A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!
Mi is hajnalban kelünk két vagy három éjszaka óta. Nem tudom mi ez, mert nem szokott. Kiabál, hogy anya, anya, és mikor átmegyek hozzá, már áll vagy ül és nyújtogatja a karját, már amit látok belőle félig csukott szemmel. És akkor felveszem, átviszem hozzánk, és elhelyezkedik és elalszik. Épp ma mondta a férjem, hogy valahogy szeretné a régi rendszert.
Veronikusz! A Te nagyobbikoddal majdnem egyidősek vagyunk. Egyébként én is fogzásra gondoltam.

Kriszta
kriszta36

Kép Legfrissebb kép, délelőtti szieszta az erkélyen :)

KépKép
osori

Először egy ujjszopós képet akartam küldeni, de olyan gyorsan bealudt vele, hogy mire lefotóztam, már nem volt a szájában. :)

KépKép
osori

Sziasztok!

Köszi a dicséreteket, átadom a kis bélpoklosomnak! :D

Kolos egyáltalán nem büfizik, pedig már az összes büfiztető pózt kipróbáltuk. Néha van egy kis bukás, meg szegény erőlködik a kakival, pukival nagyon, de még nem akarok beleavatkozni, hátha megjön magától. Csak annyira rossz nézni amikor huzza magát szegény.A védőnőnk pukicső párti...majd meglátjuk.

Nektek is előfordul, hogy két szoptatás között nem alszik el, hanem úgy elvan magában...jár keze-lába, néha bealszik de csak rövideket?

Ildi Te milyen időközönként szoptatsz, igény szerint?

Ébredezik....megyek.
marcsim

Sziasztok!

Nagyon szép mindenki babája és a nagyobbak is!

Dorka77!
Még egyben :( Tudom, hogy jó dolga van bennt nagyon, de azért mégis...
Mi kedden voltunk CTG-n ott egész jó kis fájásgörbe volt azt mondta a dokim, hogy jó lesz ez nekünk.
Ma meg délelőtt teljesen azt hittem, hogy megyünk szülni.
Hajnali 4-kor elkezdett fájdogálni a derekem és ez kitartott délig, kisebb szünetekkel, volt amikor már 10 percenként jelentkezett, úgy megörültem, de azóta mintha elvágták volna :(
Ez egyébként normális így?! Olyan bizonytalan vagyok! Segítsetek!
Egyébként az én babám is nagy mocorgós! :D :D Kb. 3 héttel ezelőtt este 8 óra körül volt nagyon aktív mindig, és elképesztő volt amiket művelt!!!
Aztán most egy hete már nem annyira aktív, de még mindig szépen kidugja időnként a talpiját, vagy a könyökét!
Nálad is ez van? Hihetetlen!

Puszi, szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok.

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Nem tudom ezt a vonalzót felrakni, miért nem????

GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

:evil: :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :x :x :x :x :x :x :x :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

ÁÁÁÁÁ én ehez hülye vaok :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Miért nem megy ez nekem????????????? :cry:

GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Hellóka!

Steffi,
az ilyen jön-elmúlik teljesen normális szerintem. Amikor én szültem, volt bent egy kismama, aki 2-3 napig ezt játszotta: éjszaka fájt neki és nappalra teljesen elmúlt. Szerintem örülj neki, talán a lényeg, a vége könnyebben és gyorsabban fog menni. És otthon sokkal jobb "szenvedni",mint a kórházban.
Gondolok Rád!!!!!!

A dörömbölés egyébként "állati", Kristóf nem volt ennyire mozgós!

Jó éjt,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Sziasztok,

Képzeljétek Réka már alszik. El sem hiszem!!!!!!!!! :lol: :lol:

Cumi kontra ujjszopás: Réka is az ujját szopja :cry: , pedig én sem szoktattam rá. Sőt, próbálkozom a cumival, de mikor berakom a szájába elkezd öklendezni, úgyhogy felhagytam vele. Ha az ujja jobb neki, akkor szopja azt. Egyébként nem szólhatok semmit, mert én sem fogadtam el a cumit én is az ujjamat szoptam. :twisted: :twisted: Úgyhogy ezt "sajna" tőlem örökölte!!!

Anita,
Sajna még nem volt időm válaszolni, de ígérem, hogy holnap bepótolom. Egyébként én is azt mondom, hogy inkább költözettek, Neked is és Zsombinak is első a nyugalom!!!!! Sajna anyós ellen nem tudsz védekezni, de nem vagy ezzel egyedül, ha jól olvastam itt a lányokat, akkor megállapítható, hogy nem sok anyós van a topon!!! :evil: :evil:

Monacs, Marcsim és Orsi!!!
Gyönyörűek a babák. Tök jó, hogy most már rendszeresen rakunk fel képeket a babákról!!!

Eszti,
Bocsi a többiektől, hogy Esztit kiemelem, de nagyon örülök, hogy sikerült feltenni képeket a gyerekekről. Mind a három gyerek gyönyörű, büszke lehetsz rájuk!!! Láttom azért Rebekának is van bőven haja!!! Várjuk a további képeket!!!

Dorka, Steffi,
Miújság van Veletek? Már nagyon a végén jártok, főleg Te Steffi!!!!! Egyébként Steffi, nagyon jók a képek az iwiw-en!!!!

Dóri,
Hol vagy? Már régen írtál? Sikerült a vérvétel és a vizelet levétel???

Durca,
Köszönöm a segítséget (vizelet levételel kapcsolatban)!!! Elsőre sikerült és már megis van az eredménye! NEGATÍV!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Ildi,
Én a picasa-án keresztül kicsinyitem a képeket. Ha jól emlékszem,akkor ezt a programot le tudod tölteni az internetről: www.letoltes.prim.hu, majd ezután a Prim online letöltést választod, ha bejött a lap, akkor baloldalt találsz egy olyat, hogy multimédia. Arra rákattintasz és utána szintén baloldalt találod a képnézegetőket. Ha arra ráklikkelsz, akkor utána már többek között bejön a picasa is és letudod tölteni. Egyébként én először a www.picasa.hu-ról töltöttem le, de az angol nyelvű. Ha nem okoz gondot, akkor onnan is letudod tölteni. Remélem sikerül!!!

Na most megyek..

Puszi Mindenkinek

Vica

Én sem szeretnék lemaradni a képfelrakásból, úgyhogy dobok fel párat!!

Bocsi kicsit hosszúra sikeredet!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

És akkor a képek.....

Kép Kép Kép Hogy áll a hajam??? Kép A hülyeségtől a hajam az égnek áll!!

vica10

Sziasztok!

Végre túl vagyunk a szemészeten, még régen írtam, hogy Dórinak el van záródva a könnycsatornája. Hát ez nem egy leányálom. Egy nagyon szimpatikus fiatal rezidens lány csinálta. Nagyon kedvesen elmagyaráta, hogy fog történi a beavatkozás és persze azt is hozzátette, hogy jobb ha kimegyünk. Dehát a folyosón is hallottuk az ordítását. Hát ne tudjátok meg, hogy belül én is mennyire vele sírtam :( . Persze nem is a fájdalom miatt sírnak, hanem a lefogás miatt (állítólag nem fájdalmas). Tény, hogy mikor a kezünkbe adták egyből megnyugodott.

Lányok,
Nagyon édesek a babák.

Marcsim, fogadj tőlem is egy gratulációt. Fura, hogy nem büfizik, dehát Ő tudja :wink: .

Most csak ennyi, holnap folyt.köv.
Jó éjszakát!
Monacs

Kép
Kép
monacs

Kép

Kép

Kép
durca

Kép

bár biztos látszik,de ő a lányom!!!
üdv,durca

Kép

Kép
durca

Kép

ha már így belejöttünk:íme egy Brukner Szigfrid
üdv,durca

Kép

Kép
durca

Monacs,
Minden elismerésem a tiétek, én biztos, hogy berohantam volna hozzá!!!!! Nagyon ügyes volt Dóri!!!! :wink:

Durca,
Mandula gyönyörű kislány! Ezek a szemek!!!

üdv,
Vica

vica10

Ekkora hajat, mint ennek a Rékának! Nem kopik neki?

Ma elkezdődött a továbbképzés, amire jelentkeztem egy barátnőmmel. Benére a barátnőm lányával együtt bébiszitter ismerős vigyázott, és tök jól e voltak. Meg mi is a suliban :) Bár 5 körül már nagyon hazamehetnékem volt :)

mtunde

Halihó,

már összeírom olvasásá közben kinek mit akarok mondani, mert annyit írtok :)

Marcsim
,
gratulálok!!!! Nagyon ügyes vagy!!!
Balázs is nézelődött egy "szopás köznyi" időt az elejétől kezdve.
Don Hadonásznak hívtuk, olyan édesen vezényelt.

Durca,
pont akartam kérni egy képet Mankáról, és tessék, csak így teljesüljenek a kívánságaim. Gyönyörű kislányod van!!!!
És akartam mondani Neked is, és Lilluskának is, hogy ha egyszer lányom lesz, akkor mi is Lillának fogjuk hívni, a férjem az első randevúnkon lestoppolta ezt a nevet.Jó mi? :lol:

Eszti,
mind a három gyönyörű, gratulálok!

Vica,
micsoda hajzuhatag!!!!!
Gratulálok, tudéri!

Jó éjszakát!
Hurcia és

Kép
hurcia

Helló Lányok!

Vica!

Nagyon aranyos Réka! És az a frizura!!!!
Nekem nem sikerül Illyen jót csinálni Rebekának, mindíg visszaáll .
Ahogyan a kórházban befésülték,azóta olyan,próbállhatok én akármit......

A többi baba is nagyon aranyos,olyan jó nézegetni Őket!!

Lányok!
Köszi a dicséretet,majd még teszek fel képeket.
Sajna vacakol a gépünk,ezért nem mindíg tudok jönni.a jövő hónapban lecseréljük végre,így remélem utánna nem ilyen gond.

Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok Lányok!

Vica, Durca!
Nagyon szépek a Lányok :D SEGÍTSETEK léccccci, hogy tudok képet feltenni egyszerűen sehogysem megy :evil:

Vica, próbáltam azt amit írtál, hogy www.letoltes.prim.hu deazt írja nekem hogy a lap nem jeleníthető meg, ilyenkor mi van??????

Durca, Te is így csináltad?

Köszi előre is aztán ha sikerült írok is :D

Puszi:

Anita & Zsombi

Kép
szsombi

Helló Lányok!

Steffi, még egyben? Az alvással mi a helyzet? Mostanában enm látom, hogy hajnalban írnál...

Vica, Durca,
édesek a lánykáitok! Elnézem őket és a végén még kedvet kapok, bár már úgy voltam vele, hogy én "csak" fiús anyuka leszek. Na, mindegy, először ezen a két csibészen legyünk túl, aztán majd meglátjuk... :oops:

Tegnap kaptam egy kis "történetet" Nováky Ritától, és gondoltam, leírom Nektek is, mert annyira aranyos. Szóval:
Két magzat beszélget egy anya hasában:
- Te hiszel a születés utáni életben?
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk,hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni, ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
- De, de valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden kicsit másképpen lesz,mint amihez hozzászoktunk.
- De hát onnét még senki sem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér.
- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de minden esetre meglátjuk a mamát, és Ő majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted Ö mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, az igazi élet még csak ezután vár ránk.

Szép napot mindenkinek,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Kriszta36!
Sajnos nálunk ez már minimum 2 hete tart, ráadásul úgy kell megoldani (ritkán sikerül) hogy a pici ne kelljen fel. Ilyenkor persze azt se tudom hova szaladjak. Többnyire megszoptatom a picit, majd kicseréljük a lurkókat. Pici megy a gyerekszobába, a nagy meg közénk. Bár tegnap, tegnapelőtt kivittem a nappaliba a nagyot és ott próbáltunk aludni kevés sikerrel. Így legalább a férjem tud aludni.
Ma Kata 5-kor kelt, de odafeküdtem a kiságya mellé és szerencsére nem akart kijönni. 40 perc után elaludt, akkor meg a pici kelt fel cicizni. Sajnos Szofi meg csak 6.30 után aludt el akkor meg lassan már a nagy kelt megint. Hát nem egyszerű ....

szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vica, Durca!
Nagyon édesek a Lányok!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!!

Nagyon szépek a gyerekek!! Olyan jó látni őket!!

Képzeljétek, tegnap voltunk 3 hónapos oltáson!! Luca egy kis hős volt!! Épp hogy megnyikkant!! JA, és 1 hét alatt, amióta az új tápszer van, 20 dekát gyarapodott!! Addig meg 3 hét alatt 30- at!!
Szóval nem kell sem vizeletet levenni, sem vért!! :D

Egyébként sokkal nyugodtabb, mióta ezt a tápot kapja!!!

Ja, és ő is a kezét szoja, magától. Én hagyom neki, ha ez megnyugtatja... Én is az ujjamat szoptam.

Ja, a három hónapos szülinapjára kapott egy tortát a nagyapjától! :D

Kép

Sok- sok puszi mindenkinek: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Nagyon helyesek a babák, olyan jó, hogy sűrűn vannak képek! :)

Képzeljétek, Panninak fáj az ínye, beindult a fogzás... még nincsen 3 hónapos :shock: . Nagyon nyálzik, dugdos mindent a szájába, ugyhogy lehet, hogy mégsem a hasfájás miatt olyan vackok az éjszakáink.... :cry:

Ma éjjel kapott kúpot, és nagyon szépen aludt evésig, meg utána is. a dokinénink javasolta a Panadolt, állítólag az is jó. Mennyi ideig tart ez a fájdogálás???

aranyos ez a torta, Dóri! és örülök, hogy bevált az új táp!
mi pont egy hét múlva megyünk oltásra.

Dorka, nagyon tetszett a történet, amilyen hülye vagyok, még Orsinak és Hurciának is elküldtem.... :oops:

szép napot mindenkinek,
Jube

Kép

Kép
jube

Veronikusz!
Én félig alszom a munkahelyemen, de Neked még rosszabb lehet a két kicsivel kicsit kómásan, mert én itt még valamennyire pihizek, de Te két perpetuum mobile mellett..., meg az éjszakai és nappali szopi- és egyéb szolgáltatásokkal.
Tegnap éjjel megint műsoszórás volt, apja odahozta közénk, de semmi nem volt jó, aztán apa mérges lett, visszavitte, ott meg szegény rekedtre ordibálta magát. Aztán én is a rácsos ágy előtt kötöttem ki a földön, és úgy valahogy elaludt.

Vica,Durca!
Nagyon édesek a lányok. Vica! Mennyi haj! Pankának még most sincs ennyi. Anyukájára ütött :D
kriszta36

Anita,
Akkor probáld meg úgy, hogy www.letoltes.com. Utána baloldalt multimédia/képnézegető/picasa. Ha nem megy, küld át nekem és én felrakom (e-mail: takacse81@freemail.hu).

Most ennyi, mennem kell..

Vica

vica10

Sziasztok!

Vica!

A kép felrakásához köszi a tippet, még a nap folyamán megpróbálkozom vele.

Marcsi!

3-4 óránként etetem a Hannát, de előfordult olyan is, hogy éjszaka bealudtam 5 órát egyfolytában, közben a gyerek is békésen aludt, egyáltalán nem sírt, hogy éhes lenne. Persze akkor már azért felébresztettem, de egyébként teljesen rá bízom, amikor jelez akkor eszik. Végül is mi sem időre eszünk, hanem amikor éhesek vagyunk!
Sajna már 2 napja nálunk is jelentkezik kaja után a pocakfájás. És a büfizéshez kell legalább 1/2-1 óra. Éjszakánként ez a legrosszabb, mert a kajálás meg van elég hamar, de utána a büfivel megy el a legtöbb idő, és én még ezek után állok neki a fejésnek....... Bár ma egy szavam sem lehet, mert apa éjjel 1/2 3-kor átvette a parancsnokságot a lánya felett, ő etetett, büfiztetett, pelenkázott, én pedig nyálfolyatva aludhattam 1/2 8-ig!!!! :lol:

Lányok ismét egy ostoba kérdés: mi az a pukicső??? Illetve tudom mire való, de mivel még soha nem láttam ilyet, elképzelni sem tudom, hogyan kell használni??!!

Ildi
ildi35

Sziasztok!

Csak úgy zsebelem a bókokat!!!!! Köszönöm..

VICA!
Örülök,hogy segíthetem pisilevétel ügyben.Rékát még a férjemnek is megmutattam,nagggyon jók a képek!! Mankának 4 hónposan szerintem haja sem volt :D :D :D :D :D

ANITA! Sajna nem tudok segíteni,mert a férjem tette fel a képeket.Megmutatta ugyan,hogyan kell,de képzelheted milyen tempóban..nem tudtam megjegyezni.

KRISZTA!! Én még a mai napig az ágya mellé fekszem elalváshoz,illetve most szálltam ki az ágyából(már nem rácsos ágyban alszik régóta),mert már nem fértünk a pocakom miatt :D :oops: .Igaz,nagy ritkán ébred fel,de ha igen,bizony én is odafekszem. Belegondolni is rossz,hogy egyszer majd a pasija fog mellé feküdni :D :D :D :D :D Bocs,kicsit előreszaladtam:-))))

HURCIA!
Örülök,hogy teljesítettem titkos kívánságodat :D .
Szeretem a Lilla nevet ,mert olyan szép dallama van..Mikor lesz kislányotok? :D

JUBE!

Elképzelhető, hogy a foga ilyen hamar jön..meddig tart? mig át nem töri az ínyt.
Dentinox gél?Az ínyt kell bedörzsölni vele..
persze,ha lázas,akkor csillapítani kell.Próbáld meg a nurofent lázcsillapításra, vagy fájdalomcsillapításra,állítólag mellékhatás nélküli(illetve kevesebb van),ellenben a Panadollal.Én egy időben használtam a Camomilla nevű homeopátiás bogyókat is,az is enyhített a fájdalmakon.
Egyébként már írtam,hogy ebben a korban Manka is állandóan nyáladzott és dugdosott mindent a szájába(igaz,nem votl dagadt az ínye megy egyéb),de végül 10 hónapos is elmúlt mire kijött a két első foga.Utána meg sorba az összes,különösebb fájdalom nélkül.
Már azt hittem,hogy fog nélküli gyereket szültem :roll: :roll:

DÓRI! Apuka nagyon lelkes és biztos,hogy vadul szerelmes mindkettőtökbe :D :D
Örülök,hogy bejött a tápszer!

vajon STEFFI szül?

Mindenkinek szép napot!!!!
puszi,durca

Kép

Kép
durca

Megint én..

Ildi,a büfi dologgal mi is így voltunk,mikor Mandula kicsi votl.Sokkal több időt vett igénybe maga a büfiztetés,mint az összes egyéb teendő.
Aztán egyre rövidültek az idők,megtanult böfizni..ez jó hír ugye?
:D
Apa pedig egy hős!!!!!!!!!!! :D :D

A pukicső kérdésben JUBE az illetékes, de semmi különös nincs a használatában,a popsijába kell dugni és ez segíti a pukik távozását.Gyógyszertárban lehet kapni szélcső néven..
A hozzáértők a legvégső esetben javasolják használatát-szegény JUBEéknél az volt- ,helyette próbálkozzunk a masszírozással,tornáztatással tigristartással(alkarodon hason felkve).infacol és egyéb pocakszerek..

Most megint okoskodtam,bocsánat..

Durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Itt vagyok, még egyben, semmi változás, nagyon jól érzi magát odabent. Holnap és holnapután is mennünk kell CTG-re :?

Durca!
Tényleg nagyon aranyos a kislányod, egy kis tündi-bündi!
Szerinted Sipi befektett, ha keddig nem szülők meg? nagyon nem szeretném...

Dorka!
Tök szép volt a történet amit írtál!
Mostanában már 'csak' 4kor ébredek fel és olyankor forgolódok 1 órát, aztán kelek apával és utána vissza szoktam aludni 1-2 órát, ha tudok.
Te hogy vagy? Minden rendben? Az lenne a vicces, ha Te hamarabb megszülnél :D
Gondolod, hogy a fájdogálások miatt lerövidül a szülési szakasz? Az jó lenne!

Vica!
Örülök, hogy tetszettek a képek! :D

Remélem mindenki jól van, ma nagyon szép vénasszonyok nyara idő van. Én inkább lezuhanyozok és próbálok aludni, ki tudja mit hozz az éj :)

szép napot mindenkinek, este még jövök!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Durca!

Dehogy okoskodtál!!!
Számomra fontos és megnyugtató dolgokat írtál. Ezért örülök, hogy rátok találtam, valahogy mindig azt érzem, hogy bármi bajom van, esetleg beijedek valamitől, mindig van valaki "mellettem", aki mond pár jó szót illetve ad egy-két éltető tanácsot.

Köszi Nektek!

Ildi
ildi35

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Engen is szokszor rángattatok már ki a kétségbeesésből. Senki nem ért meg úgy mint TI, akik szintén ebben a cipőben jártok. A férjem már kicsit féltékeny is :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Lányok!

Vica!
Küldtem a freemailedre akkor pár képet, mert egyszerűen nem megy a kicsinyítés, majd nézd meg akkor légyszi és ha tudod megtennéd hogy lekicsinyíted....köszi :D

Ildi!
Nálunk sem büfizett Zsombi ha jól emlékszem egészen 2 hónapos koráig nekünk azt mondta a védőnő hogy akkor ne erőltessük így aztán hagytuk de én is észrevettem hogy semmi baja nem volt attól hogy nem büfizett később meg magától ment, szóval ne izgulj sok babánál előfordul az ilyen és tényleg nem lesz ettől bajuk :wink:

Na puszi mennem kell:

Anita & Zsombi

Ja, mi van a volzókkal, hogy-hogy nem mennek fel?

Kép
szsombi

Sziasztok!

Ildi,

a pukicső tisztességes neve szélcső, és egy puha tök egyszerű gumicső darabot takar. Nagyon hajlékony, keskeny, 4mm átmérőjű a csecsemőknek való. Gyógyászati segédeszköz boltban kapni, felháborítóan sokat kérnek érte, 1200 forint egy darab gumiért...

Viszont biztosíthatlak, hogy aranyat ér. Vagy én panaszkodom a legtöbbet, vagy tényleg Panni a leghasfájósabb ebben a klikkben. Nekünk nagyon sokat segít. Csak akkor használom, ha nagyon szenved, de ez hol naponta 4-5ször van, hol napokig egyszer sem...

A használata pedig :D nagyon egyszerű, olajozd be a csövet, (a popsikenőcs nem jó, mert nem tudod aztán kiimádkozni belőle, úgy beleragad) és hát... dugd be a fenekébe. Egyáltalán nem fáj neki, viszont kijönnek a pukik egy pillanat alatt, no meg a folyós kaki is. Érzed, hogy akad-e, ha igen, nem szabad erőltetni. És utána én forró vízben szappannal ki szoktam mosni.

ennyi.

Durca, köszi a tanácsokat, felírtam a szereket, remélem nem kell majd sokat fájdalomcsillapítózni.

az, hogy Panni jövő héten lesz 3 hónapos, a Panadol pedig csak 3 hónapostól adható, az számít? :?:

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok,
én télre várom a második babámat, most már a Kútvölgyibe. szeretném, ha mesélnétek nekem a kórházról (milyen általában, van -e felkészítő tanfolyam, ahol körbevezetnek, hogy mi hol van, rooming-in minden szoba vagy sem, ugye nem gyakorló kórház, azaz nem kell arra számítanom, hogy jó néhány orvostanhallgató is bejön a szülésre) továbbá szívesen beszégetnék olyanokkal, akik Hegedűs doktorhoz jártak, járnak. (tudom, hogy voltak már vélemények róla a topicban, de kegyetlen hosszú a hozzászólások listája így nehéz megtalálni)
előre is köszi minden infót.
manóka28

Szaiasztok!

Gyönyörűek a csajok lányok!

Köszi böfiügyben a hozzászólásokat. Megnyugtató, hogy másnak sem böfizik egyből. Én megmondom őszintén nem is erőltetem, 10-15 percet próbálkozunk és ha nem megy, akkor lefektetem oldalt és kész.
Minden elismerésem a Tiéd Ildi, hogy akár 1 órát is képes vagy büfiztetni!
Kolos imádja azt, amikor a nagypárnára fektetem szinte olyan függőleges helyzetben, hogy már áll és akkor nagyon megnyugszik és nézelődik....annyira édes.

Kezdem összekapni magam, ma már széken ülve ettem meg az ebédem, mert eddig a gátseb miatt nem tudtam leülni sem annyira fáj. Tegnap volt egy hete hogy szültem és még azért rendesen sajog....nektek mennyi idő volt amig begyógyult?
marcsim

Lányok,

Itt van Anita büszkesége, Zsombi!! Gyönyörű ez a gyerek, és már motorozni tanul!!!!!!!!

Kép Zsombi nyáron Kép Kép

Anita, vissza küldöm lekicsinyitve, hátha szükséged lesz rá.

Most megyek, mert Réka bömbizik!!

Vica

vica10

Sziasztok!
Marcsi, örülök, hogy jó hírekkel jössz mindig hozzánk. Így is példa vagy a többiekkel együtt. Egy hét után??? Szerintem nagyon ügyesen csinálsz mindent. Majd kérdezz meg engem jövő februárban... :roll:

Durca és Vica! Réka és Manka nagyon helyesek. Annyira tetszenek. :D

Szia Manóka, üdv itt és gratula! Tapasztalataim a bennlétről nincsenek egyelőre, de az biztos, hogy van felkészítő tanfolyam, és én még egy darab orvostanhallgatóval sem találkoztam. A rooming in egy lehetőség mindenhol, így ez, amennyire én tudom, a te választásod. Ennél persze bonyolultabb a dolog, de majd a többiek is segítenek. A télre várod a babát mit jelent pontosan?
vbea

Szia Manóka!

Még én is 'friss' hús vagyok itt, de annyit tudok mondani, hogy előadások vannak, 5 féle:

I. terhesség
a terhesség élettana, terhesség alatti változások, a terhes nó életmódja. Vizsgálóeljárások a terhesség alatt. Társadalombiztosítási juttatások. Az 'érintés varázsa': babamasszász elsajátítása már a várandosság alatt. Intim torna várandósság alatt.
Előadások: minden hónap első szerdáján (október 4., november 8., december 6.
Előadók: Dr. Pálláné Sándor Edina védőnő
dr. Munkácsy katalin intimtorna oktató

II. diétás, étrendi tanácsok
Megváltozott tápanyagigény és vitaminszükséglet a terhesség alatt. Hogyan kerülhető el az elhízás terhesség idején. Mit kell tudni a gesztációs diabéteszről. Étrendi tanácsok a gyermekágyas időszakra.
Elődadások: időpont egyeztetéssel. bejelentkezés hétfőtől-péntekig a 325-11-00/7140 es melléken Rezes Katalin diatetikusnál.

III. szülés, együttszülés
A szülés megindulásának jelei, a szülés lefolyása, vizsgálóeljárások a szülés alatt. Apa szerepe a szülőszobában.
Előadások: minden hónap első csütörtökjén (október 5., november 2., december 7.)

Elődadók: Zachár Lászlóné Erika szülésznő
Király Katalin szülésznő

IV. gyermekágy, szoptatás
változások a gyermekágy alatt, az újszülőttek első napjai, tejelválasztás-szoptatás. Az újszülőtt gondozása, rooming-in.
Előadások: minden hónap harmadik csütörtökjén (október 19., november 16., december 21.)
Előadók: Dr. Rákóczi Ági szülésznő
Szirtes Erika szülésznő
Tamásné Garay Mária csecsemő-ápoló
Nagyné Plenter Ágnes csecsemő-ápoló

[b]V. Szülőszoba látogatás
Előadások: [/b] minden hónap első keddjén (október 3., november 7., december 5.)
Előadók: Várnai Gabi szülésznő
Keszegh Éva szülésznő.

Érdemes elmenni ezekre az előadásokra, nagyon jók és nagyon kedves mindenki. Érdemes még a pároddal menni főleg a szülés, együttszülésre, (persze csak ha papás szülés lesz), mert ez igazán nekik szól, mi már úgyis mindent tudunk és nekik egy kis lelki 'löket'.
17:30-kor kezdődnek, lennt van egy tanácsterem azt hiszem ez a neve, ott vannak az előadások, a szülőszoba látogatás meg fennt a szülészeten. Megmutogatnak mindent és közben magyaráznak is.
Mi a szülés, együttszülés, szülőszoba látogatás és szoptatás, gyermekágy előadáson voltunk, és nagyon jók voltak! Elmondanak mindent a rooming-in rendszerről, a szülésről, szoptatásról mindenről! Tényleg nagyon jó!
Remélem tudtam segíteni.

Hegedűs doktorral kapcsolatban nincs infom, én Siposhoz járok és ha minden jól megy már csak pár nap:-))

Szép estét mindenkinek!
Puszi!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Marcsi,
Kristóf sem volt egy nagy "böfizős", úgyhogy én is vártam mindig egy picit, aztán az oldalára tettem le. Általában nem is bukott.
Ami a gátsebet illeti, pihenj sokat!!!! Nekem a 2. héttől már sokkal jobb lett, szinte egyik pillanatról a másikra. Egyébként szedsz valamilyen homeós bogyeszt, mert az nekem nagyon sokat segített és 2-3hét után már alig véreztem. Ami egyébként magát a sebet illeti, az még sokáig érzékeny lesz... :shock: :oops:

Steffi,
ha kitartasz még egy kicsit, lehet, hogy talizunk. Én jövő csütörtökön megyek újra ctg-re, ha addig nem lesz semmi. Fájásaid elmúltak? Lehet, hogy lerövidíti az effektív szülést - a kórházban - ez az "előfájás", mert nyílhat a méhszáj és az tök jó. Azért legyél hírrel, hogy mi van!!!!? :lol:
Alvás nálam szerencsére - kop-kop - tök jó, Kristóf kisangyal mostanában, úgyhogy kialszom magam. Egyébként én is lustizom délutánonként, amikor ő is alszik. 1-2 hét múlva úgysem lesz már ilyen egyszerű... :?

Zsombi tündéri!!!

Manoka, üdv a Klubban. Én is Hegedűsnél szülök, majd hírrel leszek.

Na megyek vacsit csinálni, lehet, hogy még este benézek. Sziasztok,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Szia Dorka!

Jó lenne találkozni tényleg! Te a 38. hét körül vagy, ugyi? Kiváncsi vagyok melyikünk szül előbb. Te érzel valamit?
Az a bajom, hogy hiába görcsölgetek, 'csomóra' van kötve a méhszájam, ezt mondta Sipi, úgyhogy ezért nem értem, de lehet, hogy amikor ott leszünk akkor lesz tök gyors. Ki tudja ezt?! :D
Jelentkezek feltétlen, hogy mizu van.
Pihenjél Te is, az nagyon fontos! De azért nem semmi lehet egy kisgyerek mellett egy másik picurral a pocidban! Hogy csinálod? Annyiszor belegondoltam, hogy most még istenes dolgom van, itthon vagyok, pihenek csak magunkra kell figyeljek, de ha majd jön a következő hogy lesz? Nem lehet egyszerű...
Neked fiú lesz a ketteske vagy kislány?
Ha veled van valami akkor Te is írjál!
Kitartás!

Puszi! Steffi

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Kép
Kép [/img]

Sziasztok Lányok!

Hálleluja!! Sikerült képet felrakni! (Na jó nem én voltam ilyen ügyes, hanem a fiam, neki kb. 1 percbe telt az egész.)

Az első képen Hanna egy hetes, a második ma készült, ma 12 napos. Az a banya meg én lennék.

Ildi
ildi35

Szia Ildi!

Nagyon szépséges!

Steffi

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Steffi
Most látom, hogy a Sipinél fogsz szülni. Én mind a kettőt nála szültem. Te hogy vagy vele? Szülésznőt választasz, ha igen kit?
Jaj, de kéne az a táblázat ...

Ildi35 Anita
Hanna nagyon tünci, és Zsombi is jó arc.

Egy titkot elárulok nektek: az első kép az "igazi" Mandula (Durca lánya).

Manóka28
Szerintem a Kútvölgyi egy nagyon jó választás. Én csak pozitívumot tudok írni mindenkiről (orvos, szülésznő, csecsemősök). Ha akarod a babád egész nap veled lehet, de ha úgy gondolod, akkor be lehet tólni a csecsemősöknek.

Hát lányok azt hiszem én nagyon szerencsésnek mondhatom magam, de nekem a gátsebem kb. 2 napig fájt, de én elég fakír vagyok ahhoz, hogy ettől még ültem vele :lol: .

Mindenkinek átalvós jó éjszakát! :wink:
Monacs

Kép
Kép
monacs

Sziasztok,

Köszi a dicséreteket, Réka helyett is bezsebelem :lol: :lol: :lol: .

Eddig még nem kopott ki a haja, de azt mondják, hogy már nem is fog. Vigyáztam rá nagyon, mindig forgattam a fejét!! :lol: :lol:

Lányok
Továbbra is gyönyörűek a babák!!!

Ildi,
Csak sikerült. Nagyon szép Hanna és mi az, hogy az a "banya" én lennék?? Irgum-burgum lesz!!! :lol:

Manóka,
Üdv itt nálunk!! Én a Hegedűsnél szültem a lányomat, idén május 13-án. Nagyon megvagyok és voltam elégedve, nem egy bőbeszédű, de nekem ez így pont jó. Ha a terhesség alatt bármi próblémám volt, mindig kereshettem. Igazából nem tudom, hogy mire lennél kíváncsi, de ha leírod szívesen válaszolok. Jó pocakosodást!!

Vica

vica10

Szia Monacs!

Hát Ő sem egy bőbeszédű, viszont nagyon alapos és körültekintő. A héten már harmadjára kell mennem CTG-re, pedig elvileg a 36. héttől hetente kell járni, nem?
Egyszer volt egy nagyon rossz napja, amit sajna sikerült kifogni, és akkor kicsit meginogtam vele kapcsolatban, de azóta már többször találkoztunk és nagyon rendes/kedves volt.
Neked mik a tapasztalataid? Örülnék, ha megosztanád velem! Ha nem akarod itt akkor az e-mail címem: steffike@freemail.hu.
Szülésznőt már nem választok, pont ma hallottam CTG-n, hogy a Várnai Gabi elmegy 2 hétre, én Zácher Erikán gondolkodtam, nagyon-nagyon szimpinek találtam az eddigi találkozásaink alkalmával, de amikor ott voltam, nem volt, ma meg nagyon pörgött és szerintem épp egy másik kismamával egyeztetett. Ha szerencsém van Ő lesz az ügyeletes, de általában véve szerintem mindegy, hogy ki lesz mert mindenki nagyon jó. Vagy rosszul tudom?

Remélhetőleg Kiscsillag is jól van!
Drukk neki innen!!!

Steffi

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?