Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nekem Uterus Duplexem van, ami annyit jelent, hogy kettő anyaméhem van 2 méhszájjal. Van akinek a vagina is dupla, de nekem ezt megműtötték sok évvel ezelőtt.
Terhességet szeretnék már nagyon régóta, de sajnos úgy néz ki, hogy segítség nélkül nem fog menni. Most lett volna az első inszeminációm, de sajnos lekéstük a tüszőrepedést, uh megint a spontán terhességben kell bízni. Őszintén szólva ebben hónapról hónapra egyre kevésbé bízom.
Az orvosom nagyon minimális esélyt lát arra,hogy a spontán terhesség sikerüljön. egyrészt a férjem andrológiai eredménye sem tökéletes, másrészt a kettő anyaméh megfelezi az esélyt, ugyanis az a kevés "jó" spermium is kétfelé megy. Nos ezért lenne szerinte az inszeminációra szükség, hogy kiválogasság a jó spermiumot és amelyik oldalon van a peteérés, arra az oldalra felhelyezik.
Ezen felül nálam a ciklus is nagyon változó, ugyanis olyan 33-47 napig szokott tartani. Gondolom el lehet képzelni,hogy milyen érzés, amikor már a negyvenakárhanyadik napon még nem jött meg, és bízom benne,hogy hátha most,és egyszer csak megjön. Nos ez már régóta így működik és nagyon bízom benne, hogy jó uton haladon. sajnos az út nagyon hosszú, hisz minden orvos mást mond. Pl Magyarországon évekig bizonygatták nekem az orvosok,hogy teljesen normális anyaméhem és vaginám van! AZT NEM VETTÉK ÉSZRE,HOGY DUPLA VAGINÁM VAN,PEDIG MÁR ÚGY MENTEM ODA,HOGY ISMERTEM EZT A PROBLÉMÁMAT! Ez szerintem nagyon erős azért!
Na mindegy a biológiai órám ketyeg, és nagyon hálás lennék,ha esetleg hasonló bőrben járó emberek megosztanák velem a tapasztalataikat, hátha hasznát tudnám venni :)
Azok jelentkezését is várom,aki ilyen rendellenességgel gond nélkül szült.
Előre is köszönöm,
Üdv,
Vendég
 


Jelentem.
Uterus bicornis, kétszarvú méh.
Nem ugyanaz, de nagyobb gond mint a tied.
Ennek ellenére 39 héten császárral szültem 3.2kg babát.
Mindenki egészséges.
 


szia,
most vettelek csak észre :)
tudom,h rosszabb,mert tapadási gond van.
segítség nélkül estél teherbe?
látod a te helyzetetd rosszabb mégis te szültél...
gratulálok a babához :) tervezel még?
Vendég
 

 
 

igen, épp aa megtapadásokkal vannak gondjaim.
szeretnénk még egy babát de ngyon nnehéz.
nem is estél még teherbe?
 


sajnos nem,soha :(
most vagyok éppen túl az első inszemináción. hétfőn tesztelek...
hát majd meglátjuk...
az első babáddal spontán estél teherbe? kapsz vmi segítséget?
Vendég
 


Jajj akkor nagyon szorítok.
Érzel már valamit,
Én minden hónapban teherbe esek ha nem vigyázunk.
Ha csak egyszer nem vigyázunk akkor is.
Szóval ez nálam marha könnyen megy, viszont nem jó helyen tapad meg ezért nem elég jó a vérellátása a terhességnek, nem fejlődik rendesen.
A kisfiam előtt volt egy művi vetélés, mert a doki közben utrót adott, és így bent tartotta az üres petezsákot.
+ hónapra rá ahogy a nag ykönyvben meg van írva terhes lette, viszont megjött, utána még erősödött a zebra viszont egy hét múlva spontán elvetéltem, de akkor már én rájátszottam az otthoni vetélésre, nehogy műtét kelljen.
Tornáztam stb, miután a vérvételes teszttel látszódott hogy nem normális a dolog.
Még a köv hónapban megfogant a kisfiam, és 39 héten tervezett császárral szültem.
Most volt egy 8 hetes ikerterhesség elvesztése itthon mert a mostani doki nem is foglalkozott velem.Láttam mindekttőt, nem egy nagy élmény., köv hónap kihagy múlt hónapban én hülye teszteltem mensi idő előtt persze + halvány de megjött rendesen tehát elment mert ismerem már mi kell kijöjjön.

Most palástfű teát iszom, meg ginzeng méhpempő keveréket, erősítendő a méhnyálkahártyát, tehát amit tudok megteszek, de nem rajtam múlik.
De neked most nagyon szorítok, akkor figyellek és beszélük minél többet mert máshogy nem lehet ezt túlélni.
Ha van véletlen gmailed akkor ott csvegni is lehetne.Kicsit jobb
Máshol nem vagyok fönt.
 


szia!
hát hallod neked sem könnyű akkor! viszont van egy hatalmas szerencséd,h már egy gyermekkel legalább eldicsekedhetsz.és ha egyszer sikerült remélhetőleg megegyszer fog! én is fontosnak tartom a tesót. nekem 2 van és el sem tudnám képzelni nélkülük!
nekem ketyeg most már a biológiai órám.mindenki azt mondja,h ugyan már még fiatal vagyok,mások még 40 felett is szülnek,igenám,de nem az elsőt.na de ezen már nem agyalok,hisz nem tehetek róla.
téma doki: én nagyon sok dokinál jártem már életemben. nagyon sok rossz tapasztalatom van. sajnos nem könnyű a jó dokit megtalálni,pedig nagyon fontos! én amint nem voltam eggyel megelégedve.léptem tovább! most kórházban dolgozom és 3 hónapra átmentem a szülészetre,uh sok jó tanácsot kaptam és meg egy jó dokit is tudtak ajánlani. remélem most jó uton haladok...
szerintem te is válts,ha nem vagy elégedett.
hát nagyon szorítok neked én is,h minél hamarabb összejöjjön.
gmail-em nincs,a skype-on vagyok még fennt.
te honnan vagy egyébként? ha itt nem akarod megírni,akkor irhatod priviben is.
akkor figyellek én is és várom a fejleményeket nálad.
Vendég
 


Sziasztok!

Sajnálom a gondokat, de itt az élő példa, hogy lehet baba!

Nekem egyik sincs, hanem egy harmadik. Hipoplasya uteri (kicsi, fejletlen méh), tegnap diagnosztizálták, plusz mellé még PCOS is...

EGy éve szeretnénk babát, de nekem a PCOS miatt nem jön meg a mensim, csak gyógyszerrel. Ezért jövő héten megyek endokrinológushoz, mert eddig a dokik mindig a fog. gátlót akarták felírni :evil:
Vendég
 


szia hkitty

előre felkészítelek,h ez egy hosszú folyamat lesz!
van ismerősöm akinek PCO szindrómája van,mint neked, azt hiszem 1 év kemény diétával és gyogyszerkezeléssel sikerült neki megoldania,uh most éppen baba projektben van. eddig nem sikerült,de ez még nagyon friss!
Kívánom,h legyen katartásod végigcsinálni és minél hamarabb sikerüljön babát szülni!
Vendég
 


sZIA Kitti
Megmondanátok mi az a pcos?

sajnálom a kicsi méhet, viszont gondolom ez is tud nyúlni, mennyire kicsi?
most csak azt képzeld, hogy nekem fele méhben fejlődött ki a 3.2 kgmos baba.
És még nem nagyon akart világra jönni.
Jól érezte magát odabent.
Maximum gondolom nehészség, de akkor is lesz babád.
egyébként én 38 éves vagyok, nem vagyok ám fiatal én sem.
 


PCOS: policisztás ovárium szindróma

http://www.hipofizis.hu/pco_pcos.php
Vendég
 


Sziasztok!

Csak most találtam meg ezt az oldalt, ezért írok ilyen sokára a korábbi levelekhez képest.

Nekem uterus et vagina duplexem van, egy kis PCOS-sel fűszerezve.
A PCOS-ra akkor derült fény, amikor sok-sok próbálkozás után sem jött össze a baba. Akkor elkezdtek kezelni és 3 hónap után (ami nagyon szerencsésnek mondható) összejött a terhességem. A 36. héten elfolyt a magzatvizem és amikor bementem a kórházba, akkor derült ki, hogy két méhem és két vaginám van. Ha szigorúan csak a statisztikákat és a számadatokat nézem, akkor nagyon kicsi esélyem volt arra, hogy teherbe essek és még az okát sem tudtam volna, mert bár 33 éves vagyok, de egyetlen nőgyógyászomnak sem tűnt fel, hogy van némi fejlődési rendellenességem. Hozzáteszem, hogy évente járok rákszűrésre és 17 éves korom óta rendszeresen látogatom a nőgyógyászati rendelőt.
Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy van remény. Akár milyen kicsi is az esély, de az is esély és bízom benne és nagyon drukkolok, hogy neked is összejön a baba.
alex77
Budapest XXII. kerület
 
 


Sziasztok.
Én is jó későn írok ide.
Írtam már ebbe a topikba, és most azzal az örömhírrel szolgálhatok, hogy 10-dik hetét taposó kismama vagyok.
Könnyen teherbe estem megint , az elején borzasztó sok aggályom volt.
Hat hetesen voltam dokinál, baba méretei teljesen rendben voltak, szívhang ne volt még.
Mielőtt a 8 hetet betöltöttem, elkapott egy hányós vírus, ami nagyon megviselt, annyira hogy az egész gyomromban hasamban iszonyú izomlázam volt.
8 hetesen elmentem egy uh centerbe és megnézték a babót, szívhang méret, tökéletes.
Remélem hamarosan átesek a 12 hetes vizsgálatokon is , és akkor onnan lehet izgulni tovább.
alex77 nagyon ügyesek vagytok.
Örülök, hogy vannak akiknek sikerül, ilyen rendellenesség mellett.
Nekem is van már egy 2 éves kisfiam
 


Nem tudom, nézegeti e vki még a topokot. Ha igen, az érintetteknek próbálok én is egy kis reményt adni az én esetemmel. Rövid leszek.
2005-ben derült ki nálam ez a rendellenesség egy meddőségi kivizsgálás során. Nálam a hüvely is osztott volt, de ezt időközben megműtötték. A lombikprogramra a férjem gyenge ivarsejtjei miatt volt szükség. Az orvosom szerint az uterus duplex önmagában meddőséget nem okoz, csak nehezebb kihordani a babát.
A második beültetés sikerrel járt. 36. héten tervezett császárral szülertett meg a kisfiam. Igaz a terhesség nem volt zökkenőmentes. Marokszám kellett magnéziumcitritet szednem, magnéziuminfúzió a kórházban az utolsó hetekben, sok pihenés....
Másfél év múlva ismét jelentkeztünk lombikprogramra, de a kapott időpont előtt 1 hónappal kiderült, újra babát várok. Ismét 36 hétig tudtam a babával "kihúzni" a terhességet. Igaz ez sem volt túl könnyű, hisz még mindig nehezebben tágult a méh, kevésbé volt rugalmas, mint egy normál nagyságú. Szintén császármetszéssel jött a világra a kislányom. 1 évig boldogan éltünk négyesben, amikor hosszabb időre kimaradt a menstruációm. Egy idő után gyanút fogtam, annak elennére, hogy védekeztünk, és csináltam egy tesztet. Pozitív lett. Háát, erre nem számítottunk, de sebajj, sok mindent túléltem már ez alatt a pár év alatt ( Még a legelején volt egy méhen kívüli terhességem, amit az utolsó pillanatban vettek észre, annak ellenére, hogy a kórházi ágyon fetrengtem a fájdalomtól, de mivel az első beültetésen voltam túl, azt gondolták, vetélni fogok, mert az uh-n még semmi nem látszott. Nos, ekkor csonkolni kellett a bal petevezetőt, így csak a jobb oldalon tudtam a továbbiakban terhességet kihordani.) Nem is gondolkodtunk rajta, egyértelmű volt számunkra, hogy innentől öttagú család leszünk. A méhem pedig már annyira megedződött, hogy a 39. hétig helyet adott a kislányomnak, így 4 hónapja nagycsalád vagyunk:-))))))
Sok sikert mindenkinek ,aki hasonló cipőben jár!!!!
micula
Galambok
 
 


szia,
igen újra el elkezdtem olvasni a fórumot, és örülök,h jó hírekkel jöttök. nálam még eddig semmi változás de pont holnap megyek dokihoz és szeretném,ha alaposabban kivizsgálna,hogy ténylegesen minden rendben van e. jönni fogok a hírekkel ha érdekel benneteket!
Vendég
 


Kedves Topiklakók!

Még ma játékba lehet szállni az Aquaworld családi belépőért! Csak egy komment kell hozzá a Babanet valamelyik cikke alatt, és Ti is esélyesek vagytok a holnapi sorsoláson!

És még mindig várjuk a Ti történeteteket! 1-2 gépelt oldal terjedelemben, wordben, szülésről, gyermekvállalásról, problémákról, gyerekekről, a szülőségről, az életről, a gyereknevelésről, a párkapcsolatról. Ide: szerkeszto kukac babanet pont hu

Ha pedig még nem csatlakoztatok a Facebook rajongói csoportunkhoz, akkor gyorsan tegyétek meg!

Fontos! A Facebook megváltoztatta a beállításokat, ezért, ha a továbbiakban is szeretnéd látni a Falon a Babanetes bejegyzéseket, akkor állítsd át a Beállításokat úgy, hogy minden ismerősöd és lájkolt oldalad látni szeretnéd. Vagy: lájkoljátok a Babanetes bejegyzéseket, netán ott is szabad kommentelni!

További szép napot:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


alex77,
tudod mi a gáz abban,h nem veszik észre?
nálam sem láttak semmit, még a dupla vaginát sem,ez azért kemény. és ha rákszürést csinálnak,akkor a mi esetünkben ugye 2 mintát kéne venni. most kérdem én,milyen védelem ez a rák ellen????? szerencsések vagyunk, h nem volt ilyen jellegü problémánk, de ha lett volna,akkor minden késö lett volna,pedig mi rendszeresen jártunk rákszürésre... ez azért nagyon erös szerintem és szégyeljék magukat azok az orvosok,akik ilyen felelötlenül dolgoznak...
tulajdonképpen ez nem kéne hogy probléma legyen terhesség szempontjából. rengetegen szülnek uterus duplex-el problémamentesen. egy kicsit az esély kissebb csak,mert ugye a spermium kétfelé megy és egy oldalra kevesebb jut be,mint akinek 1 anyaméhe van. a kétszarvú méh az ami nehezebb eset,mert nem tud megtapadni.

köszönöm a biztatást,de azt már tudom,h nem ez az oka a meddöségnek. most lombikra készülök és tudom,h eljön hamarosan az én idöm is :-)
Vendég
 


Látom újra írtatok.
Szóval én is jelentkezem, mint kismama, 26 hetes vagyok úgy néz ki kislányunk lesz.
nekem ez a terhesség annyira nem ugyanolyan mint a másik hogy el sem lehet mondani.
soha egyetlen görcs sem,
a másik szarvamban van mint az első, és úgy érzem ez most sokkal jobb.
nagyon sokat dolgozzom, még most is, és ez miatt sincs semmi gond.
Kívánok mindenkinek hasonló jókat.
Ide -ide nézek aezután bazsa remélem hamar te is örömködsz.
sziasztok
 


babaszett,
nagyon örülök a jó hírnek,pedig a kétszarvú anyaméh nehezebb eset. gratulálok...
nagyon vigyázz magatokra :-)
nekem 29-ére van idöpontom a meddöségibe és akkor fogjuk megbeszélni a részleteket. már nagyon várom...
tele vagyok pozitiv energiával és izgulok nagyon már,hogy mikor érezhetem az anyaság minden apró részletét.
üdv,
bazsa
Vendég
 


Kedves Topiklakók!

A Babanet kommentelői között, nyereményjátékunk keretében, a jövő héten egy remek Chicamaca baba és gyerekfüggőágyat sorsolunk ki a Fuggoagy.hu jóvoltából!

Kép

Érdemes hát elmondani a véleményeteket, például arról, hogy szükség van-e napirendre egy baba életében, vagy sem!

Osszátok meg velünk (is), Ti milyen példát szeretnétek mutatni a gyereknek, és mi mindenben változtatok a gyereknevelés során.

Folytatódott Születésnaplónk is: K. már betöltötte a 30. hetet, most Á. naplójába kukkanthattok bele, ha kíváncsiak vagytok, mit él át egy férfiember várandós felesége mellett.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok,

Nem tudom hogy hogyan áll a topikindító, de én is leírom a reménykeltő történetem.
Nekem még kb. 5 éve mondta egy nőgyógyász, hogy van egy sövény a hüvelyben, de semmi gond, csak annyi, h jobban kell rámfigyelni ha terhes leszek. Nem is foglalkoztam ezzel többet, tavaly összejöttem a párommal novemberben, decemberben megbeszéltük, hogy mindketten szeretnénk babát és nem védekezünk, januárban megfogant a gyerek, február elején teszteltünk már ott volt a két csík. Persze nagyon örültünk. Mentem ultrahangra, azt tudtam, hogy van egy sövény a hüvelyemben, semmi problémát nem okozott így ennek sem tulajdonítottam nagy jelentőséget. Aztán az orvos megállapította a vizsgálatok során, hogy uterus duplexem van, kettős méhszájjal, a baba a jobb oldali méhben volt. Szóval mindezt akkor tudtam meg, a terhesség szinte problémamentes volt, a végén azért pár hétre befektettek, hogy pihenjek és már a 30. héten mondta a doki, hogy császár lesz és a 39. héten tervezett császárral megszületett 3160 grammal az egészséges kisfiam. A dokim azt mondta a természet tudja a dolgát és utat tör magának.
Sok sikert Neked.
zoyya
Budapest XVIII. kerület
 
 


szia zoyya :-)
köszi,h megírtad, már azt hittem meghalt ez a topic :-)
szívböl gartulálok a babásodáshoz :-)
közben én is babásodtam,de én lombikkal tudtam csak összehozni. nekem is a jobb oldalon van a baba,most 25 hetes vagyok...
annnyira de annnyira boldoooog vagyoooook :-)
egyébként ez egyáltalán nem gond... mármint az uterus duplex... ami érdekelne,hogy téged az uterus duplex miatt császároztak? én kérdeztem,de nekem azt mondták,h ez nem ok a császárra...
Vendég
 


Üdv!

Először is gratulálok! :)
38 hetes terhes vagyok. Most bukkantam rá erre a topikra :D
Nekem is uterus duplexem van. Az orvosom, mikor kiderült, hogy kismama vagyok azzal indított, hogy császár lesz... a védőnő meg, hogy koraszülött lesz a babám. Egyelőre ott járunk, hogy egyben és rendben vagyunk mindketten. Tény, hogy nagyon vigyázni kell, és a pozitív hozzáállás is rengeteget számít! Szerencsére minket nem fektettek be, bár nyílt a belső méhszájam. Most az tűnik problémásnak, hogy nem nyílik tovább...:)
Az orvosom álláspontja is változott: az uterus duplex nem ok a császárra, attól még lehet természetes lefolyású a szülés! :D Viszont ha van egyéb kockázati tényező, akkor valószínűleg császármetszéssel tudsz csak szülni. Attól függ a méhed hogy van megosztva, ki tudod-e tolni a babát, vagy akadályoz majd.

Pihenj sokat, nem szabad stresszelni semmin és minden rendben lesz!

Jó egészséget!
poccmacs
Hajdúböszörmény
 
 


Gratula Bazsa,
Pihenj sokat és akkor rendben lesz minden és ne olvasgass túl sokat ebben a témában. :)
A császárt nálam 3 dolog indokolta:
-uterus duplex (illeszkedési problémák lehetnek a kettős méhszáj miatt)
-terhességi cukrom volt, ezért diétáznom kellett
-farfekvéses is volt a babám, nem fordult be a végére sem

Azt gondolom, h ha csak uterus duplex lett volna önmagában akkor is az orvosom megcsászározott volna, nem kockáztatott volna.

Örültem is neki, h császár lesz, mert azt akartam, hogy a babával minden rendben legyen.
Majd írd meg, ha megszületett. :D
zoyya
Budapest XVIII. kerület
 
 


poccmacs,
üdv itt köztünk és gratula neked is :-)
huuu hát akkor te lassan megszülsz,azóta eltelt egy hét,tehát most 39. hét,de jó neked :-) mindenképpen számolj majd be,h hogy álltok :-)

zoyya,
én mindenképen szeretném megélni a normál szülést... természetesen ha császározni kell az is mindegy,az a lényeg,h a baba jól legyen,de azért csak már a feeling,ha rendesen szülsz :-)
Vendég
 


Sziasztok!
Nekem Uterus Duplexem van, ami annyit jelent, hogy kettő anyaméhem van 2 méhszájjal. Van akinek a vagina is dupla, de nekem ezt megműtötték sok évvel ezelőtt.
Terhességet szeretnék már nagyon régóta, de sajnos úgy néz ki, hogy segítség nélkül nem fog menni. Most lett volna az első inszeminációm, de sajnos lekéstük a tüszőrepedést, uh megint a spontán terhességben kell bízni. Őszintén szólva ebben hónapról hónapra egyre kevésbé bízom.
Az orvosom nagyon minimális esélyt lát arra,hogy a spontán terhesség sikerüljön. egyrészt a férjem andrológiai eredménye sem tökéletes, másrészt a kettő anyaméh megfelezi az esélyt, ugyanis az a kevés "jó" spermium is kétfelé megy. Nos ezért lenne szerinte az inszeminációra szükség, hogy kiválogasság a jó spermiumot és amelyik oldalon van a peteérés, arra az oldalra felhelyezik.
Ezen felül nálam a ciklus is nagyon változó, ugyanis olyan 33-47 napig szokott tartani. Gondolom el lehet képzelni,hogy milyen érzés, amikor már a negyvenakárhanyadik napon még nem jött meg, és bízom benne,hogy hátha most,és egyszer csak megjön. Nos ez már régóta így működik és nagyon bízom benne, hogy jó uton haladon. sajnos az út nagyon hosszú, hisz minden orvos mást mond. Pl Magyarországon évekig bizonygatták nekem az orvosok,hogy teljesen normális anyaméhem és vaginám van! AZT NEM VETTÉK ÉSZRE,HOGY DUPLA VAGINÁM VAN,PEDIG MÁR ÚGY MENTEM ODA,HOGY ISMERTEM EZT A PROBLÉMÁMAT! Ez szerintem nagyon erős azért!
Na mindegy a biológiai órám ketyeg, és nagyon hálás lennék,ha esetleg hasonló bőrben járó emberek megosztanák velem a tapasztalataikat, hátha hasznát tudnám venni :)
Azok jelentkezését is várom,aki ilyen rendellenességgel gond nélkül szült.
Előre is köszönöm,
Üdv,

bazsa74
Sajnos csak most olvastam az írásodat!
Nekem is két méhem és hüvelyem van, és 3 gyerekem!
Mind császármetszéssel született, a terhességeim gond nélküliek voltak, végig kihordtam, soha olyan jól nem éreztem magam mint akkor. A gyerekeim 23, 21, és 10 évesek. Szurkolok neked! Fel a fejjel!
bneagi
Vásárosnamény
 
 


Sajnos csak most olvastam az írásodat!
Nekem is két méhem és hüvelyem van, és 3 gyerekem!
Mind császármetszéssel született, a terhességeim gond nélküliek voltak, végig kihordtam, soha olyan jól nem éreztem magam mint akkor. A gyerekeim 23, 21, és 10 évesek. Szurkolok neked! Fel a fejjel!
bneagi
Vásárosnamény
 
 


bneagi,
aranyos vagy köszönöm szépen... még van idö márciusig, én azért bízom benne,h rendesen tudok szülni... majd meglátjuk :-)
ezek szerint segítség nélkül lettél terhes... irigykedem :-)
Vendég
 


Sziasztok!

Bazsanak ma megszuletett a kislanya!!
Gratulalunk jo egeszseget, es sok tejcsit!!

Kép
Kép
gyorgyi1
Gyöngyös
 
 


Sziasztok lattam h itt volt szo a kicsi mehrol,nekem azt mondta a nogyogyasz h kissebb a mehem,mit is jelent ez pontosan nektek nem volt ilyesmi?az elso babat elvesztettem , azt is mondtak hogy talan emiatt is tortenhetett.Nehezen lehet teherbeesni emiatt,?Vagy inkabb a kihordasnal lesz ismet baj?
 


Sziasztok!
Nézi még valaki ezt a topikot?
Olyan jó volt olvasni a sikertörténeteket...
Nekem is uterus duplexem van, de nálam ez elég erős hasfájást is okoz... (elviselhetetlen időnként...)
Nektek is volt hasfájás?
Kb egy éve szeretnénk babát, nemrég kezdtük a vizsgálatokat... Az orvosom biztat, de minden hónap csalódás.... :(
Válaszokat előre is köszönöm! :)
 


Sziasztok!
Megpróbálom én is feléleszteni ezt a topikot!
Nekem uterus bicornisom van és van már 2 egészséges gyermekem, 6 és 10 évesek. Igaz, korababák lettek (sorrendben 28 és 31. hétre), de teljesen szépen fejlődtek. Mindkettő természetes úton nagyon gyorsan megfogant. Az első lánykám korai születése mindenkit meglepett, ugyanis hiába jártam sok-sok éve rendszeresen szűrésekre, senki sem vette észre a rendelleneségem, erre csak császár közben derült fény (ennyit az orvosokról, pedig fogadott volt). A fiamnál már tudtam, ezért jobban vigyáztam én, de az orvos nagyban tojt ránk, hiába kerültem kórházba a 31. héten, semmit nem kaptam, csak a szívhangot figyelték. Még aznap este el is folyt a magzatvíz és császár lett belőle. Most, rá 6 évre ismét terhes vagyok, a 10. hétnél tartok. Természetesen másik orvosom van, aki nagyon figyel ránk és teljesen optimistán áll hozzánk. A mostani baba a másik szarvban van, mint az előző (az elsőt sajnos nem tudom melyikben volt), úgy érzem most minden végig rendben lesz. Teljesen panaszmentes vagyok, semmi feszülés, vagy görcs, pedig az előző kettőnél azért éreztem ezt-azt. Remélem ez jó jel. És a méhem is mintha már most középen lenne, pedig az előző terhességeknél nagyon oldalt éreztem, majdnem lágyéknál. Szóval bizakodó vagyok nagyon! Remélem valaki azért jár még erre, akivel tapasztalatokat cserélhetünk.
 


Kedves cristall!

Hát az orvosokról és is mesélhetnék, de hál'Istennek most kifogtam egy nagyon-nagyon lelkiismeretes, alapos Doktort... :) (Van ilyen is)
Én most készülök a petevezető-átjárhatósági vizsgálatra. Remélem rendben megy majd.
De jó neked, hogy már vannak gyermekeid!
Szorítok hogy most is minden rendben legyen :)
 


Szia!
Örülök, hogy írtál :)
Szorítok én is neked, hogy minden rendben menjen.
Lehet, nincs ám gond, még nem olyan nagy idő, mióta próbálkoztok. (Mondjuk ez viszonyítás kérdése).
Nálunk úgy volt anno, hogy fogamzásgátlót szedtem évekig, majd abbahagytam és az első gyerkőc rá másfél évre fogant meg. Gondolom addig tisztult a szervezetem. Mondjuk én nem paráztam miatta, hisz huszonpár éves voltam akkor.
Egyébként a te problémáddal sokkal nagyobb eséllyel lehet egészséges terhességet kihordani, úgy tudom, mint a kétszarvú-val.
Hidd el, biztos neked is hamarosan meglesz az a bizonyos két csík.
Nagyon fontos a pozitív hozzáállás és egy jó orvos. Gondolom neked mindkettő adott.
Írd majd meg mi a helyzet!
Üdv!
 


Szia!
Hát, túl vagyok a petevezető-átjárhatósági vizsgálaton. Mit is mondjak? Borzalmas volt... De legalább megérte, mert megtudtuk hogy mindkét oldalon átjárható. :)
A rossz hír viszont az, hogy azt mondta az orvosom, hogy jelentkezzek be egy meddőségi központba :(
Azt mondta h mivel átjárható a p.vezető, valószínűleg tapadási gondok vannak, a rendellenességem miatt. Túl kicsi a méhem.
Nagyon elkenődtem. De próbálok pozitívan gondolkodni :) (néha nehéz)
Egyelőre nem jelentkezek még be, meglátjuk, hátha összejön magától.
Nálam egyelőre ennyi, nálad minden oké?
Jól viseled a terhességet?
Babód nődögél? :)
 


sziasztok
nekem is uterus dublex-em van. Most 5 hetes vagyok, de tavaly volt egy vetélésem. nagyon félek, hogy most is megtörténik bár, az orvosom szerint kevés az esélye
jelenleg a 12-.ig hétig kell szednem egy utrogestan nevű hüvelykapszulát ami vég a vetélés ellen.
nincs ok siránkozni sok sikert kívánok mindenkinek.


Sziasztok!

Nekem is uterus duplexem van.
Van itt valaki aki, elvetette a babát és később teherbe esett? Ha igen, mennyi idő után?
Én azt halottam, hogy kevesebb az esélye a következő teherbe esésnek, mert nehezen tapad meg a megtermékenyített petesejt.
Aki megtartotta, tudna mesélni a szülésről? Császár volt? Koraszülés? Terhesség alatt jól voltatok?
Légyszíves aki tud írjon, kiváncsi vagyok mindenre.
Akár privátban is.
Nagyon sokat segítenétek!
Köszönöm!
Szép napot mindnekinek!
 


Sziasztok!
Elég rég nem írt ide senki, de megpróbálkozom vele, hátha...
15 éves korom óta tudom, hogy uterus es vagina duplexem van, 1-1 méhszájjal, viszont csak 1-1 petefészekkel. Most 30 éves leszek jövő hónapban.
Sok évig próbálkoztunk a férjemmel a spontán teherbeeséssel,és már kezdtünk más megoldásokon gondolkozni a sikertelenséget követően, amikor egy méhnyakrákszűrésen kiderült, hogy babát várok. Akkor volt 6 hét + 1 napos a terhességem, és volt egy pici szívhang is. Óriasi aggódás vette kezdetét, mert a fogantatás utáni héttől 3 héten át Fluconert szedtem (gombára), és NSC hüvelykúpot is alkalmaztam mind a két hüvelyembe 1 héten át, majd torokgyulladásra kaptam Azi Sandoz 500mg 3 napos antibiotikumot és emellé rengeteg Neo Citránt, Algoflex Fortét és egyéb vény nélküli okosságokat "ettem meg", a mihamarabbi gyógyulásom reményében, miközben ugye már várandós voltam, de sajnos nem tudtam róla. A vérzéskimaradást abszolút az antibiotikumok utózöngéjének róttam fel, tekintve, hogy egyébként sem volt rendszeres a menszeszem, 26-42 nap közötti, de azért a nagy átlag a 30-35 nap volt.Azért enyhe vérzés, barnázás itt is volt a menszesz várható időpontjában, mind a két hüvelyemből.
Tegnap voltunk a 8.betöltött terhességi heti ultranahgon, és minden rendben talált a nőgyógyászom. A méretei, szívhangja és fejlődése a korának abszolút megfelelő.
Viszont... 3 napja elkezdtem menstruálni a jobb oldali méhemből, abszolút az egyébként normál mensi időben jelentkezett. (a pici a bal oldaliban lakik). Ugye épp mentünk a dokihoz, ő is megerősítette, hogy minden rendben, de sajnos tegnap este elkezdtem sok váladekkal járó barnás folyásozni a bal oldalról. Így írtam a nőgyógyásznak, aki azt mondta, ha ma estig nem múlik, akkor kórház. Itt tartunk most, várom az estét, de egyelőre nem csökken a barna folyás. A jobb oldali méhem épp ugyanúgy görcsöl, mint normál menszesznél, viszont nyákos, véres folyás ürül, nem normál vér.
A terhességnél, ami még nálam észrevehető volt, hogy nagyon erős, fájdalmas szurkálásokat éreztem a babahordozó méhemben, sokszor éjjel is felkeltett, de nem tartott tovabb 3-10 mp- nél, viszont óránként többször is előfordult,így elkezdtem inni esténként egy magnézium készítményt (Magnosolv granulátum), és azóta ez a jellegű fájdalom megszűnt, bár ha este nem iszom, akkor feszít, úgyhogy tudom, ha nem innám, újra fájna.
Beszéltem genetikussal a terhesség elején szedett gyógyszerekkel kapcsolatban, és nem volt túl boldog tőle, sem a nőgyógyászom, viszont mind a ketten a "mindent vagy semmit" elvet emlegették... Tehát, ha megmaradt a pici, akkor erős és nagy eséllyel egészséges. Viszont az előzményeket tekintve, egy nagyon részletes, és nagyon mélyen szűrt genetikai ultrahangra megyek majd a 12. és a 18. betöltött terhességi héten. A szülésznőm és egyben nőgyógyászom már előre szólt, hogy a dupla vagina miatt, a sövény végett egészen biztosan tervezett császárral fogok szülni, mivel nagy a vérzés kockázata hüvelyi szülés esetén, és szeretné ha a baba és a mama is egészségesen távozna a kórházból. A Sote II-n fogok szülni. A tervezett időpont 2018. 05. 28 és 2018. 06. 07. között lesz, függően a genetikai UH-k eredeményeitől. Tipikus terhességi tünetekből nálam a kívánósság és a fáradtság, álmosság és érzelmi érzékenység jelentkezett, hányás, émelygés, szagérzékenység egyáltalán nem! (KoppKopp)
Nagyon aggódom, de igyekszem kevesebbet dolgozni és többet pihenni. Itt tartunk jelenleg, de írok még, ha van komolyabb fejlemény. :)


Sziasztok!

Tegnap fedeztem fel ezt a fórumot, mivel nekem is uterus duplexem van, és minimális vagina duplexem. 25 éves koromban jött rá az egyik nőgyógyászom, előtte ez senkinek nem tűnt fel..és azóta én szoktam mondani, ha megyek új nőgyógyászhoz. Mindig felmerül bennem, ha nem mondanám, vajon feltűnne neki, vagy sem..:) 


Azért gondoltam, hogy írok, mert jó volt olvasni a sok siker/boldog történeteket.. Lassan mi is szeretnénk kisbabát a férjemmel, és az a kérdésem, ki ajánlaná a saját nőgyógyászát? Mennyire volt ennek az uterus duplexnek a profi orvosa? Vagy eyáltalán csak az alapossága miatt ajánlanátok valakit..?! Budapesti vagyok, és sok jót hallottam a 2.számú  klinika szülészetéről..

Köszönöm előre is! 


Jó hétvégét!:)Sziasztok Lányok!
Talán még van itt valaki!
Sajnos nekem is nagyon rossz dolgok derültek ki, mindenből kettő van, és a méhek kicsik, fejletlenek. Borasztóan elkeseredtem. A dokim sem bíztat semmi jóval. Ismerősök azt javasolták, menjek el több orvoshoz is, de hát eddig akárhánynál voltam, nem látták a bajt. Ki tudja hány orvost kell felkeressek, mire megint észreveszi valaki   Kedves utolsó előtti (Betti) ha olvasod ezt, nagyon kiváncsi vagyok Rátok, hogy vagytok?
 
 


Sziasztok lányok! Gondoltam csinálok egy titkos csoportot a facebook-on a dupla mehűeknek. Nem tudom lenne-e rá igény. Lenne kedvetek oda belépni és mesélni, vagy segiteni másoknak? Tapasztalatcsere, stb. Én is tele vagyok kérdéssel, de ezen a kis fórumon kb évente egyszer ir vki. Nincs még sehol ezen az egy fórumon kivül az országban más ilyen helyzetben lévő nöknek egy segitő, összefogó kis hely. Nekem is uterus duplexem van, két méhszájjal. 35 vagykk, nincs párom, nincs gyerekem még, de van endometriózisom, ájulásis,menzeszgöcseim, élitólag vajudási szintü fájdalom, lisztérzékenység. Lehet ez mind összefügg, de a dupla méh miatt mindig mint vmi űrlényre néznek rám. Jó lenne egy hely, ahol ezekröl lehetne beszélni úgy, hogy azt csak mi láthassuk, és ne láthassa kivülálló. Na?
 


@lauka123:


Szia! :) Engem érdekelne a titkos facebook csoport. 

circle
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok lányok!

Jelentem rendben vagyunk, 24+4 hetes terhességnél járunk, és egészséges kisfiút várunk! :)
Csinálok egy csoportot, zárt de elérhető!
A csoport neve: Nőgyógyászati duplexesek Közössége
Várlak oda titeket lányok! :)


@balatonilany:
Lépj be ide facebookon: Nőgyógyászati duplexesek Közössége :)


@majim:
Lépj be ide:
Nőgyógyászati duplexesek Közössége :)


@lauka123:
Lépj be ide facebookon:
Nőgyógyászati duplexesek Közössége :)


@circle:
Lépj be ide facebookon:
Nőgyógyászati duplexesek Közössége :)


@betti871126:
Szuper, köszi, belépek
 


@betti871126:
Nem találom facebook-on! :(
 


@betti871126:


Sajnos én sem találom :(  De nagyon ürölok hogy minden rendben veletek :) Már nincs is sok hátra :)
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó