A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Szivvi - talált. Ezzel már sikerált mosolyt csalnod ki belőlem.

Kép
kissmanó

De most nem fotózok, kimenekült az anyai harag elől az udvarra, s nem szeretném, ha eszébe jutna bejönni.
De festék nem hiszem, hogy távozna róla, így még lehet belőle fotó. :wink:

Kép
kissmanó

ja, persze az lemaradt az előbb, hogy Edina is máskor minden apró fikarcnyi izé miatt árulkodik, de most egy büdös mukkot nem szólt.

Mára levágva mindenféle rajzfilm adagjuk. Hacsak az apjuk önkritikát nem gyakorol, s lazít a szigoron, s pakol ő nekik.

Kép
kissmanó

megjött a hodozó kendő!még nem teszteltük mert Nyunyi bealudt.
reggel is 8ig aludtunk igaz éjjel 1től nálunk aludt mert megetettem és én előbb elaludtam mint ő...

ma akartam a tbhez bemenni erre nem szakad az eső?
végre minden papírunk megvan ahoz hogy pénzhez jussak.

Gratulálok mindenkinek én is!!

Bridzsi

Kép
esztora

na kellett nekem egyedül maradni!

Mondom jó anyuci csinál leveskét is ebédre, igaz csak zacsisat ( én utálom, de a kölykök szeretik) erre Rolcsikám a frissen ellkészült tűzforró levest az ölébe borította a tányérból...

Szegénykém sikított, én meg rohantam vele a hideg víz alá, utána meg jól befújtam naksollal !!!Anyucik mindig legyen otthon!!!!

Most nagy nehezen elaludt, kis combija tiszta vörös, lett rajta 3 hólyag, úgy sajnáltam! :( Mást sem mondott csak fáj-fáj! Remélem mire felébred már jobb lesz neki!

Jól indul a hét! Jázmin meg átaludta az egész ordítást, legalább csak egy gyereket kellett babusgatni!

na megyek odabújok Rolcsi mellé, kicsit gyógyítgatom álmában!

KépKépKép
dikó1

Ildi én melltartóban vagyok+betét is kell mert különben folyatok.az előbb is vittem be Nyunyit és addig csöpögtem..

-1kg járok én is de van még miből fogyni (tegnap lagzis sütit ettünk reggelire :oops: )

Bridzsi

Kép
esztora

Dikó! Jujj. Ez nem hangzik túl jól. Szerencsére volt annyi lélekjelenléted, hogy egyből hideg víz alá vitted. Sok orvos szerint első lépésben ez a maximum amit tenni lehet.
Huhh. Naksol. Milyen rég nem hallottam ilyenről. 1x, ősrégi időkben volt az anyáméknak (még én is otthon laktam), kapták valahonnan. Jó volt, de elfogyott, s nem bírtunk utánpótlást szerezni, majd így felejtődött el.
Nálunk az Aloe First az ilyen elsősegélyes cucc.
Jó, hogy elaludt, hátha a bánatát kialussza.
Mennyire lett nagy a hólyag?
Csak mert állítólag egy szintig jó nem nyúlni a hólyaghoz, de egy szinten túl pedig jobb, ha kifakasztják, kifolyik a cula, s úgy jobban, s hamarabb gyógyul.
Sok pussz a kicsi buksi sebecskéire.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Enikő Zalánjáról hoztam egy képet, gyönyörűséges!!! :lol: :lol: Holnap reggel mehetnek haza :lol:

Timi

Kép

KépKép

KépKép
timika

Na, hívott apa (mert sms-ben kiadtam neki a mai fodrász programot), s aszonta, hogy a világ végére is elviszi nyiratni, mert nagyon cirmosnak tudja az orrát.
Nahát, be szokta ismerni a bűneit, de nem ilyen mesterfokon.
Na, asszem Rozsnyó után most kicsit jófiú akar lenni.

Ja, amúgy tegnap elmondtam neki, hogy egy héttel ezelőtt tiszta csupa mérgemben szinte vettem egy medencét. Hát nem volt semmi kommentár.

Kép
kissmanó

Jujj, mán kerestem is a szegedi topikban ezt a képet, írta Enikő, hogy ott keressem.
Na, s erre mit látok? Rendicsek látogató (Timi) ide is feltette.
Köszönet érte.
Csajok - Grétu mán kezd nagyobb baba kategóriába esni, olyan jó ilyen pindurokat is nézegetni.

Kép
kissmanó

sziasztok!

Gratula Barbulinak és Szücsinek a babákhoz jó egészséget és sok tejcsit!

Tejgyűjtő kagyló: Nekem Aventos van de nem a legjobb, mert amikor be van durranva a cicim, nem tudom úgy rárakni, hogy alul ne folyjon ki :oops: , amúgy szerintem hasznos dolog, mert pl. ma reggel is 40-50 ml kicsöpögött amíg szoptattam a másikból.

Nekem az étvágyam kiváló mióta szoptatok, még +6 kg van rajtam a 16-ból de nem bánom mert előtte csontkollekció voltam. A párom meg is jegyezte inkább ruhát vesz nekem, mint kaját. :D
Emi

Kép Kép
emi_25

Inkább ruha mint kaja.
Na, csak más pasik meg ne tudják ez a jó beköpést. :wink:

Kép
kissmanó

Na, a 6 hetes kontroll 5 hét és 1 napra lett eszközölve előjegyzésileg. Elviekben 6 hét mínusz 1 nap akartam, de dokim ismét akkor szabin. (vagy végül most júliusban nem is ment el?, na majd megkérdem poénból).
És......... Bori, igen..... telefonba bejegyezve: 13:15-re dokihoz menni, s megkérdezni azt a francos csomót is.
Na, most csak a telefon nehogy cserbe hagyjon. De új telefonnak ilyent nem illik tenni.
Holnapután meg Edót kell vinni dokkerhez.
Bakker, csak nem tom hány órára.

Kép
kissmanó

Na, déli 12:30-kor.
Huhh, s juppííííííííí, felvették egyből a telefont.
Élet apró örömei.

Szivvi - János bácsi letakarította közben a jányt. Uhhó fotó elmarad.
De különben is, az aksi épp a töltőn lógott akkor.

Kép
kissmanó

Nem tudom, mi történt, Balázs ma egésznapos hasfájással küzd. :( Éjszaka óta nem volt kaki, és hiába erölködik, nem jön semmi. Szegényt nagyon rossz látni, ahogy szenved. Apa vett infacolt, de csak este jön vele haza, addig valahogy ki kell bírni. Aludni sem tud tőle. Reggel óta negyed órákra tud csak bealudni, utána ébreszti a hasfájás. :(
Nem értem a dolgot, mert eddig nem volt ilyen jellegű probléma.

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!Ma éjszaka Benjamin 5-óra hosszat aludt :lol: .Itt volt megint a szülésznö le mértük Benit 3130gr jöttünk haza pénteken ma meg 3300gr. :lol: Szüléstörténeten meg szorgalmasan dolgozok.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Manó, köszi a puszikat, még alszik a lelkem, 3 pici hólyag, de ki is fakadt rögtön. Nálunk még kapni naksolt, én szeretem, mert napégésre is csodaszer!

Sajna már van tapasztalatom forrázásban, hugom annak idején csak azért úszta meg enyhe kezeléssel, mert már 12 évesen is tudtam, hogy rögtön hideg vízzel kell áztatni.

KépKépKép
dikó1

Dorka! Szegény Balázs, viszont az infacol szerintem nagyon jó, remélem nektek is használ, én egy napot kihagytam akkor egész nap Lillának is fájt a hasa, és csak egyszer volt kaki, másnap újra adtam és sokkal jobb lett, volt 4-5 kaki és ő is sokkal nyugodtabb volt

Kép Kép
emi_25

Dorka! Esetleg próbáld meg, amit Brigi is írt: egy lázmérőt bedugni a kis fenekébe popsikrémmel. Hátha megingerli annyira, hogy kijöjjön a kaki.
Én még nem próbáltam ilyet, de asszem ehhez folyamodnék, ha nem lenne kaki, de fájna neki.
Vendég

Dorka! Nekünk ilyenkor a hőmérőzés nagyon bevált, bár én csak több napos székrekedés esetén hívtam segítségül.

Bori! Most már egészen biztos: nem sasszem, hanem öregszem. Ádikám (sorban a második) volt 10.28 kg és ő nem 3xozta meg a születési súlyát 1 éves korára. Születéskori súlya 3650 volt, 5 hónaposan 8 kg-ot nyomott. Enni ő sem ért rá, ráadásul 9 hónapos korától csak napi 1x volt hajlandó napközben aludni. Az éjszakáinkról ne is beszéljünk! 2 éves koráig én olyan voltam napközben, mint egy zombi. :( De szerencsénkre túléltük!!! :D
mtücsi

Dorka! A régi elmélet szerint a pocófájás 3 hetes korra alakul ki. Már ha kialakul. De mint sokminden mást, ezt is korábban kezdik egyes babók. Sajnos akkor a végzet titeket sem került el.
Grétu is 6,5 órán keresztül szenvedett, s mikor épp készültem a csajszijaim kimosdatni az induláshoz (amiből aztán festékezés miatt nem lett semmi), akkor bealudt. Ennek 2,5 órája. Most csak azon izgulom szét az agyam, hogy a nagyok előszeretettel csapkodják a szobaajtókat (beígértem, hogy leszerelem a zárat kilincsestől mindenestől), s azzal felébresztik.
Apa nemsoká kell találkozzon a Foreveres csajszival, s hozza a Kata által javasolt cseppeket. Hát remélem nem csak a hozzáfűzött reményekkel maradok. Mert sem Grétu, sem én nem szeretnénk még egy ilyen napot.

Kép
kissmanó

Hát a hőmérő Edónál volt bevetve, igaz 5 napos nemkaki után. De őt nem a bélmozgás + szelek zavarták akkor, hanem a nemkaki.
Bár azt mondják az okosak, hogy anyatejes babónál az is normális ha napi több kakis pelus van, míg az szintén normális, ha heti 1. Na, azért szerintem ez utóbbi már extrém.

Kép
kissmanó

Én a terhesség alatt 12kg-t szedtem fel,aznap mikor kijöttem a kórházból csak 4kg ment le rólam-/tökre kiakadtam/utána következőhéten szinte 2naponta 1 kg.De még maradt 3kg de az stabil az istenért se akar lemenni,sőt van olyan nap mikor 1 vagy 2 kg van még pluszban.Nyilván én a szoptatástól hízok.A hasam az olyan szépen visszahúzódott,de pár napja már azt is nagyobbnak látom.Család ffi tagjai heccelnek is vele,hogy tán megint terhes vagyok.

Nektek babák elvannaka babakocsiban mikor sétáltok?Mert az enyém kb 1O percig után sír és nem hagyja abba csak itthon mikor kiveszem a kocsiból.Ez azért gáz mert sehova nem tudunk így menni babakocsival.Holnap tanácsadásra megyünk,de nyilván autóval mert mire odaérnénk már hangja se lenne a kicsikémnek.

Nagyon jók ezek a kis költemények amiket a babáknak énekeltek.Kb.én is ezen a szinten tudom a gyerekdalokat,és még fahangom is van úgyhogy nem viszem tulzásba mert még megijed a kisfiam.
pillangó7

Ha minden étkezés előtt infacolt fogok neki adni, akkor képes lesz később anélkül is pukizni / kakilni? Nem lehet erre rászokni?
Hőmérőzés jó ötlet, már én is gondolkodtam benne, csak még nem szántam rá magam. De ha így haladunk, lehet, hogy beledugom. Most raktam le szopi után aludni (mert a büfibe bealudt, gondolom, jól kifáradt az egész napos erölködésbe), és már nyöszörög... ebből mindjárt megint sírás lesz...
Azt hiszem, jön a hőmérő.
Az infacol mennyi idő után hat?

kétfiús anyuka
babdorka

Úgy van a betegtájékoztatón,hogy pár nap alatt hat az infacol.Mi már dupla adagban nyomjuk.
pillangó7

Dorka!

Nem ettél esetleg valami puffasztót? Esetleg túlette magát?
Sztem az Infacol jó, most én is használom. Én a mellbimbóra cseppentek és úgy adom oda a cicit.

Fúú Dikó, szegény Rolcsika..gyógyuljon a hólyagocska..

Hemej!
5 óra az szép teljesítmény.
Nálunk egyszer volt ilyen.
Most 3 óránként ébred éjszaka de csak kétszer...vagy egyszer?..szal akkor már reggel van.
:lol:

Annee küldött sms-t: Don Tömzsi MC Trotty jókat alszik a friss a levegőn. Gratulál minden új babásnak!
torolve_20131003125716

Dorka!!
Esetleg szélcső.
Asszem veszek ma a gyógyiban.
torolve_20131003125716

Hali!

Mi is duplázzuk az infacolt, de sajna lesz még szélcső is. Vérezni kezdett a köldökénél, ami egyébként már szép volt.
Dokinő volt nálunk, Ő mondta, hogy az erölködéstől vérzik és ha nem gyógyul meg kb. másfél héten belül, sebésznek kell kezelnie a köldököt. Úgyhogy akárhogy megfogadtam, hogy nem dugdosok semmit a popoba, kénytelen leszek. Megvettük a szélcsőt, bizarrrrrrrr. :cry:

üdv.: ckat
ckat

Üdv!

Lányok, akik hasfájásra már használták az Infacolt, hogy jött be? Ádámnak még mindig elég fájdalmas görcsei vannak.

Köldök:
ma helyettesítették a védőnőmet, azt mondta, h lehet 3 %-os hidrogén peroxiddal is tisztítani a köldököt napi egyszer, amúgy pedig a hintőporral. Ti hogy ápoljátok a köldököt, ha már lejött a csonk, de még barnás?

Has: ti hordtok vmilyen hasleszorító bugyit?

Rita, igyekszem nagyon figyelni, hogy mit eszem, hogy ne egyek olyat, aminek ez a következménye. Tudomásom szerint nem puffasztó, amiket eddig ettem. Tegnap pl. rántott husit ettem petrezselymes krumplival. Meg anyós csinált gyümölcstortát. Napközben szénsavmentes ásványvizet iszom. Mióta megszültem, nem ittam szénsavasat. Mellőzöm a tejet amennyire csak lehet. Babot, káposztát, karfiolt, stb. nem eszem.
Balázs átlagosan kétóránként eszik, és akkor tuti éhes, minden jel arra mutat, sztem nem eszi túl magát, bukik ugyan egy picit, de az nem számottevő.

kétfiús anyuka
babdorka

Amikor már leesett a csonk, akkor ugyanúgy az alkoholos vattával kellett még tisztogatnom, amíg jött belőle a trutyi. Azóta nem csinálok vele semmit, és fürcsinél sem féltem a víztől.
Haskötőt nem hordok.

Na, az elöbb elbóbiskoltam, és arra "ébredtem", hogy TROTTY. :lol:

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka!!
Jaja, hát ezek tényleg nem puffasztó kajcsik..

Különben én elég nehezen tudom eldönteni, hogy nálunk pocakfájás van vagy csak nyügösködés..mert a felesleges kijön fent..bukás formájában néha..
Azt mondják, hogy hascsikarásnál húzogatják a lábukat, szinte remegve sírnak.. :roll:

Most nálunk is lájtos nyügi van..
Eddig jól evett-aludt..
Egy órája fejztük be a szopit, azóta nézelődés van..adtam neki megint pici cicit..de nagyokat ásít viszont aludni nem akar vagy nem tud.

NÁ!
Én napi egyszer alkoholos fülpiszkával kitisztítom középen, után hintőporozom. (a védőnőnk ajánlásával így csinálom) elég szép..pici kis cucc jön még de nem számottevő.ú

Ckat!
Bízar a szécső? Ojajj..
Pedig asszem mi is veszünk.
Mennyibe került?
torolve_20131003125716

Gurgi, Dorka: milyen alkoholt használtok a köldökre?

Az új babáknak és szüleiknak gratulálok.

Ádám éjszaka ma is aludt 5 órát, fél 6-kor kelt. Tegnap elég nyűgös volt, ma még bírható. Elég sokat alszik két szoptatás között. Ja, ma úgy bepisilt álmában, h a hónaaljáig pisis lett a body, átázott az alatta lévő dupla pelus, lepedő, háttámasztó szivacs és a vadi új nagyágy vadi új matraca. És ekkor jött a védőnő is :shock:

Rajtam 3-4 kg maradt a szülés előttihez képest és rettentő jó étvágyam van. MAjdnem megettem egy tábla csokit az előbb :shock: Azt mondta a helyettesítő gyerekdoki (itt mindenhol helyettesek vannak), h mindegy, mit eszik az anyuka, nem megy át az anyatejbe. Már kezd elegem lenni abból, h teljesen ellentétes dolgokat beszélnek :twisted:

Baba előbb csuklott álmában, én meg itt ülök a gép előtt :oops: De elmúlt a csuklása.

Jah, ma 2 hetes Ádám. :P

Pillangó! Nálunk a 2. gyereknél volt hasonló szitu. Idővel elmúlt.Vszínű megszokta, mert hogy muszáj volt szegénykémnek egy 3 éves tesó mellett.

Ági! Ez az időzítés... Tudod már csak mi hiányzott? A telefoncsörgés.

Gáborom is ma 2 hetes. Hogy szalad az idő!
mtücsi

Jelentem, most már pelus nélkül is tudunk kakilni :) Csak ki kellett csomagoljam, és már jött is 1 liter pisi, meg a kaki-puki. :)

Ná, a csecsemőorvos által felírt alkoholt. Szopi után megnézhetem, hogy mi van ráírva, ha szeretnéd.

kétfiús anyuka
babdorka

Ná!
70%-os alkoholt, amit receptre írtak fel de simán lehet kapni.

Nálunk eddig pelus kicsomi után pisik voltak.
torolve_20131003125716

Hali!

Szélcső kb. 950-ft. kb.
Apunak már sikerült beletalálni, én háttal álltam az eseménynek, és szó szerint szaros lett még a hátam közepe is. Én most bénáztam vele, úgyhogy várjuk haza aput, mint a messiást... szegényke meg szenved :cry:

ckat
ckat

Ági, mi vettünk hasszorítót, 3000 Ft-ért hozta a párom valami gyógyászati segédeszköz boltból. ha eszembe jut, használom, állítólag jobb mint a bugyi. és viselhető is.... van mit visszahúznia...

Kép
lidikoka

Sziasztok,
MIndenkinek gratulálok akinek kell, sok boldogságot a babához!

Lányok én nem tudom mikor lesz erőm és időm jönni, a kórházban cukros vizet kapott cumisüvegből és úgy rákattant a cumisüvegre, hogy nem nagyon akar szopizni, így minden etetés "kínszenvedés" számára. Nagyon sír, rúgkapál, és hisztizik is szóval most éppen próbálunk bezökkenni a normális kerékvágásba, nem könnyű. Ezért éjszaka nem alszik csak egy-két órát, hulla vagyok, de minden perc megéri. :-)
Most alszik, gondoltam adok egy kis életjelet, látom mindenkinél zajlik a nagybetűs élet! Jók legyetek, majd még jövök. Puszika

Andrea
Kép
kindernay

Szia Kinderke!
Jó, hogy megint köztünk vagytok Samutokkal.
Sokat kell próbálgatni a szopit, nagyon sok sikert és kitartást kívánok! Menni fog Az!!!!!!!!!!!
Puszillak

Ckat!
Köszi az infot az árról.
Mielőbbi kaki-pukit nektek.

Jó éjt gyerekek búcsúzik a Füüüles máháára :lol:
torolve_20131003125716

Sziasztok!
Egy pici bekukk!

Mi is használjuk az infacolt, meg a mecsek bébi teát, azóta Bogi tök nyugisan alszik, és szinte mindíg 3órát!
Csak ez a kaki eröltetés megmaradt, de viszont van naponta 2-3-szor kaki, én nem tudom miért erölteti folyton, de majd szerdán megyünk dokinénihez tanácsadásra és rákérdezünk, egyébként semmi gond nincs, tök jol vagyunk mostmár.

Kinderke!

Nálunk pont ez volt a szitu, hogy a kórházban nem volt még tejcsim, és nyomatták bele a tápit, azzal dicsekedtek a 3. napon hogy Bogim olyan éhes, hogy 100-at simán benyom, természetesen cumisüvegből...
Mikor hazajöttünk megindult a tejcsim, de nem volt elég, így pótolnom kell tápival, a szopizás totál nyűgi volt nálunk is.
Aztán a mult héten eljutottunk oda, hogy szopizás egyáltalán nem kellett, mert fájt a poconk is, meg ugye a cumisüvegből könnyem kajcsizni, így olyan torka szakadtából üvöltéseket levágott, hogy szó szerint elkékült a feje, alig kapott levegőt, na akkor én úgy voltam, hogy nem eröltetem tovább a szopást, inkább fejek, és odaadom cumisüvegből, így már minden okés volt...
Persze ez rohadt fárasztó, meg időigényes.
Aztán jött anyukám, hogy én annó dettó ilyen voltam, vegyek bimbóvédőt, azzal majd szopizik.
Így aztán másnap irány a bolt, alig vártam hogy hazaérjek és kifőzzem és kipróbáljuk.
Na azóta szopizik csodálatosan, tejcsim is egyre jobban szaporodik, már alig kell pótolnom.
Ezt csak azért írtam le neked, hogy ne szomorodj el (mert én azt tettem, szétbőgtem a fejem minden szopipróbálkozás után), egyenlőre ne add fel, próbálgasd hátha sikkerül visszaszoktatni, de ha nem megy akkor vegyél te is, tulajdonképpen nem vészes ez, a lényeg hogy szopizzon valahogy, és én még a jó oldalát is nézem, ha majd jön a foga, nem fogja szétcsócsálni a bimbóm... :lol:
Szal kitartás, ne add fel, még elég picuri Samud, mi 3 héten keresztül nyűglödtünk vele, szal én már akkor ttotál kész voltam, muszáj volt valamit lépni.
Egyébként nagyon rossz dolog ez, anyám mesélte, hogy annó én is itt halason születtem, és engem is itt "rontottak" el ezzel a cumisüvegezéssel, ezért nem voltam hajlandó szopizni, az öcsém Szegeden született, ott még anno akkor nem cumisüvegeztek, hanem pohárbol adták nekik a kajcsit, nem is volt gond a szoptatásnál mikor hazament anyum a tesómmal.
Azért ez elég gáz, bár tudom én, hogy cumisüvegből sokkal könnyebb kajáltatni, de utána meg szenved az ember vele otthon...

Na, befejezem, bocsika kicsit hosszú lett... :oops:
De hátha segítek vele...

Jó éjt Mindenkinek!
Pussz.
Vendég

Sziasztok!

Csak bekukk, még mindig sehol semmi. :cry:

Gratula az új babáknak-mamáknak!

Mi már jó eséllyel pályázunk augusztusi születésre. Ma elvileg lesz uh meg áramlásvizsgálat is, legalább kiderül, kb. mekkora a baba. Már 3 het is elég nagy volt...

Dokim persze sehol nincs, minden másnap menni kell ctg-re, s vele csak péntekente találkoztam.
A vasárnapi szülőszobai ctg elég megalázó volt, remélem most hétvégén már nem kell menni. :?

Ha nem történik semmi, 8-áig várnak, utána indítják. Az még több mint egy hét :shock: .
De legalább nem kell befeküdni, mivel nincs hely.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Szép Jó Reggelt! :lol:

Először is minden újdonsült Anyucinak és Babucinak Nagyon sok Boldogságot, és sok-sok tejecskét!!!

Uxi, drukkolok, hogy Fiacskád mihamarabb kibújjon! Ilyen idősen már én is ki voltam borulva, vagyis már be kellett feküdjek.

Tegnap este fél 10kor elaludtunk és 3kor keltünk, majd 6kor és idáig nyomattuk. Én teljesen kipihentnek érzem magam.

Viszont már második napja sír késő délutántól este elalvásig. És semmi nem nyugtatja meg. Kaki van, puki is, lehet, hogy mindig csak este lenne hasfájós? Ha nem hasfájós, de kipróbálom az Infacolt, nem árthatok vele, ugye? Mi már nem tudjuk, mitől van ez, anya azt mondta, szerinte az időjárás. :roll:

Két napja elhagytuk mi is a köldökcsonkunkat. Hurrrrrááááá!!!! :D

Hencsi a Péterfyben is pohárból itatták őket. Mondjuk azon a héten muszály volt a 40 fok melegben. Viszont én itthon adok neki cumisüvegből vizet és semmilyen zavart nem vettem észre a szopiban. Vagy ez később jön ki?

Ma megyünk Corába!

Csajok, én lehet egy picit depis vagyok. :roll: Olyan szar, hogy tök boldognak kéne lennem és néha nem érzem magam annak. Nézem a fiam és olyan néha,mint ha nem is az enyém lenne, mint aki még nem fogta fel, hogy anya lett. Ez nagyon gáz? :roll:

kispiskóta

Nagyon szar éjszakán vagyunk túl. :(
9-kor fürcsi, fél 10-kor szopi jobb mellből (tehát a balbó ilyenkor már több, mint 2 órája nem evett), majd félóra altatás, kságyyba be. Fél 2-kor ébredés, innen indult a balhé. Bal mell jött volna ugyebár, abból nem volt hajlandó enni, ki tudja, miért, bekap-kiköpöt játszott. 10 perc után meguntam, adtam neki jobb cicit, abból jól lakott hál' Istennek, hogy ha kétszer egymás után ua-ból a mellből szoptatok, van elég tej a jóllakáshoz. Újabb félóra altatás, kiságyba be, majd elkezdem fejni a bal mellet, hiszen már szétdurran így 6 óra kihagyás után. Volt rá negyed órám, mert jött a hasfájós ébredés... torka szakadtából ordítás, sikítás az éjszaka közepén. Pedig estee is és éjjel is már infacollal szopiztunk. Kaki du. óta sehol. Nem bírtam sokáig, jött a popsikrémes hőmérő... ami megtette hatását. Ez volt 4-kor, bealudni már nem volt idő, mert jött az újabb éhség, fél 5-kor újabb adag zaba. Itt már nem küzdöttem kisággyal, szopi után beraktam közénk, legyen bármi is a következménye később. Csak ezután jött egy kis felüdülés, kis ébredésekkel, de reggelig tudtam egy kicsit szundizni.

kétfiús anyuka
babdorka

sziasztok!

HATALMAS GRATULA MINDEN ÚJ BABÓHOZ!

csak benézek, mert hulla vagyok!

tegnap végre hazajöhettünk! :D sok volt nekem ez a 2 hét kórház! :evil:

Majóm jól van, épp alszik!
viszont tanácsot kérnék és kérdeznék!

mi a normális, mennyit vannak ébren? mert ez a kiscsaj ravasz módon sokszor nem alszik, hanem meregeti a nagy szemeit!

és a szopi, kb 3 óránként átlagban, de maga az akció van mikor eltart 1 órán át, aztán rá 1 órára alszik el ..... és még fejjek is :?

első éjszakát megszenvedtük, mert 3tól nem aludt el, valószínű mert nem volt elég a tejci, mellem ehhez még nem szokott, mert ugye este nem volt velem, és azt ette amit napközben fejtem, mázlim volt, hogy tegnap sikerült picit elraknom azt bekajoltatta vele apuci reggel amikor már sírva keltettem! :roll:

helló csajok! Kép

Kép

Lilypie Maternity tickers
lynia-

Amúgy nálatok hogy működik a szopi utáni alvás? Mert én azt vettem észre, hogy ha bealszik a büfibe, és lerakom, egyből kipattan a szeme. -kikisérleteztem, hogy fél órát kell a kezemben legyen ahhoz, hogy olyan mély álomba merüljön, hogy ne vegye észre, hogy lerakom. Csak ezzel az a gond, hogy így minden szopira 45-50 percet kell rászánjak, mert 15-20 perc szopi + altatás. És nappal még csak-csak, na de ezt minden éjszaka elég kimerítő...
Ötlet?

kétfiús anyuka
babdorka

nézegettem a táblát és kis hiba van nálunk, majd ha lesz időd Dorka, lécci írd át, kiscsaj 54cm, csak az apja lányos zavarában nekem ezt mondta miközben toltak ki a műtőből és én akkor írtam Katinak
na meg a vonalzócsere is megvolt :D

Lilypie Maternity tickers
lynia-

Dorka
Már akartam írni, hogy úgy nem próbáltad a fekve szopit, hogy vmire ráfekteted, hogy magasabban legyen Balázs? Vagy gombócba tegyél egy pelust a szája alá, hogy kicsit felfelé nézzen és ne tudja leejteni a fejét! A problémádra nem tudok választ, mert mi együtt alszunk és Lili visszaalszik szopi közben :oops: Nekünk ezzel majd később lesznek bajok :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Nekünk jó éjszakánk volt. Este fürcsi után kaja, kis nyügike majd 9-kor alvás egészen 1/2 3-ig, no itt is volt egy kis nyügi sztem a sok alvás miatt, 1/2 5-kor elalvás, 3/4 8-kor ébredés, szopika de most sem alszik csak úgy el van Apával.

Dorka!
Szopi utáni alvás változó.
Van amikor bealszik már 20 perc szopi után-közben, akkor alva büffent egyet és alvás a kiságyban.
Aztán van a másik verzió, amikor szopi után még fent van kb. 1-2 órát. Olyankor vagy nyöszörgés van, játszunk neki, éneklés, stb..aztán ez van átfordul sírásba.

Emi!
Szia úrja itt! :lol: Majának hatalmas szemei vannak, kisdrága baba.
Hát ez a cumisüveg szindróma a kórházakban nem nyerő. Nálunk ezért itatták pohárból nehogy hamar rákapjon a cuclira.
Szerintem kitartó munkával fog szopizni Maja is, biztos! Én felváltva szopiztatom, amikor érzékenyebb a bimbóm akkor mellbimbóvédővel és simán is, mindkettőt elfogadja.
Ahogy Hencsi is írja, jól jön majd amikor jönnek a fogacskák és véletlenül ráharapna.

Zsu!!
Szerintem ezek az érzések is normálisak. Emiatt ne keseredj el.
Egyébként nem biztos, hogy hasfájós Marci, lehet, hogy sok alvás után nem tud elaludni../ Nálunk legalábbis ez van amikor nyügi van/
Ha torka szakadtából sír és elvörösödik a feje, remeg a szája, húzogatja a lábát, akkor vsznű, hogy a pocakja fáj.
torolve_20131003125716

Zsu!!
Amúgy még az is lehet, hogy ez ébrenléti fázis, amikor igényli a testi közelséget, esetleg játékot..passz.
Volt úgy, hogy én már mindent bevetettem de semmi. :(
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?