A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok!

Blur, én tegnap voltam tarkóredőn, 10+3-nál.
Nem tudtam, hogy mérni fogja a doki, csak kontrollra mentem a vérömleny miatt, de ha már ott voltam, megcsinálta.

Gurgula, Emi nem Emma :wink: , hanem Emília de azért köszi. Most ment el a gyerekorvos, vagy 3 napos láz (ez csak utólag fog kiderülni, ha leszenk kiütései), vagy valami vírusos nyavaja, ez a rosszabbik eset, mert magas lázzal jár és azt mondta, ha az, akkor mi is el fogjuk kapni. :cry:

Kórház: mi taxival mentünk, nem volt gond. Jó fej volt a taxis, előző nap is ő vitt ctg-re, kérdezte is, mikorra várom, én meg mondtam, hogy aznapra :wink: , de nem izguljon, nem szülni megyek. Másnap este már mosolygott, mikor meglátott, este 10-kor már gondolta, hogy szülni visz. :wink:

A max. gyed bruttó 87 500 Ft. Családi pótlékkal együtt (egy gyermeknél) nettó 85 körül van.
Az egyszeri anyasági segély 2005-ben 55 ezer Ft volt, most nem tudom mennyi.

KépKépKépKépKép
uxi

jajj, még nem is mondtam, ugye első gyerek...babaruha nem maradt az első után :)
tegnap anyóséknál ebédeztünk, egyszer csak elhív az asztaltól, és mit látok: ruha halmok! elővette a padlásról a másik unoka régi cuccait és már át is mosta őket (persze még nekem is ki kell majd, de a nagy por lejött!) olyan jól esett! én mondjuk még nem fogtam volna bele, elég korán van még, de örülök nagyon!
és mint kiderült már párom nővére is dicsekedett szilveszterkor 1-2 ismerősnek! (komment: nem igazán csípjük egymást, szóval ez is jól esett)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

én is furcsáltam emmát :) mondanom sem kell, engem is mindig átkeresztelnek! szomszéd néni: emma, régi tanár: emika (???hogy ezt hogy tette össze?) minap egy ügyfél szólt kolléganőmnek, hogy névnapom van (az is emma nap volt) :D

lynia-

Még én sem tudom, pontosan hogyan lesz a szüléssel. Az utolsó harmadban Veszprémben leszek (egyedül a lakásban) a párom meg Stuttgártban. Ùgy tervezzük, hogy a szülés elött már ott lesz és apás szülés lesz (reméljük), de ha másképp alakul... ettööl egy kicsit félek.

Már megint 90 körüli a vérnyomásom és fáj a fejem :(

Lynia! Ìrd meg, mikorra kaptál idööpontot. Èn is megpróbálom akkora kérni és akkor találkozhatnánk. :wink:
molkata

Bocsiiii!!
Emiiii :wink:
torolve_20131003125716

a taxi nálunk kilőve, mert ott nincs, az is Veszprém, szóval mentő vagy anyósék, vagy isten tudja

lynia-

jó, hogy mondod molkata, kiment a fejemből, most fel is hívom

még egy kérdés: nagyon mogorva, vagy azért normális??? genetikai kérdésekben milyen (habár azt mondtad jó uh-s, akkor csak észreveszi a dolgokat)? tudsz valamit?
te nála is fogsz szülni, ugye? én azt ügyeletesnél tervezem, úgy is ott lehet...az nem fogja zavarni, ugye?
nekem csak az kell, hogy figyeljen rám és elmondjon mindent....húúúú de akadékoskodó vagyok! :oops:

lynia-

de végül is jogos ugye, mert a maradék 6.5 hónapot vele "töltöm". ugye nem parázom túl!?

lynia-

Uxi! Nagyon sajnálom Èmit! Remélem, hogy nem lesz súlyos a gond és hamar túl lesz rajta, na és persze, hogy te nem leszel beteg.
Vigyázz magadra!

Most kávézom és megint mocorog Picurka. :D Ennyire, eddig még nem éreztem.
molkata

Megnéztem a tgyás-t: A terhességi-gyermekágyi segély a szülési szabadság ideje alatt, maximum 168 napig illeti meg a szülő nőket. Ennek maximális időtartama 24 hét lehet, amelyet úgy kell kiadni a munkavállalónak, hogy ebből négy hét lehetőleg a szülés várható ideje elé essen.

itt tehát csak annyi van, hogy lehetőleg... Na, ettől nem lettünk okosabbak. Bár ha lehetőleg, akkor nem kötelező. Megnéztem a törvényt is, de nem találtam benne. majd még jobban is elmélyülök, csak msot dolgozni is kéne. :oops:

Az a lány, aki decemberben kapott csak pénzt, vállalkozó? Mert hallottam róla, hogy ahol a munkáltató nem tb-kifizetőhely, ott sokkal lassabban mennek a tb-kifizetések.

Bori, lehet, hogy egyszerűbb 40 emberrel, meg nyilván más egy reklámfilm-forgatás mint egy játkfilm, de engem pl. hideg rázott tőle, hogy mi mint megrendelők fizetjük azt a sok léhűtőt, plusz még egy catering buszt is. A férjem, amikor kint dolgozott Miamiban, 3 másik kollegájával forgatta a reklámfilmeket, akkor voltak csak 5-en, amikor egy Lamborghiniről forgattak filmet egy felhőkarcoló tetején, na akkor az ötödik volt a sofőr.

Kép
nenoke

Lynia! Nyugi! A kórházban általában idööhiány miatt nem túl sokat beszél, de a magánrendelésén mindenre lesz ideje és nagyon kedves. Mióta terhes vagyok kedvesebb, mint elöötte :D
Èn is az ügyeletesnél fogok szülni, mert másképp az nagyon sokba kerülne (bár nem kérdeztem árakat). Szerintem az ügyeletes is mindent jól fog csinálni.
molkata

török árpád, ugye??? nem ám rossz embert hívok :D

lynia-

Igen! Valszínüü, hogy az asszisztensnöö veszi fel és akkor tööle kell kérni az idööpontot is.
molkata

na, végre megtettem :lol:

ő vette fel, így telefonban, elsőre, szimpatikus, kedves embernek tűnt!

9-én megyek 16:45-re

lynia-

nem 14-től van? még csak most ért be a rendelőbe! ugye nem késős típus?

képzeljétek, múltkor várom a háziorvost (8-tól rendel), 8,30ig volt labor, mert viszik ugye a vért, erre beesik 8,23 felé! azt hittem kinyírom, még szerencse, hogy a labor nincs messze, mert akkor hiába lett volna minden erőfeszítés, pedig csak az aláírása kellett!

lynia-

Gratula! :D Èn is próbáltam hívni, de nem vette fel. Biztos vannak nála.
molkata

Sziasztok:)

Szeretnék csatlakozni, ha lehet:)
Az aláírásból ugyan nem derül ki, de én is a 4. babámat várom, papíron aug. 1-re. De velem még olyan nem volt, hogy 38 hétnél tovább bírtam volna egyben, így jó eséllyel júliusi lesz.

Mit írjak még magunkról? :oops:

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Üdv köztünk Jovika és gratula a gyerkööcökhöz! Hány évesek?

Lynia! Megvan az idööpont!!! Nekem már az aszisztensnöö vette fel. èn 17 órára kaptam idööpontot. Megyek picit korábban és akkor találkozunk :D
molkata

Üdv, Jovika!
minden érdekel minket! A többi baba kora, neve, hogy érzed magad, milyen vizsgálatokon vagy túl, mitől félsz, minek örülsz, dolgozol-e, bár gondolom, otthon vagy bercivel. Szóval minden, ami eszedbe jut.

Kép
nenoke

Biztosak vagytok benne, hogy minden szabit ki lehet venni? Nem csak időarányosan?
Mint amikor évközben felmond az ember, akkor is osztják a ledolgozott napokkal az évet, és ennek arányban kap még szabadnapot.
Vendég

szia jovika!

gratula!
annyira csodálom azokat, akiknek 3.-4. baba, nem semmi!
én egyelőre ettől az egytől is "reszketek" picit

lynia-

van valami ebben a szabis dologban tényleg!

nekem a szerződésem 08.16ig szól, szóval (tuti nem hosszabbítanak, kiderült újabb leépítés lesz) már eleve időarányosan kapok szabit, az meg szerintem el fog menni a különböző vizsgálatokra

lynia-

molkata: köszi a gyors üdvözlést:) Virág 17 lesz májusban, Bogi 15 áprilisban. Szóval, erősen benne a kamaszkorban, ami kissé fárasztó időnként, de többnyire élvezem :D

És tudom, még mit akartam írni! Hogy "civilben" műtősnő vagyok a János kh.-ban és ott is fogok szülni.

A tgyás-sal kapcsolatban én is akartam írni, hogy a "rendes" szabit ki lehet venni előtte és akkor pihi is van, lóvé sem rossz:) Én Bercinél a szülés napjától vettem igénybe, előtte táppénzen voltam. Az a gáz, ha vki az "ajánlott" előtte lévő 28 nappal kiveszi és egy hét múlva megszül. Mert akkor ugrik az a 3 hét, ami a kiírásig lett volna!

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

szuper kata!
sokkal előbb ne gyere, busszal megyek majd munkából, ott szállok le kinnt (kb.

lynia-

Jesszus csajok, de ráértek :D :twisted:

Mondjuk, most én is, alszik a kisördög:)

Szóval, likas agyú vagyok. Amniot is kérdezte vki (tényleg szitaagy lettem, esküszöm, meg fogom jegyezni a nicketeket!).
Rossz AFP miatt Bercinél végül megcsináltattuk, bár nagyon nem akartam, féltem tőle (szakmai ártalom?). A Schöpfben voltam, tiszta "embergyár", kiültettek minket a folyosóra, volt, aki 2 óra múlva került sorra. Szóval, lelkileg nem volt jó, fájni nem fájt (csak kellemetlen volt), de nekem megérte, hogy tudtam, minden rendben genetikailag a babával. Most a lehető leghamarabb meg akarom csináltatni. persze ebből, gondolom, az is kiderül, hogy 35 fölött vagyok (csak bő 1 évvel, de akkor is).

Szabit szvsz csak időarányosan adják ki, ha szerződésed van. Ha határozatlan idejű, akkor lehet, hogy az egészet. Ha nem, akkor sem vész el, mert a fennmaradót (plusz az utána köv. években összegyűlteket) kiveheted, kiadják, mielőtt visszamész dolgozni.

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

16.25re ér be, és még meg kellene találnom a rendelőt, szóval 35 felé kb ott tudok lenni
de jó lesz! :D

lynia-

Az almádi úton szállsz a buszról (azt hiszem), visszafele kell menned (ugyanazon az oldalon) és kb az opel házzal (azt hiszem opel) szemben, az elsöö tömbház mögött van az utca. Nem tudom milyen utca, de ott a sarkon az elsöö ház lesz és ki is van írva.
molkata

de jó, találtam róla képet a neten :)

lynia-

akkor az opel oldalán? a szavaiból én a másik oldalon kerestem volna, de csak meg lesz! nem olyan bonyolult!

lynia-

na nekem mennem kell, majd csütörtökön jövök újra (túl a tarkóredőn), remélem akkor már képet is hozok majd!

szép és rosszullét mentes napot mindenkinek! pusza

lynia-

nem az opel oldalán, a másikon. Bocs, ha rosszul magyaráztam.
molkata

ok, mostmár tiszta (már fáradok) :roll:

lynia-

Sziasztok lányok!!!

Boldog új évet nektek!

üdv. Ná közöttünk.

Nem tudom már ki miket kérdezett, de:

11 hetesen voltam nyaki redőn, és hasi volt. Kórházban voltam, és nem elkeserítés képpen, de egyáltalán nem voltak készségesek. Nem is beszélt a doki hozzám, én kérdezgettem. Azt tudtam, hogy 3 mm-ig nem utal problémára a nyaki redő és nekünk 1mm volt, rákérdeztem, hogy az akkor normális-e és megkaptam, hogy normális. Leírtam már az élményemet, negatív, de kívánom, hogy mindenkinek ennél jobb legyen. (úgyis mindegy egyébként, mert utána nem jutsz szóhoz ahogy látod a mügyürt ficánkolni, megy hogy milyen jóképű -ezt az apukája látta a 11 hetes kis bébijén :lol: )

Holnap megyek én is dokihoz, és nagyon félek. Mostanában fájni szokott a pocim képzeljétek. Annyira aggódom.

Kérdés: én eddig megbízási díjjal dolgoztam. idén kaptam státuszt. Akkor is a 2006-os jövedelmem számít, vagy amit a státusz alatt keresek.

Szuper munkákat végeztek. Én jelenleg a közszférában vagyok, de a párommal együtt van egy galériánk.

Szerintetek az számít, hogy én/mi úgy érezzük, hogy kisfiú lesz? :roll:
baba24

Hogy ti mennyit írtatok mig én alukáltam :lol:
Jovi! Üdv köztünk sorstárs :wink: Hogy bírsz két kiskamasszal és egy picurral? Nekem csak egy kiskamaszom van, de néha nehezebb vele mint a két picivel együtt :shock: Mit szólnak a nagyok, hogy megint kapnak egy kistesót? Az én fiam először tökre kiakadt, mostmár beletörődött :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Üdv Jovi köztünk!

Lányok nem írtatok a fájdalomcsillapításról a varratszedéshez. Nagyon hülyeség részemről?

kétfiús anyuka
babdorka

Baba! Szerintem, az nem számít, hogy mikortól lettél véglegesítve, csak az, hogy mikortól vagy biztosítva.
A pocifájás normális, hiszen nöö.... :wink:

Babdorka! èn még nem hallottam olyat, hogy varratszedéshez adnának fájdalomcsillapítást, de kérdezd meg az orvosod.
molkata

Badborka! Nem tudok nyilatkozni nekem nem fájt a varratszedés :lol: Milyen fájdalomcsillapításra gondoltál egyébként?

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Valami helyi érzéstelenítésre, olyasmire, amilyet varráshoz is adnak. Csak annyira félek a fájdalomtól.

Ja, amúgy én úgy terveztem, hogy áprilisban még dolgozom, májusban kiveszem az éves szabimat. Persze, ha birok addig dolgozni. Majd meglátom.

kétfiús anyuka
babdorka

Baba! a megbízási díjat nem tudom, esetleg írd be a magyarorszag.hu keresőjébe. Ha járulékot és adóelőleget fizettél utána, akkor sztem az.

Bár van vmi kitétel (a táppénznél írják, de mivel a gyest is úgy kell számolni, ezért ide tartozik), hogy ha megszűnik a munkaviszony min. 30 napra, akkor a szülés előtti 180 nap számít. Ez akár még jó is lehet, ha magas a mostani fizud, de ilyenkor nem jó (minimálbér után számolják) a táppénz(t), ha nincsen meg a 180 nap a szülés előtt. Szóval nagyon vigyázni kell magadra: se veszélyeztetettség, se koraszülés, sem orvos által támogatott lógás!
Asszem a tgyás és a gyes akkor is jó, ha megszakad a munkaviszony, de nincsen 180 nap a szülés előtt.

nem egyszerű, járj utána: keress egy bérszámfejtőt, sima könyvelők ált. nem tudják...

Üdv Ná, Jovi. Újabb tapasztalt Anyukák. Ilyenkor olyan kis csenevésznek érzem magam (26 éves vok) :oops:

Lynia kérlek, ne parázz annyit! Akarsz beszélgetni? Szívesen meghallgatnám a félelmeidet akár priviben is (szarvasbori@gmail.com). Az eredeti végzettségem piszológus, bár sosem gyakoroltam :)
Mindannyian félünk, de Téged érezlek a legfélősebbnek. És az nem jó a Picurnak, a végén még magára veszi! 8)

Bori
(15+5, Ádám 101 napja készült, tehát tegnap, azaz január 1-én volt 100 napos, hihi,
az orvostudomány szerint 166 nap múlva születik meg)
Vendég

Bodborka! Szerintem ne akarj szurit a varratszedéshez :wink: Ne parázz, lehet, hogy nem is lesz rá szükséged :wink:
Baba! kérdezd meg Szakbarbárt ha valamit nem értesz. Tuti segíteni fog!http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766

brigi73

brigi: Ó, hát "ezek" már nagykamaszok :D Virágnak fix pasija van már lassan két éve (korán kezdi a nagy szerelmet, mint az anyja, remélem, ő szerencsésebb lesz). Bogival nehezebb, ő "irigykedik" (nem igazán jó szó rá) Virire. Hogy ő vékonyabb, meg van szerelme, akivel tök jól megvannak, stb. Pedig szerintem Bogi sokkal nőiesebb, mint Viri, a kiálló csípőcsontjával :oops:
Nálatok a 3 fiú nem lehet piskóta :) A barátnőmnél van egy 11, egy 3 és egy 2 éves fiú, időnként hullik a haja rendesen :shock:

babdorka: nem fáj a varratszedés, a bedurrant ciciddel leszel elfoglalva már akkor :D Különben is, mire elzsibbadna (2-3 szúrás), addigra ki is szedik a varratokat.

Úgy látszik, én mázlista vagyok. Vagy protekciós :twisted:
Én a kh-ba járok a dokimhoz, minden alkalommal van UH is (eddig 2x, holnap lesz a 3.)

baba: szedsz vmi gyógyszert? (kismamavitamin, magnézium, stb.) Ne aggódj, hanem mondd a dokinak a fájdogálást, biztos ad rá vmi gyógyszert.

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovi! Hát néha az én hajam is hullik :lol: Daninak van barátnője még az oviból :shock: Már lassan 9éve és egész jól megvannak. Olyan kiváncsi vagyok tényleg lesz e belőle valami :roll:

brigi73

Jovi! Felvettelek MSN-re. Remélem nem baj :wink:

brigi73

Sziasztok,

Most voltam védőnőnél.. fél órán át folyamatosan okított :shock:
ne igyak tejet, ne egyek primőröket, ne sportoljak, ne WC-zzek idegen helyen...
Levegőt azért remélem lehet venni. :?

Kép
gabi
blur

Bori, szerintem nem Lynia a legfélősebb, csak ő írja le legőszintébben. Én tegnap is sírtam megint a félelemtől, hogy mi lesz holnap az UH-n, csak nem írom le, hogy ne fárasszak ezzel senkit. Meg Kata még a kórházba is elment, amikor fájt a 12. héten a hasa. Szóval vagyunk még egypáran a félős fajtáből. :oops:

Kép
nenoke

Naná, én is mindig izgulok valami miatt :?

hogyha nem magamtól, valaki biztos mond valamit ami miatt lehet.

Én is felhívtam a dokit karácsonykor, hogy több lett a folyásom..
Szegény.. mondta hogy most már bírjam ki január 2ig, 5 percenként csörgött a mobilja..

Kép
gabi
blur

Bori! Én is a félős fajtából vagyok :oops: Most is sík ideg vagyok a holnapi vizsgálat miatt :oops:

brigi73

Bori, lehet, hogy visszatérhetnél az eredeti szakmádhoz? Lenne itt páciens bőven... :lol:
Ja, Blur, szerintem attól függ, hogy vehetsz-e levegőt, hogy hol élsz/dolgozol. Én pl. Pesten, a Kálvin téren dolgozom. Na, ott jobb lenne, ha nem vennék levegőt...
Tejet miért nem lehet inni?

Kép
nenoke

Ok, Félősek! Küldjétek a parákat! Asszem mostanra negatív-feedback hatással van rám. Minnél több parát hallok, annál jobban tudatosítom magamban, hogy a para nem jó, milyen jó, hogy én keveset parázok.
Nem akartok utánozni? 8)

A védőnők nyilaitól mentsen meg a jóisten. Szegények kb. 20 éve szültek utoljára, azóta csak sipákoló kismamákat látnak, akik a lányuk lehetne, és végül azt látják, hogy a sipákolás nagyrésze nem volt meglalpozott. de persze a "Marika" is mesélt múltkor arról a kislányról (mondjuk 32 éves, 3 gyerek anyukája), hogy a szegénynek ez-meg-az történt....
Na jó, a hálózat kifigurázást még tudnám folytatni sokáig, de nem teszem.
Én még nem hallottam normális védőnőről.
Az enyémet úgy kellett győzködnöm, hogy bár fiatalabb vagyok nála, de ugyan ne hívjon/gondoljon már kislánynak, így állapotosan stb. stb.
Brrrrrr

Egyébként most én is fájok. Nagyon. 5 órája kemény a hasam, és kb. menzesz 2. nap. Nem tom eldönteni, hogy csak a gázok nem férnek el, vagy a gyerek nő, vagy baj van...
Majd reggel elmesélem.
Vendég

Én úgy tudom, hogy csak pasztörizálatlan tejet nem szabad inni.

kétfiús anyuka
babdorka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?