Nnna, szóval.
boo!
Bőgés: írtam már, hogy szülés után sokáig semmi nem volt jó, senkit nem akartam magam körül látni, kaja nem érdekelt, inni szinte erőszakkal stb. Ráadaásul az a rózsaszínködösaföldfelettlebegekeufórikusanyalettem érzés is hiányzott belőlem.

Aztán egyszer egyedül voltam itthon és elkezdtem fennhangon beszélni Manóhoz, mindenféléről. Utána mintha elvágták volna minden bajomat, kicsi lelkem megkönnyebbült.
Voltaképpen ma sem tudom mi bajom volt (enyhe baby blues?), de a kidumálás most is jót tett.
Angyalka: nekem sokáig csak a templomokban szereplő festményeken, szobrokon, stb.-n szereplő jajjjdearanyosak! voltak. Aztán amikor úgymond fel lettem világosítva (kb. hogy nincs mikulás) és megtudtam az "igazi" jelentését, azóta már nem szeretem hallani sem ezt a szót.
"A tejemet sem értem, DU is ülök a kanapén, amikor magától elkezd folyni, most meg a fejésnél csak ez a fika mennyiség jön..."
Akkor töltsd az egész napod a kanapén!
"Nem akarom elrontani, és magunkkal sem akarok kiszúrni, de olyan jó, hogy ott szuszog mellettem, "
Nálunk úgy indul, hogy mindenki a saját ágyában kezdi az estét, de a reggel már mindig vagy az apjának vagy az anyjának az ágyában éri.
Manó erről előbb-utóbb le fog szokni, Hugit meg én vagyok lusta visszapakolni az ágyába (egész pontosan arra nincs érkezésem, hogy csak azért keljek fel éjszaka, mert beakadt a keze-lába vagy nem tud tovább kúszni.

) Ebből viszont így kinéz az önszivatás.
Teknősbéka fej:
Ebben az időszakban sűrűn vágott ilyen fejet és ezért rendszeresen Tekinek, Krumplibogárnak. E.T.-nek és hasonlóknak hívtuk Manót.
Milyen testhelyzetben fejek? Egy kifli is vigyázban áll hozzám képest, olyan görbén ülök.

Be is szakad a hátam estére.

Hacsak nem rakok a hátam mögé egy párnát.
"Ennél még Magdi néni is jobban néz ki a hülye seprűjével "
Müzli gyógyulása:
"hazahoztuk Zsirit, Müzli megszagolta és megnyalta a száját látványosan, mintha vmi jóféle májas lenne "
Tök jó, hogy ilyen jól kijön vele!
"ZSiri is pont így csuklik: kaja után de csak fekvés előtt
viszont a citromlevet ő mondta nekem,"
Mármint Zsiri mondta neked?
Hugi még csak egyszer volt kint levegőn.
"Ki az akinek sikerült szülés után nem 5000 évvel hajat mosnia?"
Hát nem én.
Tommee Tippee-re gondolsz?
Én visszanyertem a súlyom, de ha továbbra is csokikázok, akkor bizony nem lefelé fog menni, de nem is stagnál fog...

(Persze a szopiban bízok, mi másban.

De nem tudom, hogy miért vagyok ezzel ennyire elfoglalva 6 héttel a szülés után.

)
"Apropó pucér kép: nekünk nem szállt le a herénk"
Van egy rossz hírem: nem fog. Legalábbis neked.
csibe83!
"hasi és koponya uhura is érdemes elmenni???"
Különösebben nem, ha csak nem áll fenn valaminek a gyanúja vagy nincs jobb dolgod.
tabati!
"Ez sem bejövős, ugyanis én már augusztusban mentem koponya uh-ra... "
Ne válogass!
Irtóra zavarban lennék, ha más állna neki gyűrögetni a melleimet, még akkor is, ha a helyes, kézzel való fejési tecknikára akar megtanítani.
Ha szájban mérnél lázat, akkor azt -elvileg- a nyelv alá kell dugni. Szóljon, akinek ez sikerült már kisgyerekkel...
Én tudom, hogy mit jelent a piros vonal a szemeteszacsin. Már, ha észre veszem.

De mivel általában nem szoktam, rendszerint ott szteppelek egy szaros pelussal a kezemben, hogy most hová a tökömbe rakjam.
Hogy nem lehet szeretni a madártejet????
Hugit mi egy évvel későbbre terveztük, de a piszkos anyagiak miatt (

) úgy döntöttünk, hogy előrébb hozzuk egy évvel. S lőn.
Naugyehogyugye?

Van ám bőven változás 6 hetes korban!
kicsidodi!
"elég gyakran esnek le az együtt alvás során a babák"
Öööööööööööö...én már 2x ébresztettem Hugit a könyökömmel. Lövésem sem volt a hátam mögött van. Össze-vissza vándorol az ágyban.

Olyan is volt már, hogy ugyanazt játszotta el, mint Manó: bekúszott a térdemhez, a takaró alá, FEJJEL befelé. Ettől mindig kitör a frász.
(Tök ciki, de az is előfordult már, hogy álmodtam valamit és sírt benne a gyerek. Aztán nagy nehezen leesett, hogy ezt nem álmodom, hanem tényleg sírást hallokat, a sajátoméit. Már csak azt kellett belőnöm, hogy melyikét és honnan, annyira félhülye voltam még az álomtól

)
"Van itt vákuum öcsém"
"Ármin továbbra is tündérszép baba! És továbbra is tiszta Botond . Csak a szájuk nem egyforma, meg Minóka tekintete valahogy lágyabb, sztem ezért is nézik kislánynak, Botond valamivel kispasisabb .
Jaaaj, ez a pancsiimádat, meg a hajmosás valahonnan ismerős "
féltestvérek?
Második kép:
kispiskóta!
Köszi az infót skrisz72-ről!

Remélem jól vannak és néha azért hallatnak magukról itt is!
norka81!
Nagyon klasszak a képek!

A fekete-fehérek mindig jobban tetszenek, mert sokkal kifejezőbbek. (Az elsőnél zavarba jöttem: mit keres egy gyerek a koporsóban?

Aztán leesett, hogy ez egy utazóláda, bőrönd - mindenki hívja úgy, ahogy akarja. Innen viszont az ugrott be, hogy milyen jópofa lenne, ha tényleg a gólya hozná a babát, lenne egy katalógusa, amiből kiválaszthatnád a babát, a gólya meg leszállítja ilyen ládában.

)
"Szemetes: Mi kölcsönbe kaptuk, de nem tudtam még hozzá zacsit venni, így beleszerkesztettem a sima szemeteszsákot, gondolván addig kitart, míg veszek belevalót. Azonban így is működik a dolog"
Ez már nekünk is eszünkbe jutott, de ott dőlt meg a dolog, hogy oké az alsó része, ahová csak egy csomót kell kötni, de mit csinálsz a felső, karikába gyűrt részével? Azt hová rakod?
Láz: minden oltás után fennáll az esélye, de egyáltalán nem törvényszerű.
A popsiban való mérést úgy szoktuk megoldani, hogy pelusozáskor, amikor már alatta van a pelus, de még nincs ráadva. Az tök jól megtartja a lázmerőt, így az nem csúszkál ki és közben elterljük a figyelmét (persze, a fél szemünk azért a lázmerőn van)
iringó!
"Nekünk 6 hetesen kell visszamennünk kontrollra a neonatológiára, ott csinálnak UH-t is...
Akinél gond van, az kap beutalót az ortopédiára..."

Mármint csípőszűrés címén csinálnak ultrahangot és ortopédiára csak akkor kell menni, ha valami akkor nem smakkol? (És ott mit csinálnak pontosan?)
"Ronmay
Mi kinyomjuk magunkat, s ma reggel is arra ébredtünk, hogy hasról háton figyeltünk Terminátor lesz ő is
Ilyeneket Iringó is csinál. Akkor ő mi lesz?"
G.I.Jane
katy76!
"6 hetesen sem eszik egyszerre 100-nál többet, van, hogy annyit sem"
Az tellllllllljjjjjesen jó!

(De nem győzöm hangsúlyozni, hogy MINDEN GYEREK MÁS és összességében kell nézni a dolgokat és nem egyet-egyet kiragadva.
Szoptatás nagyközönség előtt: én még anyám előtt sem, csak Apa láthatja (őt meg nem érdeklli). Nálunk a sógornőm volt az, aki nem csinált ebből ügyet: simán kicsapta a mellét és szoptatott az apósa (azaz a faterom) előtt. Hát, nem tudom...
Hugi még "csak" az alkarjára támaszkodik és nem csak látom, hanem érzem is, hogy mennyit erősödött a nyaka: már nem akar leesni a fejéről, hanem szépen tartja amikor felveszem.

Egy-két vigyorral is megajándékozott már.
És már átfordul a hasáról a hátára (ott meg kalimpál, mint valami bogár

)
Könyörgöm vigyázzatok Apára, nehogy egy újabb kálvária legyen belőle!
bertina!
"Mindenki vígasztalt közben, hogy ne aggódjak, mert tejem már úgysem lesz."
nyuszi81!
Mellszívó ügyben mi a helyzet?
Autó:
Én csak akkor fejek szopi után, ha tartalékolni szeretnék. Két napnál tovább nem fejek ugyanabba a cumisüvegbe. (Őszintén szólva tegnap már marhára untam

) NE GÖRCSÖLJ TE SE A MENNYISÉGEN!!!!
sillia!
"Hagyományos zománcos edényben főzöm ki a cuccost, az az edény szerintem egyidős velem"
Ez esetben a hiba az Ön készülékében van.
(Bocs, de nem bírtam kihagyni

)
Apa mondása és a válaszod: amikor azzal jönnek, hogy jajezalegjobbkorszakmikorcsakeszikalszikazembermegmégtisztábaisrakják mindg azok a szerencsétlen, magathetetlen öregemberek jutnak eszembe, akiknek tényleg így telik életük hátralevő része és sosem bírom viccesnek találni.
czigka!
Azt ne mondd, hogy otthon hagytátok a tároló dobozt!?
agi125r!
OEP:
lorca!
"Nagyon jól elkaptad a különböző arckifejezéseket. Ha én fényképezek, akkor bármit csinál előtte, a képen tuti a szokásos kifejezéstelen arcát mutatja Dani."
Booék rendelkeznek foto
génel is.
"Ha baj van, azt lehet látni anélkül is, hogy pontosan tudnád, mennyi a láza."

Azért nem árt tudni, hogy 38,6 vagy 39,8. Nem mindegy...
"Citromlevet én sem adnék. Az mégiscsak sav, amivel én a vízkövet maratom a krómról."
Igen. A víz meg teljesen tönkretszi a vasat és rozsdás lesz tőle.
Tömés (illetve egészséges táplálkozás): csak az egyik nagyanyjára jellemző, a másikra nem.
"Te hogy fogod oviba vinni őket? Ha apa elmegy nálunk dolgozni, én kimúlok... "
Lehet kövezni, de én direkt igyekszem úgy nevelni a gyerkőcöket, hogy inkább "apa függők" legyenek.

Ugyanis ha mindig csak velem vannak, akkor nehéz lesz nekik, hogyha elmennek valahová és én nem leszek ott. De ha inkább Apához húznak, akkor lassanként megszokják, hogy napközben nincs itthon, mert dolgozik és így már nem fog gondot okozni, hogy ha több-kevesebb időre ell kell tőlünk válniuk.
Gondolom én.
ancsurti!
Ha tudsz, azért jelentkezz!!!!!
lilisgabi!
Kiönteni az anyatejet?

Bocs, de ha még csak 20 ml is, ha folyamatosan félre rakod, akkor 5 nap alatt már egy 100-st dobsz össze. Amikor meg bármikor szükség lehet...
tike!
Üdv otthon!

Gyere majd, ha a tejed engedi.
breki76!
"Huginak is mennyi haja van, jól látom, hogy göndör ugye??? Írtó jó Kiscsaj, Árminnak tuti bejönne"

Bár most kezd kikopni, jól látod. Állítólag az apósomnak volt ilyen haja, hogy a vége hullámos, göndörkés volt. Mivel Hugi sötét(ebb) bőrű nem valószínű, hogy a haja világos lesz. A szemének is jó esélye van a sötét színre, de abból még kék is lehet. Tök jó: ez egyik gyerekem vékony, "nyálas" aranyos kis szőke, a másik meg mediterrán típusú bögyös-faros lesz?
agmano!
"A korkülönbséget pedig gondold át, 3 év sem rossz, de minél kevesebb a gyerekeknek annál jobb."
A szülők meg így jártak...
Elvek és azok megdőlése.
Érdemes egy listát írni, hogy mik azok az elvek, amiket előre elterveztetek és megdől(t). Be kell valljam, hogy nagyon kíváncsi vagyok.
Még az Aventhez.
Mindenki tisztítja valahogy és vannak benne gumi illetve szilikon alkatrészek. Én azt vettem észre, hogy ha tisztítás után full hideg vízzel átöblítitek, akkor tartósabb lesz.
Remélem nem most fogom elkiabálni (Kéretik nem belekötni, hogy így mi értelme volt a sterilizálsának!

) Ugyanis a meleg hatására kinyúlik, kitágul.
(És nem jött meg!
)
A hozzászólást 7 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.08.10 19:17-kor.