A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Halmacs, magánrendelőjénak a száma: 386-0700, h-p du. 4-től rendel (remélem jól emlékszem a napokra :oops: ) de a fia is itt rendel csak másik napokon. Aki felveszi (asszisztens) majd segít a pontosításban.

BS e-mailcíme: balints@itx.hu

Sok sikert! :)
leni

Zsan, IgiThomason akkorát röhögtem! Az én csajom is mondhatta volna. :mrgreen:
rídonli#

Sziasztok,

Kincsimano: de jó, hogy írtál... én is a szívószálat dobnám be, az nálunk mindig bevállt. Fanni abból iszik amiből éppen kedve van, nagyon változó a kedve a csajnak, igy van szívószál, bögre, pohár, abból is ezer féle és persz enéha cumisüveg.

Ma annyira felhúztam magam valamin, mint még talán soha. Pedig apró hülyeség, de mégis tök készen vagyok. :-( Lehet, hogy ezek még a hormonok. Lehet az, hogy még mindig hányingerem lenne?

Indi: Leni jól leírta, amit a fejlesztéssel kapcsolatban én is gondolok. MI is anno jártunk Fannival fejlesztésre, mert tényleg nem volt okés babóca fejlődése és fontos volt, hogy valamit tegyenek, mert ugye egymásra épülnek a mozdulatok és ha hibás a berögződés, akkor rossz lesz a következő mozdulat is. De valóban rossz érzés volt, hogy F. sír én pedig nem tudok mit csinálni, de most már azt mondom megérte, mert nagyon szépen korrigálták a kis hibáját. Azt, hogy mi lett volna, ha nem járunk, már sose tudjuk meg. Azért remélem ketteskét majd megkímélhetem a kínzásoktól. :-)

Na mennem kell mert szólít az én Gyermekem...

Kép
Kép
johanna1975

Köszi a hsz-eket, Lányok! Sportkupakos üveg hogy nem jutott eszembe, vásár és kipróba a héten. Aztán ha nem megy, szívószál.

Tinu, lyányod nem kövér, hanem babásan párnás, ami ilyenkor teljesen természetes. Emma 2 hónappal és pár héttel fiatalabb, de ő sokkal kövérebb, három hurkacsík van a lábán, és nem azért, mert tömöm bele a kaját, hanem mert ő ilyen kis zabagép, de ahogy nyurgulnak ezek a bébik, úgy apad a párnakészletük is. Én nem aggódom. :)

Fejlesztés: megvédeném Surányi Kornél korai fejlesztő bácsit, magam láttam, ahogy az én biai ismerősömet hazaküldte az első alkalom után, azzal, h minden rendben van, nem kell visszamenniük, majd eccer sokkal később szívesen ránéz a babára, ha anyuka úgy gondolja. Egyébként persze, a fejlesztés sírással jár, melyik gyerek szereti a félórás macerát? Emma nem a fájdalomtól sírdogált, hanem attól, h vagy álmos vagy éhes volt a végére, vagy mindezek együtt, és még macerálják is. Persze, nehéz meghatározni, meddig és mikor érdemes fejleszteni egy babát...

Johi, min húztad fel magad? És sok-sok +++++++++++++!
kincsimano

Szrek, Johi :) Leni, Nukada, Kincsimano, Votiv (és ki tudja még hányan) nem Dévényre járnak. Ez egy másik módszer. Nekem nem a módszerekkel van bajom - tudjuk, hogy bizonyos mozgások, masszázsok fájdalmasak, kellemetlenek lehetnek eleinte. Amivel bajom van: bárki odament eddig Kornélhoz, az maradt is. Sokáig. (én is küldtem oda problémás gyerekeket, ma már nem teszem)Mert Kornél mindenkibe jó mélyen belemagyarázza, hgoy milyen súlyos a baj, időközben ha fejlődik a gyerek, akkor nem pozitivan nézi a fejlődést, hanem vagy eltagadja, vagy jön a sablondumával arról, hgoy milyen reménytelen illetve súlyos volt a dolog, annyira, hgoy nem is akarta elmondani eleinte. Hálás vagyok Votivnak, amiért annak idején lebeszélt, mikor még 6 hónaposan se lehetett Dominót letenni egy másodpercre se hasra (7 volt, mikor elkezdett forogni, akkor se gyakran csinálta, viszont onnantól rohamosan fejlődött) és féltem, hgoy valami fizikai probléma lehet velel. Szerencse, hgoy én nem kötöttem ki nála, lehet, hgoy ma is oda járnánk a tökéletesen egészséges és kiegyensúlyozott gyerekemmel, mert mindig kitalálna valamit, hgoy még miért kell tovább járni. Egy anyát pedig azzal dresszirozni, hgoy probléma van a gyerekével - háthéálás feladat, az illető anyag ugrik és csinálja, amit mondanak neki, hiszen jót akar a gyerekének. Na ez ugyanaz, mint amiért én gyerekorvost váltottam.

Amit pedig a hordozókendővel kapcsolatban művel, az finoman szólva is dilettáns. Ezért külön is mérges vagyok rá.

Kátya :) azt irtad, nem akarod cumisüvegből adni a vizet, mert nem akarod, hogy hozzászokjon - errre reagáltam. Látom, hogy később már továbbléptél a gondolatmenettel, de én lassan irok, itt ugrabugrál a kölök, tudod :wink: Az a lényeg, hgoy legyen mindenfelé egy ivóalkalmatosság, ami felkelti a figyelmet, igy biztosan kedvet kap hozzá előbb-utóbb a leányka. Nálunk ez bevált, magunktól egyikünk se inna eleget, igy viszont igen. No meg az is lényeges szempont, hogy valamilyen üvegből mr önkiszolgálhatná magát és önállónak lenni olyan jó :)
indianyo

Pontositok: én az általam ismert esetkről beszéltem.
indianyo

Elnézést az anyagnak titált anyáktól :lol: tök sötétben gépelek

Rylie :) Hát a nagymami kiverte nálam a biztositékot :evil: Elképesztő, hogy embereket az efféle boldoggá tesz :(
indianyo

Kátya, jó hogy leírtad ennek a Kornél által hazaküldött ismerősödnek az esetét, mert asszem senki nem hitte volna eddig itt, hogy ilyen nála előfordul!!! :P

Indi, Kornél is azt mondja, hogy az esetek nagyobb részében a gyerekek is korrigálják magukat - de egy részében meg nem. Melyik szülő meri azt megjátszani a rábízott kis élettel, hogy csak annyit tezs: drukkol, hogy ő a másik kupacba tartozzon, akik maguktól is helyrejönnek? 8) Én nem vagyok ehhez elég bátor.

A másik ami engem elgondolkodtatott: Valszeg 1-2 éves korára Igi ugyanazokra a dolgokra képes lesz, mint az "átlag gyerekek" (de utálom ezt a kifejezést :evil: ), de hogy a még most teljesen képlékeny és ezerrel fejlődő agyában azok a bizonyos kapcsolatok a neuronok között az elvárható legjobb módon jöttek -e létre 0-12 hós kora között, azt csak valamikor kisiskolás, óvodás kora táján fogjuk meglátni.

Ha hibás mozgások rögzülnek, azzal nem feltétlenül az a baj, hogy bénán mozog a gyerek - lehet, hogy pont a mozgásán nem is látszik majd, hanem hogy ezek a mozgások idegsejtkapcsolatokat is rögzítenek - esetkleg hibásan. És ezek a sejtek felelősek LEHETNEK pl. a koncentrációs képességért.

Félreértés ne essék, újra hangsúlyozom: nem zsneigyártás a cél, ekkora eltéréssel még simán élhet valaki boldog életet, de ha a helyes irányba terelhetjük a valami miatt kisiklott fejlődést, akkor miért ne tegyük?

A francba, ez mind annyira logikusan hangzik - mégis, ha a könnyező kis arcára gondolok, elfacsarodik a szívem :cry: :cry:

Na, legyen okos az ember.

Ez a kendős dolog is megér egy misét, de most rohanok fürdetni.
Pusszantás!!!
Amúgy nagyon tetszel szoknyában! :P

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Leni :) a fejlesztés fontos dolog lehet, ha indokolt. Én senkit sem szeretnék lebeszélni róla. De ha én lennék msot ott Dominóval, akkor egy másik módszert alkalmazó fejlesztőt is megkeresnék anélkül, hogy Kornélt emliteném. Bevallom, egy csomószor úgy érzem, hogy Kornélnak magának szüksége van arra, hogy szükség legyen rá és emiatt sokkal negativabban látja a gyerekeket, mint amennyire az indokolt lenne.
Nem belepofázni akarok, csak a gondolataimat mondtam ki hangosan.
indianyo

Ha már igy szoba került a fejlesztés, szerintem is kicsit "tulzásba viszik" néhányan. Elhiszem, hogy van akinek VALOBAN szüksége van rá, de sztem jo néhány esetben magátol is rendezödnének a dolgok a babával. Én hiszek a természet rendjében, emellett persze biztos sokaknak segitséget nyujt, vagy az anyát megnyugtatja vagy nem is tudom. Lehet h most könnyen pofázok, mert ugy tünik Ábel rendben van (bár ö sem nyúl még a dolgokért...), de nekem is megfordult ez a fejemben......

Tinu,
sztem sem kövér a lányod :)
fibi

Ja igen, és az anyákok paráztatása nekem is a halálom.... :?
fibi

Indi, mér, mi volt Kornél és a kendő esete? Szerinte nem jó? Mint ahogy a függőlegesben tartás meg hintázás sem, amíg nem tud ülni a gyerök? :)

És engem is riogatott kicsit, de csak az elején, amikor elmondtam, h Emma 3 hós kora környékén kezdett átfordulni hasról. Azt mondta, ez önmagában még nem gond, de ha 7 hósan feláll, akkor 50% az esélye, h diszlexiás lesz (milyen divatos is ez mostanság). Ez tényleg nem szép tőle, de tök vak sem akarok lenni, és mivel Emma elég feszes volt, én úgy gondoltam, jobb, ha adatik egy kis megbízható szakmai miskulancia. És mivel Emma a foglalkozások elején még jobbára rötyögött is, úgy gondoltam, rendben vagyunk. Ezzel a problémával, mivel nem súlyos, biztos nem hordanám, ha végigüvöltené a kezelést. Szerintem minden Anya el tudja dönteni, kell vagy nem kell. Én most pl elgondolkodtam azon, hogy mondjuk 2-3 havonta viszem Emmát egyszer. Eddig se jártunk gyakran.

Indi, ugráló kölök, megértelek teljesen. :lol: Emma ma először előre is tornázta magát, eddig csak farolni tudott. Ezt most úgy csinálta, hogy felnyitottam a babakocsi elejét, így mozizott kifelé hason fekve. Leültem elé, kezemben egy darab papírral, ami borzasztó érdekessé vált hirtelen, feltornázta magát négykézlábra, és előre lökte magát. Ott vártam, vártam, megáll-e a babakocsi végénél, de persze nem, még nem tudja, mit jelent a szakadék, kiesett volna, de persze fogtam, és kihúztam, magamhoz öleltem a kis ügyit. :lol: Most akkor vehetek polifoamot meg plédet, h leköltöztessem a padlóra. Eddig ui az ágyon volt körülbástyázva, de az már így nem akadály, mert átmászhat rajta bármikor.

Anyákok :lol: én ígértem nyárra egy összejövést itt Sukorón. Sajnos a nyarat nem tudom visszahozni (majd jövőre), de az összejövést megtarthatnánk. Mit szólnátok a jövő hét keddhez? Bármikor lehet jönni és menni, mi itthon leszünk. Addig kicsit bababarátosítom vhogy a helyiséget (és figyelünk, h ne egyék meg a kölkek a számítógép tekervényes zsinórjait, meg ne rántsák magukra a kis rattan polcot, meg ne essenek ki a hintaszékből). Kajának békönös, icipicit fokhagymás, karavános csirkemellet, rizst/kolompérpürét meg mondjuk almáspitét gondoltam, esetleg egy kis füstöltsajtos, sokmagvas pogit. Ezek most a slágereim, már egész jól begyakoroltam őket, viszonylag megbízhatóan jóra sikerednek. És ha jöttök, úgy jöjjetek, hogy akár elmehetnénk egyet járni is, 10 perc séta, és már kint vagyunk a kicsit szeles Ingóköves dombvidéken. Vagy járkálhatunk a faluban is, elég szép. Ha van kedvetek sétálni, mindenképpen kényelmes, sarat is kicsit bíró cipedliben jöjjetek.
Kérlek, szóljatok, hányan tudtok jönni, és szervezzétek össze, ki kit visz, és a sofőröknek megadom, hogy találnak ide.
kincsimano

Indi,
tudom ;) azért írtam, hogy volt az a vád, hogy a dévényesek kínozzák a babákat, bezzeg Kornél illetve egyéb módszerek - de ezek szerint ott is sírás van :?
nekünk elején volt heti egy, aztán kétheti egy aztán havi egy alkalom - gyakorlatilag végigkísérte a nagy mozgásokat, hogy minden szépen épüljön egymásra és amikor Ábel elindult, minket is útnak indított ;) :D
minket mindig egészségesnek kezelt,hiszen nem is volt gyakorlatilag semmi (nyakán volt a köldökzsinór, ezért követték a fejlődését egy db-ig, pedig 9/10-es apgarja volt); engem nagyon megnyugtatott és ezt a részképességzavar-dolgot is mondta, hogy segít helyretenni (mindenféle diszes dolgok)
volt egy ismerős, aki maga is diszes volt, gyerkőc meg láthatóan nem az átlagos fejlődési utat követte (bal kezét egyáltalán nem használta és úgy közlekedett, hogy ült a földön és az aktív kezére támaszkodva hajtotta magát); egy alkalommal voltak, de a sírás miatt nem jártak tovább - itt a családi előzmény miatt is indokolt lett volna, de mindegy, egyéves korára kinőtte, a többi meg majd kiderül (szintén ők voltak, akik a gyereknek puhatalpú vászoncipőt vettek, jó olcsó, kínait, mondván jó az neki, miközben marha gazdagok; sose értettem minek nekik a gyerek - szitter vigyáz rá kb féléves kora óta)

Kép

Kép

:D
szrekuc

Kátya,
ez nagyon-nagyon jól hangzik, én szeretnék menni :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Fíbsz,
bocs, h nem írok, sztem kicsit befelé vagyok fordulva :oops: bocsánat (költözés meg egy csomó minden miatt) ;) :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Na, fürdés megvolt 8)

Valszeg ez a szervezett fejlesztés is korunk "betegsége", mint annyi más hülyeség - ami hasznos is lehetne, csak szeretünk átesni a ló túloldalára. Meg nem szeretünk várni, mert eredmény az azonnal kell. És a társadalom a kicsit-nagyon más embereket sem "szereti", ezért mindenki leginkább átlagos gyereket szeretne.

Ha azt látnám Igin, hogy szomorúbb, rosszabb alvó, sírósabb, tehetetlenebb célzott foglalkozással, mint nélküle, akkor nem vinném. De nem így van.

Másrészt az tény, hogy bizonyos gyerekek elvannak, mint befőtt, mások meg rengeteg törödést igényelnek. Jelenleg abban hiszek, hogy ezt a fajta igényt kell felismerni és kielégíteni, nem pedig bedőlni azoknak, akik szerint: rossz a gyerek. Olyan, hogy rossz gyerek, főleg 0-2 éves korig (ameddig most én ellátok) nincs is. Max. unatkozik, vagy nem tudja, hogyan kell játszani, mivel kötheti le magát. Ebben rengeteget segíthet egy felnőtt egy gyereknek. És segíthet egy szakember a felnőttnek, mert ha az ember azt látja, hogy a gyereke csak nyűglődik, nem biztos, hogy rájön, mivel tud rajta segíteni. :?

Indi, engem Kornél Ignáccal kapcsolatban nem ijesztgetett. Sosem, mondott olyat, hogy komoly baj van vele. Annyit viszont igen: foglalkozni kell vele, mert egy egyébként minden babánál meglévő reflex uralja a mozgását. És ez akadályozza abban, hogy tovább haladjon a fejlődése.

Engem NAGYON érdekel, hogy mi ennek a problémának az oka, de amiket Kornél monmdott, azok szerintem nem az igazi okok.
Nem gondolom amúgy, hogy Kornél a buta, amiért nem tudja konkrétanm megmondani, hogy mi váltotta ki ezt Ignácnál - egyszerűen itt tart ma a gyermek fejlődés neurológia tudománya.
A vertikálisan használt kendő 1000-ből 999 gyereknél semmiféle gondot nem okoz, sőt, rengeteg pozitív hozománya van, azonban a maradék 1-nél okozHAT ilyen rossz reflex berögződést. (fenti példa teljesen tudománytalan abból a szempontból, hogy nem tudom a valós arányokat, lehet, hogy az igazság a 1000000:1. )
leni

Nálunk indoklot a fejlesztés,

utálok oda járni, mert fáj a gyereknek

a férjem egy seggfej

és egyre többször jut eszembe, hogy a gyerekem sosem lesz "normális"

nukada

És 2 kép Emmáról:

Banánoscéklás trutymó bezabbantása utáni vámpír (Nuk, ismerős?) :)
Kép

MosolyEmma
Kép
kincsimano

Adélnak boldog szülinapot!!!

nukada

Kátya:
Mivel Réka még nem ül (egyáltalán, picit sem, mert olyan feszes, hogy max állítani tudnám a székre), nem is erőltetjük az evészetet, 1x kap kaját naponta, a többi tápi. De ő sem iszik semmit. A napi folyadék adagja megvan 400-600ml. Van amikor több pisi van, van amikor kevesebb, de én úgy gondolom (de lehet, hogy ezt is rosszul), hogy ha szüksége van plussz folyadékra, akkor majd jelzi. De ha a pépeket jó folyósra csinálod, az is jó, azt is bele kell számítani a napi mennyiségbe!
Csajod gyönyörű, éljenek a vámpírok!

nukada

Nuk, ne beszélj hülyeségeket!
kincsimano

Jaj, az előző hsz-edre gondoltam, Nuk, nem a mostanira. :) Jöttök kedden? De ha gondolod, a héten is elugorhatnátok.
kincsimano

Nuk!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!
leni

Szrek, a séta hangzik jól vagy a kaja? :lol: Várunk, gyertek! :)
kincsimano

Nagyon örülök a témának.
több okból.
Külön tetszett, amit Indi irt erről-arról, Kornélt én nem ismerem ennyire, róla nem is mondanék semmit.
Olyan viszont határozottan emlékszem,h Dévényesek fúrják a Pető modszert és viszont. És mindkettő a sajátját tartja az egyetlen igaz és üdvözitő útnak a teljes tökéletességhez...
nem én mondom ezt (azaz dehogynem) hanem ezt hallottam anyukáktól.

enyim gondolat:
Én igenis hiszek a gyerek öngyógyitó erejében, és erre szükségem is van, lévén erősen lusta vagyok BÁRMILYEN foglalkozásra elcipelni a gyereket. ÉS antiszoci is, de a lényeg, h mikor belegondolok abba, h fel kell öltöztetni, oda kell érni időre, én már ettől bepánikolok.

Ja, és mindig azt hiszem,h túlparázom az egészet, és ha pl. azt merném mondani a dokinéninknek, h Igi sztem..ööö esetleg túlmozgásos, akkor kinevetne. Vagy azt mondaná: ááááá...

de öngyógyitásról ismét: már meséltem,h Igi lúdtapját maga gyógyitja azzal,h lábujjhegyen nyomja csomószor.
B-nél kimaradt a mászás. Elsőgyerekesként erről nem tudtam semmit (egyébként anyám most hivott,h HALLOTTA A RÁDIÓBAN, h milyen fontos a mászás, és se én, se az öcsém nem mászott)
és ugye mondják, h ez egy sor hülyeség előjele. TÉny,h se én, se az öcsém,se a Borisz nem különösebben ügyes mozgás terén. Pl. tapsikolni, vagy én pl aerobikra nem tudok elmenni, mert nem tudom értelmezni azt a bonyolult mozgást. Anno emiatt rúgtak ki a GNM szinitanodából...
8)
viszont B-nél is látom a kőkemény öngyógyitást (nálam csak felnőtt korra rendeződtek ezek a dolgok, mozgás még most sem) szóval ő már gyógyitja magát, és amik nem mennek neki ,azt ő maga kéri,h gyakoroljuk...

na, ennek most se füle se farka, de a lényeg, h K-né ismét nagyon bizonytalan, mert egyrészt hisz az öngyógyitásban, másrészt meg totál para,h nem okoz e ezzel a lustaságával kárt a gyerekeinek később...

Leni,
Igimnél ezek a tünetek nagyrészt megvoltak, kivéve, h ő fogott és dolgozott a kezével, de a sirás és a letehetetlenség megvolt.
Meme nem forog, de igaz,h már legalább 3x megtette. És mikor mondtam ezt is dokinéninek, ő mondta, h ááá, bőven elég ha csak néha forog, a lényeg,h már forgott, biztos lusta. És akkor gyorsan ott a dokinéni szeme láttára megfordult harmadszorra, és azóta sem... :lol:

szal, ti mit mondtok nekem???
vigyem őket vagy sem??? egyébként egy 5 éves is még mindig jobban időben van, mint én...ugye???
bár neki se magatartás problémái, se tanulási problémái nincsenek, egyedül a mozgás koordináció terén küzd kihivásokkal. (szóval egyenes úton halad a nerd/geek-ség felé...
Igi magatartásilag kihivásos, de simán lehet, h csak miattam.
Meme meg még egyelőre nyilt titok, egy dolog biztos, egyik lábán több a hurka, mint a másikon, és ő sem szeret mozogni, csak mozgatni. Engem és az apját.
zsancikant

Leni,
ezt olyan jol megfogalmaztad (a korunk betegsége kezdetü bekezdés) :) és Iginek használ, az a lényeg! Mi az a reflex, ami uralja a mozgását?

Kátya,
dekár hogy kedden nem tudunk menni.

Nuk,
ne gondolj ilyenre! tudod, a gondolatok teremtök.
fibi

és akkor az a feszes, ha gyerekemet felhúzom és nem ül,hanem egyből felnyomja magát állásba??? :roll:
mert nálunk ez van. ÉS ez rossz?

Nuk,
hinnye...++++++++++++++++
és még egy kicsi:
++++++++++++++++++++++
zsancikant

Zsan,
ismét mosolyt csaltál arcomra :lol: (tanácsot majd a többiek 8) )
fibi

Fibi, és melyik nap lenne jó? Egyelőre nyílt a dolog, a keddet csak bedobtam.
kincsimano

Kátya,
jaaaaa, nekünk decemberben bármelyik nap jo :lol: (tudod, már Gárdonyban leszünk). addig meg gözerövel pakolunk, szervezkedünk, stb. Szoval csak vigadjatok most nélkülünk :wink:
fibi

Ja, és fontos. Mivel Emma első gyermekded, nincsenek egyelőre nagyobbaknak való játékaink, csak pár plüss ezaz, de azokat hamar meg lehet unni. Így lécci hozzatok a kőcöknek unatkozásűző játékokat.
És még nincs etetőszék, csak egy pihenőszék, de azt lehet etetésre is használni (bár addigra lehet, hogy veszünk egyet).
Majd írok még, ha eszembe jut vmi. :)
kincsimano

az aerobicrol jut eszembe, hogy én sosem tudtam ott az olyan mozgásokat csinálni, amikor az egyik kezünkkel mást kell csinálni, mint a másikkal :? És B elöbb állt fel, és csak késöbb kezdett el mászni.... Ábel meg csak akkor fogja meg a dolgokat, ha a kezébe nyomom. Most akkor én is vigyem öket, nehogy ugy járjanak majd, mint az anyjuk? :mrgreen:
fibi

Macsek,
sünitek nagyon ééééééédes!
egyszer mi is láttunk itt az utcában egyet, és Igi azóta is emlegeti ,ha arra járunk... :P
zsancikant

Értem, Fibi. Okés, akkor Veletek decemberben ugyanitt. :)
kincsimano

Sztem túlspilázzuk a fejlesztős kérdést. Itteni kismama barátném anno nem csinált semmit, nem kúszott, viszont gondolt egyet, és felállt. És semmilyen porblémája nem adódott a mászás kimaradása miatt. GYerekek között több hónapos eltérés lehet bizonyos dolgokban, kimaradhat ez-az, minden mellékhatás nélkül. Szerintem tényleg mindenki érzi, kell-e a gyermekorvoson kívül szagember vagy nem.
kincsimano

Adélnak nagyon boldog szülinapot!!
Kép

Votiv :) Remélem Anyukádék épségben hazaértek és kiheverték a "nagy kalandot"!

Ancsi :) Lencsi púpjának bulást!! és szorítok és drukkolok, mi volt uh-on? afp?

Nuk :) Sok-sok +++++++++++++++ és ne gondolj ilyen rosszakra kérlek!! tornához kitarást!!

Neet :) Elrohanó Eszti.. jáj... én is besz@rtam volna... de bocsánatkérése nagyon hüpp-hüpp!

Vera :) Szupi, hogy jól sikerült a szülinapozás! (most nem a hisztire gondolok :lol: ) Marci őrangyala :D (majd néha kölcsönkérjük :wink: )

Ríd :) De jó, hogy ilyen klassz volt a táncház! :D és nagyon örülök, hogy minden rendben volt a kontrollon!! :D Bori és a fokhagyma :lol: :lol:

Zuz :) Apósod :roll: :evil: papramorgó :lol: :lol: mélcímed a régi?

Ruz :) Hóember rulez!! :D

Leni :) Ne aggódj, lesz majd forgás is, lényeg hogy haladtok! :wink:

Rylie :) csillaghalmaz lelet :( vizsgálaton mi volt? Dédi kavarása :evil: és nem tudtad, hogy minden nagyi ill. dédi szerint etetni KELL a gyereket, mert sovány? :lol: :lol:

Tinu :) Tündid sztem tökéletes és nagyon helyes kiscsaj, ráér botsáskának lenni később! :wink:

Johi :) Hormonok sztem még simán tombolhatnak! :? Mi volt a baj, min akadtál ki?

Szrek :) Zeneböli miatt ne aggódj, majd "felenged" Ábel! Bálintom is ilyen megfigyelő, anya mellett maradó volt, most már szívesen beszáll a buliba alkalom adtán. És a többihez meg +++++++++++

Macs :) Kerti vendéged de helyes :D :D

Kátya :) Nekünk a kedd valszeg nem jó :( Sztem is nyugodtan próbálj ki más lehetőségeket, pl. szívószál, csőröspohár, stb., de valszeg egyenlőre a víz nem csúszik neki annyira, de ne add fel, kínálgasd, most még nincs "elrontva", és nem gáz a cumisüveg, hiszen még csak 7 hónapos! Csak nézek, hogy mennyi mindent eszik már Emma! :shock: :o nagyon jók a képek, ééédes a csajod!! :D :D

Kép
Kép
denizsa

Fibi,
:lol: te is aerobik bajnok??? :wink:
mindegy, a fiaink majd nem lesznek Pécsi Sasok! :wink: (világbajnok ugribugrizók, akik ügyesek is nagyon)

Kátya,
köszönjük a meghivásod, még sok mindentől függ, de jó lenne eljutni oda... :) (pl téli gumi, bátorság, egészség, stb...)
zsancikant

ezt még leírom és utána nem jövök, mert túl negatív vagyok...

Világ életemben az anyaságra készültem és most tökre úgy érzem magam, hogy akkora nulla vagyok, hogy csak na. Mert naponta 5x kéne tornáztatni, de csak 3x csinálom; mert nem vagyok hajlandó új kajákat adni a gyereknek; lelkiismeret furdalásom van, ha fél óra énekelgetés után kicsit pihenni szeretnék (és ez nem napi fél óra, hanem a napi kb 6-8 óra aktív foglalkozásból fél óra. Lelkiismeret furdalásom van, mert másra nem jut időm, csak a gyerekre...
Szarul érzem magam, amiért nem tudok rájönni, hogy hogyan vehetném rá a gyereket, hogy egyszerre használja a kezét és a lábát. Szarul érzem magam, amiért mindenkit és mindent elhanyagolok a gyerek miatt és félek, rá fog menni a házasságunk... Szarul érzem magam amiatt, hogy legszívesebben elküldenék mindenkit a jó büdös francba és bezárkóznék a gyerekemmel a lakásba és csak vele lennék, akkor pláne, ha valami okos ötlettel jönnek elő.
Legszívesebben kivégeznék minden orvost és szakembert, akik tanácsokkal látnak el: a neurológus ellent mond a szemésszel, a Kornél a neurológussal, a Pető/Dévény/akármi a Kornéllal. Utálom magam, mert nem vagyok határozott, hogy mi a jó a gyerekemnek és félek, hogy bármennyire igyekszem, rosszul fog elsülni.

Mára ennyi panasz elég...
Annyira gusztustalannak tartom magam, amiért csak panaszkodni járok ide, de tényleg nincs senki, akivel ezt megbeszélhetném...
Bocsánat!

nukada

Deni és másik nap? Szívesen taliznék Veletek is ám! Gyönyörűjek a fijajid! :)
kincsimano

Zsan,
mi fijaink majd észbajnokok lesznek 8) :lol: :lol: :lol:
fibi

Nuk, Te sokkal jobb anya vagy, mint gondolnád. Hányan tesznek meg ennyi mindent a gyerekükért???? Rékának szüksége van rád, és Te megadod neki mindazt, amit tudsz. Sőt.
kincsimano

Fibi, a reflex neve:
nyaki tónusos reflex. így néz ki:
háttal homorít, karjait hátra húzza, fejével felfelé néz, általában lábak feszesen nyújtva, lábfej spiccben. Ignácnak főleg a felsőtesti rész volt meg. Vagyis van meg - sajna. pl. a karját a teste mellé tenni, mikor a karjai be vannak hajlítva egy művészet, annyira feszesen tartja, hogy ha a hajlított karjait izomból mégis a teste mellé szerkesztem, gyakran elsírja magát. Mintha FÁJNA neki magamellé tenni így a kezét :shock:
Néha komolyan azon gondolkodom, hogy vajon minden ina-izma-csontja jó helyen van-e :roll:

Amúgy pont e miatt a karom nem húzom be a testem mellé dolog miatt tud iszonyat nehezen megfordulni hasra még segítséggel is, mert kitámaszt könyökkel, amikor át kéne gördüljön a karján. Plédben ha hempergetjük,olyan zötyögve forog, mint ha kocka lenne, nem labda :shock: :shock:

Zsanci, én nem tudom, hogy baj-.e, ha felhúzod és kitolja magát ülés helyett... ha jól tévedek, ez bizonyos kor fölött normális, alatta meg nem annyira, de nem tudom, hogy mikortól OKS. Holnap megkérdem K.-t, ha gondolod. :roll: Ja, és persze a még magától ülni nem tudó gyereket nem ajánlott ülésbe felhúzogatni.
"Fejlesztőék" alapelve: mindent olyasmit bátran csinálhat a gyerek, AMIT MÁR MAGÁTÓL IS TUD. Így aztán 5és fél hós Igikém bátran hasalhat :roll: A hasalás utáni első lépést próbálgathatom vele, de mászásra, ülésre, járásra, futásra, táncolásra, stb. nem ösztökélhetem. Pedig már úúúgy rokiznék vele :mrgreen:

Zsanci, ha Ignác használta volna magától a kezét, akkor úgy fejlődött volna, mint Hankám - és én nyugodtan éldegéltem volna, mert a síró, letehetetlen gyerök az nálunk a "normális" :wink: :lol:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Leni,
de mit csináljak, ha megfogja a kezem, és húzza fel magát?
egyébként homoritás a háttal nekünk is megvan, sőt ez Iginél is alap volt, és kifesziti a lábait szintén, de nem ezt csinálja egész nap, csak sokszor.

Nuk,
ide sokan azért járunk,h panaszkodjuk, és tényleg sokat segit ez, még akkor is,ha senki nem olvassa...hát még,ha igen!!! :wink:
igen, értem mire gondolsz, bár nekem ilyen dolgokkal sosem kellett megküzdenem, de mással meg igen, és csak az idő segit.
És te esetleg kérhetsz egy kis bébiszittelést anyukádtól, és akkor kicsit kettesben tudtok lenni pároddal. És dumáljatok! Beszélni kell! És kérdezd, de nyugodtan, MI A BAJA??? miért ilyen???

Kátya,
sztem ezt a kérdést nem mindig tudja eldönteni egy egyszerű halandó.
Én pl. nem tudom eldönteni.
És ha túlspilázzuk ,akkor ti miért is jártok? :lol: (bár olvastam,h nem gyakran)Neked doki mondta, vagy magadtól indultál neki?

Leni,
szóval a sirós, karon ülős baba okés teljesen??? :lol:
hááát, két és fél év távlatából én már nem vagyok ebben olyan biztos.
Ja, és Igim apnoés is volt/van ami szintén idegrendszeri fejletlenség, de arra is csak legyintett anno a gyerekdoki... :?

Fibi,
okés! 8) majd kapnak felmentést tornából.
zsancikant

Nuk, légyszi ne kérj bocsánatot, mert elsírom magam!!! :cry:

Az élet legalábbis érdekes - szarabb pillanataimban úgy gondolom: igazságtalan. Ezt csak akkor nem gondolom így a Te esetedben, ha hiszek abban, hogy MINDENNEK CÉLJA és OKA van. És hogy nincsenek véletlenek. Hit nélkül pedig mit ér ez az egész?

Én őszinte tisztelettel nézek fel rád. Egy teljesen átlagos embernél SOKKAL-SOKKAL többet megadsz Rékának. Pl. használhatnád a torkodban rejtőző tehetséget arra, hogy színpadon tündökölj, de te most arra használod, hogy pici lányodnak örömet okozz. Amit így kap, az többet ér bármilyen lemeznél, műsornál, programnál.

Teljes lényeddel rá figyelsz, a maximumot szeretnéd neki megadni már több, mint 8 hónapja - nem meglepő, hogy elfáradtál. Dehát annyira természetes, hogy ennyire fontos neked, és senki és semmi más nem érdekel rajta kívül!!! Kinek legyen fontos, ki szeresse őt ennyire, ha nem te? Neki is te vagy a világon a legfontosabb.

Borzasztóan drukkolok nektek!!!! Jobbnak kell lennie minden egyes napnak, mint az előző volt! Egyszerűen MUSZÁJ!!!!!
leni

Fejlesztéssel kapcsolatban nagyon jókat írtatok, bevallom az én véleményem Fibiéhez áll a legközelebb. Szerintem is vannak gyerekek, akiknek szükségük van fejlesztésre és nagyon jó, hogy van hova vinni őket, ahol segíteni tudnak nekik. :)
DE: néha az az érzésem, hogy azok az anyák, akik nem viszik ilyen helyre az apróságokat legalább ellenőrzésre, lassan "felelőtlenek" lesznek, hiszen hogy is tudná eldönteni egy laikus mama, hogy megfelelően fejlődik-e a gyereke vagy sem (most nem az egyértelmű esetekre gondolok, pl. amikor gyerek keze/lába nem mozog, stb.). Sajnos lassan a 10 ujjam nem elég, hogy megszámoljam, hány gyerkőc is jár csupán ebből a topikból fejlesztésre, és hiszem hogy nem feleslegesen. És anyákok már most tervezik, hogy a biztonság kedvéért a leendő tesót is viszik, pedig még meg sem született,de tudom, hogy ez őket majd megnyugtatja. Nem is szólok bele senki dolgába, csak hagy írjam le, hogy hat ez a "fejlesztés-dömping" másokra, pl. rám: (a saját példámat hoznám fel az egyszerűség kedvéért:) Amikor Bálint megszületett, még nem voltam topiktag, így teljes nyugalommal szemléltem, hogy csak kb. 7hósan kezdett forogni, hogy "lusta" volt, stb... Azóta már tag vagyok, aminek nagggyon örülök, mert mit is csinálnék nélkületek :D és közben megszületett Bence. Még 4 hónapos sem volt, amikor már azon paráztam, hogy forog-e és eleget-e, jól-e, mást is mozog-e, stb. Kértem és kaptam is forgásos tanácsokat, amiket újfent köszönök, csináltam is ezeket, de azóta hiszem, hogy ha várok még pár hetet, beindult volna magától, de annyira rettegtem attól, hogy előbb kezd mászni vagy kutyázni vagy bmit, mint forogni és az nem a helyes sorrend lesz és akkor majd ilyen-olyan baja lesz, hogy le sem tudom írni. Szóval totál paraszülő vagyok :lol: És Leni jól írta, ha egy szülőnek akár csak felvetik a baj lehetőségét, akkor hanyatt-homlok próbálja megelőzni, amíg lehet. Hát tornáztunk mi is Bencussal, szerencsére ez nagyon tetszett neki és nem sírt, de a kisördög csak nem nyugodott, állandóan felvetettem apának, hogy nem kéne-e mégiscsak elmennünk egy ilyen fejlesztőhöz, legalább megmutatni a gyereket. Szerencsére apa nem érzete szükségét ennek, lebeszélt róla, most már örülök. Mostanra odáig jutottam, hogy próbálok bízni abban, hogy minden rendben lesz és nem állandóan rettegni és kül. tünetegyütteseket keresni, amik vmi bajra mutathatnak. Nem könnyű ez, mindig van egy kis lelkifurim, amikor ez a téma felvetődik, hogy nem viszem/vittem egyik gyereket sem ilyen helyre és reménykedem, hogy ezzel nem indulnak hátránnyal az életben :roll: De Zsanci poénjai feltették az i-re a pontot, végre fellélegeztem, már mosolygok, nyugodtan megyek aludni (köszi Zsanci!) :D asszem nekem is szemléletet kéne váltanom :lol:
Bocsi, hogy ilyen hosszú lettem, de ez most kikívánkozott, nem tudom átjött-e amit akartam írni ezzel vagy egy nagy zagyvalék az egész :roll: Mindenesetre remélem nem bántottam meg senkit vele, nem állt szándékomban!
denizsa

Zsan, mi azért járunk fejleszteni, mert Emma combjain a hurkák nem voltak szimmetrikusak, csípőszűrésen kiderült, h nincs baja, de kötött a lába, tornáztatni kell. Aztán, ahogy fogdostam más gyerekeket, meg meséltek róluk, kiderült, hogy Emma mindenben feszesebb. Már 0 naposan emelte hason a fejét, alig tudtam tornáztatni a lábát, nem lehetett normálisan szétnyitni. Hozzá képest az összes többi általam ismert baba rongybaba volt, Emma pedig egy kis izomgombóc. Sokáig pl alig tudtam felemelni a karját, h megtöröljem a hónalját. Szóval nálam viszonylag egyértelmű volt, hogy viszem, könnyű volt eldönteni. Szerintem, ha csak kérdésként merül fel, akkor ott komoly gond nincsen. De ha megnyugtat, inkább muti meg Memét vkinek.

És Emma is szokott lábat kifeszíteni, spiccelni, soxor. És 6 hónapos és 6 napos volt, amikor először hasról hátra fordult magától, és ő is viszonylag zötyögősen gurult a plédben. Már sokkal ügyesebb, bár még mindig van, amikor inkább visszabillen, mert rossz helyen van a könyöke. :)
kincsimano

Sziasztok!

Mi holnap dél körül megyünk a Mom-ba fényképezkedni. Jön még valaki?

A mai napomból is ennyi hozzászólásra futotta :(

De látom sok a torta és a színes betű, úgyhogy én is kívánok minden illetékesnek boldogot! :)

KépKép
KépKép
lindicita

Zsanci, asszem mint mindenben, ebben is a MÉRTÉK a lényeg:

Hanka elég sírós volt és rengeteget volt kézben - de más exttrém dolga nem volt és most is tök normálisnak tűnik. 8)

Igi már pár hetesen is ÚGY kalimpált, hogy folyton azt kérdezgettem, hogy "ez tuti normális"??? Anyukám meg bizonygatta: "ó, hát persze! a Kisbabák így repkednek."

Hááát.... persze, a gyerek minden bizonnyal nem kretén, de az SZEMMEL LÁTHATÓ, még egy hozzám hasonló dilettásnak is, hogy az idegrendszere nem átlagosan fejlett.

De IMÁDOM, és EZ a lényeg. Csak hát több türelmet, figyelmet, időt igényel, mint pl. Hanka anno. Pedig neki már csak fél anyukája van, H.-nak meg még egy egész volt. 8)
leni

Deni, tökjó, hogy nem vittétek a kőcöket! Én már tudatosan nem foglalkozom a mikor mit kéne csinálnia dologgal, mert akarva, akaratlan az ember pumpálja így a gyerekbe, hogy nem jól csinál vmit, hisz már forognia kéne stb. És ez a legrosszabb, amit tenni lehet.
kincsimano

Nuk :) Először is: ++++++++++++++++++++++
Másodszor: Nyugi!! Ezek az érzések természetesek (mindenkinek vannak ilyenek, ha épp hullámvölgy van, ráadásul rajtad jó sok teher is van), próbálj lazítani és ne mindenáron állandóan mindennek/mindenkinek megfelelni!
Harmadszor: Megint jó sok ++++++++++++++++++++++++
denizsa

Kátya :) Köszi a meghívást! :D Szívesen megyünk, csak kicsit messze laktok, és apával meg kell beszélnem a fuvart. Ált. kedd-szerdán van progink, de max. nem megyünk el, ha csak az jó Nektek. Ha nincs konkrét időpont, akkor szívesen megyünk akár dec.-ben, nincs már messze és akkor Fibiékkel is összefuthatunk, de ha előbb lesz tali, akkor megpróbálunk eljutni. úgyhogy ne mi legyünk a mérvadók :wink:
denizsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?