A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Még egy kérdés, van vkinek közvetlen v. közvetett tapasztalata csanákról? Természetesen általánosságban. Pl. böli v. csana? Esetleg jöhet priviben is. Talán Indi, te leszel az emberem? :wink:

Kép Kép
curse

köszi mindenkinek, már sokkal jobban vagyunk! Lili 99,9%, Isti 90, apafej és én már hibátlan :)

a gyerekszobában van 2 matrac is (itt alszanak a nagytesók is, ha nálunk vannak) és szoktam Isti mellett aludni, ha úgy akarja, de aztán ha Liliróza ébreszt, utána már a saját ágyamba szoktam visszamenni, mert az kényelmesebb. Altatásnál meg az sem használ, ha a kiságya mellé fekszem - semmi se használ...

most is az előbb sikerült elaltatni, pedig 7-kor fürdött, és azóta már megmasszíroztam, hosszasan dögönyöztük és fárasztottuk, simiztük-énekeltünk-meséltünk vagy 1 órát, pedig 2x is volt ma levegőn, délelőtt napköziben is volt, délután rengeteget játszottunk, tornáztunk is, meg takarítottunk, szóval nem lehet azt mondani, hogy nincs lefárasztva. Részemről én már ágyérett vagyok, megyek is :roll:
jó éjt

votiv 8)
votiv

Indi, Bóbita? azt is ismerhetik sokan. Nálunk ez és az Este jó visz mindent. Közben a tarkót/hajat kell simogatni. Csak azt nem tudom, hogy növesszek 3. kezet? :lol: Meg a Micimackó, zik-ziknél csikizéssel. Hát arra mondjuk nem alszanak annyira el... :lol: Én is nagy éneklős vagyok. Szegény szomszédok. Ha olyanom van, kiüvöltöm/táncolom/tombolom magamból a kedvenc zenémre. JÓÓÓÓÓ. Utána meg szégyenkezem. Na, ez a mi civilizált világunk baja. Ha véletlenül ösztönös vagy, utána röstelkedsz. Szegény gyerekek, nekik is ezt tanítjuk. Ne nevess annyira, csöndesebben beszélj, stb. Ha meg nem, akkor neveletlenek? BRRRRR.
zsugyu

Curse :) Votiv Istókja CsaNa-tag :wink: Úgyhogy tőle kaphatsz infokat, én ugye csak szeretnék az lenni, de egyelőre ezzel egyedül vagyok.

Mindenképpen emberfüggő. Ha jó asszony az illető, akkor csakis a CsaNa- márha meg tudjátok fizetni. Mert ott egy emberre 5 gyerek jut, illetve 7, ha van egy segítő. Ezt semmilyen szuper bölcsi nem tudná überelni, de én nem ismerek jó állami bölcsiket - majd Neet abban kiokosít.

Én olyankor szoktam ideges lenni amikor valami feszítő helyzet an: rohanni kell valahová, oylankor persze nem lehet kiszedni a kakis pelusból anélkül, hogy minden kakis ne lenne, meg öltözés is reménytelen, no meg mostmár gyakorlatilag a másodperc tört része alatt borítja magára a gázról a tejeslábast, közben kiborítja a kukát és a kávét és még pacsmagol egy kicsit a macsak tányérjában. Na ilyenkor és eléggé ideges tudok lenni - mert hát itt mi mindenért kikapunk ugye.

DE: ilyenkor villámgyorsan eszembe jut, hogy miylen gyorsan lesz belőle iskolás, és mennyire nem kell már majd neki az anyai gyengédség, mert ott lesznek a haverok, meg az autók emg katonák meg mittoménmicsodák. Szóval most van itt az idő a szeretgetésre, ki kell használni. És ezzel meg is szoktam nyugodni.

Barbi :) Palya Bea foylamatban :)
indianyo

Votiv :) hát akkor most én küldöm a pluszenergiáimat az elmúlás nemiszervére, vigyázz magadra! Én értem, hgoy mindent megteszel Istókért, amit csak lehetséges - ugye egyszer ezt te magad is elhiszed majd? :)

Zsuzsi :) szeretlek, anyafej, csak annyit mondhatok :)
Úgy tudom, csak W-kezdeményezsé van Szfváron, ovi még nincs, akkor pedig az iskola még jó messze van... de a www.waldorf.lap.hu-n ellenőrizheted, gombamód nőnek ki a földből az ovik - igaz,előtte sokáig szervezik őket.
indianyo

CSak bekuukk, mindenkinek szép estét, vagy inkább éjjelt!
Votiv, tarts ki, de wzt nwm is kell neked írni, annyira klasszul kitartasz! +!
Indi, kiegyezünk egy döntetlenben lustaságilag? :)
Hűű, NUk, sztem is tesztelj!
Barbi, nekem sem akarták elhinni,h az enyém, ráadásul mind a 2! :)
Ezek tök jól esnek...
Rylie, cápcáp :mrgreen:
No L aludni, mert holnap (is) hulla leszek. (Pedig még valamiket akartam írni...)
rídonli#

Zszsi :) emiten van egy elérhetőség Szfváron:
http://www.aranyalmafa.hu/

Elég töketlen banda (bocs tőlük) már évek óta szerveződnek, de nincs nagy látszatja - itt az ideje, hogy odamenj és rendet csinálj, egy rendes szűz ha kezébe veszi a szervezést, az meg van szervezve :lol: Viccet félretéve tényelg évek óta olvasom, hogy ekkor meg akkor terveznek valamit, de mozgás nincs - márpedig szülői mozgás nélkül nem megy - kívülről ezt helyettük nem szervezi meg senki.

Jójcakát
indianyo

Nem tudok aludni, úgyhogy még gyorsan kívánok boldog születésnapot Lillusnak és Orsikának a Másáéktól! És Dóra Katijának utólag is bódogot!!!

Kép
indianyo

Ezen kívül a Beatrix nevű kedves olvasóknak is küldöm a névnapravalókat a mai napon meg mindenkinek aki szereti

Jónapot
indianyo

Milyen jó, h van egy ilyen Indink, aki mindent fejben tart (vagy ügyesen puskáz ;) :D

Boldog Szülinapot Lilla és Orsika és Katika!
:D :D :D

És persze éljenek a Beák is. :)

És ezennel hivatalosan is bejelentem a 2007es esztendő nyarának végét. Kihúztam a mediből a dugót.... :cry:

Curse,
Fibi,
Indi,
persze, h a csípés odavissza műkszik. :D

Curse,
mi már beszéltünk élőben a bölcsiről, annyit hozzátennék még, h mivel egy csoportban max 12 fő mehet és ebből sajnos 4-5 gyerek folyton beteg, igazából sosincs teltház, max 7-8 gyerek van bent. Ez elsősorban Eszter csoportjára vonatkozik, de más bölcsis anyukáktól is hasonlóakat hallok.
Ez (leányka utca) nem egy extra bölcsi, nincs pónilózás meg bébiangol, de egész nap az udvaron vannak, ha lehet, és az udvar nagy és szép, jó kis játékokkal, bent is jópofa, hagyományos játékok vannak, barbit még nem láttam, de igazi hajasbabát, macit, labdát annál inkább, meg kockát, stb, és festenek, tornáznak, ugrálnak, énekelnek, stb. Sztem ez egy kétévesnek épp elég. Ami nagyon szimpi még, bár nem próbáltuk: haza lehet kölcsönözni bölcsis játékokat, könyveket, stb (bár lehet, h ez is általános, nem tom). És van egy Kuckó játszóház is, ahova heti pár alkalommal szokták vinni a dedeket (bölcsin belül), itt már lehet szokni a hely szellemét, de mi ezt kihagytuk. És saját konyhán főznek egész jókat, csak a kajáért kell fizetni (kb 300 ft per nap).. nem tom, mondom, semmi extra, de nekünk eléggé szimpatikus és bevált és nincs is másik választásunk, úgyhogy ezt szeretjük és ennyi. :D
Ráadásul én sosem hittem a nagynevű helyek létjogosultságában, iskolába is oda fog járni, ami lesz, nem válogatunk, úúgyis minden azon múlik, h milyen a tanítónéni, és az kb októberre, novemberre derül ki... nem az számít, h mennyire "fejlesztenek" és milyen színű a fal. Sztem. (persze ne legyen egy lepukkant, vaskalapos, rossz kisugárzású hely, de ezt az ember egyből felméri, ahogy belép a kapun, sztem.)

Vot,
jó olvasni, h gyógyultok. : Isti lefárasztása: ehhez nem tudok mit írni, amiket leírtál, azok 2 gyereket is lefárasztanának. (Esztert most a bölcsi fárasztja ki elsősorban annyira, h 7kor már csak lézeng, 8kor már szuny és reggel fél 7ig tart ez az állapota.)

Tegnap is olyan fáradt volt, h gondoltam, kipróbáljuk a dvd-t, végülis már lassan 3 éves... hát... kövi hsz.em tartalmazza az élményt.
neet
neet

Szal rajzfilm. halacskás. Némó.. csak az elejét néztük meg meg a végét (kb 15 perc össz), mivel eddig 7 percnél többet nem sikerült a tv elé tapasztani a gyereket, gondoltam, elkezdjük nézni, azt lesz, ami lesz. Háát, amikor a cápa megeszi az ikrákat, már éreztem, h gáz lesz, na de amikor Némót kifogják és Apuka úszik utána ... ilyen elkeseredetten és kétségbeesetten sírni még sose láttam Esztert... :cry: :cry: :cry: úgyhogy gyorsan eltekertem a végéig, happy end ugye, de amikor Némó ismét iskolába megy és apuka integet neki, Eszter ismét vígasztalhatatlanul zokogta: "-Sír Némó apukája! SÍR AZ APUKÁJA!!!" Úgyhogy megmagyaráztam, leállítottam, visszatekertem, újra megnéztük... de hiába, a végén 2x is sírt, úgyhogy ezt hagyjuk. :roll:

Ellenben: 2 napja a víz alatt végigúszta a medencénket!!! :D :D :D (csak a hasánál tartottam, ő meg kalimpált a lábaival) wow
neet
neet

Zsan: a pszichológusnak az a dolga, hogy mindent fenntartás nélkül elfogadjon a paciensétől. :D Vagy talán mondta, hogy simán el tud képzelni téged SS-ként? :wink:

Magamra vettem a Bea-köszöntést. Köszönöm. :)

Kép
Kép
tinu

Kihúztad a medidugót, osztán cipőd van-e, cinegemadár? :)

[quote]C írta:urse,
Fibi,
Indi,
persze, h a csípés odavissza műkszik.

Ezt nem értem :( részemről minden oda-vissza, de milyen csípés?

Az okosságokat Ancsi táblájából tudom - már ha a kedves kollégák megadják adataikat, ugyi... a maira meg egyszerűen azért emlékszem, mert közel vannak az én szülipomhoz. (hiába, mindekinek maga felé, ugyi :wink: )
indianyo

Tinu :) reméltem is, hogy magadra veszed :)
indianyo

Indi,
hát csípjük egymást, teccikérteni? :)
neet
neet

Eszti ügyes kis halacska :D

Curse, ha jól csinálják a családi napközit, semmi különbség, ill abban van, hogy ezért fizetünk, nem csak a kajáért (nekünk is 300ft). A mi környékünkön 4-5 CsaNa is van, és jó nagy eltérések mutatkoznak, egyikben 70 az egész havi ellátás, a másikban 40. Egyikben olvasni tanítják az egyéveseket :shock:, a másikban koszosan és meztelenül fetrengenek az udvaron :shock: :shock: Egyikben képzett ovónénik dolgoznak, a másikban 500 ft-os órabérért betanított munkások háromcentis műkörömmel...
Én megnéztem az összeset a környékünkön, az alapján választottam.
Elsősorban az óvónénit néztem, de ez becsapós, mert azóta mióta Isti idejár, az az óvónéni már nincs, aki nagyon tetszett :? viszont a másikat régről ismerjük, a fejlesztőben dolgozott azelőtt, és ő is ismerte Istit, ez nagyon sokat számított!
És van egy új óvónéni is, fiatal, főiskolás még, de nagyon lelkes és ügyeske, és Istinek nagyon tetszik, úgyhogy kit érdekel, hogy skorpió van a bokájára tetoválva? :P
Nekem az is fontos volt, hogy legyen többé-kevésbé stabil napirend, és foglalkozzanak is a gyerekkel, persze normális dolgokat - gyurmázzanak, nyomdázzanak, hajtogassanak, mondókázzanak, énekeljenek...
És ebben is nagyon klassz ez a CsaNa - főleg a fejlesztős óvónéninek hála, mert lisztsógyurmáznak és babbal-lencsével díszítik, krumplinyomdáznak, rajzolnak, szinte minden nap van egy fél-3/4 óra szöszmötölés, ráadásul természetes anyagokkal, ami több mint szimpatikus :) és levegőn is vannak legalább 1 órát (rossz időben meg ugrálóváraznak bent), tízórai után (ami fél10-kor van, és tök pontosan tartják)
Fontos volt a hely is, de ez már tényleg csak 3. körben, hogy tiszta legyen, kellemes, és NEM BALESETVESZÉLYES. Itt minden konnektor be van dugaszolva, szépen van nyírva a füvük (saját kis játszóterük is van, ez már a luxus kategória :), egyszerűek, de kedvesek a játékok, van háziállatuk is (2 teknős, akiket etetnek-gondoznak), és minden nagyon kis tüchtig, rendes, minden gyereknek szekrénykéje van, jele van, akár egy oviban :)
Inkább nem is mesélem, miket láttam máshol :roll:
És végül az is szempont volt, hogy megfizethető legyen, és fura de valahogy a legunszimpibbek voltak a legdrágábbak :P
Most kajával együtt 25e-ből kijön egy hónapra Isti napközije, úgy hogy heti 2-3 napot jár. A teljes hónap itt 40 lenne.
Még egy klassz dolog: a CsaNában nincsenek elhatárolt csoportok, se korcsoportok, és együtt van mindenki az 1 évestől a 3 évesig, és ez rengeteget számít a gyerekeknek, hogy miket látnak/tanulnak egymástól, a nagyok segítik is a kicsiket, és nincsenek sokan ahhoz (általában 3-7 gyerek van, de szept-től picit többen lesznek és nem lesz ennyire változó a létszám), hogy mindenki mindenkire figyelhessen, és az óvónők akár egyenként is foglalkozzanak velük.
Végülis bár nem ezzel reklámozzák magukat, minden adott a reformpedagógiai szemléletű neveléshez :) :wink:

votiv 8)
votiv

Boldog szülinapot Katának, Orsikának és Lillusnak! :D és boldog névnapot Tinunak és Beetrixnek :D
Kép

votiv 8)
votiv

Indi,
sztem a csípés alatt Neet azt érti, hogy birjuk egymást :) mert én is, meg Curse is irtuk, hogy birjuk a dumáját :lol:

Neet,
akkor jo :D
és télleg vége a nyárnak, éjjel fáztam rendesen, most meg zoknit keresek asszem mindjárt....
és még tegnap akartam irni, hogy én is ezen agyaltam, hogy mi lesz az oviban, ha B nem ismeri a Thomast meg tsait. De sogornöm szerint a gyerekek kivágják magukat (ö fia igy tett anno), meg halandzsáznak. Hááát, nemtom. És Eszci édes lehetett, ahogy megsiratja Nemot. Nincs vidámabb mese? :wink:

Zsuzsi,
köszönöm, aranyos vagy, hogy drukkolsz! és tanulással kapcsolatban is értelek :) én is probáltam autodidakta modon spnayolt tanulni, de én qrvalusta vagyok ( :lol: ), és mindig abbamaradt, aztán kezdtem elölröl, de addigra mindent elfelejtettem. szal nem volt értelme. én csak ostorral tudok bármit is 8)

Curse,
Te meg ne mondj ilyeneket, légyszives! :wink: Én biztos vagyok benne, hogy nagyon szereted Adélt, és már az is nagy lépés, hogy felismerted, hogy nem ugy akarod nevelni, mint ahogy anyukád Téged. Azzal szvsz nincs baj, hogy nekünk is vannak igényeink, és idönként elfogy a türelmünk, stb.

Beáknak boldogot! Csajokat Istenke éltesse még sokáig! :)

KépKép
fibi

MPATR!

üdv itt :)
dúlát természetesen beengedik, de az én dokim kötözködött, hogy családtag csak 1 lehet bent a szülőszobán, úgyhogy ha tényleg akarok dúlát bevinni, akkor annak képzett, igazolvánnyal rendelkező :shock: dúlának kell lennie, nem ám csak egy akármiféle asszonytársnak... Különben családtagnak minősülne, és akkor a párom kint kellene hagynom :?
végül így maradtam a páromnál :?
szóval ezt az orvossal is tisztázni kell, de alapvetően nincs akadálya...

Hogy mennyi ideig maradhattok együtt a bébiddel, sajnos mostanában egyre inkább attól függ, amit már a többiek is jeleztek, hogy van-e hely/szabad szoba erre. Régen is voltak zsúfolt, frontos, teliholdas napok rengeteg szüléssel, és tudták kezelni ezeket a helyzeteket. Húsvét vasárnap du. összesen 7-en szültünk, mégis szuperul megoldották, mindenkinek volt helye. De azóta felvettek a kórházösszevonások miatt 12 új dokit, így értelemszerűen gyakrabban van tumultus, és néha picit nagyobb...
De ha már rutinos másodszülő anya vagy, szeretni fognak, és nem is marasztalnak majd nagyon, ha nincs gond, akár 72 óra múlva haza is mehettek :)

Kézzel tágítás és infúzió abszolút dokifüggő, illetve ha "indokolt", akkor a Jóistenke se ment meg tőle. Én már az elsőnél szerettem volna mindenféle beavatkozás nélkül szülni, ehhez képest egy 21 órás, igazi műszülés lett belőle, amit nemigen tudtam feldolgozni :(
A másodiknál csodásan haladt minden, egészen a burokrepiig (Márti, ez is orvosfüggő, hogy egyáltalán csinálnak-e, de a legalternatívabb dokik is javasolják sokszor, ha már teljesen eltűnt a méhszáj, és még áll a burok), ezt azért kellett, mert túl rövidek voltak a fájásaim, 20mp-esek, és nem akartam az infúziót, abban bíztam hogy a burokrepi elég lesz, hogy felerősödjenek a fájások. No de aztán nem volt elég tiszta a magzatvíz, mire azonnal belémlőtték az infúziót, és fél óra alatt kiugrasztották belőlem a gyereket...
Szóval ha felmerül még a halvány gyanúja is akár, hogy veszélyben a gyerek, akkor nincs "kívánságműsor"... egyébként meg dokifüggő, hogy kinek milyen fejlett a beavatkozási kényszere :P
enek ellenkezőjét is rengetegszer hallottuk már, hogy azért panaszkodtak kismamák, hogy hagyták őket 1-2 napon át is vajúdni, és nem avatkoztak be :wink:

A rettegett doki a Szánthó adjunktus úr, és van egy "rajongói topikja" már itt a babaneten is :twisted:

Ha dokit nem, de szülésznőt fogadsz, az is járható út ám! Ha szülésznő kiáll érted és képviseli az érdekedet, ismeri a dörgést meg a dokikat, akkor már nem történhet veled semmi kellemetlen.
Leni szült úgy, hogy a dokija elutazott, és épp Szánthó volt az ügyeletes :x, de a szülésznője, Molnár Gabi megmentette a helyzetet :)

kellemes pocakosodást!

votiv 8)
votiv

Ismét köszönöm a köszöntéseket. :D

Zsan, még akartam írni, hogy ha tudsz, van időd, akkor szerintem mindenképpen menj el bőrgyógyászhoz. Vagyis én tuti elmennék. De ebben én is parázós vagyok. Mert ha valami gond van, akkor nagyon gyorsan tud terjedni és nem biztos, hogy jót tesz neki még egy kis napsütéses tengerpart.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok,

Gyors bekukk a munkahelyről :lol: amit a kollegák nem látják, legalábbis én azt gondolom, hogy nem.

Neet: köszi neked a legutóbbi "cukros" hozzászólást, sok mindenre ráébresztettél. :lol: Viszont sajnos a fehércukor nekem nem jöhet, mert nagoyn nagyon beteg leszek tőle, de a többiben teljesen igazad volt. És igyekszem nem savanyúcukorka lenni. :lol:

Felújitásunk csodásan halad, holnap ha minden igaz munkik el és kezdhetek takaritani, nagyon szép lett minden, az más kérdés, hogy kb. kétszer annyi lett, mint gondoltuk. De szuper, Fanni szobája kicsit túl rózsaszin, de neki tetszik. :lol:

Indi: lehet, hogy egy helyen fogunk dolgozni majdan? Persze teljesen már témában? P. Beát én is kérhetek?

Tinu: Boldog névnapot.

Orsinak, Katának, Lillusnak pedig boldodgságos születésnapot.

Denizsa: tök szuper a kép a srácokról. És múltkor láttalak titeket az utcán, de nem mertem rátok dudálni, mert láttam Bálint fent áll, mondom le ne szédüljön onnan. :D

Szép őszi napot mindenkinek

Kép
Kép
johanna1975

Lillának, Katának, Orsinak boldog szülinapot, a Beáknak bódog névnapot innen messziről is. :lol:

Indi :) , köszi, nézem őket, oszt meglátjuk mit tehetünk.

Neet :) , most, hogy írtad a tévés affért, eszembe jutott, hogy nálunk az első "élmény" a Süsü volt. Beni az első 5 perc után úgy sírt, mert az apukája (az a rohadék) kitagadta Süsüt. Szóval akkor fékeztem én is sokáig, és nem érdekel, hogy begyepesedett vagyok, de most (9 éves) sem nézheti meg azokat a filmeket, amiket "már az összes barátom nézheti". Hát igen, maradi banya vagyok. :cry: Még így is úgy gondolom, sok nekik az infóáradat, a média, de nem tudom az egész folyamot lefölözni, csak a nagyon durva szemetet. Úgyhogy jól csinálod. Ráér még az a gyerők offé lenni rajzfilmekből. És oviban -főleg az első pár évben- azért még nem ez számít, úgyhogy EZEN ne aggódjatok. Legyen az a kiskölyök KÖLYÖK. Később meg megtanítani, hogy letojom a csúfolódókat. (na ez a nagyon nehéz, hisz még nekünk is nehezen megy)

Votiv, az már jó, hogy jobban vagytok. Éjszakához csak kitartást kívánhatok. Ötletem nincs, szerintm ti már mindent kipróbáltatok. :)

Fibi, akkor ostorra fel! :lol:
zsugyu

Szülinaposok,
BOLDOG DZÜLINAPOT!

Beatrixek,
boldog névnapot!!

Márti,
burokrepi dokifüggő.
Minden gyerek más dokival született, másodiknál 4 ujjnyinál repesztett, de ettől gyakorlatilag kifolyt a gyerek is a vizzel együtt... :?
harmadiknál már nem volt méhszáj, de a mellettem állók kérlelték a dokit,h ne repesszen, és végül is belement, és mielőtt kibújt volna a feje, akkor repedt meg a magzatburok, immáron (életemben először) MAGÁTÓL!!!!!!!!!!
hálás, hálás, hálás anyuka!!! vagyok én...

Votiv,
jobbulást még, akinek kell!!! :lol:

Tinu,
igen, én is elmennék, de elriaszott, h először körzeti, és csak utána bőrdoki...túl sokk...
kéne egy jó kis magán bőrdoki. Ismer vki itt a kerületben???

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Johi :)

[quote]I írta:ndi: lehet, hogy egy helyen fogunk dolgozni majdan? Persze teljesen már témában?

Én ma nagyon értetlen vagyok, ezt mire írtad?
indianyo

Tinu,
jé, te Beja vagy? Nem is tudtam! Akkor boldogot még egyszer! :D :D :D
És rejtőzködő Beetnek is. :D

Johi,
fehércukor: bocsi, nem tudtam. És barna? Vagy cukor általában? Diabétesz? :(

Zsan,
jajj, ne írj már bőrdokiról meg anyajegyekről... mert én is fosok pártól. :(

Zsugyu,
kösz, ez megnyugtató volt. :)

Fibi,
van vidámabb mese, de az nem igaz. ;) Miután a csapból is Titanic folyik, elmeséltem neki, lájtos verzióval. Gyors kapitány, jéghegy, bumm, kis mentőhajókba utasok, várták a segítséget, jött, mindenki haza.

Ma is izgalmas nap a munkahelyemen. :mrgreen:
neet
neet

Neet: hát köszönöm. :)

Kép
Kép
tinu

Orsikának, Lillusnak és Katának BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :D

Tinu,
BOLDOG NEVEDNAPJÁT! :D

Votiv,
De jó, h jobban vagytok :D A kifárasztásról nekem is az jutott eszembe, mint Neetnek, h ennyi dologtól két gyerek is simán lefáradna :? Komolyan mondom, h csodállak, hihetetlenül türelmes vagy.

Indi, Votiv,
Nagyon köszönöm a csana infokat, sokat segített :)

Neet,
Akkor jó :D Némó rajzfilm :(

Egyébként én sem vallom azt, h egy gyereket oviba, meg bölcsibe már oktassák különféle dolgokkal. Úgy vagyok vele, h gyerek és élvezze ezt az állapotot, ráér majd a suliban utálni a tanulást. Bár azért abban sem vagyok biztos, h ezzel a magatartással segítek-e Adélnak vagy jó nagy hátránnyal fog indulni a suliba :roll: :?

Fibi,
Persze a szeretet megvan, imádom a csajomat :D Csak idegesít, h a türelmem nagyon hamar elfogy :roll: :oops:

És alvásos dolognál egy kicsit túloztam, mert imádtam, amikor a csajom rajtam v köztünk feküdt mint egy kis csomag :D Csak azóta nőtt és hízott is és így már időnként elég kellemetlen volt a rajtunk ill. a köztünk alvás azon a pici ágyon. De én azt vettem észre, h a csajomat egyáltalán nem zavarta a saját ágyban való alvás. Első nap, amikor áttettem nem is sírt, reggeli aludt és másnap és rákövetkező napon is így volt stb. Innentől kezdve aludta/alussza át az éjszakákat. Mikor köztünk volt, egyszer biztos kelt éjszaka. Szerintem neki is sokkal kényelmesebb egy nagyobb helyen durmolni, mert helyigénye aztán tényleg van :lol:

Zsu,
Nem semmi lehetett az átrendezés. Égési sebednek pedig bulást!!!

Kép Kép
curse

Curse,
nagyon értelek! nekem is viszonylag hamar elfogy a türelmem, föleg pl amikor B alszik, Ábel viszont csak 20 percet bir aludni, és nem tudok semmit csinálni, amit csak akkor birok ha csend van és nyugalom :? ilyenkor, (pár napja ez van), marha nehéz.... (föleg fél 6-os keléssel.....)
fibi

Indi,
Köszönöm a választ. Épp itt van Elvira és én ahelyett, hogy olvasgattalak volna benneteket lecsót csináltam és növényt vettem (majd megszakadtam) és csupa ilyen..... fura dolgokat.
Kösz, hogy válaszoltál, megyek este (vmelyik este) és nézem a w. topikot és séta előtt pár nappal újra írjátok? (HOrdozós séta).
Egyébként én majdnem minden nap olvasok - olyan rejtőzködős fajta vagyok. Állok a kompúterem előtt, kezemben 9 kg-nyi gyerek, másikkal folyamatos szó-kontaktus és nem ülök le. De így legalább olvashatok.

Móni
Kép
Kép
monisa

Lillusnak, Katinak és Orsikának boldog szülinapot!!
Beetrixnek és Tinunak boldog névnapot!!

Kép
denizsa

Ja , az lemaradt a végéröl hogy aztán rámvigyorog, én magamhoz ölelem, beszivom a tejecske illatát, és már semmi bajom nincs, söt hálát adok az Égnek, hogy 2 ilyen édes, szép gyerekem van.
fibi

Monsia, ez az állva olvasás mennyire ismerős !!!

Pont ma fogalmazódott meg bennem az óhaj: de jó lenne egy álló ember szemmagasságábal helyezett monitor, plussz egy magasan lévő billentyűzet!!!!! :roll:

Szerettem volna kérdezni tőled, hogy voltál-e az Indi Ágija féle hordozós tanfolyamon és segített-e neked?
Köszi a választ előre is!!!!

Szülinaposoknak boldog öregkort, Beákat éltesse a Jóisten! :wink:
leni

Curse! Szerintem próbálj lazítani!
Komolyan mondom!!!
Első gyereknél még én is szenvedtem a "tökéletes anya akarok lenni" szindrómában :wink: :lol: Második kőccel eszméletlen sokat adtam le a saját magammal szemben támasztott követelményekből :oops: Ellenben sokkal kevésbé vagyok paraanyu, és a környezetemet sem akarom meggyilkolni annyira, ha nem úgy érnek a gyerekhez. (magammal szemben elnézőbb lettem, mint a környezettel szemben... khm, khm...)
Szóval: előtte én is szinte sajnáltam, hogy én vagyok az anyja, most meg már úgy vagyok vele, hogy tán még örül is ez a két maki, hogy legalább anyja van, meg jófej apja...

Szóval:elő a relax fotelt és tessék szépen megszeretni a HIBÁKAT!!!

(veszem is elő én is, mert van még mit "lelazíuljak".... :wink: )
leni

Zsanci, én a helyedben felhívnám a homeós dokinkat! :wink:

votiv 8)
votiv

Curse: tudom én mi a te bajod ! 8) Én pontosan úgyanígy éreztem-viselkedtem mint te egészen addig amig egymásra nem cuppantunk a szomszédainkkal! Lévén anyuka óvónéni igy 6 hétig itthon volt, a lányának suli szünet és a 4,5 éves Zsombi meg Kamilla játszótársa. Az egészben az a lényeg, hogy nap mint nap tudtam értelmesen beszélgetni felnőtt emberrel és igy nem punnyadtam bele a saját gondolataimba! Hiába no egy 19 hós okos-értelmes kislány nem volt elegendő partner számomra :oops: és sokszor azon kaptam magam, hogy magamban monologizálok, meg extra türelmetlen vagyok meg amiket írtál te is magadról! Viszont amióta együtt lógunk a játszón sokkal oldottabb vagyok! Sajna szomszédasszony is dolgozik már és Zsombi is megy oviba jövő héttől szal lehet, hogy megint hülye leszek én is hamarost.... :roll: Szal a lényeg, hogy nincs ott a közeletekbe valaki aki szintén gyerekes és akivel nap mint nap lehetne közös progikat csinálni??? Hidd el lemenne rólad a feszkó és elfelejtenél azon gondolkodni, hogy rossz anya vagy ;)

Zsu hsz után jutott eszembe, hogy enyém Anyut én nagyon szeretem persze és hihetetlen erős nő, hogy a sok nehézség árán úgy nevelt fel minket ahogy tette (iszonyat sok lemondás a részéről)! És nagyon sok pluszt kaptam-tanultam tőle, de emellett volt egy-két negatívum is és érdekes mód pont ezek a negatív dolgok csengenek vissza a saját szavaimban sokszor ?! :roll: Hogy ez miért van az jó kérdés.. :?

Votiv: nektek meg akkor sok-sok +++++++++++++++
passz, hogy Istókhoz mi lehet a kulcs, de lehet, hogy majd csak az idő hozza meg az eredményt..

Den: óóó nem vagyok én zseni az ICn tanulással!! :oops: CSak vannak bizonyos dolgok amikre jobban áll az agyam. Pl deriválni asszem ha Bpről mennék Kamcsatkáig vonattal akkor se tudnék megtanulni! Másrészt volt nekem egy kemény ámde nagyon jó töritanárom aki vette a fáradtságot és sok-sok órát áldozott arra, hogy megtanított minket jegyzetelni! ill jegyzetből tanulni! Most látom csak, főleg a többiek jegyzetét látva, hogy ez mekkora kincs!! Ennyi az egész 8)

Neet: én a Vukon is mindig sírok a mai napig :oops: szal teljesen megértem Eszcit Némóval kapcsolatban! És szerintem semmivel sincs lemaradva!!!
és muszáj volt kihúznod a medidugót?? most akkor miattad van vége a nyárnak :cry: 8)

Zsan: anyajeggyel azonnal húzzá el a bőrgyogyóhoz!!!!! A növekvő anyajegy az nem játék!!
Magán dokit Ancsi mondott 1x nekem aki valahol a Bocskain székel!

Alvás: szeritnem most egy kissé átestünk a ló ama másik oldalára, merthogy lassan az jön le nekem, hogy aki nem alszik együtt a porontyával minima 10 éves koráig az vlamit nagyon elqúr!! :mrgreen: Szal azért én tökéletesen megértem/elfogadom azokat akik képesek másik szobában másik ágyban altatni a dedet és ez nem hiszem, hogy maradandó károsodást okozna a dedben ;) Igaz Eszci és Füles? Mondom ezt én aki nem bír másik szobában aludni a ded nélkül :P

És a minap taliztunk egy kismamival akivel épp szóbajött a kórház téma és háborogva mesélte, hogy ki votl akadva mert nem lehetett a babájával. Én meg mondtam, hogy ilyen nincs mert törvény adta joga a szülőnek a gyerekével lenni. Aztán kiderült, hogy azon akadt ki, hogy csak egy kempingszéket kapott alvásra és inkább hazament aludni és bent hagyta az 5 (!) hetes babáját éjszakára!
Na én ezen :shock: akadtam ki, mert én meg erre lennék képtelen?!

PGabi: hogy vagy????

Szülinaposoknak fülük érjen bokáig Nevenaposoknak meg illatos virágokat!

És a sok szófosás után kérdeznék is egyet:

Tiétek gyermekek mennyit isznak / nap?? és nem alkoholra gondolok :)
Merthogy a Hban 1200 ml volt rajtunk számonkérve és most azon filóztam, hogy lehet, hogy azért jön Kamillára annyi baj, mert örülök ha 6 dlt megiszik egy nap :? Most jobban odafigyelek és állandóan traktálom az ivással de nem sok eredménnyel :roll: Erre nincs ötletetek?

Rylie
rylie

Menzeszes h.sz.-eket mindenkinek köszi, akkor nem rohanok a nődokihoz...

Márti :) Örülök, hogy Csabi talpa szépen rendbejött!! :D Burokrepesztés nekem nem volt, mert mindig magától repedt meg, de valszeg a doki dönt egyébként. :roll: Engem a szülésznőn kívül az ügyeletes doki is mindig megviszgált 1x a felvételkor.

Zsugyu :) Gyerekszobapakoláshoz gratula! És hogy tudtad elrakni az apró/kicsi dolgokat úgy, hogy a nagyok hozzáférjenek, de a kicsi ne? vagy megbeszélted velük, hogy játszanak és aztán visszateszik?

Votiv :) De jó, hogy meggyógyultatok!! :D

Curse :) Sztem Te nagyon is jó anyája vagy Adélnak!! Ő tuti nem cserélne le!! :wink: :D Rossz napjai meg defektjei mindenkinek vannak, senki sem tökéletes, ugye tudod?! :wink: Csaná-t miért kérdezted? meló lesz mégis?

Neet :) Gratula Esztinek az úszáshoz!! :D Némó-videó :( Anno 1x velem is kénytelen volt anyám távozni a moziból a matinéról, amikor kisállatokról szólt a mese :? Szerencsére B-t még nem érdeklik a tv-mesék, így nem is "erőltetem", a reklámok bezzeg annál inkább :evil: de azokat meg nem hagyom neki nézni :mrgreen:

Johi :) Szuper, hogy kész a felújítás! :D Most már nem úszod meg a látogatást, mert egyszer mégnézzük, okés? :wink:

Fibi :) Én is nagyon tudom díjazni a gyerkőcök szinkronalvását, csak nem mindig jön össze...

Kép
Kép
denizsa

Rylie,
P. keveset iszik. Főleg azért, mert én egyfolytában iszom (még éjjel, álmomban is). Azért a gyümölcsöt, főzeléket is számold bele!!
P-t itatni kell, úgy értem sokszor mondani és csak vizet és zabtejet iszik. (sört még nem kap szegénykém)

Móni
Kép
Kép
monisa

Leni :) relax fotel rulez :lol: :lol:

Zsan :) Ancsi ajánlott anno bőrdokit itt a ker.-ben. Én itt voltam egyszer pár éve: http://www.dermamed.hu/

Rylie :) Vuk-on én is :cry: :oops: Ivás: Bálint kb. megissza az 1200 ml-t, bár ő idősebb Kmaillánál és lehet hogy ez kevés :? Én is paráztam az ivás miatt, mert bmilyen szomjas, vízből max. 3dl-t iszik meg, így jött a kiegészítés gyümilével és kakaóval. A kakaót régebben tápszerrel, ma már tejjel (ill. fele tej-fele víz) csinálom, imádja, tul.képpen ebből iszik a legtöbbet :roll: de legalább iszik... A másik meg a rendszer, igyekszem mindig ugyanakkor kínálni (ébredés után, indulás előtt, stb.), így megszokta, hogy akkor iszunk és már maga is kéri. :wink:
denizsa

Ivás nálunk is nehéz dió....
Mi el is szúrtuk paraszülőségből és vizet már tényleg csak akkor issza meg, ha irdatlan szomjas :evil:
Amúgy meg a hiperekben lehet kapni olyan nagyon natúr almalevet, otthon magunknak csapolós, nincsbenne hozzáadott cukor, színezék és tartósító és ezt még szörpként hígítjuk. Na ebből legalább iszik, de nekünk szerintem max. a napi 6-7 dl folyadék van meg. :roll:
leni

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket! Majd most délután lesz a nagy köszöntés. A párom megpróbál 3-ra hazajönni, vesz egy tortát a Daubnerban és felköszöntjük a Lillust. Nektek elárulom, hogy egy pótkerekes biciklit kap ajándékba egy klassz csengővel és bukósisakkal. Szegényt kicsit megszivattuk, mert azt hiszi majd a Jézuska fogja neki a bringát hozni:)

Ma egyébként az ünnep alkalmából elmentem a régi munkahelyemre és aláírttam a felmondásomat.:) Majd meg látjuk mit találok helyette, de már vannak ajánlatok. A lényeg, hogy du 4-kor el tudjam hozni a Lillust az oviból .

Régen írtam magunkról, de azért időnként olvaslak benneteket. Az igazság az, hogy annyi minden történt velünk az utóbbi időben. Talán a leggázabb, hogy most aug 9-én megint volt egy küretem, mert idén a második terhességem is elhalt. Szerencsére a szövettan nem mutatott ki semmi kórosat, de azért elküldtek mindenféle kivizsgálásra (hormon, genetika, fertőzések).

Votiv, mint homeos specialistát téged akartalak kérdezni, hogy szerinted érdemes-e felvennem a kapcsolatot egy homeos dokival, hogy rendbe tegyem a testem/lelkem? Mit gondolsz?

Aug 6-án a nyaralás után egy nappal tudtam meg és pont akkor tudtuk, meg, hogy a párom egyik legjobb barátja is meghalt 31 évesen (infarktus). Én mondom vigyázni kell a pasikra!

Sokat mászkáltunk nyáron, de az egyik legjobb dolog az Őrségi nyaralásunk volt. Gyerekkel csak ajánlani tudom, annak aki szereti a falusi turizmust!

Lillus hétfőn kezdi az ovit! Remélem jól be fog illeszkedni a vegyes csoportba. Remélhetőleg azért kevesebbet lesz beteg, mint a bölcsiben. A tavaly tél katasztrófa volt.

Holnap kapja a 3 éves oltást. Szegény:(
Tényleg, Votiv annak van valami kivezető szere?

Nochdazu a szemével is gondok vannak, úgyhogy mehetünk szemészhez is, valszeg majd leragasztják az egyik szemét, mert nem egyformán használja őket.

Hát röviden és tömören ezek történtek velünk az utóbbi időben.

Tündériek a gyerekképek és kicsit irigykedem, hogy nekünk nem jön össze a tesó. Viszont mire oda kerülök ti már tök profik lesztek a töbgyerekes praktikákban és lesz kitől kérdeznem:)

Na pusszantás, szép napot mindenkinek!
beetrix

Rylie,
nálunk is az jött be mint Deniéknél, hogy rendszeresen kinálom, ébredés után mindig, evés elött v után mindig. És vizzel higitom a gyümilét, reggel meg a sima tejet is megissza, kakot sosem ivott még. Vizet nálunk is csak nyáron, amikor nagyon szomjas. :?
fibi

Beet,
örülök,h irsz! :lol:
amiket irsz, az már nem olyan szép és lelket simogató, de remélem hamar megoldódnak a baba gondok!!! és párod barátja...rettenetes lehet!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

boldog szulinapot Lillusnak, Orsinak es Katikanak!
es boldogot a nevnapos Beatrixoknak!

Leni, sikerult a kotozes? (en is szoktam kesztetest erezni, h az uj modokat kiprobaljam B-n - de o mar edzett :lol:)

Tinu, gondolom, lehet mashogy is. mindenki eldontheti maga (ill. maganak kell eldontenie), hogyan szeretne/tudja csinalni. en vegervenyesen rabja lettem egy hozzaallasnak (v talan ezt mar nevezhetjuk eletformanak is), ami teljesseggel megfelel nekem/nekunk. en nem tudom mashogy elkepzelni a MI eletunk. de persze ez masra nezve nem jelent semmit :)

Nuk, teszteltel? ne csigazz minket :lol:

Zsan, mikor kerult rad az a 20 kilo? amikor RJ eloadasan lattalak nem lattam rajtad egy deka felesleget sem! :D

Barbi, a multkor tolem is megkerdezte egy no a villamoson, h B az ocsem v a gyerekem? :shock: :lol:

Deni egyuttfurdos kep de szuper :D vizkerdes: jot v semmit....

Curse, ez kicsit meredek, amit magadrol irtal :shock: azert mert idonkent turelmetlen vagy, nem kellene ennyire leirnod magad!!! jo anyukaja leszel a tesonak is ;) :D

Vot, +++++++++++

Beet, szia :D kivizsgalasokhoz drukk, a szomorusagok :( :( es elobb-utobb jonni fog az a baba! :D

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Beet, óóó :( :( :(
homeopata sokat segíthet, igen! írok mindjárt pü-t!
3 éves oltás is DiPerTe, ugyanaz a kivezetője, mint a többinek. Én oltásnap adnék 3 golyót, oltás után 3-at és másnap is 3-at. És ha kell, később még egy adagot.
Kívánom Nektek a legjobbakat, és hogy nemsokára ott dobogjon egy kis szív a Tiéd alatt :)
puszi

votiv 8)
votiv

Drukkoljatok légyszi!!!
tegnap kapta Ignác a 3 hós oltást és ma egész nap hőemelkedése van :? úúútálom az oltásokat!!!! :twisted:
leni

Rylie!
Lencse reggel és este 2-2 dl tejet megiszik az ágyában, és ezen kívül kb. 3 itatónyi vizet, úgyhogy nagyjából 1 litert. ha nem inna tejcsit reggel és este, pont annyit inna, mint Kamilla. mondjuk én pont le akarom majd szoktatni az esti tejcsiivásról (fogak miatt), de nem próbálod ki, hogy elalvás előtt adsz neki 1,5 deci vizet az ágyban, hogy lögyböljön? különben mivel sose kapott ivóléket, így ezzel nem tudom lázba hozni, havonta egy-kétszer megiszik 1 deci gyümölcslét és kész. a sós kajákra persze jobban megy a pia :), mostanában rákattant a kölesgolyóra, amire iszik. szerintem nem igazán lehet erőltetni az ivást, ha az ember nem kívánja, mit lehet tenni? nekem se megy sima vízből 1,5 liternél több, de iszom tejet és amit imádok, az a tiszta gyümölcstea, abból is lemegy akár simán 1 liter is! ;-) ez utóbbit megpróbálhatod Kamillának, Milford és társai, vagy szárított gyümölcsből készíted, nem kell bele se cukor, se semmi, egy kicsit piros, színes, savanykás, hátha jobban issza.
ancsipancsi

Kép

Balu babának boldog születésnapot kívánok, az Isten éltesse sokáig őt és kedves családját!

ancsipancsi

3 éves oltás??
nekünk az orvos azt mondta, hogy oltás ügyben 6 éves korban találkozunk. félre értettem már megint valamit?
ancsipancsi

Meme az idegeimen játszik... :?
úúúúúúúúútálom a hidegfrontot.
naon érzékeny vagyok rá.
mert nem tudom lekapcsolni magamról Meme babát.
kendővel hátiputi, az hogyis???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Balunak mikor van a szülinapja? :oops: tábla szerint szept 1...

Indike, a hotsling milyen néven fut magyarul? és max mekkora gyerekre jó? a képeken csak picik vannak... (bár, Liliróza nem egy nagydarab, még mindig csak 56-62-es ruhákat hord, és kb 5,5kg)
http://www.peppermint.com/hotsling-pouch.html

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?