A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

évi nem tudom én nekem szoptatás alatt írta a régi dokim fel a triregolt hogy szedjem de nem vált be mert 10 hónapos volt a kisebbik fiam és sajnos terhes lettem és mivel eszemnél vagyok kicsire picit nem akartam szülni meg ugye bár szedtem a gyogyszert is így elvetettem akár mennyire fájt

Én most a spirálon gondolkodom mivel a szívem miatt el vagyok tiltva minden féle fogamzás gátlótól
Vendég

Én azon töprengek megcsináljam e a kicsi ágyát...mármint,pléd a matracra,lepedő,ágynemű? és letakarni? Vagy még korai?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi milyen, kényelmes?

Vanilla spiráltól én félek, annyi rosszat hallottam róla:-(( Mondjuk van egy barátnőm, aki isteníti:-))
de gyógyszert én se szeretnék szedni.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik,nem érezni,nagyon egyszerű és meglepően jól a helyén a marad. 3 ezer körül volt/hó. De nem terheli a májat és kisebb a veszélye mint a tablettának.És mint utólag megtudtam szex közben ki lehet venni,utána vissza,úgy is hat...mi nem tudtuk ezt,de azért megoldottuk(néha érezhető volt)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

hu nem tudom majd megkérdezem a dokimat mit tanácsol anyósom szerint spirál de félek én is tőle:(
Vendég

na most viszont megyek mert nincs ebéd a tűzhelyen és fél 2 viszem a család 3 férfi tagját fodrászhoz puszi mindenkinek és

SOK SOK KITARTÁST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Évi ez tök jó:-) Én tuti kipróbálom. A páromnak is említettem már, és nagyon tetszett neki:-))

Vanilla, nem lehet hogy ezt a gyűrűt neked is lehet? Majd kérdez rá hátha.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Vanilla jó főzést, aztán jó fodrászkodást:-)) Puszi neked! Vigyázz magatokra!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

evilany

Évi köszi, ez nekem azért lenne jó, mert én sokszor elfelejtek gyógyszert bevenni és ennél nem kell csak felteszem és időben leveszem.
Még jó hogyx a gyerekeknél nem felejtem el a gyógyszert ha kell adni nekik:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Barbi
AST

Védekezés
Nálunk nem téma!

Vigyázzon mindenki magára!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Azt írja szoptatásnál nem lehet, hát marad a cotton, mert én nem szedek gyógyszert azt a pár hót meg ki lehet bírni óvszerrel míg szoptat az ember:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Ircsi, hogy vagytok most nézem már 4 napos Katus:-)) Úgy telik az idő:-) Sárgaság múlik?

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Megyek majd du jövők, muszáj lefeküdnöm, tiszta víz lettem, nagyon melegem van.

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Letörölgettem a lakást és megpucoltam a tükröket,fürdőpolcot,és mára asszem ennyi,kipurcantam...most elmászok a gyerekorvosig,egyeztetni,és utána feküdni fogok du-i.g..

evilany

Évi, pihens most már...!!!

Én vettem egy babakádat közben tesz-veszen...piros színűben...fogy a listám végre...már nincs olyan sok dolog...:)

http://www.tesz-vesz.hu/item1101409654_ ... os_uj.html

Gábor edzeni van...holnap megyünk Europarkba, majd megyek be a bababoltba ezt-azt megvenni...:) Na meg tp papírt leadni...
Meg tescoba is megyünk majd még ruhácskát meg nekem betétet, meltartóbetétet venni...augusztusra már csak az Avent csomagot akarom hagyni...elég pénz lesz az így is...

Ilus

KépKép
badzsulka

Nnna a változatosság kedvéért dolgoztam egész délelőtt.

Bévi annyira nem jó, hogy jön velem, mert amikor jön egy kedves ügyfél, neki olyankor mindig fontos közlendője akad. Meg kínlódik sokszor, nem olyan, mintha otthon lenne. És ugye mindig az a játék kell ami otthon maradt. De nem is szokott itt lenni, most is elvitte anyukám magával haza. majd délután megyek érte.

Fogamzásgátlás: én szedtem anno szoptatás alatt szedhető gyógyit. Asszem most benevezünka Pantenex kúpra. Oszt vagy véd vagy nem. Nekem mondjuk jó volt míg védekezés alatt voltunk.
Vanilla ha már nem szeretnél több gyermeket akkor- és ha - császár lesz akkor 2:1-ben elkötnek. A szomszéd csajszi mondta, ő tavaly szülte a harmadikat és meg is csinálták neki.
Egyébként a spirál is olyan, mint a többi fogamzásgátló mert van akinek jó, van akinek nem. Én nem tetetnék.

Évi szoptatás alatt is teherbe lehet esni!!! Tévhit, hogy nem.

Császár után is van a kötelező 6 hét. Sőt szerintem még több is. Mi nem is tudom meddig vártunk. az is igaz, hogy míg szoptattam addig nem nagyon volt sex. valahogy egyikünk sem kapálózott érte...

királylány

Egész szoptatás alatt???? Nekem volt amelyik 2 évig szopott!! :roll: :lol: :lol:
Gyógyszert én sem igazán szedhetek, a dokim anno a patentexet vagy az óvszert javasolta!
Szoptatás alatt remekül teherbe lehet esni, hormonháztartás kérdése. nekem van egy ismerősöm, aki januári, a húga uaz év decemberi!!!! Anyámék közt 13 hó van!

Claire
claire

Voltam a gyerekorvosnál,igaz szabin van,sz'al asszisztensnél.Felvette az adatokat,meg hogy mit hogy kell,ha doktor bácsi lesz már és úgy születik a baba,kijön ha szabin lesz be kell vinni a picurt.Ez a nyári szülés hátránya,mindenki szabin van.haskötőért is bementem,szabadság miatt zárva a bolt.
Na és szűrések,koponya,hasi UH,csipő és hallás - mindhárom külön intézményben,Pécs 3 részén!!! Nem tudom,hogy fogom megoldani,főleg ha Miki nem lesz már szabin :evil: :evil:

Pécsiek,a csipőszűrés a gyerekklinikán,az UH a 400 ágyasban és a hallás a Gyerekkórházban van még. Kétlem hogy sikerülne egy napra időpontokat kérni meg azt is hogy a babnak jó lenne egy nap hurcolni a 3 helyre,rohanni,váróban etetni :evil:

Ma mégse főzök,megbeszéltem magammal hogy pizzát rendelünk,elfáradtam,meg Miki is kérdéses mikor ér haza,így friss lesz a kaja...majd holnap lesz spagetti v.csütörtökön,eláll addig a hús.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.07.06 13:07-kor.

evilany

Úgyis akarunk kistesót :lol: :lol:

evilany

Claire: :mrgreen: nekem 8 hónapos koráig volt tejem. :lol: Nem azt mondtam, hogy nem volt akció, hanem egyikünknek sem akaródzott.... :lol: De mi simán bírjuk a 9 hónap terhességet is...Még jó, hogy mind a ketten ugyanígy gondolkozunk... :D

Évi ezek a zsűrővizsgálatok már csak ilyenek. És időben - ahogy megszületik - kérhetsz időpontot, mert pl nálunk igen zsúfolt...

királylány

Na,megyek pihenni kicsit míg nem jön anyám (fél 5...)

evilany

És még mi nyafogunk, hogy lassan nehezen bírjuk a pocakunkat. Van akinek eleve a földig ér...

http://www.hirado.hu/Hirek/2010/07/06/1 ... otok_.aspx
Vendég

Ircsi! Örülök, hogy van tejed! :wink: Katus nagyon édes!

Dia, Maccs, Bévi! Azt mondta az ügyeletes doki, hogy ha valaki bemegy a szülészetre, hogy kevés magzatmozgást észlel vagy nincs magzatmozgás, akkor az a protokoll, hogy nst, uh, és bent tartják a kórházban megfigyelni. De saját felelősségre haza lehet menni. Ahogy mondtam, volt olyan kismama már, aki szintén nem észlelt mozgást, nst-n pedig kiderült, hogy valami baj van, azonnal műteni kellett.
Nekem úgy volt, hogy amíg hanyatt feküdtem, egyáltalán nem mozgott a Bence, szülésznők is aggodalmaskodtak. Átfordítottak a jobb oldalamra, még mindig nem mozgott, akkor forduljak a baloldalamra, na akkor végre mocorgott már, szülésznők is mondták, alakulgat, de még nézzük. Hál' Isten elég sokat mozgott bal oldalon fekve, és szép nagyokat is. A 4 szülésznő folyamatosan ránknézett, ügyeletes doki is bejött. Több, mint 1 órán át nst-ztek. :shock: Szegény férjem már nagyon aggódott kint, dokim is kérdezte tőle, még mindig bent van? Aztán én, dokim, ügyeletes doki, szülésznő tartottunk egy gyors konzultációt, megbeszéltük, hogy hazamehetek, de még egyszer ilyen lesz, nem kérdeznek, bent tartanak! Megbízom a dokimban, az ügyeletes orvost is ismertem, és engedélyezték a hazamenetelt. Ha nagy baj lett volna, biztos bent tartanak!

Tegnap kicsit próbáltunk megnyugodni, ma is sokat pihentünk. Igaz Bencét még mindig noszogatni kellett ma egy kicsit, de mozog és már 18-nál tartunk. Kicsit aktívabb lett, mint az elmúlt 5 napban. Ez most megnyugtató mindkettőnknek. De még mindig nem tudom kiverni a tegnapi kismamát és egy másik kisbabát a fejemből, és azt, hogy az összes létező orvos ott szaladgál műtőbe és műtőből ki, egész éjjel ezzel álmodtam. :( :cry: Remélem a jó Isten vigyáz ránk, és velünk minden rendben lesz!

Ircsi! Nekem sem a mozgások száma volt a lényeg, mert megvolt a 20 az elmúlt napokban, de mindig jóval később (4-5 órával), mint szokott lenni, nagy noszogatásra és önmagához képest változott a mozgása, ezért is tűnt fel! Ezért jó, hogy írogatnom kell, melyik nap mikorra szokott meglenni, mert látszik ebből is, hogy eddig ha 10kor keltem is, de megvolt 4-ig, most meg volt olyan, hogy 7kor keltem, de este 7-8-ig alig lett meg. :(

Kép

Kép
barbcsi

Amúgy nálunk 3-4 napot kell bent maradni sima szülés esetén, császárnál 4-5 nap. De attól függ, mikor szülsz. pl.: Ha hétfőn délig szülsz, akkor csütörtök reggel mehettek haza, ha dél után, akkor csak péntek reggel. De ha nagyon teltház van, akkor mondta a védőnő,hogy volt olyan, hogy császárost hazaküldtek 2-3 nap után... :shock:

Kérdés: a chicco sterilizáló folyadékkal lehet a mellszívót fertőtleníteni? És milyen mennyiségben kell használni :arrow: x liter vízhez hány kupak? Mit fertőtlenítettek még vele?

Ja, vásárlás tegnap megvolt, már csak 1-2 apróság hiányzik a listáról. Vékony köntöst pl. sehol nem találtam :? , még kínaiban sem, meg a haslekötő, azt már kinéztem egy bababoltban 5550 ft, míg a brendonban 8000...

Megyek vissza pihenni.

Kép

Kép
barbcsi

Barbi én nem tudom hogyan kell ezt a folyadékot használni. :?

Értem-értem a dolgot. Nekem vagy 5x megismételtég a CTg-t anno és nem lett jobb. Befektetett a szülőszobára, kaptam infúziót és akkor sem javult hanem romlott. Ha neked utána mocorgott rendesen, akkor jó. Csak én alapból ezen parázok.

Ma nemnagyon tudtam számolni a ozgást, mert mindig jött valaki.....majd este. Azért éreztem, hogy mocorog meg feszítgeti magát.

Nekem elég sokminden kell még arról a bizonyos listáról. de mindig elfelejtek utánamenni :? mondom én, hogy utálok vásárolni. Na meg ha bejövök dolgozni akkor nem esik jól kimászni a városba, pedig kb 150m-re van a főutca :?

királylány

Enyém baba lustább 2 napja de gondolom csak fogy a helye...
Olyan fura,a gyomrom magasságában egyértelműen kitapintható a kerek buksija :) és azt szoktam simogatni akkor ő mozgatja,biztos körülnéz :oops: :lol: nagyon furcsa hogy a kezemben van a hasamban levő baba feje :)

Bévi neked ugye Lili faros?

Szilvás?
Szilvi35 merre lehet,gyanús..

evilany

Barbcsi, lehet vele fertőtleníteni mellszívót. Én csak arra használtam, meg a bimbóvédő fertőtlenítésére. Ricsinél volt cumisüveg, úgyhogy azt is akkoriban.

Részemről semmi akadálya nem lett volna, ha csaszi másnapján akár hazajövünk, mert jól voltam. Viszont a pihenés kellett, nekem szuper volt az az öt nap Sotén. Privát szoba, mikor szoptattam, magamra zártam az ajtót. Hüvelyi vizsgálat nem volt, csak a sebem nézték meg (első csaszinál napi 2x matattak másik kórházban - de minek?), a vizites doki mindig mosolygott és nagyon kedves volt. Volt tv, dvd a szobában, bevittem vízforralót és főztem magamnak a teákat :) A csecsemősök örömmel vigyáztak a babámra, mikor mondtam, hogy most aludnék v. tusolnék és nem tudok ránézni, hogy rendesen veszi-e a levegőt - nekem ez para volt, légzésfigyelőt csak a korababák kaptak. A szoptatás így tök nyugalomban remekül ment, nem kellett figyelnem senkire - ki lát, ki mit lát, ki mit nézeget. Nem keltett minket más babák sírása... szóval egy állati jó dolog volt. Most kompenzált az élet az első szülés miatt :)

Lényeg, hogy bármikor is gyertek haza, vigyetek be lázmérőt, és ott is, valamint otthon az első két hétben rendszeresen mérjétek a testhőt, ha láz van (és nem a cicik miatt), akkor ott gáz van!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2010.07.06 15:51-kor.

maccs01

Maccs köszi a tanácsot.
Tartanék már ott szívesen...
Bár tegnap a dokim először mondta,h.még megfordulhat a baba...mondom az szép lesz ,ekkora baba forog... :shock: :shock:

evilany

Évi, azért nem olyan gyakori, hogy megfordul ilyenkor már :) De biztos látott már olyat. Te sem vagy gumiból :):):)

maccs01

Barbcsi ha te és ti és az orvosok is úgy látták akkor biztos nem lehet gond!!

Maccs köszi a sok jó tanácsot!!

Dia elhiszem hogy nem könnyű egy kis gyerekkel bent sőt,csak nekem volt alkalmazott is és én is itt voltam úgy egy kicsit könnyebb lett volna de ez a múlt sajnos!Nekem is van még mit venni,ez a lista vége láthatatlan :lol:

Évi Lili si faros és én is érzem a kis buksiját sokszor bár most napok óta nekem is csak feszeng és kis lusti de szivhang rendben ma voltam védőnőnél,nekem doki azt mondta ha 36-ig nem fordul meg akkor már nem is fog nagyon ritka!Szerintem mi sem fordultunk meg két hete voltunk dokinál de szerintem Lili ugyan úgy van faros,majd kiderül egy hét múlva :lol: és az is akkor hogy mikor szülünk,nagyon izgi!Ma azt mondta a védőnő most már bármikor jöhet a baba :shock: :shock: :shock: de még azért várjon egy hetet,hogy bele lépjünk a 37 hétbe,mondom jah meg dokim szabin is van!!!

Kép
bévi

Tök jó, hogy nemsokára kibújnak a picikék :) Már csak pár nap és mindenki betölti a 35. hetet.

maccs01

Igen Maccs jó ez és olyan izgalmas,én már nagyon várom!!!De szerintem mindenki!!!!Sok kis egészséges baba lesz!!!!!!!!!!!!!!!ÁMEN!!!!

Kép
bévi

Így telik a napunk :lol: :wink:

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!
Nem tudok végigolvasni,kölcsön laptompom van itt bent a klinikán :)
Tegnap előtt este 4 perces fájásaim voltak de Bricanyl-lal megszűntek...azóta minden ok. :)
Gergőm 2390gr körül van...és a méretei tökéletesek.
Ha minden juól megy akkor a hét második felében haza mehetünk,ha csak nem jön közbe valami "esemény".Márpedig remélem nem jön össze még :)
Hiányoztok csajok!!!

Évi gondolom tájékoztat benneteket,ha van valami úgyis jelzem neki.

A társaság jó,de hiányoznak az otthoniak :(
Aggódom értük,gyerekekkel mi van...költözéssel hogyan lesz stb...
Ma hülye idő volt...remélem nem indít be semmit :(
Ha ma nem potyognak a babák akkor sosem :)

Ircsi nagyon édesek vagytok Katussal!!!

Mindenki nagyon vigyázzon magára...és nem szeretnék még találkozni egyetlen egy kismamival sem idebent a pécsiek közül!!!!
Óvatosan,lassan,kényelmesen csajok!!!

Millió puszi...és tényleg hiányoztok!!!
:? :cry:

Legyetek jók,Kitartááás!!!
Bocsi ha valamit elírtam :( nézzétek el nekem :) .siettem :)
Pápáááááá

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Szilvi!!!!
Ikrekhez hatalmas GRATULÁCIÓ!
Gyönyörű adatok!!! Jaj de irigyellek!!! :)
Na mentem...várják vissza a gépet!!!
Pusza

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

sziasztok!

megjöttem a dokitól! méhszáj teljesen zárt! :shock: meg voltam róla győződve, hogy már alakulgat ott valami...

szívhang erős, szabályosan ugrott egyet a doki, amikor a hasamra tette a hallgatózós tölcsért! :wink: :lol:

viszont egyvalamin megdöbbentem: megemlítettem neki, hogy 3 napja nagyon keményedik a pocim, és nem múlik, hanem marad a keménység akár fél órán keresztül is... és hogy mit szedjek? erre a doki: "nem kell semmit szedni! minden rendben!" ööööööööööööö... ez így normális? :shock: :?

Kép
gtunde75

Sziasztok.

Élek, ma pakolásztam, babaruhát hajtogattam... Nagyjából áll a babasarok... :-)
Talán csak az idő (remélem!!!), de a hasam alja nagyon húz, úgyhogy heverek most, a derekamban levő "pontról" ne is beszéljünk.

Bocs, hogy nem aktívkodok, de nem jó ülni...
Megpróbálok majd holnap, remélem, "könnyebb" nap lesz...

szilvás76

Csillag jó hogy írtál,de ha hazamehetsz is csak pihengess...ne legyen baj...milyen bent,rendesek?

Szilvás, hasad :?

Bévi enyém se fog megfordulni,el se tudom képzelni hol tenné azt :?

Tündi,hát...33.héten,nekem még nyomatták a Magnéziumot bőven.

evilany

Ircsi édes a kis manód! Te kicsit fáradtnak tűnsz?Alszol "eleget"?

evilany

[quote="evilany"]
írta:
evilanyTündi,hát...33.héten,nekem még nyomatták a Magnéziumot bőven.

eddig se kellett szednem...mondjuk nem is volt miért... azt hittem most azért fogja mondani... :shock: mégsem...

Kép
gtunde75

Sziasztok,

Csillag, nagyon drukkoltam neked, hogy minden rendbe menjen, hogy ha lehet, még ne szüljél, és ha mégis, olyan szép manócskád legyen, mint Ircsinek, csak kisfiúban! 8) 8)

Szivvi, hatalmas nagy GRATULÁCIÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Többi csajszinak is drukk, drukk!!! :D

Kép
xtina75

szivvi: sok szeretettel gratulálok az ikrekhez!!! Jó egészséget kívánok az egész Családnak és persze sok tejcsit!

Visszaolvastam, láttam, hogy többen a Naturlandos Magnesi Citricii-t szeditek. Én is átváltottam a 20. hét környékén erre, mert a Magne B6-tól olyan "zabálási" rohamok törtek rám, hogy egy fél malacot simán el tudtam volna temetni. Amióta ezt szedem nincsen ilyesmi szerencsére és hát lássuk be: az ára is sokkal barátibb. Én dokim nem írta fel, de mivel tp-en vagyok a házidokkerral mindig felíratom amikor megyek a papírért és így vicces összegbe kerül a Magne B6-hoz képest. A közelünkben lévő gyógyszertárban sem ismerik a Naturlandos magnéziumot, csak a méreg drága Magne B6-ot :twisted:

A kórházban ahol szülök majd szintén 3 nap után kidobják az embert, mindegy hogy normál vagy császáros szülés volt-e. Elég gáz a gyermekágyas osztály, mert 5-6 kórteremre jut 1 közös fürdőhelyiség. Persze ha valaki kifizeti az alapítványi szobát, akkor nem kell másokkal osztoznia a közös fürdőhelyiségeken.
A szülőszoba viszont alternatív, káddal, franciaággyal, labdával, szülőszékkel és még sorolhatnám.

Hálóinges témáról csak annyit, hogy én sem rajongok érte, de pont tegnap vettem 2 db-ot meg egy 3/4-es gatyós pizsamás változatot.
Az árát inkább le sem írom, pedig elvileg kínainál vettem...

Lányok nem akarom nagyon hosszan firtatni a témát, de a dokim bejelentette, hogy augusztus 10-től előreláthatólag aug. 24-ig szabin lesz. Aug. 25 elvileg a terminus napja, és a doki megnyugtatott, hogy ha nem is lesz itthon, átad egy kollégájának. A gondom csak az, hogy a másik dokit nem ismerem és így kicsit (na jó nem kicsit) sokallom a pénzt amit kérnének (110.000,-Ft -> tudom pesti tarifa, de kérlek ne dobjatok hátast az összegtől), elvileg a kedves ismeretlen kollégának is ki kéne fizetni ugyanezt az összeget.
A 35. heti konzin még egyszer azért rákérdezek, hogy a helyettesítésnél hogy mennek a pénzügyek, de kiváncsi volnék a véleményetekre ezügyben :roll: Ti kifizetnétek abban az esetben ha egy vadidegen orvosnál szülnétek azért mert a saját orvosotok átadott neki a szabadsága idején?

csillag: Gergőt még beszéld rá hogy egy kicsit maradjon bent a pocidban

Ircsi: nagyon tüneményes Katus :D

evilany: Korinnám buksija nálunk is ugyanott volt múlt héten, de egyik este akkorát bukfencezett és azóta nem érzem a kobakját. Lehet hogy pont akkor fordult? Mindenesetre elég egyértelmű és erős jelzés volt...

Dia: mozgást én is figyelgetem, bár majd csak jövő héttől kell majd írnom, ma szokatlanul lomha volt a lánykám (amint ezt leírtam vadul hullámzani kedzett a pocak :D ) Olvastam a blogodat, nem semmi a júliusi "programterv".

barbcsi: én is a chicco sterilizálófolyadékot néztem ki, de volt aki azt mondta hogy nem kell minden egyes fejés után fertőtleníteni a készüléket. Én egyelőre tanácstalan vagyok ezügyben, hiába no: első gyerek, no rutin és tapasztalat.

gtünde: én úgy tudom hogy a 36. hétig lehet szedni a magnéziumot, de utána elhagyatják általában

Bimbóvédővel kapcsolatban kinek milyen tapsztalata van? Nekem sajna lapos mellbimbóm van és nem tudom eldönteni hogy érdemes-e kipróbálni. A védőnőm azt mondta hogy mindenképpen vigyünk a kórházba pillang alakút, a szülésznő meg azt mondta, hogy apa szívja ki szoptatás előtt a bimbót (majdnem elröhögtem magam amikor mondta, de tényleg komoly).

Bocsi ha nem reagáltam mindenkinek, majd bepótolom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.07.06 21:31-kor.
Vendég

Sziasztok!!

Csillag nagyon örülök,hogy írtál Gergő még maradjon bent és nőjön,te meg pihenj sokat!!!És ha haza engednek akkor is nincs semmi munka!!!

Évi szerintem se fognak már megfordulni az elég fájdalmas lenne azért Lili 2 hete volt 2100gramm,akkor most biztos több sokkal és nem lehetne kényelmes megfordulni,védőnőnél fél kilót híztam,de nőt a pocakom,ma nem vettem be magne B6-ot mert nincs itthon,az Elevitet vettem be abban is van 100mg!Ugye pihensz sokat!!!!

Ircsi irigy vagyok nagyon cukik vagytok együtt,és cuki nagyon Katus Lilinek is tetszik rugdos!!

Ma kértem a páromtól egy dolgot,szeretném megkérdezni a véleményeteket!Ugye meséltem,hogy a gyerekeknek van egy házuk tőlünk 5km-re,mikor elváltak az övék lett és anyuci,hogy itt hagyta őket,ház is maradt stb,a mama ott lakik ő imádja az unokákat ez nem anyósom,hanem a párom mamája,és én azt kértem ma a páromtól,ha megszülök,akkor 2 hétre menjenek ki a fiuk oda lakni!Úgy sem fogok tudni mosni főzni takarítani,annyit amennyit ők rájuk kellene,a mama kimos van autómata ott is,főz nekik és szó szerint a kedvükben jár mindenben,ha ott vannak,párom nem mondta,hogy nem azt mondja jó persze,csak olyan kellemetlen,de tudom jönni fognak a rokonok megnézni és mondtam már azt is nektek a fiúk a nappaliban alszanak,most minden reggel keljenek fel az is kellemetlen,szóval úgy gondolom jobb lesz így nekik és nekünk is!!!És utána már azért én is erősebb leszek több mindenre jut majd idő,mikor már belejövök a szoptatásba stb!!Szerintetek hülye ötlet volt???????

Kép
bévi

Csibuc hát érdekes,az összeg,nálatok ezt meghatározzák így !!???Én is rengeteget gondolkozom ezen,a pénz dolgon!Az én dokim 3 ezerért vizsgál,és úgy gondoltam ha programozott császár lesz akkor 30 ezret adok neki,ha beindul előtte és fel kell keljen nem napközben szülünk akkor többet adok,egy kevéssel!!A szülésznőnél is hasonló a helyzet ha programozott lesz akkor 15 ezer ha fel kell keljen akkor több kevéssel!!!De ez nálatok rengeteg ez hatalmas összeg ennyit fizetni,hát ez durva,én amúgy az orvosnak nem adnék annyi pénzt akit nem is ismerek!Tegnap volt szó erről a tévében vagyis a híradóban pont,hogy 10 ezret akart adni egy anyuka és a doki azt mondta gyűjtsön még hozzá!!!Ez azért szemétség!!!!

Kép
bévi

Csibuc! Jó, hogy jelentkezel! :wink: Nem akarom én mindig használni a sterilizáló folyadékot, őszintén eszem ágában sincs :oops: , csak első használat előtt szeretném! Igaz, hogy brendonban vettem, de én a ruhát, amit veszek, azt is előbb kimosom, és csak utána veszem fel. :oops: Főleg,mert egyszer a strandtörcsim nem mostam ki, és szép kék-fekete lettem tőle... :shock:

Csillag! Jó, hogy tudtál írni! Remélem minden rendben lesz veletek, pihenj sokat!!! Mondd meg Gergőnek, még egy picit hízzon odabent! :wink:

Ircsi! Nagyon édesek vagytok Katussal! De nekem is picit fáradtnak tűnsz!

Dia! Én is nagyon félek a kevesebb mocorgástól, azért is számolom minden egyes nap, nehogy baj legyen. Azért ijesztő volt, hogy se addig, amíg 1 órát vártunk a szülészet előtt, se előtte itthon -délután 3kor még csak 6 mozgásnál tartottunk...-, se amikor feltettek nst-re nem mocorgott, csak amikor megfordultam a bal oldalamra. Akkor még jobban sírtam, persze az örömtől, hogy végre rugdos a kisfiam. :roll:

Holnap reggel megyünk Anti-D Titerre, aztán még vásárolni (ha találok) köntöst és ami még fel van írva.

Még kérdés: milyen tusfürdőt használtatok tapasztalt kismamik szoptatás ideje alatt? Én illatanyagmentesre gondoltam, hiszen a picinek az a legjobb, ha anyukája bőrének illatát érezheti. Csak nem tudom, milyet és hol vegyek... :roll:

na megyünk lassan uruguay-holland meccset nézni, remélem a hollandok nyernek! :wink:

Jó éjt mindenkinek későbbre, holnap jelentkezem valamikor!

Kép

Kép
barbcsi

Évi
Alszom elég sokat, mert napközben is szundikálok, mikor Katus is alszik...
Mai tevékenységem: reggeli után beraktam az edényeket a mosogatógépbe (reggelit apa készítette)
Délben megmelegítettem a kaját a mikróban, edény be a mosogatógépbe... vacsora után megint betettem az edényeket a mosogatógépbe és elindítottam... Egyébként feküdtem...

Bévi
Ha ott jobban elférnek a fiúk, miért is nem laknak ott????? :roll:

Csibuc
Én eleve utálom, ha kikötik, hogy x összeget kérnek! Had én döntsem el, hogy mennyire vagyok hálás!!!!!

Mellszívó
Mostani tapasztalatom szerint FELESLEGES!!!!! Az első időben gyakran, max. 2 óránként kell mellretenni a babát, sokkal alaposabban ki tudja üríteni a cicit, mint a mellszívó!!!! ÉS PSZICHÉSEN is stimulál a baba!!!!!
Rendszer kialakítása meg majd lehet akkor, ha stabilan beáll a tej...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bévi! Szerintem nem hülyeség amit a párodtól kértél!!! Egyébként azt olvastam, hogy nem jó a túl sok látogató tejcsi szempontjából sem!!! Azt a 6 hetet nemhiába hívják gyermekágyas időszaknak!!! Akkor arra van szükség, hogy titeket nyugiban hagyjanak, megszokjátok egymást a babával, összeismerkedjetek, "megtanuljátok" egymást, szoptatást gyakoroljátok, és mind a ketten pihenjetek!!! Ha a baba alszik, aludj te is! Nincs szükség látogatókra feleslegesen azokban a hetekben, hogy mindenki egyszerre akarjon jönni a közeli rokonoktól kezdve a távoliakon át a barátokig, szomszédokig! Ki kell pihennetek a szülést, szoknotok kell egymást! Nem pedig mindenkivel "jópofizni"! Gondolj bele, szegény babáinknak mennyi mindent meg kell szokniuk idekint! Hirtelen egyedül kell levegőt venniük, meg kell küzdenie az éhséggel, a szomjúsággal és ezt neked valahogy jeleznie kell, a hideggel, a hangzavarral, ijedtséggel, idegen hangokkal, érintésekkel, zajokkal. Rengeteg új inger éri egyszerre. Ilyenkor csak egyvalami nyugtatja meg: ha érzi a biztonságot, a melegséget, a testközelséget, a szívdobogásodat és a hangodat, amit a 9 hónap alatt hallott, egyszóval neki csak egyvalakire van szüksége,aki mindezt meg tudja adni számára: RÁD!!!

Na de ez csak az én személyes véleményem.

Pénz: én is hallottam azt a kismamás esetet, hogy 10ezret akart neki adni és azt mondta, gyűjtsön még a szülésig! :shock: :evil: Az ilyen orvos nem orvos szerintem! Egyrészt én hagy döntsem el, mennyit szánok neki, milyen anyagi helyzetben vagyok, tényleg megfelelt-e az elvárásaimnak... Én úgy gondolom, a legtöbbet a szülésznő van velünk, a doki alig, és ha nem is a saját dokim lesz, hanem ügyeletes, neki kevesebbet szánok. Lehet, hogy 40et a dokinak, 30at a szülésznőnek, de ez a max összeg nálunk. Ennél többet nem tudunk adni, nem állunk úgy anyagilag sajnos.

Most már tényleg megyek. Vigyázzatok magatokra! :)

Kép

Kép
barbcsi

Csillag
Vigyázz magatokra!!!!

Barbcsi
Én a megszokott tusfürdőmet használom :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi!
És a megszokott tusfürdőd milyen illatú? Ha nem vagyok túl tapintatlan... :roll: :oops: Nekem most kismama tusfürdőm van, de ebből sajnos már nincs a rossmannban, pedig nagyon jó illata van, amúgy meg enyhe illatú tusfürdőket használtam mindig is, nem szeretem a túl erőset.

Kép

Kép
barbcsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?