A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Andi, Szöszke
köszi. Én is úgy gondolom, hogy rám fér már a pihenés. Ráadásul nekem több mint egy óra az út a munkahelyemig. Apa nem mindig tud bevinni, én meg nem fogom veszélyeztetni sem a saját sem a Lili egészségét azért mert anyós úgy gondolja, hogy az én dolgom eltartani a páromat... Az is rosszul esik, hogy anyóséktól Lili mindössze két réklit kapott, azt is Karácsonyra. Az utolsó zokniig mindent én vettem meg a picurnak...
Azt hittem, hogy több támogatást kapunk tőlük, tekintve, hogy tudom, mennyire jól állnak anyagilag... mi meg uszunk a hitelekben, és azt sem tudom, hogy miből fogunk megélni, ha én már nem tudok dolgozni. A páromra nem igazán számíthatok :(

Kép
emi29

Felsoa!
Sepia officinalis 15ch... marhául nem értek ám hozzá, csak azt tudom, hogy most csodákat tett.
Anyám azt kérdezte, hogy Zsófit is lenyugtatta vagy csak engem? Mondtam, hogy ő inkább a jókedvből kapott, mert ugyanúgy ficánkol... :lol: :lol:

Litu!
Még az sem késő, de azért időben fessenek ki, hogy be tudd rendezni a külső Máté-lakot! :wink: Bár igazából úgyis a végén jön rá az emberre a fészekrakási láz....

én mondtam is itthon, hogy addig csak felületesen takaritgatok, ahol láccik... :lol: mert úgyis eljön az utsó két-három hétben az az időszak, amikor át fogom nyalni a lakást elejétől a végéig, az összes sarkot, mindent! :lol:
Barnusnál is igy voltam, az utsó héten szétkaptam a fürdőszobát, kihúztam a mosógépet onnan és csempesikamikát meg vizkőtlenitést rendeztem, anyám meg sipitozott, hogy nem vagyok normális, azt akarom, hogy beinduljon a szülés???.... hát persze, a 39.héten már nyugodtan! De még egyébként akkoris azt éreztem, hogy nincsen tisztaság, amikor az ilyesmire erőteljesen allergiás mutter is közölte, nincs már mit takaritani a lakásomon, mert mindenki seggen csúszik... :lol: úgyhogy bizti mostis igy lesz... én kivárom azt a naaaagy löketet a szervezetemtől, amikor kapok egy utsó nagy energiabombát és nekiesek a kosznak... :lol:
Lehet, hogy még ki is festetek az utolsó hétvégén Zolival, hogy legyen mit felmosni... :lol: úristen, remélem, nem olvassa a topicot, mert megszökik... :shock:
Vendég

na igen..szép lesz ha akkor kell nekik berendezni a szobát mikor én már megszültem :D :D

én május 6.án szeretnék szülni...de persze tudom hogy ez nem igy müxik :D de Máténak is mondogatom..hogy ne 13 hanem 6 legyen :D

ja megsuntam..szűz vagyok bak asszecedensizéééével na :D
nem tudom ez mit jelent...de azért megsuntam :D
Vendég

Hát nekem semmi vidám nem volt benne.... :roll:
Vendég

kajálás szülés alatt,
csajok, azért én sem úgy gondoltam ám, hogy 6 fogásos zaba szülés közben. csak van, hogy hallani, hogy apuka csokizik, szendvicsezik, a pl. 20 órát vajudó anyuka meg egy falatot sem ehet, ihat. Én csak arra gondoltam, hogy ha nagyon elhuzódik, azért lehet jó lenne 1-2 falat csoki vagy ilyesmi. De talán nem is ez izgat, hanem az, hogy pár kortyot lehessen inni, ne csak szájnedvesítést engedjenek csúnya nézések közepette...
talán kicsit bővebben kellett volna kifejtenem magamat...

gátmasszás,
2 leírásom van róla. kinek küldjem? e-mail címet várok. 36. héttől javasolják a málna teával, homeos bogyókkal egyetemben. a magnéziumot pedig ekkor kell abbahagyni.
nem ígérem, hogy ma küldöm, de legkésőbb csüt-ön...
amúgy nekem nem teljesen egyértelmű a leírás.szóval aki csinált már ilyent és nem szégyenlős leírhatná "magyarul", közérthetően. vagy akik olvassák a márciusi topikot, nem emlékszik valaki közülük, hogy ott ki írta le szemléletesen és nagyon közérthetően a masszirozást? jókat derültem rajta...

szöszke
nem dobsz egy mostani poci fotót? felcsigáztál nagyon.
és emi is átment szégyenlősbe!!!

ööööö, még valamit akartam, de elfelejtettem...
1Bambi

Kép
1bambi

Bambi,
Te mikor is raktál fel utoljára képet???
Nekem egébként küldheted a leírást. Érdekel, bár a szülésznőm azt mondta, hogy az első szülőknél nincs gátvédelem... Ettől függetlenül veszek olajat, állítólag a DM-ben lehet venni 2000 Ft-ért.. :roll:

Kép
emi29

emi,
ez a korosztály annyira ért a tanácsadáshoz. tojd le anyós-pajtást, bár elhiszem, hogy szarul esik az ilyen megjegyzés.
de én még durvábbakat mesélhetnék anyósról, pedig a világ másik felén él és csak telefon kontakt van a fiával. de hogy mennyire nem érdekli őket, hogy jön az unoka...és ami 2 mondatot megjegyez az egész témáról az meg annyira durva...
én már leszxrom. még jó, hogy az én szüleim tök jó fejek és jó a hozzáállásuk.
mi senkitől sem kaptunk semmit és szerintem nem is fogunk. pedig olyan jól esne 1-2 apróság, játék...
1Bambi

Kép
1bambi

emi,
nekem van olyan olajam. neked adom, mert velem most másikat vetetett a szülésznő.
hogyan jutassam el?

Kép
1bambi

emi, tudom hogy hol dolgozol. ha gondolod, csüt. vagy pénteken arra gurulok és rád csörgök, majd beadom, ha meg nem érsz rá, akkor a recepciótokra beadom szívesen.
de ha csak gondolod.

Kép
1bambi

BAmbi
Mi kérnénk a leírást. :D
br101@freemail.hu
Köszönjük előre is!

Emi
Akkor küldöm újra! NEm tom, miért nem ment át.

Horoszkóp
Én tipikus mérleg vagyok nyilas asszcendensel. Remélem Maszatunk bika lesz, ahogy írtok róla, az a szimpibb. Az van a kos előtt, mert most nem is tudom hirtelen :oops: .

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

[quote="emi29"]B írta:emi29ambi,
Te mikor is raktál fel utoljára képet???

Ez engem is érdekelne :lol: :lol: :lol:
Mi holnap megyünk a fotóshoz .. ma már nem állunk neki friss képet csinálni ;) de a napokban mutatok mindenképp ;) ..
Bár én nemrég tettem fel .. másfél hete .. ezt:

http://bp2.blogger.com/_0nHY9lKPxm8/R8D ... h/0101.jpg

Kép
szösszenet

én????
kb. 2 hete, talán.
ilyen volt, ilyen lett összeállításban.
de majd dobok.
de lehet megvárom a fotós remekeit. hátha tud rólam normális fotót csinálni.

Kép
1bambi

Emi!
Jól írta Szösszenet a Tgyás dolgot. Most táppénz, és a szülés napjától tgyás igénylés. Így jársz a legjobban. Azért mert halott valamit anyósod arról, hogy hamarabb is el lehet kezdeni a tgyást, miért az volna neked a jó?!

Egyébként megvettük a fülbevalót tegnap.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

szöszke,
jó a fotó:-)))))) szép gömbölyű aliz-odúja.

Kép
1bambi

[quote="1bambi"][ írta:1bambib]nici, azért a corában nem Love-os, macis hálóinget venni egy kicsit nem szemtelenség? :lol: :lol: :lol: na, jó ez rózsaszín, meg van bocsájtva...

Jelentem már azt is vettem, tettem is fel múltkor róla képet :wink: :lol:

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Bambi - Azért várunk tőled is vmi frissebb fotót :)
Már mindenki szépen gömbölyödik :) Bár nálam Csöppke a nyerő .. őrület, milyen vékony, és mekkora a pocija :)
Alíz-odú egyre nagyobb .. most 1-2 hét alatt megint nagyot nőtt .. meg azért a 15kg plusszom árulkodó :lol: :lol:
Te mikor mész fotóshoz??

Zsuzsa - Nah, örülök, hogy nem mondtam hülyeséget Eminek ..
Annyira kiakasztanak ezek az okoskodó anyósok .. grrrr ... :evil: :evil: Minek olyanba beleszólniuk, amihez lövésük sincs? :roll: :evil:

Kép
szösszenet

Bambi!
Bocsika.... :oops: de tényleg nem voltál egyértelmü, mire gondolsz konkrétan. Mert van, aki valóban enni akar vajúdás alatt... 8)
De most már értem... :oops:
Vendég

szöszke,
nem hiszem el, hogy aliz már legalább 10-15 kg. a képek alapján nem látom, hogy rád is rakodott volna plusz :lol: :lol: :lol: :lol:
na jó, abbahagyom a piszkálást.
de nem lehet, hogy ezért akar a dokid csaszizni (mert ilyen nagy aliz)?
kérdésedre:csüt-ön

Kép
1bambi

Szösz
Anikóhoz mentek holnap fotózni??? Mert az Ő tesóját ismerem, majd szólok pár szót, hátha több kép készül rólatok.. :roll:

Kép

kisscica80

pumpó, nem mindig vagyok egyértelmű. néha gyorsabban jár az agyam, mint ahogy irok.
nem hiszem, hogy nagyon neki tudnék állni kajálni szülés közben, szerintem el leszek foglalva a fájásokkal, stb. de azért 1-2 falat csoki :lol: :lol: :lol:

Kép
1bambi

jó éjt! megyek!
lövelnek felém a szemrehányó pillantások!
kiscica, privi ment. én csüt. de. megyek hozzá....

Kép
1bambi

Bambi,
azt megköszönném, de csak, ha neked tényleg nem kell.
Sajnálom, hogy a te anyósodék is ilyenek.... Engem ez a beszólás most nagyon megviselt. Olyan érzésem van, mintha közveszélyes munkakerülő lennék, amiért jövő héten már nem megyek :(
Ráadásul anyám most úgy kiosztotta a páromat emiatt, pedig kivételesen ő nem tehet semmiről. A párom meg persze kiosztott engem :( :( Szegény Lili, ennek is ő issza meg a levét...

Huh Szöszke! Tényleg, te holnap mész fotóshoz :) De jó! Nagyon kíváncsi vagyok a képekre.
Köszi a TGYÁS infokat. Én is így tudtam...

Kép
emi29

Bambi - Az a vicces, hogy Alíz picike :) kisebb, mint a többi baba ebben az időszakban, úgyhogy nem értem én sem :lol: :lol:
Jövő héten szerdán megyünk UH-ra, akkor okosabbak leszünk :D
Meglepődnék, ha a hajrában sokat hízott volna :lol: :lol:

Kiscica -
Igen, hozzá megyünk, ő volt a legszimpatikusabb :)
A sok-sok szuper fotónak örülnék :)

Emi - Már én is kíváncsi vagyok a fotókra :) de mire kézhez kapjuk őket, az biztos lesz pár nap :)

Kép
szösszenet

Szösz, Bambi
Akkor majd szólok neki. :D
Én majd akkor akarok képeket, ha már Maszat megjött. Elvileg csinál babó képeket is :D .

Kép

kisscica80

Szössz, pedig most kezdi majd felszedni a zsirpárnákat! Azaz hurkásodik... :lol:

Emi, ne hagyd magad, anyósodnak nincs igaza! És a párod miért téged cs..sz le? Vagy csak azért, hogy anyud meg őt? :roll:
Vendég

Lánykák!

Én lassan lelépek, de hagyok itt Nektek egy kis mulatnivalót!

http://www.videogizmo.hu/index.php?vcmd ... object=998

Nagyon aranyos! :lol: :lol:

Kép

kisscica80

Sziasztok!

szösszenet, jaj köszi a pocakbókót :lol: De azért nem vagyok olyan vékony, már +10-et ütök :oops: :)
A holnapi pocakfotózás biztos szuper lesz ;) Én is keresem még a megfelelőt hogy hova menjünk, lehet hogy nálunk is ő lesz a befutó.

mamacka, jó hogy előkerültél :) Szirka blogja tényleg klassz, már nagyon régóta olvasom.

Emi, anyós :roll: :shock: Én így is csak ámulok hogy idáig dolgoztál!

kaja téma: én sem kívántam enni... hajnal 3-tól voltam a szülőszbán 10- fél 11-ig, eszembe sem jutott. És inni sem ihattam, az picit hiányzott.

nicci, hű, nesemmi mekora már a bébi! :shock: Deizgi, vajon ki lesz az első? :) klarka, mezsó is már nagyon a végén van :)

Kamilla, édes az UH kép.
Na most csak enni fért bele :D

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Bambi,
nekem is küldd el lszi: andrea@different.hu címre

Szöszi,
minden jót neked a holnapi fotózáshoz.

Lituka,
Nálunk is hasonló a helyzet, nagyjából minden megvan, de java részt dobozokban. De talán majd hétvégén alakítunk vmit.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Sziasztok!
Eddig olvasva követem az eseményeket, de most végre van egy kis időm, meg le tudtam nyúlni apa elöl a gépet ( de csak azért mert játszik az xbox-on), úgyhogy végre tudok egy kicsit írni.
Olvastam, hogyvavvak még rajtam kívül III. kerületi kismamák. Valaki esetleg nem készül a Margit korházba? Én most mindent megteszek, hogy ott tudjak szülni. Bár nállam egy kicsit bonyolult a helyzet, mert a doki akihez járok a terhes gondozást végig csinálja, de már nem szül. A fiánál kéne szülnöm, akit holnap látok először, de Ő meg a Péterfibe van. Elmentünk megnézni a mult héten a korházat, és sikítófrászt kaptam tőlle, közöltem a mal, hogy én itt nem vagyok hajlandó szűlni.
Először is: Vannak fizrtős szobák ( az 1 ágyas 7000.-; a 2 ágyas 5000.-ért) tök korrekt a szoba, saját wc, fürdő, tv, mikro, hűtő).
Ezzel csak az a baj, hogy ha jön egy front, és beindul a szülés, egyáltlán nem biztos, hogy kaphatok ilyen szobát, mert ha teli vannak addig kiraknak sima szobába, vagy állítólag arra is volt példa, hogy a nőgyógyászatra is raktak kismamát, azzal meg az a baj, hogy ott nem kaphatják meg a babát.
De azért még megnéztük a "sima" szobát is, ahol többen lennénk, ha jól emlékszem 5-en, és pechemre elkéreckedtem a wc-re, na ekkor borult ki a bili, mert a wc-n kilincs nélküli harmónika ajtó volt, és romantikus félhomály ( a bugyimat sem láttam), ja és a folyosó legvégén volt.
Ha valakinek mások voltak a tapasztalatai, akkor bocs, lehet hogy nem voltam valami jó passzba.
Még csak annyit, aztán befejezem, hogy a jövő héten még be kell adagolnom a dokimnak, hogy nem a kisfiánál fogok szülni, mert ugye én ragaszkodom a margit k.-hoz, azt meg ugye kétlem hogy a fia oda jönne ( jöhetne) levezetni a szülést.
Holnap drukkojatok, kíváncsi vagyok mekkora lett a Marci 3 hét alatt 27 hetesen volt 1490gr. Most valyon mekkora lehet?
Eldugultam, bocsi, ha egy kicsit hosszúra sikerűltem.
Vendég

Fúúúú! Most olvasta végig, te ó ég! Mennyi félre ütés!
Bocsi!
Vendég

Bár most már nem sokan vagyunk itt, de azért felteszem a kérdést, hátha vki....
Szal visszereim eddigis voltak, veszett randák, nem seprüvénák, meg ilyenek, hanem keményen vastag kidagadó erek! A doki mondta a múlt héten, hogy nem ártana megmutatni egy érsebésznek, mert ez a normális terhesség alatti visszeresedést kissé felülmúlja!
Ki az aki volt már érsebésznél??? Emlékszem, hogy irtátok, de hogy ki... :roll: :oops: annyian vagyunk... :oops:
Beutaló gondolom kell, de a háziorvostól kell kérni? Vagy a nőgyógyi ad (de akkor miért nem adott) ?
Nem szoktam nézelődni a lábaimon, de most fürcsi közben (biztosan a melegviz jobban kihozta) őrületesen kidagadtak! És kezdek parázni tőle! Jókor mi? Nemtom, miért nem az elején másztam el énis sebészetre ezzel.... :roll:
Most már mindegy... de még nem késő!
Úgyhogy lécci-lécci-lécci aki tud fix infót, irjon!!!!
Vendég

Jezsek!
Én a Péterffyben szültem Barnit. Azt aláirom, hogy a fürdő-wc katasztrófális, vagyis inkább a wc! A fürdő még egész jó volt (5éve).
Hát természetesen énis a legtávolabbi szobát kaptam ezektől, 5 ágyast. Másnap át is mentem a fizetősbe, 2 ágyasba. Az télleg nagyon korrekt volt. Igy én meg voltam elégedve.
Mindenesetre mellettük kell szólnom, hogy a szüléshez való hozzáállásuk nagyon pozitiv, tehát a szülésznők toppon vannak nagyon! Gátvédelem, vajúdáskönnyitő eszközök, masszirozás, stb.... A csecsemősökkel is nagyon meg voltam elégedve, segitőkészek voltak. Az osztályos nővérek is. Az én dokim Rácz Tibor volt, ő egy tuti doki, tehát vele sem volt gondom, sőt!
De azt megértem, hogy a látvány elvette a kedved tőle!

Nem tudom, hogy állsz a szülés utáni látogatással, de a Margitban nem lehet bemenni az osztályra, a kismamának kell kimennie babával a látogatókhoz. Csak tájékoztatásképpen... barátnőm ott szült és ezért nem mentem be, mert nem tudott volna kijönni hozzánk (2 napot vajúdott mire megszült). De van, aki nem is akar látogatókat... nem tudom, te melyik táborhoz tartozol... :wink:
Vendég

Pumpóka! Szerencséd van, épp olvastam... :D

Nekem vannak extrán ocsmány visszereim, és engem küldött el a dokim 3 hete az érgondozóba.
Terhesség alatt nem lehet műteni, majd utána, addig is fásli, kompressziós harisnya, nekem baromira kényelmetlen, krém és ha fájna (szerencsére nem fáj) gyógyszer. És csak fásliban szülhetek (csini leszek! :roll: )

KépKép

KépKép
gabcika

Katavirág, én is az Istvánban szülök, dr.Lengyel Máriánál.Te mikorra is vagy kiírva?hátha együtt leszünk :D
Mamacka, Te ugye az első babádat is az Istvánban szülted? Mert van két dolog, amin filózok, hátha Te tudsz rá mondani valamit.Azt mondják ugye, hogy nem kötelező sem a borotválás, sem a beöntés.....de ha akarom, kérhetem???lehet, hogy furcsállják majd, de ahogy olvastam, a borotválást szinte mindegyikőtök ugyanúgy gondolja, ahogy én.A beöntést meg csak azért, mert józan paraszti ésszel végiggondolva, ha nem kapok, akkor bármikor előfordulhat, hogy........vagy nem törvényszerű?
Kamilla, aranyos, amit írtál a férjedről, az enyém is ezt csinálja.)pedig amúgy alszik, mint a mormota.Sőt, már most azon izgul,hogy ha beindul a szülés, és csúcsforgalom lesz, nehoigy későn érjünk be Szentendréről a kórházba.(Nagyvárad tér)
Xsara, visszér problémám sajna nekem is előjött kb.2 hete, szintén a térdemnél látszik, illetve lila, és dagad.meg persze fáj....Neked nem írtak föl rá gyógyszert?én most szedek venorutont.plusz lehet rá kapni vény nélkül vadgesztenye krémet a gyógyszertárban, nekem azt ajánlották még hozzá.....de nekem legtöbbet a pihentetés használ.babavárás előtt semmi problémám nem volt vele, kíváncsi vagyok, utána elmúlik-e.

Jó pihenést mára mindenkinek,

T

KépKépKépKép
moti

Pumpóka!Én írtam múltkor,hogy nekem a harmadik szülés után műtötték a lábam visszérrel. Sajnos most előjött megint. Ajánlatos kompressziós harisnyát hordani, ami kismamáknak van, és Plerudin Forte kenőccsel kenni. Az érsebészt hívd fel telefonon és kérdezd meg, kell beutaló. Budaörsön pl. nem kell, csak előre kell időpontot kérni.

Emi!A zöld ruha az apukáknak a szüléskor, mindegyik kórházban kötelező?
emma2008

[quote="moti"]M írta:motiert van két dolog, amin filózok, hátha Te tudsz rá mondani valamit.Azt mondják ugye, hogy nem kötelező sem a borotválás, sem a beöntés.....de ha akarom, kérhetem???lehet, hogy furcsállják majd, de ahogy olvastam, a borotválást szinte mindegyikőtök ugyanúgy gondolja, ahogy én.A beöntést meg csak azért, mert józan paraszti ésszel végiggondolva, ha nem kapok, akkor bármikor előfordulhat, hogy........vagy nem törvényszerű?
[

Én sem szülnék beöntés nélkül. :roll: A baba kifelé jövet mindent maga előtt tol... ha nincs beöntés, akkor az előző nap elfogyasztott ebédbe-vacsorába érkezik meg... ugye nem kell részletezni. :D

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="emma2008"][ írta:emma2008b]Emi!A zöld ruha az apukáknak a szüléskor, mindegyik kórházban kötelező?

Nálunk kapott a zuram zőőd ruhát, de nem kellett megvenni előre. :shock:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="csöppke"] írta:csöppke
[quote="moti"]M írta:motiert van két dolog, amin filózok, hátha Te tudsz rá mondani valamit.Azt mondják ugye, hogy nem kötelező sem a borotválás, sem a beöntés.....de ha akarom, kérhetem???lehet, hogy furcsállják majd, de ahogy olvastam, a borotválást szinte mindegyikőtök ugyanúgy gondolja, ahogy én.A beöntést meg csak azért, mert józan paraszti ésszel végiggondolva, ha nem kapok, akkor bármikor előfordulhat, hogy........vagy nem törvényszerű?
[

Én sem szülnék beöntés nélkül. :roll: A baba kifelé jövet mindent maga előtt tol... ha nincs beöntés, akkor az előző nap elfogyasztott ebédbe-vacsorába érkezik meg... ugye nem kell részletezni. :D

Csatlakozom!

Nekem nem volt kellemetlen a beöntés, és hiába kaptam még így is becsúszott egy kis bibi.... :roll: :roll: :roll:

KépKép

KépKép
gabcika

Pumpóka!
Az az igazság, hogy még én sem tudom melyik táborba tartozom, azaz mind a kettőnek meg van az előnye és a hétránya is. Azt én is nehezen viselném, ha a párom, vagy anyu nem tudna bejönni hozzám és a babához, de sajnos láttam rossz példát a a másik variációra is, mint a kolleganőm nővérénél a kismamán és a babán kívül egyszerre 10 ember volt bent. Ezt azért nem tartom teljesen normálisnak. Most abban bízom, hogy hátha most ujra éledt a margit, és változott egy kicsit a hozzáállás.
Vendég

Sziasztok!
csöppke, tényleg nagyon csinos vagy, gratulálok a pocakhoz!
Katavirág, nem cseréltem volna veled, biztos jól megijedhettél...Én is mindig attól tartok, hogy nem lesz egyértelmű vmajd a magzatvíz folyás, nyákdugó távozás..
Mezsó, sajnálom hogy ilyen ramaty állapotban vagy, és a ctg is így telt, ezek ellenére sütött a pozitívum az írásodból!!Annyira megható, hogy ezek ellenére így értékelted a ctg-t, a baba szívhangját én sem nagyon hallottam még (nekem sem nézi a védőnő
:cry: és már nagyon várom a hétfőt, hogy én is megtapasztaljam!!Még nagyobb kedvet csináltál, ráadásul kíváncsi leszek én is, hogy lesz-e josló fájás, mert érdekes, amit írtál, hogy csak annyit éreztél belőle, hogy keményedik a hasad!Ugyanis nekem is egyre sürűbb és durvább, néha már attól tartok, hogy a magzatburkot is megrepeszti...Jobbulást Neked, remélem csütörtökre már jobban leszel!!!
Nicci, sajnálom a vesédet.. :cry: Engem is megijesztettek a katéterrel és szedtem is rá semmicilint, hogy elkerüljem..Mostmár csak kitartasz, nincs sok hátra!!
Kamilla, nagyon cukik a képek, én már olyan régen láttam ilyet :cry:
Mamacka, üdv újra köztünk, örülök,hogy minden rendben van!!Férjed munkahelye?Megszokta már? Ja, és végül nem vállaltad el az oviban a festést, ugye?
Pumpóka, épp akartalak kérdezni a hangulatjavítóról, de szerencsére a válasz önmagáért beszél!! :P
Emi, a TGYÁS-ról akkor már írtak, hát az anyósod...Ne idegeskedj, a párodnak meg mondd meg, hogy igaza van anyukádnak..Persze tudom ő nem tehet róla.
Szibi, örülök, hogy minden rendben van veletek!!
Kerekes, jó hír, hogy befordult a babád, talán már nem fordul vissza...egyre kevesebb rá az esély!
Jezsek, ezt nem gondoltam volna a Péterfyről.. Szorítunk a holnapi uh-hoz!

Pumpóka, most olvasom a kérdésed, nekem mintha Gabcika rémlene...Remélem nem mondok hülyeséget, de azthiszem neki volt/van ilyen problémája (sajna)

Timi

Kép
tim27

Sziasztok!

Kb. 1 hét és 30 oldal lemaradásom van...sztem ezt nem tudom ledolgozni :oops: , még úgy sem, hogy tegnap óta nem dolgozok :wink: :lol:

Nagyjából azért olvasgattam ma, és azt pl. egyből kiszúrtam, hogy Szösszenet hashajtónak titulálta a gyümilevesemet :evil: :lol: Bár megvallom vasárnap én is reménykedtem ilyen jellegű hatásában, nekem nem segített. Pedig előtte kb. 1/2 órával ettem tejszínes hagymalevest, utána közvetlenül pedig ittam aszaltszilva levet. Hatás-semmi :?

Emi!

Anyósod butaságokat beszél a Tgyás-sal kapcsolatban /is/! Úgy van, ahogy a csajok leírták! Szülésig maradj táppénzen, szülés napjától induljon a Tgyás, hiszen az mindenképpen csak 168 napra jár, majd követi az a nyavajás max. 96600-as Gyed!
Az meg, hogy még mindig elvárná, hogy dolgozz :twisted: :evil: :twisted: egyenesen felháborító! Én tuti neki ugrottam volna :roll:

Csajok!

Az a gátmasszázs dolog engem is érdekelne, nálunk is Apa csinálja majd :oops: :P ! Bambi! Elküldenéd nekem is a leírást? Uramnak át kell tanulmányoznia elméletben mielőtt elkezdi a gyakorlatot :wink: .

Cím: benettkukaccitromail.hu Köszi!

Na, és ami még megmaradt a kb. 30 oldalból amit gyorsolvasással néztem át:

Nagyon szép babaszobákat láttam! A mi kupiszobánk még mindig aktuális, pláne mert a Zuram most festi a falat. DE ha a festés kész, akkor gőzerővel tudunk majd rendezkedni :wink: Azt már nagyon várom!

Szép /és általában nagy/ gömbölyű pocakokat is láttam! (erről jut eszembe. nem is emlékszem mikor fotóztuk az enyémet utoljára :roll: :oops: ) Bár most én úgy érzem, nem nő olyan gyors ütemben mint eddig :roll: vagy csak már megszoktam? Viszont csíkom egyetlen sincs, pedig én elég trehány vagyok haskenegetés terén (is) :oops: :lol: Tuti, hogy ez inkább a genetika, mint a masszírozás érdeme!

Sajnálom, hogy néhányan depisek vagytok :( Örülök, hogy vannak kicsattanó jókedvűek is :P én sztem a köztes állapotban vagyok általában, amit néha felvált a határtalan jókedv :) Szóval összességében nem panaszkodom, pláne mert az én terhességem (szerencsére többetekhez hasonlóan) még mindig elég problémamentes. Jó lenne, ha így maradna ez a végéig, dehát erre nincs garancia... :?

Pénteken megvásároltuk a kórházi cuccok kb 80%-át ... hát, lehet hogy én vagyok nagyon béna, de kb. 16-18000-et költöttünk, és még nincs is meg minden :shock: . Nálatok is ennyi lett a vége :roll: ? Vagy én nem csináltam jól valamit? (ebben term. a csinibugyik, pizsik, hálóingek... nincsenek benne)

Régebben írtatok valami olyan aranyér elleni kenőcsről, ami nagyon jó :roll: ...megírná valaki a nevét? Gondoltam azt is viszek be magammal a kórházba, állítólag nagy valószínűséggel szükség lesz rá :shock:

Ja, és azt a Tena "hálót" hol lehet kapni? Gyógyszertárban? (nekem van 2, de azt egyik barinőmtől kaptam, gondoltam veszek még hozzá párat) Amúgy én már kipróbáltam a háló+Tena super betét kombinációt...Uram röhögőgörcsöt kapott, de nem csak a látványtól, hanem attól is milyen bénán oldottam meg! Mondta, gyakoroljam és dolgozzak ki valami más taktikát, mert ha majd fájok és még ugye vé..ek is, nem lesz ennyi erőm és időm szöszmötölni ezzel...és tudom, hogy igaza van :!:

Valamit még biztos akartam, de elfelejtettem :roll: Na, mindegy úgy is mennem kell lefeküdni, mert holnap állítólag jön az Anyukám (vidékről) és kicsit korábban kell kelnem, hogy összekapjam a lakást :oops:

Pihentető jó éjszakát minden babának és mamának!

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Sziasztok!

Hát, végigolvastam a hozzászólásaitokat...huhh

katavirág: Én az Istvánban szülök, orvosom Dr. Lázár Gábor. Ha jól tudom, akkor mamacka és nono26 is az Istvánban szül, igaz?

A Felicitas-csomagról csak tőletek hallottam, majd felhívom a védőnőt, én semmilyen kupont nem kaptam. Ja, atizka köszi az erre vonatkozó linket!

A védőnő nekem nem csinált szívhangot, amitől tartok, az az hogy kevés vizelet-vizsgálatom volt, pedig a veséimmel korábban problémáim adódtak...

A lepényérettségről még nem beszéltünk a dokimmal, majd rákérdezek jövő héten.

Az Istvánban nem borotválnak, de tegnapelőtt beszéltem egy már megszült kismamával, és neki pár helyen belementek a borotvával...barátnőm, aki ott dolgozik, mondta, hogy szeretik, ha a kismamák otthon elintézik. Irigylem azokat, akik bírják az utolsó időben a gyantázást! (1bambi)

Nekünk a dokink szervezett ún. klubot a magánrendelésén, ahová védőnőt, szülésznőt, gyerekágyas nővért hívott meg a kórházból, ők mindent elmondtak nekünk a szülésről, és válaszoltak a kérdéseinkre. Kaptunk egy listát, hogy mit kell bevinnünk a kórházba, szóval nagyon hasznos dolog volt! Az IStvánban a gátvédelemre nagyon törekednek, persze elsősorban nem rajtuk múlik a dolog...

Irigylem azokat, akik kicsattannak az erőtől és fittek, én eléggé le vagyok hangolva, bár hála Istennek a dagadás lejjebb ment a bokámon.

moti köszi a tippet ,az aszalt sárgabarackot kipróbálom vizesedésre!

Mindenkinek minden jót, a betegek gyógyuljanak meg, vigyázzatok magatokra és a pocaklakókra!
üdv
borakata
Vendég

Ja, bocsi!

Elfelejtettem megköszönni! Akiket kihagytam, elnézést!
Ágnes27, köszi, hogy szóltál a Felicitas-csomaggal kapcsolatban és említetted a phothall-t Dabason!

Még egyszer üdv Nektek!

borakata
Vendég

Benettke!A Tena hálós bugyit gyógyszertárban lehet kapni.
emma2008

Emma!
Én már kérdeztem a Jánososban a rucit apának a lányoktól, azt mondták, nem kell, csak egy papucs.

Felhivom akkor a területi érsebészetet és megkérdezem.
Van ám harisnyám, de kérdezzétek meg, hogy mi a francnak vettem meg már a 4.hónapban, amikor még egyszer nem húztam fel. Gyógyászati segédeszközbóóótban vettem, majdnem 3ezerért. Vagyis ez harisnyanadrág. De nekem olyan is kell, mert az egyik adag visszerem a térdem alatt van oldalt a másik pedig a combom legfelső részén, féltenyérnyi helyen... igazán csábitó látvány!!!
Köszönöm az infókat mindenkinek!

Beöntés: én kértem. nem lett volna kötelező, de kértem. Inkább előtte jöjjön ki, ami bent van, mint akkor. Ahogy Csöppke irta, a baba is tolja maga előtt, meg pusztán a nyomástól is jöhet... tehát érdemes kérni, ha nem kötelező! Semmi rossz nincsen benne, a tévhitekkel és rémhirekkel ellentétben! :wink: A lényeg, hogy a wc-ig tudd tartani... :lol: én Barnusnál úgy futottam, mint akit kergetnek, anyám meg úgy röhögött rajtam... a kis gonosz hoki-poki... :lol: épphogy elértem... de őszintén, sokkal nyugodtabban nyomtam kifelé a törpét!! :lol: :wink:
Én mostis kérni fogok, ha maguktól nem adnak!

Jajj, megjött az uram! Ilyen még nem volt, hogy én gépezek és ő itthon van! Megyek is... 8)
Vendég

Csöppke, Gabcika,, nagyon köszi a választ!!!Ezek szerint jól gondoltam, amit gondoltam. :D mindenképpen fogok kérni beöntést....egyébként sem félek tőle, valszleg akkor ott nem is fogom kellemetlennek érezni.azt viszont már sokkal inkább annak érezném, ha a férjem előtt bekakilnék.)ráadásul rá a babára, akit terveink szerint pont ő fog majd megfürdetni. :D
a borotválást én is itthon tervezm intézni, bár még nem tudom, tükörrel hogy fog menni, tegnap még ment anélkül.....csak lihegtem utána, mint a kutya... :D a hajlongás nem az igazi.
Benettke, az aranyér krém neve Hemorid!Valóságos csodaszer....én nagyon szeretem.de szülés után lehet ott azt a területet bármivel is kenegetni?
És lehet használni pl.intim mosakodót?vagy csak tiszta vizet?

KépKépKépKép
moti

Úgylátszik lassú voltam, amíg írtam a hsz-t, már lemaradtam mint a borravaló...(de legalább nem írtam hülyeséget, jól emlékeztem Gabcikára)

Ja, és bocs azoktól akiknek nem reagáltam, lassan ez már felér egy mission impossible-al!
Ma én is szülésfelkészítőn voltam, érdekes volt. Előtte pedig a baross utcai fakopáncs-ba vettem egy vidám, 5 ágú gyerekfogast, amit a falra lehet fúrni. Jó hosszú, fából van és kék-zöld-sárga színű (pont, mint a szoba) és csak 1990,-ft volt. Jó kis fából készült játékok, gy.szoba kiegészítők voltak elfogadható áron.Ajánlom figyelmetekbe.

A borotva/beöntés témához: nálunk a párom fogja "végezni" a nagy beavatkozást, van a gépi borotvája végén szakállvágó, azzal egy pillanat alatt lejön minden úgy, hogy nem is érzem! Beöntést pedig én is a felsorolt okokból kérni fogok, pedig nálunk sem kötelező. Nem akarok még azon is görcsölni..

Kép
tim27

Kép Na nilyen? Kép 2008. 02.27 nálam így néz ki a +15kg!
Vendég

Emma,
Nem mindenhol kötelező. A délpestiben is ezen a héten vezették be. Viszont már most nem engednek be kispapát a kórházi ruha nélkül, amivel nem is lenne probléma, ha lehetne kapni a gyógyszertárban....

Benettke,
köszi az infot neked is.
Hálós bugyit én is a gyógyszertárban vettem. Két db van egy csomagban...

Ja, ma vettem én is betétet. A csaj a gyógyszertárban először egy olyan csomagot akart adni, amiben szó szerint pelenkaméretű betét lehetett. A csomag is kb akkora volt mint a pelenkás zacskók. Amikor látta, hogy mennyire megijjedtem mondta, hogy van kicsit kisebb is, úgyhogy végül azt (Tena Extra) vettem meg.

Kép
emi29

Akik "egyedül" vállalkoznak a borotválkozásra, íme egy történet: (Tudom, nem mindenki olyan béna mint én) :oops: leírom, hogy jártam (vmkor pár hónapja):
Szóval, zuhanyozás közben, kézi borotvával a kezemben végeztem a műveletet nagyjából találomra (akkor már nagy volt a pocak) mondván, hogy máskor is ment a dolog...A férjem még kérdezte is, hogy segítsen-e..."Nem, nem, igaz, hogy leszakad a hátam és a derekam, de megoldom" volt a válasz.
Szóval, mikor letettem a "lantot" vettem észre, hogy véres a kád, és vele együtt a combom is...Én úgy megijedtem!! - na nem azért, hogy megvágtam magam, hanem azért mert mindjárt arra gondoltam, hogy "belülről" jön a vér, és itt a világvége -. Kiabáltam a férjemnek, jól megijesztettem őt is..
Persze kiderült (hosszas vizsgálódás után) hogy felszíni vágás történt csak, de abszolút nem éreztem. HÁt, szidtam magam rendesen, mikor már lehiggadtam a kezdeti sokk után...
Persze hangsúlyozom, hogy nem mindenki ilyen béna, mint én, de azért óvatosan lányok!!

Kép
tim27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?