A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Ilda!nagyon pészséges lett a babaszoba,ügyesek vagytok!
Remélem a pociddal már minden renben!?

Melcsi!ne aggódj,nálunk is vannak ilyen napok,apa úgyis mindenhogy imádni fog,csak most kicsit olyan "izé" :roll: :roll: :roll:

Lorcika!jó Neked,hogy tudtál kicsit napozgatni,én olyan vagyok,mint egy hat napos hulla.Olyan kis szürkés-fehér brrrrrrrrrrrrrrrrr :cry: Mondhatnám azt is,hogy hányni jár belém a lélek,már ami a színemet illeti. :oops:
Pedig azelőtt olyan szép barna voltam,szinte szoli függő,de most hát ugye nem lehet,így marad a fáradt hulla szín.
Ráadásul az arcom is egyre csúnyább,tiszta pattanás,pfúj,rusnya,újra tini vagyok...

És igen,szerintem is kéne erről beszélni,de valahogy ezt sehol sem erőltetik(mármint ezt a faros,harántos,köldökzsínóros dolgot),nem is értem miért?
Bogyra,kösz még1szer a felvilágosítást!

Nekem azért akárki akármit mond,nem lehet leányálom a faros szülés,biztosan nem ragaszkodnék hozzá,ha a császárt ajánlanák helyette. :roll: Mivel nem ez a természetes módja a szülésnek,gondolom a rizikó is nagyobb,de az is lehet,hogy csak más,mégis én nagyon félnék,hogy beszorul a baba feje,vagy ilyesmi. Mondom ezt úgy,hogy 1általán nem vagyok császár párti,sőt még mindig nyüffögök a dokinak,adja meg azt az egy százalékot a sima szülésra.Mégis ebben az esteben én biztosan a császárt választanám.Valahogy úgy érzem a császárnál nekem rosszabb,nálam nagyobb a rizikó,míg a faros szülésnél inkább a bébi van kitéve veszélynek,ezért inkább szenvedjek én,ne a baba.Lehet ez hülyeség....,Bogyra ez tényleg hülyeség? :roll: :oops: :roll:

Kép
bringababa

Biztos,ami biztos a nagyobb nyomaték kedvéért 2szer is olvas6játok remek kis írásom :roll: :wink: :roll:

Ez a szebb verzió :roll:

Az igazat meg úgyis tudjátok:
nevem brigi,bénabrigi :wink:

bocsika

Kép
bringababa

Akkor nem is mi vagyunk a bénák,hanem ez a szar.....öhhh,akarom mondani ez a szerver :!: :roll: :lol:

Kép
bringababa

Én hülye meg azt hittem felpörgött a topik! :D :D :lol: :lol:

Dehátcsak itt dupláznak a lyányok! :)

Bringa megint nagyon nehéz témát feszegetsz!
Biztos van oka annak hogy nem fordul be, és annak is van oka, hogy erre a császárt kitalálták. Amikor ez még nem volt divat, abban az időben a gyermek elvesztése nem volt ritka, sőt minden családban biztosan volt egy-két "halvaszületett" gyerek.

Szóval a 20. század elején is még igen veszélyes üzemnek számított a szülés. Előbb az anyák megmentésére törekedtek és mikor az már célegyenesbe ért, akkor koncentráltak a gyerkőcökre csak.

Így jutott eddig a világ, ma a szülések átlag 20%-a császár. Nincs ezzel szerintem semmi baj. Épp annyi a szövődmény mint rendes szülés után. A császáűrosoknak ezért nehéz felépülni szülés után, a simán szülőknek meg amazért. Pro és kontra vannak észrevételek mindkettővel kapcsolatban.

A barátnőm eslő babája meghalt szülésközben, újraélesztették, de pár óra múlva végleg angyalka lett. Egyértelmű orvosi műhiba. Azóta van két gyönyörű egészséges kislánya, mindkettő császárral született, lényegében indokolatlanul... De hát az orvosnak meg kell tartania a tekintélyét.... tud ő élő gyereket is világra segíteni. A barátnőm ebbe nyugodott bele, abba hogy ő "rosszul szül". Pedig semmiről sem tehet szerencsétlen, de hát ez a tudat lett benne kialakítva.

Nah ezek azok a császárok amik indokolatlanok. Ha az orvos gerinces lett volna, azt mondja, hogy történhetett volna másképp is. Ha bennem elvesztette a bizalmát szüljön másnál, aki hozzá segíti ahhoz a megnyugváshoz, hogy nem ő szült rosszul...

Nah értitek mire gondolok?

De több szó ne essen rémtörténetekről!

KépKépKép
bogyra

Bogyra: Imadunk, hogy vagy a tanacsokkal......de annyi remtoreneted is van!!!!!!!! :( :( :( Tenyleg eleg a remtortenetekbol, bizzunk benne, hogy jo kezekben leszunk es siman megy minden!!!

Bringa: Jaj nekem is van olyan napom, hogy csak halni jar belem a lelek!!!!! :( Utaaaalooom! Jobbulast neked, pihizzel meg minden!!! Kenyeztessen ember!! :) :)

Most akkor Doo szul????? Epp most??? Uristen uristen!!! Drukkolok neki nagyon!! Nyomjon anyukaaaaa!!! :) :D

Apuka osszerakta a babaagyat...nagyon jo lett. De meg feje tetejen all az a szoba, ugyhogy addig nem is fotozok. Majd ha kesz lesz. :roll: :)

Na el is faradt a nagy napban..bar sok mindent nem csinaltam..de amennyit ma ferjecskem dolgozott, azt latvan elfaradtam!! :)

Joejt nektek.

Kép

Kép
lorcika

Triplázunk, triplázunk:)

Nálunk egyébként még szó sem esett a dokival magáról a szülésről. Hogy én mit szeretnék, neki mik a szokásai. De legközelebb azért már biztos megbeszéljük, hogy kb. mire számíthatok.
Mit gondoltok, ha a 36. héten sincs befordulva, érdemes elkezdeni a málnalevél teát? Vagy akkor tényleg, hogy készüljön az ember? Lehet még bizakodni? Vagy készüljek a császárra?

Kép
niki30

Sziasztok!

Doo,
megy a drukk ezerrel az én részemről is :!: :D :D

Vikinek felment estére a láza megint 39 fölé. :( Most alszik, remélem így is marad szegényem. Ömlik a vizes cucc az orrából szegényemnek. :( Kedve jó, meg csomót mászkált a kertben meg a játszón is, csak estére lepukkant szegényem. Annyira megvisel, ha beteg valamelyik gyerekem. :cry: Ilyenkor mindig átvállalnám.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én erre a sonkázásra annyitm iszom, mint egy kacsa. :lol:

Bogyra,:)
ez tényleg rémtörténet. :shock: :cry: Inkább ne.

Niki,
szerintem van még ideje bőven. Gergőm is még a 34. héten faros volt. A málnalevél teát nem tenném függővé a baba helyzetétől. Egyébként, ha rágondolok brrrr... annyira nem kívánom. Nem is fogom inni szerintem, maradok a homeós szereknél most.
Vendég

HAJRÁ DOOOOOOO!!!!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

:shock: doo, nagyon drukk!!!!

Hűha, most már tényleg mindjárt nyitnom kell egy újabb oszlopot a táblázatunkban!!! :lol:

Legi

Kép
leglesscat

Sziasztok!

Meagadtam Doonak a számom, de még nem jelentkezett, hát remélem nem feledkezik meg rólunk. :)

Szörnyű lenne péntekig várni, és valszeg ha hazaér a kisbabával sem a számítógép lesz az első dolga! :)

De én még reménykedem. Ezt a kisbabót Doo nyomja-tolja, de a nyuszi hozza! :) Vagy már hozta is! :)

KépKépKép
bogyra

Szép jó reggelt Mindenkinek! 8)

Jányok,vágjátok magatok puccba,jönnek a locsolók! :lol:

Lorcika!Nem vagyok gatyául,csak a színem hóka,testem pedig fóka!Azért drága vagy,tudod-ugye?! :wink:

Bogyra!Tényleg köszi mindent,téma dobva,ígérem! :oops: És ha tudsz valamit azonnal írj :!: lécciléccilécci :!:

Niki!Babó még a végén is befordul6!

Legi!mivan Veled,hogy vagytok?

Doo!még mindig hajrá!

Mindenkinek legyen szép a napja! 8)

Kép
bringababa

Hello Csajok,

nem olvastam netet két napja, mert reggel indultunk és este érkeztünk mindkét nap, na én több ilyen hosszú kocsikázást a magyar utakon már nem vállalok ... szegény Zsófi hol lent hol fent akart kijönni a rázástól:roll:

de azért gondoltam rátok :) és bocs, de főleg Doora :wink: és hát most olvasom is... Doo már tutira kettőben van :D remélem Doo minden rendben van, várjuk a beszámolót!!!

Bogyra tök érdekes volt amit írtál a faros szülésről, meg hogy mit kell csinálni ha elmegy a magzatvíz, Zsófi is a jobb bordám alatt csücsül azóta is, mint Nikinek :( de azért még nem adtam teljesen fel! Te se add fel Niki, még van jó pár hetünk :)

Egyébként nálunk a szülésfelkészítőn azt mondták, ha jól be van illeszkedve a babó fara, engedik a természetes szülést, de alapból bekötik az oxitocint, pont azért hogy nehogy a popó megszülése után leálljanak a fájások és beszoruljon a bukó. Végülis ennek van értelme nem? Engem picit megnyugtatott. De én is csak mad a jövő héten megyek dokihoz, és akkor fogunk először igazán beszélni a szülésről.

Nem tom már melyikőtök írta, hogy apa milyen szimpatizáns, én tegnap vettem észre hogy mintha nőtt volna apa arcára egy nagy májfolt :shock: Niki, látod így kell megosztani a terhességi terheket :wink: :lol: :lol: :lol:

Én mostanában (ma hajnalig) olyan kiegyensúlyozotnak éreztem magam, már 3 hete nem bőgtem!!!! kicsit meg is vagyok ijedve :wink: :lol: :lol:

Ma viszont hajnal 3 kor kutyaugatásra keltem, és miután kiordítottam Brúnónak a másik szoba ablakából hogy kussoljon már el, annyira felébredtem, hogy nem tudtam visszaaludni, és az járt a fejemben, hogy anuykám most mesélte, hogy engem és a tesóm is 2-3 héttel korábban szült mint a kiírás időpontja volt... és belegondoltam hogy ha 3 hét múlva szülök, az már nem lesz koraszülés. és én még k****vára nem vagyok felkészülve arra hogy valakinek az anyukája legyek!!! aztán odabújtam a férjecskémhez, és elmeséltem neki a bánatom (hajnal 3kor) és olyan édes volt, mert azt mondta, hogy nem baj, mert ő fel van készülve, és majd megoldjuk :D tudom hogy nem mondott igazat, de akkor is cuki, és megnyugtatott, úgyhogy vissza is durmoltam :) és azóta megint jól vagyok :D
pici76

Sziasztok lányok!

Hozom a jóhírt!

Sziasztok! ÉLJEN! a nyuszi meghozta a kisbabánkat. Viktória Annát! :) Több órás vajúdás után császármetszéssel j9tt világra éjjel 1:50-kor, 3580g súllyal és 53cm-mel.Ma reggel már mellre is tehettem. Hosszan ügyesen szopizott :) Puszilunk mindenkit: Viktória baba valamint a boldog szülők Dóra és Gábor

Tolmácsoltam mindünk nevében gratulációt! :)

KépKépKép
bogyra

Húúúúú!

Gratula a kis "húsvéti ajándéknak"!!!! Sok boldogságot nekik!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Márti

Kép
horpika

DOO SZÍVBŐL GRATULÁLUNK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK!

Megcsináltad, túl vagy rajta, ügyesek voltatok!

Sok boldogságot a kis Viktóriának!

Kép
niki30

Szuper!!!!!!!! Gratulalok!!!!!!!!!Ez fantasztikus!!!!!
En most olyan boldog lettem!!!!!!
Eljen Viktoria baba es az o Anyukaja! :D

Mi hamarosan megyunk parom nagymamajahoz, ilyenkor az egesz csaladjuk ott van.
Remelem senkinek nem lesz "kedves" megszolalasa, ki is szepitettem magam azert is. Felreertes ne essek, aranyosak mind, csak majd egyesevel megkerdezik hogy vagyunk,na tudom ennyi bajom legyen csak.

Csodaszep lehet Doo babaja, remelem majd tesz fel kepet rola, amint lehetseges.
Nem is tudom most masra gondolni, lepek is.

Szep napot Mindenkinek!

KépKép
horilda

Doo,

én is szívből gratulálok Neked és Isten hozta a kis Viktóriádat! :D :D

Enyém Viki még mindig lázas du-ra. :? :roll:
És annyira fáj a derekam, majd leszakad. Mondjuk egész de. feltakarítottam a lakást, felmosás, porszívózás, mindenféle. :? Pedig nekem sosem szokott, csak a legeslegvégén. :shock: Ja, és sikerült a 20. kilót is felrántanom magamra, 74 kg lettem. :shock: :D
Vendég

Jajj hat en itt konnyezem Doo miatt, ugy meghatodtam!! :) :) HUrra hurra hurraa!!!!! Nagyon gratulalok nekik!!!!! De joooooo! :) :) :)

Dori remelem jobban lesz a kislanyod, te meg pihizzel. Sajnos en is azt vettem eszre hogy most mar akar csinalok valamit, akar nem delutanra total lefaradok.....faj a labam, mindenem. Muszaj lefekudnom regeneralodni, de nem minidg sikerul!! :( Ajajaj es meg 6 het legalabb!!
En is ugy vagyok, mint Pici neha belemhasit, hogy uristen mindjart itt a baba es nem vagyok felkeszulve ra!!!! Sem a szulesre, sem az anyasagra!!! Mi lesz, hogy lesz? Nekem is ilyenkor azt mondja ferjecskem, hogy nyugi megoldjuk, de hat akkor is kozeledik az ido nagyon nagyon gyorsan!!! :oops: :shock: :)

Na megyek vissza a csaladhoz. Majd meg jovok.

Kép

Kép
lorcika

Jaj, de örülök!
Szegény Doot nem irigylem, nem lehet jó szenvedni, aztán betolnak a műtőbe...de hála égnek túlvannak, jól vannak, és ez a lényeg, majdnem elbőgtem magam, ahogy olvastam, csak itt van az apa, még a végén kiröhög milyen pityergős vagyok, de tényleg, tiszta nagy boldogság: megvan az első babánk!! :D :D :D
Puszim indenkinek!!

Kép
[/url]
gypsophila

Szasztok,

Doo! Naaaagy gratula VIktória babához!!!! Természetesen várjuk a szüléstörténetedet (majd) :) Addig is sok tejcsit és pihenést kívánok!

Én most jöttem meg a Velence tavi körutamról, olyan szép idő volt, körbeautóztam a tavat, és itt-ott megálltam sétálni meg bámészkodni :) mert persze nekünk ügyeletet tojt a nyuszi, így ma is egyedül nyomom itthon :cry:

de már nem sok ilyen nap lesz, nemsokára megsokszorozódok, és akkor már nem leszek többé egyedül ha apa ügyel :)
pici76

Drága Doo!
Szívem minden szeretetével kívok Nektek nagyon sok erőt,boldogságot és egészséget!

Gratulálok a mamának és persze a papának,Isten hozta a csöppséget!

és most picit könnyezem.....

Kép
bringababa

A nagyobbik Vikinek és anyujának pedig jobbulást kívánok!

Kép
bringababa

Csajok, én az elmúlt két napban annyi édességet ettem. :oops:
Nyugtassatok meg, ugye ti is?:)

Apukám a mai nap készített rólam néhány fotót. Ha kedve lesz páromnak áttöltjük az itthoni gépre és akkor teszek fel néhányat.
Ja, holnap meg a fotós barátnőmhöz megyek a műterembe néhány sztárfotó erejéig:) Majd azt is megmuti, ha kész. Remélem jók lesznek.

Na pussz!

Kép
niki30

Pici: Nagyon jo programot csinaltal magadnak, szep lehetett!! :)
Niki varjuk a kepeket rolad! :)

Figyu lanyok ti tornaztok surun, es gyakoroljatok a legzest, meg relaxaciot, intimtornaztok? Nyugtassatok meg, hogy van kozuletek olyan aki ezt nem teszi....surun!!! :shock: :oops: :roll:
Mondjuk most mar a legzest azert gyakorolni akarom, mert hatha tenyleg segit..meg a relaxaciot is. De nem mondhatnam, hogy nagyon aktiv vagyok. A reggeli setak is elmaradnak, igy csak az van, amit ugyek intezesekor, meg bevasarlaskor teszek!!! :shock: :oops: Bar legtobbszor egy bevasarlas utan nem birok labra allni. :(
Ma rohadtul be van dagadva a labam, pedig azert pihiztem is!!!

Kivancsi vagyok vajon miert kellett csaszarozni Doot! De biztos majd elmeseli. Minden esetre nem lehetett tul jo, vajudni...aztan meg csaszar!! :( De a lenyeg, hogy jol vannak!

Na pussz nektek.

Kép

Kép
lorcika

Nah, itt vagyok.
Kép

Kép

Kép
niki30

Niki cuki pocid van! :) De az arcod nem nagyon latszik!! :) Kuldjel olyan kepet is, hogy lassunk! :)

Kép

Kép
lorcika

Ezen talán jobban látszik az arcom.
Sajna mindig a pocimat nézem:):)
Kép

Kép
niki30

Sziasztok!

Niki, szép pocid van! És te is nagyon kis csinos vagy! Persze hogy nincsenek kellemetlen tüneteid a terhesség kapcsán!

Ha én ilyen súllyal kezdtem volna akkor tuti nekem sem lenne, de mostmár azért rendesen megterhelem a szervezetem! :(

Igyekeztem ma sem túlzásba vinni az evészetet.

A legnagyobb baj, hogy mielőtt teherbe estem híztam vagy 15 kilót.

És most ez a +7 kg is, már nagyon sok.

Lorcika, nekem kb két-három napja kezdődött hogy püfettkévé változik a lábam szinte abbana pillanatban, ahogy felállok. A leglazább szandimból is kidagad a lábam. És szörnyen fáj is, és a lábujjaim összeérnek, alig tudom mozgatni úgy be vennak dagadva.

Úgyhogy most kapnak egy váltózuhanyt, apát megkérem, hogy kenegesse be a keringés serkentő géllel és az égbe teszem őket! :)

Jó éjt mindenkinek! És remélem senki sem hervadozik! :wink:

KépKépKép
bogyra

sziasztok!

DOO!!!HATALMAS GRATULA A KIS VIKIHEZ!!!sok tejcsit,és alvós éjszakákat!!!

édesség:tegnap is és ma is ,sőt,minden nap félholtra eszem magam csokival,meg cukorral.tegnap vettünk törökmézet,krumplicukrot,medvecukrot,vattacukrot,robbanóscukrot,mézespuszedlit.......szóval vezetek,nem????????

niki:a nevednél lévő kép miatt nem ilyennek képzeltelek.ari vagy,csini kis pocival.

lustaság:NA?AZ IS ÉN VAGYOK:nem tornázom,nem intimtornázom,na jó,ezt néha másképp és nem egyedül,de ez inkább már belső intimmasszázs,nem???hi-hi-hi,de kis malac vagyok....

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok Lányok,

már akartam jönni reggel is, de anyósomék jöttek és eldumáltuk az időt, utána kimentünk a helyi park-ba sétálni, aztán megint pletyó.....úgyhogy fél hétre értünk haza anyuval.... :D apa dolgozik.. :(

a tegnapi színház tuti jó volt, ha van lehetőségetek nézzétek meg az Anconai szerelmeseket, szuper jó és a 60-as 70-es évek olasz slágereivel van füszerezve tuti volt. :)

Doo, Tiszta szívből gratulálok így ismeretlenül is, Győzelem azaz Viktória :D Sok örömöt a babátokban. :D

A barátnőm is ma szült és viszonylag könnyű szülése volt, jajj de szeretnék már én is túl lenni rajta. :wink:

Niki, hogy Te milyen vékony vagy :shock: :D , nagyon csini kismami vagy :wink:
Én is sok édességet ettem :wink: Holnaptól megpróbálom visszafogni magam....

Bogyra és többiek, nem tudom milyen krémet használtok a lábatokra, de nekem a Rossman-os nagyon bevált, zselé állagú és amikor ráteszem a lábamra elkezd bizseregni és annyira jól lenyugtatja :wink: .

Pici, én is sokat vagyok egyedül, mert apa nagyon sokat dolgozik, egész jól bírom, de néha nekem is vannak nehezebb napjaim amikor nagyon hiányzik én is várom már, hogy ketten legyek :D A nagy könyvek azt írják, hogy az első 4-6 hétben az anya teljesen a gyerekre koncentrál és az apát teljesen figyelmen kivül tudja hagyni és erre nagyon vigyázni kell, mert az apának is kell figyelem :D

Lorcika, én sajna nem tornázom :( viszont minden nap sétálok ez kb. napi 1-1,5 óra a napi jövés menésen felül. Ez az egy amit nem unok és van is kedvem hozzá....Szülésfelkészítőre sajnos nem fértem be, mert egy hete hagytam abba a munkát és nem tudtam csatlakozni időben, így majd a saját testemre és az utasításokra tudok támaszkodni amiket kapok.....Erre tréningelem magam.

Dori, jobbulást a kislányodnak.

Ilda, milyen volt a családi tali? Túlvészelted? :wink:

Bringababa és lányok, köszönöm a nyugtató szavakat, túlestem a két feszült napomon.....most már minden ok :D Nem tudom miért, de rám nem jellemző módon pattanásig feszültek voltak az idegeim, most meg már minden ok :wink: Olyan érdekes, hogy amikor feszült vagyok tudom, hogy elmúlik és hogy miért van, de nem tudok uralkodni magamon..... :shock: Lehet, hogy jógáznom kellene :lol:

Megyek pihengetek, de jó Doo-nak..... :D

Puszi mindenkinek.

Melcsi

Kép
melcsi6

Sziasztok

Most értünk haza! :)

Gyorsan visszaolvastam! Hogy mennyit tudtok halljátok termelni pár nap leforgása alatt! :))
Holnaptól már újra leszek! :)

DOO, HATALMAS GRATULA...ANNYIT GONDOLTAM RÁTOK, HOGY MEGSZÜLETETT E MÁR A KIS LURKÓ......NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT, EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK NEKTEK! KÉRÜNK KÉPEKET MAJD HA HAZAMENTEK! ÉS VIGYÁZZATOK NAGYON MAGATOKRA!

MILLIÓ PUSZI

Remélem lányok, hogy amúgy mindenki rendben van...mi megvagyunk, ha kicsit nehézkesen is, mindjárt rakok fel pociképet!

Niki, nagyon ari kismami vagy! :)

Kép
elizabeth25

Hallo!

Koszi Melcsi az erdeklodest, minden ok volt a csaladi osszejovetelen.
Bar neha eszreveszem magamon, hogy nem birom elviselni, azt hogy Hogy vagy? Jol viseled? Pedig csak erdeklodnek szegenyek, es raadasul ma olyanok kerdeztek, akik mar regebben lattak.
En megis hihetetlenul visszafogom magam, hogy ne legyek bunko, buntudatom is van.
Persze, ha nem figyelnenek ram, akkor az lenne a bajom.

Ja es mindenki fogadott, hogy mikor fogok szulni, hat majus elejere tippelnek, nem a vegere...de vajon miert?

Neha tusszentesnel ugy erzem, leszakad a hasam, az elobb ezt ereztem - na mindegy...

Ma voltunk este moziban, a Taxi 4-et neztuk, nagyon jol volt, de a lenyeg, hogy egyszer csak beleszurt alul a hasamban. Egy pillanat volt, de megijedtem hirtelen, a parom is megkerdezte utana 5x jol vagyok e.
Szerintem csak novunk, de most mar ezerrel, mert alhasi fajdalmat es oldalt a csontomnal erzem egyre surubben. Valszeg a pocakom most fog hatalmasat noni - ja ezt mar irtam :oops:

Niki, tenyleg irigylesre melto, milyen jol nezel ki, latszik hogy jol viseled. Varom a sztarfotokat is!

Bogyra a 7kg akkor is tok jo! :D

KépKép
horilda

Nah, Eliza is visszatér lassan megint :):)

Jóéjt, holnap felkerül rólam s pár kép. ha nem megy ide, iwiwre bizti, beírom majd hol lehet megnézni:):)

Pocim nekem is beindult, pedig már most is nagynal érzem, de hát nem baj, nőjön csak a kis drágaságom:):)(A húsvétot ahogy nézem, ti sem úsztátok meg nasi nélkül, én igyekeztem nagyon, de egy kis mézes süti becsúszott...meg egy kicsi csoki...:oops: :oops: )

Jóéjt mindenkinek!

Márti

Kép
horpika

Szép jó reggelt mindenkinek!

Doo: gratulálok! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok!

Niki: nagyon helyes pocakod van!
Dori: jobbulást a kislányodnak!

Remélem mindenkinek jól telt a húsvét!
Jó pocaknövesztést!

Kép
anido

Sziasztok,

Eloszor is a TV2-n Havas Henrik!!!!!!! Akkora egy bunko a Klaudiaval!!!!!! Hihehetetlen!!!!!!!!!! :roll: :shock: :D

Na szoval. Jo reggelt mindenkinek! :lol:

Annyira szep ido van!!!!! Ugyhogy mindjart neki is esek a ket ablaknak a nappaliban!! Tok gaz, ezzel a tavaszi nagytakaritassal marha lassan haladok!!! Pedig azert nem akkora ez a haz....csak bennem van egy kis parazita, aki lefaraszt hamar!!!!! :lol: :lol: :lol:

Holnap ferjecskem szuletesnapja. Valami klassz vacsit akarok rittyenteni!!!! Eperkremleves, sajtos husi, madartej....csak hova teszem a gyertyat??? :shock: :lol: Asszem nem kap gyertyat! :)

Puszi mindenkinek es szep napot!

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok

Jó reggelt mindenkinek! Én pocsékul aludtam, vagyis hajnali egytől nem is aludtam, de nem akarok itt nyafogni! :(
Tényleg nagyon szép idő van! :)

Lorcika, az én férjecskémnek 14.én, szombaton lesz a szülinapja! :)

Mindenkinek további kellemes napot!

JA:

Itt egy "frenetikus" pociskép! :)
Kép

Kép
elizabeth25

Sziasztok Lányok!

Először is mindenkinek köszönöm a kedves szavakat, igazán édesek vagytok.
Jó tényleg, tudom, hogy így könnyű elviselni az utolsó hónapokat, hogy szinte alig van rajtam felesleg.
Emiatt valóban nem panaszkodhatom.
Mondjuk ennek a húsvéti nassolásnak még meg lesz a bőjtje. De ahogy látom, nem vagyok egyedül.

Gabi baba, nem semmi, amit összevásároltatok édesség néven. Úhhh!
Ezt mind kívántad?:):)

Melcsi egyetértek veled a szülést követő időszakot és apát illetően. Ezt én is mindig szem előtt tartottam, hogy majd apáról se feledkezzem meg....szerintem is borzasztó fontos. Aztán meglátjuk, hogy fog ez működni. Mondjuk én már a terhességem alatt is megpróbálom maximálisan bevonni őt is. Megosztom vele pl. a pocakkenegetést. Este az ő reszortja, reggel pedig az enyém. :)
Azt máris megbeszéltük, hogy a bébiúszásra ő fog vele menni. Ez amolyan apás progi lesz. Na meg az esti fürdetés is rá vár majd.
Ja, és örülök, hogy már elmúlt a feszültség.

Ilda, hidd el, jobb, hogy megkérdezik hogy vagy! Legalább foglalkoznak veled, mégha néha kicsit idegesítő is...

Lorci, madárteeeeeeej! Micsodaaaa? De irigylem a férjecskédet!

Mindenkinek további szép napocskát!

Kép
niki30

Jajj lányok négynap múlva elvesztem identitásomat és hajadonságomat. Ez szörnyűűűű, d elehet csak azért mert hormonálisan instabil vagyok, most amúgy is minden dolog olyan nagy jelentőséggel bír, hát még a valóban jelentékeny dolgok.

Naponta többször is eszembe jut, hogy mi lesz velem, ha már nem a lánynevem használom.

A gyerek üzenőjét épp most csináltam meg, már a férjezett nevem írtam be....

De amúgy olyan szép idő van, levisszük Gergő bicaját a benzinkútra felfújjuk a kerekeit, kicsit meg takarítgatjuk és bicajozunk egész nap a játszón. Mármint ő én majd olvasok a padon! :)

És még venni kell inget a fiúknak, Gergőnek fekete zoknit.

Mindenkinek jó pocakosodást. Nem tudok képet küldeni most a pocakomról, mert teljesen szét lett bombázva az a számítógép, ami felismeri a fényképező gépet. De már nekem is horrorisztikus méreteket öltött! :) De talán majd estére összerakjuk.

KépKépKép
bogyra

Sziasztok,

Elizabeth szep nagy pocid van! Nekem is mar gombolyodik rendesen!!! :oops: :)

Megpucoltam a ket ablakot a nappaliban. Nem tartott tul sokaig..de azert rapihenek kicsit mielott elindulok ajandek es babacucc beszerzokorutra!

Aztan delutan en is kint akarok lenni a kertben, amilyen jo ido van! Hetvegen elmaradt a kirandulas, de most hetvegen kene, mert allitolag tiszta nyari ido lesz!!! Hurraaaa!! :)

Bogyra: Olyan hamar beleszoksz majd az uj nevedbe, helyzetbe...eszre se veszed!! :) Tok jo lesz!! :)

Na pusza nektek es tovabbi szep napot.

Kép

Kép
lorcika

Bogyra, szerintem meg tök jó lesz, lányból asszony lesz!
:D

Kép
niki30

Sziasztok!

Újabb jóhír vált bizonyossá! Két hét múlva, asszonyként az első hétvégémet szobafestészettel tölthetem.

És konyha csempézéssel! :)

Ma megyünk pelenkázó lapért, meg babaszoba kiegészítőkért (éjjeli lámpa, polc ilyesmik). Tehát ahhoz is meg lesz minden.

Van itt eg ytükör ami már kb féléve áll a fotel mögött, nah azt is felszereljük kéthét múlva hétvégén :)

Úgyhogy aztán már tényleg csak babáznunk kell :)

KépKépKép
bogyra

sziasztok,

naszóval először is a táblázat: beillesztettem 1 újabb oszlopot, ha van ötletetek, akkor kitölthetjük vmi újabb adattal/infóval :)

Kép

Ma voltam védőnéninél, aki nagyon érdekeset mondott a Laktoherb meg egyéb tejserkentő teáról/homeos bogyóról: ha jót akarok magamnak, akkor nem kezdem el inni rögtön szülés után, hanem meg kell várni, amíg belövell a tej, különben úgy bedurranhat meg becsomósodhat tőle a mell, hogy aztán lesz nemulass! :shock: Persze ez se kötelezően mindenkinél történik meg, de könnyen előfordulhat, ezért pl. Pécsen nagyonnagyon nem örülnek, ha a kismama viszi be magával a kórházba.

A babszi rengeteget kalimpál :) szinte folyamatosan ÉS bárkinek hajlandó magát produkálni: a családnak vagy akár a védőnőnek (ott vigyorgott szívhang hallgatás közben, hogy az egész hasam fel-le hullámzott),+5 kilónál tartok, a bordáim estére marhára fájnak, a szeméremcsontom úgyszintén (és még a lábamba is kisugárzik) DE mától szabin vagyok, és már nem megyek többet dolgozni, csak telefonos segítségként vagyok a bentieknek elérhető. Éjjjjen a szabadság! Végre neki tudok állni mindent elintézni, és itt is többet leszek remélem. :D :D :D

Doo, nagyon nagyon örülök nektek!!! A szüléstörténetedet is várjuk!

Legi

Kép
leglesscat

Leg, szuper a tábla! :)

Bogyra, akkor igazán asszonyos hétvégéd lesz! :o

Lorci te is tehetnél fel egy pociképet! :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok!
Rögtön önzőzök egy kicsit :oops: ,de miszáj megosztanom Veletek a jó hírt:
Lili az éjszaka befordult!

Amúgy is nagyon örvendeztem,Doo és a pici Viki bébi kedvéért ünneplőbe öltöztettem tegnap a szívemet,úgy látszik ez Lilire is hatott az éjjel,mert már azzal a biztos tudattal indultam ma UH-ra,hogy tuti azt mondja majd doktor bácsi,hogy fejvágű fekvés a megszokott medencevégű helyett.Mondjuk nem pont ezt diktálta,hanem azt,hogy I.kt,ugye Bogyra jól emléxem,hogy ez a legideálisabb fekvés?
Még azt is mondta,hogy űgy tűnik nagyobb bébi lesz,mint Alexa volt(3100gr),mert három hét alatt 90!dekát gyarapodott a kicsike! :lol:
Azért egy picit meg is ijesztett,mert kérdezte,hogy a cukrommal minden rendben van-e,gondolom elküld majd még1 cukorvizsgálatra a saját dokim,de úgy érzem minden okés lesz.

Legi!Éljen a szabadság,végre írtál már magadról is picit! :wink:
Küldöm a friss adatokat:
BPD:80mm
HC:280mm
Ac:306mm
FL:66mm
Súly:2227gramm
A fejünk picit talán kisebb,meg a combcsont,de azt mondta ezek az adatok plussz-mínusz két hétre vonatkoznak,tehát 32-33hetesnek éppen jók.
Na ennyit rólunk.

Látom mindenkit utolért a húsvéti sonka helyett a "sütivét" :wink: :roll: :wink: én nem merném ilyen részletesen leírni,mint Gabi(szerintem a felsorolástól újra híznék vagy két kilót),de hogy dobogós lennék az 100! :oops: :P :oops:

Niki!Nagyon csinos és igazán mutatós kismama vagy,igazán minden dícséretet megérdemelsz,apa büszke lehet rád!

Én inkább Elizabetre hajazok,mármint pocakilag,nekem az övé is nagyon tetszik,hiába na elfogult vagyok! :wink:

Dóri!lassan utolérlek súlygyarapodásban :oops: ,remélem Vikid már jobban van?!

puszi mindenkinek

Kép
bringababa

Ja,és amíg vártam az Uh-on,beszédbe elegyedtem egy sorstárssal :wink: ,akivel egy hasonló korú lány volt,mint Alexa,azt gondoltam neki is a második baba jön,de kiderült a negyedik!!!!!Bátor asszony,komolyan fontolgatom,hogy én is egy rakat bébit szeretnék,csak hát ugye azokat illene fel is nevelni valamiből.Na mindegy ,nem is ez a lényeg,hanem az,amit a középső fiáról mondott!5kiló tíz dekával és 72centivel született!!!!!nem,nem elírás,72!
eszembe jutott,hogy vettem egy csomó 50es ruhát,szépen ki is mostam őket,úgyhogy ha Lili is nagy bébi lesz,akkor azokat el nem használjuk az biztos!
és mielőtt az gondolnátok,hogy milyen hülye vagyok,igen az vagyok :oops: ,de amikor vásárolni voltunk olyan lila köd lepte be az agyamat,hogy a méretezéssel nem is foglalkoztam,csak csodáltam és vettem le,ami tetszett,sőt itthon is vagy 100szor megnéztem,mielőtt kimostam,majd kivasaltam őket és még akkor sem tűnt fel.csak a múlt 7en valamikor ötlött eszembe,mikor a sógórnőmnek mutogattam,hogy na ez lesz a hazahozós rucija,ez meg a kimenős,stb...,na akkor villámként hasított belém a felismerés,hogy ezt úgy tűnik benéztem. :roll: még nem dicsekedtem vele senkinek,Ti vagytok az elsők akik megtudjátok milyen ügyes kislány voltam :oops:
ezt is csak okulásként tettem közre,hátha valaki még a rucivásárlás előtt áll,tanuljon ebből a kis hejre történésből. :roll: :wink: :roll:
ma azért apának vallok,nem szeretek egyedül kacagni magamon! :lol:

Kép
bringababa

Sziasztok!

Niki,
igazán csinos kismama vagy, csak a pocid nagy. :)

Eliza,
kár, hogy a fejed lehagytad. Szépen növögetsz Te is a babóddal. :wink:

Brigi,
örülök a jó hírnek. :) Most már maradjon is csak így fejjel lefelé! :D

Vikim még alszik, köszi az érdeklődást.. majd lassan ébred, reggel is 38.5 volt a láza, lehet elviszem megmutatom am du a dokinőnek nincs-e esetleg a fülével vmi (bár semmi ilyesmi tünete nincs). Valszeg a torka piros neki. :?

Na hallom fel is ébredt....mentem babázni.
Vendég

Sziasztok,

Bringa orulok, hogy befordult Lili, remelem tenyleg igy is marad!! :)
Nagyon durva amit arrol a nocirol irtal, akinek 5 kilos, 72 cm-s babaja lett!!! Jesszus!!!! Hogy az istenbe szuletnek ilyen nagy babak??? Huu remelem Ricsike normal meretu lesz! En egy-ket 56-os rugit vettem, leginkabb 62-eseket, meg 68-as van egy par.

Dori: Jobbulast Vikinek! Remelem hamar rendbe jon. :(

Na megyek teregetni, meg vasalni.

Pusz.

Kép

Kép
lorcika

Lorci!elképzelni sem tudom!!!de ha a csajszi vállalja a negyediket,akkor csak kibírható minden valahogy! :roll:
mondta is,hogy a csodájára jártak a bébi(??????????)nek!
már annyit takarítasz,sertepertélsz,meg teregetsz,meg vasalsz,mindig csak! :roll:
apának azért add át jókívánságaimat,így ismeretlenül is a holnapi szülinapja alkalmából :wink: :lol: :wink:

megyek ledőlök picit,most miután megjutalmaztam magunkat egy-egy Mozart-golyóval :wink: egyet a babának,egyet a mamának..........

Kép
bringababa

Bringa: Visszatertem. "Hagyja a mosott ruhat masra, engem vigyen fel a padlasra!!" :D :D En is inkabb lepihenek, mert nincs eletmukodesem!!!!!!! :? :oops:

Legi kuldom en is az adatokat meg a multkori 32 hetes uh-rol (mensi szerint 32...a forum szerint mar a 33 hetben volt..nem ertem en ezt, de nem baj!). :)

Szoval:
BPD: 85
OFD: 104
HC: 297
APD: 95
TAD: 90
AC: 29
FL: 62

Szunyaaa....zzzzzzzzz......zzzzzzzz.......

Kép

Kép
lorcika

Jah a doki nem mondott semmit, ezert gondolom normalis, de a papiron latom, hogy a mehlepeny II. tipusu. Az ebben a terhessegi korban normalis, nem?

Kép

Kép
lorcika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?