A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Péterfy Kórház szülészet

csipet! hányadikán van Ákos szülinapja???? Nagyon mostanában, nem?
szilvi35

Csipetnyusza! Köszi!

Szilvi! Remélem, most már hamar meggyógyul Tiva!

Ildóca! Tudom. :)

wf

Kép
wf

nem volt az éjjel és most sincsen láz! a gyógypuszik erősebbek minden antibogyónál!
ettől független hajnal 1-től 3-ig 1 órás üvöltés kiséretében nem alvás.
fasza!
diannás cukorka?
mák tea?
féltégla?
szilvi35

Szilvi, az enyém is ezt csinálja mostanában. Páleszes cumi?

Lilypie Third Birthday tickers

Sziasztok! Teljesen le vagyok maradva az olvasásban, bocsi.
Mi most vagyunk túl a 18 hónapos oltáson, estére lehet, hogy lázas lesz szegényke. De az bíztat, hogy utolsó oltás, már csak 6 évesen kell menni. Hurrá:))))

Szilvi: De jó, hogy nincs láz! Az nagyon kikészíti a babákat, csak sírnak és szenvednek. Drukk, hogy továbbra se legyen láz.
Vendég

Köszi a drukkot.
Tééényleg, páleszes szivacscumi. Az engem is nyugtatna. Biztosan van felnőtt és gyerek is hehe :) :) :)
Most kiütéses lett. Az arcon egybefüggő haloványka a testen pici pirosak. Anyám meg paráztat... inkább nyelte volna le (megint) a nyelvét. Én meg ezzel paráztatom magam azóta. Csak erős idegzetűeknek: http://www.oltasbiztonsag.hu/?Lakoss%E1 ... lak&pid=57
szilvi35

akkor nem mégis az a hülye roseola Szilvi?
a 3 napos láz
az után vannak pöttyök is...előbb láz, aztán pöttyök
http://www.csaladivilag.hu/cikkek/beteg ... antum/449/

Kattkat

Kép
kattkat

tudomtudom utánaolvastam
a doki aszongya tisztagenny a torka
émmá nemtom miva szegény titivel
szilvi35

Sziasztok!

Olvaslak ám benneteket. Vidéken voltunk anyuméknál, ezért nem írtam.
Hihetetlen Huba ott max 9kor alszik 7kor kel. Itthon most altattam el ölben. Borzasztó... :-S

Ja! Ildóca! Egyforma a vonalzónk :)

Gyógyulást mindenkinek!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

ma aszonták a téren ruzsahimlő
szilvi35

arra azt írják mindenhol, hogy csak hőemelkedéssel jár, Titinek meg magas láza volt. na de én sem vagyok orvos, csak találgatunk. vidd vissza a dokihoz!
és ne menjetek terhes nők közelébe!

Kattkat

Kép
kattkat

Szilvi: A "téren" legalább nem kell sorban állni a rendelőben, azonnal fogadnak az anyukák:)))))
Láz azóta sincs, ugyi-bugyi?
Gyógyuljatok hamar, nemsokára készülődnötök kell az 1. szülinapra. Le a betegséggel!
Vendég

Szilvi: szerintem is lássa doki, kiütés, piros folt sok mindentől lehet (gyógyszer, láz stb). Banyek, sosem lennék gyerekorvos, nagyon kemény lehet ... :shock:

Ákos szülinapja 21-én van :)

A Manó is nagyon rosszul alszik mostanában...tegnap esküvőn voltunk, teljesen kifáradt a sok ember láttán (600-an voltak a templomban, fogadáson 300-an), haza is jöttünk hamarabb, de még nagyon pörgött az agya, kellett vagy 2 óra mire kipurcant.

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!

Offolok egy kicsit.

Ti hallottátok, hogy újra lesz szocpol 2012-től? Csak más néven fog futni, kicsit más feltételekkel... Otthonteremtési program vagy mifene lesz a neve...
Mi nagyon örülnénk neki, mert akkor könnyebben jutnánk saját házhoz... És végre vidék és végre ökoház... Jaj, de jó is lenne. Saját kert, fák, medence (persze csak felfújhatós) áááá de szeretek álmodozni... :) :-)

Előre is kösz, ha megosztjátok a tudásotokat ezzel kapcsolatban.

Jaj... Szülinapok közelednek! Gyorsan eltelt ez az év, anyucik?

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Nagyon gyorsan! Túl gyorsan :(
Most fülészet volt a program. Tegbap óta egyértelműen fájt s füle.
Dg.: negatív hálistennek
Egyre elevenebb , de még nincsen igazán jól Titikém
:(
szilvi35

Sziasztok!

Nálunk is zajos hétvége volt!

Szilvi!

Remélem jobban van Tiva! Én sem vagyok orvos de azért ha tudod mutasd meg dokinak mégegyszer! Biztos ami biztos!

Hát bizony nagyon gyorsan megy az idő megint lesz egy jó pár szülinapos babánk!

Hubamami!
Nem csinálsz egy terhes vonalzót? Olyan jó figyelni, és legalább tudjuk hol tartasz! :)

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Ildóca, csinálok, csak még nem tudjuk, hogy lányosat vagy fiúsat készítsek. :-)
Ma voltam laboron, meg csütörtökön megyek Uh-ra. Múlthéten már 103 gramm volt. 103! :-P Szóval már nem is én vagyok dagi, ő nyomja itt a nagy súlyt! :-)

Tiva! Jobbulást ám!!!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Huba mami!

Na jó kapsz még egy kis időt a vonalzódhoz!
Csak vicceltem! :D

Wf!

Neked nem látszik a vonalzód! Sajna! Legalábbis nálam nem látszik!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvi!

Brékó! Brékó!

Mi a helyzet Tivával?
Jobban van már?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Joban-jobban!!! Majd kicsattan :) Kicsit még nyűgi, de szerintem jól van. Rosszalkodik, akaratoskodik.... Nem engedi magát tisztába tenni, nem ül az etető székébe.... persze bepréselem, becselezem. Nem akar öltözni, vetkőzni, lefeküdni.... Jahj nekem!!!!!!
És olyan édesen vigyorog, hogy megzabálom!
szilvi35

Sziasztok! :-P

Ildóca vettem ám a poént. :-D

Úgy örülök, hogy Tiva jól van! És már elemében is van, HURRÁ!

Viszont Huba lázas, megy a hasa, éjszak 5x kelt... Pedig mellettünk aludt, de nem bánom, biztos nem érezte jól magát. Remélem a foga miatt, bár nem láttam duzzadtnak sehol... Hmm... Csütörtökön úgyis megyünk dokinénihez, de remélem addig vagy kibújik valamiféle fogacska, vagy jobban lesz.

Ja! Most olvastam egy angol cikk fordítását.
http://felicitasz.blog.hu/2011/07/19/a_ ... ore3078463
Arról ír, hogy a kötődő nevelés éppannyira lehet az autizmus oka, mint az oltások.
Szerintem érdemes elolvasni, csupán másfél oldal.
Nem állítom, hogy ez mindenkinek tetszeni fog, és hogy én egyetértek vele, de (és most lehet, hogy sokatok nem fog szívlelni engem) de én valahogy ódzkodtam attól, hogy 2-3 évesen is szoptassam a gyerekemet. Mert nem az anyatejjel van bajom, mert az a legegészségesebb, ez tény, de szerintem egy ilyen korú gyerkőcnek jobb, ha pohárból issza meg az anyatejet. De mint mondtam, ez saját vélemény és nem ítélek el senkit, ha másképp gondolja! :-P

Na gyógyulást mindenkinek!

Többiek? Hol vagytok? Csak nem nyaraltok?

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!

Szilvi!
Szuper, hogy Tiva már jobban van! :)

Hubamami!
Nektek gyors javulást, reméljük, tényleg csak a foga! Viszont a picuri már jó nagy! :)

Ildóca!
Nálam látszik a vonalzó, de akkor majd kicserélem.

Másnál sem jelenik meg?

wf

Kép
wf

Ja, már mondani szerettem volna én is, nálam sem látszik, de ez lehet a Mozilla miatt van. :-) Szokott ilyet tenni.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Kicseréltem. Én is Mozillát használok, otthon is, eddig semmi gond nem volt. De lehet, hogy a lilypie vonalzóval van gond.
Remélem, ez már látszik. :)

wf

Kép
wf

Nálam sajna nem. :-S Pedig nekem is picibabás vonalzóm van. :-S

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Akkor lilypie... Az legalább se nem fiús, se nem lányos. :)
Biztos a html engedélyezéssel van/volt gond. Nekem mindkettő be volt kapcsolva.

wf

Kép
wf

Nekem látszik a vonalzód wf.

:(
Pedig most már mindent kipróbáltam...
Nálam mindegyik verzió működik. :(

De legalább Bejjánál megvan. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wf 2011.07.19 10:24-kor.

wf

Kép
wf

Elolvastam és tudománytalannak találom.
A pohárból itatás során inger gazdagabb lesz a környezet? :wink:

Huba babának gyógyulást!
szilvi35

De jó! Örülök, hogy Tiva jobban van! :D

Huba mami!

Reméljük csak a foga tényleg és nem lesz más komolyabb!
Gyógypuszik mennek!

Wf!

Mostmár látszik a vonalzód! :D

Nálunk kint van amásodik fog teteje! :D
Ja és Kincső is kicsit hasmenéseset kakilt ma!
Lehet, hogy akkor Huba is fogzik!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Amikor bent voltunk a kórházban és a folyóson volt egy anyuka aki még a két és fél éves gyerekét szoptatta. És azt mondta a doktornő, hogy mostmár hagyja abba a szoptatást mert ez már nem egészséges!
Akkor kitalálta, hogy akkor szoptatná a szomszéd asszony gyerekét és azt mondta, hogy ezt sürgősen verje ki a fejéből!
Mert azt sem lehet!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hú, Ildóca ez kemény sztori :) múltkor én is láttam a tv-ben, pont erről a nyilvános szoptatásról volt szó, hogy az anya mondta hogy most 8 hónapos gyereke szopik, ez normális is, de hogy a 4 évese is még mindig szopik, és nem is tudja mikor akarja leszoktatni őket, de ez most így jó neki, assztem leszakad a pofim, ezt már én is némileg túlzásnak tartom. Amúgy Csanádnak boldog élete első hónapját :)

A gyerekeknek 3-4 éves koruk körül "teljesedik ki" az immunrendszerük. Addig miért lenne egészségtelen a szoptatás? Meg egyáltalán. Miért , hogyan lehet káros a szoptatás?
szilvi35

Szilvi!

Sajna egyik kérdésedre sem tudom a választ!
De biztos ennek is megvan az oka, meg megtudják valahogyan magyrázni ezt a dolgot! De nem is szeretnék én ebbe belefolyni mert nekem még ez a szoptatás sem igen ment egyiknél sem úgyhogy én addig örülök amíg van és az utolsó cseppig megkapja Csanád baba! Sajnos én mindíg is sokat küzdöttem mindengyiknél, hogy legyen tejcsi!
Hát ez van! :(

Bejja!

Köszi! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Wf! Már nálam is látszik a vonalzód! :-)

Nekem nem az anyatejjel van gondom, mert tudom, hogy az egészséges. A legegészségesebb. Csak nekem nem veszi be a gyomrom, hogy a gyereknek tényleg "kell" a cici 2-3-4 évesen... Szerintem csak az anya nem tud leválni a gyerekéről. És ezt rossznak tartom. A gyerek egye az anyatejet, pohárból. Szerintem.
De ez egyén kérdése.

Pl Görögországban nem "divat" a a szoptatás. Egy magyar nőt a doki egyenesen hülyének nézte, hogy szoptatni akarta a gyerekét. Hát van ilyen...

Szilvi! olvastad az angol szöveget is? Nekem nem volt időm azután nézni, csak a doki után keresgettem, ő igen elismert ember, gondolom, azért nem csupán hülyeséget mond... Bár, ki tudja?!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

szoptatás: nálunk D. egyszerűen leválasztotta magát. nekem nem volt beleszólásom. ha még mindig igényelné és lenne mit, természetes, hogy engedném.
a szoptatónak "nem tűnik fel" hogy úristen, már 2 vagy 3 éves és még mindig szoptatom, ha az gördülékenyen, stresszmentesen zajlik
mindamellett nekem is bizarr, ha valaki még 4 meg 5 éves gyerekét is szoptatja, mert azok már olyan nagyok :shock:
ezzel a cikkel egyetértek:
http://www.natursziget.com/egeszseg/201 ... -szoptatni

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Ki hogy bírta ezt a tegnapi vihart!
Mi eléggé nyűgösek voltunk ma!
De olyan jól érzem most magam a bőrömben. képzeljétek házhoz jött a fodrász és egész emberi formám lett!
Na Kincsőről meg ne is beszéljünk ő is nagyon csini lett! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Jelentem hazaértünk Bajáról, esküvő is megvolt (unokatesómé), még takarítom a romokat, meg muffint sütök mára :)

Örülünk, hogy Tiva egyre jobban van, és boldogítja az anyukáját :)

Szerintem ezt a szoptatás-dolgot nem lehet feketén-fehéren megítélni...mondjuk a pohárból való anyatejezéstől igencsak idegenkednék.

Az vitathatatlan, hogy az anyatej - bármeddig is szopiznak - a legegészségesebb, de a szopi szerintem nem szimplán az egészségről szól, hanem az ölelésről, a megnyugvásról, biztonságról. Persze, ezeket más eszközökkel is elő lehet teremteni, de akinek megadatik ez az ajándék, az ne dobja el csak azért, mert valaki (barát, orvos, védőnő, stb) ezt mondja neki!

Azzal egyetértek, hogy idősebb korban van, hogy ez már jórészt az anyáról szól, de ez sem kizárólagos. Ketten kellenek hozzá. Én a magam részéről úgy vagyok vele, hogy Ákos majd eldönti - vagy a természet.

A cikken amúgy nagyon jót kuncogtam, főleg azon a részen, hogy a hordozott babákat kevesebb inger éri az első hónapokban. Szerintem (és még többmillió így felnőtt ember szerint) meg éppen, hogy sokkal több. De én nem vagyok szaki. Habár kismillió könyvet elolvastam a legkülönbözőbb irányzatoktól, végül a saját fejem után mentem és megyek, és azt hiszem eddig így jártunk a legjobban. Csodarecept nincs, minden gyerek más, és még sorolhatnám.

Ha már az oltásokról van szó, most van a kezemben a Gyermekorvos nélkül c. könyv. Ahhoz képest, hogy amerikai, ez sem rossz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2011.07.21 10:28-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Ákosnak nagyon sok boldog első szülétesnapot kívánok.

Ákosnak boldog szülinapot! :D

A vihar meg borzalmas volt, én azóta nagyon kész vagyok. Ti hogy bírjátok?

wf

Kép
wf

Ákos boldog szülinapot! :-) Isten éltessen sokáig!

A vihart meg nem szeretem. :-S És Huba javulást mutatott tegnap, de mára megint lázas... Valami bélfertőzése van. ... :-S

Szép napot nektek!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Szegény Huba! Remélem, hamar rendbe jön!

wf

Kép
wf

Huba!

Gyógulj meg gyorsan!

Ákos!

Isten éltesen sokáig! Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ákos koma sokat még és nagyon boldogat!!! :) :) :)

Huba babának gyógy pussz! Milyen tünet van még lázon kívül?
szilvi35

Sziasztok

Ákos boldog szülinapot.

Örülök, hogy Tiva meggyógyult, Hubának pedig jobbulást.

Mi most teljesen jól vagyunk. Eszik is alszik is. A hisztit is egészen jól lecsökkentette. Minden remek :D

Én is úgy gondolom, hogy míg babának és anyának is jó a szopi, addig szoptatni kell. Én sajnálom, hogy Szonját le kellett választani, de nekem már nagyon nem volt jó. Ettől függetlenül nagyon gyakran összebújunk, mert szerintem ez fontos. Míg volt tejcsi én is azt szerettem volna, ha pohárból vagy csőrösből megissza, de köszönte szépen egy-két kortynál többet nem kért , pár nap múlva pedig még ennyit se.
Hordozásról nem tudok nyilatkozni, Szonját egy percig se csatoltam magamra, valahogy idegenkedtem tőle. Nem tudom az okát, csak nem volt szimpi. Ha lesz másik gyerekem, őt már fogom hordozni. Biztos jó lehet neki anya állandó közelsége.

Ildóca

Kincső simán hagyta, hogy levágják a haját? Szonjának én egyszer vágtam elől, mert a szemébe lógott, az is többszöri nekifutásra sikerült csak. Most inkább hátra csattozom neki, vagy hajpántot kap.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Festegettünk kicsit a lakásba- csuda "gyors" ez így két gyerekkel. És sokszor nagyon mókás volt. Mármint nekem, mert apának sokszor elborult az agya, ha neki nem jutott festőhenger, vagy csavarhúzó, mert a gyerekek rácsaptak, mint gyöngytyúk a takonyra. Úgyhogy így útólag jobbulást a betegekenek! Ákosnak boldog szülinapot!

Én Ádámnál nem terveztem, hogy meddig szoptatom majd. Még most is állandóan cicin van, ha csak szimplán szomjas, akkor is a cicit kéri először. Örülök is neki, de van, hogy tele a bakancsom, hogy megint lóg rajtam. Ezért én úgy érzem, hogy nem akarom magamhoz láncolni, ez nem rólam szól. De legtöbbszőr hiszti rohamot kap, ha nincs a cicim a szájába amikor ő akarja (így mondja ő is: cicim, cicim). Sok mindenért hagyom hisztizni, de cicit nem fogom tőle erőnek erejével megvonni. 3 éves kora körül, ha addig nem választja le magát, akkor már lesz szerintem olyan értelmes, hogy tudjuk kezelni a helyzetet anélkül, hogy a gyereket ordítva kellene magam után húznom.

Nekem is mondta a doktornő, hogy azért majd szeptemberbe válasszam le. És mivel így harmincon túl elég nehezen viselem a dokik kisiskolás lealázó okoskodását, ami belőlelem primitív agressziót vált ki, azt fogom neki mondani, hogy persze nyáron önként és dalolva levált a cickókról.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Juj hajacska! Én is le akartam Ádinak elől vágni, de csak egy nyisszantást engedett, hiába üldöztem az ollóval kilómétereken át. Próbáltam ám mindenhonnan támadni: homokozóba, traktorba, de lekoptatott a gyerek :D Háát olyan is lett. Persze több - főként gyermektelen, vagy az őskorban gyereket nevelt - ismerős mondta, hogy miért nem vágom már le Ádi haját (most olyan kis szöszke, angyalkás nagy haja van) fiúsra. Mindig megkérdezem, hogy szerintük mekkora esély van rá, hogy Ádi szépen leteszi a fenekét akárcsak addig is, míg a gépet végigtolom a fején. Vagy egyik nap egyik oldal, másik nap másik oldal? Vagy tán kössem ki? Betonozzam be a lábát? Egyébként a hajszárítótól is fél, nyilván a hajvágó se lenne a kedvence. Így maradt anya angyalkája :D csak én nem tehetek a fejére csattot, meg hajpántot. Mindegy, az idő ezt is megoldja majd.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Tlindi!

Igen hagyta magát, hogy levágják a haját! Mert, hogy nem először vágták már neki. :D
Én is próbálkoztam csattal, hajgumival, hajpántal mindenféle trökkött bevetettem de mindent kiszed a hajából. :? Addig hajgya csak benne amíg megnézi magát a tükörben.
Úgyhogy most rövid lett neki! De cuki lett nagyon! :D
Persze a nagylányaim meg kiborultak, hogy miért kell hülyét csinálni ebből a gyerekből? Miért nem növesszük meg a haját?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szonja!

Nekem Enikő volt ilyen, hogy kergettem egy darabig ollóval a gyereket, de aztán feladtam. Végül akkor vágtam neki le amikor aludt! :D
Tettem egy nagy lepedőt a gyerek alá és először az egyik oldalon aztán a másik oldalon vágtam le!
Bár vele bármit lehetett csinálni alvás közben még kicsinek is meg akár most is, semmire sem ébred fel! :D
Tiszta apja! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok

Szonja

Szerintem szuper Ádi haja, nagyon aranyos és valóban kis angyalkás :D

Ildóca

Jó hogy a nagyokat is "feltüntetted", pár napja gondolgodtam, hogy hány évesek. Mennyi vonalzó fér el? Nem tudod? 4-et már láttam egyszerre.

Tlindi

Kép
tlindi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?