A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Málnus milyen kísérletező kedvű, hogy már a hagymát is ízlelgeti :shock: ;-)

Másnál is nehezen ment ma az elalvás? Eni másfél órán keresztül nyűglődött, nem akart aludni, aztán beájult a vállamon...

yuyu79

Köszönöm a segítségeket!
Boni! Nagyon hasznos volt a cikk, amit belinkeltél. Én vhogy hülyén kerestem, mert semmi hasznos infót nem tudtam kibogarászni a neten :oops:

Boni! Ezek a Zsigi-szemek! Hát biztos el lesznek ájulva később is tőle a csajok! A korabeliek is, nem csak mi, anyukák :lol:

Sziszka! Málnus hagymás képe nagyon tuti! Úgy látom, anniyra nem ízlett neki :D

Réka múltkor kapott egy nyalatot az alkoholmentes-sörhabomból. EZ nem az a fajta volt, amit szoktam inni. Keserűbb volt. Fintorgott is rendesen. De a lelkesedése a sörösdoboz és a korsó iránt változatlan :P

Anna! Én is gondoltam, hogy holnap bemegyek, hátha adnak recept nélkül is. Még terhesség előtt Marvelont is kaptam egyszer. Szerintem a vénykötelessége azért van, hogy a tinik ne kezdhessenek el bármit szedni, önkányesen, nőgyógyász javaslat nélkül. Legalábbis nekem gondolkodás nélkül ideadta a patikus, amikor kérdeztem, és mondtam, hogy évek óta szedem. Nem hiába , nem látszok már tininek :lol:

Zsóf! Beni nagyon ügyi a felüléssel!

Nekem a pocakos kismamákat látva nem támad teherbeesési vágyam, viszont amikor újszülött, pár hetes Törpit látok, na akkor kicsit elcsábulok. De én is úgy vagyok, mint Sziszka, hogy egyenlőre ki szeretném élvezni a Rékussal töltött időt, amíg ilyen pici. Így is olyan gyorsan megnő, hogy az csuda!

Jó éjt mindenkinek! Mentem vasalni :(
Panna

panna1

Julcsi! Nálunk nem volt gond az elalvással.

Sütőtököt pároltad vagy sütőben sütötted?

panna1

Én mér csináltam mindenhogy. A sütöben sült édesebb, viszont az állaga rosszabb, és sokkal jobban kell higítani tejcivel. A párolás viszon jóval gyorsabb.

panna1

Pároltam, és raktam hozzá egy kis anyatejet is. Utána meg almát, hátha úgy keverve jobban bejön neki, de nem nagyon falta... Mi lesz akkor a krumplival, ami meg nem is édes??

yuyu79

Lehet, Julcsi, hogy Eni ízlésének a krumpli jobban bejön majd. :)
Végeztem a vasalással, végre szunya :)

Jó éjt NEktek is!

panna1

Apro! Igen, épp a napokban gondoltam rá, hogy nem is jelentkeztél, de legalább szerencsére nincs rá szükség.

Csenge! Nekünk ez csak a második alkalmunk volt nála szerencsére. Én meg vagyok vele elégedve. Unokatesómék, meg keresztlányomék járnak hozzá régebben. Pénteken majdnem mi is úgy jártunk mint ti, egyszerre parkoltunk le vele. Kicsit féltem, hogy milyen összeget mond majd mivel mindhármunkat megvizsgált, de "csak" 8e-t kért. Szerintem a kórházban kérdezd meg mivel tartozol, lehet, hogy úgy gondolja, hogy ez belefér a múltkoriba. Szegény Zsombi, el is hiszem, hogy nagy fájdalmai lehetnek.

Sziszka! Nagyon édes a hagymás kép, biztosan valami jobbra számított. Az alvás nálunk egész jól ment a betegség előtt, de akkor megcsappant a tej, sűrűbben ciciztünk, óhatatlanul azon aludt el. Most meg mindig ugyanazt az altatódalt éneklem neki, meg van egy kis állatos nyálkendője (azt hiszem így hívják) és azzal próbálom az állandóságot megteremteni.

Réka babának édesek a kis fogacskái, Zsiginek pedig gyönyörű nagy szemei vannak!

Átalvós éjszakákat kívánok mindenkinek!

KépKép
jazmin2005

Zugolvasó jelentkezik!

Panna! nekem van két bontatlan levél. Priviben megbeszélhetjük a részleteket. Ha kell még ma postára adom!

Egy kép a vigyorimról....

Kép

Nálam van le fagyasztva bébikaja. Vqalaki írta, hogy a krumpli kásásodik. Tényleg így van, ezért mikor felolvadt gyorsan még egyszer belenyomom a botmixert. Nikinek és én csinálom a főzelékeket, bár ha elmegyünk valahova, akkor üvegeset kap. Szerencsére mindent megeszik, bár a póréhagymát, mi még nem próbáltuk. :shock: :D

Mi még használjuk a légzésfigyelőt. Eddig ugyan egyetlenegyszer sem riasztott, de engem valahogy mégis megnyugtat.

Sajnálom a nyűgis babákat és az anyukákat. Azt hiszem mi nagyon szerencsések vagyunk. Niki ritkán nyűgi, a saját ágyában alszik el, mindenféle simi és ringatás nélkül. Szopi után büfizik, aztán jó éjt. De a báránya az nélkülözhetetlen. Sajnos elég nagy méretű barátot sikerült választania, a bárány ugyan nagyon könnyű és puha, de akkora, mint egy újszülött baba. Ja és már most törhetem a fejem, hogy mikor mossam ki, mert délelőtt is csak azzal hajlandó elaludni.

KépKép
bende

Sziasztok!

Megígérem, hogy megpróbálok sűrűbben jönni. Kedvesek vagytok!

Azt gondoltam, hogy fél éves koráig "kell" használni, de köszi az infókat.

Csenge! Ez egy monapel úszópelus, mosható. A Babyfun-ba vettük a Csalogány utcában. 2500.- körül volt.

Rólunk egy kicsit többet. Beállt a rend viszonylag. Este 9 kor fekszünk és reggel 6-7 között ébredünk, ezt az időt vagy végig alussza vagy egyszer 2-3 között kell hamizni. Nagyon nyugodt, nem szoktuk altatni, mert 5 percen belül alszik. De van "rituálé", mert fekvés elött cici, sok puszi tőlem, majd apától. Nincs minden este fürcsi csak hetente 1-2*. Napközben alszik 3,5-4 órát a babakocsiban a levegőn. És általában 1* félóra delött 2* félóra délután. Sétálni hétvégén jutunk el 3-ban. Itt ilyenkor kevesen laknak. Ezért sokszor (heti 2-3*) megyünk anyukámékhoz.
Nem voltunk betegek :)
Az éjszakát mindig a saját ágyában tölti.

K.
Vendég

Jó reggelt!

:lol:

ZSóf. ez nem semmi, ahogy Beni felül :shock: irtóra ügyes!

általában én is főzök Zsiginek, csak ha megyünk valahová, akkor viszek magammal egy üveg Univer bébiételt...

Brokkolit már pár napja nézegetem de eddig nem mertem venni, de most Szuszun felbúzdulva vezsek

a cékla, spenót, sóska mind ízlett neki..

éjszaka ma kivételesen pár nap után nyugisan telt, illetve csak egyszer kelt fel 12kor... ma sütnöm kellene valami egyszerű tortát apának, mert szülcsinapja van... meg valami egyszerű de fincis kajcsit.. asszem kutakodok is a receptek között... :lol:

no felébredt az én kis feketeszeműm..megyek is agyoncsókolgatom :lol:
Vendég

Beleki jó alvó a csöppöd :lol: én ha nem fürdetném szerintem alvás sem lenne, Zsigmondnak az az est fénypontja, majdnem fél órát lubickol a kádjában.... a rituálé része... :lol:
Vendég

Mi is elkezdtük a kóstoltatást…
Mi elvből nem veszünk neki bolti ételt. Bocsánat nem szeretnék senki megbántani.

Ahogy magunknak is neki is a bioboltban vesszük a zöldségeket. Mi úgy terveztük, hogy előbb a zöldségeket szokja meg, aztán a gyümölcsöket. Így brokkolival kezdjük, majd répa és sütőtök. Azt tapasztaltam, hogyha sütjük őket, akkor több leve van, főzésnél nekem alig jut belőle. Mindig keverem tejcivel. A tejcit felmelegítem a megfelelő hőmérsékletre, a zöldséget nem. A répát nem főzöm, nyersen kapja.
A zöldséget és gyümölcsöt meg nem is fogom keverni, mert a különböző enzimek kellenek a lebontásukhoz, így lassítja az emésztési folyamatot. A brokkoli forrás után 1 percig hagyom a vízbe.
Naponta 1* kap zöldséget 30-60 ml között.

Sziszka! Az almát mi is csak így „esszük”, mivel ízlett neki, készítetem belőle levet és pürét (nyers almából) és nem kellet neki, kiköpte.

Minden hozzátáplálást kanállal kapja. Mi az IKEA-s antilop nevű széket vettük. Tesóméknak nagyon bevált és, hát így nem is akartunk rá többet költeni, bár a nagyszülőktől kapja.

Megyek, mert felébred.
Vendég

Bonika! a párom ilyenkor azt mondja, hogy Beleki papát örökölte. Apukám bárhol-bámikor-bárhogyan el tud aludni, na azért én is!! :)
Vendég

Az első hamizás.

Kép

Kép

Kép
Vendég

Boniko--> bocsánat
Vendég

Sziasztok!
Egy gyors bekukk, később még jövök, csak most megyek gyorsan fánkok sütni, mert jön haza apa ebédelni!Gondoltam ezt megosztom veletek, hogy mi is vár ránk a következő hónapokban!! Hihetetlen!! :D
http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlode ... napos-baba

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Vagyok én is, sajna hétvégén elkapott a láz, torokfájás, most már talán kezdek jobban lenni. Szőrnyű, nem járok szinte sehova, mégis beteg leszek. Ki érti ezt? :(
Utólag kívánok minden babának boldog hófordulót, hihetetlen gyorsan megy az idő!
Barbi! Az az elefánt! Odavagyok érte, nagyon cuki!
Andi! A boszorkányos kép nagyon édi, ilyenkor visszagondolok a gondtalan gyermekkora, milyen jó is volt, mikor vártuk a farsangot, készültünk, hogy minek öltözzünk. :D
Szilvi! Látom te sem unatkozol Csenge mellett! :D Nagyon ügyes a kiscsaj!
Aproo! Örülök, hogy meggyógyult a sebed!
Julcsinak utólag boldog névnapot kívánok! :oops:
Boniko! Zsigi nagyon tündér, látom rohamosan közeledtek a kistesó bármikor beköltözhet projekthez :D Huu, az nagyon izgi!
Kata! Kristóf is édes, nagyon hasonlít rád az "együtt" című képen! :D Nagyon vagány a farmeros ruci!
Zsófi! Beni igazi nagyfiú, ahogy ül az etetőszékben , olyan, mintha nagyon magyarázna valamit! Tök cuki! :D
Ja, ki ne felejtsem Rékát a két kis fogacskájával! :D
Málnus, a kis kíváncsi, de látom annyira nem jött be a póréhagyma.
Múltkor Gergő nekem is kinézte a kezemből az almát, odaraktam a szája elé, úgy szívta ki belőle a levét, csak úgy cuppogot. Haláli volt :D

Barbi
Kép
manci79

Gergő megint alszik 1/2 8 óta (fél 6-kor kipattantak a szemei).
Miért van az, hogy nappal sokkal jobban, nyugodtabban alszik, mint éjszaka? Pedig megy a sólámpa is, mert sokan mondták, hogy lehet, hogy nem szereti a sötétet...
Persze én ilyenkor már nem alszom vissza...

Barbi
Kép
manci79

Dia, ez nagyon jó volt, jót nevettem rajta :)

CsAndi, azért Zéti két és fél éves kora után átaludta az éjszakákat, azután 3-4 hónapig egész jól aludtam, amíg a terhesség utolsó harmadában el ne kezdődött az éjszakai pisisétamaraton :D Mostanában egész jól bírom, pedig tegnap is 1 óra volt amíg elaludtam (nem kaptam levegőt) hét előtt ébesztő :) de egyszer két és fél is órát aludtunk egyhuzamban :)

Zsombi nagyon formában van ma reggel: megsimogattuk a cicát, eddig csak nézegette, de úgy is tetszik neki :) és rácuppant egy szelet pritaminpaprikára, olyan élvezettel majszolta, hogy meg kellett zabálni :) teszek fel majd néhány képet róla.
Vendég

Kép Anya! Ez az a zsínór amit szétrághatok?

Barbi
Kép
manci79

Kép szia cica
Kép Kép ez fincsi
Kép jó ez a szék
Vendég

Sziasztok!

Niki vigyoris és Ádám első falatos képe nagyon cuki!

Manci, mi nappal nem alszunk olyan nagyokat, mi is fél vagy 3/4 órát maximum.... JObbulást nektek!

Bio zöldség, képzeljétek, nemhogy nálunk, de még Szekszárdon sem lehet beszerezni Biot, mi azért adjuk zöldségből az üvegeset, mert az bio...gyümölcsökből van azért a fagyasztóban saját, meg paradicsomból. A többinél sajnos csak azt tudjuk figyelembe venni, hogy magyar legyen. Nekünk elsősorban arra hívták fel a figyelmünket, hogy sárgarépából, ami olyan nagyon szép, és nagyon nagy, az biztos nem véletlenül olyan, szóval azt semmiképpen ne adjuk...sokkal jobb a nagyi kertjéből....lehet, hogy legközelebb Pesten járunk, akkor megkérem Csandit, hogy vigyen le, arra a bio piacra :) bárcsak itt is lenne hasonló....

Dia: ti hogy álltok a hozzátáplálással? szerintem te izgultál a legjobban :D :wink:

Aludni tanítás...az engem egyáltalán nem zavart sosem, hogy MÁlnus cicin alszik el, az viszont igen, hogy ha bármi zaj felébresztette (kutya, vagy postás) nem tud egyedül visszaaludni, hanem rögtön hív engem...ez azért aggaszt, mert ha 20 percenként bemegyek hozzá, akkor neki biztos hogy nem pihentető ez az alvás...és amikor már éjszaka is ezt csinálta, kezdtem megijedni... és is Jázminék módszerét választottam, mert abban biztos vagyok, hogy sírni nem hagyom Málnust, hogy majd úgy is elalszik, mert ő az a típus, aki egyre jobban bele hergeli magát. Na, a lényeg, hogy egy hete kezdtem el, hogy ha jóllakott, akkor nem ringattam, hanem betettem az ágyba, de ott maradtam vele, és énekeltem neki. Ha sírdogált megsimiztem, ha ki akart jönni, kivettem, adtam neki egy kis cicit és újra visszatettem. Eleinte 30-35 percig tartott, mert akkor már játszott is még egy kicsit, de én megvártam türelemmel minden alkalommal amíg elalszik. két-három nap után már nappal is így aludtunk el. A mai volt az első olyan éjszaka, hogy kétszer 6 órát egyben aludt (korábban volt hogy fél óránkét ébredt, de max 3 volt amit egyben aludt) Most már a napközbeni alvásoknál ő maga jelzi, hogy szopi után az ágyba akar menni és 10 perc alatt elalszik. Szerintem ez már nagy eredmény. Azt hiszem nagyot léptünk, Apró, szerintem próbáld meg te is hátha ez a baj Levivel! Mármint hogy nem tud egyedül visszaaludni, ha valamire felriad...

Julcsi: uszi után sietek, mert pont azon a napon járok egyedül is Jógázni, az a kimenős napom :) Felhívlak, amikor indulnánk, mindenképpen Málnus délutáni elalvásától függ, úgy akartam, hogy a kocsiban aludjon egyet...szóval ha most majd felébred, akkor tudom körübelül, hogy mikor lesz újra álmos, és ahhoz tudok viszonyítani, hogy mikor indulnánk, felhívlak majd!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Csenge: nagyon édesek a képek egytől-egyig!
Ja, az Ikeás etetőszékre akartam még írni, hogy egyenlőre nekünk is nagyon bevált.
Barbi: ettől még természetesen akarunk egy Stokkét, ezt csak átmeneti megoldásnak gondoltuk :)

Szép napot mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

Sziszka!

A párom itt már vásárolt és úgy emlékszem, hogy van zöldség-gyümölcs is. --> Kamilla Biobolt, Szekszárd 7100 Kölcsey ltp. 22. (Prim cukrászda mellett) ez mondjuk tavaly ősszel volt.
Vendég

Sziszka!

Nálunk sem általános ez a nap közbeni nagy alvás, van, hogy 2x fél órát alszik Gergő. Lehet megpróbálom a módszeredet, csak legyen hozzá erőm. :)

Barbi
Kép
manci79

sziasztok lányok!

jajj, nagyon tetszenek a fotók! egytől egyig édesek. Kristóf kanalazósa, Zsombi cicás, paprikát rácsálósa, Gergő zsinórhuzogatósa, Niki csini fejpántosa. szóval tünemény az összes gyerkőc, de tényleg!

alvás terén de jó lenne, ha ilyen jól mennének a dolgok nálunk is... :( ha Benit leteszem és megérzi a háta, hogy vízszintesben van, akkor már sír is! egyszerűen olyan érzésem van, mintha az lenne a baja, hogy még nem álmos, és azért sír, hogy még nem akar aludni! most délelőtt a szokásos 11 helye már majdnem 12 volt, mire elaludt, szigorúan babakocsiban rázogatva, pedig a szokásos időben keltünk! :( nem tudom, de, ha a foga a ludas, akkor igazán kibújhatna már, hogy legyen egy nap, mikor én is tudok mélyen aludni. na mindegy, nem vinnyogok, azért annyira nem para a helyzet, csak jól esne aludni egy jót végre!

a másik, hogy próbálom az uramat fűzni, hogy menjünk a DM kuponos akcióval Sopronba... de nem nagyon van hozzá kedve, vagy nem tudom. pedig kitaláltam, hogy jöhetnének anyumék, és tesómék is, és akkor lenne, aki vigyáz a gyerkőcre, mi meg végre kicsit magunk lehetnénk, úgyis most lesz az 1 éves házassági évfordulónk. még megpróbálom puhítani... remélem, hogy összejön! :)

sophie27

Sziasztok!

Na, köszönöm Nektek is hogy vagytok és bocsi az öregasszonyos siránkozásért.
Ezt tényleg csak az értheti meg aki benne van hosszabb ideje egy ilyen nemalvós, napi több órás sírós korszakban.
Néha nagyon mélyre tus az ember kerülni, de ettől függetlenül imádom a kis Rosszcsontomat!

Sziszka, du. ott fekszem mellette és ahogy mocorog, azonnal cicit kap. Így alszik néha hosszabban, de amúgy már mindent bevetettem....

Zsófi, Andi, Nicike, szuper a masszázs és nagyon rendi volt az oktató. Azt mondta, hogy ez a tanfolyás tényleg már csak két alkalom, de annyit tart, amennyi alatt be nem tanulok biztonsággal. Szóval gondoljátok meg a csatlakozást mert szuper. Mi Szilvivel jövő héten is megyünk, de ha jöttök szóljatok, mert már nincs sok hely....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!!

Én is itt.

Nagyon klasszak a képek. :) A kóstolós képek a legdrágábbak, milyen pofikat tudnak húzni a kajákra. :)

Bende, üdv újra itt! :) Nagyon rég nem írtál már. Szépen megnőtt a pici lánykátok. :)

Zsófi, nem akarlak elkeseríteni, de nálunk ez a fogzási procedúra már hetek óta tart. Már kijött 2 alul, de gyanítom jön fölül is, mert megint patakokban ömlik a nyála. Pisti is nagyon nyugtalan mostanában. Szóval kitartás. :)

Altatással kapcsolatban, nálunk is bejött a módszer, amit Sziszka írt. Már két hete így alszunk. És végre-végre hamar elalszunk és anyának nem szakad be a háta. :)

Babaétellel kapcsolatban, én már fagyasztottam le sokat és a minősége semmivel nem lett rosszabb, a krumpli valóban kásás lett, de nem vészes, a rántásos dolgok is, azokat néha újramixelem.

Betegeskedőknek jobbulást!! Mindjárt itt a nyár!! Kitartás!!

k.a.t.i.c.a

Ja, fogzásra a Viburcol és a Dentinox..., hát nekünk nem sokat segített, remélem Nektek jó lesz.

Apróka,
sokat gondoltam Rád ezekben a nem alvós, nyűgös napokban, hát minden tiszteletem a Tiéd és a hasonló cipőben járó anyuciké...én már kezdek megbuggyanni, 2-3 órákat alszunk, mert mindig felriad, aztán visszaalszik könnyen, de később újra felriad. Remélem hamar kint lesznek a fogacskák, nem gondoltam volna, hogy ennyire megviseli.

k.a.t.i.c.a

Húh, Eni nagyon zizi... tegnap este is a vállamon aludt el, most is 2 órán keresztül nem akart aludni, aztán bealudt az ölemben ülve ;-)

yuyu79

Betegeknek és fogacskákkal szenvedőknek jobbulást!

yuyu79

Sziasztok!

Nagyon jók a fotók, egytől egyig! :) Tényleg olyan jó látni, ahogyan mindenki fejlődik, szépen gyarapszik, egyre jobban látszanak az egyéni jellemek!!

Betegeknek jobbulást!

Aproo,
Kitartást! Nekünk is vannak olyan éjjelek, amikor Virág rengetegek kel, és ilyenkor nekem is nagyon kevés türelmem van meg magam alatt vagyok. Szóval nem vagy egyedül ezzel! De aztán jönnek jobb éjszakák és már nem is olyan vészes a helyzet! :wink:

Sziszka,
Igen, én eléggé aggódós típus vagyok, sajnos, így valszinű túlzásba vittem a hozzátápi aggódásomat is. :wink: Virág már eszik almát, krumplit, répát és sütőtököt. Általában a krumpli a domináns az ételekbe, de ma először nagyon kevés krumplit tettem a sütőtök-alma keverékbe, és ezt nagyon szerette igy! Úgy látom hogy mióta elkezdtük a hozzátápit, hízik is szépen! :) Most a hét vége felé fog kapni őszibarit. Hetente 2 dolgot igyekszem bevezetni neki. Pórét még nem kóstolta! :wink:

Elalvás:Nálunk az elalvás csak úgy megy, ha magára hagyom, ha ott vagyok és lát akkor nem alszik el. Mondjuk az elejétől fogva így 'tanítottuk' pont azért hogy ne legyen gond belőle később. Tehát én sosem ringattam vagy ilyesmi, pontosabban próbáltam azt is, de sosem működött. Aztán olvastam egy könyvet amibe azt volt, hogy max cumit adjunk neki és minden este ugyanúgy kell altatni, tehát a fekvés előtti 'rituálék' legyen ugyanazok mindig, így azóta úgy csinálom és bevált! Este elalszik a cicin, de amikor letenném mindig felkel és akkor elköszönök tőle és 1-2 percig puszilgatom a pofiját, cumi a szájba, és el is alszik 5-10 percen belül. Ha meg forgolódik és kiesik a cumija, visszaadom neki de úgy, hogy nem mondok neki semmit stb. Nekünk ez vált be. :)

Kép
Kép
dia123

Zsófi,
Hol találtad azt a DM-es Soproni akciót? A kupon füzetbe nem találtam, egyikben sem. :(

Kép
Kép
dia123

Dia, egy külön levélben jött, ahol a 10 extra pontot is adták, vagyis egy ahhoz tartozó kupont.

sophie27

Kedves Lányok, sokat olvaslak benneteket én is "zugolvasóként", de írni sajna nem nagyon tudok időhiány miatt viszont most szükségem lenne a segítségetekre tejelapasztás ügyben. Kisfiam kb. 2 hete döntött úgy, hogy nem kér többet a reggeli és esti szopikból és egyik napról a másikra elválasztotta magát. A többi szopit már korábban kiváltottuk (el kéne kezdenem egy szívgyógyszert szednem...), de ennél a kettőnél nem volt fokozatosság. Eddig nem volt gond, de kb. 2 napja az egyik mellem elkezdett tejet termelni, csomósodik, folyik belőle az "anyag", ami nagyon kellemetlen. Védőnőm szerint hidegvizes borogatás segít, de eddig sajna nem jött be. Nincs valakinek vmi jó ötlete, tapasztalata, hogy ilyen esetben mit lehet tenni? Nem szeretnék mellgyulladást kapni, pedig lassan úgy tűnik, hogy az lesz belőle. Előre is köszönöm a segítséget!

Kép
belfast

sziasztok
nálunk csabi nappal vagy a hasamon alszik el szopi után, vagy kenguruban, ami azért most már fárasztó. lehet, én is kipróbálom majd a sziszka által írt altatási módot.

éjjel mi is többször felsírunk, aztán alszik is tovább. nem tudom, hogy a foga miatt-e. ma nézte a védőnő, és szerinte még nem jön a foga, legaláűbbiis nem látszik.

jó volt a bébikajás cikk, nekem is pont ez volt a kérdésem.

mi még üveges kaját adunk csabinak, de ha már lesznek szép gyümölcsök és zöldségek a piacon, elkezdem a saját főzést is.

puszi mindenkinek
lei

sziszka!
itt a biopiac a momkertben szokott lenni(kb.bah csomópont mörött)
minden szombaton, de most bababörze is lessz!!
ha meg hétköznap jöttök akkor meg ahol a veráék lakna a momtól két sarok van egy biotermelői mintabolt, én még nem voltam bent, de a vera ott vesz mindent a kicsi miksának...

Következő börzénk időpontja:

2009 február 21-22. szombat és vasárnap

Nyitvatartás mindkét napon: 9-18 óráig
SPORTMAX 2 Baba- Gyerek Expo és Babaruhabörze 2009 -es rendezvénynaptára:
Február 21- 22. "Ez valami egészen új Baba- Gyerek Expo" a megnyitó...
Április 11- 12. " Húsvéti Játékvásár"
Május 8- 9. "Tavaszi Baba- Gyerek Expo"
Június 13- 14. "Nyári Baba-Gyerek Expo"
Október 10- 11. "Őszi Baba- Gyerek Expo"
November 7- 8. "Téli Baba- Gyerek Expo"
December 12- 13. "Karácsonyi Játékvásár"
A belépés gyerekeknek és a nagyszülőknek ingyenes!

Felnőtt belépőjegy: 990.-Ft
Vendég

Sziasztok!

Szia Norbimama: urtica urenc 30 ch, homeos bogyó, arra figyelj, hogy nagy potenciál legyen, tehát 30 és ne 5 vagy 9,, mert az serkenti a tejtermelést, de ez apaszt!

Altatás: nálunk az a baj, hogy kialakul egy rend, de aztán 1-2 hét múlva borul. Levi sem képes elaludni ha benn vagyok, de többször felsír, meg vergődik, hiába fáradt nagyon.
Dia, igen igaz, jönnek jobb éjjelek, de nálunk még a 6 hó alatt nem volt ilyen jobb. A 3xi kelés a minimum, ezért tudok néha nagyon elkeseredni, amikor látom,hogy szinte már mindenhol volt legalább egy olyan éjjel, ahol csak egyszer kelt enni a lurkó, tehát megmutatta, hogy tud/képes aludni, ha akar. Nálunk mivel nem volt még ilyen, ezért nem látom a végét és ez tud nagyon nagyon rosszul esni ha amúgy is hulla vagyok. :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Lányok!

Kitartás az alvással kapcsolatban, én mostmár a szerencsés 0-1 -es kelésekhez tartozom, de volt amikor 4-5-6* keltem, tudom milyen. Türelem és sok-sok segítség. Nekem nem nagyon volt. :(
Vendég

Csatlakozom Aprohoz, nálunk még olyan sem volt, hogy "csak" 2x kelt enni, a majd' 6 hónap alatt. A minimum a 3, tök mindegy mikor alszik el. Az első 3 hónapban kb. éjfél volt, mire el tudtuk altatni, azóta "már" van, hogy 1/2 9-kor alszik, de akkor 9-kor tutira megébred és fent van 10-ig. Az általános az a 1/2 10-10 körüli elalvás. És reggel 7-kor ébreszt. Közben pedig fent van óránként...
Biztos én rontottam el valamit. Biztos sokat volt kézben, vagy nem tudom, de istenemre mondom, hogy kipróbáltam már mindent. Csak, mikor már 2 hete 4-5 órákat alszik az ember egy nap, azt is szakaszokban, akkor már nincs ereje, türelme a kiságyba be, simi, puszi, megint ki, megint be típusú próbálkozásokhoz. De most majd erőt veszek magamon, hátha sikerül.
Apro, kitartás, én nagyon együttérzek veled!

Barbi
Kép
manci79

Aproo,
Sajna Virág is kel sokszor éjjel, 3 nálunk is a minimum, de ilyenkor nem hamizik csak vissza adom neki a cumit és alszik tovább. Viszont persze ez nekem nem túl pihentető, mivel sokszor nem tudok hamar vissza aludni. Kb egy hónapja nem eszik hajnalban, hanem reggel 7-8 között kel. Levi még eszik is ha kel éjszaka?
Mi néhány hét múlva átvisszük a saját szobájába, mert azt mondják, hogy ilyenkor mélyebben alszik és talán nem fog annyiszor kelni! Kíváncsi leszek...Esetleg egy próbát megérne nálatok is, hátha??

Kép
Kép
dia123

Apró! Manci!

Semmit nem rontottunk el, mi ilyen gyereket kaptunk, aki nem alszik éjjel. Dorám is sokkal jobban alszik nappal, éjjel min 3x kel, és most, hogy beteg ez csak hatványozódik.

Sajnos mi is újra betegek vagyunk, nem is tudom, kikeveredünk-e belőle hétfőig, akkor lesz/lenne ugyanis a műtétünk.

Nagyon édes minden babás kép, nagyon jó, hogy ilyen klassz közösségünk van, örülök, hogy előjöttünk a zugolvasásból és jó, hogy minél többen előjöttök ti is: Üdv:Belfast!
Én utoljára 13 éve apasztottam el a tejemet, mert Marcikám nyitott szájpadlásal született és nem tudott szopizni. Sajnos akkor nekem begyulladt a mellem, és csak a csomók kimaszírozása után tudtam az általad írt hideg borogatással elapasztani. Akkor még szó sem volt homeopátiáról, ez sokkal kíméletesebb, mindenképpen ezt próbáld!

És írj, hogy sikerült és mi lett veletek! Remélem nem nagy a baj! / szívgyógyszer miatt gondolom!/

Köszi Sziszka, hogy utánunknéztél, de látod, még semmi fejlemény és így lehet, hogy nem is lesz egy darabig, pedig így is olyan sokat kellett várni erre az időpontra, mert csak egy altatóorvos van.....

KépKép
koadri

Adri! Minden rendben lesz, hétfőig még van idő, biztos meggyógyultok addig! Nagyon drukkolok és megy a sok-sok pozitív energia!!!

Barbi
Kép
manci79

Sziasztok!

Adri: nagyon szorítok nektek!!! Szívből kívánom, hogy Dorca meggyógyuljon addig! Most hogyálltok a nyomással a szemecskéjében?
Manci: Nálunk egy hét alatt teljesen beállt erre a rend, ezért csak biztatni tudlak, éjszaka az elmúlt kettő volt már nyugisabb, fél 8-kor alszunk el, egyszer kelt éjfél körül, és utána csak 6-kor. Kíváncsi leszek ma mi lesz. DE küzdöttem én is eleget, szóval mindenkivel együtt érzek, és az igaz, hogy ezt csak az tudja igazán, aki csinálja....Apró sok erőt neked! Bár abban igazad van, hogy ezzel a kettővel együtt, nekünk már 3 jobb éjszakánk is volt...de hidd el, hogy összességében ettől még nem érzem magam egyenlőre kipihentebbnek...
KataKöszi a tippet, ismerem azt a környéket, de nem rémlik, bár már egy ideje nem Szekszárdon lakok, szóval simán elképzelhető, hogy azóta nyílt...holnap mindenképpen megnézem. Ti hol laktok, hogy ilyeneket tudsz?
Belfast: Üdv közöttünk. Nekem szerencsére nem volt mellgyulladásom, de a mi védőnőnk azt mondta, hogy meleg jó rá, zuhany, melegítő párna, és meleg káposzta levél....ez utóbbit én sem értem, de többen esküdtek rá...
Csandi: még egyeztetünk addig, inkább hétköznap szoktunk jönni...
Dia:Örülök, hogy Virág is ilyen ügyes! Külön szoba....nekünk rosszabb lett, amikor kiköltöztünk mellőle, volt egy olyan hét, amikor egyfolytában a mi ágyunkban aludt, mert sehogy máshogy nem volt jó neki...ez miatt kellett kicsit tanítgatni egyedül aludni. DE minden gyerek más és más, remélem nektek nem lesz gond! Főleg, ha ilyen ügyesen elalszik egyedül.
Sniky! Igenis hiányzol! Tessék írni!
Julcsi, nem lehet, hogy ti is fogacskákkal küzdötök?
Katica...ti már rántásos kaját is esztek? Nem semmi!!! Nálunk úgy tűnik, hogy paradicsomos krumpli meghozta az áttörést, ebből több mint egy dl lement ma is és tegnap is. Eddig sokkal kevesebbet evett. Holnap pedig kipróbálom a céklát Csandi ötlete alapján, de a rántás még tényleg nagyon messze van...
Szuszu: neked akartam még írni, hogy semmi gond, nem a kép a lényeg, hanem, hogy tudtunk találkozni egy kicsit! Hogy bírja Andris a járókát? Anyósom piszkál, hogy nekünk is kellene, de nem tudom eldönteni, hogy tényleg kell-e.

Nyugodalmas jó éjt mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Édesek a babócáink! Beni hasizom gyakorlata nem semmi! :shock: Vikica még csak most kezdi a popiját emelgetni, amit a fiúk, Beni és Levi, már kb. nov végén csináltak, amikor nálunk voltak. Nagyon piros a kis popója, meg iszonyatosan nyálzik, szerintem lassan fogzunk mi is.

Én ha este lefekvés után egy fél órával megébred a Viki ahogy manci is írta, csak kézbe veszem tök sötétben, legtöbbször jön egy büfi, elköszönök tőle és visszateszem, mindig visszaalszik. Nem tudom ti mit csináltok ilyenkor, esetleg egy próbát megér ha még nem tettétek. A cumivisszatételre ismerőseinknek kicsit furi megoldása volt, azt csinálták, hogy több cumi volt a kiságyban. Ikrek lévén kicsit sokkoló volt a kb. 15 cumi látványa, de egyet tuti megtaláltak éjszaka.

Adri! Gondolok majd rátok én is, hogy Dorca gyorsan meggyógyuljon!

Belfast! Üdv! Nekem nincs ezirányú tapasztalatom.

Jó éjt!

KépKép
jazmin2005

Bende! Édes a kis vigyori Nikid!
Köszönöm a felajánlást, végül sikerült a körzetivel feliratnom, és mivel új helyre költözött, csak a recepcióig kellett befáradnom. Ki is váltottam a 3 havi adagot. Egyenlőre épp ezért jegeljük a dolgot, oké? Ha 3 hónap múlva még rendesen tudok szopiztatni, és elég a Cerazette (és te sem adtál túl még rajta), akkor jelentkezek érte.

Kristóf hamizós képei is nagyon aranyosak!

Dia! Ezen a videón jót röhögtem! Egy izgága kis hörcsög jutott eszembe róla :lol:

panna1

Zsombi nagyon falat a cicázós és a paprikaevős képen!

Manci! Gergő kábelrágcsálós képe nagyon tuti! Mintha Rékát látnám! Ő mindenféle madzagért odáig van meg vissza. Most kezdem leszokatni róla, mert félek hogy gáz lesz, ha a felső fogacska is kijön, és ráharap a 220-as vezetékekre. Egy kicsit elrontottam, mert párszor a telefontöltőt megkapta játszani, így érthető, hogy úgy gondolja hogy a többivel is játszhat. Persze ő nem tudja, melyik van a végén bedugva és melyik nincs.
Nálunk még a táviránytók és a telefonok tabuk. Mindet megrágcsálná Réka. Persze ebből kifolyólag látnotok kellene azt az igyekezetet, amikor valami földön hagyott telefont kiszúr, és próbálja megkaparintani! Tiszta extázis!
Telefonálni néha telefonálunk ugyan,mert a nagyik kíváncsiak rá, ilyenkor odatartom a füléhez a telót, fülig érő szájjal vigyorog, néha hö-get bele egy kicsit, aztán meg akarja enni.

Alvással kapcsolatban nem sok ötletem van, mert Rékával esténként nagyon régóta nincs gond. Ha mégis ébred, én is hasonlóan reagálok, ahogy Dia, és ez nálunk is működik.

Manci! Még annyit, hogy nem tudom, hogy mikor fürdettek... Mi észrevettük még az elején, hogy Réka a fürdés után alszik mindig legnagyobbat, már 1hónapos korában is 5-6 órát aludt utána. Csak hülyén jött ki, hogy épp lefekszek, alszok 1-2 órát, és kelnem kell. Így a szokásos 7 óráról este 9-10-re toltuk. Azóta nagyon jól működik a dolog, Réka kevés kivétellel 5-6-ig alszik.
Esetleg egy próbát megér. Mondjuk ehhez az is kell, hogy mi elég éjjeli baglyok vagyunk a párommal, éjfél előtt tuti nem kerülünk ágyba.
Másik tipp a mostani nemalvásokhoz, hogy esetleg számoljatok utána, ha mód van rá, mérjétek meg 1-2 nap, hogy mennyit eszik a baba. Nekem fény derült így rá, hogy a napi 5x-i szopi nem elég, mert már egy szopi alkalmával csak 100 ml-eket tud enni Réka, este kb 200-at tankol a fagyitejcsivel együt. Azaz össz. csak 600ml-t. Ez úgy tűnik, kevés volt neki, hiába kajált be este, REndszeresen ébredt egy szopira 1-2 körül. Mióta visszaálltunk a 3 óránkénti evésre, azóta alkszik és csak reggel 6 körül kel.

panna1

Bocsi, nem akarok ám okoskodni, csak leírom ami nálunk működik, hátha valakinek tudok vele segíteni.

Belfast! Tapasztalatom még nincs tej-elapasztás ügyben, de egy tippem az olvasottak alapján: Én úgy csinálnám, hogy fejek, annyit, hogy kényemes legyen, tehát hogy a mellgyuszi el legyen űzve. Aztán naponta-kétnaponta egyre kevesebbeket fejnék vagy ritkítanám, így szépen lassan állna le a szervezet a termeléssel. PErsze időigényesebb a dolog, mintha egyszerűen abbahagyod, viszont mellgyuszi tuti kilőve. Persze ezt csak tippelem, de szerintem működne a dolog.

panna1

Rékának tuti megindultak a felső fogai, mert megint durván tocsogunk a nyálban. :lol: Remélem ez se viseli meg jobban, mint az első fogacskák...

Kajcsizás: Nálatok mennyiket esznek a babócák a kajcsikból? RÉka még mindig nem nagyon eszik többet 60 ml-nél. Bár volt, hogy nagyon éhes volt , akkor egyszer fél üveg kaját benyomott, az kb 80 ml.
És mégegy: Ha már vannak kipróbált kaják, azokat ugye már lehet akár napi váltásban adni? Úgy értve, hogy egyik nap pl sütőtök, másik nap alma, utána répa, stb...?

panna1

Panna, én váltogatom! Sőt, úgy is, hogy délelőtt egy kis gyümi, amit szeret, délután pedig valami zöldséges kaja. Eddig Málnus sem evett meg 50-60 ml-nél többet semmiből. De a párolt krumpli paracsicsommal és anyatejjel nagyon bejött neki, meg is evett kétszer 100-at. Azt biztosan tudom, hogy mások ennél jóval többet esznek meg, de én nem bánom, majd belejönnek :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?