A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

szopipárna: Még Eszterrel vettem, azóta már kiszolgált egy másik kismamit is két babával :) most töltöttem újra, és használom megint én. Nagyon szeretem, de szoptatni nem tudtam vele, arra a legjobban a szopis fotel jött be.

elfelejtettem mit akartam még :( kicsit álmosak vagyunk, napok óta szenved Eszter az alvással, tegnap is éjfél volt mire sikerült elaludnia, reggel 7 kor meg már jött hogy kakaót kér. Most meg hisztis. Így én is :( na majd elmúlik.

5-re megyünk 4d-re :) már nagyon várom!

judis

Sziasztok!!

En is az almatlanok taborahoz tartozom. Amiota babat varok, nem volt egy olyan ejszakam sem, amikor ne kellett volna felkelnem valami miatt. (Pisiles, labgorcs, csipofajdalom. babamozgas..) de a mai ejszaka szornyu volt. Pisilnem legalabb 6-szor kellet, a csipomnel meg beszorulhatott valami ideg, ami miatt ugy fajt az egesz bal labam, hogy csillagokat lattam... :shock:

Olyan aranyosak vagytok, ahogy mindenki lazasan keszulodik!! :D En egyelore a babakocsit vettem meg, meg van egy szatyor ruha, amit ugy kaptam, valamint mozeskosarat es bolcsot is valoszinu kapni fogok. Szoval egyelore ennyi. Jovo heten dolgozom utoljara, ugy tervezem, hogy akkor indulok vasarolni, nagyobb kedvem van ugy, hogy egesz nap csakk azzal kell foglalkoznom :) Kisagyat egyelore nem veszunk, mert valoszinu januartol uj hazba koltozunk, addig ugyis a mozeskosaras agyban lesz a pici a haloban velunk. Mivel ez a masodik babam, mar tudom, hogy mennyi minden folosleges volt, szinte minden nap tudtam volna uj ruhat a lanyomra adni :) Ezert most okosabban vasarolok. (Legalabbis megprobalok :? )

Anitja: Nagyon aranyos vagy, koszi a programot, de sajna ez sem olvasta be a dvd-t, megprobalom meg az internet cafe-ban, ha nem sikerul marad a tv-rol fotozas, vegulis nem lett olyan rossz.

Gremese! Teljesen kiakadtam, hogy dietat irtak a kiskonyvedbe!!!! :evil: Gyonyoru, karcsu kismama vagy!!! Szerintem ez a hulye sulymeres abszolut felesleges, ha korosan hizik valaki, azt szabad szemmel is latni lehet! Amugy meg minden ember mas, hal istennek!! Mas forma, mas alkat mindenki, az hogy 2-3 kiloval egyikunk tobb vagy kevesebb, abszolut nem szamit!!

Itt, Angliaban nem is merik a sulyt. Amig nincs panaszod, nem dagad a labad, nem vagy szemmel lathatoan kover, addig hagyjak a terhesseget a termeszetes utjan haladni, es szerintem ez jo. Mivel itt orvos csak akkor jon a kepbe, ha valami gond van, es fizetni abszolut nem szokas a szulesert, meg a vizsgalatert (elvennek a doki diplomajat, ha elfogadna penzt) neha az az erzesem, hogy a magyar dokik azert viszik tulzasba a vizsgalatokat, meg miegyebeket, hogy minel tobb penzre szert tegyenek.

Jaj, de sok lettem!! :oops:

Szep napot mindenkinek!!

Niki
Vendég

l.móni! Mi annak a bogyónak a neve, ami tágulásra való???

Szopipárna: Én kaptam egyet, bár még nem tudom elképzelni, hogyan fogom használni. Majd kiderül. Ráadásul kék, és nekünk lányunk lesz, de ez legyen a legnagyobb gond! Részletkérdés! :)
Alváshoz nekem egyelőre nem kell, mert valahogy eleve úgy helyezkedek, hogy pont jó a pocimnak is. Az oldalt és a hason fekvés között valahogy. Eddig is így aludtam mindig. :lol:

Ma én is megyek szülésre felkészítő tanfolyamra. Majd utána mesélek, milyen volt.

Regina
KépKép
mazsola7

Na végre be tudok mutatni néhányat az internetes szerzeményeim közül (kedvencem a sárga ruhácska): :) Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
granda

Granda, nagyon edesek a rucik!! Igazi kis hercegno lesz ezekben!! :D

Kiskolbi, bejeloltelek az iwiw-en.
Vendég

Sziasztok!

Akit tudtam gyorsan megkerestem az iwiwen. (Én: dr. Ámon-Karcsics Andrea)

A párnáról csak annyit, hogy egy kisebb verziót már én is használok és nekem nagyon bevállt.

Holnap megyek a "cukros" viszgálatra és már nagyon izgulok, hogy minden ok. legyen. Jó, hogy a legtöbben már túl vagytok az egészen.

A Brendonban a faliújságon van egy részletes leírás a homeos bogyokról, hogy mikor melyiket és manynit kell szedni. Csütörtökön megyek tornázni, majd leírom és pénteken felteszem a fórumra.

Az alvással kapcsolatban csak az a problémám, hogy amitó Bogi beköltözött a pocakomba szinte minden éjjel álmodok. Ezek inkább olyan nyugtalan álmok. Nem rosszak, de ettől mindig kissé fáradtan ébredek. Ti nem tapasztaltatok ilyet?

Andi
Kép
amona

Niki72! Hát bizony, diéta. :roll: Most tartok + 8-9 kilónál, nem vagyok karcsú kismama, de kövér sem. Minden esetre annyit eszek, amennyit kívánok, a szénhidrátra, cukrokra odafigyelek, mint a terhesség előtt, mert a levegőtől is hízok. Én aktívan röplabdáztam, és ez most kiesett. Egy sport maradt, a kutyaséti, ami minden nap 1,5 óra.
Előző héten voltam a volt munkahelyemen, és ott azt mondták, jól áll a terhesség, és a plusz kilók! :oops:
Jól érzem magam, táplálóakat eszek (most szója "tejet" iszok, hogy okos legyen a baba!!) :).

Granda! Nagyon cukik a rucikák! Erre felbuzdulván is én csatolok képeket, hiszen olyan helyesek, és legalább kivehettem őket megint a szekrényből!!!! :lol:

Kép ez a ruci vadi új
Kép ez használt, és a kórházból hazajövős lesz
Kép ez is használt
Kép és ez is használt

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese! Nem is tudtam, hogy a szojatol okos lesz a baba! :D Ez jo hir nekem, mert vegetarianus vagyok, es rengeteg szojat eszem!! Persze, az is eleg, ha csak az anyjara hasonlit.. :D

Nagyn kiraly a sok rucid, hihetetlen, hogy hasznaltak!! Dehat egy ujszolott nemigen tudja elnyuni.. :D
Vendég

Bizony, szója lecitin . Attól lesz okos! NA meg persze az örökölt génektől! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Akkor egyikkel sincs gond.. :D
Vendég

Amona, bejeloltelek iwiw-en.
Vendég

Hú csajok!

Most hozta a postás a következő internetes-használt bodykat.
Nem terhellek titeket több képpel, de nézzétek meg, mennyire szépek, nem kell a boltban kiadni érte a többszörösét.

Kép Prince Oliver (!) márkás body-k

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Ma elég kómás vagyok, kicsit összekaptunk este apukával és nehezen aludtam el. De már minden rendben :D csak fáradt vagyok.

Gremese: én is nehezen hiszem el, hogy diétáznod kell. Nem látom rajtad a 8-9 kilót. Én is ennyit híztam, aztán amióta rám szólt a védőnő egy dekát sem. Pedig nem éhezem és ugye szénhidrát diétát is csinálok.
Nem tudnád bemásolni ezt a rendelgetős weboldalt mégegyszer. 1x mintha már betetted volna, de elfelejtettem. :oops:

Timi (Kőszegi): van már új cukoreredményed? Silka, a tiéd hogy áll?

Szopipárna: szívesen kipróbálnám, csak még át kell gondolnom belefér-e a keretbe. :cry:
Új hűtőt kell vennünk mert a régi kicsi és nem tudom higiénikusan tárolni már az élelmiszert benne. Főleg, hogy gyarapodunk.

Granda: gyógyulgatsz már?

Majd még jövök. Puszi

Kép
Kép
timi26

Én a www.teszvesz.hu -n, granda a www. vatera.hu - böngészik. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

sziasztok!
bocsi, de nem tudok beszámolni a tegnapi felkészítőről, mert végül nem tudtam elmenni. nagyon sajnálom, mert pont ez a vajúdás - szülés téma az, amiről - egyelőre - a legkevesebb ismereteim vannak. kénytelen leszek erről is az internetes "szakirodalmat" böngézni! :shock:
ami viszont tuti, hogy amint megfő a rizses husi, elindulok intim tornára. nekem nagyon bejön. (kriston andreához járok) nem tudom, nektek van- e tapasztalatotok intim torna ügyben, de szerintem nagyon hasznos. ha az izmok semmit sem fognak változni a gyakorlástól (ami elvileg lehetetlen), már akkor is megérte, mert nagyon jó életmód tanácsokkal szolgál, a női szerveink védelmében. erre pedig egyre inkább szükségünk van. na jól kireklámoztam magam. bocs :D
elkezdődött az utazási lázam. hétfőn indulunk rómába egy hétre. már nagyon várom. remélem, a doki semmi olyat nem fog pénteken mondani, ami megakadályozná az utazás!!!
szép napot mindenkinek!
ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Gremese, légyszi segíts! Nem találom a babaruhákat, meg én nem licitálni akarok, hanem vásárolni. Mit kell ahhoz csinálni? Bocs, de még soha nem vásároltam interneten keresztül.

Most faltam be 1/2 kiló cseresznyét + három nektarint egyszerre. Szerintetek nem lesz bajom tőle?

Kép
Kép
timi26

Timi 26
Akár a www.teszvesz.hu , akár a www.vatera.hu oldalon akarsz vásárolni, előbb REGISZTRÁLNOD kell (biztonsági okokból,nehogy valaki az égbe tolja felelőtlenül az árakat). Szerintem pofonegyszerű, de ha elakadnál, nyugodtan írj privit
Regisztráció után tudsz licitálni és ha Te vagy a nyertes vevő, már viheted is a cuccot! Ha nem ott laksz, ahol az ealdó, akkor a leggyakoribb az átutalásos fizetés (a postai utánvét u.is drágább)

Sok sikert
:lol:
Üdv

Kép
granda

Timi26! Granda jól mondja, regisztrálni kell először. 90%-ban licitálni kell, a termék mellett van, hogy mikor ér véget, hány nap múlva. Azonnal vásárolni csak akkor tudsz, ha licit nélkül teszik fel a cuccot, és egy gombnyomással már meg is veheted. A teszveszen a főoldalon a bal oldali menüsorban a "ruházat" alatt találod a babaruhákat, a "baba-mama" menüpont alatt pedig a kismama ruhákat.
Jó böngészést! De vigyázz, mert függővé lehet válni!!!! :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese, Granda: köszi az infókat, este megpróbálom, akkor több időm lesz. Ha gondom van majd zaklatlak titeket.

Puszi

Kép
Kép
timi26

Nagyon szép az összes babaruha!!! :):)

Voltunk UH-n, minden a lehető legnagyobb rendben és a babák (2 hét alatt) megint mindketten megfordultak. :):)

Nagyon édesek, tényleg nem unatkoznak, igazán virgoncak. :):)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Nagyon szépek a rucik!Én is vettem ma pár dolgot.Egy hete itthon pihizek,ma kb. 200 méteres sétát tettem.Szerencsére közben van pár babás bolt.Megrendeltem a pelenkázó mellé a kiságyat is és kókuszmatracot.

Vettem pár bodyt,egy csomag (8 db) Tetra pelust,ugyanilyen anyagból egy mintás kifogót és egy tipegőt.
Ami a legfontosabb:pólya helyett egy praktikus cipzáros átalakítható takarót is beszereztem. :D Nagyon finom anyaga van,vastag mint a pólya,szóval nálam az a nyerő.Csináltam képeket,ha apa hazajön felrakjuk.(Ha sikerül,mert a gép újra van telepítve,a képekkel van valami baj.)

Úgy elfáradtam ettől a kis sétától is. :( Bealudtam délután mint a bunda.

Holnap megyek a dokihoz,szóval majd minden kiderül.Ma este még írok pár sort,aztán ha nem akkor kórházban vagyok.Anikó vagy a párom majd megírja mi van velünk.Abban reménykedek,hogy ha be is kell menni,akkor pénteken vagy csak hétfőn.

Érzem,hogy valami nem jó....Annyira nagyon nem fáj semmim,de mégis.

Este még jelentkezek!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Miléna! Csak pozitívan!!! Én azt érzem, valahol nem akarod elhinni, hogy a babó bent tud maradni addig, ameddig kell. Nem fáj semmi?! Örülj neki!!!! :) :) :)

Más 11-es cukor, magas AFP, vérzés, és még sorolhatnám mi mellett szül egészséges normál súlyú babát.
Rendezgesd a rucikat, polcold fel a lábad, kényeztesd magad továbbra is, és beszélgess Zétivel!!!!

Este pedig úgyis jelentkezel!!!!!

Pusszantás!

Kép
Kép
Kép
gremese

HELP! A segítségeteket kérem. Előre is elnézést, hogy ilyen témát hozok fel, de hát ez is amolyan kismama "betegség".

Szeretném, ha ajánlanátok valami tuti dolgot székrekedésre. Az már nem normális, ami nekem van. :oops:
Hiába eszem gyümit, meg rostosat, meg iszok.... Ma akartam grapefruit mag kivonatot venni, mert tudom, hogy meghajt, de rá van írva, hogy terheseknek nem ajánlják.
Akkor vettem hashajtó teát - gondoltam gyógynövények, csak nem árt.
Miután megvettem, kibontottam a nejlonból, és elolvastam a belső használati utasítást, láttam, hogy kismamáknak nem ajánlják. Persze a dobozán semmi.
Nyomatom a szilvalekvárt (most olyan muffint sütöttem) :) , de semmi.
Úgyhogy HELP PLÍZ!!!!!
Előre is köszönöm!

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese!

Nagyon szeretném ha maradna még pár hétig!!!Csak olyan nyűgi vagyok néha... :roll: Ez az állandó itthoni egyedüllét is olyan rossz.Ilyen szempontból a kórház jobb lesz,legalább lesz kihez szólni.Tudom,hogy lehetne rosszabb is.Szerencsére manó jól van és ez a legfontosabb nekem. :D Fél lábon is kibírom azt a pár hetet,csak maradjon még ott.

Székrekedés:engem minden rostos lé és tejes akármi meghajt,szerencsére ilyen gondom nincs.

Kamillateát próbáltad már?De nem, egy csészével,hanem többet...Ezt tanultam rá régen.Rostdús étrend,rostos levek...Illetve ha nagyon vészes akkor Glicerines kúp,de ami talán jobb a Laevolac szirup.Nálunk a védőnők ezt tanulják.Szerintem vény nélkül is kapható.
Még egy ötletem van talán:valami homeos bogyó lehet lenne rá.

Hát ennyi.Remélem tudtam valami újat írni.
De ami szerintem tuti az a szirup.Gyerekeknek is azt adják kórházban székrekedésre.Valami olajos izé,kismamiknak is adható.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok Mamócák!

Rengeteget írtatok tegnap óta, és olyan szerteágazóan, hogy asszem, hosszú sorok alatt tudok csak reagálni.

Miléna: minden jót holnapra, mindannyian Veletek vagyunk!!!

Iwiw: köszi mindenkinek, aki bejelölt, próbálok én is mindenkit megkeresni. Nem tudom, néhányan miért nem találtok, de majd utánanézek. Talán ma még lesz rá időm.

Székrekedés: néha én is szenvedek tőle. A magnézium-tablettára az van írva, hogy hasmenést okozhat. Mióta ezt szedem napi 3X1-et, azóta nagyjából mexűnt a probléma. Ráadásul a dokim azt mondta, hogy ha nagyon feszítene a pocim, szedhetek akár napi 3X2-t is, tehát ártani nem árt, ha valaki többet szed, de szerencsére nincs rá szükségem. Szóval szerintem szérekedésre jó. :wink:

Gyümölcsök, egyebek: eper, cseresznye a kedvenc, de már alig várom a málnát és a barackokat. Meg a görögdinnyét. Betegre fogom magam zabálni! :lol: A szójáról én is csak jókat hallottam, néha én is fogyasztok, zömmel szójaital és pástétom formájában.

Sense4: a múltkor sikerült kifognom a vajúdós-szülős előadást itt Pécsen, és túl sok újat nem mondtak, bár elég részletesen elmondták, mikor kell bemenni, ha megindul a szülés, ott mi után mi történik (vizsgálat, betegfelvétel, beöntés, stb), illetve milyen vajúdási és szülési lehetőségek vannak. A legjobb a szülőszoba-látogatás volt. Igaz, én nem ebben a pécsi kórházban fogok szülni, hanem a másikban, de azért nem volt rossz látni. Főleg az alternatív szülőszoba tetszett (bordásfal, labda, franciaágy, masszázskád, stb...), igaz labdázni meg zuhanyozni nem csak ott lehet vajúdás közben.

Álmok: a 3-4. hónapban voltak folyton rémálmaim. Valahogy mindig elkezdtem vérezni, és rettegtem, hogy elveszítem Babócát. Néha kiesett a köldökzsinór, Ő pedig nem kapott oxigént meg kaját, és egyéb ilyen zöldségeket álmodtam össze. Szerencsére mára "kinőttem".

Ja, és mindenkinek gratulálok az aranyos rucikhoz, nálunk is gyarapszik már a készlet, de a nagyobb bevásárlással megvárjuk, végülis kisfiú lesz-e vagy kislány. :)

További szép estét Nektek!!!!

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Jók a pocakos képek és aranyosak a ruhácskák.

Én is teszek fel a pocimról képet.
Kép

Sajnos most csak ennyi mert kisfiam nem hagy írni,
majd holnap.

Szép estét.
Ildi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hello Mindenkinek!

Kepzeljetek latszik a a hasamon, h mozog Lini, annyira edes es olyan nagyon nagyon jo erzes, mint semmi mas a vilagon! imadom :D

Milena: pozitiv gondolkodas es bent marad meg 10 hetig! szeruntem mondogasd megeadban, hogy meg bent kell maradj, h egeszsegesen megszulethess es, h igazan boldog legyen a a talakozasotok! es h nagyon szereted es nagyon vigyazol ra es nagyon varod, de meg a pcidban kell marajon egy kis ideig, mert ott tud a legjobb korulmenyek kozott novekedni! 8)

Minden kismami, aki megmutatta magat nagyon csini! haaaat az az igazsag en fol sem merem tenni, h h nezek ki. tulsuly stb, de majd lefogyok, csak Linike egeszseges legyen!

nagy poci: amikor nekem azt mondjak nagy a pocim en ugy orulok neki, mert az azt jelenti, h KISBABANK LESZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ennel nagyobb orom pedig nem is erhet!!!!!!!

voltam baba-mama kapcs analizisen, kiru volt! relaxalt allapotban vesszuk fol a kapcsolatot a babankkal. nekem nagyon bejott

voltunk szulesfelk. tanf.-on. haaaaaaaaat kb 70-en voltunk kismama+ kispapa, meleg is volt, meg nagyon magasan ultunk, igy egy kispapa kidolt :) a cime az volt az ea-nak: a ferj szerepe a szules kozben. hihihiihi nem biztos, h nagy segitseg lesz a szulesnel ...

vettunk mi is rucikat: annyira aranyosak vannak, majd folteszek en is nehanyat!

pussz nektek

ui: ujra elojott a faradsagerzesem delutanonknt!

nagyon boldog kismamasagot mindenkinek!

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok!
Regisztráltam a teszveszen, de csak akkor licitálhatok ha postán kapo valami kódot. Pedig kinéztem pár rucit. :cry:
No nem baj, hátha addigra kiderül hogy mi lesz.
Tényleg, ha fiú lesz, akkor lesz egy eladó rózsaszín bodym, egy rózsaszín rugim, és egy rózsaszín polár takaró. A corában vettem. Érdekelne valakit?
Na, majd, ha aktuális lesz újra felhozom ezt a témát.

Horcsog: de szép nagy pocid van!

Miléna: kitartás, nagyon jól viseled a dolgokat, csak így tovább!!! Nagy-nagy DRUKK!!!

Vadvirág: gondolom érezted, amikor megfordultak. :D Biztosan jó érzés amikor ketten is mocorognak benned. Adatokat nem tudsz mondani róluk? ( én ilyen adatmániás vagyok), esetleg kiderült a nemük?

Gremese: sajna én nem tudok tanácsot adni, viszont én nagyon sok kakaót iszom, nem tudom van-e ennek köze ahhoz hogy nincsenek ilyen gondjaim.

Puszka!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Csak aztán nehogy a vaterán vagy a teszveszen egymásra licitáljunk!!! ;)

Emese! Édik a rucik!!! :lol:

Sense! Nálunk is indul intimtorna. Asszem én is kipróbálom! Még nem tudom, hogy pontosan mikor indul, mert az egyik kolléganőm szólt.

Tanfolyam: Most nem sok új dolgot hallottam. A magzati fejlődésről volt szó, meg beszélgettünk egy kicsit.
Viszont amikor hazajöttem, megint tornáztam egyet! Már nem fáj a torkom, csak az orrom fújom egy kicsit, úgyhogy nekiestem a tornának! Jól esett! :D

Miléna! Gondolunk Rád!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Emese!

Homeos bogyók:
nem fájdalmas székrekedés:
Sepia 9CH napi 2*5 golyó:lassú emésztés alhasi nyomásérzés
Alumina 5CH napi 2*5 golyó:nincs székelési inger
Hydrastis 5CH 2*5 golyó:krónikus székrekedés, széklet kemény és nyákos bevonatú
Collinsonia 5CH 2*5g. darabos,nehezen üríthető széklet
Gyógyszertárakban lehet kapni mostanság Homeopátia napjainkban c. kiadványt onnan írtam ki :)
Banán? Engem régen fogott,most meg nem :shock:

Rucik édesek,lassan kiválogatom a fiús ruhákat a sok rózsaszín közül :) és kezdhetek vásárolni :)
Ma voltam terheléses vércukor vizsgálaton, holnap 4d uh :)
vége fürdetésnek megyek :)
szép estét :)
vera

KépKép
viranka

Sziasztok !

Székrekedés már nálam is kezd jelentkezni. Kb két naponta van valami kis eredmény ami nálam furcsa mert régen volt úgy, hogy naponta volt kétszer.

Miléna: kitartás minden rendben lesz holnap. Én amikor bent voltam két napot a kórházban húsvétkor akkor nagyon rossz volt mert én még soha nem voltam kórházban és nagyon féltem nehogy valami baja legyen törpinek. Én akkor nagyon sokat sírtam, hogy nem lehet mellettem a párom igaz reggel korán jött hozzám és későn este 7-kor ment haza csak ebédre szaladt haza. Szóval nekem nem volt jó a kórházban de lehet, hogy neked jobb lesz lesz kivel beszélges és nem unatkozol egész nap. De hidd el jobb nektek otthon sokat koncentrálj és beszélgess Zétivel és minden rendben lesz és még bent marad 10 hétig.

horcsog: neked is szép nagy pocid van.

mmarica: én sem vagyok egy sellő lány nyugodtan tegyél fel képet. Én nekem is van túlsúlyom rendesen de engem nem érdekel elfogadtam a testem olyannak amilyen. Nálunk ez családi és élünk így ahogy vagyunk. Szóval tessék feltenni képet kiváncsi vagyunk rád is meg még azokra is akik nem tettek fel képet.

timi26: holnap délután kell hívnom a dokit akkor mondja meg mi az eredmény. Igaz tegnap meg ma eléggé elengedtem magam de majd oda figyelek.

Na jó hosszú lettem. Mindenkinek kellemes estét.
Nagyon bírom, hogy ilyen kis pörgős ez a topik.
20200310173350

Miléna, Kiskobi, Timi26, Viranka! Nagyon köszönöm az ötleteket! Először is főztem egy liter kamillateát (most hűl), megittam egy magnézium plussztablettát, és a fiókban figyel a glicerines kúp, amit anyu hozott tegnap.

A homeós bogyóknak lehet, hogy mégegyszer nekifutok, mert itt a fórumon is olvastam róluk, és a védőnő is mondta, hogy lehet erre-arra használni.

Csakhogy nekem rossz tapasztalataim vannak. Egy nyáron nagyon sz.rul voltam, hetekig volt hőemelkedésem, emiatt rossz közérzetem, néha lázam. Már mindent kipróbáltam az ég egyadta világon, de semmi. Végül elmentem egy homeopátiás hölgyhöz, aki kérdezett egy csomót, íriszt nézett, felírt egy csomó bogyót, és elkért egy valag pénzt. Szedegettem ezeket, általában rosszabbul lettem. Akartam hinni a dologban, mert nem használt semmi.

Egyik reggel mondtam anyunak, hogy ha nagy levegőt veszek, zörög valami a tüdőmben. Erre rávágta, lehet, hogy lezajlott egy mellhártyagyulladás. Na, nekem sem kellett több, irány a tüdőgondozó. Átvilágítottak (a röntgensugár többszörösével), és bingó. Anyunak volt igaza (aki egyébként fül-orr-gége főorvos).

Szóval a csoda homeo-néni nem jött rá semmire.

De azért persze köszönöm az ötletet! :)

Mazsola7! Én jártam már úgy, hogy a teszveszen láttam, Anitja licitál valamire, ami nekem is tetszett, és továbbléptem. Nem csapom le a kisrucit a kezéről!!! :) :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese!

Nehogy aztán áthuppanj a ló túloldalára!!! :lol: Persze remélem, mindez segíteni fog, mert a székrekedés tényleg sz.rügy!!!! :lol: :lol: :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok Mammikák!
JAj Emese, de cuki vagy! Én is láttalak már Téged licitálni :lol:
Egyébként nekem is székrekedésem van mostanság, de szerencsére van itthon koffeinmentes kávé, és abból egy jó tejeskávé sokat segít :lol:
Nagyon édik tényleg a rucik! Mind teszveszes? Szuperek.

Granda! Hát Te is nagyon ügyesen tudsz vásárolni, egyszerűen tündériek a ruhák :lol:

Miléna! Nagyon drukkolunk Neked holnap!

Mi holnap terheléses bulira megyünk, szerencsére zsömle-tej összeállítást lehetett választani.

Marica! Jaj de jó, remélem mi is látjuk hamarosan a hullámokat :lol: főleg Apa, hisz én érzem a rúgásokat, de ő nem még :(

Horcsog! Szép formás pocikád van! Hamarosan nekem is illene pocis képet feltenni, utoljára a 17.héten tettem fel asszem :oops:

Álmok: sajnos nekem is vannak rémálmaim, és hasonlóan Kiskolbihoz, én is vérzek álmomban, aztán amikor felkelek olyan jó, hogy csak álmodtam és minden rendben van. Olvastam valahol, hogy ez is a hormonok munkája, mármint az, hogy rémálmai vannak a kismamának.

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Gremese!
Nekem krónikus székrekedésem van, és nem csak a terhesség alatt. Ami segített Pötty előtt, az egy pohár vörös bor volt, 1-2 szál cigivel. Ezekről nyilván lemondtam, és maradt a guttalax. A dokim szerint nyugodtan használhatom. Én sem hiszek a homeopátiás izékben...
Ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!!

Gremese, es mindenki, aki szekrekedessel kuzd: mielott vegetarianus lettem, allando problemam volt, de miota nem eszem hust a szekletem percre pontos, es mindig a megfelelo allagu. Szoval, ha nem is teljesen husmentessegre biztatlak titeket, az sokat tud segiteni, ha egy kicsit visszafogjatok az ilyesfajta eteleket. Higyjetek el, par nap mulva sokkal jobban lesztek. A masik, ami valoszinu okozza, a terhessegi vitamin, mivel vasat tartalmaz, es a vas nagyon megfogja a szekletet. Hat ennyit tudok javasolni :)

Jo ejszakat mindenkinek!!

Niki
Vendég

Kiskolbi!

Legalább mostmár tudom, hogy miért megy a hasam 1 hete, hát a magnézium! Én meg arra gondoltam, hogy a sok gyümölcs! Minden nap eszek cseresznyét, földi epret, banánt. A piacon már vettem a héten MÁLNÁT ÉS BARACKOT!!! Isteni íze van!!!

Ti mit gondoltok a pihenőszékről a babáknak? Én venni szeretnék egyet, mert eddig csak jót hallottam róla, meg akkor nem lenne mindig kézbe Marci.

1181193974.88.doc [/img]

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Na, nem igazán így akartam csatolni a képet, de így is meg tudjátok nézni. Újszülöttkortól használható és később is jó, amikor már jár.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Anikó: nem rossz ötlet, de nekünk anno Rebekánál az ülcsi is bevált erre a célra. Kitámasztottam, hogy a gerincének jó legyen, kötöttem rá mindenféle csörgőket és hosszú ideig (10 perctől-30 percig ez egy babának elég hosszú) elvolt mindig. És ugyanúgy lehet benne ringatni is. De mondom maga a pihenőszék sem rossz, meg biztos sokkal kényelmesebb is, csak hát tudod, nekünk a keret meg van szabva vásárlás célra. Sajnos. :(

Puszi, majd még jövök!

Kép
Kép
timi26

Viranka!
Mi is előszeretettel használunk mindenféle homeopátiás készítményt ha szükséges - a gyerekorvosunk is nagy híve - és nekünk nagyon bejött szerencsére. :):)

Ildi!
Szép pocak! :):)

Anikó!
Pihiszék nálunk bevált. :):)

Timi! (26)
Adatokat ilyenkor a magánrendelőben nem nézünk, csak hogy jól érzik-e magukat, milyen a helyzetük, stb.

Méretek a kötelező hivatalos kórházi UH-n lesznek megint, legközelebb a 32. héten - július közepe - majd akkor megírom a konkrét adatokat...

Igen, nagyon lehet érezni amikor megfordulnak, olyankor egyszerűen képtelen vagyok megmozdulni, várnom kell pár pillanatig amig felveszik az új helyzetet...

Természetesen most sem nem mutatták meg a nemüket. :):)

Mostmár nem is reménykedünk abban hogy kiderül a születésük előtt. :):) Nevek megvannak és a semleges színű rucik is. :):) Jó kis meglepetés lesz!!! :):)

Miléna!
Drukkolunk mi is! :):)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok !

Megprobálok feltenni képet egy rugiról ami a kedvencem.

Kép béka

Ezt nagyon szeretem remélem sokat lesz majd törpin.

Ma megyek kicsit vásárolgatni majd délután leszek megint addig is mindenkinek kellemes napot és sok pihit.
20200310173350

Jó reggelt!

Székrekedés: Mindenkinek köszönöm az ötleteket, van mit kipróbálnom. :oops: Nem említek név szerint senkit, mert nem akarok senkit kihagyni, nagyon édesek vagytok! :)

Anitja! Hát az természetes, hogy nem licitálom túl a kismama társamat! :wink:
Egyébként a kisruhák mind teszveszesek, és elképesztő, miket lehet ott találni. Teljesen rákkattantam, úgy kell magam visszafogni. A postás, már a kocsiban az utcán megállít, felismer, odaadja a cuccot, annyiszor volt nálunk csomagot hozni. :oops: :oops:

Pihenőszék! Hát én szeretnék, csak az a bajom vele, hogy újabb kiadás, és marha hamar kinövi. Szerintem én a hordozót fogom erre a célra használni.

Horcsog! Nagyon klassz a pocód!!! :) Többi kismama! Képet-képet!! GYerünk!!!!

Miléna! Megy tovább a drukk, és a sok +++++++ !!!!!!!!

Vadvirág! Én - többek között - azt bírom benned, hogy a hozzászólásaid mögé mindig 2 db ikont raksz! Ez az ikrek hatása?! :D
Azt akartam még kérdezni - mert én nemrég csatlakoztam hozzátok, és elvétve derül ki, kinek van gyerkőce - , neked a 4 gyerkőcből már van ikerpárod?

Álmok: Hát nekem baromira nincsenek jó álmaim. Apa és anyukám állandóan azt álmodja, hogy szülök, vagy már totyog a gyerek, mindig mosolyogva mesélik. Én meg majdnem minden reggel riadtan kapok a pocakomhoz, hogy még benne van-e a babó. Nem jó érzés!
De tudom, hogy miért álmodok ilyeneket. Amikor a nulladik terhességem elhalt, kórházba kellett mennem műtétre, ahol kaptam egy tablettát, olyan lettem tőle, mint aki kokózik, majd a műtőasztalon belémnyomtak egy szurit, amitől se kép, se hang. Az ágyamban ébredtem fel, állítólag végig magamnál voltam, kapaszkodtam a műtősfiú nyakába, ahogy kell.
Szóval az álmaimban szülök, és nem tudok magamról, majd megszakad a kép, és nem tudom mi van a babámmal.
Hát nekem ilyen rémálmaim vannak. De reggel mindig meggyőződöm, hogy Zsofka továbbra is puposkodik! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Lassan majd indulunk.Ha végeztem és tudok majd írok mi volt.
Megnéztem a vérnyomásomat,picit magas. :shock: Mondjuk a napokban az volt,biztos az idő.
Este már nem jutottam vissza,szóval a képek egyenlőre kimaradnak.

Próbálok nyugiban lenni,de kicsit elkapott a harctéri idegesség.

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Jaj Anita drukkolok, hogy mielöbb részetek legyen abban, hogy kívülről is érezhető Picuri!
Nem mondom, hogy elötte nem örült a párom a kicsinek, de mióta lefekvés elött a kezét vagy az arcát a pici összevissza rugdossa azóta számára is kézzelfogható kis lény lett. És persze mindenkinek elmeséli, hogy a pici minden este Vele kokettál. :D :D :D

Emese együttérzek veled, mert nálam is hasonló problémák vannak.
Már én is minden létezőt kipróbáltam. A kúp nálam sajnos nem jött be mert olyan hascsikarásom lett, hogy a végén már megijedtem, úgyhogy azt én többet nem.
Az egyetlen ami nekem segített az az eper és a cseresznye. De ne fél kilóra gondolj, hanem naponta többször teleeszem magam szó szerint kipukkadásig. :shock: És persze ezt reggelizem éhgyomorra is. Igy mióta szezon van ezzel nincs gondom, ha már nem lesz nem tudom mit csinálok.
Amit még a többiek ha jól láttam nem javasoltak és esetleg neked segíthet: (bár nálam ez se vált be) a vitamin tabletták helyett mindent próbálj meg folyékonyan bevenni. Vas tabletta helyett nekem szirupot írtak fel, a magne B6 helyett plussz tablettát kell szednem.

Anikó ez a pihenőszék vizszintesre dönthető azért használható újszülött kortól? Csak mert előzőleg sokan írták, hogy olyan hordozót keressünk ami teljesen ledönthetö. Ha ebben ülni lehet akkor az nem árt a babának? Egyébként nagyon tetszik nekem is. Milyen árban lehet kapni?

Timi (26)! Én is így jártam a teszveszen. Mármint hogy nem kaptam még meg a regisztrációs levelet és addigra már lejárt volna a licitálási idő.Ezért kértem adatot az eladótól a ruháról amire ő válaszolt. Így meglett a privát email címe. Amire írtam neki, hogyha nem sikerül eladnia a rucit akkor engem érdekelne, de még nem tudok rá licitálni.
Persze szerencse is kell hozzá, hogy senki másnak ne kelljen, de nekem bejött és végül egyém lett a ruha. :D :D :D
A vaterán egyébként a telefonodra küldik a regisztrációs számot így az gyorsabb, ha ráesel valamire.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Emese! Igen, ez a jobbik eset a licitálásnál, ha ugyanaz a név. Én nem ezzel regisztráltam, mert elvileg Mazsola a babácskám neve. A vaterán regcsiken vagyok. Egyébként én meg Grandát láttam ott, ha minden igaz! :wink:
A rémálmaid meg szerintem a 0. terhesség elvesztése miatt van! Benned vannak a rossz élmények. De most nem lesz semmi baj! :D

Ráálltam reggel a mérlegre. Nem kellett volna… +8kg… :evil: Mostanában sok édességet ettem, nem tudom, mi van velem, sose voltam édesszájú. Viszont apuka igen, lehet, hogy a génekben van…??? :wink: Úgyhogy édesség mától visszafogva! Esetleg hétvégén megengedem magamnak mértékkel. :shock:

Nekem nincs székrekedésem, bár én egyelőre nem is szedek vasat, mert a vérképem szerint elég, ami van.

Jaj! Képzeljétek! Tegnap Apa puszilgatta egy helyen a pocakomat, és Mazsikám odaúszott. Apa is érezte a szájával a fészkelődést. Úgy élveztük! :lol:

Anikó! Aranyos a pihenőszék, de én asszem erre nem ruházok be. Inkább valami hintaszékszerűt szeretnék, amiben majd szoptatni fogok, és el is tudom ringatni benne magunkat! :

Megyek Rennie-t bevenni, megint ég a gyomrom… :evil:

Szép napot Mindenkinek!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok
Na most jöttem gyógytornáról, hát isteni volt! :) Rájöttem, hogy otthon a beteg a legkényeélmesebb (értsd:legkevésbé fárasztó) pozíciót igyekszik felvenni, ezért van értelme a szakember által vezetett gyógytornának, mert ott nincs kecmec! Amikor hajlítani kell, akkor az úgy van és punktum... :lol:
Lehet, hogy csak bebeszélem, de már az első alkalom is hasznos volt.

Timi (koszegi)
Hát nekem is pontosan az ilyen óriás állatosak és nem az aprómintásak az eseteim! Egyszerű, de mégis nagyon mutatós a ruci!

Licitálás
Ha valaki Obivan néven van a Vaterán, szóljon, mert épp most készülök felüllicitálni, de természetesen Babanetessel én sem teszek ilyet :lol:

Gyümölcs
Szerintem épp ez a nagy előnye annak, hogy mi nyáron vagyunk várandósak! Torna után egy nagy szatyorral tértünk haza (cseresznye, banán, meggy, barack, paradicsom, újkrumpli) :P Nyami

Kép
granda

Rémálmok
A gyerekkel kapcsolatosakat már törölte az agyam, de két napja azt álmodtam, hogy böhöm nagy szatyorral (várandósan) a BKV-hoz igyekeztem, egy nagy tömegre lettem fiygelmes a Nyugati aluljárónál, mindenki bámészkodott. Kiderült, hogy lenn egy akkora oroszlán szabadult el (állatkerti felújítás miatt), mint 2 kamion. Mindenki félt, mit félt...rettegett, de persze haza akartak jutni, ezért a metró járt, csak a Nyugatinál nem állt meg. Az emberek síri csendben ültek a járaton, nehogy megtámadjon az oroszlán bennünket, akit valamilyen rejtélyes oknál fogva nem sikerült befogni...
Ma már röhögök rajta, de akkor olyan valóságosnak tűnt :oops:

Gremese
Remélem, jobban vagy! Te is nagyon ügyes vásárló vagy, egy az egyben elfogadnám a rucijaidat!

Kép
granda

Gremese!
:):) A 4 gyerkőc közül Jázmin látott napvilágot ikerbabaként (Ő volt az A-Baba, aki spontán érkezett) 2004 nyarán a 39. terhességi héten. :):) (Az ikertesója Márk Axel születésénél az orvosok nem voltak a helyzet magaslatán, így Ő már nincs velünk.)

Igen, jól sejted, ez a kettős ikon bizony az ikrek hatása, afféle szerencsehozó.

Mostanság mindenből két egyforma. :):)
(A gardrób szekrény tetején pl. két óriási rózsaszín IKEA-s persely malacka... :):) )

Pihiszék: a különbség, hogy a hordozó nem rugózik (max. hintáztatható némiképp) nem állítható függőlegesből több pozíción át ülő helyzetbe és oldalról nagyon körülöleli a bébit, nyáron így nagyon beleizzadhat.
(Ebből is lehet jó minőségű használtat vásárolni, úgy nem annyira drága...)

Granda!
Ez a rémálom... Hihi! :):)

Vadvirág
Vendég

Szekrekedes: nekem a maltofer megoldotta a problemat! (errol mar irt vki: folsav+vas) kerdezzetk meg az orvosotokat, mert most nagyobb szuksegunk van a casra, mint valaha. en napi 2-ot szedek!
tobbi vitamin: napi 2*2 magneb6, 1* c vit 200 mg, 1* tovita (ez tojashejbol keszult kalcium) nem szedek magzatvedot, az orvosom leallitott rola meg a 6. heten, azota idokozonkent valtoztatunk,. h mikor mit kell szednem!

t.koszegi: nagyon aranyos vagy olyan jol esett, akkor majd rakok kepet, csak csinalunk frisset!

help! nem volt vki becsben vasarolni? mert a ferjem megnezte a babakocsit, amit akarunk es 30 000 ft-tal olcsobb, mint itt. es kellene nekem vmi exkluziv babaszobabbutor bolt. kerlek ha tudtok segitsetek!!!!!!!!!! :shock:

pussz nektek

Kép

Kép
mmarica

Mmarica!
Itt érdemes körülnézni:

http://www.drapp.hu/gyerekbutor.php

Kép
granda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X