A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

hello lányok!

Megint nagyon lemaradtam :( nálunk K.O.-ra vert a fiam , a tejem kezd kevesebb lenni. Épp hogy termelődik 3óránként. :? Mit csináljak? Nincs időm néha enni, ideges és feszült vagyok.
Ma voltunk gyerekorvosnál is mert ultrabrutál tele van a kis feje és nyaka kiütéssel a gyereknek. Ananászlét ittam higitva és kicsapta szegényt de nagyon.Ez is idegesit és annyira sajnálom szegényt. Kaptunk rá krémet csak azt nem mondta a dokinéni hogy a fejére is kenhetem vagy csak az arcára meg a nyakincára.

Láttam hogy irtatok a szoptatás alatti sex védelemről. hát szerintem no védettség! 2barátnőm is szoptatás alatt lett terhes. Részemről ennyit erről.. inkább szedem majd a bogyit.

Lányok ilyenkor mikor kell majd megint megjönnie , tud erről valaki valamit?

megyek tentibe csak felugrottam kicsit gyorsfutamba, jövőhéten pótolok minden olvasnivalót! :shock:
Nicikéről nincs valami hír rég irt ?

Jó éjt lányok !

Nikianyunak és mindenkinek :)
Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Ja winona!
Én is nagyon nehezen tágultam sőt egy teljes napot majdnem szenvedtem , de a végén kaptam altatót és másnap igy kipihentem végre valami megindult. Nekem sajnos nem segitettek a homeos bogyók se a gátmasszázs de azért próbálkozz hátha neked segít.
Jön a hidegfront majd az kihozza a kis lurkót odabentről!

Hogy álltok a frontérzékenységgel? Nálunk Áron nagyon hidegfrontos!!! :cry: :cry:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó reggelt mindenkinek!

Tegnap hosszú napunk volt, elmentünk vásárolgatni, voltunk Bevásárlóközpontban is, és nagyon jól bírta, szóval nem tudom ki kérdezte régebben, de nekünk semmi baj nem volt.
Most pedig itt játszik mellettem a játszó szőnyegen, annyira édes :) Elvan egyedül akár 20 percet is, olyan büszke vagyok rá.

Kapucni: én apával és babával mentem, bár a magánrendelésre, és nagyon örült neki a doki, mert így látta ő is. Amíg én bent voltam apa vigyázott rá kint.
Nekem megvan valahogy hogy hogy kell kiszámolni mennyit kell egyen, megkeresem neked, a gyerekorvos mutatta.

Nitty: én egy hét alatt megkaptam mindent, hasonlókat neked is :)

Apró:nekünk is van olyan, hogy kiköpi a cicit, de szerintem olyankor nem is éhes, a hasfájásos estéken szokott lenni.

Ági: durva a dokid, sz enyém rögtön írt fel fogamzásgátlót, hogy szedjem, de vigyázzatok, mert egyetlen egy félét lehet szoptatás alatt szedni.
Köszönjük a bókokat, átadtam Málnusnak.A nevének és is örülök, hogy végül bevállaltuk, nálunk a férjem akarta nagyon, és én tartottam tőle, de most már imádom. És a legjobb figyelni az arcokat, amikor megmondjuk, hogy hogy is hívják :) De a kórházban MÁlnussal együtt lett egy Kökény nevű kislány is. Valahogy a nekem tetsző nevekből annyi van mostanában, azért lett inkább egy különleges, ritka neve.

Pöttöm, le fog szokni a cicin elalvásról, a barátnőm kisfia is simán leszokott, én is hagyom ott elaludni, főleg este, ha ez nyugtatja meg akkor miért ne? Szerintem az legyen a fontos, hogy neki hogy jó.

Mecsi: a frontokat mi is érezzük, hideget, meleget egyaránt, remélem később kinövi, mert olyankor nagyon nyűgös szegény, és
semmi nem jó neki, úgy ahogy éppen van.

Barbi: a kakóscsiga recept engem is érdekelne...

Szép napot mindenkinek.

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok:)

Mecsi, köszi;))) nagyon helyes a holdacska

sajnos nálunk is nagyon nyűgös nap volt tegnap és a mai sem jobb:( éjjel sem sokat aludtunk.... remélem csak a hidegfronttól van és nem mástól... mohón eszik, majd rángatja a cicit, aztán kiköpi, de elaludni azt nem akar, inkább hisztizik helyette:(((
húú, aki ezt a jelenséget sűrűn tapasztalja, hááát részvétem, nem lehet könnyű!

na megyek, mert ébredezik, aludt végre kb. 1 órát.

később még benézek, ha tudok...

Barbi, kakaóscsiga nekem is a gyengém;)

sniky

Nálunk általában mindig ez a helyzet, hogy mohón eszik, aztán rángatja a cicit, nyel egyet-kettőt, aztán megint kiköpi, mohón újra bekap, megint kiköp, mohón bekap, kiköp és így tovább. Ezt vagy 15x eljátsszuk, aztán lemérem és kiderül, hogy lecsúszott százvalahány gramm. Csak az a gond, hogy így se nekem se neki nem élvezetes a szopizás. Na meg aggódom, hogy mivel max 10 perceket tölt a cicin, elfog apadni a tejcsi mivel nem kap sokáig ingert a mell. Valaki tapasztalt már hasonlót? Pedig olyan jó lenne csak hátra dőlni és élvezni az egész szoptatást, de nagyon ritkán van olyan, sajnos :(

Kép
Kép
dia123

Sziszka, Ági köszönöm szépen a doktoros választ, azt hiszem mi is azt próbáljuk hogy Apával otthon marad kismukk én meg sietek... magánrendelésen bejelentkeztem elsőnek, csak nem kell így órákat várni :shock: persze szívesen megmutatnám én is, tudom örülne a doktorka, csak macerásabb lenne ez azt hiszem :)

A mohón evést, cicirángatást már észre sem veszem, múltkor anyukám mondta mikor látta Zsófit enni, hogy milyen ideges a kislány, mondom, ááá, csak éhes :D de legalább ki nem köpködünk cicit... ha már megszerezte, nem hagyja! Olyan jókat szoktunk mulatni a kis ősemberen :lol:

Niki, a hidegfront lehet hogy tényleg számít, elég zaklatott volt a tegnapi nap és éjjel... Bár az esti fürdéstől éjfélig tartó szakasz nálunk mindig kritikus. Az a nyűglődős, hasfájós? időszak is...
azért támadt az az ötletem múltkor, amikor láttam, hogy szinte semmi tej nincs a rosszabbik cici bimbóvédőjén, kislány pedig nem tudja hogy is egyen és sír, hogy lehet hogy estére nem elég a tejem és estleg tényleg azért sír mert éhes :?:
Nekem is mérnem kell, de ezek a digimérlegek is tök hülyék, néha mínuszt mutatnak...

Kép
kiskapucni

Sziasztok!

Dia: igaz, hogy nem így mint nálad (kiköpködés) de nálunk sem tart 10 percnél tovább a szopi, én nem vettem észre, hogy apadna a tejem. Megszívja az adagot, aztán elengedi, nem nyammog rajta, csak ha nagyon fáradt.
Kiskapucni, nekünk ilyenek voltak az estéink 6 hetes koráig, lekopogom, de úgy tűnik kinőtte...kitartás!

<
sziszka78
Tolna

Helló Lányok!

Mecsi köszi az érdeklődést ;)
Vagyik,csak zajlott az élet a légzés figyelővel.Kórházban is voltunk.
De majd mesélek csak sietek.A lényeg h minden rendben hála a jó ISTENNEK!!!!
Addig is dobok pár képet :)
Kép
Kép Kép

Bocsánat ha sok voltam :oops:

nicike

Sziasztok!

Nálunk az evés egészen jól zajlik ... Éjszaka 1* kel fel, ha 10 -kor megetetem, akkor 3-4 között, majd reggel fél 7 és fél 8 között. :) így tudunk pihenni is. Az etetés a legrövidebb éjszakai 20 perc volt, de volt már 2 óra is. Ez van!

Napközben 2-3 óránként eszik, közben többnyire alszik, de most pl. az ágyunkban nyüszög, pukkolgat, szerintem ezért nem siekrül elaludnia.

Ma volt az első babakocsis sétánk, majdnem másfél órát sétáltunk és végig aludta. Jó volt egy kicsit mozogni. Azthiszem hétfőtől rendszeresítem az 1 órát! Ja apa nem engedte, hogy én toljam... :)

Kitartás, főleg Mecsinek! Ne szomorodj el, még szokjátok egymást.

Jó éjt!

Kata
Vendég

Sziasztok!

Mi ma Esztergomba kirándultunk, de eléggé hideg volt már, annyira elszomorít, hogy vége a nyárnak. Én nem is tudom mi a fenét csinálunk a hidegben a babával. Így is húsz rétegbe bugyoláltam :( és hideg volt a kis keze :( brrr.

Mecsi, sajnálom, hogy ilyen nehezek a napjaitok, tényleg vigasztaljon, hogy nem tart soká már. Próbálj meg aludni te is a babával, napközben is, hátha jobban kipihened magad. Én nem tudok okos tanácsot adni, én mindig a cicit vetem be, ha sírás van, attól megnyugszik előbb utóbb. Más tippem nincs :( és hát Lili nem is igazán sírós baba, egyszerű teremtés vagy éhes vagy kakil. :) Más baja nem szokott lenni.

Kata, a babakocsizás nálunk is apa kiváltsága, amióta Lili megszületett egyszer sem tolhattam :) mi megdolgoztunk érte, ők meg begyűjtik a bókokat :)

Nici, édesek vagytok, nagyon csinos vagy! Remélem minden rendben van, majd mesélj!!

KépKép
columbine

Sziszka,
Akkor megnyugtattál, hogy nem csak nálunk ilyen rövid egy etetés és hogy nem feltétlenül vezet apadáshoz. Remélem nálunk sem lesz. Egyenlőre még a túltermelődés probléma áll fent nálunk, zuhanyzáskor ki is kellet masszíroznom egy csomót, mert már annyira tele volt. Ja, és a legutóbbi etetés egész szépen ment, már csak akkor kezdte kiköpdösni a mellet amikor már kezdett tele lenni a pocak :)

Kaki: sajnos még mindig zöldeket kakil, pedig már napok óta nem kap Infacolt, max 1x egy nap kap Espumisant de akkor is csak 5-6 cseppet. Viszont ami engem aggaszt, az a kaki szaga. Elvileg nem kéne, hogy még büdös legyen, de nagyon is az. Tapasztalt valaki hasonlót? ez normális vagy valami problémára utalhat?

Kép
Kép
dia123

Jó reggelt mindenkinek!

Nici: nagyon édes a szívecskés kép, olyan rajta mint egy angyalka, örülök, hogy minden rendben van, mesélj majd!

Dia: én csak annyit tudok, hogy mi még most is minden etetés előtt adunk vagy infacolt, vagy espumisant, de sosem volt még zöld a kaki, így szerintem nem ez okozza nálatok sem. Egy nagyon pici szaga nekünk van a kakinknak, de épphogy csak lehet érezni, nálatok erősebb?

Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik teljesen magától kezd kialakulni egy kis napirend az éltünkben :)

Ja Suttogóra akartam még írni, hogy amíg kismama voltam nekem nagyon tetszett, de kb. az első héten feladtuk, mert nekünk megvalósíthatatlan volt, azóta mi is csak egy-két apró, trükköt lesünk el belőle.

Kellemes vasárnapot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!
hát mi beléptünk a hasfájósok táborába. Minden szopi után 20 percet kell vele sétálni és büfiztetni,mert különben nagyon szenved a hascsikarás, pukik, böfik miatt. Éjszaka kicsit jobb volt, de napközben először mintha óránként éhes lett volna. Most elkezdtük lenyugtatni és cumival meg simogatással és sétálgatással kihúzzuk az etetéseket másfél két órákra. Mert nem jó, ha ráeszik a hasfájásra ilyen hamar. A cicit nekem is rángatja, mintha nem tudná, hogy kell elkapni, pedig régen ezzel sem volt gond. Mi is 10 perceket szopizunk egy mellből, nem hiszem, hogy az kevés lenne neki. És a tejem sem apad. Én is először azt hittem nem jó a tejem, vagy kevés neki, mert egy óra múlva megint mintha éhes lett volna, de nem ez a helyzet. Ilyenkor nem biztos, hogy tényleg éhes. A cumi lenyugtatja, meg a többi, amit már írtam.
Az infacolt használjuk, nem tudom, hat-e. majd ezt a Gripe Watert is kipróbáljuk.
Én egyik éjjel már úgy voltam, hogy gyűlöltem a szopizást, pedig az első hetekben olyan jó volt minden. Remélem, hogy tényleg változás lesz majd a hatodik héten, mert ez így most iszonyat idegőrlő, hogy látod, hogy szenved, de nem mindig tudsz rajta segíteni, és csak sír, és ,már te is kivagy készülve....szóval nehéz.

mindenkinek kitartást kívánok!!!
lei

ja a cumisüvegből apjától nem fogadta el a lefejt melegített tejet....valszeg a gumi szag miatt. Talán a kanalas módszer bejön, vgy egy másik üveggel is próbálkozni fogunk majd....mert nem lenne jó, ha nem lehetne a távollétemben megetetni...
lei

Szia Lei!

Láttam,hogy ide írtál úgyhogy gyorsan ide reagálok!
Átérzem a helyzeted,mi is hasfájósok voltunk,vagyunk.
Infacollal kezdtem,Espumisan,édeskömény,baby mecsek tea,papaverines görcsoldó,Gripe Water!
Séta,büfi,melegítés,masszírozás....
Mindent kipróbáltunk,leginkább a Gripe Water jött be,a többi nem ért semmit!
Persze van akinek elsőre használ az Infacol,mi sajna nem voltunk ilyen szerencsések!
Éjszakákat sétáltunk végig és bőgtem együtt a gyerekkel,hogy nem bírom tovább!
Én bimbóvédővel szoptattam mivel táposan jöttünk haza és a cumizavar miatt ezt próbáltuk,nagyon ügyes vele és azóta is használom bár mennem anélkül is,de azért úgy ügyetlenebb.
Sajna már nincs elég tej,tápszert is kap!
6 félét próbáltunk ki,most a milumil ar-t eszi,merthogy közben végre kiderült,hogy szegénykém refluxos és azért ordít ennyit!
Van mikor nem akarja megenni,mindenen ordított,már mindenféle cumit és üveget összevásároltam,de ha olyanja van mindent megeszik bármiből,ha meg olyan semmit!
Elég nehéz még mindig vele,de hidd el az első időkhöz képest mennyei!
Este 21-22 körül elalszik és 4-5-6-ig nyomja,aztán hamma és újra alszik egy órát.
Már csak néha sír annyira keservesen,de akkor lila a feje és időnként levegőt se vesz!
Az elején pokrócba bugyolálva rohantam vele a teraszra és iszonyatosan bepánikoltam,ma már ritkán tud megijeszteni!
Tényleg csak azt tudom mondani,hogy kitartár,türelem (tudom lassan már elfogy) és hidd el nemsokára minden jobb lesz!

Minden Anyukának gratulálok!
Nagyon szépek a babák!

És mindenkinek KITARTÁS!

Bocsi a bepofátlankodásért!

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

Sziszka,
Igen, nálunk elég erős szaga van, ruhán keresztül is lehet néha érezni. De nem is kaki szaga van, hanem....nem is tudom mihez hasonlítsam...olyan romlott tojás szerű szaga van....
Mindenesetre ha nem szűnik meg, akkor szólok a doki néninek, bár múltkor mondtam neki hogy mi a helyzet de nem mondta, hogy baj lenne.

Lei,
Hát kitartást! Én is volt hogy sírva szoptattam, pontosabban szoptattam volna ha nem lett volna közbe sirás/szenvedés. Mi is eleinte azt hittük, hogy éhes maradt kaják után egy órával, de tényleg nem volt. Cumit adunk neki mi is és megnyugszik, tehát ha éhes lenne, akkor kiköpné és követelné a kajcsit. Viszont a Spock féle könyvbe olvastam, hogy a pici babák még nem tudják megkülönböztetni a hasfájást/hasfeszítést az éhségtől, tehát elfogadják a cicit amit csak ront a helyzeten ilyenkor ha esznek még rá. Én most már megvárom a 3 órát evések közt, mert tuti túl eszi magát a kis mohóka és akkor nézhetünk! :shock: De éhes nem marad, mert napi 6-7x eszik, és mindig megvan a 100g legalább, ami az ő súlyához képest még sok is!

Kép
Kép
dia123

Columbine! Hát igen, de hétköznap délelőttönként csak az enyém ... :) heeheehee :)

Dia! Az etetésnek elvileg 7-10 perc/mell, így 20-30 percnél nem kell, hogy tovább tartson. Nálunk az első napokban volt, hogy 1 órát is evett, de közben szundikált, most evés közben "piszkálgatom" a talpát, simogatom a hátát, így nem alszik el, és tartjuk, éjszaka így sokkal jobb. Szerintem ne aggódj miatta. Méregeted?

Kaki ... nálunk is volt 1*-1* zöldes, én arra is gondoltam, hogy én mit ehettem és attól, azóta semmi sárgás-barnás, darabos, enyhén büdi. De szerintem ez természetes.

Dia! A köldök már teljesen beforrt? Mert annak is lehet egy kis szaga, bár nem hiszem, hogy összekevernéd.

Cumisüveg .. mi már használtuk 2-3*, Kristóf elfogadja, nem volt gond vele, de a gond tényleg a gumi miatt lehet. Érdemes venni egy másik fajtát. JA és anyukám etette, azzal sem volt gond.

FEjkapkodás ... etetés közben akkor csinálja, ha már nagyon elhúztuk az etetést és nagyon izgatott. Türelem bevált nálunk.

Szép délutánt. Fázom!! :?
Vendég

Dia! A kakiszag nekünk is átérződik a ruhán. Én nem aggódom, elvégre tejet eszik.
Vendég

Beleki,
Én a túltermelődés miatt csak egy mellből etetem/alkalom, felváltva a melleket minden etetésnél, de így sem üríti ki azt az egy mellet sem, így nem is kell a másikat 'bevetni'...legalábbis még nem eszik annyit hogy kellene. Szóval össz-vissz az aktív evés max 10' de persze utána jön a büfiztetés stb, miután újra megszoktam kínálni a mellet de ilyenkor már ha be is kapja, utána egy-két korty és kiköpi mert már tele van. Szoktam is hallani, hogy nyel és aztán elkezd korogni a kis pocija. Na meg ami vicces szokott lenni, hogy amikor felveszem a vállamra, a rázkódásól hallani a pocijába a tejcsit, mint amikor mi túlisszuk magunkat vízzel!:lol:
Igen, szoktam mérni, hízik rendesen, a heti 150g megvan!
Ami a kakit illeti, remélem, hogy akkor nincsen gond. És biztos, hogy nem a köldöke büdös mert az már 2 hete szépen begyógyult. Hát remélem, hogy nem valami emésztési probléma áll a dolgok hátterében, vagy valami baci esetleg....

Kép
Kép
dia123

sziasztok,

kakiügyben én is érzem, ruhán át is, és most már határozottan büdibb mint az elején, de én nem tudom, hogy ez baj-e?

hasfájás kikészít engem is, de kitartás!! sziszka írta a 6 hetet, de legrosszabb esetben 3 hónap nem?? az is rossz hogy igazából nem tudja az ember mi van. csak sír, sír és semmi sem jó... tegnap este 8-tól fél 12-ig ment ez, tornáztunk, ringattuk, nyugtattgattuk. és nem tudtam közben, hogy ez hasfájás, vagy már túl fáradt és azért nem tud elaludni, enni persze mindig tudna, az meg nem segít a hasának... szóval nagyon nehéz ez, apával felváltva próbálkoztunk.

a "jutalmunk" az lett, hogy 5.30-kor kelt a kislány!!! igaz én 4-kor a szopiidőben tejes polóban ébredtem :wink:

Kép
kiskapucni

Sziasztok!

Itt voltam én is, de csak olvasás ügyileg. Andris tegnap lett 1 hónapos és ma, amikor megmértük csupaszon, akkor 4530 gramm volt a súlya (3000 grammal született). Nem semmi gyarapodás.
A hidegfront őt is megviselte, de csak az étvágya romlott egy kicsit és az alvás ment nehezebben. Ma már nagyon jó napja volt, nagyokat aludt, nagyokat evett és nagyokat mosolygott.
Szerencsére nem hasfájós, le is kopogom, éjszaka pedig szépen visszaalszik a szopik után egy kis morgás kíséretében, amitől először megijedtem, de kiderült, hogy ezt a hangot ő találta ki magának nyugtatásul vagy kommunikációra, nem is tudom.
Sajnos a szájpenész viszont utólért minket, emiatt miden etetés előtt rózsamézes gézlapba kell tekernem az ujjamat és azzal ledörzsölni belülről a gyerek száját. Találjátok ki, hogy vajon szereti-e. Ezen kívül a jobb szeme még mindig váladékozik, mert nem nyílt ki a könnycsatornája. A védőnő elküldött szemészetre, de mivel rémtörténeteket olvastam és hallottam az átmosásról, ezért nem visz rá a lélek, hogy időpontot kérjek. Most kapok rá egy másik szemcseppet, mert amit eddig használtam, attól csak a bal szeme gyógyult meg, és ha ez az új szer sem segít, akkor kénytelen leszek elmenni vele a szemészetre. Nagyon bízom benne, hogy erre nem fog sor kerülni.

Hogy fogunk így találkozót szervezni, ha ilyen cudar idő lesz?

Mindenkinek gratulálok a gyönyörű kisbabájához. Szeretem nézni a képeiteket, küldjetek minél többet!

Jóéjt!

szuszu

Van még egy jó linkem, remélem még nem küldtem el korábban. Egy nagyon jó kis leírás arról, hogy hogyan lehet a babát masszírozni (rajzokkal illusztrálva):
http://www.vitalitas.hu/konyvek/bab/babmasz2.htm

szuszu

Sziasztok!

Szuszu!

Mi voltunk a szemészeten, és semmi változás azóta sem, de engem sem visz rá a lélek, hogy visszamenjünk...szerintem told ki amíg csak lehet. Fogalmam sincs mit csináltak vele, mert engem kiküldtek, de a Manót azóta sem hallottam annyira keservesen sírni, és utána órákig volt tiszta vörös az arca a szeme körül...nagyon sajnáltam :( Főleg, hogy azóta sincs semmi változás....
Szájpenész szoptatástól?Ez fura, eddig azt hittem, hogy csak a cumisüvegtől lehet kapni, biztos hogy az? Mert BInyekéknél volt valami ilyesmi, és végül kiderült, hogy nem is az volt....ő meg kínozta a Maját sz ecseteléssel.

Kellemes, békés estét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Binyekről jut eszembe, biztos nem haragszik meg, ha felteszem nektek azt oldalt, ahol megnézhetitek az ikreket :) Érdemes, a kedvenc képem a tandem szopi hátulról....

http://picasaweb.google.com/varhalmibarbi/MajaSMarcell#

Barbi, ha olvasod, remélem nem haragszol! :wink:

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok lányok!

Hónapok óta olvasom a fórumot, és most regisztráltam is. Ha nem bánjátok, csatlakozom én is a fórumhoz. Augusztus 18-án szültem a kisfiamat, Botondot az ÁEK-ban, természetes úton. Jó nehéz szülés volt, mert 4060 grammal született, pont ma 4 hetes, 5 kiló és tündéri. Majd megkísérlek képet feltölteni róla.
Nagyon sokat segítettetek már nekem, különösen, mióta megszületett a fiam, hogy nem vagyok egyedül a nehézségekkel. Bár Boti nagyon jó gyerek, de az emésztése nincsen rendben, annyira híg a széklete, hogy magától nem tud kaksizni, mivel nem kap ingert. Szóval csak akkor alkot, ha bedugom a popsijába a hőmérőt. Ha ez a gondja éppen nincs, akkor eszik, alszik, nézelődik.
A Mecsek teát használja valaki?
Egyébként a babák egytől-egyig tündériek, mindenkinek gratulálok.
Hogy lehet képet feltölteni, a melléklet leírása dobozba mit kell beírni?
pajo

Sziasztok!
Én is dobok fel két képet. Jó hűvös lett ma reggelre, be kell szerenünk egy fűtőtestet, mert reggelre hidg lett a lányka keze. A feje fölé tartja, úgy alszik ezért ott nehéz betakarni.
Sokgyerekes Anyucik! Kérdezek: tegnap délután csuda jókedvű volt a leány, aztán fürdés, szopi, böfi és hirtelen éktelen visítva sírás néhány percig, aztán bealudt a vállamon, de még 10 percig álmában hüppögött. Még soha nem csinált ilyet. Nem hasfájás volt, mert akkor másképp viselkedik. Mikor már nem hüppögött letettem, de 5 percenként benéztem hozzá. Utána én is bőgtem egyet, mert iszonyat volt hallani ezt a sírást. Éjjel szopizott, utána nehezen aludt vissza, de ma reggel megint csodálatosan mosolygósan ébredt. Rejtély, hogy mi történt....

Barbi!!! voltam dokinál, igazad volt,- mint mindig.- még mindig nagyon vérszegény vagyok. Írt fel vérképzőt, meg még valamit ami megerősíti az erek falát. Remélem használ, mert a combomon már nem is kékfoltok vannak, hanem az erek mentén bevérzések.

Az elmúlt pár napban hiába teáztam csökkent a tejhozam. Éjszakára nem is vettem melltartót, meg melltartóbetétet, erre mi történik, ma reggel tejben úszva ébredek. Hurrá!!! ismét feszülnek a cicijeim és megint elég egyikből szoptatni. A hétvégén volt olyan, hogy az egyik nem volt elég. Összefüggésben lehet azzal, hogy tegnap este vacsoráztam, pedig soha nem szoktam????? Kép Kép
bende

Szia Pajo! Örülünk, hogy csatlakoztál. Én vettem mecsek teát, de még nem használtam, valaki már írta, hogy az Ő babája issza. Majd biztos bejelentkezik.
A melléklet leírása dobozba és nem írok semmit, egyszerűen rákattintok a tallózás, és ha megvan a kép, akkor a feltöltés gombra. Ha azt írja ki, hogy hiba történt, akkor valószínűle túl nagy a kép. Ekkor le kell kicsinyíteni, én ezt a www.meretezdat.hu-n szoktam megtenni. Le van írva ponosan a menete, az 500-ra szoktam kattintani. Majd gyere és írjál. Születéstörténetet is :)
bende

Niki is elég hígat kakil, de neki megy magától. Annyira, hogy múltkor pont pelenkamentesen művelte ezt, hanyatt fekve és 1 méter messze sikerült elspriccelnie :) moshattam a szőnyeget....
bende

Dia!

Nálunk az elején igény szerinti szoptatás volt 2 hétig, ami annyiban jó volt, hogy rendesen beindult a tejem (mindig váltott mellből szoptatok, és volt, hogy 170-et is evett egy mellből), viszont egyre rosszabbul volt, emiatt állandóan szopta az öklét vagy az ujját, mire én azt hittem, hogy biztos éhes, azért van a szopóreflex, ezért megetettem (la leche liga honlapján ezt ajánlják-ha látod a szopóreflexet, tedd cicire), amitől aztán két hetes korára annyira tele lett, hogy már iszonyú mennyiségeket bukott kaja után, és egyre többet nyöszörgött. Megijedtem, és elvittem orvoshoz, aki azt mondta, hogy -már bocsánat- tele van a gyerekem szarral, és túletettem, a fejletlen emésztőrendszere nem képes megbirkózni ennyi anyatejjel. Azt mondta, felejtsem el az igény szerinti táplálást, szegény gyerek még nem tud mást csinálni, csak sírni és szopni az öklét, nem azt jelenti ez feltétlenül, hogy éhes. Ha evett rendesen, akkor 3 órát ki kell bírnia két etetés között. Lázmérővel megkakiltatta, és lesokkolódtam, hogy mennyi kaksi jött ki belőle, úgy fel volt fújódva, hogy a köldökét is kinyomta, arra is figyelni kell, nehogy köldöksérv legyen belőle. Napi 3-4X kell megkakiltatni.
Mivel kb. 3 óránként etetek, már megtanultam különbséget tenni a sírásai között, mert nem automatikusan arra gondolok, hogy biztos éhes, és nyújtom a cicit, hanem meg tudom nyugtatni másképpen is. Tudom, hogy mikor fáj a hasa, és mikor van, hogy csak nyűglődik, mert fáradt, vagy társaságra vágyik.
Mivel a hasfájás miatt nem tudom cicire tenni, hogy megnyugodjon, mi is bevetettük a cumit (én is olvastam a spock könyvben, de a dokim is javasolta), és remekül beválik, mert a cumizás megnyugtatja. Egyébként érdekes, mert ahogy megnyugodott, kiköpi:).
pajo

Bende!

Köszi. Akkor megpróbálom azt a kicsinyítést. Azért biztató, hogy hígat is tudnak maguktól. Remélem Botinak is menni fog előbb-utóbb, mert ez így elég gáz.
pajo

Pajo! Biztosan menni fog, ne aggódj. 1 hónapos korára már én is megtanultam a sírások közti különbséget. Bár nem pontosan 3 óránként kap enni, valamikor 3,5- 4 óra is eltelik, sőt éjszaka még ennél is több. Nagy melegben pedig ha kellett neki 2 óránként ehetett. a cumit mi is ezért vetettük be, sokszor már nem is evett, csak nyamogott volna a cicimen, ehelyett lett a cumi. Ha nagyon bealszik, akkor ki is esik a szájából.
bende

Sziasztok!

Én is itt vagyok, de többnyire csak olvasni van időm egy-egy szoptatás közben.

Hasfájás nálunk is van sajnos - eddig még a meleg párna egy kis hasmasszással + köményes tea vált be. A védőnő nekünk is a Gripe Water-t ajánlotta, azt mikortól lehet használni? Mert a férjemnek a gyógyszertárba azt mondta a hölgy, hogy csak 3 hónapos kortól... :shock:

Hétvégén mi is elég sokfelé voltunk a Laurával - szombaton bevásárolni + ebédelni - azt végig aludta teljesen, utána meg kimentünk a Városligetbe sétálni egyet, meg megnéztük a Plakát kiállítást. Közben meg kellett szoptatni + tisztába tenni, találtunk egy nagy kivágott fatörzset, tettünk rá DM-s pelenkázó alátétet, pelenkát - úgy tünt neki is tetszik ez a természetes környezet. :)

Tegnap a Skanzenben voltunk vele. Csak nekem is az a gondom, hogy mit adjunk rá - mert elég hideg volt kint. Volt rajta vagy 3-4 réteg, plusz takaró, de a keze így is nagyon hideg volt, bár azt mondják, hogy az azért van, mert még nem jó a hőháztartásuk. Nem tudom később mit adok rá, ha sétálni akarunk menni és hidegebb lesz. Remélem azlrt még lesz jobb idő is, mint ma...

Laura ma 1 hónapos, most itt vannak az anyósomék Észtországból, úgyhogy nagy születésnapi party lesz délután.:) Még tortát kell vennem délutánra. Holnap meg egy fát szeretnénk ültetni neki anyuéknál (a kelta horoszkóp szerint cédrus fa a Laura - így azt ültetünk, remélem szép nagyra nő majd vele együtt.) Mi 3040 grammal jöttünk haza a kórházból és tegnap este 3820 gram volt, úgyhogy mi is szépen növünk - bár Szuszu Andris teljesítménye nem semmi! :)

Dia, a kaki nálunk is zöldes és van szaga - de a védőnő nem mondott rá semmit, hogy gond lenne vele. Nálunk 3-4 naponta van.

Kellemes napot mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Bende!

Biztos jó az a honlapcím a kicsinyítésre?
Mert nem találom. És a google sem...
pajo

pajo!
igen. www.meretezdat.hu

Vagy google- méretezd át....
bende

sziasztok:)

pajo, üdv közöttünk!

Mazska, nagyon tetszik a faültetés ötlet, nagyon meghatott!!!

Mi megint nehéz éjszakán vagyunk túl... az egész napunk nyugis, csendes volt, aztán este 7-től hajnal 1-ig nem aludt Barnus semmit:( csak nyűglődött mivel az előtte levő két éjszakánk borzalmas nyűglődés volt, Ferciapu úgy gondolta, hogy este jó sokáig tartsuk ébren, hogy éjjel aludjon. Nem kellett ébren tartani, mert magától fent volt, sőőőt alig lehetett elaltatni:( mikor végre sikerült, úgy gondoltuk, hogy legalább reggelig alszik.... hát rosszul gondoltuk, 3 óránként óraműpontossággal ébredt és követelte a tejcsit.
Remélem ez a nemalvás dolog csak átmeneti és megszűnik hamar, mert ha így marad akkor azt kell gondoljam, hogy Barnus felcserélte a nappalt az éjszakával. Ebben az esetben nem tudom mit lehet tenni....?! Esetleg vmi ötlet lányok????

Egyébként nagyon kellemes 7végénk volt, szombaton du. fent voltunk a várban a borfesztiválon, Barnus azt is végigaludta;) nagyon jó volt kimozdulni otthonról, bár a macskaköves babakocsizás nem túl jó... a gyerkőc úgy tűnik élvezte;)
tegnap meg az Ikeában voltunk konyhaasztalt venni. Szeretem a 7végéket, mert akkor apája itthon van velünk és mászkálunk erre-arra;)

na megyek, megpróbálok összehozni egy krumplilevest, ha a pici fiam engedi?! ;)

sniky

Bende, köszönöm a segítséget. Remélem, sikerül a csatolás... Kép Kép Kép ilyen okosan is tudok nézni:)
pajo

sziasztok!

nektek hogy bir ki 3 órát evés nélkül???? nekünk annyit nem bir ki, hacsak nem alszik. de pl ma reggeltől egyfolytában nyűglődik....elalszik a karomon, lerakom és 5 perc múlva kezdi a mocorgást, nyűglődést. Már nem tudom mit csináljak vele.....:(

gripe watert én is ki akarom próbálni....mikortól lehet?

sajnos én kezdek bedepizni.....és ettől apja is ideges, mert azon aggódik, hogy velem mi van napközben. Egyszerűen nem tudok felhőtlenül boldog lenni...valami fránya görcsben van a gyomrom egész nap. Miközben tudom, hogy minden rendben van, a babával sincs a hasfájáson kívül semmmi baj, de valahogy mégis tiszta görcs vagyok és sokszor elsírom magam, mikor nem tudom mit tudnák még csinálni, hogy ne szenvedjen a babó. Meg ez az idő sem tesz jót a hangulatomnak,,,ti mentek esőben is sétálni? vagy ilyenkor mindenki otthon kuksol?
én megőrülök itt bent a lakásban, párom nem érti mi bajom, hiszen van TV, internet, meg minden, de nekem mégsem ez kell. Nem is tudom pontosan mi a bajom és ez idegesít a legjobban. Csak egyszerűen szeretnék már túlleni ezen a rossz közérzetű állapoton és boldogan nekiindulni egy napnak, de valahogy nemmegy. nem gondoltam volna magamről, hogy ilyen gyenge vagyok..,.mondjuk,m ha még nyár lenne, biztos könnyebb lenne,mint így ősszel, de persze nem lehet mindent az időre sem fogni, tudom, hogy az én készülékemben van a hiba.
Bocs, hogy ha sok voltam, de ezt ki kellett írnom most magamból. :(
lei

gripe water-1 hónapos kortól adható

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Mazska, Zsófi is fát fog kapni a nagymamájától, ez szerintem is nagyon szép ajándék!!

Niki az esti program nálunk is 8-9-től éjfélig-1-ig nyügi: kis hasfájás, kakilás, pelenkacsere, ringatás, semmi nem jó, aztán néha meg abbahagyja és elnézelődik, de elaludni, na azt nem... viszont aztán fél 7-kor keltünk cserébe ma is!
olyan ötleteket szoktak mondani erre a nappal-éjjel cserére hogy ne hagyd 3 óránál tovább aludni nappal és ne sötétítsd be a szobát pl. Nem tudom segít-e...

Pajo, szóval túl lehet etetni anyatejjel is egy babát??? Zsófim is nagy baba volt 4300gr-mal született, most 5 és fél kg és hát eszik is állandóan! Mondjuk kakilni tud, mostanábanak a napi 2, esetleg 3-szor, de akkor aztán hatalmasat, kifolyik a pelusból :wink:
De nem kövér egyáltalán, majd teszek fel én is képet, mondjuk kis golyófejűnek azért szoktuk hívni :lol:

Ti napközben mennyit vagytok ébren? Mármint két alvás között 1-1.5 órát bírunk, aztán jön a következő szunya. Ez normális nem? Túl sok aktívkodást még nem tudunk, mert ez az idő el is megy nagyjából az evéssel, peluscserével. Aztán még az altatás, így valahogy...
Kép Kép Kép

Kép
kiskapucni

Gripe Water 1 hós kortól adható!

Lei, csak az eleje nehéz, de tényleg, gyere és írj! Az ember hormonjai ilyenkor hullámvasutaznak amúgy is, én is múlt héten hol azt mondtam hogy ez már túl sok, még mindig fáj a gátsebem, még mindig állandóan eszünk, még mindig sírunk... aztán meg elolvadtam amikor elkezdett mosolyogni és repkedtem!
Írj ide sokszor! Nagyon jót tesz ha látod, hogy nem vagy ezzel egyedül, sőt!!! Ez teljesen normális.

Kép
kiskapucni

Pajo! Nagyon édes a babó!! :) Hogy hívják?

Szuszu! könnycsatorna ügyben, a dúlánk szólt még az első héten, hogy a jobb szeme egy kcisit dagadtabb, mert a könnycsatorna nem nyilt meg teljesen. Azt mondta, hogy masszírozgassuk, az oortól kifelé való simogaást jelenti, lehet etetés közbwn, mert akkor nyugostak. Mi alig csináltuk párszor és megnyilt, most teljesen rendben van. Esetleg próbált meg. REmélem segít Nektek is.
Vendég

Lei!
Menj emberek közé! Nem tudom, hogy meg tudod-e oldani a szüleidet, vagy barátnőt, szomszéd, bár ki!

Nekem sokat segített, hogy a szüleim átjöttek 2-3 órára, kikapcsoltam, ők örömmel foglalkoztak az unokájukkal.
Meg a dúla jött át szinte minden nap, én neki sírtam, néha a páromnak, attól függ ki volt a közelembe. Sírj nyugodtan.

A párodnak üzenem, hogy ne aggódjon ez teljesen normális és legyen türelemmel ez elmúlik. A dúla beszélt az én párommal is, hogy ne vegye magára nincsen semmi baj, meg a babának is örülsz, csak hormonálisan át kell állnunk, hiszen 9 hónap után hirtelen nincs baba a pocakunkba, teljesen új a helyzet, még nem ismerjük a babánkat, fáradtak vagyunk és gondoskodásra, szeretetre van szükségünk.

Én a páromnak csak azt mondtam, hogy szeretgessen, simogason, puszilgasson, nem kell, hogy megértse, csak egyszerűen erre van szükségem. És egyszercsak elmúlt.

A másik, hogy kimozdultunk, az is sokat lendített rajtam, meg most a séták.

Nyugodj meg, normálisan viselgetsz és nem rontasz el semmit!

Kata
Vendég

Sziasztok!

Én is olvasó üzemmódban voltam ezidáig! Nálunk jelenleg a kísérletezésé a főszerep. Eddig az infacolt adtam Csengének, azonban az elmúlt napokban szinte óránként kakált szegénykém nem kis mennyiséget. Most csak napi 2x adok neki, és javult a helyzet, és nem is kér tejcsit olyan sűrűn, gondolom, mert nem jön olyan gyorsan ki belőle a kaja. Hát, kíváncsi vagyok. De az éjszakánk és a mai napunk egész jó idáig, de nem szeretném elkiabálni.

Mindenki fotóin nagyon aranyosak a babák :-) Én is szeretnénk büszkélkedni. A http://rizsike.fotoalbum.hu/ oldalon vannak a fotóink.

Ja és még egy kérdés: Ti hogy adjátok be a K vitamint? Tejbe keverve, vagy csak simán kiskanálból?

Mindenkinek szép napot kívánok ebben a cudar időben

rizsimami

Lei, Ebben az esőben én sem indultam el sétálni, de ha kicsit jobb idő lesz holnap akkor mehetnénk együtt! Egyeztetünk holnap, ok?

K vitamint kanálból, kicsi anyatejjel szoktam beadni.
Erről jut eszembe, a D vitamint már kell adni? Vagy mikortól? Már nem emlékszem mit mondott a doki.
Vendég

Sziasztok!

Végre sikerült felöltöznöm. Eddig hálóingben nyomtam.

Sziszka, én sajnos tudom, hogy mi az a könnycsatorna átmosás, mert elolvastam. Ha arra kerül majd a sor, akkor nem is akarok bent lenni, mert borzalmas. Állítólag nem fáj a babáknak, mert kapnak érzéstelenítőt, hanem azért sírnak, mert lefogják őket.
A szájpenész egy gombafajta és nem csak cumisüvegtől lehet elkapni. Sajnos a nyári babáknál nagyon gyakori (kivéve a roma babákat, akik valamilyen oknál fogva sosem kapnak szájpenészt). Egyébként úgy látom, hogy már javulóban van a dolog, csak hát nem szeretem kínozni a fiam.

Kata, a masszázst nekem is mondta a védőnő, de azt nem mondta, hogy hogy kell csinálni és állítólag ha nem szakszerűen végzik, akkor többet árt, mint használ. Szóval attól is félek.

Lei, nekem is voltak ilyen depis napjaim, amikor úgy éreztem, hogy a sz*r is keserű (bocs). Tényleg segít ilyenkor a párunk kedvessége és a baba mosolya. Gondolj arra, hogy a babának csak te vagy, tőled kap mindent és ez milyen csodás dolog. Én szeretem reggelente magam mellé fektetni és jól megpuszilgatni, így jobban indul napunk is. Szerintem egy hét múlva nyoma sem lesz a rossz kedvednek.
Én az egyik este elmentem két órára egy lánybúcsúra, nahát mondanom sem kell, hogy csak a fiamról tudtam beszélni. Aztán mikor hazaértem, akkor meg tökre bűntudatom volt, hogy magára hagytam Andrist, meg mocskosnak éreztem magam a bkv-tól is, nem győztem zuhanyozni.
Egyébként eleinte Andris sem bírt ki 3 órát két kaja között, de a cumi mindig segít és tényleg csak addig kell neki, amíg el nem alszik, akkor magától kiköpi.

Pajo, üdv közöttünk. Botond nagyon szép baba. Az én kisfiam, Andris is hígat kakil mindig, de szerintem nincsen azzal semmi baj.

Kiskapucni, Zsófi is nagyon szép kislány. Látom már ő is mosolyog. Nincs is ennél jobb dolog.

Niki, néha én is azt érzem, hogy Andris összekeveri a napszakokat, pedig nappal nem sötétítek be. Napközben 3 óránként szoptatom, éjjel meg igény szerint. Tegnap volt, hogy 4 órát is kibírt napközben kaja nélkül, éjjel meg 1,5-2 óránként kel. Mondjuk éjjel kevesebbet adok neki enni, mert nem akarom órákig büfiztetni, inkább kelek gyakrabban. Nem tudom, hogy lehetne tudatosítani benne, hogy mikor kell anyut és aput aludni hagyni. :?

szuszu

Csenge, a D vitaminból két hetes kortól kell napi egy cseppet adni. Én szopi közben a cicimre cseppentem és úgy adom be neki. Állítólag a kanálba beleragad.

A K vitamint én is tejjel adom be kiskanálból. Szerencsére már csak 1 ampulla van, azt majd szerdán kell beadni. Utálom ezt az üvegnyak letöréses megoldást. Franc, aki kitalálta.

Képzeljétek ma van az 1 éves házassági évfordulónk.

szuszu

Leila drága!

Osztom beleki tanácsát, tényleg nincs semmi baj, ne izgulj, el fog múlni!
Tényleg jó lenne, ha emberek közé tudnál menni, egy kicsit kimozdulni otthonról, az nagyon sokat segít! Hasonlóképp voltam én is az első 1-2 hétben, ez teljesen normális, hidd el.
Nincs esetleg a közeledben ismerős kisgyerekes anyuka, az én egyik barátnőm májusban szűlt és itt lakik a közelemben, így általában vele szoktam lemenni sétálni 1-2 órára. Jól kibeszéljük magunkat és utána mindig más színben látom a világot;)

és sírd ki magad, ha az esik jól, az is segít és gyere és írd ki magadból bátran, ami bánt, megkönnyebbülsz tőle! ;)

hatalmas ölelést küldök Neked virtuálisan! fel a fejjel;)

sniky

Sziasztok!

Bocsika, hogy így bepofátlakodom....
2008. április májusi topicból vagyok.

Lei!

Hozzád jöttem. Emlékszel rám? Most látom, hogy megszületett a kisfiad.
Gratulálok neked.
És olvastam a soraidat, hogy nem vagy túl jól lelkileg.
Sokan így kezdik. Tele vannak félelemmel, bizonytalansággal, egyhangúak a napok és fárasztóak.
Adj időt magadnak, pihenj amennyit tudsz.
Őszintén megmondom, hogy az első idők engem is megviseltek.
Szóval fel a fejjel és kivánok Neked és családodnak sok boldogságot , örömöt a kis Csabiban!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szuszu! Nekünk meg holnap van a 2. házassági évfordulónk! :lol:

rizsimami

szuszu, nálunk eddig napközben is félhomály volt a hálóban, ahol Barnus is alszik, így most felhúztam a redőnyt, ahogy kiskapucni is tanácsolta, majd meglátjuk mi sül ki belőle?! ;) bár ha neked nem segített, akkor nem tudom....

nagyon boldog évfordulót kívánok nektek!

én a K- és D- vitamint is pici tejjel keverve kanálból adom neki...

sniky

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?