Baba! a megbízási díjat nem tudom, esetleg írd be a magyarorszag.hu keresőjébe. Ha járulékot és adóelőleget fizettél utána, akkor sztem az.
Bár van vmi kitétel (a táppénznél írják, de mivel a gyest is úgy kell számolni, ezért ide tartozik), hogy ha megszűnik a munkaviszony min. 30 napra, akkor a szülés előtti 180 nap számít. Ez akár még jó is lehet, ha magas a mostani fizud, de ilyenkor nem jó (minimálbér után számolják) a táppénz(t), ha nincsen meg a 180 nap a szülés előtt. Szóval nagyon vigyázni kell magadra: se veszélyeztetettség, se koraszülés, sem orvos által támogatott lógás!
Asszem a tgyás és a gyes akkor is jó, ha megszakad a munkaviszony, de nincsen 180 nap a szülés előtt.
nem egyszerű, járj utána: keress egy bérszámfejtőt, sima könyvelők ált. nem tudják...
Üdv Ná, Jovi. Újabb tapasztalt Anyukák. Ilyenkor olyan kis csenevésznek érzem magam (26 éves vok)
Lynia kérlek, ne parázz annyit! Akarsz beszélgetni? Szívesen meghallgatnám a félelmeidet akár priviben is (
szarvasbori@gmail.com). Az eredeti végzettségem piszológus, bár sosem gyakoroltam
Mindannyian félünk, de Téged érezlek a legfélősebbnek. És az nem jó a Picurnak, a végén még magára veszi!
Bori
(15+5, Ádám 101 napja készült, tehát tegnap, azaz január 1-én volt 100 napos, hihi,
az orvostudomány szerint 166 nap múlva születik meg)