A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Ha minden jól megy, én használtan szerzek egy mellszívót. Akkor most ne merjem kifőzni minden alkatrészét??????? Remélem, kapok hozzá tájékoztatót is.

Kép
jandrea

Halihó!
Vagyok... Nemrég keltem fel.
Visszaolvasok.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Bartika: nekem nem a kórházban van a ctg, hanem a IV. kerületi SZTK-ban. Itt bezárták a szülészetet, így a kerületben dolgozó dokik különböző helyeken vezetik le a szüléseket. Az enyém az Uzsokiban ügyel, de a IV. kerületben dolgozik. Ezért mindig ide megyek vagy a magánrendelőjébe.
Ha beindul a szülés, irány az Uzsoki, és ők szólnak a dokimnak. Gondolom haza csak nem küldenek, ha ott vagyok, és mondom a dokim nevét. Amúgy hanyadik emelet? Hogy mennek ott a dolgok? Pár fontos dolgot írnál? Kösz.

krisz78

Jandrea! Én most kivételesen 7-re megyek, csak mert a szülésznőm addig ügyel, de mivel meg akarom várni a dokim is, na ez szokott lenni vagy egy-másfél óra mire levadászom, főleg mivel fél 8-ra jön, de akkor még vizit lesz, stb... SZóval viszek olvasnivalót, de most csúnya leszek, inkább ott szívom a babaillatot, mint itthon anyóst kerülgessem. :roll: :oops: Te is jössz? Ha nem délre, akkor szívesen megvárlak!!! :wink:

Krisz! Itt úgy megy, hogy ha úgy érzed menni kell, akkor felmész a második emeletre (érdemes az Uzsoki utcai oldal felől bemenni, mert abban a régi épületben van a szülészet, nem a Róna utcai újban). Szóval második, megkeresed a szülésznők szobáját, ki van táblázva szépen és bekopogsz. Ügyeletes megvizsgál, megmondja maradj-e. Ha elfolyt a vÍz, vagy csordogál már nem fognak hazaengedni. Ha fájásaid vannak, akkor az a méhszájad állapotától függ. És ők szólnak majd a dokidnak, de lehet, hogy csak jóval később, ők fogják tudni hogy állsz.
Érdemes itt is külön szülőszobás csomag, és a kórházit nem bevinni, kocsiban hagyni stb... Mert nincs hova tenni neki aztán nehogy lába kelljen... :roll:

Jó reggelt Hanna! :lol:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Én 8:30-ra megyek, akkor lehet, hogy tényleg összefutunk!!! Később szoktam menni, de kértem, hogy adjanak egy reggeli időpontot, mert mennem kell a laborba, az pedig 10 után már gondolom nincsen. Kíváncsi leszek, mert ilyen korán nem nagyon szokott mocorogni az én babócám!!! Na de megint készülök csokival. :-)

Kép
jandrea

Hanna! Jó reggelt:)

Megittam a koktélt lesz ami lesz! Mondjuk eddig semmi.... még csak egy hascsikarás sem...
katuska79

Katuska: csak nem mennél már szülni????
Te hogy csináltad meg ezt a koktélt???
Milyen volt? Fini???

Kép
jandrea

Katuska: Melyik koktélt?
Én már megittam 2 liter tonikot, de semmi.

krisz78

Jandrea! Miről ismerlek meg? Elnézek akkor a CTG ajtaja felé 8.30-kor, ok? Rajtam sötétkék farmer lesz és kivizöld pulcsi, fülig érő hajam van, barna. :)

Katuska! Mit ittál Te meg? Most akkor mire gyúrsz hasmenésre vagy szülésre? Vagy mindkettőre? :lol: :wink:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika: fekete nadrág lesz rajtam és világoskék kardigán.
A hajam kb. állig érő, sötétszőke.

Kép
jandrea

szerintem a bábakoktélt itta meg, de mi is annak az összetétele?
Elgondolkoztam, hogy én is megiszom.

Nem jön holnap senki sem a honvédba? Én kb 11 felé érek oda CTG és doki. Előtte 10-re megyek védőnőhöz. Jó kis menet lesz megint

Kép
Kép
cs_erika

Katuska! Hős vagy! :)

Erika! Én csütörtökön megyek csak!

Lehet, hogy holnap sokan babáztok?

Kép
hanna30

sziasztok.megjöttem a ctg-röl minden rendben de jósló fájások már szépen voltak :D 2 naponta kell mostmár mennem....az uh-n minden rendben bár a doki nem igazán tudta eldönteni a méreteket egyszer 90-nek utána 92-nek mérte a bpd-t :roll: szóval ennyit az uh-s becslésröl :lol: a lepényt kérdeztem azt mondta a doki hogy jó a korának megfelelö a lepény..tehát elméletileg minden rendben :D katuska:sok sikert,remélem a koktél meghozza a hatását... :D kata:gyönyörü a baba,én is nagyon kiváncsi vagyok hogy mért császár lett a vége :roll: én is meg akartam ma nézetni a méhszájat ,de pontosan ezekböl az esetekböl itélve,úgy gondoltam hogy felesleges.....

Kép
gizella82

Igen a bábakoktélt ittam meg.

két fajta van:
narancslé vagy őszilé+ricinus+vodka vagy pálinka
anti alkeszoknak :

grapefruit+narancs+gyömbér

hirtelen felindulásból a másodikat ittam meg mert volt itthon minden hozzá. Kifacsartam a gyümölcsöket, egy kis gyömbér hozzá. Szerintem qujva szaj volt.....a grapefruit savanyú volt, a gyömbér meg csípős....
Jobban jártam volna az első variációval, legfeljeb becsípek és vigyorgok, mint a tejbetök.
Egyébként inkább felfrissített! Tök jó kedvem lett tőle és mintha tele lennék energiával!

AZ a lényege, hogy hasmenést csinál és a bélmozgások megindítják az összehúzódásokat.
De ettem, ittam én ennél már durvább dolgokat is és soha nem voltam érzékeny semmire sem.
Eddig semmi hasmenésszerű tünet...pedig már másfél órája.

Végül is a lakás kitakarítva, vacsora sül rotyog, szennyeskosarak üresek, autó mindjárt kész, úgyhogy tökéletes lenne az időpont. Csak gyanítom, hogy amíg lelkiekben nem készültem fel rá, hogy Mátét itt hagyjam addig nem is lesz semmi...
De azért ha holnap nem jelentkezem akkor szurkoljatok:)

NA lassan kész a brassói, Máté már tiszta rosszul van, egyfolytában "hammog" itt nekem.
katuska79

Gizella! Akkor lehet, hogy beelőzöd a sort?

Katuska! :)
Nálam meg akkora buli van a pocakban. Olyan, mintha faltól.falig koppanna szegény kisfiam.

Kép
hanna30

Katuska! Ez a második koktél vajon mitől bábakoktél? Semmi nincs benne, ami hasmenést okozna... :shock:
Vagy az adagolás nem mindegy? Friss gyömbért tettél bele?

Jandrea, oké, majd sasolok! :lol:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika! nem tudom mi okoz benne hasmarsot....lehet, hogy ezek kombinációja. Dehogy totál feldobott az tény! Már ezért megérte.

Hanna! még szép, hogy faltól falig...szegényeknek már szinte semmi helyük játszani odabent.
katuska79

Katuska! Értem én, de ne játszon akkor, hanem sprinteljen ki. :)
Örülök, hogy feldobódtál. :)

Kép
hanna30

Nem tudom szokta-e valamelyikőtök nézni a tv2-őn a Babavilágot.
Na a mostaniban volt egy csaj, fogalmam sincs kicsoda meg mit keresett ott mert gyereke egy darab sem de osztotta az észt serényen, hogy nem kell annyira elpakolni a lakásban stb stb mert az anya vigyázó szeme majd megóvja a csemetét. NA lesz neki még meglepi! MIkor rájön, hogy bizony időnként ki kell menni wc-re, a konyhába stb stb és a csemete egy másodperc alatt képes olyan hülyeséget csinálni amit nem is gondoltunk volna!
(Máté valamelyik nap egy szempillantás alatt berakta a mikróba a tölthető elemet, egyetlen gombnyomás és már el is indult! Még szerencse, hogy kéznyújtásnyira voltam tőle és kb 2 vagy 3 másodpercet ment a mikró mert már füstöl az elem. Ezt simán megcsinálhatta voln ha mondjukl wc-n vagyok és fel is robbanhatott volna. Fogalmam sincs hogy jutott eszébe, de megtette...)

Azt hiszem ő volt már a múltkori részben is amikor a terhesség előtti vizsgálatokról volt szó. Hallanotok kellett volna, szerinte aki minimum nem szkennelteti át a testét stb stb az felelőlten és gyermekvállalásra alkalmatlan! Kívánom, hogy sok sok évig kelljen neki baba után ácsingóznia mert nem ezen múlik! Totál egészségesen is lehet éveket várni a babára! Majd akkor koppanna Ő is, hogy bizony bizony vannak dolgok amiket nem lehet irányítani.
katuska79

Hanna! mOndjad neki, hogy ne jobbra balra hanem fel le ugráljon! És egyszer csak zsupsz kiesik a zsák száján :lol: :lol: :lol: :lol:
katuska79

Katuska
Nem biztos, hogy ez a keverék futást fog okozni... :wink:
A ricinus hatóanyaga okozhat alhasi vérbőséget, méhösszehúzódásokat :wink:
Vendég

Csöre
Saci baba gyönyörű :lol:

Hanna
Jó alvókád van!!!
Vendég

Van egy versike:

Szűanyám, Szűzanyám, add nékem kulcsodat.
Nyitá meg, nyitá meg ágyokomat!
Vendég

Vendég

Sziasztok!

Na, a mai napot is megcsináltam eddig.
Reggel fél 9-re betotyogtam CTG-re, aztán ott is csücsültem fél 12-ig.
Közben találkoztam a dokinénimmel, megvizsgált, zárva van még az aranykapu, ez megnyugtató volt.
A CTG után hajkurásztam egy sort a doktornénimet, mire megtaláltam, eltelt 3/4 óra...
Majd kiderült, valami bibi van a CTG-vel, meg kell csinálni újra. Felmentünk a szülőszobára, aztán ott rendesen ment minden...
Szóval jól eltelt a délelőtt.
Aztán hazagurultam, kiettem mindent a hűtőből, majd elaludtam.
Mire felébredtem, máris késésben voltam, mert el kellett "robognom" Marciért a kineziológushoz, a mostanság 20 perc alatt megtett utat 10 perc alatt teljesítettem... :shock:

Most itthon, várom a család többi részét, a fiamat már megetettem (az is felfalná a hűtőt...), ha megcsinálta a lecót, egyet porszívózok...

Hanna! Tök jó a Picasa, no meg jó reggelt! :D
Katuska: bátor vagy koktél-ügyben. Kíváncsi vagyok a hatásra... Máté meglesz, nagyon jól ellészen Apával... Tényleg, amíg a "zurad" veled lesz a kórházban, addig Mátét ki pesztrálja?

Bartika! Oviból hazahurcolás: szerintem teljesen jó ötlet, hogy hazaviszik Pötyikét az ovistársak. Pötyikének is jó lesz, a kapcsolatokat is kell ápolni, cserébe meg te tudsz sütni finomságokat az ovistárséknak vagy ha már nagyobbak lesztek, te is be tudsz segíteni nekik...
Mi is úgy oldjuk meg, hogy hétfőnként Julcsit a hittanra az ovistárs apukája viszi, mi megyünk érte, ugyanez van Marcinál: iskolatárs anyukája viszi a kölkeket hittanra, enyém Apa meg elhozza őket a végén... Ez tök jó megoldás, s nem kell a kötelező "keep smiling" hozzáállást gyakorolni anyóssal/anyával/rokonnal szemben...

vcrane: tök jó ez a versike, olyan, mint egy ráolvasás, ha nem az... :D

Most megyek teregetni... Ez a délutáni "sprint" feljesen felrázott... :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

vicky jól ellátsz minket olvasmánnyal, hogy ne unatkozzunk. :D

Az, ha serényen dobálom ki a régi,l fontosnak ítélt
papírokat, és rendet teszek az ilyen olyan dokumentumaink között az jelenthet valamit?

Takarítani nincs kedvem egyáltalán.

Katuska, majd aztán nagyot koppan az a nőci a saját gyerekével.

Kép
Kép
cs_erika

Kép

Kép
Vendég

Erika: ugyanezt csináltam én is. A sok papír mindent elborított már.

Vicky: elolvastam. :shock: Örülök, hogy a 21.században szülök.

krisz78

Megzabálom Alexet! :lol: :lol: :lol:

krisz78

Krisz
Voltak azért régen is jó dolgok :wink:
Vendég

Vicky!

Nem is gondoltam, hogy a téma néprajzi vonatkozását is ennyire tudod, meg hogy ennyire érdekel...

A dokinénimnek egy olyan könyvet vettem ajándékba, ami a szülés Mo-i kultúrtörténetéről szól, az a címe: Minden dolgok kezdete. Jó kis fejezetek vannak benne, fotókkal és korabeli ábrázolásokkal.

Az egyik néprajzos ismerősöm a népi tisztálkodással foglalkozik, bizti, hogy vannak jó kis hiedelmek és furcsak eljárások a szülés utáni tisztálkodás és higiénia témakörében, nem beszélve a havi ciklus ügyeiről...

Na tényleg elmegyek tergetni... 8)
És közben hazajött a lányom meg a "zuram" is... :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

[quote="krisz78"]M írta:krisz78egzabálom Alexet! :lol: :lol: :lol:

Nana.... :lol: :wink:
Vendég

Vicky!
Csak nem a komatálra meg a boldogasszony ágyára gondolsz?
Meg arra, hogy a nőrokonok/ismerősök felváltva segítettek a gyermekágyasnak ellátni a háztartást?
Az nekem is jól jönne... ;)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata
Igen, érdekel :lol: :lol: :lol: :lol:
A szülészet olyan dolog, ami végigkíséri az emberiséget :wink:
Minden korban nagy fontosságot tulajdonítottak neki!
És sokat tanulhatunk a régiektől, a különféle népektől...
Vendég

Kb egy órája próbálok visszaolvasni, de két gyerekem nem hagy :evil: itt álltak a fejem fölött, mindent kérdeztek, dumáltak, belenyúltak :evil:

Katuska: a gyömbérnek van minimális méhösszehúzó hatása állítólag...

Batkata: ügyes vagy :wink:

Hanna: hová sietteted szegény Olivért? Még bőven ráér :)

Vicky: az az első kép egy komoly művészi póz :D

Erzsébet: drukkolunk +++ (én meg egész nap lesem a telcsit :))

Mellszívó: én egy kézi medelát kaptam az unokatesóm feleségétől, kifőztem minden alkatrészét... működik

Viki: továbbra sem fejek, de beszereztettem Apussal tejgyűjtő kagylót, mert időnként ömlik az éppen szabadon hagyott példány :roll:
Vizet cumisüvegből adom, már amikor adom... Sacikám most nem fogadja el :? ez van....
De ma nem is ez volt a legdurvább, hanem a kimeneti oldal... gyakorlatilag folyamatos :?

Most anyát rendel...

Csöre
csöre74

Batkata
Az is...
Meg a vajúdás alatti masszírozás, az ülőfürdők, a szülőszék... az anyarozs alkalmazása...
Vendég

Batkata
Teregetéssel vigyázz!
Nem jó a szárító kötél alatt lenni, mert a baba nyakára csavarodik a köldökzsinór :wink:
Vendég

Én is elolvastam a cikket. Legalábbis egy részét még....szerintem most kb ugyanez megy csak kicsit más környezetben. Szerintem is voltak jó dolgok. Főleg a felrúghatja a szülő nő az útjába kerülő dolgokat....
katuska79

Kata! Az az időjárásos csaj volt nem?
Hiába mondom neki, nem egy szófogadó kisfiú.

Vicky! Éjszaka szinte semmit nem aludtam. Délelőtt bepótoltam.
Megzabálom Alex babát!

Batkata! Hihetetlen friss vagy. :lol:

Erika! Krisz! :)

Csöre! Hová-hová... Lecsapják Sacit a kezéről. :lol:

Kép
hanna30

Vicky!

Egyetértek!

Én pl. Marcinál alkalmaztam a rontás elleni ráolvavasát, mert az egyik ismerősöm látogatása után teljesen kiakadt, üvöltött. Miután megcsináltam ezt nála, nem volt semmi gond. Vickybabe! Asszem nálad olvastam, hogy egy ismerős látogatása után teljesen legyengültél...
Azért hiszek ebben a dolgoban (tudom, eléggé furcsán hangzik), mert egyszer engem is megígéztek, s egy néni rámolvasott, s rögtön elmúlt a fejfájásom. Ez így teljesen hülyén hangzik, de egyértelműen attól múlt el...
Ugyanígy én pl. mindig meg szoktam "köpködni" és a "phű, de rusnya" szavakkal illetni a pici babákat, mert nem akarom megígézni...
A régiek egy csomó mindent megfigyeltek, megéltek, kitapasztaltak, a közösség jól megszűrte a dolgokat...

Na abbahagyom, mert már egy kicsik sok(kkk) vagyok/voltam megint.
Bocsánat :shock:
Kiszedem a lányomat a kádból. Olyan kis elhagyatott és elanyátlanodott...
Csöre! lehet, hogy megyek hozzád tanácsért...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Hanna
Saciról már lemaradt Olivér :wink:
De születnek még a topikban szép kislánykák... ott van Ágika, Julcsi is :lol: :wink:
Vendég

[quote="vcrane"]B írta:vcraneatkata
Teregetéssel vigyázz!
Nem jó a szárító kötél alatt lenni, mert a baba nyakára csavarodik a köldökzsinór :wink:

Vicky! A kötél mellett szoktam állni... A kád felett van a fregoli. úgyhogy muszáj teregetnem... 8)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata! :)

Vicky! Áááááááááá, Ti messze vagytok. :)
Persze a többi kiscsaj is bejön a Kisfiamnak. :)

Kép
hanna30

Vicky!

A zsebeimben nem hordok semmit, hogy ne legyen olyan alakú anyajegy a babán, mint amilyen a zsebemben van, ráadásul nem ettem nyáron sok barackot, mert tudom, hogy imádom a szőrös héját, s ha nagyon jólesik, akkor nagyobb alakú szőrös anyajegy lehet a babócán... ;)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Vicky, Hanna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Batkata: gyere :) bár nem állítom, hogy olyan nagyon sikeres lennék anyátlanodás témában :roll: de a tapasztalatokat szívesen megosztom :wink:

Sacikám megette a bónusz cicit is :roll: elég nyugtalan ma szegényem :roll:

Csöre
csöre74

Batkata: na, lebukott Anyukám az őszibarackkal :roll: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Én rengeteg barackot ettem. :oops: :oops:

Kép
hanna30

köszike lányok aranyosak vagytok szóval holnap a nagy nap és hiába is mondogatom magamban hogy nem félek bizony félek...... persze hogy is ne félne az ember :wink: Csöre: jó nem tudom mennyire leszek harcképes de amint tudok írok :D jók legyetek remélem amíg bennt leszek addig is érkeznek még további topic babák. Puszi mindenkinek szorítsatok :D :D
erzsebet0312

Erzsébet! Nagyon ügyesek lesztek! Én nagyon-nagyon szorítok nektek!!!!

Kép
hanna30

Katuska! Levente nagyon édes, puszilgatja, simizi Milánt. De a kicsi lelkét nagyon megviseli ez az egész és az enyémet is. Nappal sokszor van hiszti, van hogy ellök magától, máskor meg puszilgat és szorítja a nyakamat. Milán sokat szopizik, egy-egy etetés 1-1,5 órát tart, így kevesebb idő jut Leventére.

Bartika! Egyelőre van segítségem, a férjem. Sajnos minden éjszaka fent vagyunk Milán hasfájós este 10, éjjel 2 között fent van. Sokszor ébreszti Leventét is, akkor az apja Leventét én meg Milánt vigasztaljuk. (nem is tudom mi lesz, ha egyedül maradunk).Reggel hékor meg már kel a nagy fiam, utána meg nincsalvás.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?