Köszönöm mindenkinek, hogy aggódtatok, és hogy gondoltok ránk, de szerencsére azért nem ekkora a tragédia nálunk! Bazsó szerintem kiheverte a dolgot, már tegnap este össze-vissza bohóckodot, aztán átaludta az éjszakát, ma pedig gengszterkedik, ahogy szokott. Én meg kivételesen hagyom is neki
Én másként látom ezeket a dolgokat, biztos nem leszek népszerű a gondolataimmal, de nagyon kikívánkozik belőlem. Alapvetően én sem szeretem a tömegrendezvényeket(pl forma 1 és társaik), de én az augusztus 20-i ünnepben nem a sátán művét látom. Nekem az a tapasztalatom, hogy ezek kifejezetten családos embereknek szóló rendezvények, ahol igaz, hogy sokan vannak, de nekem eddig nagyon jó tapasztalataim voltak, többször is voltam a rakparton tüzijátékot nézni, nagyon szeretem a mesterségek ünnepét, és Fibi is írta, hogy milyen klassz volt a légiparádé. Lehet, hogy én vagyok kivétel, de tök király dolog máskor tök forgalmas utakon sétálni este, az emberek ilyenkor tök közvetlenek, akár szóba is elegyednek egymással, nem úgy, mint hétköznap. Persze kisgyerekkel kerülni kell a tömeget. Azért nem is mentünk messze, tulajdonképpen csak pár utcával arrébb sétáltunk, mert tudtam, hogy ott nem lesz tömeg, és szerencsére nem is lett ebből baj.
Szerintem, aki részt vesz ezeken az ünnepeken, az már nagyrészt napközben elindul, sétál a várban, légiparádézik, valahol eszik valami finomat, aztán este tüzijáték, közben koncertek a rakparton, és kevés embert tudom elképzelni, aki mindeközben zsebrádión a petőfi rádiót hallgatja. Én még itthon sem szoktam azt hallgatni

. És akkor ezentúl óránként nézzem meg az OMSZ honlapját????? (egyébként a tüzijáték előtt a parton már menni szokott a rádióműsor nagy hangszórókból, akár akkor is tájékoztatthatták volna a tömeget) Miután minden időjárásjelentés az OMSZ jelentései alapján dolgozik, azért valamennyire csak meg lehetne bízni a retek klubban is. De ott annyit mondtak: 9 óra körül időjárásváltozás, aki szabadtéri programot tervez, vigyen esőkabátot. Szegény 12 éves kislány életét szerintem nem mentette volna meg..... Egyébként ilyen alapon az idei nyaralást is lemondtuk volna, és kihagytunk volna egy hetet a 30 fokos Balcsiból, mert ugye hideg nyarunk volt! Amikor mentünk, az Alsóhegy úton kétszer láttunk villámlani tök messze, de egész nyáron arra volt példa, hogy max villámlott, aztán 1-2 csepp eső, és kész, És általában ha időjárásváltozás mondanak, az kb fél nappal később jön, mint ahogy előre jelezték. Mindegy, mi az első csepp esőnél hazaindultunk, de kb fél perc múlva már vihar volt. Hogy a babakocsi védte volna Bazsót???? Jó vicc, a babakocsi néha a levegőben volt, alig tudtam tartani, hogy ne fújja el a szél.
Mindegy. Én nem felelősöket keresek, mindenki a saját életéért felelős, én ebben hiszek. Kifejezetten utálom, hogy ilyenkor mindig vizsgálóbizottságokat hívnak össze. Szerintem az az elgondolkodtató,és azon kellene változtatni, hogy legalább az állami szervek között legyen párbeszéd!!!!! Én állami szervnél dolgozok, tudom mit beszélek!!! (pl, bekérjük a delikvensektől a munkavállalási engedélyt, habár a Münkaügyi központ is elküldi nekünk, de az nagy halomban áll valami pincében, meg sem nézik, stb) Hogy az OMSZ-t nem keresték meg a szervezők?? ÉS???? Nem az lenne a logikus, hogy ha előre észlelik, hogy baj lesz, akkor felveszik a telefont, vagy faxot küldenek???? Számomra vérlázító, hogy Dobson Tibornak, a Katasztrófavédelem fejének nem volt erről tudomása. Biztos hallgatnia kellett volna a Petőfi rádiót, vagy nézni az OMSZ honlapját, de ha már ilyen trehány, akkor azért odaszólhattak volna neki telefonon, hogy Tibikém, nagy gebasz várható! Csak azért vagyok ezen kiakadva, mert a párom itt mérgelődött, hogy ebben az országban senki nem ért ahhoz, amit csinál. Szerintem nem ez a gond, hanem az, hogy nem merik vállalni a felelősséget a tettükért. Nagyon "ciki" lett volna, ha az OMSZ jelentése miatt lefújják a cirkuszt, aztán a vihar meg pár kilóméterre odébb elvonul, és ráadásul feleslegesen pánikot keltettek volna. Ez okoztta a tragédiát sri lankán is, előre jelezték a cunamit, csak nem mertek pánikot kelteni, mert nem is hitték, hogy ekkora baj lesz!
Bízom benne, hogy akik a kórházban vannak, felépülnek. Szerintem Isteni szerencse, hogy "csak" ennyien sérültek illetve haltak meg, amíg hazafelé tartottunk olyan rémképeim voltak!!! De aminek "örülök", hogy nem tömeg taposta le ezeket az embereket. Akivel eddig beszéltem, és ott volt a rakparton, mindenki azt mondta, hogy nagyon segítőkészek voltak az emberek a pánik ellenére (kivétel: állítólag a Hotel intercontinentálba nem engedték be az embereket

)
Velünk minden oké, szerintem mi Bazsó miatt pánikoltunk csak be, de úgy néz ki, hogy semmi baja, remélem, nem is fázott meg. A telefonjaink, cipőink gallyra mentek, a táskámban lévő összes iratnak(kismamakönyv, Bazsó egészségügyikönyve, stb) annyi, de semmi bajunk. Hála Istennek.
Jucus!
Remélme, Somát nem viselték meg az események!
Dora!
Örülök, hogy a tesódéknek sem lett semmi baja!
Remélme, senkit nem untattam, de ezen pörög az agyam, és nem tudom most senkivel megosztani és nem szeretem, amikor utólag okosak az emberek, mert szerintem a mai időjárásjelentők olyanok, mint a farkast kiáltó fiú...... Utólag annyira könnyű okosnak és bölcsnek lenni. Szerintem, aki olvasta a honlapot, vagy éppen jó időjárásjelentést nézett, az sem hihette, hogy ez lesz. Én még ilyet nem látam Magyarországon.......