A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Sziasztok!

Tavasziszél:Azért drukkolok,hogy ne görcsizz sokat.Én sem tudom,melyik doki a jobb.....

Timi:hát,akkor egy cipőben járunk.Néha én is "kiborulok",hogy nem vehetek csak úgy ezt-ezt,de majdcsak jobb lesz a helyzet.Amikor kimegyek a kertbe,azért mindig megállapítom,hogy ez volt a nehezebb út,de a jobb döntés!

Sajnos én is gyűjtögetős típus vagyok,amikor kicsi voltam,és turnéztunk a gyerekkórussal,Anyu megpróbált a szobámban rendet tenni,de sosem mert semmit kidobni,nehogy épp azt hiányoljam,ha megjöttem... :lol:

A kendőn én is gondolokozom,mivel hegyen lakunk,és (főleg télen) bajos lesz a babakocsis séta.De van már olyan kendő,ami csecsemőknek is jó,nem?Rosszul tudom?

Én a mocorgást nem tudom eldönteni,szülők szerint (idősebb mamák) még korai....Persze a hólyagom nekem is gyakrabb van teli,vagyis úgy érzem.Mi lesz később??

Mók:nyugodtan kérdezz rá a baba nemére,ez egyáltalán nem ciki szerintem!!!Ne izgulj,amúgy minden ok lesz!

Nekem ma úgy viszkettek a cickóim... :oops:

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok!!!

Két napig uram uralta a gépet, ilyenkor az internet (mobil internet) is kell neki, de most végre mindent elolvastam, bár lassan hozza a kislányát, ő is net függő, de addig gyorsan üzengetek!!

Cherryke: szegényem, gondolom, hogy megijedtél, nagyon remélem hogy magne b6 és fekvés segít, a méretekhez bár nem értek, de én úgy látom, hogy az elején igencsak össze-vissza vannak, kis eltérés lehet itt-ott

Dinuci: sajnálom a vizsgát, de én még annó a kresznél szívtam nagyot, amikor még ilyen rendes teszt volt , tollal kitölteni és mondta a felügyelő, hogy a három négyzet közül csak egyben lehet X és másikakban más jelzés nem lehet. Volt pár képes kérdés , ahol bizonytalan voltam, és ott a négyzet átlójának metszépontjában ( már akkor is imádtam a matekot)tettem egy pöttyöt, majd a végén nem jutott jobb eszembe, és ezeknél rendesen behúztam az X-et. A vizsga végén nézem, 21 hiba, amikor adtam vissza a drága felügyeylő-javító odalépett hozzám és azt mondta, hogy 9 hiba lett volna, de hát így jártam!!! ( mellettem járkált és látta hogy én először pöttyözök, majd utána ugyanazt behúzom, de ez nem tetszett neki és az összes ilyet hibának vette!!!) sírtam, még csak 17 éves voltam.... majd utána a rutin vizsgán ki ült be a vizsgáztatónak??? hát persze hogy ez a pasi, rámnézett, és így kezdte: "Nekünk már volt egy közös ügyünk, ugye??" hát azóta nekem azért a vizsgabiztosokról megvan a véleményem... bár kivétel az van!!

Rékus: hmmmm, Erdély, régi álmom, majd talán baba után oda is eljutunk urammal, mert mi aztán szeretünk menni ide-oda :D

Tavasziszél: remélem már jól vagy, kórház után.....

Lányok: sokan mondjátok, hogy sokat kell pisilnetek, nekem meg néha úgy kell magamat rávenni hogy jaj, még ma nem is voltam... nagyon ritkán megyek, mondjuk sajna keveset is iszok, mert amikor jön a hányinger vagy az émelygés akkor nem kívánok inni.... mondjuk a szám széle ismét kirepedt... de majd próbálok többet, de ugye ez nem gáz???

Ha már esetleg ma nem jönnék, mindenkinek csodás szombatot, remélem sokan ki tudtok mennyi a szabadba, és csak úgy élvezni a jó időt!! :D

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Tegnap rámjött a vásárolhatnék, és nagyon sikeres voltam :) Vettem C&A-ben leárazott háromnegyedes kismamanadrágot, Promodban leárazott kardigánt és olyan pólót, ami még egy ideig jó lesz rám. Úgy feldobott :D
Jövő hét végén megyünk Olaszországba, muszáj volt beszerezni pár nyáriasabb cuccot.

Mók, mellben rám is csomó cuccom szűk már. Kéne új melltartót is venni, de az akkora macera...
Én biztosan megkérdezném a nemét a helyedben, ez teljesen természetes, hogy tudni szeretnéd.
A Jánosban több mint egy hét, mire megkaphatom az AFP-t, csütörtökön voltam, és azt mondták, jövő péntekre még nem lesz meg... Mindegy, én úgyis csak 19 hetesen megyek a 18 hetes UH-ra.

Timi, szerintem nagyon jó, hogy van segítség, és el tudsz menni esténként, ha akarsz. Mikor altatta először anyósod a babát? Remélem, hogy a szüleim majd lelkesek lesznek, és el tudunk majd járni néha-néha. Elég sokat megyünk mindenfelé, mozi, színház, koncert, furcsa lesz az átállás.

Sissy, ez ismerős, én se hagytam anyukámnak, hogy a szobámban pakoljon. Még az is felbosszant, ha a férjem rendezkedik a cuccaim között :)

Dinuci, sajnálom a vizsgát, ez tényleg kiszámíthatatlan. Egy kicsit rosszindulatú vizsgáztató vagy egy apró hiba is elég lehet, hogy buktassanak. Majd legközelebb!!:wink:

Kfmares, én ugyan sokat iszom, de még nem érzem, hogy sokkal gyakrabban kéne vécére mennem, kivéve éjszaka. Az meg rossz, mert nem tudok visszaaludni. Ma pl. felébredtem negyed 8-kor, és hiába próbáltam, nem tudtam már aludni. Pedig szombat van, munkanapokon alig bírok felkelni. nem lesz ez így jó...
Mindenesetre igyál többet, az fontos! Amikor hányingerem volt, nekem a szénsavas esett jól.

Mit csináltok ebben a szép időben? Elfelejtettem, hogy ma ünnepnap van és minden zárva lesz, pedig piacra akartam menni muskátliért, és uszodába is :(

lynnn

MOk: siman kerdezd meg ha nem mondja magatol, en is sztkba jarok es mar 15 hetesen megprobalta megnezni( csak azt).
A mellben nem jo dolog nalam is kezd befigyelni pedig se az elso terhessegemmel se a szoptatassal nem nott meg igazan, nem is hordtam melltartot csak szules utan, most meg allandoan faj, es not is, kenytelen lennek en is valami melltartot venni, csak en annyira nem birom elviselni oket...
Most vettem neten egy kismam Anita topot remelm az bevalik, tart is de megse csatos meg varrot, meg drotos meg tudom is en....
A regi felsoim kozul en egyet se hordtam szules utan meg akkor se amikor mar lefogytam, mert en nem birtam latni ahogy a maradek hasamon- boromon....- feszul....Teljesen mas fazonukat vettem, a regieket meg hugom megkapta vagy eldtam:(
Persze nem elkeseriteni akarlak meg mindenkinek sajat megitelese, meg miben erzi jol magat, en inkabb turtam lenge tudom is en miket, amibe se cic se poci se semmi nem latszott.
Amig igy gombolyodok szerettem ha latszik, ha feszul, de amikor mar lotyogot....brrr.

Az afp engen most valhog ykicsit sem izgat( fole gmivel fel vagyok keszulve a rossz eredmenyre a verzes miatt) a lanyomnal azt hittem ez valami durranas, jelent valamit , aztan annyi embertol hallottam hogy szetparaztattak vele, genetikai plussz uh oszt semmi....Szoval azon kar parazni, es szerintem lazan meglesz 2 het alatt az eredmeny, nekem is a terhes gondozoban vettek le, es 10 napra mondtak az eredmenyt, ha erdekelne hetfon akar mar hivhatnam is oket miatta, de en kivarom vele a 18 hetes uh-t, engem inkabb az erdekel. Es barmilyen hulyen hangizk nem is a babo miatt :oops: hanem hogy megtudjam alepeny jol van e mar, es az utana heteen valo vizsgalatot meg inkabb a mehszaj miatt( ejjel azt almodtam mar ujnyira nyitva van:( )

Timi: ugyan igy vagyok vele most en is nyug minden vizsgalat, mert meg kell oldanom hova rakom Annat, nezni az orat hogy hazaerjek , ulok a varoban es csak azon jar az agyam ennyi idot erre elsz...rni....
Elsonel en is ott feszitettem, jajj de jo, ismet pecset, ismet latnak:)
Most azt kivannam a legjobban hagyjanak beken:)remelem igy is lesz majd jo sokaig nem kell sehova menni

Sissy: barmelyik kendo jo akar egy hetes babanak is, de a legeslegjobb a rugalmas.
Ha megkotes nelkulit akarsz nezd meg a CLOSE kendot, rugalmas eleve keresztben van, csak be kell allitani es rakhatod is bele a babyt.
nekunk pedig ilyen van: http://www.jeportemonbebe.com/
igen draga de nekem sikerult felaron ebayen vennem:)
Annaval meg csak haton probaltam, de iszonyat kenyelmes.
De mikor Anna megszuletett kezdo kendozos voltam egy szem kis nanduval, megis amint kijottunk a korhazbol bekotottem. Igaz volt slingunk is de utalt fekve lenni, de amugy babaerszenybe is teheto mar ujszulott is, sot kora szulott is.
Szoval szinte mindegy mibe hordozod- kiveve kenguru- egyik sem art ha vagy fekszik vagy a labacskai bekaba fel vannak jol huzva.
En nem akarok kapmanyolni de nem eleg hogy megkonnyit az emenr eletet de meg igen igen jot is tesz a gyereknek.

Lynn: irigyellek a vasarlas miatt! De ugyes voltal! En is tervezem igaz en turiba keszulok hetfon, hatha...NEkem is kene valami lengebb nyariasabb....NA meg a lanyomnak sincs semmi, lassan jol jonne nehany polo meg kisnadrag.
Tegnap varrtam neki ugyan egy vekonyat, meg ma is keszulok egyet osszerakni, de ezek csak jatszora jok.

Mindenkinek szep napot, aki majalisozik jo szorakozast.
En vegul itthon maradtam foni, varrni, lanyom papajaval kibicozott egy jo kis jatszora.
Delutan meg valtjuk egyamst asszem, o megy kosarazni en meg Annaval jatszozok:)
Eleg egyhangu progi nem? de hat a szulo mar csak ilyen mindent a gyerekert....

KépKép
tavasziszel

Sziasztok,

nemrég jöttünk meg a majálisról, Brigi nagyon élvezete de el is fáradt rendesen. Most alszik.

Nekem nandu kendőm van, Brigivel nem használtam újszülött kortól, de most biztosan fogom. A kengurukat nagyon nem szeretem, főleg mikor előrefelé fordítják benne a babákat. Az nagyon nem jó a gerincüknek. A kendőben ha már nagyobb csípőre lehet ültetni és kilát belőle.

Tavasziszél, Dinuci, Timi, már akartam kérdezni, hogy a tesóknak nem aratok vonalzót csinálni? Bocsi ha valakit kifelejtettem, de úgy emlékszem Nektek csak pocaklakós van.

Timi,
Brigi is aludt már anyósnál, először engem is idegesített, hogy mit hogyan csinál, de Brigi elég akaratos és megmondja ha valami nem tetszik. :oops: Nem kell félteni. Nálunk majdnem 2 éves volt mikor először nála aludt, mert előtte szopizott éjjel. Amikor kisebb volt átjött Anyós vagy Anyukám és nálunk vigyáztak rá, de nem egész éjszakát, csak ha esküvőn voltunk és Brigit már hazahoztuk aludni.

Mók,
szerintem is kérdezz rá a dokinál a nemére, a legtöbbször úgyis megkérdezik. Hozzá vannak szokva a dokik. A babakocsiból szerintem is jobb az uniszex, hiszen ha lesz kistesó nem feltétlenül kell újat venni és talán jobban el is lehet adni később.
A mellekkel kapcsolatban nekem alig nőnek terhesség alatt, szoptatáskor viszont szépen bedurrantak, viszont amikor abbahagytuk a szopit szerintem kisebb lett mint volt. :evil: Az AFP-vel én sem foglalkozom, jobban bízom az uh-ban és a kombinált teszt eredményében.

Sissy,
a héten nekem is érzékenyebb volt a mellem, olyan érzés volt mikor Brigivel terhes lettem és még nem csináltam tesztet, de sejtettem hogy a baba van a dologban. Most nem voltak érzékenyek eddig.

Kfmares,
a szám nekem is ki van száradva, a védőnő rám is szólt, hogy igyak sok vizet. Azóta igyekszem 2 litert meginni. Nehezen de megy. És sem kívánom, de lenyomom.

Lynnn,
de jó, hogy mentek olaszban, a férjem most nem igazán akar menni. Majd meglátjuk mi lesz belőle.

Lina,
merre vagy? Régen voltál.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Szió mindenkinek!

Most jöttünk meg a majálisról, délelőtt meg repülőnapon voltunk Péren. Sajnos már semmi sem az igazi, csak egy csomo lové megy el. Majálison is csak 1 órát voltunk és bumm neki 5000ft :cry: De most mégegyszer megfogadom hogy soha többé nem megyünk ki! Vettem a gyereknek pár kütyüt, meg egy thomas sapit aztán egy vagyon. Meg ült kétszer a ringisen. Hát nem vagyok bolond, csak azzá teszem magam :-) A gyerek megint nem eszik két napja de aztis megfogadtam hogy itt fejeztem be nem adok neki egész nap kaját ha csak nem kér. Este majd adok ha kiéhezik.
Jah még annyit, tegnap megtaláltam álmaim babakocsiját. Képet nem tudok rola rakni majd ha megveszem de szuper. Moinden van benne amit el tudtok képzelni és csak 36.000.- Unisex tényleg és sportnak is kitűnő lesz ha vigyázunk rá Semmit nem kell hozzá venni, megéri nagyon. No csak azért irtam magamrol ennyit mert azthiszem tegnap nem voltam :-(
Amugy köszike a jogsis vigasztalásokat :-)

Mók: hát a párom pont azok közé tartozik akik vezettek jogsi nélkül. Persze csak néha. És mondhatom profibb mint én! Ez komoly, még néha magam is meglepődök. Csak ugye már hivatalossá kellett tenni ezt a dolgot. Mert azért féltünk.
Babakocsit énis unisexet javasolok, mindenképpen, hátha tévednek azon az ultrahangon. Én hallottam már pár ilyen esetről :-( Nyugodtan kérdezd meg a nemét, bár ezt nekem nem tudom mennyire emléxel itt itt győrbe nem javasolják mert állítolag bunko lesz az UH-S orvos :roll:

Kri: a kendő ennyire jo? Mert ha igen lehet énis kiprobálom. mennyibe vannak az ilyenek? Még sose néztem.Majd csinálok tesóvonalzót, csak legyen megint türelmem :-) Meg már aztis elfelejtettem ezt hogyan sikerült összehozni, de majdf igyekszem mert nem rossz ötlet :-) Kösz hogy szoltál?

Tavasziszél: olyan soká van meg az AFP-eredmény.??Igaz számomra is meglepő volt hogy olyan hamar meglett az enyém. Össz vissz 4 nap. De engem csak hamarabb sikerült beparáztatni. Jo hogy igy fogod fel az eredmény kiértékelését, legalább fel vagy készülve ha nem éppen jo az eredményed. A progi szeritntem jo, lánykád biztos élvezi hogy apával lehet, te meg nyugodtan meg tudod csinálni amit szeretnél addig. Mi is kinnt voltunk látod de csak egy órára tellett. Erre a párom azt vágta a fejemhez mért jöttünk ilyen hamar haza. Hát tudod jobbis nem mentettek sehova mert azért hogy a kisgyerek 5 percenkét vmt megvetet..... Ilyenek vagyunk mi szülök :-) Tisztelet a kivételnek.

Linn: Hát a jo cuccok vásásrlása tényleg feldob minden kisamát :-D Hibába meleg lesz a nyár, és csak kinlodunk majd ruha szempontbol :-(
Wc-re menésről csak annyi, hogy képzeljétek ez a baba már nyomja a holyagomat vagy mimet. Tudom furcsa ezt hallani.....De komolyan. Mintha ugrálna a pisilőmön, vagy valami ilyesmi.

Kfmare: hát a te eseted sem semmi meg kell hagyni! nem lehetett könnyű ugyanannál a manusnál levizsgázni megint. 1 pont hija és nem engedik át az embert hát az nagyon idegtépő tud lenni. Énis 17 évesen Kreszeztem :-D

Sissy: nem is olyan jo ha sokminden gyűjtögetsz mert egy idő után azt veszi észre az ember hogy nincs mit hova tegyen. Én annak örüólök minél szellősebb a lakás. Ha hiszed ha nem még ez a 44 m2 is majdnem kényelmes lesz 4ünknek :-)
Cickó: az hol igy hol ugy van. Addig örülj a amig csak viszket és nem fáj, mert nekem már volt példa arra is. Ráadásul kezdek egy tehénre hhasonlitani.:-( Nem merek már magamrol képet sem feltenni.

Timi: örülök az optimizmusodnak, azthiszem sokan vehetünk rolad példát velem az élen :-) Neked nem ugrik ki a melltartobol a cicid? :oops: Mert engem már szörnyen idegesít, de nem veszem rá magam hogy menjek venni. Csütrötökön mikor vásároltam nézegettem de is raktam egyet a kosárba azt vissza mondván nagy az nekem :-D szerintem csak meg akartam magam nak jáccani a kis ciciset :-D

Holnap mi jot főztök? udjátok mit ennék?? Finom desszertet ugyhogy lehet holnap elsétálok a spárba, és veszek somloit ugy megkivántam.. :-) Amugy meg rántok ki hust van hozzá pötyi néni salija, meg rizst és karalábé levest tejfölösen. Megint meguntuk a husleves :-(

dinuci01

Sziasztok!

Sissy!

Persze "idősebb" , okosabb mamák mindig megmondják a tutit. Én simán elhiszem bárkinek, hogy már a babát érzi, bármilyen korán is mondja. Ezt csak mi tudjuk és kész. Nekem a doki mondta, hogy valószínűleg azért éreztem olyan korán, mert a lepény hátul feküdt, a baba meg elől. most nem tudom hogy van, talán másképp helyezkedik.

Mares!

Szerintem igyál többet. Általában én is keveset iszom, mert egyszerűen nem vagyok szomjas. Úgy kell rávegyem magam az ivásra, úgyhogy én általában evés előtt mindig iszom, ami azért is jó, mert kicsit eltelít és utána kevesebbet eszem. Meg próbálok változatos italokat inni. Ha reggelire tejes kávét, akkor tízóraira teát, majd ebédre vizet, aztán délután gyümilevet, így nem unalmas. MEg egy üveg víz mindig van nálam és néha szomjúságtól függetlenül belekortyolok. Az is valami...

Lynnn!

Gratulálok a felsőkhöz! Az ilyen sikeres vásárlások engem is mindig feldobnak. ;)

Én 20 hetesen megyek afp-re

Már nem is tudom pontosan mikor hagytuk először anyósomra N-t. Asszem fél éves korában. Azt tudom, hogy még szoptattam, de volt lefagyasztva tejem, azt adta oda neki fektetéskor. Aztán elfogyott a tej a fagyasztóból, akkor meg tápszert kapott. Nem problémáztam azon, hogy egyszer egy héten egy etetés nem anyatej, hanem tápszer, mert már az első 2 hónapban is amikor beteg voltam, olyan gyógyszereket kaptam, hogy nem szoptathattam kb. 2 hétig, akkor szegény csak azon élt. Ennyi szórakozás meg nekem is kellett. ;)

Mi voltunk egy kicsit majálisozni, nem nagy ügy, csak pár felfújható csúszda, ugrálóvár, meg öregfiúk focimeccs :lol: , kolbász, sör, vattacukor, arcfestés ilyenek. N-nel néztük a gyerekeket, meg dumáltam a barátnőmmel, ennyi. De jó két órát elvoltunk.

Kri!

De rakok majd vonalzót, csak a nagyonbabán kértem egyénit, még nem készült el. ;)

Dinuci!

Nekem olyan (számomra) problémás cicim van, hogy nagyon nehéz melltartót találni rá. Nem az a gondom, hogy kicsi a melltartó, hanem túl nagy a távolság a két mellem között, és ezért kell olyan, ami egy kicsit összenyomja. :lol: Viszont az sem jó, aminek a két kosár közötti része túl kicsi, mert akkor meg oldalt buggyan ki a mellem... :roll: Olyan kell, aminek a két kosara kicsit távolabb áll egymástól, de nehéz olyat találni. Mégis azért várandósságom előtt könnyebb volt...

Kép
_timi_

Kri: de jo hogy leirtad ezt a kenguru meg kifele forditos dolgot, azt hittem ez csak nekem vesszo paripam es nem merek mar sokszor ezzel elorukkolni mert alt ugy neznek ram az anyukak mint egy marslakora hogy de hat mindenki igy hordja, meg ez gy olyan kenguru ami nem art a gerincnek stb....
Nem szoktam leallni veszekedni veluk csak rossz latni ahogy csung lefele a gyerek es az anyuka meg majd meggebed....

Dinuci: sajnalom hogy nem volt olyan nagy elmeny a majalis. Anna azt hiszem meg nem kunyiz:) LEgalabbis remelem!
Az eleg gaz mikor ez kell az kell es meg hisztit is csinal miatta, te meg venned is mert hat emlek, meg alkalom, de nem is mert draga, meg minek....
de hat ezen minden szulo atmegy ha csak nem sehova nem mennek:)

NEm engem kerdeztel ugyan: De IGEN a kendo ennyire jo! NEked is, mert szabad a ket kezed, es amig nincs 8-10 kg a gyerek nem is igen terheli le a hatad vallad, es a gyerkocnek is zsneialis hogy erzi a szived dobogasat, hallja is, erzi a tested meleget, nem utolso sorban minden mozgast veled egyutt vegez, a hordozott gyerekek tobbsege mozgasfejlodesben ugyesebb, gyorsabb( az en lanyom pl 9 honaposan onallona stabilan jart), tobb az onbizalmuk es ezert nyitotabak a vilagra- persze karakter fuggo is, de pl probelmas csecsemoknel kulon ajalnjak, ne kelljen az anyukanak kezben hurcibalni vele van a kendoben de megis mindent tud csinalni amit kell akar....
En tenyleg csak ajanlani tudom!!!!
A legolcsobb itthon a nandu( mert az magyar) es a kismama( ami annyira nem jo) kendo ezek szovottek,ami sokaig jo, a rugalmas az csak ugy 6 honapos korig.
En multkor irtam az en Nandum elado, megegyezhetunk valami arban , de a teszen is korul nehzhetsz, ott is vannak fenn.
Elotte nezd meg a meret tabliban mi az a minimum hossz ami nektek kell, bar en kicsi vagyok es vekony megis a leghosszabb elottit vettem hogy ferjem is tudja kotni, meg hogy minden kotest meg lehessen belole csinalni.
Elol, csipon, haton...
Siman megtanulhato a hozza adott kotesi utmutatobol, vagy a youtubon levo videokbol, csak a nagyon kacifanos kotesekhez kell segitseg, tanfolyam....

Timi: ti csinaltatok jol hogy kicsikent kezdtetek el hogy massal is elaludjon a gyerkoc! Mi ezt kicsit elszurutuk nem is volt meg szabad estenk, csak egyszer megmikor igen igen kicsi volt voltunk eskuvon, meg egyszer ketszer ugy mentunk el mikor meg 8ra mar aludt. MOst elkepzelni se tudom hogy masnak is elaludna mint en vagy az apja....

A keveset ivas nalam is nagy gond:( PEdig az elozo terhessegemnel mindig szomjas voltam ittam is mint a lo, most meg az egy l is alig van meg:((

A mit fozzek dolog a napom fo kerdese, mert ugy volt kimegyunk valamerre de vacak lett az ido:(
Szoval most fozhetek is....

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!

Dinuci: hát de az embernek néha vizsgán vannak ilyen szerencséi... sajna...

Timi: nekem, mondjuk nem extra , csak nem nagy és hát a távolság is nagyobb, ezért nekem van egy tutti forrásom.... Dombóvár, egy lányka, és már régóta onnan veszek melltartót, leviszem ami nekem jó és olyat varr, bár mostanság már nem nagyon vállal új embert.... de nekem és családomnak bejött :D

Lányok sem a majális sem más program nem arról szól, hogy az ember spórolni tudna... strandon egy üdítő 300 vagy több... ezek után én már nem is szólok :D

20 hetesen is lehet AFP-re menni??? És nálatok a 4 hetente amikor dokihoz mentek a dokker csinál uh-t is vagy csak vizsgálat van???

( tegnap párom anyukájának volt szülinapja, grilleztünk, ma anyumhoz megyünk, ott lesz kaja....)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Kfmares: nekem nem csinal a doki uh-t csak ha gaz van....
Amugy a kotelezok, epp ezert most a 18 hetes utan sokaig nem lesz:(

HAt a strandolas az egy anyagi csod:(
Nemi igen jarunk csak szabad strandra balcsin.
es igy igaz minden "ralas" egy allatkert, barmi...es hat sajnos mi epp ezert sok mindenben nem veszunk reszt...

Miota akarom irni: jovo heten a szuletes hete lesz!
MAtol indulo programsorozat orszagos szinten tobb helyen.
Akinek kis ideje van nezze meg mert igen eredekes eloadasok is vannak.http://www.szuleteshete.hu/

KépKép
tavasziszel

erre ma akadtam ra: es mivel en szinte csak turiban vasarolok Annanak, sot magamnak is igy felkeltette az erdeklodesem, hatha mast is erdekel:http://www.anyatanya.com/main/rtreq12/654209

KépKép
tavasziszel

Kép
Vendég

Kata,
nagyon szép, köszi szépen.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Dinuci,
szerintem nagyon jó befektetés a kendő. Főleg második gyerkőcnél. A nandu oldala:
http://www.bababolt.com/index.php?/hord ... -kend.html
Találsz megkötési módokat is. Tényleg érdemes szétnézni a neten, (vatera, teszvesz).
Nálunk a majálison nem voltak kirakodók, így megúsztuk a vásárlást.

Lynnn,
melyik társasággal repültök? Bocsi, ha már kérdeztem.

Timi,
hogyhogy 20 hetesen mész AFP-re? Amikor Brigi szopizott mi is tejcivel hagytuk itthon. Én nagyon háklis voltam a szoptatásra.
:oops: :oops: :oops: Most már tehéntejet kap, tudom, hogy sokaknak nem tetszik, de úgy gondolom, hogy mi is azon nőttünk fel.

Tavasziszél,
egyetértünk.

Kfmares,
a dokim vizsgálat után mindig csinál uh-ot is.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Csajok,

ez a nagymamám kedvenc verse volt. Az Anyák napja nálunk összefügg ezzel a verssel. Kicsit hosszú de szerintem gyönyörű.

Mécs László: A királyfi három bánata

Amikor születtem, nem jeleztek nagyot
messiás-mutató különös csillagok,
csak az anyám tudta, hogy királyfi vagyok.
A többiek láttak egy siró porontyot,
de anyám úgy rakta rám a pólyarongyot,
mintha babusgatná a szép napkorongot.

Maga adta nékem édessége teljét,
úgy ajándékozta anyasága tejét,
hogy egyszer földnek bennem kedve teljék.
Isten tudja, honnan, palástot keritett,
aranyos palástot vállamra teritett,
fejem fölé égszin mosolygást deritett.

Ma is úgy foltozza ingemet, ruhámat,
ma is úgy szolgál ki, főzi vacsorámat,
mint királyi ember királyi urának.
Amerre én jártam, kövek énekeltek,
mert az édesanyám izent a köveknek,
szive ment előttem előre követnek.

Amig ő van, vigan élném a világom,
nem hiányzik nekem semmi a világon,
három bánat teszi boldogtalanságom.
Az egyik bánatom: mért nem tudja látni
egymást a sok ember, a sok-sok királyfi,
úgy, ahogy az anyjuk tudja őket látni?

A másik bánatom: hogyha ő majd holtan
fekszik a föld alatt virággá foszoltan,
senki se tudja majd, hogy királyfi voltam.
Hogyha minden csillag csupa gyémánt volna,
minden tavaszi rügy legtisztább gyöngy volna:
kamatnak is kevés, nagyon kevés volna.

Hogyha minden folyó lelkemen átfolyna
s ezer hála-malom csak zsoltárt mormolna,
az én köszönetem igy is kevés volna.
Hogyha a föld minden szinmézét átadom,
az o édességét meg nem hálálhatom,
ez az én bánatom, harmadik bánatom.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Szép napot mindenkinek!

Kri: nagyon szép ez a vers :-) Nagyon tetszik. Sajnos nekem a fiam ma megint csak bánatot okozott de már nem érdekel. nagyon szomorú vagyok ma egész nap. Remélem neked szebben telt a mai nap!Kendőt még nem tudom pontosan, mert nekem ez még uj nagyon :-) Az hogy tehéntejet adsz Briginek szerintem nagyon jo, és persze egészséges, ezzel ne gyötörd magad hogy nem teszel vele esetleg jot!

Kata: Aranyos vagy hogy gondolsz ránk ilyen képpel. Ez gyönyörű és persze a vers is mellette. :)

Tavasziszél: a kendőt még nem tudom, van időm rajta gondolkozni. Jo dolog de azis lehet hogy nem lesz rá szükség, mert továbbra sem leszek az a mászkálós tipus, ide le meg valószínű elég a babakocsi. Persze a szülésig még minden változhat. Turi: régebben énis nagyon sokat vásároltam ott, főleg babyruhát mert itt nagyon jokat lehet kifogni. De sajnos már szerintem egyátalán nem olcsóbbak, mint egy plaza vagy kínai. Ezt most komolyan mondom. 500-1000ft-ért nagyon jo dolgokat lehet ujakat kapni. Ha van időd nézz körül ilyen hejeken, mert nem biztos hogy ez még mindig megéri. Ha jol sejtem itt győrben máj.9-én lesz bababörze. Gondolkozom hogy esetleg kimegyünk, de magamat ismerve nem lesz ebből semmi :-(

Timi: akkor szerintem melltaróproblémával végig leszünk kísérve még egy darabig. Énis ebben a ciőben járok. Majd szerintem ha sokat leszel otthon akkor ne is vegyél fel. Tök felesleges!Én már sokkal jobban érzem magam ha nincs rajtam ,mert hát itthon kit is érdekel :-)

Kfmares: akkor neked ma tuti napod van! Ma sem meg tegnap sem kellett főzöd! Igazi pihi neked ez a mostani hétvége :-)

Lányok nem akarlak ezzel kinozni titeket, de nagyon depresszios vagyok. Azért is mert nem eszik a gyerek, meg azért is mert ugy érzem el vagyok veszve. Komolyan most nem találom a hejem a világban. Semmi nem tetszik, semmi nem jó :-) Pedig itt van egy szerető férj is mellettem aki sokat segit valami mégse jo :roll: Vagy ez terhesség egyik velejárója? Mert én ilyet még nem éreztem. Csak forgatom a kaját a számban...

Mi volt amugy a mai programotok? Olyan fene tudja milyen idő van, mele gis meg nem is.... Fél orát voltunk lennt és go fel!

dinuci01

Dinuci: en kilosban szoktam turni es boven jobban jon ki mert egy kilo babaruha az nagyon sok darabot jelent. Darab arasba csak akkor megyek ha valmit konkretan keresek, pl harisnyat az 400szokott lenni vadi uj , szontam boltokba is nezni de csak learazaskor, mert 1000/db folott nem igen van szivem es keretem se megvenni egy egy darabot.

Sajnalom hogy rossz a hangulatod:( HAt a depi szamomra igen ismeros de en epp kifele vagyok belole. LEhet a hormonoktol is, foleg ha nincs konkret dolog ami nyomaszt. En a nem evesen mar nem aggodom es idegeskedem, es annyival konnyebb azota. Fel se tunik ha ugy telik el nap ha nem evett a lanyom semmit.
Ha meg eszik tok nagy orom.
NEm tudom milyen orvosnal jartatok a problemanal de ha o nem ajanlott pszichologust akkor ne kepzelj a dolog moge semmit.
Epp tegnap is olvastam errol egy cikket hogy egesz kiskortol az etkezes az akarat kifejezes terulete, az en megnyilvanulasa, es ha a gyerek mindig csak azt az egy felet akarja enni sincs baj.
Amig nem beteges nem fogy es nincs rossz kozerzete nincs e mogott semmi rendellenes. NE hibaztasd magad!
Amugy en is ugyan ettol szenvedtem hogy elvileg rohadt boldognak kene lennem, hisz van egy szereto segit ferjem aki ertunk el, egy tunderi lanyom es meg egy elet is fejlodik bennem, de en keptelen vagyok boldog lenni:((((
Tan mar egy fokkal jobban vagyok, ami kosoznheto a napocskanak nah meg annak hogy probalok nem gondolkozni, meg terveket szoni a jovore. Engem ilyesmi tud kizokkenteni ha valami utan kutakodnom kell aneten, ha almodozhatok, nah meg a kozosseg lenne, de az nincs:((
Nyugodtan ird le ami nyomaszt, sokszor mar az is sokat segit!
A kendo ha nem maszkalsz is jol johet...De tenyleg van meg idod boven gondolkodni.

Kri: a tehen tej miatt ne tord magad. A tapszergyartok fogasa a ket eves korig ne....MAr en is azt adok masfel eves kora ota, mert nem erzekeny ra, nem allaergias, nem hasfajos, a tapot meg nem birnam mar anyagilag olyan mennyiseget iszik meg.
Anna meg min 3szor egy nap bevag 260ml-t....
De van hogy ejjel is.....

A vers tenyleg nagyon szep, es nem is ismertem :oops:

Kata: en is hasonlo kepet kuldtem anyanak- ha megkapta itt az eteren keresztul.

KépKép
tavasziszel

nalunk nem volt ma program esore allt az ido, kicsit estt is, plussz elonott a takony is:(
Foztem mara, holnapra keddre is felig kesz, ferjem takaritott, most meg jatszoznak, ennyi nem eppen vasarnapi nem eppen csaladi de semmi erom:(

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!!!

Dinuci: de mi baj van?? mondjuk depit inkább a baba születés után, a sok otthon töltés miatt szoktak mondani... de ilyenkor ilyenről még nem hallottam, mert nővérem horvát tancinénije is terhes, és totál vidám a csaj, eszik-iszik-összebújcsizik apival .... nem tudom.. és a fiacskáddal mi a baj???

Kata, ,Kri : a versek nagyon szépek!!!

Én anyumnak olyan sötét, szinte fekete kálát vettem, cserepest, hogy amilyen az esküvői csokrom volt, el is volt tőle nagyon ájulva :D

Igen, nem főztem, uram fogyózni akar, de szerinte mellettem nem lehet, mert én mindig etetem, de ez így nem is igaz, de hát egy jó asszony főz az urának, uram meg mindent megeszik, erről sem tehetek... na mindegy, egyszer talán a 105-ről visszamegy.... 89el ismertem meg :D

Én úgy érzem csajok hogy nagyon növekszik a hasim, meg a súlyom is... ettől kész vagyok, bár azt mondták hogy mivel csonti voltam előtte ezért jobban fog látszani... de konkrétan erre nem gondoltam ami most van... azt hittem hogy majd a vége felé fog csak...

Mindenki remélem kellemesen töltötte a szép napot!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Halihó!

Itt vagyok ismét! Megjöttünk :-) Elmentem a páromal mc donaldsba. ( Bocs ha rosszul irtam de nem vagyunk oda bejárósak) Jött egy szorolapl és megláttam rajta azt az öntetes fagyit. beültünk kocsiba és elmentünk. Aztán még lett belőle sajtburger :-) Hmár ugyis anyák napja van.-... Kicsit a kedvem is tűrhetőbb lett komolyan.

Tavasziszél: köszi a vigasztalást. Igazad lehet azért nem eszik mert ő igy akarja, ugyanis nagyon akaratos. Ha nem mondtam volna még pénteken be is görcsöltem ugy felidegesitett és még haragudtam és haragszok is rá bármiylen kegyetlenül is han gzik. Örülök hogy mész ki a depiből, remélem nálam is csak pilllanatnyi baj az egész és elmulik majd. Igen az orvos sem mondott amugy szakembert mert szeinte ez szülkségtelen! :roll:

Kfmares: az összebujás nálunk is megvan meg néha azis hogy kettesben vagyunk :lol: legalább heti 3 szor. Egyenlőre. Nemis az a baj, fene tudja. Szerintem velem van a baj.De az is lehet hogy az időjárás. Mindeg yha ma sem eszik a gyerek akkoris leteszem kaja nélkül. Megprobálok erőt venni magamon és nem erőltetni mert csak én leszek ideges. Apa nálatok 105 re hizott?? Akkor én mit szoljak? 5 év alatt rányomtam 20 kg.-t :lol: Nem baj, hadd hizzanak :lol: Legalább nem csak mi növesztjük a valagunkat a terhesség miatt.

Rakjatok ám képeket pociról! :-) Olyan régen raktunk fel! Na jo énse pattogjak :oops: csak én már nem merek mert akkora!

dinuci01

Kép

dinuci01

Nah azthiszem sikerült testvérvonalzót feltennem :-) remélem azért tetszik nektek is :-) igaz nem nagyon megy a másikhoz, de lehet azért mert olyan külömbözőek lesznek :D

dinuci01

Dinuci: hmmm mekis kaja ( én már csak így szoktam mondani, k-val)

én úgy vélem nekem nagy a hasam.... de lehet csak én vizuálom be magamnak:

Kép

ez a pénteki 16 hetes... de szerintem azóta nagyobbbbbbbbbbbbbb

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Kfmares: te tenyleg jo vekony vay:)
Es nagyon aranyos a pocakod. Szerintem nem nagy.Kb az enyem is ekkora raadasul nincs hozza ilyen magassagom.
En is kb 2-3 napja erzem azt hogy huha ez mar nagy:)
PEdig tudom mi var meg rank:)
Raadasul ma ugy feszul az egesz minth anem lenne hova nonie....
De lesz ez meg igy se:))

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!
Milyen sokat írtatok a hétvégén, alíg tudtam végigolvasni :)
Itt egész hétvégén esett az eső, de úgy ahogy mondom, két napig folyamatosan :) Ehhez képest egész sok mindent csináltunk. Szombat délelőtt voltunk Börzén, itt is nagy divat, és tök jó cuccokat vettem Julinak is meg magamnak is, mert voltak terhes rucik. Meg egy csomó Duplót nagyon olcsón.
Délután meg IKEÁztunk. Ágyat nem vettünk végül, csak pár apróságot.
Ma meg római napon voltunk itt a mi városunkban. Tök jó volt, csak ugye esett, de ez a svájciakat nem nagyon érdekli, gumicsizma, esőkabát, aztán indulás. Szóval mi is mentünk, és nem bántuk meg. Olyan jó sok program volt, meg mindenféle jópofa kézműveskedés gyerekeknek.

Tavasziszél, a lányaink tényleg kb egyidősek :), én is néztem. Hát, mi nem az Örsön voltunk ikeában :), de régan mi is oda jártunk. Egyébként egy ágyat ki is néztünk, csak a matracok nem tetszettek, és amíg nem találunk jót, nem akartuk megvenni. Egyébként, jól teszed, ha az evés miatt nem izgulsz. Végülis még egy csomó tejcit iszi Anna, szóval biztos nem fog éhen halni :)

Kri, Juli is tehéntejet iszik, tápszert nem is kapott. A mi dokink azt mondta, hogy egy éves kortól mehet a tej, ha nem allergiás rá, és hogy a babatej, csak reklám. Juli eleinte nem nagyon szerette a tejet, de minden más tejterméket igen, úgy hogy azt mondták az is elég. De most már a tejet is megissza szívesen.
Kendőt szerintem én is beszerzek, úgyhogy nekem is jól jönnek a linkek (köszi mindekettőtöknek).

Kf mares, hát már tényleg látszik a pocid, de azért még nem borulj ki szerintem :), mert még így is elég vékonyka vagy. Nem hinném, hogy túl sokat híznál, nem nézel ki annak a típusnak.

Dinuci, fel a fejjel. A nem evést sajnálom. Nem akarom az észt osztani, de szerintem jó ötlet, hogy nem futkosol utána a kajával. Majd ha éhes, szól. Én például, ha Juli nem reggelizik (mert ez néha előfordul), akkore gy kis gyümin kívül már csak ebédet adok neki, hogy addigra jól megéhezzen. Ez azért általában be szokott jönni.

Az ivással nálam most nincs gond, ezért aztán annyit járok WC-re is, hogy csak na. Egyébként én is mindig iszom evés előtt.

Képzeljétek Juli anyák napjára "megtanult egy verset". Apával együtt mondták, a sorok elejét apa, a végét meg JUli. Olyan aranyos volt :)
Kri, Kata, köszi a verseket!
Szép estét mindenkinek!
EDit

Kép
Kép
etus79

Etus: orulok a jo hetvegenek!
Ugyes a kislanyod! Anna is "megtanult" de o velem az orgon agat, az elso versszak jol megy, a masodik mar mokasabbra szokott sikerulni:)
Apukaja eleg keves verset, dalt ismer....

Az angolok is ilyenek ha esik ha fuj ok mennek, de egy dio utan jobb is igy hozzaallni mert megzakkan az ember a sok esotol.
MI is ha esik beoltoztejuk Annat es irany le pocsolyazni:))

Etus: nemet ebay tele van DIDYMOS kendokkel ami az egyik legjobb marka es olyan gyonyoruek vannak!
MOndjuk kezdokendonek egy 5os meret szerintem teljesen ok, es siman hasznalt is lehet nem lehet ezeket olyan konnyen elnyuni:)
Es vagy azert van vkinek kendoje mert "divat" vett/kapott de nem jon be neki, vagy azert mert eletformaja akkor viszont nem csak egy kendoj evan:) vagyis jo allapotuak a hasznaltak is.
En is onnan probalok vadaszni occso Didymost, egy Amazonast mar sikerult de azert Dydi az igazi, nemet markabol meg csucs a STORCHENWIEGE de az ritkan van csak fenn jo aron.
Ami ott meg sok van a HOPPEDIZ, egyel olcsobb kategoria es az is jo annak van rugalmasa is.

KépKép
tavasziszel

Sziasztok! Jó reggelt Mindenkinek!

Tavasziszél: aranyos vagy... de anyukám 92vel ment szülni, amikor engem várt :D de majd meglátjuk :D

Etus: Julcsi aranyos lehetett :D kis drágák.... :D

most beszéltem barinőmmel, ugyanoda jár dokihoz ahova én, azt mondta hogy igaz hogy magán doki de uh nincs minden vizsgálatnál... :( szomorú vagyok, kell várni május 21ig a 18 hetes uh-ig.... nagy kár

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

[quote="kfmares"]S írta:kfmaresziasztok!

Dinuci: hát de az embernek néha vizsgán vannak ilyen szerencséi... sajna...

Timi: nekem, mondjuk nem extra , csak nem nagy és hát a távolság is nagyobb, ezért nekem van egy tutti forrásom.... Dombóvár, egy lányka, és már régóta onnan veszek melltartót, leviszem ami nekem jó és olyat varr, bár mostanság már nem nagyon vállal új embert.... de nekem és családomnak bejött :D

Lányok sem a majális sem más program nem arról szól, hogy az ember spórolni tudna... strandon egy üdítő 300 vagy több... ezek után én már nem is szólok :D

20 hetesen is lehet AFP-re menni??? És nálatok a 4 hetente amikor dokihoz mentek a dokker csinál uh-t is vagy csak vizsgálat van???

( tegnap párom anyukájának volt szülinapja, grilleztünk, ma anyumhoz megyünk, ott lesz kaja....)

3 hetente megyek dokihoz és UH van, és megbeszélünk mindent. Eddig még nem vizsgált. Minek. Az UH-n lát mindent.

Amúgy meg nagyon jól vagyok, a görcsök elmúltak. Szombaton egész du-tól estig a Hajógyári szigeten voltunk. Nagyon jó idő volt és jó volt sokat levegőn lenni. Vasárnap meg egész nap kint ültem a kertbe :)

Kriszta
Kép
cherryke

[quote="kfmares"]D írta:kfmaresinuci: hmmm mekis kaja ( én már csak így szoktam mondani, k-val)

én úgy vélem nekem nagy a hasam.... de lehet csak én vizuálom be magamnak:

Kép

ez a pénteki 16 hetes... de szerintem azóta nagyobbbbbbbbbbbbbb

Egyáltalán nem nagy a pocid. Nekem 3 hete volt ekkora :D

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke: örülök, hogy már jól vagy és görcsök sincsenek :D ez azért megnyugtató gondolom! Hát tudod, a minuszos hasamhoz képes nekem fura , gondoltam majd sokáig nem is látszik... de sebaj, a kis bentlakó érezze jól magát! Neked kép?

Más valaki esetleg pocakfotó?

pociforma a nemekről mond valamit? vagyis lehet valamit találgatni?

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

[quote="kfmares"]C írta:kfmaresherryke: örülök, hogy már jól vagy és görcsök sincsenek :D ez azért megnyugtató gondolom! Hát tudod, a minuszos hasamhoz képes nekem fura , gondoltam majd sokáig nem is látszik... de sebaj, a kis bentlakó érezze jól magát! Neked kép?

Más valaki esetleg pocakfotó?

pociforma a nemekről mond valamit? vagyis lehet valamit találgatni?

Még nem fotoztunk... így nincs kép.
Pocak formáról azt hallottam, ha hegyes, fiú, ha gömölyű, lány. De ezt még ilyenkor korai nézegetni. 22-24 hetesen szép nagy már és akkor látszik, hogy hegyesedik vagy inkább szép gömbi :D

Kriszta
Kép
cherryke

Megpróbálom ide betenni a csütörötki UH-t. Nem igazán értek a kép felrakásokhoz...

1272875401.054.pdf

Kriszta
Kép
cherryke

és sikerült :)
Na akkor az első UH-mat is felrakom :)

Kriszta
Kép
cherryke

Kriszta
Kép
cherryke

na. ez is megvan :) milyen ügyi vagyok. Remélem a gyerek tőlem örökli az ilyen "hamar megtanulok mindent" hajlamot :D

Kriszta
Kép
cherryke

Az érdekelne, hogy ki mikortól marad otthon? Csak mert én aug közepétől maradnék, ha addig minden rendben lesz.
Juniusba 3 napra kiíratom magam, aztán juli elején megyünk 1 hétre nyaralni, és onnan csak kibírok még 1 hónapot...

Kriszta
Kép
cherryke

Kép

Íme a nagy poci! :oops: de ne nevessetek ha úgy van mert ez tényleg szörnyen nagy a korához képest. Szerintem. :roll:

Később irok bocs hogy ilyen pofátlan vagyok de el kell mennem most hivott párom. .... :cry: Jövök még ma. Addigis szép napot

dinuci01

Sziasztok!

Vagyok én is, aranyos vagy Kriszta, hogy hiányoltál!

Sajnos semmi nagy hírről nem tudok beszámolni, voltunk egy hete AFP-n de gondolom még nincs eredmény. Bár nem is különösebben érdekel, jövő pénteken megyünk a genetikai uh-ra, abban sokkal jobban bízok. Reméljük látunk kukit vag puncit :-)

Amúgy jól vagyok, egész energikusan bár sajna már 3 kilót híztam eddig és azért elég vékonka vagyok/voltam. Monduk csak magamnak köszönhetem, mert állandóan eszek, nassolok. Abban bízok, hogy ha lesz már végre magyar eper, meg gyümik, meg dinnye, akkor úgyis azt fogom nasizni nem pedig pogácsát meg ilyeneket.

A munkahelyemen még 8 napot kell dolgoznom a main kívül, annyira várom már a végét, hogy így tök lassan telnek a napok.

Szerencsére a lakáskérdést az elmúlt két hétben lezongoráztuk, anyós nagy lelkesedéssel költözködik. Hétvégén lomtalanítás volt, úgyhogy egy csomó cuccot kihajigáltunk, iszonyúan élveztem. Többekkel ellentétben én útálok gyűjtögetni és iszonyúan felszabadulok, ha felesleges lomokat sikerült eltüntetnem a házból. És ez érvényes a ruhásszekrényemre is. Bár nagyon ragaszkodom a ruháimhoz, de évente egyszer átnézem őket a húgommal és ha találunk olyat, amit már 3 éve nem vettem fel, attól megszabadulok. Jár hozzánk egy idős néni takarítani és neki szoktam adni, ő meg átalakítja őket, kijavítja ha kell és eladja valahol.
Még a lakással kapcsolatban régebben kérdezte valaki, hogy miért nem költözünk át simán az anyós részébe ha az nagyobb. Valóban nagyobb, a miénk kb 45 m2, anyósé meg kétszer ekkora, viszont ő elviszi az új lakásba a komplett konyhaszekrényét gépekkel együtt ráadásul a fürdőszoba gyakorlatilag használhatatlan ilyen-olyan csőtörések, dugulások miatt. Szóval egybenyitjuk a két lakást, ahogy eredetileg volt még a férjem gyerekkorában (egyébként csupán úgy van elválasztva, hogy egy szekrényt toltunk az ajtó elé) és felújítjuk a fürdőszobát. Egyelőre ennyi a terv, aztán meglátjuk nyerünk-e a lottón addig. Na nem mintha lottóznánk :-)

Hordozókendő: bár még soha nem próbáltam, de valahogy ösztönösen úgy érzem, hogy azt fogom használni és a férjem nagyon örül neki, szerinte ez sokat segít a kapcsolatunkban mármint a babával. No majd meglátjuk.

Milyen téma volt még?
Ja, magzatmozgás. Én kb két hete éreztem valamit, de azóta nem, szóval valószínűleg csak bélmozgás volt Meg persze korai is lett volna :-( Hát na pancser vagyok, még nem tudtam mit kellene éreznem. Viszont bízom benne, hogy a héten már beindul, annyira várom már.

A hasam amúgy nekem is délután nagyobb, reggelente még szinte lapos. Én még nem vettem kismama ruhákat, bár a múltkor húgommal nekiindultunk vásárolni, de eléggé elkeseredtünk. Azért találtam egy felsőt, ami azt hiszem most divatos lehet, mert elég sok van belőle mindenhol, tudjátok az a mell alatt húzott, lefelé bővülő kicsit hosszabb fazon, asszem tunika a neve? Szóval vettem már két ilyet, szerintem ezeket még egész sokáig hordhatom. Csak az a baj, hogy én amúgy sose hordanék ilyen ruhákat, mert szerintem nem áll jól, szóval jövő nyáron már nem tudok velük mit csinálni...

A cicim nekem is jól megnőtt az uram legnagyobb örömére, azt mondta még a magazinokban sincs még egy ilyen jó cici, mint az enyém. Na nem tudom milyen magazinokra gondolhatott :oops:

Na jó éhes lettem (micsoda meglepetés, hiszen mindig éhes vagyok) úgy látom rajtam kívül mindenki tud főzni, hát tök ciki hogy én meg nem. De valahogy eddig nem éreztem szükségesnek. A férjemmel mindketten kajálunk délben a munkahelyen, általában natúr húst meg zöldséget. Esténként én már nem kívánok főtt kaját, hétvégén ha megyünk valahova, (anyuci, anyós, após, sógorék) akkor kapunk kaját, ha otthon vagyunk és jó az idő akkor meg grillezünk a kertben! Na ahhoz mondjuk mindent én készítek elő, a férjem pedig tüzet fakaszt és megsüti a húst.
Azért ha baba lesz és már szilárd kaját kell neki adni, akkor tutira erőt veszek magamon és megtanulok főzni.

Jaj, nagyon hosszú lett a levelem, megyek is lassan a Lurdyba enni (jobb híján). Mindenkinek szép napot, és drukkolok a szerencséseknek, akik ultrahangon láthatják a babát a héten....
Vendég

Lina: ha eddig nem kellett főznöd ne legyél letörve...én imádok kutyulni, uram szereti amit csinálok, ezáltal büszke vagyok, hogy miket hozok össze neki :D ennyi :D Lakás: örülök, hogy megoldódik a helyzet... :D Kilók: nekem is kb annyi jött fel, 3... de lehet mire megint megyek védőnőhöz már több lesz, pedig még mindig igencsak rossz tud lenni a gyomrom! Cici: uram szokta mondani - " ma mennyi köbcentit tettél bele?" --- kis butuska :D

Meló: én sajna itthon vagyok, kezdetektől fogva, mondjuk volt decemberben egy műszeres befejezéses vetélésem (március óta próbálkoztunk a babóval, és 2001 óta nem szedek fogigátlót, le is volta törve, hogy nem jön össze...) , aztán rá egy hónapra jött a babóca, aggódtam is hogy ilyen hamar nem gond-e ( doki 3 hónap szünetet ajánlott) , kaptam Utrot a 12 hétig, de a 6. héttől táppénzre jöttem és akkor kezdődött a rossz időszak, midentől hányinger, semmi kaja se ki se be.... feküdtem csak, élő hulla voltam, .... talán húsvét óta jobb a helyzet, ki tudok mozdulni... bár a 14 héten kidobtam az epres sütit a bokorba... azóta meg amilyen kedve van a gyomromnak úgy vagyok rosszul.... Meg suliban tanítok, féltem hogy beteg leszek, meg hogy megy majd az állás, óratartás meg a sok számítógép között nem lesz-e baja a babának... júni 15én sulinak vége, addig maradok táppénzen.. Első baba, a múlt és hogy nyáron 32 leszek meg a sok rosszullét miatt maradtam itthon, uram örül, nyugodtabb...

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

[quote="dinuci01"][ írta:dinuci01img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1272876572.0664.jpg[/img]

Íme a nagy poci! :oops: de ne nevessetek ha úgy van mert ez tényleg szörnyen nagy a korához képest. Szerintem. :roll:

Később irok bocs hogy ilyen pofátlan vagyok de el kell mennem most hivott párom. .... :cry: Jövök még ma. Addigis szép napot

Nem tudom, hogy a korához képest nagy-e, de nekem is kb ekkora leszek nemsokára :D

Én már bizony csak kismamanadrágot tudok felvenni. És tunikákakt hordok. semmi nem jó rám, amit hordtam. Bezsákoltam és elpakoltam őket :D

Kriszta
Kép
cherryke

Dinuci!

Visszatérve a baba nemének megkérdezésére, nem csak Győrban bukók az uh-s dokik. A nővérem mesélte hogy Érden (ő oda járt ), többen zokogva jöttek ki az uh-ról, mert a doki nem kicsi volt bukó, mikor gyermekük neme iránt érdeklődte. Nem értem miért kell ebből ekkora problémát csinálni, én hiszek benne hogy egy jó uh-s látja hogy fiú, vagy lány, akkor meg miért kell titkolózni, meg parasztnak lenni. A lényeg hogy én is ettől félek, mármint hogy ilyen lesz velem a doki, hiszen neki nem fizetek. De akkor nagyon ki fogok bukni az tuti.

PocaK kérdés: Mivel rajtam van felesleg bőszerivel /sajnos/, ezért nekem is hasonló méretű. Modjuk inkább a melleimet nem tudom megemészteni....,de mindegy. A párom közölte hogy valahonnan enni kell majd a gyermeknek, és nem szaladhat a KFC-be kajáért ha éhes lesz acsemete. Ha ha ha... Édi, de sajna nem vígasztal.
Bevallom szeretném ha már itt lenne a baba a karomba, és tudnék a testemre koncentrálni, nagyon szeretnék újra belekezdeni a fogyiva. Ne tartsatok önzőnek, nagyon várom babókát, és mindenre hajlandó vagyok, csak idegesít hogy újra hízok..... :evil:

Kfmares!
Szerintem ez a pocak teljesen jó, és látszik hogy gömbölyödik, tehát ne keseredj el. És ne félj a tulsúlytól, az a tipus vagy a fotó szerint aki nagyon vékony, és ha meglesz a babókátok, akkor tuti hogy hamar visszanyered az alakodat. A sogórnő is ilyen. Megszült, egy hét múlva nem látszott semmi, sőt a nővérem két hete szült, és 1 kilóval kevesebb mint a terhessége elött. :shock:

Kép
mók

Dinuci: pocak aranyos :D és látod, mindenki a sajátjára azt mondja hogy mekkora más meg teljesen máshogy látja.... :D

Mók: én a cicikkel rendben lennék ( 75 A után) de jó lenne ha így is maradna mondjuk :D bár api a pici ciciket szereti, de most élvezi a változatosságot!

Uram mottója: "Minden hónapban más nőm lehet!" - de egye fene nem veszem sértésnek, azt sem hogy GAZDATEST-nek hív :D :lol:

HÁt, remélem itt Pécsen az Uh-nál normálisak lesznek, bár a műtétnél nem voltak jó tapasztalataim, pontosan tudom hogy ki az aki soha többé hozzám se érjen!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Tavasziszél, köszi a tippeket, majd utánanézek, úgyis szoktunk ebay-ezni. Bár asszem inkább előbb megnézem őket valami boltbna, kitalálom melyik tetszik, és utána nézegetek a neten.

Nálunk még mindig a babakocsi a kérdés. Mert kell, és foglalkoztat is minket elméletben, de hogy utánajárjunk, na arra még valahogy nem tudtuk magunkat rávenni. Én eddig minden barátnőtől meg ismerőstől megkérdeztem, mennyire volt /van megelégedve azzal, amit használ/t, és tökéletesen még senki sem volt. Úgyhogy úgy látszik a tökéletesre nem is érdemes hajatni, mert nincs :)

Lina, 8 nap az már semmi! A lakás klassz hír, jó nagy kecótok lesz a végén. A kinézett lakás nekünk is lehet, hogy meglesz, de sajna júli 1-től kell menni, és itt meg a felmondás miatt még aug 31-ig kéne maradni, hacsak nem találunk addig magunk helyett ide egy másik bérlőt. Szóval most azon vagyunk.

Mók, kilók miatt ne izgulj. Ilyenkor kell hogy szedjen fel az ember. Jó persze azért vigyázni kell, hogy mennyit. Ha nagyon aggódsz, vegyél valami szakácskönyvet, ami direkt kismamáknak íródott (pl. Várjuk a babát), amiben olyan kaják vannak, ami most kell, de azért nem annyira hízlalnak. Meg hát nemsokára itt a sok gyümi!!! És a neten is lehet jó recepteket találni (talán a babázón vagy a picibabáb, nem tudom, már rég néztem).

Cherryke, jó hogy már jobban vagy!!!

Dinuci, ha ekkora, hát ekkora. Helyes kis pocak! És már tutira nem titkolható :) A barátnőmnek is tök nagy hasa lett már az elején, és aztán még sem lett olyan őrülten nagy a végére. Ki így nő, ki úgy.

Kfmares, én is isiben dolgoztam anno. Én a hetedik hónapig, és volt is, hogy összeszedtem betegséget, szóval, így, hogy volt kockázat, szerintem jól döntöttél! Mondjuk én most meg a lányomtól kapok el mindent :)

Én jól, jövő hétfőn megyek dokihoz, már nagyon várom. Szerintem lesz UH is, mert van gépe, és akkor meg miért ne :) Igazából nem tudom pontosan mi lesz, de már várom. Én még nem nagyon híztam, 1kilót kb, pedig eszem rendesen. Nemtom miért, pedig JUlival már az elején is jócskán felszedtem. Remélem, hogy bent azért szépen növöget a baba.
Ma három nap után végre látni az eget, szóval du megyünk is kifelé.
Ja és a kajaötlettel már elkéstem mára, de mi paprikás krumplit ettünk ma. JUli eszi a virslit, én meg a krumplit :) A virsli és a legtöbb sajt nekem még valahogy mindig fekete listán van (pedig már mástól nem vagyok rosszul).
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!
Délután én is megpróbálok pocak-fotót feltölteni.Én is sajnos aggódód vagyok a kilókkal,kb 2-3 jött eddig.Nem szeretnék elhízni,és én is már sokszor azon is gondolkozom,hogy hogy fogom leadni...Persze bízom benne,hogy szoptatok sokáig,és az "fogyaszt"... Meg ugye elvileg júli 3-án esküvő,és nem szeretné duci lenni....

Sajnos az s-es gatyim már rám sem jönnek föl.Majd jövőre (optimista vagyok)...Én csütin megyek afp+cukorra,ÉHGYOMORRA már előre parázok,hogy nem ehetek reggel!!!

Én a sajtot nagyon kívánom!!
Lina:én is gyakrabban vagyok éhes,de keveset eszem egyszerre.

Nekem mostanában a derekam fáj sokat.Főleg,ha kertészkedem,takarítok,mozgok.És a pocim is szokott feszülni.Nől a Babó...: )

Szilvi

sissy01

Sziasztok megjöttem :-)

Sissy: ennyire kajás vagy? :-) Ne törődj vele neked sztem nem számít. Te is ha jol emléxem elég vékony vagy. Derékfájás az ezzel jár, már megkezdődött sajna nekem is :-( A szoptatás amugy nem idegesíteni akarlak, nem biztos hogy lefogyaszt, mert barátnőm 15kg-t felszedett az alatt. Igaz te lehet nem vagy olyan tipus.

Etus: hát ez már tényleg nem titkolható :-D Veszem észre a sok kérdő tekontetet magamon :oops: Mindegy ha valakinek nem tetszik nyasgyem. :wink: A paprikás krumpli szupi ötlet. Nálunk meg krumplistészta volt, a tegnap karalábé levessel. Jó az... Ha tényleg szé az idő akkor menjetek is ki jol teszitek! Kell a levegő. Az egy kg miatt kicsit irigykedem, jo lehet neked :-) Állítolag másodiknál nemigen hiznak a kismamák. Hát én eggig2.5kg hiztam. Majd hétfő védő aztán leesek a mérlegről :-D

Kfmares: ja ja :-) Másé mindig kisebbnek tűnik nekem is. De lehet azért az enyém számomra a legnagyobb mert kezd sulya lenni a hájjal együtt :-( Mindegy ez van. Férjed jópofa lehet ha ilyeneket mondd. Enyém nem viccel annyit. Mostanába. Pedig néha rám férne, nem bánnám mégha kicsit értő is. Igaz a fehérbálnát már megkaptam :-( Eddig delfin voltam a kádban.... :oops:

Mók: ez a sztori nagyon tetszik a szülés utáni mínusz egy kilóról. :-D De aszthiszem sokunknak álom marad még azis hogy vissza az indulósúlyra. Bocs ha én szomorítottalak el a UH-s dologgal de nekem ezt mondta a doki. Mert állítolag volt olyan nő aki akoris azt kérdezte mi a neme mikor a gyereknek nem volt lába vagy keze. Na jo annak nyilván annyi esze is volt. És nyugi énis megkérdezem, teszek én rá a bunkó fejére ha tényleg az, majd a párom ad neki!!! Csak annyi hogy megvárom megnézi minden rendben van e genetikalilag és ennyi. De akkoris meg KELL kérdeni.

Cherryke: a tunkiák tényleg nagyon kényelmesek és mostmár nekem is a kismama naci a nyerő. Hát igen ,attól függ milyen alkat vagy a te pocid is hasonló lesz hisz már csak két hét és utolérsz korban :-)

Kfmares: jol tetted hogy otthon maradtál olyan hamar. Ha ilyen nehezen jött össze, ráadásul közösségben dolgozol ahol rentgeteg a gyerek... Jobb nemis rágondolni mi lehetett volna.Anna meg örülök hogy elmult a rossz időszakod. Ezekszerint akkor már tudsz normálisan étkezni ugye? Mert az sajnos nekünk most elengedhetetlen :-(

Lina: Majd érzed azt a magzatocskát! Még egyátalán nem késő! :-) Az elsőt várod ugye? A 8 nap az tényleg már semmi, azt akár fél lábon is kibírod. És még nincxs is olyan meleg hogy szenvedj az irodában. Lakás örülök hogy megoldodik sok szerencsét a továbbiakhoz nektek!

Cherryke: hát a pocakformához nem tudok mit hozzá tenni, a fene tudja mi ebbe az igazság :-) A mugy örülök hogy már jol vagy, és kicsit ki is mozdutatok otthonrol.

Amugy Kri, Kata mizu? Merre vagytok? Meg akit kifelejtettem esetleg :oops:
Egyébként nem tudjátok hogyan lehet fényképezőn átvariálni a dátumot? Mert ha jobban megnézitek 2007 van a képemen :-( Elég érdekes volna.....

dinuci01

Kri
Nagyon szép a vers! Köszönjük!!!!

Dinuci
Depresszió :cry:
Orvosnál nem voltál????

Mares
Anyáááááááááám :roll:
Ha a te hasad nagy, akkor az enyém ÓRIÁSI!!!!!

Cherryke
Édes a babád :lol:

Dinuci
Nagyon csinos a pocid! Igazi kismamás!!!!

Munka
Én tervek szerint aug. végéig-szept. közepéig dolgozom. Persze, ha valami gond adódik, akkor azonnal maradok itthon. Egyenlőre jól érzem magam, kiskrapekkal minden rendben. A munkám se megerőltető...
Vendég

Kép
Vendég

Kép

Kép

Szilvi

sissy01

sikerült feltöltenem... :)

Dinuci:jobb kedved van?

Mók:Jó a Tesódnak.... :D

Szilvi

sissy01

hat nem semmi hasmeretek:)
de szerintem ez annyira nem jelent semmit. BArki lehet tenyleg szule sutan kiindulo sulyu vagy akar kevesebb is( bar hogy hogy a turoba azt nem ertem)
En elso terhesseggel 16kg-ot hiztam es 6 ment le:(((
Szulessel, szomtatassal, a maradek 10el igen csak sokat szenvedtem: torna, dieta...
Ezert szeretnek most max 10et hizni mert ha abbol lemegy 6 akkor a 4et csak konnyebb ledolgozni:)))

munka: nekem nem volt mar Anna elott se, igy nalunk ilye kerdes nincs de elejetol kezdve veszelyeztetett terhes vagyok( veteles, verzes...) szoval amugy is itthon lennek.

a baba neme: en sosem kerdeztem mindig makuk mondtak barhova mentem uh-ra.a mostani meg egyenesen ezen "lovagolt" hogy de fiu kene...nem mintha neki nem lenne mindegy:)

nah mennem kell mert lanykam kicsit cirkuszol....

jo ejt!

KépKép
tavasziszel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?