A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Mági! Király a klub. :)

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna: megyünk :)
Hiszti klubot.,, tarthatnának klubgyűlést. Kíváncsi vagyok, meddig bírnák egymás üvöltését :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Brutál: nekem nem a mennyisége, hanem a színe durva :shock: :? :idea: csak nem ezért hisztisek?

Alma: én is szobahőmérsékleten adnám.

Csöre
csöre74

Micsoda tappancs :) NAgyon szuper kép, Hanna!
Mi így viszonyulunk a rácshoz: http://manonk.blogspot.com/2009/05/mindent-megenni.html

Hiszti táborba mi is belépünk. :(
kisbogacs

Édes talpacska :lol: :lol:

Ágnes kirágja magát? :lol: :lol: :lol: tündéri :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Azt hiszem, felkötöm a lányt, aztán kimegyünk locsolni..-. hátha elalszik a hátamon :roll:
Iszonyú hőmérséklet-különbség van kint és bent között. Veszek egy külső hőmérőt, és elemzek majd :roll:

Csöre
csöre74

Kriszti! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cuki Ágnes!

Csöre! Ha a többieknek is jó, lehet nálunk csütörtökön Hiszti klub. :)

Kép
hanna30

Hanna: OK :D szuper :D

Csöre
csöre74

Kriszti! Nálunk a vándorlás a menő:

Kép

Kép
hanna30

Csajok! Csütörtökön tali nálunk?

Kép
hanna30

Hanna: nekem természetesen szuper :)

Na, kint voltunk mostanáig, aludt a hátamon... legalább ő, ha én nem is pihentem :? Aztán ivott egy kis vizet (nem mérhető mennyiség, de azért mégis).

Csöre
csöre74

Mi is szeretnénk csatlakozni az Extra Nyűgös bébik klubbhoz....Zétény délután egy percet SEM aludt. Ennek persze az a következménye, hogy már fél 7-kor alig volt magánál a fáradtságtól és olyankor hisztibe kezd, lefektettem 7-kor....meglesz a böjtje...kelhetünk éjjel etetni, pedig már sok éjszakát végigaludt, hát most ezt tuti nem fogja. Szerintem ez a bugyuta idő megzavarja őket mondjuk megértem mert engem is....minden bajom van, fáj a fejem, nyűgös vagyok, álmos vagyok.......

Nagyon cukik a babaképek, nagyon-nagyon szép minden csemete!

Hanna: hol laksz? (Csak a tali miatt kérdezem)

KépKép
peni

Jelen. Végre alszik. :)

Csöre! :)

Peni! Sajnálom, hogy nálatok is nyűgi van. :(
A Blaha közelében lakunk.

Kép
hanna30

Enikő: köszi a képet! Mjad ha járunk Tescóba, vagy Auchanba figyelem, mert legutóbb nem láttam :( Neten már rátaláltam, lehet onnan szerzem majd be.

kisbogacs: húúú, köszi, szerintem ezzel meg tudom majd oldani :D

Katuska: én is néztem már a vaterán a mosószódát, de csak csomagot találtam mosódióval, meg bio fehérítővel... :(

Hanna: tudsz dobni pü-ben pontos címet? Most azt mondom, hogy mi is megyünk, de függ attól, hogy Milán hogy viseli a 4 hós oltást és a rotát. Ezeket holnap délután kapja. Ja, és ha megyünk akkor BKV-val, ami Milánnak az első lesz :!: :roll:

Mi közepesen voltunk nyüszisek, délelőtt nem aludt semmit, délután aludt magához képest sokat, de azt is úgy, hogy háromszor sírdogálva ébredt, de sikerült visszaringatni... Már alszik, kicsit ugyan szokatlan, mert később szokott bealudni, de már megszoktam, hogy éjjel egyszer biztosan szopi van. csak remélni tudom, hogy olyan 3 után kel majd :roll:

És képzeljétek drága gyermeknek új játéka, hogy játszik a cumisüveggel, konkrétan fújja :shock: Ráharap, és fújja, közben a szája szélén folyik a kaja... Persze ilyenkor elveszem, mert ha játszik már nem éhes, de kb. 10 perc és benyomja a maradékot.

magdolnasz: te kérdezted múltkor, hogy mi lett a szigorlatommal... Ma már van eredmény: 4-es :shock: :?: :lol:

biga.csiga

Biga.csiga: gratula a szigorlathoz :)

Sacinak ma adtam újra, sok nap pihi után, vizet. Praktikus okokból ezúttal cumisüvegből. Saci két kézzel fogta, és rágicsálta a cumiját :D Olyan édes volt, mintha inna belőle. Mondom mintha. Mert az elfogyasztott víz mennyisége ezúttal sem volt mérhető, de legalább nem tört ki a lázadás :D

Ha nem a vaterán akarok venni mosószódát, akkor hol keressem?

Peni: remélem, nyugis lesz az éjszaka...

Saci már alszik, elég nyugtalan volt.

Csöre
csöre74

Hanna: itt van kanál :D Újpesten és a XI. kerületben van üzletük ;)

http://www.babyplanet.hu/index.php?pg=m ... id=40&go=4

csöre: édes Saci ;) Milán is sokszor már fogja a cumisüveget, képes letolni a kezemet is :shock: :D

biga.csiga

csöre: köszi a gratot ;)

biga.csiga

Biga.Csiga! Gratula az eredményhez. Zsírkirály. :)
BKV-ban nem vagyok otthon. Még kezdő vagyok. :)
Köszi a kanál infót.

O. is rágja a cumisüveget a vízzel, hasonlóan, mint Saci. Szórakoztatónak találja. Nagyokat sikít hozzá. :)

Az időkép szerint szerdán és pénteken is front lesz Csajok.

Kép
hanna30

sziasztok,
nagyon aktívak vagytok :-))) köszönöm a rengeteg hozzászólást!! mindenkinek csodaszép a törpéje! jó látni, hogy szépen fejlődnek, most már igazi babák, nem újszülöttek, kezdenek nyiladozni a világra. ezt nagyon nagy élmény lehet nektek is megtapasztalni, :-)
manocskak: gratuálok a 4.-hez! ( a hónod alatt a "valami" talán fibróma, jóindulatú bőrelváltozás, ha nincs színe. ez elég gyakori, ne aggódj, de azért nézesd meg. én is ilyen parázós vagyok :-)
katuska: a szabály tetszik :-) asszem nem kell felírnom! köszi
maszatmanó és krisz: nekem sem kényelmesek a nadrágok, de ha mégis akkor talán mégis a csípő fazon. bár én klasszik homokóra vagyok, így szerintem csípőre is fogok szélesedni még :-( nem tudom meddig lesznek jók rám..
csöre: nem sokat híztál :-) sajnos nekem is a munkahelyemen elég szigorú kosztümös elegáns az elvárás, nem tudom hogy fogom megoldani így nyáron.. bár a 12 hét után el kellene mondanom, úgyhogy csak addig kellene elkommandóznom valahogy...
biga.csiga: 20 kg? és a dokid amúgy mit mondott, hogy mennyi a normális? én nem tudom mi a normális, sőt azon gondolkodtam, hogy mitől hízik az ember ha terhes? többet eszik, vagy az emésztés változik meg? nektek mi a véleményetek / tapasztalatotok?
úgy néz kimintha nagyon belementem volna ebbe a hízás / öltözködés témába, amúgy nem vagyok ennyire rákattanva csak tényeg azon gondolkodtam, hogy mire számíthatok nyáron, főleg júliusig, amíg publikus nem lesz és igen a nyaraláson is gondokoztam, hogy mivel kell számolni, úgyhogy köszi Erika neked is!
tényleg Ti mikor mondtátok el a munkahelyen illetve meddig dolgoztatok? ugye veszélyeztetettként holnaptól maradhatnék akár otthon, de azért mérlegelni kell, hogy mit hagyok magam mögött, bár egyre kevésbé izgat a munka. 33 éves vagyok diploma óta, 10 éve dolgozom, valahogy egyik pillanatról a másikra nem tűnik fontosnak a munka....
puszi,
masni
masni33

Masni!
Én is hasonló cipőben jártam, mint Te. Csak tanulás és meló
Én 24 óra alatt megváltam az irodámtól, mikor döntenem kellett, mert a babám volt a legfontosabb.
Ha bírod, akkor dolgozz, ameddig tudsz
A dokid figyel rád majd.

Kép
hanna30

Na, lépek...
Jó éjt!

Kép
hanna30

Manó az előbb felsírt, ivott egy kis vizet, ringatás és alszik tovább. De jó lenne tudni, hogy a foga szenvedteti vagy a front :roll:

Hanna: köszi ;)

masni: a dokim semmit nem mondott, nem voltam egy vaskos, és anno anyum 25 kilót kapott magára (48 kilóval lett terhes), nagymamám is sokat, szóval ez is genetika... Azt mondják, ha sokkal vágsz neki, nem szerencsés sokat hízni (gondolom, mert megterheli a szervezetet szív stb), de nálad ez a veszély nem fenyeget ;) Én ettem mindent, amit megkívántam, nem kellett diétáznom cukor miatt. Élveztem a terhességet, és híztam is a sok nasitól :lol: Amúgy nekem volt benne víz is rendesen, dagadt a bokám, amire a dokim 3-4 héttel szülés előtt közölte, hogy lesz ez még durvább :? De nem lett, a fejem olyan kölyök gólyás volt, szerintem szimplán csak szétfolyt :lol:
Na, de most kíváncsiságból ráállttam a mérlegre: 66,9 kiló :D (És egy órája ettem milánóit is :oops:) Mindenféle mozgás nélkül olvadtak le a kilók, ha jól rémlik a kórházból kijőve már csak 8 kiló plusszom volt, most meg 4 sincs :roll: Szóval ezen nem kell aggódni ;)
Melót addig csináld, amíg jól esik, és nem nyűg, még ha anyagilag jobb is ha dolgozol, nem ér annyit az egész, mert mostmár Ő a legfontosabb. Én nem meditáltam sokat, simán eljöttem. Pedig csak 3 évet dolgoztam diploma után :oops: :roll:

Na, megyek! Jóéjt nektek!

biga.csiga

masni: nyaraláshoz még - én simán fürödtem is Velencei-tóban és a Balatonban is. Dokim mondta, hogy teljesen nyugodtan lehet, persze zárva volt a méhszáj, és nem volt vérezgetés, meg olyan dolgok, amik miatt valszeg nem ment volna a dolog. Fürdőruhát kellett vennem, sima kétrészes, kötös, az jó volt egész nyáron, pocakot direkt nem kitenni a napra, és kenni naptejjel ;)

Na, már tényleg megyek ;)

biga.csiga

Masni, én 18 kg-t híztam a terhességem alatt. A végén úgy éreztem, hogy iszonyat csúnya vagyok, stb. Azóta ezek lementek. (szoptatás sokat segített)

Kép 31. hét 4D
Kép 1 óra és 40 perccel a szülés előtt
Kép szülés után
folyt köv holnap

Kép
Kép
cs_erika

Na itt vagyok, folytatom a fejlődési menetet :D
Kép még a szülőszobán, de már nálam
Kép 1 naposan
Kép otthon 1-2- hetes
Kép 1 hónaposan
Kép 2 hónaposan
Kép 3 hónaposan
Kép 4 hónaposan (pár napja)

Kép
Kép
cs_erika

Csöre!

ortopédiára próbálsz időpontot kérni? Mert nekünk is kell a Zsófival, és kérhetek nektek is ha sikerül felhívni őket.

Kép
Kép
cs_erika

Jó reggelt!

Erika, szuper jó a sorozatod :)

Biga.Csiga, gratulálok a szigorlathoz, nagyon ügyes vagy!

Édes lehet Saci és Olivér, ahogy rágcsálják a cumit. Mi ha iszunk vizet (nem rendszeres program), akkor kiskanállal tesszük.

Masni, üdv itt nálunk és nagyon-nagyon gratulálok! Hozz majd UH és pocakos képeket (persze ha lesz már pocakod)! Lányok, én úúúúgy szeretnék újra kismama lenni... :oops: :oops:

Súly, ruhák: Kép Én így alakultam. Ahol a fekete pont van, ott voltam 12 hetes, és még simán belefértem az esküvői ruhámba (mondjuk a menyecskébe már nem, de inkább mellnövekedés miatt). És látszódni sem nagyon látszódott semmi: http://picasaweb.google.hu/lh/photo/Yl3mn5G_uJlNFD3SPquSAw?feat=directlink
Én szoknyás vagyok, és a szoknyákba könnyebb tovább beleférni, így kihúztam az egész nyarat két kismama szoknyával a sajátjaim mellett, és egy-két laza fazonú ruhával. Őszi időszak öltözködésében nem vagyok kompetens, mert kinyílt a méhszájam és szobafogságot kaptam.

Tali: már semmit nem merek ígérni, olyan sok találkozóról maradtam le az utolsó pillanatban :? De egyelőre nincs akadály :D
kisbogacs

Kriszti!, én is kismama szeretnék lenni! :D

De tudom, hogy Zsófi és a saját nyugalmam érdekében várnunk kell még legalább decemberig. És az a legkorábbi időpont amikor hajandó vagyok elkezdeni próbálkozni a tesóval.
Nagyon jó ez a grafikon.

Nekem is 1 kismama szoknyám volt, és volt egy aminek gumis dereka van, és simán tudtam hordani.

Kép
Kép
cs_erika

Jó reggelt!

Kriszti! Király ez a grafikon. :)

Akkor talizunk Csajok?
Mi Csörével tuti találkozunk. :lol:
Többiek?

Kép
hanna30

csajok nekem is sikerült!!! Kép

Kép
Kép
cs_erika

Erika, dettó :D Dokim eleve eltiltott a teherbeeséstől januárig, de amúgy is szeretnék még időt adni Ágnesnek trónfosztás előtt. De a kismama-lét akkor is hiányzik :lol:

Elnézegettem fentebb Olivér hason alvós-lábkilógatós képét az imént... Olyan szépek ezek a pillanatok, nem? Mikor ilyen édesen bealszanak, mi meg képesek vagyunk őket hosszan nézegetni, ahelyett hogy gyorsan szaladnánk a dolgunk után... de egyszerűen nem lehet nem csodálni őket, olyan édesek!

A lányom még mindig alszik. Kezd nagyon hiányozni már... :?
kisbogacs

kisbogacs

Erika, grat! Tök jó lett! :D
kisbogacs

Erika! Csoda édes Zsófi! Eszembe jut, milyen picike volt amikor találkoztunk a kórházban. Istenem... akkor Olivér még 3 órája született.

Kriszti! Megzabálom Ágit!

Többiek??? Mindenki alszik?

Kép
hanna30

Jelentem, ma későn keltünk :oops: igaz, hogy én csak pihentem, de Saci végre jól kialudta magát mellettem (csak reggel vettem oda), most édesen játszik.

Masni: én tankiniztem... hízás: cukordiétán voltam a 28-ik héttől, utána 1-2 kiló jött csak rám :wink: a másik kettővel nem volt diéta, úgy sikerült. Minden plusz lement rólam, mármint kilóban, de a hasam még nagy.
Én a főnökömnek június végén mondtam meg, a többieknek július végén. Senki nem vette észre, pedig igencsak kikerekedtem akkorra. Jó bő blúzokat vettem fel. Sajnos kosztümmel ezt nehezebb megoldani, az én munkahelyem nem ennyire kosztümös, csak párszor kellett annyira csiniben megjelenni, a kosztümnadrágom még jó volt akkor (az eléggé csípőfazon).
A 37-ik hétig dolgoztam, utána szabi (az ünnepek alatt), de könnyű volt, mert elintéztem a távmunkát.

Erika: pont olyan hálóing volt rajtam, amikor Mesi született :D

Nagyon aranyos ZSófi és Ági is :D Mennyit változtak :D

Pocakossag: :roll: :oops: de jó is lenne... de nálunk Apus már nem akar :( Én nyárit szeretnék, 1,5 év különbséggel, az őszi projekt lenne :roll: de csak lenne :(

Egy óra múlva megyek fodrászhoz :D "Szép" leszek a talin :D (Ja, hogy akkor minek mostam hajat reggel?!)

Csöre
csöre74

Csöre! :)

Kép
hanna30

Erika: Zsófi csodaszép!

Masni: addig dolgozz, amíg nem fáraszt nagyon. Én a 36.héten hagytam abba. Nem is nagyon hiányzik azóta. A hízás meg genetika. Nem tettem érte semmit, hogy lemenjen. 66 kg-mal mentem szülni, most 55 vagyok, úgy, hogy kajálok rendesen.

Tali: Hanna, holnap mondok biztosat. Még nem tudom, kell-e a kocsi a férjemnek. Megnézem amúgy hány átszállás lenne. (dög nehéz a babakocsi)

Andi: ma csípőkontroll, el ne felejtsd!

Kriszti: behalok a grafikontól! :lol: A matek volt a kedvenced? :lol:

Macskarajongó topictársaim! 2 kép az apróságokról. Az én Lilim "megörvendezte" anyámat 5 kölyökkel.

Kép

Kép

krisz78

Na most már utánanéztem mi is az a tankini. Ciki, de nem tudtam :roll: :D

Krisz, tündériek a cicák! :D
Matek... izé, spec matekos voltam gimiben, de egy év után kidőltem, nem bírtam a strapát. De a kezdő szintben még ma is jó vagyok :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2009.05.26 09:20-kor.
kisbogacs

Krisz: macskaalom :D

Erika: bocsi, az előbb nem reagáltam a csípőkontrollra. Köszi, de sajnos nem avgyunk egyszerű esetek.... naptárral a kezemben kell egyeztetni, hogy ne ütközzön senki programjával. Nem én vagyok ilyen elfoglalt, csak a két nagyot kell majd vkinek rendezni.

Csöre
csöre74

Azt hiszem nekünk is jó a tali de csak ha itthon lesz az autó. Elvileg igen....

Dobok én is képeket:

utolsó pocak kép:
Kép

Szülés előtt egy órával

Kép

fél percesen:
[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments
/1243326293.487.jpg[/img]

egy naposan
Kép

egy hónaposan
Kép

két hónaposan
Kép

három hónaposan
Kép

Négy hónaposan
Kép
katuska79

Tali:
mi sajnos nem tudunk menni, Annával nehézkes lenne a dolog... :cry:

Erika:
Az a másfél órás otthon levős kép nem semmi. :lol:

Fiam öltöztetés után negyed órával barnává színezte a ruháit... :evil: Ahogy vetkőztettem, végig röhögött rajtam...

Aztán Anna náthásan ébredt, azt mondta, a lába is el van dugulva... Produkált egy kakit a bilibe :lol:

Kriszti:
A tankinit én sem tudtam mi fán terem, utánanéztem.. :)

Móni:
Pocakod növekszik már??

Kép
Kép
Kép
mágnes

fél percesen

Kép
katuska79

Mágnes! jó a szövege Annának :lol: :lol: :lol: :lol:
katuska79

Tankini: én is itt tudtam meg, mi az :wink:

Katuska: olyan érdekes, egyre kisimultabb Petra arca :D Nagyon aranyos :D
Lassan már én is összeszedem a sorozatomat :roll:

Csöre
csöre74

Eldugult a lába :lol: :lol: :lol:

Katuska, ez a pocakos kép csodaszép! A lányod pedig tüneményes :)

MÁgi, CSöre, örülök hogy nem vagyok egyedül. :wink:

Nem akarom szembedícsérni magam az ötletért :oops: (Amúgy is Hanna találta ki az albumot), de javaslom mindenki tegye fel a sorozatát a közös albumba. Havonta frissíthetnénk, és bármikor lehetne magunkon/egymáson nosztalgiázni... hm? :roll:
kisbogacs

jó reggelt :!:
Nagyon jók a képek a babákról!Tegnap nm tudom,hogy mi volt a lányommal...Este kaja után,9kor,már aludni szokott mindig, max fél10.De most... :? 11után már beraktam a kiságyba,mert sehogy nem volt jó.Ott se.Kínlódott.De aztán csend lett.fél12kor bealudt.De így is már fél7kor ébredt.Aztán még nekem is vissza kellett feküdnöm,mikor elaludt,mert olyan voltam,mint a dög :roll:
Én meg terhességem után,vagyis most hordom a tankinit...Terhesen meg a tangás bikini ment... :oops: :roll: :P :lol: Más fordítva szokta...De asszem olyat jó sokáig nm veszek fel :oops: :cry: :roll:

Eszter

Kép
eszterem

4 naposan
Kép
1 hónaposan
Kép
2 hónaposan
Kép
3 hónaposan
Kép
4 hónaposan
Kép

Csöre
csöre74

Jaj, de jók ezek a képek! Édes pici babák.

Komolyan, döbbenet, hogy 2009-ben egyesek olyan tudatlanul élnek, mint a középkorban. Olvasom, hogy meghalt egy 1 hónapos csecsemő a mérgező kútvíztől. Fekete "anyukája" ebből főzött neki levest. :shock: :shock: 1 hónaposnak? Azt nyilatkozta, nincs pénzük vezetékes vízre. A romos putrin meg ott a műholdvevő. :evil: Ezekkel az idiótákkal nem lehet semmit tenni????

krisz78

hmmm lehet én is ilyen tankinit veszek....kicsit megzebrásodott a bőröm:( a pocakom nem vészes meg azzal talán tudok mit kezdeni. Most nyomtam le egy harminc perces Réka hasizmot....khmmm majdnem elpusztultam a végére de legalább felfrissültem kicsit.
katuska79

Csöre! az egy hónapos kép az valami király!!!! jelentkezik:)

Krisz! ezen én is ledöbbentem...és a nagypapa mondja is, hogy hát ezen neveltem fel négy gyereket! ...meg is látszik rajtuk ezek szerint...
katuska79

azt hiszem inkább a trikinire szavazok...a tankiniből pont a csíkok virítanak ki....
katuska79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?