A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

hmm... nem tudom, hogy akkor mit kéne bevenned... az a baj, hogy én minden gyógyszertől félek.. úgy értve, hogy nehogy valami baja legyen a babának tőle... Úgyhogy eddig ha fájt a fejem és otthon voltam inkább lefeküdtem egy picit ha nem is aludni, csak pihenni... attól általában jobb lett...

Engem a háziorvos rémisztett meg rendesen! Azt mondta, hogy az orrcsepp, ami a nyálkahártyát ingerli, az okoz méh összehúzodásokat is (gondolom nem 1 csepp) és hogy kilökődhet a baba, ha sokat használják fiatal terhességnél... :shock: Ezek után inkább szenvedtem éjszaka az orrdugulással :)

Tegnap voltam vásárolni és annyira cuki ruhákat láttam!! :) Neketek nincs ilyen "úgy vásárolgatnék már" érzésetek? :):) Láttam rövidnadrágokat is, az kislánynak való volt, de az egész naci nem volt hosszabb 10 cm-nél :):)

Kép
encsike87

Csenge, akkor szerintem érdeklődj a dokidnál vagy a háziorvosodnál, hogy mit lehet bevenni. Biztos van valami a Te esetedre is ;-)

Sniky, drukkolunk! :-)

Üdv Leinek és Minimanónak :D

yuyu79

encsike, orrcsepp helyett használhatsz tengervizes orrsprayt, úgy tudom az nem árthat..

yuyu79

Yuyu, én is azt hallottam... de mire vettem volna, már elmúlt az orrdugulásom :):)

Én is keresgetek kismama jógát vagy valami hasonlót... csak az a baj, hogy mi pesttől 30 km-re lakunk igy visszamenni a belvárosba legalább 45 perc :( LEgközelebb Érd van hozzánk, talán ott találok valamit....

Kép
encsike87

Sziasztok!

Szuszu itt van az adataim (köszi hogy beveszel közétek):

34
9+4
2008. augusztus 17.
SOTE I. sz.
1 lány
Budapest, Csepel

Puszi
Gabi :D

Kép
Kép
minimano74

Csenge
Paracetamol (Panadol, Rubophen), aspirin... ezekből egy-egy szem bevehető...
Vendég

[quote="encsike87"]E írta:encsike87ngem a háziorvos rémisztett meg rendesen! Azt mondta, hogy az orrcsepp, ami a nyálkahártyát ingerli, az okoz méh összehúzodásokat is (gondolom nem 1 csepp) és hogy kilökődhet a baba, ha sokat használják fiatal terhességnél... :shock: Ezek után inkább szenvedtem éjszaka az orrdugulással

Az általánosan használt orrcsepp (pl.Nasivin) 0,05% hatóanyagot tartalmaz... egy cseppben nagyon minimális mennyiség van... az átlag keringésbe ennek is csak töredéke jut el... a babához szinte semmi...
Az, hogy nem kapsz rendesen levegőt, nem jutsz elég oxigénhez, károsabb...
Vendég

De jó nektek, hogy teljesen a babavárásra tudtok koncentrálni...
Én még dolgozom... egy-egy nap van, amikor nem jövök be... mikor nagyon szarul érzem magam... :cry:
Vendég

Sziasztok!

Bocs, hogy megint itt írkálok, csak annyit írnék az orrcseppekhez, hogy lehet homeopátiás orrsprayt, vagy orrcseppet is kapni, nekem jobb volt, mint a sima, és lehet terhesen is használni! :wink:
athiz

Edi, kitartás, én is dolgozom és még vagy 3 és fél hónapig.....
nekem is nagyon nehezen megy a munka, ma pl. még semmit nem csináltam, pedig kellett volna:)

sniky

Én is dolgozom minden nap :( ÉS elvileg június elejéig fogok is... akkor meg elmegyek szabira aztán táppénzre... ráadásul még mindig vannak vizsgáim és már egyáltalán semmi türelmem hozzájuk... A mait is le akartam mondani, de azt mondta a tanulmányis, hogy menjek el, mert ma könnyű feladatsor lesz .... hát képzelen, de próba szerencse :?

Kép
encsike87

[quote="sniky"]E írta:snikydi, kitartás, én is dolgozom és még vagy 3 és fél hónapig.....
nekem is nagyon nehezen megy a munka, ma pl. még semmit nem csináltam, pedig kellett volna:)

Én dolgozom rendesen... :wink:
Reggel vizsgáztattam... aztán dolgoztam... most kicsit a papírmunkát csinálom... :cry:
Annyira "imádom" az adminisztrációt... :cry: :evil: :evil: :evil: :evil:
És az influenzajárvány :roll:
Vendég

Sziasztok,

Én is dolgozok egészen május végig!! :( Pedig eltudnám képzelni hogy otthon legyek egész terhességem alatt, tudnék mit csinálni!!! Holnap szabin vagyok megyek a védőnőhöz!

Gabi :D

Kép
Kép
minimano74

:)

mivel foglalkozol Edina?
én egy ügyvédi iroda számlázását csinálom, reggeltől estig számok és számok, nem túl izgalmas meló.....

viszont körülöttem mindenki beteg hetek óta, nekem viszont hála istennek semmi bajom, kg számra eszem a mandarint, narancsot:))

sniky

Gabi,

Te kihez tartozol, mármint melyik védőnőhöz?
Nekem hétfőn kell mennem a Bruzsa Szilviához...

sniky

sniky: örülök, hogy segíthettem :) Kicsi a világ :) Na, majd, ha betöltöm a 12. hetet, utána mehetünk együtt is jógázni.

csenge: panadolt akartam írni én is, hogy azt is lehet fejfájásra, de megelőztek :) egyébként inkább vegyél be egy szemet, minthogy szenvedj egész nap. Az sokkal rosszabb neked is és így a babának is.

én úgy terveztem, hogy június-júliusig dolgozok, de hát ez gondolom attól is függ, hogy mennyire fogom könnyen viselni a terhességet. Néha nagyon jó lenne otthonmaradni pár napokat. :P Én amúgy egy informatikai cégnél vagyok HR-es. Most nem nagyon stresszes a meló szerencsére. Éppen ping-pong versenyt szervezek a cégnek :lol:
lei

lei:) megbeszéltük:)))
én már nagyon várom, hogy mehessek, mert nagyon hiányzik a mozgás, az utóbbi hónapokban nagyon eltunyultam....

sniky

Én meg olyam szerencsés vagyok, hogy már csak 2 hétig dolgozom ;-) Novemberben már ki akartak rúgni költségcsökkentés miatt, de nem tudtak, így most lelépek, amint lehet.... Minek maradjak, ilyen körülmények között? Ráadásul 70 km-t autózok minden nap..

Doki azt mondta, ha megyek a 12 hetes vizsgálatra, szóljak, és megírja a táppénzhez a papírt... szerencsére a háziorvosom is rendes, tuti hogy nem lesz gond, hogy kiírjon..

A gyógyszerekre visszatérve, én a paracetamolról is hallottam jót is, rosszat is.. Inkább ne legyünk betegek ;-)

Amúgy én is már egy hónapja csak úgy dolgozok, mint a lassított felvétel ;-)

yuyu79

Érden ezt az egyet találtam Jóga címszó alatt. Nem tudom, hogy kismama jóga is van-e itt....

http://www.cylex-tudakozo.hu/ceg-info/harm%c3%b3nia-st%c3%badi%c3%b3--%c3%a9rd-51942.html
lei

Én egy lemezes cégnél vagyok adminisztrátor-tolmács. Van amikor semmi munka, de van amikor megszakadok...

Meddig maradtok majd otthon a babával? Esetleg néztek valami otthonról végezhető munkát?

Úgy kívánom a Mekis sültkrumplit :):) Úgyhogy még vizsga előtt útba kell ejtsek egy McDonalds-ot :) Tegnap meg tökfőzeléket ettem volna :) Bébi előtt soha nem bírtam megenni, erre tegnap úgy megkívántam! Nálatok is vannak ilyenek? :)

Kép
encsike87

hát én is felszedtem pár kilót az ünnepek alatt és ugyebár januártól akartam volna elkezdeni valami tornát, de hát akkor derült ki, hogy terhes vagyok, úgyhogy azt most hanyagolom. Kolléganőim hívogatnak is folyamatosan, hogy menjek velük aerobicra, én meg alig tudom kimagyarázni magam, hog ymiért nem megyek. Még nem tudják a hírt itt bent, és majd csak februárban szeretnám elmondani....addig kamukázni kell sajnos. :cry: de gondolom majd megértik utólag...legalábbis remélem. :oops:
lei

Köszi Lei, utánanézek hátha van! Aztán pár hét múlva mehetek is :)

Kép
encsike87

Lányok, fejfájásra ajánlom még a Migrastick nevű kis rudat, amit a patikában lehet kapni és egy kicsi rúd, aminek olyan a vége, mint egy golyós dezodornak. Mindenféle illóolajok vannak benne, mentol, meg levendula, stb. Ezzel kell bekenni a halántékot és az olajok lehűtik és nyugtatják az embert. Nekem bevált, és ez egy külsőleg alkalmazott dolog. Mondjuk érdekes, hogy én alapvetően nagyon fejfájós vagyok (ezért is van ilyen illóolaj rudacskám, hogy ne kellejen annyi gyógyszert szednem), de mióta várandós lettem egyszer sem fájt a fejem.
Egyébként én is dolgozom szerintem június végéig, de a főnököm azt mondta, hogy lehet azt is, hogy ha már nem lesz kedvem bejönni, akkor otthonról dolgozzak. Én egyébként informatikus vagyok, szóval tudok otthonról is dolgozni.

szuszu

van, hogy megkívnáok valamit nagyon, aztán másnap, mikor odajutok, hogy vegyek, addigra meg teljesen elmegy tőle a kedvem. De a mekis, meg pizzahutos kajákat kívánom, meg a kólát is sajnos. Igyekszem mondjuk nem sokat enni inni ilyeneket, de hát kívánom őket, na. :?
lei

encsike: mármint hanglemezkiadó cégnél dolgozol?

szuszu: megkérdezhetem, melyik cégnél dolgozol?
lei

Nem... csak egy fémlemezes cégnél... mindenfélét csinálnak amit lemezből kell... postaláda stb.... de én az irodában vagyok :) és nagyon éhes leszek ha arra gondolok, hogy itt van a sarkon egy Meki :oops: a kólát kihagyom, azt valahogy kibírom... de ha rámjön a sültkrumpli ehetnék akkor ajjajj :)

Szuszu. én is nagyon fejfájós vagyok :( de akkor majd kipróbálom hátha jó!

Kép
encsike87

Lei, nem informatikai cégnél vagyok, hanem egy biztosítási brókercégnél vagyok programozó. De jó tudni, hogy van itt egy IT céges HR-es :-D

Nekem is a kóla a gyengém, néha annyira megkívánom, hogy ölni tudnék érte. Múlt héten volt egy tárgyalás, ahova az egyik kolléga behozott egy dobozos kólát, és én mint egy ösztönlény, végig csak a kólát bámultam és fejben megterveztem, hogy a meeting után hogy fogok lerohanni a büfébe venni egyet. Így is lett. Nagyon boldog voltam utána! Na most megint megkívántam :oops:

szuszu

Sinky:
hát pontosan nem tudom a nevét azt hiszem Juhászné, de majd holnap megtudom. (Én amúgy a Királymajorban lakom egyelőre, de nemsoká a Nyárfás u.-ba költözöm és lehet hogy más hova fogok tartozni)

Gabi

Kép
Kép
minimano74

:):):) Igy vagyok én is egy két dologgal :) Megtervezem magamban és aztán ha már rá is érek, megyek és szerzek :) Én még semmit sem hiztam eddig... pedig karácsonykor is ettem... mondjuk szeretnék olyan normális kereteken belül hizni... :roll: azért ha nem muszály nem zabálok össze mindent... ennyit teszek érte :)

Nekem a cicim fáj nagyon... éjszaka már nem tudom, hogy feküdjek, hogy ne nyomjam, vagy ne fájjon.... az viszont sokat nőtt... kéne is vennem melltartót, de amig ez jó, addig várok, ki tudja hogy később mennyit szándékozik nőni :) Ti hogy vagytok ezzel?

Kép
encsike87

Nekem még nem nőtt a cicim és nem is fáj, egyelőre. :D De nem is nagyon akarom hogy nőjön mert így pont jó. Az előző terhességemnél amennyit nőt az meg is maradt, és így pont jó. :lol: :lol: nekem a nadrágok nem kényelmesek de még nem akarok venni mivel még igazán elég kicsi a bébi.

Kép
Kép
minimano74

nekem sem igazán kényelmesek a nadrágok, de még én sem akarok venni... majd ha a mostaniakon már a sliccet sem tudom felhúzni :)

Kép
encsike87

nekem az előzőnél nagyon fezsültek ás fájtak a melleim, nem is tudtam hason feküdni miattuk. Most csak megnőttek, de eddig nem fájtak és nem is feszültek. Talán most kezdenek kicsit. Én is gondolkodom pár új melltartó beszerzésén.
A nadrágok viszont mind szorítanak sajnos :cry: azt mindenképpen kell vennem záros határidőn belül.
lei

én sem akarok össze-vissza zabálni, de ahhoz, hogy ne legyek rosszul folyton ennem kell valamit, picike adagokban. szerintem ettől sajnos lehet hízni :cry: pedig nem akarok :oops: de hát úgy meg egész nap hánynék szerintem és az sem jobb.
lei

Lei, ez az, hogy néha nálam is van ilyen hogy hányingerem van, ha nem eszek, és akkor mindig enni kell valamit... de utána meg attól lesz hányingerem ha eszek... :roll: Úgyhogy soha nem tudom hogy most egyek vagy ne egyek, csak akkor majd ha éhes is leszek... Valami nadrágot én is veszek, de még nem kismami nacit... csak valami nagyobbat! de akkor az meg lóg a fenekemen szerintem... na mindegy :)

Most elköszönök, mert megyek vizsgázni!

MAjd lehet hogy még este írok, de inkább csak holnap mert még rohangálni kell délután össze vissza!

További szép napot nektek!

Sziasztok

Kép
encsike87

Lei! Én a 9. héttől kismamanadrágban vagy tréningben járok!
Muszály volt vennem!
Én a 16. hétig óránként,de max. 2 óránként ettem pár falatot és eddig 4 kg-ót híztam!
Ezt másképp nem lehet kibírni!
Nagyon rosszul voltam én is,de mostmár szuper!
Úgyhogy nyugodtan egyél ahányszor csak kell!
Én 23-kor fejeztem be a napi evést és 04-kor el kellett kezdenem annyira rosszul voltam!
Úgyhogy nyugi!!!!!!
És bátran!!!
Most ezt kell tenned! :lol:
Nagyon örülök,hogy "jól" vagy!

Kép

Kép
ibm

:))

én már beszereztem egy pár új melltartót, mert 11 cm-et nőtt a mellbőségem:)) na meg egy pár nadrágot, aminek gumis a dereka, második hete hordom őket és nagyon kényelmesek. Olyan, mintha szabadidőnadrágban lennék egész nap, óriási a különbség, megéri lányok már most kipróbálni.

lei, én a folyamatos evést úgy oldom meg, hogy gyümölcsöt eszem, amikor megéhezem:)

Encsike, ügyes legyél, nagyon szoríok neked;)

Gabi, mi az Erdősoron lakunk, másfél éve költöztünk Csepelre...

sniky

hello ibm! :lol:
köszi, nem fogom vissza magam, ha éhes vagyok, meg ha érzem,hogy gyűlik a gyomorsav, akkor mindig megyek és eszem pár falatot. Remélem a 12.-13. hét körül azért enyhülni fog ez a rókés állapot. :wink:
Örülök, hogy Te is jól vagy!!!! :lol:

sniky: hol vettél gumis derekú nadrágot? És milyen anyagból vannak amúgy, meg milyen a szabásuk?
lei

Lei,

A Manu Art-ban volt leértékelés az Astoriánál, 3000,- ért vettem darabját, nagyon jópofa színekben lehet kapni. Kordbársony anyagból van, farmerszabású és elasztikus anyagú. Nagyon kényelmes. Két db gumisderekú farmert pedig a vateráról rendeltem, érdemes ott is szétnézni, mert nagyon jó kis cuccok vannak:)

sniky

nem biztos hogy hízlal ha sokszor kis adagot eszel. Én is így csinálom, különben nem érzem jól magam...

A gyakori evéstől inkább gyorsul az emésztés... szerintem ez még egészséges is.. Igaz, én is híztam már, de nem túl sokat, 1-2 kilót.

yuyu79

Egészségügyben dolgozom... :wink:

Most úgy tervezem, hogy a GYED-et kihasználom, addig otthon leszek a picurral...
Vendég

Voltam a védőnőnél, tetszett a pörgős stílusa :-) fél óra alatt végeztünk, kitöltött minden papírt, még a kiskönyvemet is megcsinálta, pedig el is felejtettem vinni neki igazolást a dokitól. S mindezt úgy, hogy a kisfiam ott rendetlenkedett körülöttünk :lol:
Kérdeztem tőle, hogy mit vehetnék be, ha az algopirynre érzékeny vagyok, hát erre azt mondta, hogy homeopátiás szert... ami ellen nem is lenne kifogásom, de fejfájásra valóról én még nem hallottam. Adott egy tajékoztatót, meg egy telefonszámot, hogy ott érdeklődjek. Tegnap különben Panadolt vettem be, amikor már nagyon nem bírtam tovább, szerencsére egy szemtől is egész jól elmúlt, azóta csak egy háttér fejfájásom van, ez már kibírható.
A hányingerre nálam is a gyakori evés jelent csak megoldást, úgy hogy közben nem is kívánom. Nem egyszerű....
Vendég

mostanában mondjuk eszem valami finomat, és aztán egy óra múlva elkezdek büfizni, és ahogy jön fel az ebéd íze, elkezd hányingerem lenni, pedig az ebéd ízlett és finom is volt. Nem értem....utálom a gyomorsavat, a legrosszabb dolog, és eddiggi életemben soha nem éreztem. Hiába ez TÉNYLEG MÁS ÁLLAPOT!!
lei

sniky: köszi a tippet, megnézem, tudom, melyik boltról beszélsz.
lei

sniky: Vaterán mire keressek rá? Csak mert farmerokból van vagy 300 oldalnyi....vagy méret alapján vettél? vagy hogy?
bocs, hogy ennyit kérdezek, de ebben nem vagyok annyira tapasztalt.
lei

titeket nem idegesít a fokozott nyáltermelés? engem nagyon, legszívesebben kiköpném, de hát azt nem lehet mindig, pedig már rosszul vagyok a sok nyáltól... :cry:
lei

Engem nem is az zavar, hogy a nyálam gyűlik, hanem az, hogy folyamatosan valami fémes ízt érzek a számban :-(
Vendég

sinky: neked is az áruháztéren van a védőnőd??? vagy máshol. Én törzsgyökeres csepeli vagyok itt születtem, méghozzá otthon és azóta is itt élek, szeretek itt élni. :lol: :roll:

Kép
Kép
minimano74

Nekedm mióta terhes vagyok egyfolytában fel vagyok fújodva, nagyon rossz, olyan mintha már több hónapos terhes lennék, persze csak a gyomromnál nagy a hasam. Engem elégé idegesít, ti is igy vagytok? :idea:

Kép
Kép
minimano74

minimano, én is mindig puffadok, ha olyat eszek, akkor főleg, de anélkül is.. Azért próbálom kerülni a puffasztó kajákat.. elég kellemetlen... Nekem a sógornőm már akkor megkérdezte hogy terhes vagyok-e, mikor még csak 4 vagy 5 hetes voltam, mert akkor is már úgy fel voltam fúvódva..

yuyu79

Sziasztok!

Nekem kedden fajt eszmeletlenul a fejem - lefekudtem aludni, setaltam a friss levegon, de semmi sem segitett. A Kismama magazinban van egy telefonszam: 363-2229 v. 363-5272 amit fel lehet hivni es megmondjak, hogy melyik gyogyszer szedheto, melyik nem. Nekem az Algopyrint es az Algoflexet ajanlottak, de ha azokra allergias vagy, hivd fel oket, biztos tudnak valami mast is ajanlani. A holgy nagyon kedves volt akivel beszeltem.

Szuszu, azt a cikket en is olvastam, szerintem is jo volt. En is gondolkozom, hogy menni kellene - te felhivtad mar oket, hogy mikor lesznek a foglalkozasok? Februar 22 az pentek mondjuk - remeljuk azert nem nagyon koran van, mert en is dolgozom - bar en itthonrol. Ez igy nagyon kenyelmes. :)

Nekem decemberben fajt a mellem, en akkor egybol vettem kismama melltartot - azt kesobb is lehet allitani es ugy vannak megcsinalva, hogy nyulnak, ahogy a melled no. Szerintem erdemes, nekem nagyon bevallt es azota nem is fajnak - ejszaka is tudok aludni rendesen, pedig nekem is 2 szamot nottek. Meg lehet kremet is kapni ra , ami rugalmasabba teszi oket es nem feszulnek tole annyira.

En vettem kismama gumis dereku nadragot is - szerintem is nagyon kenyelmesek - nem nyomjak a hasadat. A pulover alatt meg nem is lehet latni, hogy a dereka mas milyen lenne. Szerintem erdemes korbe nezni - mert ez legalabb ket honap mulva is jo lesz rad. (Ezt a cimet a heten lattam a rendeloben: www.kismamaruci.hu - egesz jo aron vannak nadragok - erdemes megnezni. Meg a Kenguru Gold-ba is ki lehet fogni jo magyar termekeket, azok nem annyira veszes aron vannak. A C&A-nak is vannak kismama nadragjai, felsoi - ott is lehet egesz jokat talalni.)

Kellemes estet! :)

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?