össze!
Fényképeket én is teszek fel délután.
Ancsi! Elküldhetem neked?

Zuz! Hát, én elsírtam magam, amikor olvastam a sztoridat. Biztos a hormonok is közrejátszanak most.

Tesómék is ki akartak menni, de aztán annyira belemerültünk a társasjátékba (Tabu), hogy inkább maradtak. Szerencsére. Persze az izgalmakat így sem kerültük el, mert ahogy kezdődött a vihar, ők meg gyorsan összekapták magukat, és elindultak Szolnokra, nehogy nagy dugót fogjanak ki pont a tüzijátékról elrohanó emberek miatt. Csak azzal nem számoltak, hogy az utak tele lesznek gallyakkal meg kidőlt fákkal. Mindenesetre szerencsésen hazaértek ők is.

KépKép
KépKép
lindicita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?