A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

testszerkezet...
Kép
meccs elotti rakeszules...
Kép
Janoska fenyegetoen nez!!!
Kép

Kép
Kép
ancsurti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:59-kor.

KépKép

KépKép
boo

Nnna, szóval. :wink:

boo!

Bőgés: írtam már, hogy szülés után sokáig semmi nem volt jó, senkit nem akartam magam körül látni, kaja nem érdekelt, inni szinte erőszakkal stb. Ráadaásul az a rózsaszínködösaföldfelettlebegekeufórikusanyalettem érzés is hiányzott belőlem. :oops: Aztán egyszer egyedül voltam itthon és elkezdtem fennhangon beszélni Manóhoz, mindenféléről. Utána mintha elvágták volna minden bajomat, kicsi lelkem megkönnyebbült.
Voltaképpen ma sem tudom mi bajom volt (enyhe baby blues?), de a kidumálás most is jót tett. :wink:

Angyalka: nekem sokáig csak a templomokban szereplő festményeken, szobrokon, stb.-n szereplő jajjjdearanyosak! voltak. Aztán amikor úgymond fel lettem világosítva (kb. hogy nincs mikulás) és megtudtam az "igazi" jelentését, azóta már nem szeretem hallani sem ezt a szót. :( :( :( :(

"A tejemet sem értem, DU is ülök a kanapén, amikor magától elkezd folyni, most meg a fejésnél csak ez a fika mennyiség jön..."
Akkor töltsd az egész napod a kanapén! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Nem akarom elrontani, és magunkkal sem akarok kiszúrni, de olyan jó, hogy ott szuszog mellettem, "
Nálunk úgy indul, hogy mindenki a saját ágyában kezdi az estét, de a reggel már mindig vagy az apjának vagy az anyjának az ágyában éri. :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Manó erről előbb-utóbb le fog szokni, Hugit meg én vagyok lusta visszapakolni az ágyába (egész pontosan arra nincs érkezésem, hogy csak azért keljek fel éjszaka, mert beakadt a keze-lába vagy nem tud tovább kúszni. :oops: :oops: :oops: :oops: ) Ebből viszont így kinéz az önszivatás. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

Teknősbéka fej: Kép
Ebben az időszakban sűrűn vágott ilyen fejet és ezért rendszeresen Tekinek, Krumplibogárnak. E.T.-nek és hasonlóknak hívtuk Manót. :lol: :lol: :lol: :lol:

Milyen testhelyzetben fejek? Egy kifli is vigyázban áll hozzám képest, olyan görbén ülök. :oops: :oops: :oops: :oops: Be is szakad a hátam estére. :roll: :roll: :( :( :( Hacsak nem rakok a hátam mögé egy párnát.

"Ennél még Magdi néni is jobban néz ki a hülye seprűjével "
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Müzli gyógyulása: :D :D :D

"hazahoztuk Zsirit, Müzli megszagolta és megnyalta a száját látványosan, mintha vmi jóféle májas lenne "
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tök jó, hogy ilyen jól kijön vele! :D :D :D :D :D :D :D

"ZSiri is pont így csuklik: kaja után de csak fekvés előtt
viszont a citromlevet ő mondta nekem,"

Mármint Zsiri mondta neked? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hugi még csak egyszer volt kint levegőn. :roll: :roll: :oops: :oops:

"Ki az akinek sikerült szülés után nem 5000 évvel hajat mosnia?"
Hát nem én. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Tommee Tippee-re gondolsz? :wink:

Én visszanyertem a súlyom, de ha továbbra is csokikázok, akkor bizony nem lefelé fog menni, de nem is stagnál fog... :roll: :roll: :roll: (Persze a szopiban bízok, mi másban. 8) De nem tudom, hogy miért vagyok ezzel ennyire elfoglalva 6 héttel a szülés után. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: )

"Apropó pucér kép: nekünk nem szállt le a herénk"
Van egy rossz hírem: nem fog. Legalábbis neked. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

csibe83!

"hasi és koponya uhura is érdemes elmenni???"
Különösebben nem, ha csak nem áll fenn valaminek a gyanúja vagy nincs jobb dolgod. :roll:

tabati!

"Ez sem bejövős, ugyanis én már augusztusban mentem koponya uh-ra... "
Ne válogass! :x :x :x :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Irtóra zavarban lennék, ha más állna neki gyűrögetni a melleimet, még akkor is, ha a helyes, kézzel való fejési tecknikára akar megtanítani. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops:

Ha szájban mérnél lázat, akkor azt -elvileg- a nyelv alá kell dugni. Szóljon, akinek ez sikerült már kisgyerekkel... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Én tudom, hogy mit jelent a piros vonal a szemeteszacsin. Már, ha észre veszem. :roll: De mivel általában nem szoktam, rendszerint ott szteppelek egy szaros pelussal a kezemben, hogy most hová a tökömbe rakjam. :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hogy nem lehet szeretni a madártejet???? :shock: :shock: :shock:

Hugit mi egy évvel későbbre terveztük, de a piszkos anyagiak miatt ( :oops: :oops: :oops: ) úgy döntöttünk, hogy előrébb hozzuk egy évvel. S lőn. 8)

Naugyehogyugye? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Van ám bőven változás 6 hetes korban! :wink: :P :P :P

kicsidodi!

"elég gyakran esnek le az együtt alvás során a babák"
Öööööööööööö...én már 2x ébresztettem Hugit a könyökömmel. Lövésem sem volt a hátam mögött van. Össze-vissza vándorol az ágyban. :? :lol: :lol: :lol: Olyan is volt már, hogy ugyanazt játszotta el, mint Manó: bekúszott a térdemhez, a takaró alá, FEJJEL befelé. Ettől mindig kitör a frász. :oops: :oops: :?
(Tök ciki, de az is előfordult már, hogy álmodtam valamit és sírt benne a gyerek. Aztán nagy nehezen leesett, hogy ezt nem álmodom, hanem tényleg sírást hallokat, a sajátoméit. Már csak azt kellett belőnöm, hogy melyikét és honnan, annyira félhülye voltam még az álomtól :oops: :oops: :oops: :oops: )

"Van itt vákuum öcsém"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"Ármin továbbra is tündérszép baba! És továbbra is tiszta Botond . Csak a szájuk nem egyforma, meg Minóka tekintete valahogy lágyabb, sztem ezért is nézik kislánynak, Botond valamivel kispasisabb .
Jaaaj, ez a pancsiimádat, meg a hajmosás valahonnan ismerős "

féltestvérek? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Második kép: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

kispiskóta!

Köszi az infót skrisz72-ről! :D Remélem jól vannak és néha azért hallatnak magukról itt is! :wink:

norka81!

Nagyon klasszak a képek! :o :wink: A fekete-fehérek mindig jobban tetszenek, mert sokkal kifejezőbbek. (Az elsőnél zavarba jöttem: mit keres egy gyerek a koporsóban? :shock: :shock: Aztán leesett, hogy ez egy utazóláda, bőrönd - mindenki hívja úgy, ahogy akarja. Innen viszont az ugrott be, hogy milyen jópofa lenne, ha tényleg a gólya hozná a babát, lenne egy katalógusa, amiből kiválaszthatnád a babát, a gólya meg leszállítja ilyen ládában. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

"Szemetes: Mi kölcsönbe kaptuk, de nem tudtam még hozzá zacsit venni, így beleszerkesztettem a sima szemeteszsákot, gondolván addig kitart, míg veszek belevalót. Azonban így is működik a dolog"
Ez már nekünk is eszünkbe jutott, de ott dőlt meg a dolog, hogy oké az alsó része, ahová csak egy csomót kell kötni, de mit csinálsz a felső, karikába gyűrt részével? Azt hová rakod? :?:

Láz: minden oltás után fennáll az esélye, de egyáltalán nem törvényszerű.
A popsiban való mérést úgy szoktuk megoldani, hogy pelusozáskor, amikor már alatta van a pelus, de még nincs ráadva. Az tök jól megtartja a lázmerőt, így az nem csúszkál ki és közben elterljük a figyelmét (persze, a fél szemünk azért a lázmerőn van) :wink:

iringó!

"Nekünk 6 hetesen kell visszamennünk kontrollra a neonatológiára, ott csinálnak UH-t is...
Akinél gond van, az kap beutalót az ortopédiára..."

:?: Mármint csípőszűrés címén csinálnak ultrahangot és ortopédiára csak akkor kell menni, ha valami akkor nem smakkol? (És ott mit csinálnak pontosan?)

"Ronmay
Mi kinyomjuk magunkat, s ma reggel is arra ébredtünk, hogy hasról háton figyeltünk Terminátor lesz ő is
Ilyeneket Iringó is csinál. Akkor ő mi lesz?"

G.I.Jane :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

katy76!

"6 hetesen sem eszik egyszerre 100-nál többet, van, hogy annyit sem"
Az tellllllllljjjjjesen jó! :wink: (De nem győzöm hangsúlyozni, hogy MINDEN GYEREK MÁS és összességében kell nézni a dolgokat és nem egyet-egyet kiragadva. :!:

Szoptatás nagyközönség előtt: én még anyám előtt sem, csak Apa láthatja (őt meg nem érdeklli). Nálunk a sógornőm volt az, aki nem csinált ebből ügyet: simán kicsapta a mellét és szoptatott az apósa (azaz a faterom) előtt. Hát, nem tudom... :roll: :roll:

Hugi még "csak" az alkarjára támaszkodik és nem csak látom, hanem érzem is, hogy mennyit erősödött a nyaka: már nem akar leesni a fejéről, hanem szépen tartja amikor felveszem. :D Egy-két vigyorral is megajándékozott már. 8)
És már átfordul a hasáról a hátára (ott meg kalimpál, mint valami bogár :lol: :lol: :lol: :lol: ) :D

Könyörgöm vigyázzatok Apára, nehogy egy újabb kálvária legyen belőle! :( :( :( :(

bertina!

"Mindenki vígasztalt közben, hogy ne aggódjak, mert tejem már úgysem lesz."
:shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil:

nyuszi81!

Mellszívó ügyben mi a helyzet?

Autó: :evil:

Én csak akkor fejek szopi után, ha tartalékolni szeretnék. Két napnál tovább nem fejek ugyanabba a cumisüvegbe. (Őszintén szólva tegnap már marhára untam :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: ) NE GÖRCSÖLJ TE SE A MENNYISÉGEN!!!!

sillia! :)

"Hagyományos zománcos edényben főzöm ki a cuccost, az az edény szerintem egyidős velem"
Ez esetben a hiba az Ön készülékében van. :lol: :lol: :lol:
(Bocs, de nem bírtam kihagyni :roll: :roll: :oops: :oops: )

Apa mondása és a válaszod: amikor azzal jönnek, hogy jajezalegjobbkorszakmikorcsakeszikalszikazembermegmégtisztábaisrakják mindg azok a szerencsétlen, magathetetlen öregemberek jutnak eszembe, akiknek tényleg így telik életük hátralevő része és sosem bírom viccesnek találni.

czigka!

Azt ne mondd, hogy otthon hagytátok a tároló dobozt!? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

agi125r!

OEP: :x :x :x :x :x

lorca!

"Nagyon jól elkaptad a különböző arckifejezéseket. Ha én fényképezek, akkor bármit csinál előtte, a képen tuti a szokásos kifejezéstelen arcát mutatja Dani."
Booék rendelkeznek fotogénel is. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Ha baj van, azt lehet látni anélkül is, hogy pontosan tudnád, mennyi a láza."
:shock: :shock: :shock: Azért nem árt tudni, hogy 38,6 vagy 39,8. Nem mindegy... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

"Citromlevet én sem adnék. Az mégiscsak sav, amivel én a vízkövet maratom a krómról."
Igen. A víz meg teljesen tönkretszi a vasat és rozsdás lesz tőle.
:roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Tömés (illetve egészséges táplálkozás): csak az egyik nagyanyjára jellemző, a másikra nem. :wink:

"Te hogy fogod oviba vinni őket? Ha apa elmegy nálunk dolgozni, én kimúlok... "
Lehet kövezni, de én direkt igyekszem úgy nevelni a gyerkőcöket, hogy inkább "apa függők" legyenek. :oops: :oops: Ugyanis ha mindig csak velem vannak, akkor nehéz lesz nekik, hogyha elmennek valahová és én nem leszek ott. De ha inkább Apához húznak, akkor lassanként megszokják, hogy napközben nincs itthon, mert dolgozik és így már nem fog gondot okozni, hogy ha több-kevesebb időre ell kell tőlünk válniuk.
Gondolom én. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

ancsurti!

Ha tudsz, azért jelentkezz!!!!!

lilisgabi!

Kiönteni az anyatejet?
:shock: :shock: :shock: Bocs, de ha még csak 20 ml is, ha folyamatosan félre rakod, akkor 5 nap alatt már egy 100-st dobsz össze. Amikor meg bármikor szükség lehet... :roll:

tike!

Üdv otthon! :D Gyere majd, ha a tejed engedi. :wink:

breki76!

"Huginak is mennyi haja van, jól látom, hogy göndör ugye??? Írtó jó Kiscsaj, Árminnak tuti bejönne"
:oops: :oops: :oops: :oops: 8) Bár most kezd kikopni, jól látod. Állítólag az apósomnak volt ilyen haja, hogy a vége hullámos, göndörkés volt. Mivel Hugi sötét(ebb) bőrű nem valószínű, hogy a haja világos lesz. A szemének is jó esélye van a sötét színre, de abból még kék is lehet. Tök jó: ez egyik gyerekem vékony, "nyálas" aranyos kis szőke, a másik meg mediterrán típusú bögyös-faros lesz? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

agmano!

"A korkülönbséget pedig gondold át, 3 év sem rossz, de minél kevesebb a gyerekeknek annál jobb."
A szülők meg így jártak... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Elvek és azok megdőlése.
Érdemes egy listát írni, hogy mik azok az elvek, amiket előre elterveztetek és megdől(t). Be kell valljam, hogy nagyon kíváncsi vagyok. :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol:

Még az Aventhez.
Mindenki tisztítja valahogy és vannak benne gumi illetve szilikon alkatrészek. Én azt vettem észre, hogy ha tisztítás után full hideg vízzel átöblítitek, akkor tartósabb lesz. Remélem nem most fogom elkiabálni (Kéretik nem belekötni, hogy így mi értelme volt a sterilizálsának! :? ) Ugyanis a meleg hatására kinyúlik, kitágul.

(És nem jött meg! :twisted: :twisted: :twisted: )
A hozzászólást 7 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.08.10 19:17-kor.

Kép
Kép
200907?

Boo:Igen,tiszta apja a gyerek!nekem nem sok kozom van hozza.....csak az orrunk es remelhetoleg a szem szinunk,mert vilagosabb kekesnek latszik!

Bond:elvek megdolese......nehez meg ezt igy 18 nap elteltevel,es egy ezidaig erdekesen mukodo gyerekkel....
Talan az egy agyban alvas....ugyanis azert sokszor mellem kerul,de tulnyomo reszt a fel meterrel az agyunk melletti agyaban alszik....ez volt a tervezet...de nehez betartani :wink: .
E.T.-fejnek hivom en is!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti

ancsurti! :)

Örülök, hogy örülsz és rendeződtek a dolgok! :wink: 8)

Hanga ennyire szeret hason aludni?

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Boo!

Na, ez az a fajta szüléstörténet, amit terheseknek tilos mutogatni :? :evil: ! Szegénykém, te is egy igazi hős vagy :wink: !

Ancsurti!

Örülök, hogy jó napotok volt :D ! Rátok fért! Remélem marad is a javuló tendencia :wink: !

Leesés: persze, nyilván, ha egyik oldalról fal van, akkor nem gond. De anyuéknál nincs fal az ágyak mellett, ezért fordulnak elő a balesetek :? . Én is aludtam vele a kórházban,de nemaz ágyon, hanem a kanapén, mert az is volt a szobánkban, és az fal mellett volt :wink: .

Szoptatás: Én nem csodálkozom cseppet sem a "ráparázókon"!!! Még terhesen úgy voltam vele, hogy ha vmiért nem tudok szoptatni, nem fogok kiakadni... Ehhez képest mikor láttam, ahogy a kisfiam 1 naposan kapott pár korty (idegen) tejet pohárból, mert nekem még nem lövellt be, könnybe lábadt a szemem, és azt hittem megőrülök :oops: . Meg amikor volt ez a pár nap,mikor kevesebb tejem volt, rendesen zizi lettem miatta :oops: . Pedig tudom, hogy butaság, és most sem vagyok véresszájú szoptatásfan, de más ez így, mikor már anya az ember. És ez is egyénfüggő: van akinek ez nem probléma, van akinek igen! Nem vagyunk egyformák, és ezért senkit sem lehet megfeddeni :roll: .
Amúgy abban egyetértek Gabival, hogy a minél gyakoribb szoptatás és fejés a legjobb szaporító :wink: . Plussz rendes étkezés, alvás(!!!), stresszkerülés! :wink:

Köszönjük a bókokat :wink: ! Ugyan lányok, ne legyetek ilyen álszentek, valahogy csak megfogantak azok a gyerkőcök :twisted: :lol: :lol: :lol: .

Rólunk:
Kicsi fiam továbbra is átalussza az éjszakát 8) :D . Tegnap este 11-kor evett,6-kor kelt, aztán tovább aludt 9-ig :D . Végre nem vagyok fáradt :D :D :D !
A napirendünk is kezd kialakulni: reggeli után kimarad egy szunya, vagyis 3-4 órán át fent van (játszunk, sétálunk, és egyedül is elvan jódarabig), aztán evés után 4 óra szunya, kaja, kb. 3 óra ismét ébren, 8-9 felé fürdés, utána vacsi és alvás. 11 körül még beiktatok egy álometetést, így kibírja hajnalig :wink: .

Lányok, nekem a szülés óta fáj a hasamon a bőröm (a köldökömtől lefelé). Nem durva, inkább csak kellemetlen, anyu szerint húzódik össze, amiatt lehet, de már eléggé unom,és nem enyhül :? . Van nektek is hasonló? Nem a vágás, vagy a hasfalam fáj, kifejezetten a bőrőm érzékeny, mintha megégett volna...

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:04-kor.

KépKép

KépKép
boo

Bár nagyon keveset volt velünk, azért skrisz72 is "megérdemli a magáét" :lol: :lol: :lol: :

[quote="skrisz72"]S írta:skrisz72ziasztok!
Bocsi, hogy így ismeretlenül bepofátlankodok.

Katy, azt szeretném kérdezni a bababútorral kapcsolatban, hogy a ruhásszekrénynél nincs olyan érzésed, hogy alacsony? Én is ezt a típust nézegetem, de még nem mentünk el megnézni "élőben". Tényleg csak 170cm magas?

Mindenkinek bonyodalommentes utolsó heteket kívánok és persze gyors szülést! :D

Kép
Kép
200907?

És végül, de nem utolsó sorban :wink: :

[quote="tike"]S írta:tikeziasztok, eddig csak rejtőzködő üzemmódban olvastalak titeket, remélem nem késő még most csatlakoznom :) Első babámat várom 2 vetélés után. Július 30-ra vagyok kiírva mensi alapján, uh-k szerint meg júli 27 lesz a nyerő dátum.

Gratulálok az eddig érkezett júnliusi babákhoz, látom mostanában nagyon beindult a babaeső :D

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:05-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! :lol:

Most kajáltunk, talán van pár szabad percem, mielőtt nekiáll bömbölni egyetlen és egyben kedvenc gyermekem :lol: Nem tudom, mi van vele /talán a frontok/, de tegnap du óta elég hisztis lett a szentem, nem hajlandó a bömbölésen és a kajáláson kívűl mást csinálni. Na jó, azért a pisi meg a trotty befigyel a pelusba :lol:

ancsurti: néha én is világgá mennék már.... de csak elmentünk sétálni, engem már az is feltöltött :lol: Legalább nem a négy falat bámultam, hanem hogy jééééé: süt a nap, emberek jönnek- mennek, dolgoznak, vásárolnak, ilyesmik... :lol: Meg sokan mennek nyaralni, ami nekem max jövőre jut majd :roll: :lol:
Milyen új pozitúrára céloztál?
Hanga nagyon szép!!! :lol: :lol:

nyuszi: sajnálom a balesetet, eléggé megviselt engem is, ha vki más hülyesége miatt lett baja az autómnak :( Én valahogy nem tárgyként kezeltem az autóimat, inkább családtagokként :lol: A dolgozóst meg főleg, hiszen abban töltöttem életem jó részét :D

boo: szopinál én sem szeretem, ha idegenek vannak. De a kórházban ugye folyton jöttek- mentek a népek /szülésznők, nemtommilyen nővérek, csecsemősök, dokik, takarítónők/ kopogás nélkül, így ott már kaptam némi kiképzést. De itthon azért csak apa, babó meg én vagyunk jelen. Kivétel volt, amikor anyu jött, de az nem volt gáz. De jött egy haverom a párjával, akiknek végre sikerült hosszú idő után összehozni a babát, és a leányzó megkérdezte, hogy a szobában maradhat- e szopi közben? Valahogy természetesnek tűnt, hgoy igent mondjak. Utólag belegondolva fura, mert igaz, hogy pár éve már ismerjük egymást, bírom is a búráját, de azért mégsem vérrokon,vagy ilyesmi.... még az öcsémet is kizavartam szopikor! :lol: Talán a sorstársiasság miatt volt... :lol:
A szüléssztoridtól kiakadtam :lol: Neked persze nem volt olyan kellemes, sajnálom, hogy ilyen fájdalmakkal járt :( A szülésznő nem gyenge! :lol: :lol:
Eleinte nekünk is szopinál pár perc múlva bealudt a gyerek, most már tovább bírja. Sajnos, úgy néz ki, hogy ezen túl kell lenni, és ha megerősödik, akkor majd jobban bírja a szopit, nem fárad el olyan hamar.

dodi: apás pancsit nagyon komálja a fiatok :lol: :lol: Azért én is kissé félve görgettem az oldalt... :lol: :lol: :lol:

tike: üdv itthon! :lol: :lol:

ikoka: jó pihenést nektek a Balcsin! :lol: Szép súlyban vagytok! :lol: Aggódnod tényleg nem kell :lol: Amúgy tényleg nem dagi! De olyan aranyosan dudorodik a pocija! Mint Katának :lol:

bond: érdekes mód engem is saját jóanyám /jó szándékú/ okoskodása borít ki a legjobban :lol: :lol: Tudom, hogy jót akar, de valahogy mindig olyan ötletei vannak, amik ellen zsigerből tiltakozok, és észérvekkel sem tudom őt meggyőzni :roll: :lol:
Felhívtam a győri oep- et, kiderült, hogy itt csinálják a kártyát, a holnapi postában már benne is lesz :D Sőt a számot le is diktálta a néni :lol:

hendegabi: juppi az ajándékokhoz! :lol: /nekünk is chicco pihenőszékünk van, de nekem dögnehéznek tűnik. Ezért nem cipelem, állandóan a konyhában van, s ha egyedül vagyunk otthon, akkor elnézegelődik benne amíg én ténykedek :lol: Úgyhogy hasznos :lol: /
Akartam még valamit, de már bömböl a gyerek.... :roll:

Kép
agi125r

sillia! :)

Boldog névnapot nektek! :wink:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:06-kor.

KépKép

KépKép
boo

Breki!

Kérdezted a cukormérést: a kórházban folyamatosan mérték neki, végig tökéletes volt. Így azt kizárták, hogy a szülés alatt/után leesett volna a vércukra. Később pedig nincsen ilyen szövődmény :wink: ! Szóval most már teljesen felesleges a kis drágát szurkálni. Ne aggódj, kutya baja :D ! A hajlam örökölhető, de tudod, hogy minimálisan, ráadásul a kialakulása is megelőzhető. De erre jelen pillanatban kevesebb az esélyük, mint a fórum többi babájának (a természet kompenzál), úgyhogy nincs mitől tartanod 8) :D !

Boo!

Elvek: Én többnyire tartani tudom magam hozzájuk, de ehhez megfelelő alany Botond is :wink: . Lehetne nekem bármilyen elvem, ha ő másképp "működik".
Mazsola nem alszik velünk, és nem a leesés veszélye miatt, hanem mert a kiskutyákon keresztül már megtapasztaltam, hogy minél később teszed őt külön, annál nehezebb lesz! Egy gyereknél 100* inkább! Neki is, és nektek is! A családi ágy, amiről írsz, valóban sok pozitívummal jár, de éppen ennyi negatívummal is sajnos. én tudom magamról/magunkról,hogy a szívem szakadna meg, mikor át kell szoktatnom, egy több éves gyereknek pedig már nem hinném, hogy helye lenne ott.
Meg nekem fontos a kettőnk intimitása (nem csak a szex, hanem a szuverenitás), mert ha nem vigyázunk,az ilyesmi hamar odavész :? . Ettől függetlenül teljesen megértelek titeket, és persze mi is elgyengülünk néha... :wink: .

Cumit én sem akartam, aztán mégis adtam, végül mégsem használjuk :lol: . Nekünk is csak az Aventeset nyomja (sznob a gyerek :lol: ). Rájöttem ugyanis, hogy a cumival legtöbbször csak elhallgattatom, ami gáz, mert a sírásnak oka van! Szóval mostanra elég ritkán kapja meg, amikor tényleg cumizni akar, amit már látok rajta (mikor kicsit túlpörög, akkor így megnyugszik). Lassan te is ki fogod ismerni a bébit, lehet hogy nektek sem biztos, hogy hosszútávon kelleni fog :wink: .

Cukros vizet Botond is kapott első nap, mert 32 fok volt a szobában is :? . De mikor megtudtam, hogy cukros, belázadtam :oops: , és kiharcoltam sima desztillált vizet, ami tökéletes volt szomjoltásra, és nem volt benne a totál felesleges cukor :wink: ! Persze Botond 4 kiló feletti volt, és stabil volt a cukra, így "megengedhettem ezt magamnak".

Viszont továbbra is cicin alszik el legtöbször, amit nem szerettem volna! De most már úgy gondolom, nem is baj, mert el tud aludni önállóan is, ha fáradt, és a hosszab szundik után pedig simán tök éberen eszik végig :wink: .

Amihez nagyon ragaszkodom az az, hogy nincs alvás előtt popsiriszálás, kocsiban tologatás, vagy egy adott zene hallgatása :roll: ! Több ismerősöm is nagyon befürdött ezzel, hogy évekig szívtak, mert "a gyerek csak így, vagy csak úgy alszik el..."
Ezt mindenképpen el akarom kerülni,persze ha a kisfiam is úgy akarja :roll: :lol: .

Ja, és a dologhoz hozzátartozik, hogy én direkt nem nagyon határoztam el dolgokat, mert sejtettem, hogy ez így működik, így nem nagyon volt mit megdönteni :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!

Te totál hülye vagy! Mit szégyenkezel már?!?! Mindenki másképp éli meg a fájdalmat, ezért nincs mit röstellkedni!!! A szülésznő pedig, aki ilyesmit még szóvá is tesz, az menjen inkább hentesnek (van vér, meg hús, de nincs hiszti :twisted: )! Anyu is totál kiakadt, szóval te csak húzd ki magad (meg mindannyian), hogy ilyen ügyesen világra hoztad a kisfiad, mindenki más meg kapja be!!! :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok

Tegnap elég rossz napunk volt. Nóra alig aludt, és 1,5 óránként cicizett, aztán este 3/4 10-kor elaludt és 3-kor kelt, utána viszont fél 5-ig nyűglődött végül a hasamon elaludt. Viszont a tegnapi rengeteg szopitól szétdurran a cicim. kíváncsiságból megmértem most reggel mennyit eszik és 120-at benyakalt.

Félre ne értsetek, nem bántani akartam bárkit is, csak ahogy olvastam amit írtatok, éreztem belőle hogy szerintem nagyobb a para mint amekkora gond van.

Nekem is voltak ezek a gondok, elsőnél is hisz nem rögtön lett 4 gyerekem, és most a negyediknél is. Nekem is baromi sebes volt a cicim, és vérzett is, és bimbóvédőt is elővettem. De nekem ami a legjobban bejött hogy szabadon hagyom a mellemet, hagyom rászáradni az anyatejet, és bekentem garmastannal. Amikor 1 nap nagyon sebes volt akkor abból a ciciből kifejtem a tejet. Lefagyasztottam, és 2 etetést a másikból csináltam. Ennyi elég volt a cicinek hogy regenerálódjon és tudjak belőle szoptatni. Ami persze nem jelentette azt hogy nem fáj. De k 2 hét múlva teljesen rendbe jött.

Elvek: én nem állítottam fel elveket. Alszik is az ágyunkban, de nem úgy hogy odarakom le, hanem reggel felé. Cumit is kapott, egyedül amiből nem engedek, hogy 6 hónapig nem fog kapni semmi mást csak anyatejet, vagy ha nem lesz addig akkor tápszert. Tehát csak 6 hónaposan kezdem a hozzátáplálást. Reménykedem hogy őt is fogom tudni addig szoptatni.

Boo kaja: reggel 2 zsömle, 1 pohár tejes kávé, délben egy tányér bármilyen kaja amit lehet enni. Ha van leves akkor az is. Délután dinnye, és fagyi. Egy pohár tejes kávé. És este 7-ig virsli vagy zsömle 1-2, kenyér ilyesmi. Naponta legalább 2 liter ásvány víz, én nem mindennap iszom tejserkentőt, de ha igen akkor 1 litert iszom belőle.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!!

Szégyen,nem szégyen,nekem a gyerekemnek muszáj este pótlást adnom,ugyanis: tegnap reggel lefejtem a cicim,40-et tudtam csak,pedig úgy éreztem,hogy több van benne,aztán este evett még 40-et. Odaadtam neki a lefejt tejet reggelről és nem volt neki elég,ordított és ette a vállam,illetve apa mellbimbóját is próbálta. Csináltam neki tápot és 60-at úgy megevett belőle egy perc alatt,hogy csak így néztem :shock: :shock: Utána már böfizés alatt bealudt és szundizott fél 4-ig. Nem tehetek róla,a gyerekem egy haspók. Azért nem izgatom csak magam a táp miatt,mert egész nap anyatejet kap,akkor elég neki,este kapja csak a pótlást. Reggel megint megmértük, 3110-el hoztuk haza,ma 3600 g volt,úgyhogy teljesen jók vagyunk azt hiszem.

Boo!! Lili a BEBA Ha-t eszi. Eddig nem volt vele gond szerencsére. De én minden szopi ill. táp előtt adok neki egy csepp Infacol-t,ezt kimondottan hasfájásra modta a doktornéni.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Harmatos jó reggelt! :)

boo!

Ha te kudarcot vallottál, akkor a terhességet nekem találták ki, de meg képtelen vagyok a szülésre kétszeri császárral. Nooooooooooooooormális? :evil: :evil: :evil: :evil:

Íme a linkek az Aventes és a Tomme Tippee mellszívókról:

http://www.consumer.philips.com/consumer/hu/hu/consumer/cc/_categoryid_MCC_BREAST_PUMPS_SU_HU_CONSUMER/#filterState=MCC_BREAST_AND_NIPPLE_CARE_SU_HU_CONSUMER%3Dfalse%2CMCC_INVERTED_NIPPLE_SOLUTION_SU_HU_CONSUMER%3Dfalse%2CMCC_BREAST_PUMPS_SU_HU_CONSUMER%3Dfalse%2CMCC_BREAST_MILK_STORAGE_SU_HU_CONSUMER%3Dfalse;compareState=compareView%3Dfalse%2Cid1%3DSCF292%252F01%2Cid0%3DSCF290%252F20

http://www.tommeetippee.co.uk/index.php

kicsidodi!

Hentes: :twisted: :twisted: :twisted: :twiste
d: :x :x :x

Csajok!
Melltatartóbetétet milyet használtok? Manónál mondjuk azt, hogy bejött a Medela, De Huginál már annyira nem jö be a DM-es. (Amit egyiknél sem értek, hogy minek van benne egy kis ragasztócsík, amikor ki van zárva, hogy a helyén tartsa? :? )

(Lehet, hogy senkit nem érdekel, de Manó tegnapi kaja teljesítménye a következő volt:
1. Reggelire fél bögre kakaó
2. Ebédre húsleves (direkt megmértem: 1,5 lé és egy csomó sárgarépa és krumpli meg tészta benne. "Zejjer?" :lol: :lol: :lol:
3. Délután: balesetből becsúszott egy csokipuding ( :oops: :oops: :oops: :oops: )
4. Este: fokhagymás, baconos sajtos tészta tejföllel. (Ebből egy kicsit kevesebbet adtam neki, hogy mégse ilyen nehéz kaja legyen az utolsó)
Szerintem ez nem vészes. De tény, hogy van amikor ennek a felét sem hajlandó megenni. Ettől pánikolnak anyámék. (Időnként meg kikajálná a hűtőt, de ez nem zavarő tényező :evil: :evil: :evil: )
Kíváncsi leszek a mai kajázásra. Eddig a szokásos kakaóját itta meg, egy egész bögrével.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.08.11 09:34-kor.

Kép
Kép
200907?

Az Aventes linket nem tudom miért ilyen bénán jeleníti meg, de mindenesetre müxik. :twisted: :twisted:

Kép
Kép
200907?

Bond!! Én Avent melltartóbetétet használok,de nem a legjobb. Bár van rajta egy ragasztócsík,akkor sem nagyon marad ott,ahol kellene. Itthon nem is nagyon hordok melltartót.
Az én kajám általában:
Reggeli: egy szendvics egy bögre 3in1 kávéval
Tízórai: 3 db őszibarack
Ebéd: valamilyen leves és egy második (ma tojásos nokedlit csinál anyukám)
Uzsi: túró rudi vagy gyümi
Vacsi: szendvics általában
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs én tegnap is megittam 3,5 liter vizet és mégis így állok az esti tejjel :cry:
Tegnap még aludtam is másfél órát délután.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo, valszeg Miron még gyenge jól megszívni a cicit.

2 megoldás van:
- ráteszed apát, hogy szívjon 1 jó erőset - nem vicc, hallottam már ilyet :!:
- fejsz és üvegezel pár napig - ez 3x annyi idő, Martinnál ezt csináltam

De azért irígykedem az Aventes cumi miatt. Én 4 cumit ajánlottam neki fel, kiválasztotta a legsz@rabb Mam-os újszülött cumit- nem is értem. Most meg nem lehet másikra átszoktatni, pedig az Aventesen és a Nukoson van egy dudor és nem csúszna ki folyton a szájából. Itt állnak glédában a cumik és amihez lánc sincs, azt fogadja csak el. Mindig a földön landol.

És az elvekről: állandóan kézben van a gyerek, itt szundikál most is, az ágyban vagy kocsiban pedig csak max fél órát, na cumi a földön, szemek nagyra nyitva...

Éva

KépKépKép
agmano

Részemről befejezem az Aventes témát, mert már nem tudok mit mondani. A lényeg, hogy ennek a bizbasznak kell felfelé néznie (azaz a cumisüveg felől nézvést van a sima, a nyele felől nézvést pedig a bordázott része van):

Kép

Ha rosszul van össze szerelve a cucc, vagy ez hiányzik, akkor tényleg nincs vákuum. Egyébként pedig: :shock: . :lol: :lol: :lol:

A magyarországi képviselete itt van. Ha valakinek nincs jobb dolga és elérhető is a számára akkor megpróbálhat érdeklődni:

http://avent.hu/main.php?modul=bolt

(Amióta alig írok kézzel azóta romlott a helyesírásom. :oops: Nektek nem? )

Kép
Kép
200907?

Elvek megdőlése: az alvást, a tápit és a cumit tippeltem a dobogósoknak. De a mérleg is jó helyezést kapott :lol: :lol: :lol: :lol:

kicsidodi!

" De anyuéknál nincs fal az ágyak mellett, ezért fordulnak elő a balesetek "
:shock: :shock: :shock: :( :( :( :(

"Köszönjük a bókokat ! Ugyan lányok, ne legyetek ilyen álszentek, valahogy csak megfogantak azok a gyerkőcök . "
Nem álszentek vagyunk, csak őszintén irigykedünk. . :wink: :lol: :wink: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ez a kép is mehetne valamelyik magazinnak :oops: :oops: :lol: :lol:

Említettem, hogy találkozhatnánk a Normafánál az utolsó baba születéséhez képest 1 hónapra. De inkább átengedem az időpont választás lehetőségét az utolsó 3-nak, elvégre nekik nem mindegy, hogy mikor vihetik ki a babákat először. Szóval czigka, boo és tike (asszem ők voltak az uccsók) tietek a döntés. :wink:

Enyim kaja: öööööööööööööööö... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Tali:
Igazából nekem mindegy, hogy mikor van, de a Normafához bébivel nem fogunk felbuszozni.

Elvek:
Ammeg mi? (Na jó, nekem annyi, hogy nem alakítok ki tarthatatlan szokásokat, nem hagyom sírni és nem ütöm meg a gyereket)

Agmano,
Nem lehet, hogy pont a dudor miatt nem szereti a többi cumit? :lol:

Melltartóbetét:
Csak nagyon ritkán használom, itthon egyáltalán nem. Ha lemegyek, akkor többnyire kendőben van, akkor sem kell. Csak akkor, ha leviszem a játszira és ott le akarom tenni a babakocsiba, mert akkor mégsem csoroghatok át.

Dodi,
Amikor Dani már megvolt, szépen hallottam, hogy mi megy a szomszéd szülőszobán. Egy nagyon fiatal csajci lehetett, vele veszekedtek folyamatosan. A csaj ott sírt, hogy fáj, a doki vagy a szülésznő pedig folyosót zengetően kiabált, hogy minek kell ennyire hisztizni, hagyja már abba, és hogy NEKI elege van stb. Egy ilyenhez mit szólna akkor anyukád?

"nincs alvás előtt popsiriszálás, kocsiban tologatás, vagy egy adott zene hallgatása"
Ez az, amivel nem tudnék jobban egyetérteni. :D

A cukros víz miatt én is lázadtam a kórházban. Csak én nem a cukor, hanem a cumi miatt. Tudtam, hogy nekem másnap már lesz tejem, nem voltam hajlandó semmiféle "észérvekre" hallgatni, hogy muszáj, mert különben soha nem oldódik a sárgaság és ott dekkolhatunk napokig. Igazam lett. :twisted: A tej megoldotta a problémát.

"De anyuéknál nincs fal az ágyak mellett, ezért fordulnak elő a balesetek "
Na és? Minden kórházban van kisasztal és szék az ágyak mellett. Egyszerűen el kell barikádozni középtájt és kész. A baba nem fogja arrébbtolni a széket vagy kikerülni. Anyukának meg egyszerüen a másik oldalon kell leszállnia.

Nekem szülés után nem fájt sem a hasam, sem a bőr. Nem lehet, hogy a végefelé kicsit "túlnyúlt" és valami szakadt? Mint az én hasizmom - mostanra már egész jól összement.

Boo,
Nem vallottál kudarcot. :wink: Az első gyereket nyikk nélkül megszültem, hát erről a harmadikról ezt már nem mondhatnám el. Teljesen mindegy, hogyan szülöd meg, "indiánasszony" módjára, visítva vagy császárral altatásban, a nehéz része, ahol nem szabad kudarcot vallani, az utána jön és hosszú évekig tart.
Majd felteszem az enyémet is. Csak nem akartam addig, amíg van még aki pocakos.

A tej nagyja az első pár percben belekerül a pocijába. Így tehát majdnem hogy mindegy, hogy 10 percet vagy 1,5 órát szopizik-e.

Az első pár hétben kell visszanyerniük a súlyukat. Teljesen jók vagytok ezzel a súllyal.

Ancsurti,
Nálunk a 3 gyerekből egyik se hasonlít senkire a családban. Ehhez képest ti még elég jól álltok. :lol:

Bond,
Teknősbéka :lol: Nekem inkább az Úristen, figyelnek! jutott eszembe. :lol:

"hasi és koponya uhura is érdemes elmenni???"
Különösebben nem, ha csak nem áll fenn valaminek a gyanúja vagy nincs jobb dolgod."

Minden évben van olyan gyerek, akit kiszűrnek ezeken a vizsgálatokon, igaz, azt nem tudom, hogy hány és milyen sikerrel kezelik őket. Annak az esélyét, hogy ez a vizsgálat nem felesleges, nem is lehet összehasonlítani az őssejttel kezelhető betegségekkel, mivel arra az elmúlt 10 évben, amióta leveszik, még nem volt példa, hogy fel is használták. Arra meg mégis kifizettétek a pénzt. :wink:

"Ha baj van, azt lehet látni anélkül is, hogy pontosan tudnád, mennyi a láza."
Azért nem árt tudni, hogy 38,6 vagy 39,8. Nem mindegy...

Natinak volt már 40 fölötti láza, nem volt betegebb, mint amikor épp, hogy 38 volt. Csak én ijedtem meg sokkal jobban. Ha nem pont akkor mérem, akkor nem is tudtam volna róla. Ha meg rosszul néz ki, azt látom és érzem. Olyankor megmérem hónaljban, az talán nem annyira pontos, de egy 39,8-as lázat nem fog véletlenül 38,6-nak mérni, ekkora hibalehetősége azért nincs. A láz maga nem betegség, csak tünet. Okozhat lázgörcsöt, de azt sem a magas láz, hanem a hirtelen emelkedés okozhat. Károsodást 40,5 feletti viszonylag tartós láz okoz, ami rendkívül ritka. A gondot főként a kiszáradás okozhatja, de az is relatíve független a mértékétől.

"A víz meg teljesen tönkretszi a vasat és rozsdás lesz tőle."
Most pont szakad az eső. Nem is teszem ki ázni a gyereket, nehogy rozsdás legyen. :mrgreen:

Az oviba cipelés az nem olyan egyszerű, nálunk is többemberesek a gyerekek, másokkal is elvannak. DE! Natit az oviba, Szabit majd a bölcsibe kell vinnem, ha apa dolgozik. A bölcsibe 8 előtt oda kell érni. Ha nem is viszem bölcsibe, akkor is mind a három gyereket el kell vinnem BKV-val. Nincs messze, de attól még metróval kell menni, a mozgólépcső még egyiknek sem megy egyedül. Emiatt babakocsit sem tudok vinni. Igy két rakoncátlankodó gyereket kell kézenfogva vinnem, Dani pedig kendőben kell, hogy legyen. Ezért írtam, hogy ki fogok múlni. :lol:

Együtt alvás:
Nem használok párnát, ilyen melegben takarót sem. Ráadásul úgy alszom, mint egy farönkből készült nyúl. Nem mozdulok alvás közben, de a legkisebb riasztásra is felkelek - de csak a bébiére. Abszolút nekem találták ki.

Kép KépKép
lorca

Jééééé, ezek szerint nem magammal beszélgetek. :o :o :lol: :lol: :lol:

lorca!

Lehet, hogy körbe lehet barikádozni az ágyat, hogy ne essen le a gyerek de, hogy még mindig itt tartsunk... :( :( :( :( :( :(

"Minden évben van olyan gyerek, akit kiszűrnek ezeken a vizsgálatokon, igaz, azt nem tudom, hogy hány és milyen sikerrel kezelik őket."
Nyugi, el is megyünk. :lol: :lol: Azért mondtam azt amit, mert könnyen találhatnak valami olyan elváltozást vagy rendellenességet, ami semmilyen problémát nem okoz és simán kinövi a gyerek anélkül, hogy ez bármivel járna. Úgyhogy, parázósaknak nem ajánlott. :lol: :lol: :lol: :lol:

Azért én mégiscsak megmérem a lázát. Azt látom és érzem is, hogy lázas, de azért nekem szolgál némi támponttal. :roll:

kicsidodi!

Nekem érzékeny VOLT a bőr vágás alatt és fölött. Azért a múlt idő, mert a körömviárgos kencézés bevált (köszi katy76! :wink: ), pedig csak pár alkalommal használtam. De nem tudom, hogy te mit érzel... :roll: :roll: :(

Egy kis olvasni való mára is: http://www.noilapozo.hu/20090810/a_szexualis_igenyekkel_vagyakkal_kapcsolatos_kommunikacio_problemai

Asszem ( :lol: :lol: :lol: :lol: )már mindenki túl van rajta, de azért még jól jöhet :wink:

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0932/985419/20090810_szules_csaszarmetszes_ujszulott_apas_szules_1.htm
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.08.11 12:56-kor.

Kép
Kép
200907?

[quote="ancsurti"]t írta:ancsurtiestszerkezet...
Kép
meccs elotti rakeszules...
Kép
Janoska fenyegetoen nez!!!
Kép

Édes Kicsikém!
De jó újra látni.
Jó olvasni a jobb híreket is.
Csomag ment! :wink:

Bocs Kismamik, de Anita ritkán jut géphez mostanában. Itt kellett írnom. :roll:
demeter zoltanne

A tej nagyja az első pár percben belekerül a pocijába. Így tehát majdnem hogy mindegy, hogy 10 percet vagy 1,5 órát szopizik-e.

Pontosaan! Bár lehet, hogy Botond piócából reinkarnálódott, de kb. 5-10 perc alatt letudja a nagyját, onnan már csak kortyolgat, meg cumizik. Akkor "bukott le", mikor cumiból kapta a tejcsit és kb. 3-4 perc alatt úgy leküldte a 100-at, hogy csak lestünk :shock: :lol: . Ja, és 0-ás Avent cumisüvegből kapta, szóval nem ömlött a szájába (a cicimből jobban jön). Ezért sztem is tuti, hogy a "kaja" részét pikkpakk letudják még akkor is, ha kisebbet szívnak, és lassabban is jön.
Az 1 órás szopi csak "lélektáplálás" babának is , anyának is! :lol: Persze az is kell időnként!!! :wink:

Új "találmányunk" van: már első héten megállapítottam, hogy a gyerek imád nézelődni az ölemből, arccal felém, úgy hogy a combom a "háttámla". Órákig elvan így. Ezért akartam neki venni pihiszéket, mert az ugyanez a pozíció, de sajnáltam rá tízezreket. aztán eszembe jutott, hogy az etetőszékünk (amit egyelőre eltettünk) teljesen dönthető, így elővettük, és beállítottuk ugyanolyan szögbe, és kész is a pihiszék :wink: . És bejött! A kisfiam 1,5 órán keresztül nézelődött benne délelőtt, ráadásul kerekes így tolhattam magammal hajmosáshoz, takarításhoz... Úúúúúgy örülök neki :D :D :D ! Így is végig beszéltem hozzá, meg énekeltem neki, de mégis tudtam tenni-venni közben, és láthatóan őis tökre élvezte :wink: :D ! Érdemes kipróbálnotok!

Hasam: Az utolsó héten nagyon kinyúlt a bőröm, meg megrepedezett :( . Látszani alig látszik, mert egészen a hasam alján van, de akkor tuti emiatt fáj! Mondjuk, ha jobban megnézem látszik is, hogy nagyon vékony ott a bőr (még). Remélem most már hamarosan elmúlik...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Elég sokat gondolkodtam ezen a szüléstörténet dolgon. Végülis arra jutottam, hogy utálatos dolog szülni. Egyrészről sajnálom, hogy nem lesz több gyerkőc, másrészről ezt az egész terhes dolgot a hátam közepére sem kívánom. Nálam az, hogy majd a következő könnyebb lesz, nem jött be, szerintem ez egyre vacakabb lesz.

Hajnali f2-kor felébredtem a szokásos pisi körömre, majd gyanakodni kezdtem, hogy a doki matatása meghozta az eredményt. f3-ig bizonytalankodtam egy kicsit, majd felébresztettem Robit. 5-10 percenként jöttek azok a kis pilleszárny keményedések. Ha már amúgy sem alszom, legalább volt időm átpakolni a kórházi cuccost és leellenőrizni a listát. Anyóst egy újabb fél óra tanakodás után riasztottuk. Mire f4 felé megérkezett, már nagyon tuti volt, hogy szülni megyek, gyorsan hajat mostam, de már megszárítani se nagyon volt kedvem, jó kócosan elkezdtem lemászni a lépcsőn. Fent még megvártam egy fájást, de már nem értem le, kezdődött a következő.

A kórházba 4-kor értünk be, a doki majdnemhogy haza akart küldeni, mert még mindig csak annál az egy ujjnyinál tartottam, ahol előző nap, a vizsgálatnál. Mondta, hogy a dokim csak akkor hívja, ha majd lesz valami. Meg legalább 15x rákérdeztek, hogy miért nem volt magzatvíz vizsgálatom, amikor már túlhordok. Akkor már keményen 4,5 óra túlhordásban voltam. Szép nyugisan mentek a dolgok. Még egy utolsó teszt, a wc-ből alig bírtam kijönni, mert folyamatosan jöttek a fájások. Majd a nyugis időszakokban egy kicsit ásítozva bebattyogtam a szülőszobára.

A szülésznő követett, majd hogy ne csak potyára kövessen, egy gyors vizsgálat, egy szemmeresztés, majd szó nélkül kiment. Vissza egy dokinővel jött, vele is közelről megismerkedtem. Mivel az átbattyogás alatt jelentősen változott a helyzet (3 ujjnyi), szóltak, hogy már hívták a dokit, aki egy kicsit nyúzottan de nagyon hamar megjött. Beöntést megspóroltam ("harmadszor szülő nő, 3 ujjnyira nyitva, ha beöntést adok, a wc-ben megszül" indoklással.)

Na, eddig mentek gyorsan és flottul a dolgok. Az utolsó két óra azért elég húzós volt. Már kezdtem jól érezni magam, amikor rákötöttek egy oxitocin csapra, amitől elég brutálisak lettek a fájások. A f6-6-ra meg lesz a baba módosult f7-7-re. Már teljesen szabad volt az út, csak a méhszáj tartott és tolófájás az zéró. Időérzékem az kiesett, órát amúgy sem volt, némi sétálgatás (értsd botorkálás) után indult a buli. Amikor kint volt, csak annyit láttam, hogy a nyaka helyén vaskos köldökzsinór kötegek vannak, dokinéni szépen leszámolta. 3x a nyakán, plusz 1x keresztben a hátán. Dani 7:08-kor, 3650g-mal, és 55 cm-rel bújt ki. Szerencsére, elég hosszú volt a köldökzsinór, így nem okozott gondot. Az alternatívába nem szeretnék belegondolni. Eda az elmaradt, idő hiányában. Bár szerintem lett volna rá idő is, meg jobb is lett volna, de túlélve. Szülés után meg jött az összepakolás, hát felért egy újabb szüléssel. De legalább most először kaptam érzéstelenítőt is a gátmetszés varrogatásához, ami azért jelentősen dobott a komfortszintemen.

A végére nagyon ki voltam ütve, tiszta depi. Robinak oda kellett adnom Danit, egy csöppet sem vágytam a közelségére. Na ettől meg lett jó kis lelkiismeretfurdalásom és meg is ijedtem egy kicsit. Ez volt az első szülés, ahol Robi végig bent volt. Ő is elég rosszul nézett ki. Kellett pár óra, mire helyreráztam magam, addig volt pár bömbi és nyafi Robi vállán.

Amikor elment, akkor jöttem rá, hogy az ájulás határán vagyok. Már a szülés után is remegtem össze-vissza, ha néznek vércukor értéket, szerintem 0-t mutatott volna. Nagy értelmesen, ahelyett, hogy szóltam volna egy nővérnek, elkómáztam egy automatáig és megszereztem az életmentő forró csokit.

A jó adag cukor helyre tett, onnantól elkezdett sütni a nap is. Raeszméltem, hogy Dani csodaszép meg bla-bla-bla Nagycsalád project kipipálva.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!!!,

Már rég jártam felétek, megint nem volt netünk :( , sőt kábeltévénk se :( !!
Nagyjából visszaolvastam :oops: :oops: és ami megmaradt!!
Hendegabi: Sajnálom a kutyit :( !
Norka: Gyönyörű a kislányod, és a képek is csodálatosak :lol: :lol: !!!
Boo: Nagyon édes a kisfiad :lol: :lol: , én fiam is állandóan cssuklik. Müzli, olyan édi, jó volt olvasni, ahogy Zsirivel viselkedik :D . Ja és én is éreztem a gátmetszést, na meg az összevarrást azt főleg, tényleg nagyon fáj, és én még abban a hitben voltam, hogy a gátmetszést nem is lehet érezni, pedig simán lehet. A szüléstörténeteden hol sírtam :cry: :cry: , hol nevettem :lol: :lol: . De a lényeg, hogy ügyes voltál, ne is törődj, a hülye szülésznővel!!!
Bond: És se fejtem apa előtt a tejem soha, nem tudom megmagyarázni miért, egyszerűen nem szerettem volna, hogy lássa.
Czigka: Üdv otthon és mégegyszer gratula :lol: .
Tike: Nektek is hatalmas gratula :lol: .
Nyuszi: Sajnálom az autódat :( !!!
Ancsurti: Kitartás, ahogy telik az idő egyre jobb lesz minden , addig légy erős, és tessék rendesen enni. Hanga egy tündér :lol: .
Dodi: Nagyon jók a képek apával!!!
Gabi: Nagyon helyesek a gyerekeid, szép kis caládod van :D !!
Mi is kb 2-3 év múlva szeretnénk kistesót, bár majd az égiek eldöntik, Domi is 2 év próbálkozás után sikerült, kis segítséggel. Domi állapota javuló tendenciát mutat, bár még mindig elég hasfájós, széklete is 3,4,5 naponta van, szóval elég ritkán, de eddig nem volt véres a széklete, le is kopogom, koppkoppkopp, tegnap a dokinéni is megjegyezte, hogy már nem olyan szenvedős az arckifejezése. Hétfőn újra jön oltást kapunk. Amiatt aggódom, hogy ebből az új tápiból elég sokat visszahány, és a babavizet is egésznap vedelné . Kedden megyünk Balatonra, na nem nyaralni, párom apukájához, meg a dédikhez, apa ugyanis balatoni. Már úgy várom!!
marietta1982

Sziasztok!

azt hittem irhatok....en naiv.....most a karomat szopja...most evett bazi sokat....en nem ertem.....ja es eppen reggeliztem volna,miutan elaludt a draga Amy Winehousera.......hat majd kesobb....

Kép
Kép
ancsurti

Bond!

Én kaptam egy valag repi Mam-os melltertóbetétet (vékonyat), mert egyik ismerősöm a Brendonban dolgozik. Na, az semmit nem ért, mert nekem ömlött a tejem! Vettem gagyi vastagot (préselt vatta): botrány sz@r volt, aztán próbáltam a DM-eset, ami az eddigiekhez képest "elmegy"-kategória (kibírt egy órát kb.), most meg Chicco-t használok és IMÁDOM!!!! Oké, hogy drága, de még 6 óra után is száraz a melltartóm, még ha olyan is addigra a betét, mint egy nagyobb szacskó zseléscukor :lol: . Szóval agggyon megéri drágábbat venni annak, akinek folydogál a teje, mert összeségében sokkal gazdaságosabb :wink: !

Felkelt a drágám :D !...

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Jó ez a megoldás a gerincének? Nem terheli túl? :roll:

marietta1982! :)

Csak így tovább! :D :D :D :D :D :D

(Megint eszembe jutott egy hülyeség. :oops: :oops: Most szülés után, mi lenne ha a pocakfotók mintájára cici fotókat tennének fel. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: Menjünk mondjuk ABC-ben és kezdjük az elejéről :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Kép
Kép
200907?

Tegnap Petra szinte egész nap aludt, 4-5 órák teltek el az etetések között, gondoltam, milyen jó, mennyi időm van, még filmet nézni is volt idő délután.
Ez természetesen mára gyökeresen megváltozott, ma egyszerre 1 óránál nem aludt többet a gyerek. Szerencsére a cicin sem akar nagyon lógni, megkajál, kiköpi, és mikor visszaadnám neki, olyan fejet vág, mintha azt mondaná: kell a francnak ez a sz@r! :lol: :lol:

Szerencsére tegnap annyi időm volt, hogy megfőztem mára is meg holnapra is, így azzal nem volt ma gond.

Azt vettem észre, hogy kezd kicsi lenni rá a 2-es Pampers, pedig csak 4 és fél kiló. Már két este is előfordult, hogy minden szaros lett (én is, és a matracvédőig minden réteg), és szerintem azért, mert oldalt már kezd hézag lenni.

Boo!
Fikusz ügy: dettó! :D :D
Mellre meleg víz: én egy textil pelust vizeztem mindig be, és azzal borogattam fejés és szopi előtt.
És megnéztem Neked, Petra 10 naposan érte el a születési súlyát, azóta meg már több, mint egy kilót hízott. És nála is volt olyan, hogy csak 10 ml tejet szívott ki.
19 naposan kapott utoljára tápszert, addig neki is kellett pótlás.

Pharmatex kúp: mi próbáltuk, és túl azon, hogy csípett, nekem gusztustalan is volt, mert nem szívódik fel teljesen, hanem marad egy kis trutyi... olyan, mintha valami durva fertőzése lenne az embernek.

Marietta!
De jó, hogy Domika jobban van!!!

Bond!
Most már tényleg kötelező mindenkinek jól összeszerelni a mellszívót!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Melltartóbetét:
A Chicco tényleg nagyon jó, az olcsók közül meg nekem a Schlecker-es vált be a leginkább.

Ti a hordozót hová teszitek az autóban? Az anyósülésre, vagy hátra?

Kép
katy76

katy76! :)

Mi hátra. (Előre az anyós kerül, háttal a menetiránynak, bekpcsolt légzsák mellett :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )
Neeeeeeeeem, jóban vagyunk. :wink: :D :D :D

Kép
Kép
200907?

kicsidodi! :)

Nekem nem folyik annyira a tejem, de azért mégis csak ronda, ha pöttyös, koszos melltartóban lát a zuram. :oops:

Ha megtalálom, akkor beszkennelem azt a kiadványt, ami megmutatja a babamasszázs lépéseit. Egy pár oldala az egész. Csak még nem találtam meg, a neten meg semmi, mindenki által fogyasztható nincs ebben a témakörben, csak tanfolyam meg könyv hirdetések. :?

Kép
Kép
200907?

Nnna kérem. A neten találtak között leginkább ez hasonlít arra, amit mi végzünk itthon:

http://www.sangita-babamasszazs.hu/

Ez pedig konkrétan a pocifájásra van:

http://www.mamanet.hu/gyerekek/baba/307-babamasszazs_hasfajasra.html

Egészségetekre (és nyugalmatokra)! :wink:

Kép
Kép
200907?

Nagyon szépek a gyerekek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ilyet, ábrával jól illusztrált leírást kerestem! KÖSZIIII!!! Te most vagy:
A:készültél
B:zseni vagy és most találtad
C:mindkettő.
Melyikre gondoljak? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

"Nekünk 6 hetesen kell visszamennünk kontrollra a neonatológiára, ott csinálnak UH-t is...
Akinél gond van, az kap beutalót az ortopédiára..."
Mármint csípőszűrés címén csinálnak ultrahangot és ortopédiára csak akkor kell menni, ha valami akkor nem smakkol? (És ott mit csinálnak pontosan?)

Éppen ma voltunk a neonatológián :wink:
Koponya-, hasi-, csípő-UH volt. Akinek itt találtak eltérést a csípővel, azt küldték az ortopédiára. Nekünk nem kell menni.

Szoptatás
Én diszkréten szoptattam már több helyen, még a város közepén is :wink:

Elv
Én azt határoztam el, hogy nem fogom sírni hagyni...ezt még sikerült betartani... :lol: :wink:

Boo
Én úgy tudom, hogy 2 hetes korára kell elérnie a születési súlyát!

Kicsododi
Pihiszék :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
(egyébként többektől hallottam, hogy nagyon jó)

Katy
Hordozót hátra tesszük, oda van berakva a rögzítőtalp...
Vendég

Kedvencekbe volt lementve :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kép
Kép
Vendég

Sziasztok! :lol:

Enyém lányom szopi felénél bealudt, így most van időm klimpírozni :lol:

boo: nekünk is fájt, persze, de azért te is kínlódtál rendesen! /szülés előtt is tudtam, hogy nem lesz fáklyásmenet, de azért rohadjon meg, hogy ilyen fájós! :twisted: /
Még neked akartam írni, hogy az együttalvás nekem azért nem volt bejövős, mert úgy aludtam, mint a cövek, így nem tudtam magam kipihenni. Egész éjjel éberen aludtam, hogy nehogy ráfeküdjek, vesz- e levegőt, ilyesmik.... Ezért kénytelenek voltunk átszoktatni a saját ágyikójába, persze azért ma hajnalban is a mellkasomon aludt el :lol: Már vissza sem csempésztem a saját ágyába, mert szuszogósan is vette a levegőt. De aztán kiszippantottuk az orrából a cicakakit, most már jól szelel! :lol:

bond: nekem is dm- es van, de szerintem egy nagy sz@r. A ragasztócsík valóban felesleges :twisted:
Cicifotó- ötlet tényleg khmm..... :roll: :lol: :lol: :lol:

dodi: nekem is kinyúlt a bőröm, és most ahogy ment össze a pocakom, tökre ráncos. Mint egy öregasszony. Most elkezdtem megint kenni az olajjal, hátha használ neki valamit, mert ki is száradt. Egy ismerősöm mondta, hogy óóóóó.... neked még ekkora pocakod van? Mondom, ja. Qrva nagy volt a gyerek hozzám képest, kellett neki a hely. Meg aztán 9 hónap alatt lett akkora, nem fog egy hét alatt lapos lenni. így is ráncos a bőröm, hagyni kell, hogy lassan összemenjen :D Szerintem. Vagy ez nem így működik?

katy: mi hátra tesszük, mert eddig még apa vezetett, én meg hátul a babóval. De jövő héttől visszaveszem az irányítást az autóm felett, és kikapcsolom a jobb első légzsákot, akkor mehet oda a babóca :lol:

lorca: egész jól viselted a szülést ahhoz képest.... ha én megláttam volna a nyaka köré csavarodott köldökzsinórt, biztosan rohamot kaptam volna :roll: Még jó, hogy rájöttél a cukorhiányra :wink: /engem a párom szőlőcukorral próbált tömni, de attól csak még szomjasabb lettem :roll: , így szülés közben inkább csak ittam- utána én is marha éhes voltam :lol: /

marietta: örülök a jó híreknek! :lol: A balatoni kirándoláshoz minden jót nektek! :D

iringó, bond: éppen ma beszéltem egy nőcivel, aki masszázstanfolyást tart. Négy alkalom hatezer pénz. De most akkor kifigyelem előbb az adott linkeket :lol: :lol: :lol:

Kép
agi125r

Kifigyeltem :lol: De ettől függetlenül azért jelentkezem a tanfolyásra. Csak az a baj, hogy 2- 3 hét múlva kezdődik :roll: Pedig én már most mennék :lol:

Egyébként ti mikortól vittétek a babót nagyobb embertömegbe? Pl. bevásárlóközpont, ilyesmik?

Kép
agi125r

Én mindenféle elv nélkül kezdtem bele a dolgokba, így nem is volt minek megdőlnie :)

Három elhatározásom azonban nekem is van, de ezek még lényegesen későbbre vonatkoznak. Lehet nem tudom majd tartani őket..

1. Lóci NEM lesz TV függő!! Nem arra gondolok hogy nem nézhet TV-t, de amit a mostani gyerekeknél látok, hogy enni játszani elaludni gyakorlatilag élni nem tudnak anélkül hogy ne menjen a TV, hogy minden ahhoz legyen igazítva hogy megáll a falat a szájukban annyira nézik és nem csak meséket hanem gyakorlatilag mindegy mit, csak valamit...
Na, ezt nem akarom engedni :evil:

(ez talán könnyebben megvalósítható majd mert magam is alig nézek TV-t. A számítógépfüggőség már más tészta...)

2. Bevásárlóközpontban NEM kapja meg addig az enni-inni valót amíg a pénztárnál ki nem fizettem. Ezt nem tudom megmagyarázni miért, én még így nőttem fel és a lányaim is boldogan felnőttek így, ez az üzletben való előrefogysztás csak mostanában lett "divat". Ezügyben inkább apával kell majd megküzdenem mert ők már így csinálták a gyerekekkel neki ez a természetes és szerinte ugyis elvárja majd a gyerek. Én viszont azt gondolom hogy ha eleve úgy szokja meg hogy nem csócsál a bevásárlókocsiban üldögélve akkor gond sem lesz.

3. Üzletben, orvosnál stb. hiába kell várakozni akkor sem szabad mindent a gyereknek. Tehát visítva rohangálni lepakolni a polcokról idegen emberek ruháját tépkedni stb.
Ez nyilván vérmérsékletfüggő, nekem a lányokkal nem volt ezzel gond, viszonylag illedelmesen viselkedtek mindenhol.

Nos ennyit az elveimről. Ezek későbbi dolgok, majd meglátom mit mennyire sikerül betartani..

Voltunk ma dokinéninél, azt mondta minden rendben, Lóci 4 kg :D
Kép Már nem sír :)
Vendég

agi

mi szombaton vittük először Lócit bevásárlóközpontba, azaz kicsit több mint 3 hetesen. Békésen elaludt a hurcibában, a fejecskéje fölé azért terítettem pelust, a légkondi miatt.
Vendég

Ja, még az elvekhez.
Éjjel nem engedem velünk aludni. Nem elvből hanem azért mert már győzött a fáradság és hirtelen NAGYON mélyen el tudok aludni és így egyszer arra ébredtem hogy a karom teljes súlyával az arcában van :shock:
Akkor nagyon megijedtem. És nem is tudok úgy pihenni, mert többször előfordult hogy azt álmodtam sír de mellettem van közben nem is volt ott vagy fordítva.
Nem is nagyon van szerencsére szükség hogy odavegyem, éjjel szépen eszik és alszik tovább az ágyában.
Nagyon jó kisbaba, a nyűgölődős időszakai nappalra esnek, ilyenkor azért előfordul a következő helyzet :lol: Kép
Vendég

Agi,
Ha egy Spár "nagyobb embertömeg", akkor tegnap volt először.

Azt hiszem, a szülés kiütött annyira, hogy egy kis köldökzsinór már nem tudott túlságosan zavarba hozni. :lol:

Iringo,
Milyen dühösen tud ásítani! :lol:

Katy,
Nálunk mindenhol gyerek van. 8) Igazából még nincs megoldva, keressük a megoldást. :? Ami van, abból a három nem fér be a kocsiba hátulra. Elől meg valahogy olyan idétlen a rögzítője a hordozónak és én meg alig férek be hátra a két másik gyerekülés mellé.

A pelenkák mindig az adott határ közepén a legjobbak. Ha már elérte a nagyobb méret határát, vagy kicsit combisabb, érdemes a nagyobbat ráadni. Danival két hétig használtunk 2-es Pampit, azóta 3-as tescosban virít.

007,
"mi lenne ha a pocakfotók mintájára cici fotókat tennének fel"
Rendben, én felteszem, ha abc sorrendben haladunk és mindenki előttem is pakol fotót. Persze az abc sorrend mindenhol a számokkal kezdődik, úgyhogy hajrá! :D

Marietta,
Jó hír, hogy javul Domi. :D
Nem korai még az oltás? Az ok, hogy a 4 kg megvan (ugye?), de a kiírt időponthoz képest még nem lenne 2 hónapos. Korababákat nem később oltják?

Sillia,
Ti az északi sarkon laktok? :lol: Rugi, body és még takaró is nappalra. :D

Kép KépKép
lorca

Bond

bicepszre :lol: ez jó... :lol:
:mrgreen:
Tabati

Nálunk a sétával nincs gond. Gyakorlatilag mióta hazajöttünk azóta csak sétál :lol: Ugyi nálunk kutyi is van, meg mászunk is, szal a természet az rendesen kijut neki.
Sztem sok az inger vagy csak ilyen. Nekem is vannak jobb és rosszabb napjaim. Tegnap jóvolt, ma katasztrófa:)
Kistesót mi 1,5 év után kezdünk el "gyártani" :lol: addig védekezünk.

Boo

Sztem ez a 60-as mennyiség tök jó, nem értem miért írod hogy kevés a tejed...
Én kb. hat naposan vittem ki először, egy rövid időre. Hajat mosni? én a szőrtelenítést kérdezném :lol: :lol:
Nekem is ilyen volt szülés előtt, én is a WCn éreztem biztonságban magam..És nekem is pisilni kellett szülés közben, de én nem mentem el, hanem ott kiszaladt.. :oops: :oops:
Hát igen a varrás és a tisztogatás is szar volt, csak markolásztam a lepedőt, állítom szarabb mint a szülés.

Katy
Te mindkét cickót kifejed szopi után? nem csak azt amiből kezdted a szopit?

Nyuszi

Nekem is ilyen, estére kevesebb a tejem. A fejésnél én se tudok max 20-at lefejni, de általában pár csepp annyira szárazra szívja Roló.Igyekszem minden szopi után
fejni, de van, főleg hajnalban amikor nem jön össze.

Dodi

Zabálni valód a kis fiad! :lol:

Bond

Nemcsak Ancsurti Hanga bébije alszik hason,Roló szinte csak azon van. Mondjuk hozzáteszem apja mai napig hason fetreng :lol: :lol:

Gabi

Ha stabilan lenn elég tejcsi hidd el egy percet se méregetnék...de persze igazad van.. :oops:

KépKép

KépKép
ronmay

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?