A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Dr.Spánik Gábor-OGYIK

Krisztina: én nem vagyok egy foci kedvelő, de a Párom nézi és ha nincs más, amit szívesebben néznék, akkor inkább vele tartok.

Csütörtökön jön egy hidegfront, még a végén lehet, hogy igazad lesz a szülést illetően :wink:

Lassan indulok a dokinkhoz, délután majd jövök. (Anyu nézi reggel és délután az eredményed, hátha...)

Kép
Kép
cosmopolita

1 óra alatt meg is jártam a dokit, most kb. 2 hónapig nem megyek arra, aztán megnézzük regenerálódtam e.

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo - ügyi voltál, hogy ilyen gyorsan megjártad. :)
Most hogy mondod a csütörtöki rossz időt, hát tényleg nevetnék ha bejönne a szülés. Bár reggel beszéltem a férjemmel telefonon, mert éjjel kellett fuvarba mennie, és közölte hétvégén ne szüljek, mert rossz időt mondanak, és ők a kertben szeretnék megrendezni a tejfakasztó bulit. Aranyos mi? Viszont azt néztem, ha 1 hetet túlhordom akkor pont a szülinapunkon fog megszületni, na az lenne még nagy öröm. Egy nap eltéréssel születtünk a férjemmel, így az 1 hét pont kettönk közé esne. :D
toldikrisztina

:D az tényleg jó lenne, mindenki egyszerre ünnepelhetne. Nem tudom a hold mennyire befolyásolja az ilyesmit, de jún. 18-án telihold lesz :wink:
Mikor van a szülinapod? Te is rák vagy?

Én már megint olyan türelmetlen vagyok, mikor lesz már szeptember? vagy legalább augusztus! :roll:

Kép
Kép
cosmopolita

Kedves Lányok!

Nemrégiben kerültem Spánik dokihoz, és előtte - néhányótokhoz hasonlóan - én is egy olyan dokihoz jártam, aki a Nyirőben szüleszt...

Voltam már egy párszor a dokinknál (természetesen mindig nagyon kedves és türelmes volt :D ), de azt a kérdést még mindig nem sikerült tisztáznom vele, hogy mennyivel is hálálhatom majd meg a segítségét a szüléskor.
Tudnátok adni némi tippet (priviben :lol: ) azzal kapcsolatban, hogy Ti hogyan intéztétek-intézitek vele a pénzügyi kérdéseket?
Előre is köszi az infókat!

További szép napot!
Üdv,
Bea

Kép
Kép
sheep11

Szia!
Üdv. közöttünk :)
Gondolom már olvastad a fórumon, hogy nem mond összeget, és nem is kér pénzt, de én 2-3 alkalmanként azért adtam neki borítékot, mert szerintem nagyon megérdemli. Annyit tegyél bele amennyit gondolsz. Szüléssel kapcsolatban, majd a többiek tudnak segíteni.
szia
cosmo
cosmopolita

nem sikerült privit írnom :|
cosmopolita

Sheep11 - írtam privit
toldikrisztina

Cosmo - igen rák vagyok, a férjem jún. 23. én jún. 25.
Igazából én se tudom, a telihold mennyire befolyásolja ezeket a dolgokat, azt tudom, hogy a tesómnál se a front, se a hold nem jött be, mind a két fiút túlhordta.
Itt lesz hamar meglásd a nyár vége.
toldikrisztina

Sziasztok!

Cosmo: MÁR június van :wink: Mindjárt itt az augusztus :wink:

Kriszta: De jópofa lenne tényleg, ha 24-én születne Eszter :D

Sheep: Üdv. itt :) Írok privit.

Kérdés: Mikor is lesz szabin a doki? Már írtátok, de elfelejtettem, és úgy néz ki, hogy mennem kell hozzá :S
lamme

Az a :S (msn-ben így kell írni) valójában ilyen akart lenni: :?
lamme

Lamme: igen, igen... igyekszem türelmes lenni :? Csak éppen nem megy :roll: Én úgy tudom, hogy aug. első 2 hetében lesz szabin. Remélem, semmi komoly gond.

Kép
Kép
cosmopolita

Helló Lányok!

Lamme: azt hittem már útban a következő Kiscsaj, de a smiley-ból ítélve nem pozitív dolgo miatt mész. Remélem, nincs valami baj?!! Egyébként én pénteken kérdeztem rá, és azt mondta, aug. elején lesz szabin.
Majd megkérdezem a dokit, hogy hány babánál tart :)) tényleg, neki van gyerkőce, tudja valaki? Szerintem nincs, de ki tudja?! (Azt sem tudom, hány éves :) Tök fura, hogy magázódunk, pedig kb. ugyanannyik vagyunk szerintem...)
Majd egyszer megkérdezem, ha máskor nem, a szülés közben ;)

Cosmo: tök izgi, nemsokára újra próbálkozhattok :) olyan jó az az időszak is, én szerettem, izgi volt, hogy 2 csíkos lesz-e a teszt (aztán egy pillanatra sokkot kaptam, amikor az lett :) ) Milyen volt a mozi?

Kriszta: Én azt kívánom, hogy max. jövő kedden szülessen meg Eszter, nem jó túlhordani (szerintem), na meg már gondolom Te is baromi kíváncsi vagy :)
Igen, a véralvadás érték miatt kell, de azért kérdezz rá a dokinál! Én a lehető legkősbbre kértem időpontokat (12.10 vérvétel, 12.30 ctg, utána doki), mert az esti 18 órási ea-ra be akarunk menni (Te jössz?) de nem akarunk azért egész nap Pesten dekkolni.

Anna: nem hiszem, hogy a cukrod miatt gond lenne, meg hát látod a pozitív példákat is :lol:

Mi ma jöttünk haza a Balcsiról: nekem inkább láblógatós volt, párom meg dolgozott ezerrel, szegénykém... ha minden ok lesz szerdán dokinál, akkor még szombaton bevállalunk egy utat Babóci előtt, végre megmutatjuk anyuéknak is a 2 hónapnyi munkánkat!
Ja és még egy hír: ez az utolsó hetem, amikor dolgozom, furi lesz lábat lógatni! :) De gondolom, jó is ;)
vumenke

Vumenke: nekem még ezer évnek tűnik a szeptember, de igazatok van, nemsokára itt van. Remélem, a pozitív tesztre se kell majd sokat várni. Mozi halasztódott keddre, így tegnap a rossz időjárás miatt inkább az Ikeába mentünk tükröt venni. Végre látom majd a növekvő nagy pocakomat :)

Végre küldték az információs anyagot Németországból. Egy csomó prosit is kaptunk. Szupi :D

Krisztina: próbáltam neked privit írni, de ma nem tudok valamiért. Csak annyit akartam mondani, hogy a második vérvételes papíron már látszik, hogy sürgős kérés, de még egyiken se volt ma 3-kor eredmény.

Csajok: én ma olyan feszült vagyok, hogy mindjárt felrobbanok. Nem tudom mi van velem, legszívesebben törnék-zúznék :roll: :oops: :?

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo - köszi az infót, ez már fél siker

Én tegnap voltam így, ráadásul egész nap sirógörcsöm is volt.
toldikrisztina

Krisztina: én is pityeregtem egy picit, levezetésképpen pedig kitakarítottam a fürdőt, törés-zúzás helyett pedig összetapostam néhány műanyag flakont. :twisted: Most egy kicsit jobb.

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo - ha sikerült levezetned a feszültséget annak örülök. Szerintem ez a hülye idő is teszi, hogy ilyen "depis" az ember.
Ma délután elmentem egy kicsit még kocsival itt helyben, de olyan hülyeségeket csináltam, hogy szerintem már csak a szülés után fogok a volán mögé ülni.
Most meg apa közölte, hogy szerdán nem tud velem jönni a dokihoz, így mehetek egyedül. Hát nagyon örülök neki, ilyen pocakkal, de csak nem lesz semmi baj. Mondjuk kocsival tuti nem indulok el, inkább bemegyek vonattal, meg trolival. :(
toldikrisztina

Sziasztok!

Köszi a szabis válaszokat. Sajna nem kistesó ügyben kell mennem :( Remélem nem komoly, csak aggaszt valami. Viszont tök ciki lenne leírni, úgyhogy ha nem gond, akkor nem teszem :D :oops:

Vumenke: Még néhány hónapja fent volt a doki iwiw-en, és ott láttam, hogy '76-os. Szóval nálam pl. két évvel idősebb csak :D Szerintem nincs gyereke, de ez csak tipp :D Oké, kérdezz rá, hogy hány babánál tart már :D Jó láblógatást :D Gyakorlatilag már te is bármikor szülhetsz, betöltötted a mágikus 37. hetet :D

Pepitanna: Tök jó, hogy ilyen pozitív példa van előtted "cukor" ügyben!! Nem lesz semmi gond!! :wink:

Kriszta: Vumenkéhez hasonlóan én is azt mondom egyébként, hogy nem jó túlhordani. Legalábbis sok emberkét ismerek az nlc fórumról, akik túlhordták a babát, és elenyésző azoknak a száma, akiknél nem volt semmi gond. Nem tudom, hogy mennyire van összefüggés, de engem elijesztettek a túlhordástól. Mármint ezt hülyén fogalmazom, mert ugye nem az anya dönt, hogy túlhordja-e vagy sem, de én elhatároztam, hogyha betöltöttem a 40. hetet, akkor valahogy ráveszem a dokit az indításra. Szerencsére erre nem került sor, mert viszonylag sietős volt a lányok dolga :D Bár szerintem ez a hangulatváltozásod a szülés előjele is lehet :D Eszter esetleg nem lett lustibb az utóbbi időben? Sok baba lesz az szülés előtt. De nem mindegyik :)

Cosmo: Teljesen érthető, hogy görgetnéd előre az időt szeptemberig! De mi sajnos csak abban tudunk segíteni, hogy ilyen közhelyeket írunk és próbálunk lelkesíteni :D :wink:

Néhány szó magunkról:

Kicsit szomorú vagyok. Voltunk ma szemészeten a lányokkal, sima egyszerű vizsgálat, mert még egyikük sem volt szemésznél. Nikinek külön-külön mindkét szeme tökéletes, de a kettő konszolidálása (gőzöm sincs, hogy ez ebben a helyzetben mit jelent) még nem túl jó, úgyhogy félév múlva kontroll. Vivi szemei is tök jók, mindent tökéletesen látott, de valami pluszos értéke kicsit magasabb, mint ami a korosztályában általában szokott. Egyelőre ez semmi gondot nem jelent, de 3-4 hónap múlva kontroll lesz szükséges, mert benne van a pakliban, hogy kancsalság alakul ki :( Ez magától is simán megjavulhat, sokat kell rajzolnia, olvasnia. Szóval egyelőre mindkét lánynak rendben vannak a szemei, csak nagyon oda kell figyelni, hogy így is maradjanak.
lamme

Kriszta: Ha egyedül jössz, szerintem egy kis hátizsákban hozd magaddal a szülőszobai s.o.s csomagodat... Én nov. 6-án mentem így ctg-re egyedül, mert ki tudja, hogy milyen eredményt kap az ember, aztán 9-én meg szülni mentünk :D Szóval kapsz ugyan szükség esetén kórházi hálóinget meg egyebeket, de hát az mégsem ugyanaz. Bár ez sem biztos, mert nekem a szülésznő a szülés után akart adni hálóinget, hogy cseréljem le a sajátot, de hiába keresett, nem volt :shock: Szóval ott gondban lett volna egy hirtelen szülni készülő anyuka... Remélhetőleg itt a MÁV-ban jobb a helyzet...
lamme

Lamme: nekem már az is elég, ha meghallgatjátok, hogy türelmetlen vagyok /remélem, elnézitek nekem, hogy néha kicsit nyűgösebb vagyok/. Köszönöm a bíztatást! :)
Szerintem tök jó, hogy ilyen fiatal a doki, még a gyerekeink is szülhetnek nála :wink: (Tudom, kicsit előre szaladtam az időben :lol: ) Lamme, akkor mi egyidősek vagyunk.

Krisztina: vigyázz magadra holnap, biztosan nem lesz gond. Igazad lehet, hogy az időjárás miatt voltam tegnap rosszabbul.

Képzeljétek, nyertem egy fagyikelyhet 8) Igaz, hogy a város másik végén, de akkor is jó érzés. Lehet, hogy lottóznom kellene :?:

Kép
Kép
cosmopolita

Lamme: remélem, pár hónap múlva mikor viszed kontrollra a lányokat, akkor csupa jó hírt mondanak majd.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Cosmo: Lehet, hogy kicsit rosszul fogalmaztam, de a lényege az volt, hogy nyugodtan öntsd ki a szívedet nekünk, és mi nagyon szívesen támogatunk, bíztatunk :wink: És nem csak téged, hanem mindenkit, akinek szüksége van rá :wink: Szerintem nagyon jó kis csapat jött itt össze :) És én is köszi a bíztatást a szemészettel kapcsolatban :wink: :D
A párom is említette egyszer, hogy majd talán a lányaink is a dokinknál szülnek majd :D
Néztem már én is, hogy egyidősek vagyunk :D Nekem november végén lesz a szülinapom.
Gratulálok a fagyikehelyhez :D Min nyerted? Tényleg lottóznod kéne, utazás, fagyikehely, és lehet, hogy ezek csak a kezdet :wink: :D

Kriszta: Sokat gondolok rátok, hogy vajon mikor írsz, hogy mész szülni, vagy mikor "tűnsz el" hirtelen :D
lamme

Lamme - ne is mond, már babszem nem fér a fenekembe. Ráadásul egész éjjel álmomba szülni mentünk, de a tesóm is ezt álmodta. Ráadásul ma megint pityergős napom van. Most már tényleg jó lenne túl lenni rajta, ez az várakozás már kezd az agyamra menni.

Cosmo - gratulálok én is a kehelyhez, próbáld meg a lottót, sose lehet tudni. :)
toldikrisztina

Lamme: ezt most a cuki honlapján nyertem, van ott egy játék. Férjem pár napja még azt mondta, kettőt nyerjek, mert különben több a benzin és nem visz el... Tegnapig meg is volt a kettő, de délután letúrtak a dobogóról és mivel ideges voltam, nem volt kedvem játszani, Apjuk meg megkegyelmezett :D Amúgy inkább a szerencsén múlik.

Krisztina: kitartás, már az utolsó hetet kezded és talán a front is segít! Hamarosan össze-vissza puszilgathatod Esztert! :wink: Majd ha lesz időd és erőd mindenképpen írj beszámolót a szülésről, én nagyon kíváncsi leszek rá. Ezt a többi kismamának is írom :)

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

lamme, cosmo - én is egyidős vagyok veletek! :wink: Tehát a dokit nyugodtan letegezhetnénk egy kocsmában :wink: 8)
cosmo - csak hozzáfűzném a nyereménysorozatod témához, hogy apósom májusban kaparós sorsjegyen nyert (kapart!) adómentesen pár millió forintot. (nem merem leírni mennyit :oops: ) Mindkét gyerekének adott egyet-egyet és még maradt nekik is pár évre. Ha nem látom a sorsjegyet, nem hiszem el, hogy ilyen bárkivel megeshet! És mégis! Azóta mi is kapartunk és visszanyertük a sorsjegy árát! De mondta a férjem, hogy tudni kell megállni! :lol: Azóta van igazi, nagy tévénk, pont az eb-re!!! Most az a gond, hogy a szoba kicsi :? Na és nem beszélve arról, hogy Panni érkezése előtt, milyen nagy segítség ! Bocsi, dicsekvőssé váltam :oops: :roll:
Krisztina - nagyon vigyázz holnap magadra, szorítok, hogy az utazás is nyugiban teljen és még este halljunk rólatok! Teljesen értem, átérzem a napról-napra fokozódó feszültséget! Már én is érzem, akkor lepődök meg, ha pihenten ébredek.

Tegnap 6-tól honvéd-macerán jártam - minden rendben! Utána anyukámat magammal rángatva jártuk a bababoltokat! Vettünk hálózsákot, lepedőt, újszülött pelust és amire már régóta vágytam: kádálványos kiskádat! Isteni! Van tapasztalatotok vele kapcsolatban? Én már rég beleszerettem, mert apa is magas, én is és nem akarok hajolni! Már kipróbáltuk ám! :oops: :lol:
Délután fél5-re értünk haza és olyan fáradtságot és zsibbadást éreztem, mint még soha. De reggelre minden elmúlt! Ez már tényleg a vég kezdete, napról-napra nehezebb :roll:

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna: nem voltál dicsekvős :) Mi az esküvőre kaptunk kb. 60-70 sorsjegyet, de összesen 6000 Ft körüli összeget sikerült lekaparni :| Pedig nagyon lelkesek voltunk :) Gratulálok az apósodnak!

Kép
Kép
cosmopolita

Pepitanna - jó hallani ha valaki nyer, mert az embernek mindig az az érzése, hogy ezek csak átverések.
Végül nem kell holnap vonatoznom, mert az egyik barátunk felesége az ING székházba dolgozik, és minden reggel ott megy el a kórház előtt, és 9 órára jár dolgozni, így bevisz reggel. Apa meg ha minden igaz 10-11 óra fele már fent lesz pesten, mert már megint Sopronba ment szállítani, és akkor ő meg hazahoz.
Most már mondtam a páromnak, hogy jó lenne ha szólna a főnökének, hogy esténként mást küldjön Sopronba, mert mi lesz ha beindul a szülés. Bevinni még bevisz a sok ismerős közül valaki, de ő nem tud velem lenni. Mire felér Sopronból addigra meg is szülök. :)
A születési évekből itélve, ezek szerint itt én vagyok a rangidős. Holnaptól csokolomot kell hogy köszönjetek nekem. :D Lehet, hogy egy nyugdíjas fórumot kell keresnem. :D
Mindenkinek szép álmokat, holnap majd jelentkezem ha megérkeztem.
toldikrisztina

Jó reggelt!

Cosmo: nekem nagyon úgy tűnik, pozitív napokat élsz mostanában. Úgy is írhattam volna, hogy fellendülő ágban vagy :wink: Ez az utazás, a sok kis lélekemelő kirándulás, a fagyikehely, az, hogy hívtak vissza a munkahelyre... ezek mind-mind előjelek, ezekben hinni kell ám!! Én már nagyon várom azt a hsz-ed, amikor belinkeled a kis két-csíkosat... ;)

Lamme: én is csatlakozom a '78-asokhoz ;) Dokit is kb. ilyesmire saccoltam. Nem semmi, hogy ennyi idősen már ilyen jó híre van és látszik, hogy lelkes, szereti a munkáját. Reméljük, em fog az évek alatt "besavanyodni".
Lányok szeme tuti nem komoly, mármint hanagyobb baj lenne, mondta volna a doki, vagy kaptak volna szemüveget, vagy valamit, ne aggódj! Csak majd tényleg figyelj oda a kontrollra!

Kriszta: ekkora pocóval ne is ülj már volán mögé, na meg bármelyik pillanatban elkezdhet Eszter is kíváncsiskodni kifele ;)
Remélem, minden ok lesz a mai napoddal, gondolok Rád! Majd írj, hogy mi volt, mit mutatott a ctg! Honap jön a hidegfront, lehet, hogy ez lesz a Ti napotok? :lol:

Anna: Wow, nem semmi ez a nyeremény!! És tök jó fej apósod, hogy adott a gyerekeinek belőle. Az én párom is kaparászik néha Fáraók kincsét, vagy mit, de 200-500 Ft-nál még nem nyert többet :)
Király lehet a kiskád, teszel fel róla képet? Mi is műanyagot vettünk, állvánnyal. Az egyik átlátszó, kis design-os ciklámenes színű, 2 lukkal (fürdetős cuccoknak tartó), a másik átlagos alakú, világos rózsaszínű. Mindkettőbe vettünk ilyen baba-alakú szivacsot, hogy ne csúszkáljon benne a bébi :)) (Azért kell 2, mert Balcsira is visszük). Nekünk csak zuhanyzónk van (vagyis lenn, amelyik fürdőt használjuk), uh. a szobábanlesznek a pancsik. Kíváncsi vagyok, mikortól lesz óceán a háló ;)

Mi is ma megyünk a kórházba. A vérvétel-részét nem várom, már nagggyon unom!! Szerencsére az ájulós korszakot már kinőttem, de nem a kedvencem :(
Amúgy minden ok, még mindig semmi keményedés, húzódás.
Ja és megkapom naponta vagy 5-6x, hogy "milyen kicsi a pocakod, tényleg 2 hét múlva szülsz????" Bahh, én örülök neki, hgy nem hordó, és tudok normálisan mozogni ;))
Na megpróbálok feldobni képeket... Kép oldalról Kép szemből :)
vumenke

vumenke - nagyon szép pocakod van és tényleg nem nagy! :lol:
Nekem is mindig azt mondják - kb. a 20. héttől, hogy na majd most lódul meg a növésben...de azóta sem vészes. Elég nagydarabb vagyok :oops: , de mióta a cukor ügy miatt diétázom, illetve mióta tudom, hogy hárman leszünk - szóval az első mérés óta 6kg-t fogytam. Tehát kicsit átalakult a testalkatom, de abszolút nem bánom! Dokik is nyugtatnak, hogy ettől Panni még szépen növekszik! Hamarosan én is "bemutatkozom" majd képekben, de ahhoz nekem szükség van apára, mert ahhoz sajna béna vagyok, hogy képet csatoljak :oops:
Jön valaki közületek du. az előkészítő "szeánszra"? Végre ma el tudok menni, de sajna nem tudom, hogy pontosan hova... :roll: Tudnátok ebben segíteni?

Kép
Kép
pepitanna

Vumenke: úgy, úgy van, én is így érzem... reméljük kitart jó sokáig :) Nem baj, ha kisebb a pocak, mindenkinek más az alkata, a lényeg, hogy a pocaklakó jól érzi magát odabent. Gondolom, ha nagy lenne, akkor meg azzal "piszkálnának" folyton :)

Pepitanna: én nem voltam előkészítőn, így sajnos nem tudom hova kell menni.

Bettyna: mikor mész legközelebb UH-ra? Kíváncsi vagyok, hogy nálatok lesz az első (topik) kisfiú :D A kivétel, aki erősíti a szabályt.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Pénteken ismét ctg-re kell mennem. A dokink szerint nem kétséges, hogy hamarosan szülünk, azt mondta nem hiszi hogy rá fogunk húzni. Nagyon kérdezte, hogy mennyire lakunk a kórháztól. Pénteken meg is fog vizsgálni. Egyre izgalmasabb, még az is lehet, hogy a hétvégén már babázok. :)

Cosmo - mondtam a dokinak, hogy azt csiripelték a madarak hogy meg van a hepatitis eredményem, jót nevetett rajta, majd kérdezte, és a madarak nem nyomtatták ki. Mondtam csak az infót kaptam, jót mosolygott és közölte valóban meg van, rátelefonált a laborra hogy csinálják meg. Így most már a kezembe van.

Olyan álmos vagyok, éjjel alig aludtam, most meg alig birom a fejemet tartani. Lehet, hogy egy kicsit ledölök, majd még jövök később.
toldikrisztina

Krisztina, már vártalak, mert izgultam érted. Reggel 7-től próbáltam telefonon utolérni a dokinkat, de gyakori próbálkozás ellenére csak délben tudtam vele beszélni. Már kezdtem azt képzelni, hogy te "tartod" fel :roll: :lol: Jól hangzik, hogy akár a héten már babázhatsz!
Dokival elég nehezen tudtunk időpontot egyeztetni, mert mondta hogy hétfőn neki csak a korán reggel jó, mert vasárnap ügyel - de nekem nem jó a reggel, mert akkor verekszem jó sorszámért a honvédben. Neki a kedd nem jó, mert akkor forgatásra megy :shock: :?: így a szerda délben maradtunk. Valaki ekkortájt nem jön szintén CTG-re, vagy UH-ra?
És ma szülők iskolájába 18h-tól?

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna - Jézusom nem mondod komolyan, hogy hétfőn csak korán reggel van, kedden meg nincs. Mi van ha pont akkor jön rám a szülés. Milyen forgatásra megy, csak nem film sztár lesz? :D
Én ma 9 órára mentem a kórházba és addig az ambulanicán 1 doki volt csak lent, 11 óra fele kezdtek lejönni, de akkor hirtelen töpping lett az orvosokból. Biztos valami fejtágitás volt nekik, azért nem érted el.
Én ma tuti nem megyek szülők iskolájába, örülök hogy élek. Totál le vagyok lassulva, a csiga hozzám képest..... :)
Most nézem a vonalzódat, rendesen megy neked is az idő. :)
toldikrisztina

Krisztina: jó fej, hogy odaletefonált :) Aranyos volt a madaras beszólás :D Izgalmasak ezek az utolsó napok, Veled együtt izgulok én is. Eszter biztosan tudja majd, hogy mikor kell kijönnie :)

Biztos valami riportot forgatnak vele, nem?

Én meg hiába ígértem meg a dokinak, hogy most 2 hónapig nem lát, kénytelen leszek szaván fogni és valamikor mégis elmenni hozzá egy vérvételes papírért.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Kriszta: De jó, hogy már "hivatalosan" is a finishben vagy :wink: Vicces lehetett ez a "madaras" párbeszéd :D

Vumenke: Nekem hozzád képest lufi hasam volt mindkétszer :oops: Mégis relatíve kissúlyú babáim lettek, sőt, Vivi kimondottan az volt, úgyhogy a hasméret tuti nincs összefüggésben a bébi méreteivel :wink: Nincs okod parázni :wink: Ezzel szemben büszke lehetsz magadra, mert nagyon csini vagy. Az a fajta kismama, aki lenyelt egy cseresznyemagot :D

Bettyna: Merre jársz? :)

Pepitanna: Két éve egyszer láttam a dokinkat a Reggeli-ben :D Ha jól emlékszem, akkor a szoptatásról beszélt egy nővel együtt :D

Én még nem hívtam, hogy mikor mehetnék hozzá a gondommal :? Tényleg, nem tudjátok, hogy most, hogy nincs már vizitdíj, így is be kell jelentkezni a betegfelvételen?
lamme

Lamme: nem tudom, hogy be kell e, én nem szoktam bejelentkezni :oops: Nekem most nem sürgős, a köv. 1,5 hónapban bármikor jó, úgyhogy én lehet, hogy megkérdezem, hogy a Róberten mikor rendel, mert oda csak elsétálok (ott van bejelentkezés és előre kell időpontot is foglalni).

Kép
Kép
cosmopolita

Jó reggelt!

Vagyok ám még, bár tegnap este úgy befeszített néha a hasam, hogy nem tudtam megmozdulni, csak támaszkottam ahol éppen voltam. Barna az teljesen beparázott, jézusom mi van veled? Mondom mi lenne, gondolom már nincs sok időnk, tiszta para volt. Szép lesz ha nekem kell még lelket önteni belé akkor. :)
Most viszont nincs valami jó kedvem, este összevesztünk, ráadásul tök hülyeségen, én át is mentem a gyerekszobába aludni. Így ma nagyon rossz, ráadásul ő se hív, de én se hívtam. Szép szülésnek nézünk elébe. Már bocsi, hogy ilyennel zaklatlak benneteket.
Na most megyek, elmegyünk a tesómmal egy kicsit vásárolni itt helyben, majd délután jövök még.
Mindenkinek szép napot, még ha ilyen borongós is az idő.
toldikrisztina

Helló Lányok!
Na tegnap megjártuk a kórház(aka)t.
Sorrend: dokitól beutaló, vérvétel (3 kémcső már megint, brrrr!), CTG-szívás, doki, Róbert K. krt-CTG, Árkád - vásárlás :), Szülők iskolája. 10-re értünk haza :))

Részleteiben: az időpontos Máv-os CTG-re az előttem (szintén időponttal rendelkezőket nézve) kb. 3 órával később jutottam volna be. Igaz, hogy épp tegnap ráértem volna, de szörnyen viselem a várakozást (többek között ezért menekültem a kméti kórháztól). Felhívtam dokinkat, hogy legyen szíves most vizsgáljon meg, mert utána átmegyek a Róbert Károlyra megcsináltatni "soron kívül" a CTG-t, vagy kimarad ez a hét. Jött is, mondta, hogy megérti. Próbáljam meg a Róbertet, mondjam, h itt ekkora csúszás van. Ja, a 2 gépből az egyik bekrepált és már a szülészetről is az amb-ra küldték le a csajokat). Mondtam, hogy ok! Ott legalább jó a gép, és méhtev-t is mér...
Megvizsgált, ua: zárt a méhszáj, Panka marha jól elvan benn, abszolút nem szándékozik kibújni :) Jövő pénteken kell újra mennem (38+6), majd rá egy hétre (39+6), ha akkor még egyben leszünk :?:
Eztán átmentünk a Róbert Károlyra, ahol épp műszakváltás volt, de volt asszisztens. Bement előttem egy csajszi CTG-re, majd fél ó múlva én. Ekkor már megjött egy főorvos is. Ő is nagyon kedves volt. Addig nem engedett el, amíg nem adtam le pisit (pedig a vérvételnél is kértek), de szerencsére minden ok, ja és a vérnyomásom is vmi 110/80 :) CTG-n Panka végig produkálta magát, alig állt meg keze-lába, úgyhogy szép kis görbéket produkált :) fájástevékenység nulla, bár ezt tudtam. Summa summarum: minden ok :)

Eztán Árkád kaja, vásárlás (csak páromnak ruhák, ill. nekem is "vakon" egy rövidnaci szülés utánra), majd Szülők iskolája. Na ez nagyon jó volt!! Vermes beszélt a szülésről (mikor induljunk, mikor van császár, mit néz a doki...). Eztán az anesztes beszélt az EDÁ-ról, gyakorlatilag csak jó oldala van, úgyhogy én már tuti kérek. Majd volt egy őssejtes csaj (arra nem maradtunk), majd szülőszoba-látogatás. Minden szuper, egyedül a légkondi miatt aggódom. Akkor is ment, amikor benn voltunk, de abszolút nem érződött, k. meleg volt. Elképzeltem, hogy órák óta vajúdok, milyen "klassz" lehet... ja arra, hogy apuka is benn aludjon velünk a gyermekágyas osztályos, az esély gyak. nulla... annyira nagy a zsúfoltság. (Tényleg, valaki tud esetleg a kórház max. 2-3 km-es közelében olcsó szállást? Kollégium is jó)

Ami még érdekes volt: a homeós bogyók, málnalevél-tea, gátmasszázsolaj, stb.-k semmit nem érnek.... abszolút a szülés közbeni szülésznői aktivitástól és a szülés gyorsaságától függ minden, de 1. szülésnél szinte 100% a gátmetszés.
Ha gáz van: lehet vákum/fogó (ez akkor van, ha a baba feje már beilleszkedett a medencébe (ekkor már csak hüvelyi úton lehet szülni) - , de mégsem mozdul vmi miatt.
Ja, aki már szült császárral, az nem jelenti azt, h a köv. is automatikusan császár. Pl. ha köldökzsinór-tekeredéstől lett császár, az nem indokolja, h. a köv. is műtét legyen. De ha pl. medenceferdülés miatt lett anno császár, akkor nyilván a köv. is az lesz.
Szóval ilyenek voltak :) Anna: voltál Te is?

Kösz a dícséreteket a pocakkal kapcs., dehogy vagyok csini, csak előnyösen fotóztam :)

Lamme: hívd fel a dokit és kérezz rá a bejelentkezésre is.

Dokink forgat? Wow :) biztosan valami szakmai cucc, nem hiszem, hogy a legújabb Rama margarint reklámarca lesz (bár elmenne modellnek is ;) )
vumenke

Krisztina: ha neked kell majd a férjedet támogatni, akkor legalább nem lesz időd a fájdalommal vagy az idegeskedéssel foglalkozni :) Sajnálom, hogy összevesztetek :(

Vumenke: ha a doki egyszer beleolvas a fórumba marha jókat fog szórakozni :) Én is jövő pénteken megyek, de én délután és a Róbertre. Szuper, hogy csupa jó híreket kaptál, még szerencse, hogy volt más választásod is és nem kellett órákat várnotok. Ayoub George volt aki az EDAról beszélt? Nekem Ő volt a műtétnél az anesztes, jó fej és egyáltalán nem éreztem, amikor beadta a szurit. Még egy szúnyogcsípésnyit sem.
Szállás: megkérdezem a páromat, Ő szállodában dolgozik tuti lesz pár ötlete. Legkésőbb hétvégén megírom, ha az még belefér (ha tudom, akkor előbb is). Jobb, ha többet is kinéztek, hátha nem lesz hely.

Kép
Kép
cosmopolita

Én is a Róbertre megyek, negyed 6-ra, te mikor? Amoda már nem vagyok hajlandó menni (CTG miatt), de eleve is ezt az napot és helyet mondta a doki :)

Igen, ez a George volt az előadó és nagyon kedvesen, érthetően beszélt. Mondjuk egyetlen parám van: ahogy benne van az emberben a tű, fekvéskor, mozgáskor nem mozdul el az epidurális térből? Hogy tudják annyira fixen bevezetni? Ja és utána 6 óra fekvés? Mondjuk, érthető!

Kösz előre is a szállás-segítséget :)) Még vacillál egyébként a párom, lehet, hogy mégis ingázik majd. Mondjuk én örülnék neki, ha legalább az első éjszaka a közelben lenne, ha valami miatt szükségem lenne, hogy gyorsan odaérjen hozzánk.

Kriszta: párod lehetne megértőbb, nyilván ilyenkor már feszültebb vagy, nem szép tőle, hogy nem is hív. Remélem, azóta már változott a helyzet és a soproni útjait is le tudja passzolni!
vumenke

Vumenke - nem semmi napotok volt tegnap. Gondolom jól elfáradtál mire hazaértetek.
A CTG vizsgálatra jó kilátások vannak holnapra is ezek szerint. Én is tegnap 9 órára voltam beírva, ennek ellenére 11 óra után jutottam be. Holnap meg 13 órára vagyok beírva, lehet, hogy este 6-ig ott leszek.
toldikrisztina

Kriszta, holnap megint péntek, hívd fel a dokit, hogy a Róbertre mennél inkább, tuti nem lesz kifogása! nehogymár órákat várakozz ekkora pocakkal!!
vumenke

Vumenke: én 15:30-ra megyek pénteken. Ha valami okból ott ragandék 5-ig, akkor talizunk :)
Legyen pár szállás címetek, aztán majd eldönti a férjed akkor, hogy haza akar e menni.
Nekem amúgy a 6 óra fekvés az több mint 10 volt. Reggel 6 órát mondott az anesztes, hogy akkor lehet felkelni, aztán a nővér módosította 8-ra, mert szerinte akkor jár le az idő, de akkor volt nővér váltás, aztán feltartott a védőnő, szóval már nagyon vártam, hogy felkelhessek. Amúgy jobbra balra lehet forogni, oldalra fordulni, bár a sebtől (gondolom a gátsebtől is?!) nem nagyon van kedve az embernek. Én olyan 6 óra körül kértem meg a nővért, hogy segítsen oldalra forgdulni, onnantól kezdve elvoltam. Vigyetek olyan üveget/vizet amiből egyedül is tudtok inni, mert én folyamatosan szomjas voltam, de nem szólhattam percenként a nővérnek.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Ma végre felhívtam a dokit, és jövőhét szerdán megyek a MÁV-ba. Pont sikerült olyan időpontot találni, hogy várhatóan a csajokkal sem lesz semmi gond. Várhatóan :D:D Tök jó, hogy van ott az a kis játszósarok a gyerekeknek. Vivi olyan jól el szokott ott lenni :D

Vumenke: Tök jó volt olvasni a tegnapi napodról a beszámolót!! Örülök, hogy Pannával minden rendben :D Nekem is Ayoub George volt Nikinél az anesztes :D Kicsit szórakozott volt, de szimpatikus és teljesen jól bekötötte az eda-t :D
Igaza van Cosmonak, jó, ha olyan üveged van, amiből könnyen tudsz inni. A folyadékpótlás amúgy is fontos, nekem az anesztes és a nővérke is mondta, hogy sok vizet igyak, annál hamarabb kimegy az eda hatása, és hamarabb kelhetek fel. Így is volt. 13:15-kor született meg Niki, elvileg 19:15-kor kelhettem volna fel. Kb. 16 órakor kerültem a kórterembe, és olyan negyed-fél 6-kor már nagyon kellett pisilnem, hívtam a nővérkét, aki mondta, hogy próbáljak meg felkelni, ő segít, ha szükségem van rá. Tök simán kimentem, elintéztem a dolgom (mondjuk nyitott ajtónál, nővérke által figyelve :D ), de nem volt semmi gond. Semmi nem mozdul el, ha már bekötötték az EDA-t :) Lehet oldalra fordulni, sőt, felülni is az ágyban. Én már a szülőszobán Nikit is pakoltam ide-oda, felültem, föléhajoltam gyönyörködni, puszilgatni :D Ez a 6 órás korlát "csak" azért van, mert ugye az alsó fertályat érzéstelenítik, így félő, nehogy elessen az ember, mert a lábait nem érzi rendesen :D És ez a kötelező néhányórás fekvés nem fog zavarni a baba ellátásában sem :wink: Eleve két óra már letelik a szülőszobán a megfigyelés alatt, utána úgyis elviszik a babákat 2-3 órára, aztán mire megkapod, már (majdnem) le is telt az a maradék 4 óra :wink: Dokink a reklámsztár :D:D

Kriszta: Sajnálom, hogy összezörrentetek a pároddal :( Remélem azóta kibékültetek!! Érthető, hogy mindketten feszültek vagytok, nem egyszerű ez az időszak, de béküljetek ki :wink: Legyél te, aki enged, hívd fel :wink:

Nem semmi, amit írtok a ctg-ről :shock: Ezek szerint ez most brutláisabb, mint anno a Szabolcs volt. Nekem volt olyan, hogy 3/4 8-ra mentem, és én voltam az első. Ott az uh volt katasztrófa....
lamme

Sziasztok!

Nagyon megijesztetek evvel a várakozással :shock: :evil:
Szerda 12-re sikerült egyeztetnem a dokival, ezt közöltem telefonon a CTG-s és az UH-s kollegával, aki magabiztosan(?) 11.15-re beírt UH-ra és 11.35-re CTG-re... Így pont délre elkészülök - mondta a hang a vonal másik végén... :?: Nem így lesz??? Pedig végre apa is beadta a derekát, hogy jön velem :oops:
Mi a menekülési útvonal CTG ügyben? Hol lehet máshol?
vumenke - igen, én is voltam tegnap és nagyon élveztem, leszámítva az őssejtes csajt :x Sajna, nem ismertelek fel, pedig már több képet is láttam már itt rólad... Miután végeztünk, fel akartam menni a patológiára (egy ismerős dolgozik ott, akivel szerettem volna találkozni) a negyedikre, de nem találtam fel. Aztán meg le. :roll: :?
15perc kellett ahhoz, hogy végre az utcán legyek.
Hazaértem és elkezdtem pityeregni, addigra a párom is itthon volt és nem értette hogy mi bajom. "Csak" annyi, hogy közel a vég és nincs visszaút és tartok az ismeretlentől... :oops: :roll:
Krisztina - hogy vagy? Sajnálom, hogy összekötötétek a bajszotokat. Már én is néha érzek magunk közt egy kis feszültséget, amit elalvás előtt mindig kibeszélünk és rájövünk, hogy csak arról van szó, hogy félünk az ismeretlen közelségétől. Aztán összebújva elalszunk (már amennyire a pocak engedi). Nem szabad haraggal elaludni!

Most megint eltűnök egy kicsit, hosszú hétvégére... Férjem minden évben megszervezi a volt gimis/koleszos találkozójukat! Nagyon jó kis bulik szoktak lenni! Évről-évre több gyerkőccel és pocakos mamikkal :) Tavaly már 60körülire nőtt a társaság! Jó buli! Holnap du. megyünk, egy erdőszéli kulcsos házba. Bográcsozás, rostonsütés(most pácoltam be 3kg csirkehusit) szalonnasütés, éjszakai túra, hatalmas, világmegváltó beszélgetések... (Újabb diétát segítő napok a számomra :oops: )
Kicsit most bőbeszédűre sikerültem...
Akkor szép hétvégét mindenkinek!
Krisztina, ha eljönne a NAGY nap, minden jót, drukkolok! :wink:

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna - vigyázzál nagyon magadra a hétvégén, és jó szórakozást.
Szerintem ne féljél a jövőheti ctg-től, mert mivel most már tudják hogy csak 1 gép jó, így úgy adnak időpontot. Mig múlthéten még mind a kettő müködött félóránként kettesével írtak be minket. Ezért ez a torlódás a héten. Eddig azért maximum 10 percet kellett várni a kapott időponthoz képest.
Nálunk az a baj, hogy ha összevitatkozunk valamin a férjem aznap nem tud kibékülni, neki emészteni kell a dolgot, legalább is ezt mondja. Ma meg nem nagyon találkoztunk, mert késő délután hazajött, majd telefonált a főnöke hogy Sopronba kell mennie, így elment aludni. Közben én elmentem a tesómmal egy kicsit utóljára shoppingolni, mire hazaértem felkelt, de már indult is. Holnap mire hazaér indulok a tesómmal a kórházba, így csak egy puszi és ennyi volt a találkozásunk. Egy kicsit mérges vagyok rá, mert dirrekt szóltam neki hogy szóljon a főnökének most már mást küldjön Sopronba mig meg nem szülök, erre nem szólt. Igazából szerintem fel se fogja, vagy ez így hülyeség, igazából szerintem mint te is írtad, fél a szüléstől az ismeretlentől. Most is mondtam Neki hogy nem csodákoznék ha holnap megvizsgálnak és hétvégén megszülök, erre közölte, hogy szerinte nem lesz még semmi, hát nem tudom mit gondol meddig fogjuk húzni.
Köszi a drukkot, rám is fér, mert egy kicsit azért én is félek, de ahogy írtad visszaút már nincs, de nem is akarom, hiszen ezt vártuk. :)
Bocsi hogy ennyit írtam, látszik hogy egyedül vagyok itthon, ráérek.
toldikrisztina

Krisztina: Remélem, ma is minden rendben lesz a dokinál és délután megbeszélitek az összezördülést a pároddal. Kíváncsi vagyok, hogy melyik lesz a NAGY nap. Tök jó, hogy most majd szinte minden hónapban lesz kiért izgulni :)

Vumenke: próbáltam Neked privit küldeni, de nem tudok valamiért. Ide nem akarom leírni, mert telefonszámot is írnék benne. Majd még megpróbálom.

Pepitanna: jó szórakozást Nektek!
cosmopolita

Sziasztok!

Még mindig egyben. :D Most még így vigyorgok, majd nem fogok, ha közlik írány fel a szülőszoba. Egész éjjel a szülőszobán voltam álmomban, majd reggelre megszültem. Eszterrel este megbeszéltem, hogy muszály megvárnunk apát, hogy ő is ott legyen a nagy napon, így éjjel semmiképpen nem szülhetünk. Rendes csajszi, hallgatott rám.
Na megyek, mer még vasalnom kell, utána 11 órára gyantáztatni megyek még szülés előtt, majd spuri haza zuhanyozni, öltözni, aztán írány a kórház. Ma már beviszem a böröndömet is, inkább legyen ott.
Ja és még a védőnőt is fel kell hívnom, mert elvileg szerdára még lerendelt magához, de mivel nem végeztem a kórházban időben, így nem értem oda, és még egy-két dolgot meg kellene beszélnünk.
Na jók legyetek, mindenkinek szép napot. Délután majd jelentkezem ha hazajöttünk.
toldikrisztina

Krisztina: mi volt ma a dokinál?

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Kriszta: gyanúsan el vagy tűnve, csak nem babahír??? :lol:
Kedden front, szerdán telihold, esélyes, ha addig nem akarna Eszter kibújni! Remélem, Apával tudtál azóta beszélni és minden ok! Azért lassan tudatosítania kéne magában, hogy apuci lesz és a foyamatokat sem ő irányítja, hanem a Kicsilány :)

Cosmo: nem tudom, miért nem megy a privi, de inglisvumenke@freemail.hu erre tudsz mailt küldeni. Ja és köszi a szállás-segítséged!!
EDA. meglátjuk. Lehet, hogy annyira fáradt leszek, h nem is akarok majd felkelni, csak phenni egy picit. Bár pisilni nagyon nem szeretnék, csak normálisan, a WC-n ülve.
Jó lenne pénteken összefutni :) Lehet, hgy hamarabb érkezünk (forgalom-függő), majd látjuk!

Anna: kár, hogy nem ismertél meg, ahogy a csaj elkezdte az előadást, rögtön léptünk le.
A kórház téyleg útvesztő, mi a szülészetről kifele bolyongtunk egy ideig :)
CTG: talán rendeződik, bár én már nem kísérletezem: péntekenként a Róbertre kérem a vizsgálatot. Full luxus, gördülékeny, és max. fél órát kell várni (ill. ez is csak akkor, ha nem jelentkezel be előre)
Ez a hétvégi bográcsozás nagyon jól hangzik, remélem jó időtök lesz :)

Lamme: majd írj szerdán, doki után! Remélem, semmi komoly!! Csajszikról tehetnél fel friss fotóat :) Kösz az ivással kapcs-s Rásokat. Tervezek bevinni min. 2 1,5 l-es vizet, meg van itthon ilyen 1 m-es buli szívószál, tuti jó lesz oda, még ha el is vágom fél m-re :)

Képzeljétek, sógornőmnek ma kellett befeküdnie a kórházba, mert nem indult meg eddig a babája. A doki azt mondta, 10 napig szokott várni. Az szerintem rengeteg, remélem, megindul neki addig!

Velünk: ma volt az utolsó munkanapom, elég aktívan telt. Fura lesz, hogy hétfőtől másnál csöng majd a céges mobilom. Este még férjem rokonának ballagásán voltunk. Ált. iskolai ballagás, de hatalmas, sátras vacsit csaptak a szülők vagy 40 rokonnal. Minek??? Mondjuk ott a kisvárosban ez a szokás, de nekem akkor is fura (mi pl. az esküvőn is 6-an voltunk össz., majd 1 hónap ázsiai nászút 4 országgal. Anyagilag még kevesebb, mint egy átlag 100 fős lagzi...)
Holnap Balcsi utoljára (most a szülőkkel), vasárnap jövünk haza. Remélem, tudom kicsit napoztatni Pankát :)

Pussz, jó hétvégét mindenkinek!
vumenke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?