A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Katuska: én is azt gondolom, hogy gyerekek rugalmasak. Rugalmasabbak, mint mi. Lehet, hogy most páran elítélnek, de mi már 6 hetesen leutaztunk vele 200 km-re anyához, már pár hetesen látogatókat (egészségeseket) fogadtunk.
Én próbálom Ádámot a világra nyitottnak, kiegyensúlyozottnak, tisztelettudónak, barátságosnak nevelni majd. (de ezzel mindannyian így vagyunk) Ezt Biga.csiga olyan jól megfogalmazta a napokban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára krisz78 2009.08.18 07:28-kor.

krisz78

Jó reggelt,

Hű, azt hiszem, ebből a témából én most vonom ki magam. Ebben teljesen máshogy gondolkodunk, és nem is kell egyformán.
Kérlek azt is próbáljátok meg elfogadni, ahogyan én csinálom. Egy pillanatig sem gondolom, hogy elrontanám azzal a kislányom, hogy 6 hónaposan nem trenírozom önállóságra, hanem reagálok arra, amit szeretne. Természetesen, ha egyedül jól eljátszik, hagyom én is, kalandozhat a lakásban, nincs járókánk, a kiságyból is ki tud mászni, az egyik szoba van bababiztosra berendezve ajtóráccsal, oda teszem, ha egyedül játszik, nekem meg dolgom van. De őszintén, ha hív, akár mert csak nyüszi, én biza megyek. Attól nem leszek rosszabb anya, sem ő elkényeztetett gyerek, hogy ha épp nyüszi kedve van, elterelem a figyelmét egy képeskönnyvel, vagy mert sokat hordozom, vagy mert elaltatom. Én így látom.

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Hát ez olyan gyerekágy, amin egy biztonági keret van!Leesésgátló?
Lehet, hogy még korai!
Azt hiszem, olyan 1,5-2 éves koruk körül alhatnak már ilyen ágyon!
Marad az együtt szundi!!!
:D
Én tegnap adtam először zöldséget Zétinek!Csak pár kanállal evett meg!Ma folyt. köv.Kép!Tízóraira gyümi+tejci, ebédre zöccség+tejci!
zeteny

Sziszi: persze, hogy elfogadjuk. Mindannyian azt csináljuk, amit a legjobbnak vélünk. Nem vagyunk egyformák, és ez így van rendjén.

krisz78

Miután az ember tehetetlenül nézi, és tűri, hogy 4 hónapig sír a gyermeke, nem akar már többé gyereksírást hallani!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zeteny 2009.08.18 07:36-kor.
zeteny

Kriszta: a leesésgátló és a matrac közé beszorulhat a feje. Meg egy óvatlan pillanatban az nem akadály egy izgő-mozgó gyereknek, hogy átjusson a leesésgátlón.

Ébred Ádám, megyek....

krisz78

Sziszi! szerintem (én legalábbis) nem úgy írtuk, értettük, hogy a gyereket sírni kell hagyni, hanem úgy, hogy ésszerűen kell nevelni! Ahogy leírod szerintem nincs különbség a nevelésink közt..(én sem) Mi sem (szeritnem senki sem)hagyjuk sírni. Én is ugrom azonnal ha elkezd ketyegni. Megnézem mi baja, mondom neki, hogy még egy perc és máris jövök. Lehet sírnia kell egy két percig de nem tudom másként megoldani.
Szerintem Krisz is úgy értette ahogy írtam tegnap azzal az anyukával kapcsolatban aki mindig mindentől meg akarja óvni, hogy nem kell búra alatt tartani.
Szerintem ebből nem lesz vita mert szerintem ebben egyformán gondolkodunk csak nem jól fogalmaztuk meg.
És igen ennyi idősen nem önállóságra csak rugalmasságra kell nevelni. (értem ez alatt, hogy nem kell megijedni az utazástól, kirándulástól, máshol alvástól, máshol fürdéstől, új ízektől stb stb. )

más: képzeljétek este megyek a konyhába és egy egér szaladt a mosogatón!!!!! azt hiszem abban a pillanatban megállt a szívem. Tehetjük ki az egérfogókat...
katuska79

Én már nem ragozom tovább. Katuska pontot tett a végére.

Na, az egér az az állat, amitől én is frászt kapok. (meg a béka és a patkány) Katuska, elő a macskával!!!!! Hadd dolgozzon meg a kajáért. (vagy nektek nincs?)

krisz78

http://www.youtube.com/watch?v=VCNDeMi2qdA

csak, hogy jobb napotok legyen :lol:

Kép
Kép
cs_erika

Mosógépünk él és virul :)

Sírni hagyáshoz ,csak annyit, hogy nálunk bizony van, hogy Bence sír, és nem ugrok rögtön. kinek nem az elsőp gyereke, az tudja, hogy sajnos vannak olyan helyzetek, amikor az ember nem tud 2 felé szakadni, és mérlegelni kell.
Meg lehet vetni érte, de igazság szerint én már az elejétől fogva tudatosan nem kapkodtam fel folyton Bencét, mert tudtam, hogy sok esetben a nővérétől nem tudom majd ezt megtenni, akkor, pedig ,ha nem szoktattam volna az "önállósághoz", nem értette volna, hogy miért nem rohanok. De ez a mi sajátos példánk..

Krisz:
200 km-t utazni? ejnye bejnye..:) Mi detto. Annávt is 6 hetesen már vittük, sosem sínlette meg, sőt, szerintem a világra nyitott, talpraesett,utazni, kirándulni szerető mindig vidám lánykám van,aki bárhol,bárkivel képes aludni, megmaradni :)

Sziszi:
Szerintem tényleg egy elvet vallunk itt mindannyian :) Szóval nem lógsz ki az elveiddel a sorból. Mi csak az arany középutat valljuk :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

nincs macsek. Laci algériás rá.

ragacsos egérfogót használunk, eddig bevált. csak venni kéne.

Máté állandóan bántja Petrát. ha nem nézek oda máris üti...fogalmam sincs mit csináljak. akkor is odasóz ha a kezemben van. a cumit állandóan kiveri a szájából, direkt szekálja. Most van nálunk a nagy féltékenység. nem tudom már hogyan büntessem....hiába magyarázom, hogy ez fáj, hogy nem szabad, hiába megy érte büntibe.
Amúgy meg ragaszkodik hozzá...
katuska79

Ja:
Alvás téma:
Nálunk szigorú külön alvás van, egy éves korig egy szobában velünk, de nem a mi ágyunkban.Kivétel ez alól, ha beteg a gyerek. Abszolut külön alvás párti vagyok. :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Katuska:
eddig nem féltékenykedett, csak most kezdte el? :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó reggelt!

Már megjártuk Harasztit (vittük a vén kocsinkat - ami nem is a miénk, csak szükség esetén használjuk, és nálunk lakik) szervízbe.

Valamiért hulla fáradt vagyok... Nem tudom, miért, mert rendesen aludtam, Saci is csak kétszer kelt :(

Kriszti: hű, ez a doki nem semmi!
Nekem csináltak rtg-t szoptatás alatt, mérlegelve az előnyöket és a hátrányokat. Van, amikor a babáknak is szükséges lehet. Mesinél pl. még nem csípő uh vlt, hanem csípő rtg.

Krisza: sztem is korai a gyerekágy
Profil: fent van egy rózsaszín sor: Társalgó, Társalgás (legördülő), majd Segédletek (legördülő), na ebben a segédletek legördülőben van a profil.

Sírás, nem sírás, burok témához már nem szólok hozzá, mindent leírtatok... sztem mindannyian közel hasonlóan gondolkodunk, én Sziszihez hasonlóan fogalmaznám meg helyzetünket. Ponty :D
Egyébként Saci nagyon szeret kirándulni, kicsi kora óta erre trenírozzuk :D Háton utazik, de már volt el babakocsiban is (na nem sokat). Ja, végre be tudom kötni. Nem nőtt meg, csak buheráltam :roll: Egyébként meg vagány csaj, szereti az eseményeket, az érdekes, új dolgokat :D

Katus: :evil: :evil: :evil: áááááááááááááááááááááááááá, egér, amóta macskánk van, nem merészkednek a ház közelébe. De előtte volt a lakásban is. A hálószobában. Klassz kapirgálásra ébredni :evil: :evil: :evil:
Tesóféltékenység: huh, nem lehet könnyű! Kitartás! Nálunk ilyen nem volt, mert ugye Emese a nagyobb, és ő olyan, mint amilyen a neve, Anyácska...

Mesi szegény szomorú... barátnője anyukája már vagy egy hete ígéri, hogy elviszi pár napra, de megint nem jutott el ide (most elmentek külföldre). Sztem nem is fog, de akkor minek a francnak ígéri?

Megyek halat ragasztani... feldobjuk kicsit a fürdőt.

Csöre
csöre74

Csöre: milyen halat? kaphatunk majd képet? én is babásítok ám :)

A nevelés dologhoz én már nem tennék hozzá, befogom azt a nagy számat. Lenne mit, de bőszen hallgatok. Mindenki más és kész.

Autózás, események: a kirándulást, máshol alvást Lilla is szereti, az új arcokat is, ezért visszük sokat ide-oda. Autózni utál, ezért minimalizáljuk, amennyire lehet. Ja, és nem adom oda senki olyannak, akit még nem látott előtte. Akkor sem, ha rokon. Én is utálnám, ha kiskutya módjára adogatnának :D

Katus: egér? Te jó ég, kiszaladnék a világból, pedig van két hörcsögöm! De jó ez a panel 8. emelet!
Furi, hogy a féltékenység most jött elő...bár a nagy szakértelmemmel azt mondanám, mikor láttam a gyerekeket, picike már akkor is volt. De lehet, csak én láttam úgy. Mit tudsz tenni Mátéval?

Képzeljétek, megyünk reggel Lillával MT-ban, erre egy bácsi rám süvölt, hogy el ne ejtse, kedves! Megőrültek az emberek? :roll:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

ennyire nem volt erős a féltékenység korábban. nem is tudom mit tegyek. most ugye reflexből felkapom, megvigasztalom a lányt és elküldöm Mátét. de mi van ha ezzel csak olajat öntök a tűzre? de nem tudok szemet hunyni és ejnye bejnyével elintézni a dolgot. ma sajnos eljárt a kezem de nagyon elszakadt a cérna. Amíg kiöntöttem a bilit (mivel minden nyitott így mindenhonnan látom őket) elkezdte csak úgy egy fém busszal ütni Petra fejét aki békésen játszott a földön. ezen elszakadt a cérnám és kapott a fenekére és ment a szobájába büntetésbe. tudom ez a legrosszabb reakció és azért is írom le, hogy hátha van valakinek ötlete ilyen helyzetben mit tett volna. Így is szar anyának tartom magam emiatt mert ugye gyereket nem ütünk stb stb de azt hiszem aki nem töltött még el 24 órát Mátéval az nem is tudja milyen nehéz türtőztetni magam. gőzöm sincs hogyan lehetnék még türelmesebb vele és bizony nagyon sokszor a sírás kerülget a viselkedése miatt.

(most pl puszilgatja az alvó Petrát a kezemben...)
katuska79

Szilvi! szerintem tuti bolondok....nekem akkor szóltak mikor kötöttem be hátra őket a kocsiba a boltnál és rosszallóan megjegyezték, hogy egyedül utaznak hátul???? Mondom nem majd én is odaülök és a kocsi megy magától. vagy előre ültetem Mátét, Petrát meg az ölembe és úgy megyünk 8)
katuska79

Sziasztok!

Mi is jelen.
Édesek a babák. :)

Üdv az újaknak.

Kriszti! A rtg simán mehet, vagy lehet CT, vagy MR.
Jó lenne, már a végére járni ennek, mert ha tényleg isiász, akkor baromi nem jó, hogy nem mozogsz. Valami fizikoterápiát nem írtak elő?

Sírás: én nem hagyom Olivért sírni (hála, nem használja ki a helyzetet).
Persze mindenki a saját belátása szerint jár el.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Beszólások: ó, kap az ember hideget, meleget... nem tudom, egyesek miért érzik fontosnak, hogy beszóljanak? A MT és a kendő külön izgalmas téma, mert olyat ritkán látnak, lehet rácsodálkozni, "továbbfejleszteni", aggódni, jópofizni... de hogy a kocsibekötésen mit kell lelki életet élni? Noná, hogy hátra, noná, hogy egyedül, ha az ember vezet, nem? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Saci is egyedül utazott ma hátul, amikor Harasztira mentünk. El is aludt rögtön.

Szilvi: hát, matrica, a Bauhausban vettem. Kicsit unalmas volt a fürdő, meg el is csesztük a színválasztást (bár én gyanítom, hogy végül nem a megfelelő színt hoztuk haza), és kicsit milkalila lett a fal... fehérrel kombinálva. Most ezektől a halaktól legalább vidámabb. Akartam üvegmatricázni, de egyszerűen nem jutok oda, hogy megfessem... Saci fenti szobájának ablakát egész jól megcsináltam (két virágtündér sok lepkével), de mostanra már elfogyott az ihlet, idő, türelem :(

Katus: :( sajnos semmi okosat nem tudok mondani, sajnos én sem szoktam a helyzet magaslatán lenni hasonló esetben :( Nekem semmi nem vált be, csak az idő :(

Hanna: üdv újra itt :D Boldog 7-iket Olivérnek :) Néztem a képeket, nagyon édes Olivér :) Kész kis felfedező :)

Csöre
csöre74

Kitaláltam, hogy kötök olyan lábmelengetőt Sacinak a kendőzéshez (na nem mostanra, hanem őszre-télre). Szerintetek találtam kötésmintát? Nem mintha olyan marha bonyolult lenne, de jó lenne tudni, melyik minta a leginkább praktikus, hogyan a lábfejnél, combinál, hogy ne csúszkáljon... szóval ezer a kérdés bennem :?
(Viszont elkészült a manósatyekunk, azaz régóta készen volt, csak nem varrtam össze. Nagyon édes benne Saci, bár még kicsit nagy :))

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Találtam egy ujság cikket a fennti témához már leirtatok mindent ezzel kapcsolatban de érdekes szempont ez is.1250594177.0277.doc

Tetyk& a fiúk
tetyk

Húúú Olivérnek én is boldog hetediket kívánok!!!

(csajok, hogy mi megy a 2010-es májusi topicban.... :roll: )

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok.
Vagyok már én is, hazahoztuk a fiukat a táborból amit rettentően élveztek meg is jegyezték, hogy jövőre is szeretnének menni majd.
A bicikli túrát is Ausztriába (2 napot voltak ott) jól bírák, oda-vissza kb 42 km volt azt hiszem, bár sajnos fürödni nem tudtak ott, mert nem volt olyan jó idő. tegnap Pestre vittem a nagyobbik fiamat kontrollra, minden rendben van nála, és majd csak 1/2 év múlva kell legközelebb vinni, ha addig nem lesz probléma vele.
A Joelen észre vett a párom egy pár pöttyöt remélem nem bárányhimlős, de mára nem lett több, beszéltem a doki nénivel is, és azt mondta, ha nem lesz több rajta akkor csak valószínű, hogy megcsipkedték a szúnyogok.
Én voltam már bárányhimlős de a bizti kedvéért fölhívtam a dokimat és megkérdeztem tőle, de megnyugtatott, hogy nem lesz semmi bajom, ha esetleg mégis az lenne a Joel.

manocskak

Mági, átnéztem :roll:

Nem tök mindegy ki nyitja a topikot? :shock:

Kép
Kép
cs_erika

Mági megnéztem a topikot :shock:

Tetyk& a fiúk
tetyk

Hófordulos babáknak sok boldogságot

Tetyk& a fiúk
tetyk

Csöre! Mági! Köszi!

Mági! Lakodalomból képek?

Csöre! Muti a sapit!!!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Szeretnék venni 1 etetőszéket!Dönthetőt,bizt.öveset,emelhető magasságút,műanyagot!Csak még azt nem tudom eldönteni,hogy székre rögzíthető legyen, vagy hagyományos!Tapasztalatok?Kép
Kép
zeteny

Sziasztok!

Vendégeink voltak pár napig, azért nem jöttem...azért próbáltam visszaolvasni...

Új mamáknak-babáknak üdv tőlem is! :)

Katuska, Székelyföldért irigy, mi is bejártuk azokat a helyeket, ahol voltatok, nagyon jó választás volt! :) És szerintem is nem semmi bátrak vagytok, hogy bevállaltátok két kicsivel :)

Féltékenység:nálunk is durvább, mint az elején :evil:

Sírni hagyás, egyebek: mi sokmindent máshogy csinálunk most a második gyerekkel, Benedeket órákig ringatva-hurcibálva altattuk, egyetlen percig sem hagytam sírni, és mindig inkább mi alkalmazkodtunk hozzá, minthogy elvárjuk, hogy ő tegye...nem látom rajta, hogy elcsesztünk valamit :wink:
Borkát csak beteszem az ágyba, elalszik egyedül, mert ő ilyen, megadatott nekünk ez is :lol: ...néha muszáj sírnia, mert pl. nem hagyhatom ott a másikat sz@ros popsival a wc-n, vagy ha hív, mert nem ér el valamit, vagy csak megmutatna valamit, szóval egyszerűen muszáj néha otthagynom, és nem tudok rögtön ugrani, de ez csak max.4-5 perc, és csak akkor, ha az összes primér igénye ki van elégítve, és ha megtehetném, ugranék hozzá is rögtön, mert szerintem sincs olyan, hogy egy ekkora gyerek hisztizik, ha tudná mondani, elmondaná máshogy, hogy mit akar...

Egér :evil: ..nálunk is valszeg azért nincsenek, mert a szomszédok macskái állandóan itt kommandóznak az udvarunkon...megjegyzem, szerencse, hogy ennyi hasznuk van, mert a macskákat még az egereknél is jobban utálom :twisted:

Olivérnek boldog hetediket! :)

benci

Na van már 1 veszekedős topik is!Majd oda írogathatunk mi is, ha felmegy a pumpa! :twisted:
Kép
Kép
zeteny

Krisza: passz... nekünk lábon álló van, 9 éves, tálcás, beköthető (3 pontos rögzítés), én szeretem.

Májusi topik: én nem is értem.....

Hanna: ok, ha felébredt a modellem :wink:

Képzeljétek, új védőnénit kaptunk :) Eddig egy védőnéni volt a faluban, amióta a miénk megbetegedett. Szóval hívott, hogy jöhet-e megnézni Sacit. Szimpatikusnak tűnik :) Alapvetően úgy működök, ahogy elmondta, hogy jó lenne. Mondta, hogy tojássárga mehet. Erről mi a véleményetek? Nem emlékszem rá, hogy a nagyoknak adtam volna. A mennyiségek, amiket Saci eszik, kicsik, de ha ekkora az étvágya, akkor ez van. És igen, kicsike, mint ahogyan azt tudom is róla. Ilyen alkat. Én sem vagyok xxl-es méret :roll:

Móni: örülök, hogy jól sikerült a tábor :)
Csak nem himlő... voltatok himlős gyerek közelében? Csak úgy nem jön ki rajta... nem olyan melegkiütés-szerű? Vagy nem lehet kajától?

Csöre
csöre74

Csöre a mi védőnénik nem engedi a tojást,a gabonát sem,és a tejterméket sem1,de azt mondta inkább 2 éves korig!majd joghurtot, sajtot, túrót azt lehet 1 éves kor után!Ja meg ugye én aggódtam, hogy Zéti még nem igazán eszi a zöldségeket,és még húst sem(ilyen későn érő típus), de azt mondta védőnéni, ne aggódjak, mert 1 éves korig fő táplálékuk úgyis az anyatej ill. tápszer! :lol:
Kép
zeteny

Kriszta:
a joghurtot,túrót és sajtot sem engedni?

Fiamnak új kedvenc elfoglaltsága:
áll négykézláb, és nézi, ahogy csorog a nyála a habtapira... Képes elleni vele akár 10 percet is :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

csöre
Ahová járunk Gyülibe ott volt egy testvérpár aki volt bárányhimlős, de addig nem is jöttek amíg az orvosuk azt nem mondta, hogy minden rendben van velük és nem fertőzőek.
Remélem nem tévedett a dokijuk, mert éppen azt mondtam a páromnak, hogy akkor fogok nekik szólni erről. Bár egy kicsit nem bánnám, ha most kapná el, mert még nem vakarná el, de viszont a Gergő fiam nem volt. Ez egy kicsit aggaszt.

manocskak

Csöre: tojássárgáját nekünk 8 hótól mondták. (de Saci mindjárt annyi)

Mágnes: ezek normálisak??? :shock: (2010-es májusi topic) Hogy min képesek egyesek hőbörögni!!!! A te hozzászólásaidat sajna már nem tudtam olvasni, látom törölted. Igazad van, okos enged....

Hanna: nyaralni voltatok?

Móni: mekkora már a pici? Most látom, már a 24. héten jársz.

A múlkor valaki kereste az akciós ugrálóvárat. A dunakeszi Auchanban láttam még párat tegnap. (csak most jutott eszembe)

krisz78

krisz
ja, töröltem, én az első hozzászólónak írtam annyi, hogy teljesen mindegy ki nyitja a topicot, ez amolyan szokássá vált már, és ilyen stílusban kár volt írnia. Aztán töröltem, mert még csak egy oldalon sem vagyok szívesen ilyen egymást ölő Anyukák között. Kár, hogya nickemmel együtt nem tudtam mindent törölni... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Katuska,
olvastam a blogodat, nagyon jók a fotók, és nagyon jó ötlet, hogy beszúrtad a leírásokat az egyes helyekről :) Remélem, sokan fogják olvasni! :) (csak egy megjegyzés:Turda a román név, magyarul Torda :wink: )

benci

Krisza: hű, azért amit a védőnőd mond, az elég kemény! Én mindent szeretek elég sokáig húzni, de egyes vélemények szerint egyenesen káros pl. a gabonát túl későn bevezetni. A tojást nem egészben, hanem csak a sárgáját mondta, mert a fehérje allergizálhat. A tejtermékeket (sajt, majd túró) 10 hós kortól mondta, de azt viszont én fogom kicsit tovább halasztani családi allergia miatt. Ezért (sem) eszünk tejpépet.
Egyébként Sacinak mennyiségre tuti a fő táplálék az anyatej, még nem eszik annyi miegymást, viszont még a régi védőnéni mondta, hogy szükségük van a zöldségekben lévő ásványi anyagokra is, ahogy nőnek.

Krisz: köszi, akkor még nem adom, majd pár hét múlva :wink:

Móni: a himlő elvileg (tudtommal) addig fertőz, amíg nem száradnak le a pörkök.
Hát, ha zoknit húzol Joel kezére, akkor nem kaparja el, egyébként szerintem már most is elég durván tudnak vakarni :? tapasztalom :?

Csöre
csöre74

Kép Kép Kép
SapisSaci :D Ja, a lelkesedés még nem az igazi, igaz, ebben a melegben franc sem akar sapit a fejére :lol: :lol: :lol: Egyébként, mint látszik, van még hová nőnünk :D

Csöre
csöre74

SapisSaci: éééédes! :) Csatlakozhatnál a mamamis saját termékek közé, én máris befizetnék Lillunak egy ilyen satyóra :)

Katuska: hm, olvastam egy cikket, ami azt írta legjobb megoldásnak, hogy ha Petrát felkapod megpátyolgatni, Mátéval pedig nem foglalkozol épp abban a pillanatban addig. Így azt látja, csak azt éri el vele, hogy Petrussal foglalkozol. De nem értek ehhez :oops:

Krisza: nekünk Bébé Confort van, imádjuk. Műa., állítható a magassága, dönthető, gurul, biztonságos és kényelmes. És kicsire összecsukható.

Evés: tojássárgáját az én szamárvezetőn 1 éves kortól írja, fehérjét 2 éves kortól. Sajtot, túrót, natúr joghurtot 9 hónapos kortól, tejet, tejszínt 1 éves kortól. Tejtermék családban előfordult allergia esetén kitolandó, sajt, túró, joghurt 1 éves korig, tej és tejszín 1,5 éves korig.

Beszólások: 8) Én már ilyenkor konkrétan vihogok :lol: Hülyének néznek, de nem baj. Legutóbb egy nyanya lecseszett, hogy nincs zokni a gyereken, megfázik (40 fokban). Hű, de kioktattam, hogy higgye el, pontosan tudom, mi a jó, és már unom, hogy mindenki beszólogat. Elhúzott :D :D :D Gonosz vagyok???

Öhm, mit felejtettem el?

Áááá, tudom, szept. 21-től lesz Babahordozós hét a VIII. kerületben. Valaki jön???

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Természetesen Bébé Comfort :oops: :shock: :? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Minket meg pont azért állított meg egy nyanya ma, hogy miért van zokni Borón?! :lol: ...nem is volt annyira meleg, meg légkondis boltba mentünk, ahol főleg a hűtőpult mellett ácsorgunk, mert onnan veszem a legtöbb dolgot :twisted:

benci

Sziszi: ááá, már azt hittem, c@rakodik a netem, ezért nem frissít. De ezek szerint csak pangás van :D
Hordozós hét: erről beszéljünk :wink:
Satyi: szívesen kötök Lillának is, csak nem vagyok valami rapid kötögető :D Saci kinőtte, amit először kötöttem neki :D
Milyen szamárvezetőd van? Ááááááááááááááááá, annyi verzió van, tudjon elmenni rajta az ember :? A családi allergiák miatt inkább óvatos duhaj lennék.... nem tudnék olyan embert mutatni egyik ágon sem, aki nem allergiás valamire :(
Na, megyek fürdetni, lassanlövik a pizsit Sacinak. Eddig pörgött, ezért nem hajtottuk nagyon a dolgot. Ééééés, megevett 120 ml barack-kölespépet!!! Új rekord!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Kíváncsi vagyok, mikor lesz újrázás :D)

Csöre
csöre74

Jó ez a manósapi :D Még huncutabb benne Saci :lol:

benci

Benci: ha van sapka rajtad, azért, ha nincs, azért :lol: :lol: :lol:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Mági:képzeld nem engedi!Szerinte allergizál, na meg Zétinek gyerekkori ekcémája van(nagyon száraz a bokánál a hajlatban)És ezért is mondta, hogy csak lassan, finoman?nem hajt a tatár!!!

Csöre:lehet, hogy szigorúbb a védőnőnk, de én max.bízom benne!
A fő táplálékunk még úgyis a tej!Nagyon édes kismanód van!A sapi meg olyan retrós!!!

Köszi a tippeket etetőszék ügyben, meg fogom keresni a neten ezt a bébé comfortot!

Örülök, hogy elkezdtem fórumozni,ez nagyon jó dolog!!! :D :D :D
Kép
zeteny

Krisza: naná, ha valami probléma van, mint az ekcéma, akkor később javasolnak mindent! Tényleg nem hajt a tatár, azért várok én is ki mindennel a javasolt időpontok közül egy viszonylag késői időpontig (mert annyifélét javasolnak). A tejjel, tejtermékkel én is várok 1 éves koráig, a liszttel meg még 2 hónapot minimum (mivel erről allergológus ismerős azt mondta, többet árt a nagyon késői bevezetés, mint a korai - mondjuk 6 hónaptól.)

Köszi a SapisSaci méltatásokat :D (retro: tavalyi Fürge ujjakból van, de attól még lehet, hogy retro :wink: bár láttam olyan "szkafandersatyikat" is :D na egy olyan hosszú csővel megtoldva, végén olyan seprűcskével, na az aztán retrós :D)

Csöre
csöre74

Kriszta:
Akkor érthető, ekcémával óvatosan kell bevezetni az új dolgokat.
A hús pl. még nálunk sincs terítéken, most akarom elkezdeni. Anna ilyenkor már evett husit, de Bencével így is megszenvedtem a zöldségeket,így a hús is tolódott.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csöre:
Olyan Saci a sapiban, int egy kismanó :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Benci! köszi a bókot:) nekem is jobb volt így írni, hogy egy kicsit a hátteret is hozzávettem. Igen a turda-torda párost tudom csak hol így hol úgy volt jobb írni:) eredetileg akartam minden város román nevét is írni aztán elmaradt.Torocko- Rimetea, Torockószentgyörgy-Coltesti stb stb
katuska79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?