Nagyon örülök a témának.
több okból.
Külön tetszett, amit Indi irt erről-arról, Kornélt én nem ismerem ennyire, róla nem is mondanék semmit.
Olyan viszont határozottan emlékszem,h Dévényesek fúrják a Pető modszert és viszont. És mindkettő a sajátját tartja az egyetlen igaz és üdvözitő útnak a teljes tökéletességhez...
nem én mondom ezt (azaz dehogynem) hanem ezt hallottam anyukáktól.
enyim gondolat:
Én igenis hiszek a gyerek öngyógyitó erejében, és erre szükségem is van, lévén erősen lusta vagyok BÁRMILYEN foglalkozásra elcipelni a gyereket. ÉS antiszoci is, de a lényeg, h mikor belegondolok abba, h fel kell öltöztetni, oda kell érni időre, én már ettől bepánikolok.
Ja, és mindig azt hiszem,h túlparázom az egészet, és ha pl. azt merném mondani a dokinéninknek, h Igi sztem..ööö esetleg túlmozgásos, akkor kinevetne. Vagy azt mondaná: ááááá...
de öngyógyitásról ismét: már meséltem,h Igi lúdtapját maga gyógyitja azzal,h lábujjhegyen nyomja csomószor.
B-nél kimaradt a mászás. Elsőgyerekesként erről nem tudtam semmit (egyébként anyám most hivott,h HALLOTTA A RÁDIÓBAN, h milyen fontos a mászás, és se én, se az öcsém nem mászott)
és ugye mondják, h ez egy sor hülyeség előjele. TÉny,h se én, se az öcsém,se a Borisz nem különösebben ügyes mozgás terén. Pl. tapsikolni, vagy én pl aerobikra nem tudok elmenni, mert nem tudom értelmezni azt a bonyolult mozgást. Anno emiatt rúgtak ki a GNM szinitanodából...
viszont B-nél is látom a kőkemény öngyógyitást (nálam csak felnőtt korra rendeződtek ezek a dolgok, mozgás még most sem) szóval ő már gyógyitja magát, és amik nem mennek neki ,azt ő maga kéri,h gyakoroljuk...
na, ennek most se füle se farka, de a lényeg, h K-né ismét nagyon bizonytalan, mert egyrészt hisz az öngyógyitásban, másrészt meg totál para,h nem okoz e ezzel a lustaságával kárt a gyerekeinek később...
Leni,
Igimnél ezek a tünetek nagyrészt megvoltak, kivéve, h ő fogott és dolgozott a kezével, de a sirás és a letehetetlenség megvolt.
Meme nem forog, de igaz,h már legalább 3x megtette. És mikor mondtam ezt is dokinéninek, ő mondta, h ááá, bőven elég ha csak néha forog, a lényeg,h már forgott, biztos lusta. És akkor gyorsan ott a dokinéni szeme láttára megfordult harmadszorra, és azóta sem...
szal, ti mit mondtok nekem???
vigyem őket vagy sem??? egyébként egy 5 éves is még mindig jobban időben van, mint én...ugye???
bár neki se magatartás problémái, se tanulási problémái nincsenek, egyedül a mozgás koordináció terén küzd kihivásokkal. (szóval egyenes úton halad a nerd/geek-ség felé...
Igi magatartásilag kihivásos, de simán lehet, h csak miattam.
Meme meg még egyelőre nyilt titok, egy dolog biztos, egyik lábán több a hurka, mint a másikon, és ő sem szeret mozogni, csak mozgatni. Engem és az apját.