Mó!
Kettőt kaptam vissza és én szerettem volna ikreket, úgyhogy reméltem, hogy mindkettő marad.
Szia Labkat!
Lombikos ikreim vannak. Én is mindent csináltam úgy, ahogy addig, a nagyfiam most 4 éves.
Táppénzre vettek, nem dolgoztam, de itthon ment minden úgy, ahogy korábban.
Én a terhesség elején sokkal hányósabb voltam, mint a naggyal, de a 13. hétre elmúlt. A második harmadban egész tűrhető volt még a pocakméret, ha jövős-menős dolgokat, vásárlást akarsz intézni, azt mindenképp ekkorra időzítsd. A harmadik harmadban már nagyon hamar fáradtam, ráadásul a hatalmas poci miatt egyre kényelmetlenebb volt minden. Kórházban egy percet sem feküdtem, nem akartam és nem is erőltette a dokim.
A törpök 33+5-re születtek, egy vírusfertőzés miatt beindult a szülés, nem lehetett leállítani (a te történeted rovatban bent van a szüléstöri).
Összesen 18 napot voltunk kórházban.
A pocim a szülés előtt 110 centi volt és kb. 17 kilót híztam. A vége felé enni már alig tudtam, teljesen össze volt bent nyomva minden.
Az ikrek császárral születtek, nem ez volt a terv, de így alakult. Amúgy szerintem nincs nagy eltérés az egyes terhesség meg az iker között, inkább csak a pocakméret miatt a kényelmetlenségek hatványozódnak.
Kórházat-dokit nagyon gondosan válassz. Szerintem érdemes eleve PICes kórházban szülni, ha véletlenül hamarabb jönnek a babák, nem egy idegen helyre kerültök. Dokit faggasd ki. A legtöbben lelkes hívei annak, hogy hetekig-hónapokig kórházban fektetik az ikres kismamákat, csak azért, mert ikresek. Ha ezt nem akarod, mindenképpen tudasd a dokival. Ha szeretnél spontán szülni, azt is érdemes előre tisztázni.
Hirtelen ennyi, kérdezz nyugodtan.