A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

hendegabi:lili ottalszik,semmi gond,lotti szuper,5460-gr,szopik,nekem is kevesebb a tejem,éjjel fejek 120-at,és nappal kétszer azzal pótolok.most is elaludt,én is ledőlök,mert kitakarítottam már,és megfőztem.3-ig csak alszunk-eszünk,aztán indulunk a liliért.

nincs nagybetűm,mert fáradt vagyok :roll:
Vendég

Sziasztok

Lilisgabi: akkor szuper!
Tejcit meg csak szaporítsd!
Megy a 3 liter?

Gabi1: én is imént olvastam el a cikket.
Már előre félek, milyen kavarások lesznek a bevalléáskor! :x
Főleg, a férjem munkahelyén kezelik nagyon hülyén ezeket a dolgokat. Holland-német házaspár a főnökei.
(pl: 5 nap apaszabit nem hajlandó elszámolni, avval a kifogással, hogy nonprofit szervezet. Mondom: de attól még munkáltató... de belekötöttek. Apa aztán azt mondta, hagyjuk a francba, vegye csak le a sima szabiból, mert közben meg egy csomó mindent kapunk tőlük, amikor épp olyanjuk van, meg a céges kocsit is megengedték, hogy saját célra használjuk néha.)

Bond: jó, hogy be tudtad másolni Kellő hsz-ét. Sajnálom, hogy kitörölte, szerintem ez olyan, mintha nem merné vállalni a véleményét. Aki meg erre jár, azt hiheti, hogy mi csak bántjuk szegényt....
Különben engem az egészben az bántott a legjobban, mikor ezt írta

tudom a szemetekbe most teljes mértékben én vagyok a gonosz rossz ember.de a szivetek mit súg?????????? jó nem kell válaszolni mert egyikötök se tenné meg mert akkor "kiutálnák" innen.
de priviben már kaptam egy választ közületek egy embertől,hogy van igazság abban amit irtam. nevet nem irok és nem is fogok

ez több dolog miatt is zavar:
Egy részről a véleményéért még senkit nem utáltunk ki innen. Viki23 esetében se mi utáltuk ki, hanem egyedülmaradt a véleményével, és elment máshova, kígyót-békát kiabált ránk, és ott sajnáltatta magát.
Senki nem mondta Kellőre, hogy gonosz, csak mi, akik többször "beszéltünk" már veled, meg kell, hogy cáfoljuk a mondanivalóját, hiszen másképp látjuk a dolgokat veled kapcsolatban
sőt, talán még kedvelünk is

de leginkább az utolsó mondata zavar, amiről azt gondolom, hogy légből kapott. Ráadásul nem elég, hogy ellened akart hangolni minket, mikor az nem jött be, akkor más módon uszít.

És bár én azt gondolom, nagyon finom hangnemben reagáltam az első hsz-ére, de egyáltalán nem csodálkozom, hogy kapott hideget-meleget.

Téma ezennel lezárva.

Rólunk:
Reggel szokásos nyüglődéssel odaértünk az oviba.
Egészségház nyitva volt, védőnéni kint kalimpált az ajtóban.
Virág előtte aludt el éppen, felpislantott, erre védőnéni: jaj, ha fenn vagy, megmérlek!!! :x
Vica 5,31 kg.
De....
visszafele a boltig (kb félút) nézelődött, halkan sírdogált.
boltban már üvöltött, így ki kellett vennem a babakocsiból.
szerencsére megnyugodott annyira, hogy néhány dB-t voisszavett a hangerőből, így mentünk hazáig...
enni se tudtam szinte: uccu szoptatni. szopi után elaludt, reggeli tejeskávészerűségem 10.40-kor hidegen lecsúszott: félálomban lévő gyerek vállamról babakocsiba letesz, uzsgyi wc-re.
mire kijöttem, elaludt, 13-ig egyhuzamban aludt.
addig megfőztem, beraktam a mosást, ebédeltem, elmosogattam.
Most meg rajtam fekszik, mert ahogy felsírt felvettem, közben a szomszéd kiabált, hogy most jön a kenyeres (én marha meg tegnap vártam :oops: ), és ahogy kimentünk, elaludt a vállamon.
szerintem ha felébred, megesz engem is, olyan éhes lesz (de csakazért se ébresztem fel)

Még egy dolog: sikerült kiváltani a szopi melletti fogamzásgátlót (6670 ft/3havi :shock: ) AZALIA nevű.
gondom az, hogy a papírja szerint a mensi első napján kell kezdeni a szedést. De ha az nincs???? :shock:
most ezért hívjam fel a dokit? ráadásul lehet, hogy el is mondta, csak én nem figyeltem...

Kép
Kép]
hendegabi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:15-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:15-kor.

KépKép

KépKép
boo

Bond!
Ilyenekre gondoltál?
♥♥ ♣♣ ○○ ••

Köszi,h bemásoltad Kellő levelét.Kiszakadt volna az oldalam a kíváncsiságtól. Nem ragálom le,mindent megtettetek helyettem.
Vendég

gabi1! :)

"tabati a családi pótlék miatt van, mert szeptember 1-től adó köteles az is. azaz 50-50%-ban kell a férjed és te adó bevallásodnál feltüntetni."
Ugyanez nálunk így nézett ki: "Hoztam egy ilyet bentről. Adóváltozásákról van benne szó, de nem értem, nem is olvastam végig. Nézd meg te."
:roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

hendegabi! :)

" Sajnálom, hogy kitörölte, szerintem ez olyan, mintha nem merné vállalni a véleményét."
Valóban jobb lett volna, ha nem törli ki, de végülis bocsánatot kért (hogy ez mennyire volt őszinte, az más kérdés... :roll: :roll: :roll: )
"priviben már kaptam egy választ közületek egy embertől,hogy van igazság abban amit irtam. nevet nem irok és nem is fogok "
Akár blöff volt, akár nem, részemről állok mindenki elé akár priviben, akár nyilvánosan írta. (Ha tényleg igaz volt, akkor viszont legalább nem lett "áruló")

"sőt, talán még kedvelünk is "
Hol a szmájli!???? :evil: :evil: :evil: :evil: :lol: :lol: :lol:

Mit csinál a kenyeres? :o Úgy értem, hogy gondolom , hogy nem lovat patkol :lol: :lol: :lol: , de csak árulja vagy ő is készíti és frissen, finom melegen hozza?

Nyugodtan hívd fel a dokit, no para, yes pills. :wink:

boo! :)

"unokám szarul neveli a dédunokámat, mert már a 2 éves szülatésnapjára helikopter leszállópályát vett neki"
:mrgreen:

"zsiráf-indulóra."
Az miyen? Pattogós ütemű és az a szövege, hogy: húzzál bele jóanyám!"? :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"amióta hazajöttünk a kórházból, ma volt időm kipakolni a táskámat "
Ha vártál volna még pár hónapot, akkor megtette volna helyetted. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Így már értem a tápit, csak nem értem. :?

És végül, de nem utolsó sorban:
EZENNEL FELRUHÁZLAK TÉGED AZ OSTORNYELVŰ ISTENNŐ CÍMMEL! 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

conversano! :)

Igenigenigenigen. :?:

Mienk nap.
Elmentünk a kontrollra. Először megröntgenezték Manó kezét, majd utána diszkréten lecseszett a főorvos asszony, hogy játszott-e a kezével, mert eltörött a gipsz és ezért elmozdult az egyik csont.
(Nagyon szigorú, de összességében nagyon szimpatikus doki, szívesen találkoznék több ilyennel)
Természetesen nem játszott, hogy is tudott volna, csak az ujjait használta. Viszont alighanem nem tett túl jót, hogy 2-3 alkalommal elesett :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: , mert mindig megy, mint a rugós egér. :roll: Egyfolytában a seggében vagyok, vigyázok rá, magyarázom neki, hogy most jobban kéne vigyáznia a kezére, három percenként igazítom a kötést a vállán, mert mindig kijön, fürdetésnél sem éri víz a gipszet. De én nem lehetek az ő helyében, ennél többet -szerintem- nem tudok tenni. :( :( :( Ha valakinek van valami ötlete, akkor jöhet. :idea: :!:
A lényeg a lényeg, hogy új, körkörös gipszet kapott - eddig olyan volt, hogy alulról és felülről volt begipszelve - és jövő héten kedden irány vissza röntgenre. Ez az elmozdulás még belefér, de több nem nagyon. :roll:
4 hetet mondanak. Egyelőre marha hosszúnak tűnik, ekkor odafigyelés mellett úgy, hogy kissé tehetetlennek érzem magam. :roll: Most is sírt, de már nem annyira. A kedvenc elfoglaltságtól azért mindenesetre még odébb vagyunk...

Kép
Kép
200907?

Ejnye, a sok nyavalygásban meg elfelejtettem írni: Apa kedd óta itthon van 2 hétig! :D :shock: :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

Boo!

Ígyígyígy :wink: .

Háttemegmilyenanyavagy, hogy ilyen hoszan írogálol, he? :twisted:
Azért meg, hogy időnként sírni hagyod a gyereket, vonujjá hátra a fészerhez és vágjad lefelé a bal karodat!!!! :twisted: :lol:

Amúgy annyi nálam is belefér, hogy az aktuális teendőmet befejezem. Jó, ez nem egy komplett vacsi legyártása, de mondjuk a teregetést/kajálást/hozzászólást ( :twisted: ) be szoktam fejezni, addig meg kiabálni szokatm neki, hogy "jövök életem, jövök, itt van anya, nincsen semmi baj...." és erre van hogy el is hallgat :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

" teregetést/kajálást/hozzászólást ( ) be szoktam fejezni, addig meg kiabálni szokatm neki, hogy "jövök életem, jövök, itt van anya, nincsen semmi baj...." és erre van hogy el is hallgat "
Persze. Feladja, mert látja, hogy reménytelen. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
200907?

Dodi!!!

Én is ugyanígy teszem, dumcsizom Hozzá folyton, soxor tényleg attól elhallgat ha hallja a hangunkat!!! :lol:
Délután 3-kor elhatároztuk, hogy 4-ig ledőlünk, Minócska is szunyált. Na jó...hát 15:40-kor, halljuk, hogy a Gyerek zizeg, sistereg a kiságyba (Bond, neeem, nem gyújtottunk alá és mégcsak nem is falevél :wink: :D ), és közben nagyokat pukkant. Erre Férjem bekapcsolta a forgóját....kisvártatva Lulóka hangosan kacagott, meg magyarázott a forgó kutyusoknak...ennyit az 1 óra alvásról....majd Ő megmondja, hogy mennyit engedélyez, oszt osszuk azt be :roll: :wink: Ez van.

Férjem már mondta, hogy Ő bevállalja az éjszakai etetést mindig, én meg menjek át a másik szobába aztán tegyem be a füldugót....na nem, persze nem tettem így...főként, hogy most már csak 1x van kaja az is hajnal 4-5 körül (attól függően mikor evett este utoljára). De azért etetni Ő etet hajnalban....jó fejség tényleg!

Férjem szerint kellő-kellőképpen irigykedik Bondra, hogy van ideje egy fórum lelkének lenni. Mert amúgy ő is az óhajtana lenni, csak hát ilyen beszólásokkal nem mögy ( Szögediesen :lol: :lol: ). Amúgy meg nem is tudtam, hogy a gyermekvállalás egy rabszolgasors...se net, se tv, se barátok??? Mert ugye akkor amikor a barátainkkal vagyunk is rossz szülők vagyunk, hiszen nem csak a gyerekre figyelünk, hanem beszélgetünk is...na ja...és az ilyenek szoktak panaszkodni, hogy milyen nehéz ez a gyereknevelés, nincs időm semmire etc, etc.....na azért ez nem így van.

BOND! Tájszólás: Öttem könyeret möggyel, ha nem kéröd tödd el, majd mögöszöd röggel!

Dodi! Sipirc Horvátföld...biztos jó lesz és Botond is élvezni fogja :wink: ! Kellenek ilyen progik!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Bond: kenyeres= kb 20 km-re lévő kistelepülésen lévő maszek pékség kb 8-10 alkalmazottal. Kedd-csütörtök-vasárnap délután jár felénk az éneklős autója. Nagyon finom a barnakenyerük, formakenyerük, péksütemények.... és hatalmas a választék.

Amúgy
hétfőn: gázpalackos és tápos autó jár (a tápos a Kukori-kotkodát énekli)
kedd kenyeres, zöldséges
szerda: mozgóbolt (szinte minden), csibefutár, + 2 hetente oltott meszes
csütörtök: kenyeres
péntek -
szombat: Algida, csibefutár
vasárnap Familie frost

emellett néha fagyis is jön...

ennyit a csendes falusi életről :D

Milyen smile-t szerettél volna???? :wink:

Jó neked, meg apának ..
(javaslom, apa 2 hétig folyamatosan ügyeljen Manó kezére. Ezzel 24 órára van elfoglaltsága. És 2 hét még neked is marad 8) )

Kép
Kép]
hendegabi

Áááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Polgárjuditgarikaszparovésavilágösszessakknagymestere nem kombinált ennyit, hogy kinek, mikor mi lenne jó a kiccsaládban! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Most csak írok,majd olvasok vissza is!

Ma egy tündér volt Lili,nem is tudom,lehet,hogy vihar előtti csend,de egész nap aludt szinte. Tegnap este is fél 11-kor elaludt és fél 5-kor kelt először,aztán fél 9-ig aludt megint. Aztán minden evés után. Most fürdettük,szopizott,de estére nem volt neki elég a tejcsi,úgyhogy most adja neki apa a lefejt 90-et. Remélem nem aludta ki magát eléggé és fog aludni éjszaka is :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Most csak gyorsban, mert megyek fürdetni...
Kellő!
1. Szerintem is csúnya dolog volt, hogy kitörölted a hsz-t.
2. Az irigység beszél belőled, és ez is csúnya dolog. Miért fáj Neked az, hogy vannak olyan emberek (ilyen Bond is), akik központi figurák, és egy adott közösségben mindenki kedveli őket?
3. Az, hogy valaki be tudja osztani úgy az idejét, hogy mellette jut ideje kikapcsolódásra is, szerintem követendő példa, és nem megvetendő.
És végül sajnálom, hogy nem igazán sikerül beilleszkedned egyik topicba sem, de ezzel a hozzáállással nem is fog sikerülni.
Amúgy nem is értem, hogy miként keveredtél el hozzánk.... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
katy76

Lola, Nyuszi!
Édesek a Lányok!!! :D :D :D :D :D

Bond!
Miért is nem mehet a szelektív spar-os zacsiba? :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll:

Dodi már megválaszolta a body-s kérdést. Egyébként egyszerűbb és gazdaságosabb a kivitelezése, mint a patentos változatnak.

Én ma voltam bent a munkahelyemen a családi pótlékos nyilatkozatért, és nekem azt mondta a munkaügyesünk, hogy még ebben a hónapban vigyem vissza. Úgy látszik, hogy nálunk ráér. :roll:

Boo!
Apával minden rendben? Nincs harag, ugye? Meddig van itthon?

Bond!
Apa kedd óta itthon van 2 hétig!
:D :D :D :D :D

Kép
katy76

Sziasztok!

Jól vagyunk, megvagyunk, de sajnos már nem érek rá Babanetezni, így most elköszönök Tőletek. De nem örökre, remélem néha még lesz időm olvasgatni és írni valamit.
Mindenkinek jó babázást és gyereknevelést!

Éva

KépKépKép
agmano

agmanoooooooooo!!!!!!!!!!

MI EZ A HIRTELENSÉG??????????????????

Remélem, tényleg minden rendben és adj hírt magatokról!!!!

Kép
Kép
200907?

007!

Na, összeszámoltam neked, és a maival együtt kb. 460 ml van a fagyiban. :D Mert ma nem kellett már egyáltalán pótolni, és érzem is, hogy több a tejem, mert a következő etetésre már olyan "kidurrannak a cickóim" érzésem van. :D

Katy!

Hát nálunk semmi soha nem ér rá, minden már tegnapra kellett volna... :evil: De bementünk még jót is tett, Noé persze végigaludta az egészet, a kollégáim már fel akarták kelteni, mert nem ér, hogy csak alva láthatják! Persze nem hagytam. :twisted:

Gabi1!

Köszi, közben már a férjem is felvilágosított, én meg jól le vagyok maradva, hogy mi történik a nagyvilágban... :roll: :oops: (azt tudom, hogy meghalt Jacko, egy nappal Noé születése után... :? )

Nyuszi!

Ancsurtinak van igaza! nem gondolkodni, hogy mit miért csinál, épp miért sír, vagy miért alussza végig az egész napot, csak élvezni, avagy nyugtatgatni. :lol: Pár napja Noé minden esti fektetéskor hisztizik legalább egy fél órát, sőt, tegnap éjjel 2 :!: óránként kelt fel enni. Erre most leraktam és alszik még lefejt tejet sem kellett neki adnom pluszba. Szóval én is reménykedem, hogy nem csak vihar előtti csend. :lol:

Éva!

Tényleg mi történt? Sokan vannak, akik csak ritkán tudnak jönni, de azért nem válnak meg tőlünk. :shock: Tudod!!! Itt mindenki megért mindent, szóval tényleg gyere, ha csak havonta is, de írd meg mi van veletek!! :!:

Hgabi!

És mindegyik autó zenél??? Én azoktól a falra tudok mászni!! Nálunk csak a fagyis kocsi jár, ami dalol, meg a szódás, de az csenget. Az sem jobb. (na jó, most már tudjátok, hogy zajellenes vagyok, úgyhogy nem is írok többet :lol: )

Breki!

Te nem cicizel Árminnal minden etetésnél? Van még tejed ugye? csak mert nekem hajnalban van a legtöbb... Amikor még nagyon kevés volt, akkor is mindig megpróbáltam a cicit, aztán jött a tápi.

Kép
Kép
tabati

Ma megvolt az elő lila fejes ordítás. 1,5 órát Ikeáztunk a fiúkkal. Dani a pénztárnál már mocorgott, a kocsinál már nyüglődött, majd a Stadionok-Keleti vonalat végigüvöltötte. Naná, hogy dugó volt, vagy negyed óra a pár perc helyett. Enyhén szólva felnyomta a pulzusszámomat, parkolni is úgy sikerült, hogy Robi a kocsit csak feldobta a padkára én meg ugrottam ki hogy felvegyem Danit. Volt nagy hüpp-hüpp, de szerencsére csak aggódva nézett, amíg haza nem értünk, majd egy életmentő szopiba belealudt.

Hendegabi,
Nekem a falusi élet gyerekkorom nagyis látogatásait jelenti. Ott reggel jött a postás, utána meg maradtak a csirkék szórakozásnak. :lol: Mi az a csibefutár?

Az antibébid már 21 nappal a szülés után szedhető, akkor még nincs mensi. Annyi, hogy az első hétben még nem nyújt védelmet, addig másként kell megoldani. Legalábbis ezt vettem ki a használati utasításból :lol:

007,
4 hét? :? Megtanítod addig olvasni? Hátha akkor nem rohangál annyit. Belegondolok, mi lenne Szabival. :roll: Nem...inkább nem gondolok bele. Ma is felmászott az Ikea parkolóban egy kb 80 cm magas vaskorlátra, onnan fejjel előre esett a földre. Majd vigyorogva felugrott, hogy "nem sírok". Ha rá gipszet kéne tenni, tuti kérnék egy párat a lábaira is.

Tabati,
Hurrá védőnő. Még jó, hogy ilyen részletesen tájékoztatnak.

Ancsurti,
Nem csak nálatok porosodik a babakocsi. :lol: Én eddig 1x használtam, akkor is kendőben vittem ki a játszira ott pedig addig volt benne, amíg aludt, majd vissza a kendőbe nézelőni.

Agmano,
Azért néha nézzél be. Amikor időd engedi. :wink:

Kép KépKép
lorca

Tabati!

Nem mindig cicizek, ha már nagyon-nagyon éhes, akkor nem, mert 2 perc szopi után csak sír, feszeng őrült módon. Ha kevésbé éhes még, akkor igen. De már próbáltam én is 1 óráig szoptatni tegnapelőtt....eredmény 40ml. Ennyit tudok pont fejni is sajna (nem mindig) napszak függő. De naponta 100-120 ml-t fejek...nem túl sok, de a semminél mégis több. Addig teszem ezt amíg csak lehet. Én is próbáltam a more milket....a tejem gyarapodott, viszont a cukraim....katasztrofálisak voltak (hormonálisan jól megdobta 0 g CH mellett 10,3 este reggel 8,3...naggggyon durva volt), nem beszélve a pocin lévő pöttyökről Árminnál is meg nálam is...szóval 2 napos karriert tudhat magáénak nálunk! Iszom a laktoherbet fejek napi 4-5 x...ha legalább így megy fél évig, vagy egy évig, én már annak is örülök. Pedig 1xűbb és jobb lenne csak szopiztatni, nem szenvedni ezzel a sok cumisüveg sterilizáslással etc.

Tickerplayground.com
breki76

Jó reggel!

Mindenki annyit netezik, amennyi neki jól esik, amennyit a családja eltűr! Ebbe senkinek sincs beleszólása!!!
Nem az a cél, hogy beszűkültek legyünk, hanem az, hogy ÉLVEZZÜK ezt az időszakot is! :wink:

Mi csavargunk sokat. Könnyen elindulok, mert Iringó nyugis baba, és az evése is megoldott... én megszoptatom bárhol... :lol: :wink:

Kép
Vendég

Sziasztok

Tegnap elvittem Norbit és Rékát fodrászhoz. Egész jól tűrték, ügyesek voltak. Nórát direkt megetettem a kocsiban a fodrász előtt. Ez volt 3/4 5-kor. Ott végig aludt. Még visszafelé is aludt, aztán fél úton felébredt és olyan ordításba kezdett mint még soha, persze dugó volt, mire találtam egy helyet hogy megálljak, má szinte levegőt is alig vett annyira sírt. Ekkor volt fél7 hát cicizni akart a drágám, evett és aztán vissza adtam Bettinek, addig amíg büfögött fogta a kezében, ment a t a kocsiban, hát ő nézte, és hangosan nevetett, magyarázott neki. Olyan édes volt. Onnantól kezdve semmi baja nem volt. Este elaludt 10-kor és hajnal 4-kor evett, aztán reggel fél 7-kor kelt a többiekkel együtt. Mos szunyál 8 óta.

Agmano miért ilyen hirtelen? Ugye minden ok?

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

007!

Mire értetted a szomorú fejeket? Úgy az egész cikkre?

Breki!

Teljesen megértelek, ugye én is voltam így, és tényleg elég fárasztó volt. A fejéshez meg már kezdek hozzászokni, és reggel amikor nagyon fáradt vagyok, akkor kihagyok egyet egyet. Persze ha ettől apadni fog a tejem akkor visszaállok, de remélem nem kell... Nehéz lehet, hogy a cukrod miatt nem szedhetsz bármit. Pedig ez a more milk tényleg jó lehet...nekem a lactoherb bevált szerintem, bár olyan nehéz rájönni, hogy épp mitől indult be a tej. Viszont a gyakori szoptatás egyértelműen jót tett.

Anna!

Nekem tegnap a távolsági buszon kellett volna, de nem vállaltam be. :lol: Maradt egy kis tea szomjoltásnak és bealudt a nézelődésbe. De hamar hazaértünk és mehetett a szopi. :wink:

Gabi, Lorca!

Elég hasonló az autós sztoritok... :roll: Az sem lehet egy kellemes szitu...

Kép
Kép
tabati

Na még visszanéztem a reakciókra, igazán jól esik a hiányolás, aranyosak vagytok!

Velünk, mint írtam minden rendben van - keresztelő megvolt és nem fizettünk a papnak- csak hirtelen elhavaztak munkával és nem mondhatom vissza, amit 10 év alatt felépítettem, így dolgozom a gyerekek mellett itthonról.

Puszi, és ígérem jövök, ha lesz egy kis időm!

Éva

KépKépKép
agmano

tegnap én gyerekem is egész nyugis volt, viszonylag sokat aludt, és az éber pillanataiban is jó kedvvel nézegetett, dumált. Este sírt fürdés után, mint mindig.
éjjel is jól aludt. Kicsit csúsztunk:mivel 1/4 6-kor etettem, 6 volt, mire visszabújtam az ágyba (fejés után), gondoltam, alszom még 7-ig, aztán riasztom Nócit, elviszem oviba (addig szomszéd néni ránéz a még alvó Vicára), köv. kajára itthon vagyok.
Nóci 1/4 7-kor megjelent, majd így 5 percenként... :twisted: persze, mire elindultunk volna, úgy negyed 8 tájékán Virág is felébredt. Szerencsére jókedvű volt, és egy cseppet se sírt, amíg én megfordultam az oviból. :D

Évi (agmano): nem éééééér :( ! ha nincs időd olvasni, legalább néha adj hírt magatokról!!!! :!: :!: :!:
(és minden jót nektek addig is)

Lorca: csibefutár: szárnyas húsokat árul -hűtőkocsi(még sose vettem tőle, mert van háztáji, de dícsérik, hogy szép, friss áruja van)
Antibébi: jobb híján én is erre a következtetésre jutottam: vagy 5-szöri olvasás után. Azért nagyon köszi, így nyugodtabb vagyok, hogy megerősítettél. :)

Tabati: ahogy mondod, az összes zenél, dudál, vagy hangszóróba kiabálva kínálja portékáját... :evil:

Iringó: te babád ránézésre is tök nyugis (és nagyon aranyos :D )

Bond: remélem nem rám rágtál be a kéretlen jótanácsért!!! :roll:

Kép
Kép]
hendegabi

Elfelejtettem mondani, hogy Nórának koszmósodik a feje, olajoztuk, vettem babe sampont koszmó ellenit, de sehol semmi nem használt. Találtam a neten egy bio sampon-fürdetőt. Kétszer mostam neki meg vele. Úgy hogy megmostam pelenkával beledörzsöltem, amíg fürdött addig hagytam rajta, majd leöblítettem. Márra teljesen elmúlt neki. Nem olcsó, de kevés kell blőle, én ajánlom mindenkinek.
http://www.vital.hu/webaruhaz/100-bio-b ... val-250-ml

Kép

gabi1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:17-kor.

KépKép

KépKép
boo

Gabi1!

Érdekes, én eddig a babe samponról csak jókat hallottam... :shock: Arra is pont azt mondták, mint te erről a bioról, hogy drága, de kicsi kell belőle. De jó tudni, hogy ha már az sem használ, akkor van még egy aternatíva... :roll:

Amúgy ha nem szedjük le a koszmót a babi fejéről mi baja lehet? Egyszer csak elmúlna magától? És amúgy mitől jön ki? Ez hasonló, mint a korpa? Nekünk csak pici van, olajjal kenegetem én is.

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!!

Éva sajnálom,hogy nem jössz többet,remélem nem azért mert megbántottunk esetleg.

Tabati!! Neked most honnan is lett ennyi tejed?! Tök jó!! Én továbbra sem tudok nagyon fejni,mert nincs már mit mire odajutok,de nem panaszkodom,mert hál'Istennek ez a Mother Love kapszula hatott,így Lilinek pont elég ami benne van mindig és nem kell neki már pótlás 3 napja :D .

A tegnapi egész napos alvás után szerencsére jó volt az éjszaka is,elaludt fél 10-kor és fél 4-kor kelt először. Most is alszik a teraszon,én meg közben odatettem a lecsót :lol:

Iringó!! Tündéri Anna!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ancsurti: múltkor kérdezted a görögszéna - lucerna azonosságát.
Nem voltam egészen képben, apát kérdeztem, mint mezőgazdasági szakembert, de ő se ismerte a görögszénát. Úgy általánosságban Magyaro.-on elég kevéssé ismert :(

ami a sok jó tulajdonsága közül ide kívánkozik:

A görögszénamag javítja a szoptató kismamák tejelválasztását. Természetes szteroidjai kedvezően befolyásolják a menstruációs ciklust. Enyhíti a premenstruációs szindróma tüneteit (PMS), csökkenti a változó kor (menopauza) panaszait, mérsékli a depressziót. Ásványi anyagai és egyéb összetevői segítik a csontritkulás (osteoporosis) megelőzését.

A klasszikus afrodiziákumok közé sorolják: állítólag nemcsak a nemi vágyat serkenti, de fogamzásgátló is.[1] Úgy vélik, emellett serkenti a férfiak hajának növekedését és erősíti a nők méhét

Ezek pedig a lucernacsíra sajátosságai:

A lucerna csírának igen magas a C-, B-, B12-, D-, E- és K-vitamin-tartalma, továbbá sok benne a vas, a kálcium, a foszfor, az L-borostyánkősav és a magnézium.
Élettani hatások
A lucerna csíra rendkívül hasznos szív- és érrendszeri betegségek esetében, de egyébként is csökkenti a vérzéseket és megelőzi a vérrögök kialakulását. Növényi hormonjai hasonlatosak az ösztrogénhez, ezzel például a mellrák megelőzésében is hatásos. A lucerna csírában található ásványi sók lúgosítják a vért, rostjai oldják a lerakódott koleszterint. A vastagbél-gyulladással küszködőknek kifejezetten ajánlják. A lucerna csíra csökkenti a vércukorszintet, szoptatós anyáknál segíti a tejelválasztást, és a kötőszövetek rugalmasságát is javíthatja. Érdemes hólyag- és veseelégtelenség, idegrendszeri problémák, hajhullás és fogyókúra esetén is beépíteni az étrendbe, csakúgy mint asztmánál, légzőszervi problémáknál, illetve csont- és fogproblémáknál.

Különben összességében is nézegettem, és sok dologban fedik egymást a tulajdonságok.

Bond: A Vágót egy piszok okos embernek tartom, és nagyon kedveltem is, amíg nem szerepelt abban a hiteles reklámban :evil:

Kép
Kép]
hendegabi

tabati koszmó olyasmi mint a korpa, a faggyúmirigyek túlzott működésétől, illetve hogy a vérkeringés ott nem lassúbb, ettől alakulhat ki. Én is jókat hallottam a babe-ről ezért is vettem meg, de nekünk nem jött b. Pedig a védőnő is ezt ajánlotta.

Kép

gabi1

Nyuszi!

Iringó baba biztos örül, hogy megdícsérted az anyukáját, Annát :wink: :lol: :lol: :lol: .
Anna a mami, Iringó a baby, csak megtévesztő a a nicknév, meg hogy Anna aláírása a kép alá került... :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tabati!
Csak így tovább! :wink:

Nyuszi!
Így kezdődik, hogy először elhagyod a tápszert, mert éppen elég az anyatej, de meglátod, egy-két hét, és Te is elkezdesz majd szépen félretenni, akárcsak Tabati! :wink:

Petra még nem lett koszmós, de én is a Babe-ról hallottam, hogy nagyon jó. És nem csak a koszmó elleni sampon, hanem a többi terméke is. Még fényvédő krémei is vannak.

Én egyre jobban szeretem ezt a mei tai-t. Leszaladtunk a patikába, ahol persze nem volt, ami kellett volna, így gondoltam, hogy elsétálunk a Duna Plázába, ott is van patika. Petra félúton olyan édesen bealudt benne! És csak itthon ébredt fel újra, beraktam az ágyába, és újra elaludt.

Tabati!
Én pont ezért vittem egy adag tejet cumisüvegben, mikor mentünk a munkahelyemre, mert tudtam, hogy mindenki ébren akarja majd látni a gyereket. Így aztán úgy mentünk, hogy egy etetés ott legyen. Így mindenki boldog volt, a kollégáim, a gyerek, és én is, mert nem volt sírás.

Éva!
Azért néha gyerek képekkel, hírekkel, ha tudsz!!

Kép
katy76

Ja!! De hülye vagyok tényleg!! Anna neharagudj,nem tudom hol hagytam az agyam!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sajnos tegnap nem volt időm mélyebben beleásnom magam Kellő hozzászólásaiba, de most megtettem.
Kellő!
Remélem, hogy még mindig olvasol bennünket.
Szerintem Neked több szabadidőd van, mint itt bármelyikünknek - beleértve Bondot is -, mert elég sok topicnak vagy az állandó olvasója. Legalábbis ezt írod mindenhová.
Folyamatosan figyelemmel kísérni 2-3 topicot, számomra erőt próbáló feladatnak tűnik, mi sokszor még ezt az egyet is nehezen tudjuk követni (beleértve Bondot is).

Azt gondolom, hogy nálad erős hiány van érzelmi intelligenciából, úgyhogy én a helyedben megpróbálnám azt fejleszteni ahelyett, hogy másokat bántasz (és itt nemcsak Bondra gondolok, hanem pl. Melcsikére is).

És javaslom, hogy hozz létre egy új topicot és ott szórakoztasd magad, azzal nem bántasz senkit!

Kép
katy76

Sziasztok! :lol:

Apa, baba alszik, én meg igyekszem az itteni bemaradásom behozni :lol:

Boo: örülök, hogy máris hazajöhettetek! :lol: Görcsökre próbáltad a mecsek baby teát? Most a dm- ben a tejserkentővel együtt van, 399- ért. Nekem csak a tejserkentő kellett, ha szükséged van rá, a babyt akár el is küldhetem :D Mi ezért nem vettünk légzésfigyelőt, gondoltam, hogy minden riasztáskor hülyét kapnék. Néha persze éjjel felriadok, hogy vesz- e levegőt ez a gyerek?? :roll: Nem tudom, melyik a jobb megoldás...

tabati: te olysn kiskockás jégkockatartóban fagyasztod a tejcit? Van annak teteje? /csak érdeklődm, nem b@szogatásképp írom/
Tegnap nekem postán jött, majd kitöltve kell visszaküldeni. Úgy látszik, nálunk nem olyan sürgős :D

ancsurti: ezek szerint én megragadtam vérkeringésügyileg baba szinten :lol: Nem aggódok ámmiatta, hiszen látom, hogy nem fázik, de azért mégiscsak anyja lánya :lol: Köszönjük a gratulákat! :lol: :lol: Hasfájás: ha tényleg 3 hónapig tart, a felén már túlvagytok!! :D

lorca: akkor ez úgy van, hogy egyszer elkiabáljuk, akkor rácáfol és utána soha? :lol: Mert akkor bátran mondom azt, hogy jó gyerekem van :lol:

bond: Jába csenget háromszor is, ha nem vagyunk otthon! :D Én viszont autózhatok be a városba, vehetek parkolójegyet, meg elmegy vele egy csomó időm :roll:
Miért kellene a wc kefét odakocogtatni?? :roll: Ilyesmivel még nem találkoztam, de biztos én is idegbajt kapnék :wink:
: Manónak mielőbbi gyógyulgatást! :lol:
lilisgabi: "nincs nagybetűm,mert fáradt vagyok " :lol: :lol: Én megértem :D

hendegabi: nekem is ilyen gyogyit írt a dokim, tegnap már bevettem az elsőt. Nem kell mensit várni, csak a napot nézd, és folyamatosan kell szedni, :D
Nálunk csak a fagyisok járnak, meg egy tejes: ő a boci- boci tarkát nyomatja :lol:

agmano: azért ha van egy kis időd, gyere! Te mint tapasztalt anyuka, sokat tudsz segíteni nekünk, rutintalanoknak! :D

Kép
agi125r

Sziasztok!

Talán most már több időm lesz...
Jól vagyunk,nem volt semmi különösebb gond,de nem szívesen hagyom egyedül,minden percben csak vele lennék!
Nem tudom h vagytok vele,de utálom ha mindenki össze-vissza tapogatja,ha felveszik féltem h nehogy leejtsék..Tiszta hülye vagyok!

Remélem mindenki jól van!
Mit tudtok a H1n1 védőoltásról?Megkaphatják a picik?
Nem vagyok a felesleges oltások híve,de erre benevezem az egész családot.

Remélem most már tényleg többször ideérek...
Szép napot!

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

tímea83: csakhogy rólatok is hallani!
Képet is hozhatnál, már rég láttuk a kiscsajod!

Kép
Kép]
hendegabi

Légyszi, egy frisset a mikorholtalálkoznukéskikjönnekkel kapcsolatban. :roll: Thx! :wink:

Kép
Kép
200907?

Katy!

Elolvastam én is Kellő(!) hozzászólásait és (remélem olvassa) ez a nő egy akkora paraszt, hogy elbújdosnék a helyében :evil: ! Ki a kisf@szom ő, hogy pálcát törjön bárki feje fölött!?!?!
Aki nem olvasta, a lényeg hogy az Angyalkáikat gyászoló, és egymásba lelket öntő anyukák egyikét feddte meg,s kérte gyakorlatilag számon, a már prezentált stílusban, hogy mért nem szedi össze magát... :shock: :evil: :evil: :evil: .
Bár jómagam sem így dolgoznék fel egy ilyen veszteséget, ez mindenkinek a saját dolga, és amíg nem vagyunk abban a helyzetben (és reméljük sosem leszünk) az égvilágon semmi jogunk sincs belepofázni ebbe! Sőt, még akkor se!
Te jó ég, legszívesebben megrángatnám ezt a nőt, olyan ideges lettem :evil: !
Ne mások gyerekeit féltse, mert vele vannak igazán komoly gondok!!! Én az ő gyerekeit sajnálom, hogy az anyjuk egy ekkora EQ-lightos tirpák!!! És erre nem mentség, hogy csórit intézetbe adták a szülei, maximum magyarázat, de akkor tudatosan dolgozni kell ellene! Illetve, ha tudatában van annak, hogy érzelmi hiányosságai vannak, akkor ne erkölcsrendészkedjen SEHOL kéretlenül, mert az ilyen véleményekre tuti, hogy senki sem kíváncsi!!!!! Inkább adjon hálát, hogy van két egészséges kisfia (asszem), és gondolom szerető férje, ne pedig másokat egrecíroztasson!!!!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ha már így belecsaptam a lecsóba. :roll:

breki76! :)

"az 1 óra alvásról....majd Ő megmondja, hogy mennyit engedélyez, oszt osszuk azt be Ez van."
És ez még csak a kezdet...! :wink: :lol: :lol: :? :lol: :lol:

Férjek bevonása a "képzeldmivanafórumon?!-ba: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Elképzelem, ahogy rendszeresen elmesélitek, hogy mi történt, ki miről mesélt, beavatottá teszitek őket. Így magukénak érzik a társaságot és a témákat is. Személyesen is érintettek lesznek és kiélezett helyzetben közösen háborodtok fel az adott hozzászóláson. :) :)

"Nem mindig cicizek, ha már nagyon-nagyon éhes, akkor nem, mert 2 perc szopi után csak sír, feszeng őrült módon. Ha kevésbé éhes még, akkor igen. De már próbáltam én is 1 óráig szoptatni tegnapelőtt....eredmény 40ml. ... Pedig 1xűbb és jobb lenne csak szopiztatni, nem szenvedni ezzel a sok cumisüveg sterilizáslással etc."
Nem lehet, hogy pont azért nem hajlandó 2 perc után tovább szopizni, mert ő is rájött, hogy cumiból nem annyira strapás? :roll:
A napi 100-120 ml teljesen jó, mindegy hányból jön össze! :wink:
A cumisüvegeket soha nem sterilizáltam és még csak nem is főztem ki minden nap. :roll: :roll: :roll:

katy76! :)

"központi figurák, és egy adott közösségben mindenki kedveli őket?"
Na, ez az, amitől nem kell félnem, amikor fizikai valómban vagyok része egy társaságnak. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: (De nem érdekel, mert az idő nekem dolgozik :wink: 8) )

Spar-os zacskóba ezért nem teszünk szelektívet, mert az viszonylag drága zacsi, viszont strapabíró. A többiért is fizetni kell, de azokat sokkal könyebb elnyűni. (Általában van nálunk zacsi, de ha nincs, akkor muszáj venni :? 10 alkalomnál, már ennyi pénzért tudok venni mást is. :roll: )

A családi pótlékos papírokat szeptember 15.-ig kellett leadni Apáéknál.

tabati! :)

460 ml nagyon jó! :D

"Nálunk csak a fagyis kocsi jár, ami dalol, meg a szódás, de az csenget. Az sem jobb"
Gyerekromban mindig a Mályi-tó mellett töltöttünk egy hetet. Reggelente arra ébredetem, hogy dö-döm-dö-döm dö-döm-dö-döm: jön a vonat. Napközben pedig rendszeresen: dinnnnnnnnnnyyyyyyyyyeeeeeeeeeee, dinnnnnnnnnyyyyyyyyeeeeeeeee!!!!!!!!!
Nagyon szerettem ezeket a zajokat. Nyár volt és csak egy hétig tartott. Ha ott lakom, azért valószínűleg másképp lett volna. :roll:

Igen, az egész cikkre gondoltam. Leginkább azért, mert tényleg egyre kevesebb a nívós műsor, pláne vetélkedők. :cry: :cry:

lorca! :)

"Mi az a csibefutár?"
Vidéki postás vagy pizzafutár. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"4 hét? Megtanítod addig olvasni? Hátha akkor nem rohangál annyit. Belegondolok, mi lenne Szabival"
Olvasni biztos nem fogom tudni megtanítani ennyi idő alatt, de hogy a hajam egyik fele kihullik, a másik meg megőszül az tuti. :( :( :( Tegnap is elesett kétszer. Ráadásul mindig arra karjára támaszkodva mászik fel az ágyra és az alváshoz sem teszi párnára a kezét, mert kényelmetlen neki.
Lehet, hogy hülye kérdés, de nincs valami ötletetek, hogy mit lehetne tenni a gipszre "ütéscsillapítóként"? :roll: :roll: :roll:

iringó! :)

Tök jó ez a censored kép. :lol: :lol:

agmano! :)

Gyere ahogy csak tudsz, csak ne hozzd ránk még egyszer a szívbajt! :roll: :lol: :lol: :wink:

gabi1! :)

Nekünk is teljesen jó volt a Babe. :roll:

Együtt fürdés: :D :D :D :D

nyuszi81! :)

Alakultok ti is. :D :D :D :D :D :D

hendegabi! :)

Ez a görögszéna: Trigonella foenum-graecum L., ez pedig a lucerna (Medicago sativa) latin neve. Tehát egyértelműen mások, átfedő tulajdonságokkal.

Vágó a reklámban: nekem sem volt szimpatikus. :?

agi125r! :)

"tabati: te olysn kiskockás jégkockatartóban fagyasztod a tejcit? Van annak teteje? /csak érdeklődm, nem b@szogatásképp írom/
Tegnap nekem postán jött, majd kitöltve kell visszaküldeni."

Esküszöm, hogy végig a jégkocka tartóra vonatkoztattam...! :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

"Miért kellene a wc kefét odakocogtatni?? "
Hogy ne csöpögjön le róla a víz használat után. :?

Köszi a drukkokat! Nem tudom, hogy mit taláhatnék ki még. :(

tímea83! :)

Rendben vagytok: :D
Ritkán jössz: :(
Gyakrabban fogsz: :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

Amúgy.
Ma voltam a 6 hetes kontrollon. Asszisztens: "naháááát, új haj, minden, meg se ismerem :o :) "
Már bent a dokinál: "nézze doktor úr, milyen csinos, milyen jól néz ki!" Doki: :o :o :o :o :o :o Tetőtől talpig végigmér, még a kávés pohár is megáll félúton a kezében: " :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Hogy sikerült máris ennyit fogynia? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: "
(Kár lenne tagadnom, hogy jól esett, de azért szerényen közöltem, hogy nem híztam sokat és szoptatok is. És hogy ez most csak egy kisebb renoválás, továbbra sem ez a kinézet a jellemző)
-Biztos a kedvünkért lett ilyen csinos.
-Benne volt az is. Meg hát össze kell szedni magát az embernek.
-Jól néz ki.
-Hány gyereket szüljek még? 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:
-Tudom maga nagyon szereti ezt az egészet, szeret terhesenek lenni. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mellesleg megkaptuk a feloldozást és az intelmet, hogy azért még ne legyek terhes egy ideig. :wink:

(Még szeretettel lát fél év múlva citológiára, de nincs értelme, hogy oda menjek. :roll: )

Nem én lettem volna, ha nem fog el egy kis szentimentalizmus. :roll: Miszerint igen nagy valószínűséggel most járok itt utoljára. :( Több gyerek már nem valószínű úgyhogy csak akkor jövök, ha esetleg gond lenne.
Aztán eszembe jutott, amikor az uccsó terhesgondozáson azt mondta, hogy másnap befektet szülni. A folyosón könnyes lett a szemem, amikor hirtelen realáizódott az egész és belegondoltam, hogy nem fogom látni Manót. A többit tudjuk... :wink:

Kép
Kép
200907?

Esik valahol? Itt nem. Szakad...

Kép
Kép
200907?

Bond!! Tök jó,hogy ilyen bókokat kapsz! Nekem is úton-útfélen megkérdezik,hogy mikor szültem,merthogy most soványabb vagyok,mint amikor terhes lettem. Tényleg jólesik az embernek.
Én jövő héten megyek 6 hetes kontrollra.

Boo!! Nekem azt mondta a doktornő,hogy még ne fürödjünk együtt Lilivel,de ha már te is megtetted,akkor én sem fogok rá várni. Ha jól emlékszem,Dodi Botondja is 3 hetes volt,amikor apával fürdött. :lol:

Ha esetleg esni fog az eső 15-én,akkor mi lesz?! Nem akarom az ördögöt a falra festeni,de mostmár kell erre is gondolni :cry: Itt ömlik az eső és k@rva nagy szél van :cry:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Itt meg locsog!

A gyerek-alvás-nemalvás linket apának is elküldtem, asszem kipróbáljuk.
(közben a kezem szárán folyik kisebb gyermekem nyála... 8) )

Az előbbjöttünk be az udvarról: Nóci esőkabátban kisvödörrel nyargalászott, mi meg az eresz alatt álltunk a Vicával: bealudt a jó levegőn :D

Kép
Kép]
hendegabi

nyuszi81! :)

A bókokról jut eszembe.
Tegnap még meg is néztek. :o :) Jó, hogy egy közepesen lerobbant fickó egy kocsma kapujából, de akkor is. Kb. 10 év után már ez is valami... :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De, hogy ne szálljak el nagyon magamtól: fáj a vállam. Nem tudom leírni, de olyan "ízületesen". :? :? :? :? :?

Ja! És a társaságot ismerve: NEM, nem mutatok képet magamról. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: (Ti meg engem ismerve ezen nem lepődhettek meg. :twisted: :twisted: :twisted: )

Kép
Kép
200907?

megkérdeztem apát a rigolyáimról 8)

- mindig mindent lehalkítok, és mástól is ezt várom
- folyton szólok, hogy miért hagyták a szobaajtóban középen a papucsot
- nem engedem késsel enni (én csak azt kérem, ne vegye a szájába, főleg ne a gyerekek előtt :roll: )
- ha nincs nálunk senki, akkor se ehet kedve szerint (úúúúúútálom, ha szürcsög, még egy falat kenyeret is képes szürcsögve bekapni.)pedig szerintem aki otthon úgy eszik, könnyen megfeletkezik magáról társaságban is. Na, meg mit látnak a gyerekek!
- mindig megjegyzést teszek, ha nem tesz új gurigát ha nála fogy le a wcpapír, és ha nem üríti ki a zsebeit mosás előtt

Kép
Kép]
hendegabi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?