A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Ne mondd nekem, h Vanda nőiesíteni akar! :P :evil:
kata1977
Hatvan

áááá, természetesen ez őrá nem vonatkozik....csak épp rajta kívül a csajok a zártban :lol:
ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor azt mondom neked - de ezt csak neked, senki más ne olvassa -, hogy tisztára élvezem, hogy vanda NŐ mellettem, én meg PASI mellette....

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Jaaa, akkor megnyugodtam! :wink:
De ne viccelj már, Te vagy ott a tyúkudvar őrzője és irányítója, nem? :P Akkor állj már a sarka(ntyú)dra! :lol:
kata1977
Hatvan

Naná, h élvezed! :D Hiszen ez a lényege a dolognak, nem? :wink:
kata1977
Hatvan

Kata!
A történethez hozzátartozik, hogy Pasit anno a gimiben a csajok kinevezték tiszteletbeli nőnek, mert az osztályban ő volt az 1szálpasi... :lol:
vovanda

kata: ez lenne a lényege....csakhogy eddig egészen másként volt...eddig én kisfiú voltam...most pasi...felnőttem :lol:
és élvezem :D
és imádom a csajomat, aki mellett kiteljesedhettem :wink:

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Basztikuli, milyen jó dolga lehetett vkinek a gimiben! :shock: :wink: (milyen gimi az, ahol csak egy pasi van?! :shock: )

Pasi,
Gratula a felnövéshez! 8)
Vandának meg ahhoz, h Mellette sikerült! :wink:
kata1977
Hatvan

jó dolgom volt, még lógni se tudtam, mert rögtön feltűnt :D
egyébként nem az egész gimiben, "csak" a magyar szakosok között voltam 1szál....

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Jaaaaajjjj, Te szegény! :( :lol:
Érettem ám, h nem az egész gimiben voltál egyedül pasi! Csak elküldtem már és lusta volna javítani... :oops: De hogy csináltad, h nem volt más pasi? Hova küldted őket? :P Tényleg nem hallottam még ilyenről - gimiben. Szakközépben, vagy egyéb helyeken - nálunk a fősulin is ez volt :cry: - már hallottam ilyet, de egy gimis osztályban?! Fura... Bár nálunk sem volt túl sok fiú, de azért volt vagy 8 :D
kata1977
Hatvan

hehe...választani tudni kell :D

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

mérjó az nektek, hogy mindig az én nickem virít itt, mint utolsó hozzászóló? :P

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Jobb az, ha az enyém van?! :roll: :P
kata1977
Hatvan

ja, az már rögtön egy párbeszéd kezdete :D
nem gondolod, hogy hagyom magam? :P

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Jaaaa, h mindig Te akarsz lenni az utsó hozzászóló, de várod, h más is belekotnyeleskedjen? :P
kata1977
Hatvan

nem árt néha frissíteni...magammal meg csak nem beszélgethetek, még a végén rám fogják, hogy dilis vagyok :D

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Hm... Gondolod, h csak Rád fogják?! :lol: :P
kata1977
Hatvan

még szép....

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Meggyőztél :D :lol:
kata1977
Hatvan

aztaaaaaa...ilyen meggyőző lennék?
a csajommal ez mér nem működik ilyen simán? :D

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Valójában nem :P
De előbb-utóbb úgyis ezt kellett volna írjam, nem? :) Jobb volt előbb túlesni rajta 8) :P
Nna, ezt a kérdést Neki tedd fel! :lol:
kata1977
Hatvan

Sziasztok!
Kulcsár Bogi vagyok,4.éves dietetikus hallgató.Most írom a szakdolgozatomat:Gyermekvállalás örömei és veszélyei 35év feletti várandósok körében címmel.Segítséget szeretnék kérni,hogy akinek lenne kedve kitöltené-e a kérdőívemet.Kérem olyanok írjanak,akik jelenleg várandósak.
emailben küldeném el a kérdőívet.címem:bogibogarka26@gmail.com
előre is köszönöm
bogibogarka

jobban jártál, ez tény :D

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

sziasztok,nézegettem itt a fórumokat,máshova is szoktam írni,de ha nem zavarok hozzátok is csatlakoznék.igaz nekem már nagyok az ikreim,11évesek.2petéjűek és az 5.hónapban tudtuk meg,hogy ikrek lesznek. :) egyébként 6 gyerekem van,a legkisebb 3éves.az ikrek imádják egymást,ez nagyon jó dolog.

mó73

Pasi,
Nem mellékesen - Te is! :D

Bogi,
Én szeretek töltögetni, de nem vagyok sem 35 feletti, sem várandós :(

Mó,
Üdv itt! :D Aztaaaa! Tökjó lehet ennyi gyerekkel! 8)

Apropó Pasi,
Lógsz még a kérdőívvel! :wink:

Kata
kata1977
Hatvan

Mó!
Szia! :lol: 6 gyerkőc? Nem semmi, hogy bírod? Én ahárommal (néha néggyel) is agybajt kapok néha... 8)
vovanda

sziasztok,hát végülis bírom.de néha azért én is kiakadok tőlük.de amúgy meg jó dolog,főleg ennyi év után,hogy mikor a legkisebb Alexom született már a többi iskolás volt és így csak egy kicsi,szóval bírom.dobok egy-két képet: Kép Kép

mó73

Mó!
Az jó, ha egy pici volt. Nekem a nagy 4 éves, a kicsik fél évesek. Elég érdekes... Párom vendégjátékos kislánya 3. Szóval miniklub. :D
vovanda

kata: bogi nem fog többet visszajönni, csak bemásolta ide a szövegét, mint ahogy gondolom, minden topikba... :P
kérdőív egyelőre jegelve, majd ha lesz némi szabad időm melóban :D
szeptember környékén saccolom leghamarabb....bár úgysem aktuális, a többiek a zártban leszavazták a bővítést ....

mó: üdv közöttünk, gyere gyakran, írjál sokat magatokról :lol:
legalább lesz, akitől tapasztalatokat szerezhetünk....első hallásra és a két kép alapján nagyon szép család vagytok :lol:

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

vovanda,de amikor az ikreim születtek,semmi segítségem nem volt,és akkor volt a legnagyobb fiam 6éves,a lányom 5éves,a középső fiam pedig 21hónapos,és így jöttek az ikrek,hát egy örökké valóság volt,de túl vagyok rajta és nem bántam meg,sőt még a 6-at is bevállaltam.ma már azt mondom nem bírnám,de akkor 11 éve mikor születtek az ikrek még csak 25éves voltam,tele energiával. :) látom neked is kétpetéjűek az ikrek,voltak a családban ikrek?mert nálunk nem.ráadásul csak az 5.hónapban tudtuk meg az iker hírt. :o

mó73

Mó!
Lombikbabák...
De ha velem is az 5. hónapban közlik, tuti sokkot kapok. Egyik barátnőmnek spontán ikrei vannak, teljesen kiakadt, amikor megtudta. Rendesen elzöldülve jött ki az UH-ról, a férje kérdezte, mi a baj. Válasz: az, hogy A meg B, bazzeg!!! (bocsi, Binyek) :lol:
vovanda

ja,hát én is így voltam ,hogy az uh-n tudtuk meg,hogy ikrek.de akkor neked,ha lombik akkor 2-t ültettek be ugye?nekem a doki kérdezte akkor ,hogy pikk-pakk összejött?én meg mondtam,hogy igen .ez van,

mó73

Sziasztok!

2 gyermekes anyuka vagyok, és jelenleg ikreket várok. Most 13hetes és 3 napos a terhességem, január 12-re vagyok kiírva.
Spontán ikrek, és a dokim szerint egypetéjűek lesznek.
Amúgy 31 éves leszek szeptemberben, a férjemmel 6 éve leszünk házasok.

Érdekelne más ikres anyukák tapasztalata a várandóssággal és a szüléssel kapcsolatban. Aztán később majd a babákkal kapcsolatban is :)

Nem tudom mennyire vigyázzak magamra, mennyire hirtelen pocaknövekedésre számítsak, mennyiben másabb egy ikres terhesség egy simánál. A neten sok érdekességet találtam már, de jobban érdekelne olyanok véleménye, akik hasonló cipőben járnak, vagy jártak mint én - és itt a várandóságra értem a múlt időt!

Kata
labkat

szia labkat!
ebben én ugyan nem tudok segíteni, de majd szólok a csajoknak, hogy jöjjenek :-)

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

szia labkat,nekem is spontán ikreim vannak,de 2 petéjűek és ugyanúgy csináltam tovább mindent terhesség alatt ,mint előtte.ugyanolyan volt a terhesség,mint a simánál.csak az volt más,hogy nem indult be a 40.héten,ezért a 41.héten megcsászároztak.kérdezz bármit,én tudok tanácsokat adni.

mó73

Mó!
Kettőt kaptam vissza és én szerettem volna ikreket, úgyhogy reméltem, hogy mindkettő marad. :lol:

Szia Labkat!
Lombikos ikreim vannak. Én is mindent csináltam úgy, ahogy addig, a nagyfiam most 4 éves.
Táppénzre vettek, nem dolgoztam, de itthon ment minden úgy, ahogy korábban.
Én a terhesség elején sokkal hányósabb voltam, mint a naggyal, de a 13. hétre elmúlt. A második harmadban egész tűrhető volt még a pocakméret, ha jövős-menős dolgokat, vásárlást akarsz intézni, azt mindenképp ekkorra időzítsd. A harmadik harmadban már nagyon hamar fáradtam, ráadásul a hatalmas poci miatt egyre kényelmetlenebb volt minden. Kórházban egy percet sem feküdtem, nem akartam és nem is erőltette a dokim.
A törpök 33+5-re születtek, egy vírusfertőzés miatt beindult a szülés, nem lehetett leállítani (a te történeted rovatban bent van a szüléstöri).
Összesen 18 napot voltunk kórházban.
A pocim a szülés előtt 110 centi volt és kb. 17 kilót híztam. A vége felé enni már alig tudtam, teljesen össze volt bent nyomva minden.
Az ikrek császárral születtek, nem ez volt a terv, de így alakult. Amúgy szerintem nincs nagy eltérés az egyes terhesség meg az iker között, inkább csak a pocakméret miatt a kényelmetlenségek hatványozódnak.
Kórházat-dokit nagyon gondosan válassz. Szerintem érdemes eleve PICes kórházban szülni, ha véletlenül hamarabb jönnek a babák, nem egy idegen helyre kerültök. Dokit faggasd ki. A legtöbben lelkes hívei annak, hogy hetekig-hónapokig kórházban fektetik az ikres kismamákat, csak azért, mert ikresek. Ha ezt nem akarod, mindenképpen tudasd a dokival. Ha szeretnél spontán szülni, azt is érdemes előre tisztázni.
Hirtelen ennyi, kérdezz nyugodtan.
vovanda

Na én is benézek ide a zárt után-kicsit ki a külvilágba :lol:

Üdv itt mindenkinek!

Labkat

én is dolgoztam, meg csináltam indent. 37+1 napra jöttek az ikrek :)
nekem ők az első gyerekek és nagyon örülök neki, mert lehet kikattannék többel :lol: azért örülök, hogy ikrek lettek-nincsenek a családban és spontán-mert nagyon kis cukikák :)
58kilóról indultam és 83mal szültem.már visszafogytam, de szörnyű nagy hasam volt :)

És a többi gyerkőc? róluk is rakj képet!

szanet

úgy látom, a csalogatóm jól sikerült, szanet már előbújt :lol:

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

szanet,szia,hát a 3 legkisebb az ikrek és alex a kis medencében pancsolnak ,le is kaptam őket,a nagyobbakról majd máskor teszek,mert róluk nincs is annyi kép. Kép Kép Kép

mó73

köszönöm a segítséget lányok!

Kata
labkat

mó: szép képek, kérünk még :lol:

labkat: gyere máskor is, és kérdezz bátran :lol:

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

hahho! de orulok hogy vannak ujjak errefele :D :D

szioka a regieknek es udv az ujjaknak!

mo! le a kalappal 6 gyerek :D :D bizti szupi csalad vagytok, a kepek nagyon jok :D

labkat! ne izgulj, bizti minden siman fog menni es ugyanugy fogod elvezni a pocakot mint az elobiekkel, nagyabol en sem meloztam, de itthon mindent meg csinaltam, egesz lakast festettuk-takaritotuk (csak a ferjemmel semmi mas segidcsegel), augusztusban 1 napos gyalog turat csinaltam velenceben es hegyet is masztunk (persze lightosan), en 20 kilot szedtem osze, 18 el is tunt, de ez a2 nagyon ragaszkodik :twisted: :twisted: igaz nem is olom magam :oops: :oops: a babok tunderek es en is akartam ikreket (inszen volt)

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

mo! meg neztem a kepeidet amik fent vannak a lapodon, nagyon szuperek, szep kis-nagy csalad vagytok, nagyon szep a hazatok es a kertetek, lattam hogy voltatok ro-ban, kepzeld mi nagyvaradiak vagyunk es veronaban lakunk :D

Kép

demoniq13

demoniq13,szia.veronában milyen az élet?végleg ott laktok vagy csak munka miatt?spontán ikreid vannak?te is tehetnél képeket az ikrekről.mind a 2 kisfiú?kétpetéjűek?

mó73

mo! a penz miatt vagyunk itt, jo is meg rosz is az elett errefele, vegyes paros, debibe csinaltuk az inszemet, kepeket lusti vagyok kicsinyiteni, de leg kozeleb mikor ra veszem magam ide is fel dobok parat :D ti hogyan valasztotatok ezeket a neveket, pl. alberto, alexander???

Kép

demoniq13

demoniq13, a nevek azért ilyenek,mert a férjem nem magyar.és van ott azért munka lehetőség? később szeretnétek még majd babát?este vagy holnap jövök,mert ma nem vagyok itthon,intézek ezt-azt,de lehet,hogy délután haza érek.te simán szülted az ikreket vagy császival?

mó73

mo! mostansag eleg ronda a helyzet a hulye valsag miatt, en munka nelkuli leszek szeptembertol, a ferjemnel meg mar majdnem 1 eve 50%os gyartasban meloznak, o azert a napi 8 orat meg csinal, de a tulorak voltak jol fizetve, most annak pa-pa...
ha esetleg meglepi baba lenne akkor igen, de mi nem fogunk tobbet keresni hogy osze jojon valami... csaszival szultem, oszinten nem is akartam volna normalisan 2 egyszerre, igy nyugisab voltam, de mattia ugy is seggel jot a vilagnak :lol: :lol: :lol:

Kép

demoniq13

értem,hát most mindenhol ez a rohadt válság van,nem tudni mi lesz.neked mi a munkád?be vagy jelentve vagy feketén vagy?én is vagyis mi is szívesen külföldre költöznénk,mert ami itt van nem emberi.

mó73

Kép Kép Kép

Kép

demoniq13

mo! en hivatalosan meloztam 1 noi ruha cegenek az irodajan, hat nalatok az ember nyugodtan maradhat otthon gyesen meg gyeden, itt szules utan 3 honap 100% fizu es utana gyerekenkent 6 ho 30% es nincs szinte semmi csaladi potlek stb, + nalatok volt a szocpol. ami bizti nagyon jo volt sok csaladnak, itt csak sirnak hogy a lakkosag ki van oregedve... a ferjed hova valosi? ott nem lenne jobb a helyzet? mi a foglalkozasa? en meg mennek vagy haza vagy mo-ra ha valami jo munka osze jonne, de ha nem keresunk nem is lesz

Kép

demoniq13

A férjem örmény,hát de örményország messze van,de a férjem szíriába született,mert régen oda menekültek a nagyszülei.oda nem mennénk,mert az egy primitív ország.egyébként a szakmája ötvös,ékszerész,de itt magyarországon az se megy.így kereskedő lett.meg kisebbségi képviselő.nehéz,igen keresni kéne valamit,de hol és mit?ezen rágom magam én is.nagyon gyönyörűek az ikreid!!csoda szépek!!!!!!te meg a férjed is magyar származásúak vagytok?kint,hogy sikerült munkát találnotok?nehéz volt?ismerős által mentetek oda?

mó73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?