A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Fábryt én is nézném.... max végig szopizunk. :D

Kép Kép
manósziget

Sütiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! Köszi!!!

Kép

Kép
babcika

Ja és Süti, a háttérben a monitoron a saját lánykádat láthatod, mert közben néztem,hogy tegyem alá :lol:

Kép
babcika

Fábry-t én is nézném, de vagy Janó :? , vagy ha alszik apa :oops: nem fogja hagyni :lol: :lol: :lol:

Kép
babcika

Olyan édesek vagytok, úgy szeretlek benneteket! :) Egészen ellazít az olvasás és a babák is mind olyan gyönyörűek :D

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Imádom nézegetni a babócák képeit. :D

Piciibo: amikor így etettem, egyáltalán nem volt kényelmes, de végre evett.

Süti-Scoop: édesek a csajok, főleg az első, ahol egymáson keresztben van a kezük. Vettem a türcsis póz, a jövő héten kipróbáljuk, addigra kimegy a keményedés az oltás helyéről.

Andi: nekünk is megvan ez a Tigrises szett.

Dorka: nálunk a párologtatóban só van. Állítólag a só fertőtlenít.

Móni: én nagyon szeretem a táncos filmeket. Meg a táncversenyeket nézni.

Babcika: Mondtam a páromnak, hogy szerezze meg a Kötelező táncokat, de eddig nem sikerült.

Bex: szerintem az anyukákban a terhesség alatt olyan tulajdonságnak is ki kell fejlődnie, hogy tudják mit érez és gondol manókájuk. Mennyivel egyszerűbb lenne az életünk, mennyi aggódástól, fájdalomtól szabadulnánk meg.

Az én lánykámnak még nincs „virtuális” párja, akad szabad pasi? :D
Egyébként ma voltunk csípővizsgálaton, minden rendben. :)

KépKép
moncsie

Lucának is elég gyakran könnyezik a jobb szeme, esténként váladékozik is, a régi-otthoni doki /mikor szünetben otthon voltunk/adott rá kenőcsöt, egy szóval nem mondta, h könnycsatorna átmosás, vagy dugulás....

vicger

prevenar: nem értem, nekem határozottan mondta a doki, hogy csak akkor adják be, ha túl leszünk a 2.3.4. havi kötelezőkön.

Kép
arvaerika

köszi Anna!!

Na látod milyen ügyi Blanki is!!!

Jajjjj bocsi Viki :oops::oops::oops: ,nem akarlak megfosztani a vejedtől!!!

Siess,Moncsie,mert kevesebb a fiú!!!!

sutimano76

Most sajna nincs időm visszaolvasni - éjszaka babáztam :?

Egy gyors kérdés:
jövő héten lesz a nagyszüleim 60. házassági évfordulója - Ajándék ötleteket kérek szépen!!

t-pk

Hát Kata, nem tudom, de én mostanában rá vagyok kattanva a személyes, ajándékokra, és mondjuk nem tudom,hogy ők mit szólnának, ha mondjuk közös életük képekben, egy tablószerűségen jelenne meg és mondjuk bekeretezve én nagyimnak ezt csináltam szülinapjára, az unokái és dédunokái vannak rajta :

Kép

Kép
babcika

[quote="babcika"]H írta:babcikaát Kata, nem tudom, de én mostanában rá vagyok kattanva a személyes, ajándékokra, és mondjuk nem tudom,hogy ők mit szólnának, ha mondjuk közös életük képekben, egy tablószerűségen jelenne meg és mondjuk bekeretezve én nagyimnak ezt csináltam szülinapjára, az unokái és dédunokái vannak rajta :

Kép

Babcika,ne túrkálj az agyamba!!!!!!!!!!!!!!!!pont erre gondoltam!!!!!A közös életükre visszatekintve,egy fotósorozat,na persze ehhez kellenek képek!!!!Tudsz szerezni????

sutimano76

Süti bocsi!!

Vagy másik ötletem egy kis családfa szerűség, aminek ők a csúcsai, és gondolom mivel már dédiük is van, lenne kit rárakogatni, kis képekkel, és akkor az egész család mindig velük lenne,ha ránéznek!!!

Kép
babcika

Vagyis nem ők a csúcsai,hanem a törzse, és onnan ágazna el!!!

Kép
babcika

kriszti - a képeket photoshoppal csinálom....ha érdekel elmondom mik a gyors trükkök...de ha nincs olyanod akkor bele sem kezdek:)
illletve lehet van más programban is ilyen......
a fekete fehérré átalakítót nem maximumon csak mondjuk 30-40 százalékon használom..... eccerűen asszem így mondanám.... lehet tudod használni így másban:)

KépKép
dorkamartini

Bocs csak kipróbáltam valamit!
Kép

sutimano76

Műxik,de jó!!!!!!!!!!!!

sutimano76

Ügyi Süti, ilyet már én is csináltam, tök jó!!! Édes Berni :)

Kép
babcika

Hát,ahhoz képest,milyen szép idő volt kinn,jó sokat kellett visszaolvastni.

Pöttyös,a borostyánlánc elvileg nem csak fogzásra jó.

Bex, Kép TOmi stram kispasi,nem lesz semmi baj.Örülnék,ha jönnél a talira.

Viki,sajnálom a munkatársad :cry: Azért Dórinak sem semmi a haja,és az apás képe,megint kedvenc!

Tara,Marci is nagyon ügyes.Jaj,olyan jó nézni,ahogy nőnek a porontyaink.

Kriszti,csatlakozom Sütihez,jó lenne,ha össze tudnátok hozni,de a Lilafüredi talit már nagyon várom.7 km :shock: :shock: Én punnyadt vagyok,a felét se bírtam volna :lol:

Manó,a kamaszom is mindig mondja,hogy olyan fazonú hajat akar,mint Barninak van :lol: :lol: :lol:

Brumi,örülök,hogy barátnőztél.Sokat számít,kicsit kikapcsol.Nem tudom mi segített Barninak,de hűvösebb a szoba,hálózsákba aludt,csak egy hosszú ujjú bodyban,és kapott a golyócskákból.Ma ugyanez lesz,remélem működik.

Babcika,nagyot nőtt a fiad,és olyan helyes.A hason levős kép Blankiról,annyira szép.Olyan más az arcuk hason,és úgy bírom.Ja,és jól áll neki a piros.

Süti,Te már rendesen társközvetíted a gyerekeinket?? :lol: :lol: :lol: Majd a kispasik kettesével falják a lányainkat :)

MOncsie,asszem Madar írta,hogy nekik is van ilyen szett.Én imádom,gondolkodom a következő méreten is.Na,ha minden rendben a csajszi csípőjével,akkor örülünk!!!

TPK:itt a szülinapi ajándékok között lenn,vannak különböző újságok http://www.meglepkek.hu/Szuletesnapra.html Én a férjemnek csináltattam egyszer,annak a napnak a híreit tartalmazta,amikor született.Az egyik oldalon pedig a cikkek között ott volt az ő újszülött fotója,és maga a születése híre.Szerintem ezt meg lehet csinálni a házasságkötésük dátumával is,és egy fotóval szólhat róluk a cikk,amit adott esetben te írsz.
Vagy,mi még az utcatáblát szeretjük kerek számkor ajándékozni.

Kép
v.andi

Kép
v.andi

éés pár mai Barni kép:

Kép
Kép
Kép
Kép

Na,lekoptam :oops: :oops: :oops:

Kép
v.andi

Sziasztok!

Madar, Veronika h viselte?

Tara, Marci nagyon ügyes!!

Babcika, Blanka cuki pofa!!!

Bex, simi-simi kicsi fiadnak és nektek!És jobbulást!

Süti, jó lett a mozgó Berni kép.

Laszti, üdv!! Gyönyörű a babód!!

Prevenar: 3 és 5 hósan kapjuk. Csak azért nem a 2. hóssal együtt, mert ha gubanc lenne akkor a dokinő tudja h melyik okozta.

Jól elvagytok a csecsemőpárválasztással! :lol: :lol: :lol:

Kép
kata05

Andi!!!

Édes :D Erre mást nem lehet írni, gyönyörűséges fiúcska!!! Haj :lol:

Kép
babcika

Andi igen más az arca hason, és itt látszik a buldi arc :lol: :lol:

Kép
babcika

Süti, semmi gond, sőt nagyon jól jöttek a drukkok, mert azért ez egy kemény dolog. Köszönöm.
Túl vagyunk, jól vagyunk, majd este jövök és elmesélem.

KépKép
KépKép
madar

Barnabás mackó honlapja:
http://www.barni.maci.hu/

Kép
v.andi

[quote="v.andi"]B írta:v.andiarnabás mackó honlapja:

Hülyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,én meg vártam,hogy hol tűnik fel Barni!!!!!!Azt hittem alkottál valami jópofit!!!!!Na ,jó én vagyok hülyeeeeeeeeeeeeeee

sutimano76

Én teljesen odavagyok Barniért ,ezek a képek annyira édesek!!!!!

KÉpzeljétek a minap hallottam valamim kopogás félét a hálóban,de gondoltam csak egy nagyobb légy beszorult az ablak és a roló közé,erre ma kiderült,hogy sajna nem légy volt,hanem az erkélyajtó és a roló közé valahogy berepült egy cinke,és az próbált szabadulni,sajna nem élte túl :cry:

sutimano76

[quote="sutimano76"] írta:sutimano76

Hülyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,én meg vártam,hogy hol tűnik fel Barni!!!!!!Azt hittem alkottál valami jópofit!!!!!Na ,jó én vagyok hülyeeeeeeeeeeeeeee

Én is azt hittem. 8) :oops: :lol:

Kép Kép
manósziget

Szegény cinke. :(

Barni képek télleg naon tutik.

Veronikának naaaagy simi és puszi!

Kép Kép
manósziget

[quote="manósziget"] írta:manósziget
[quote="sutimano76"] írta:sutimano76

Én is azt hittem. 8) :oops: :lol:

Bocsi csajok,nem volt szándékos a beetetés :roll: :lol:

Kép
v.andi

Madar ez az átmosás pillanatában fáj, vagy utána, pl ma este is még fáj Veronikának?
sok puszi a kis szemére, ne legyen többet ilyen "élménye"!!

kicsit megijesztettetek, remélem felesleges para. Ábelnek, ha nagyon sír, de csak akkor, 1-2 s nem több könnycsepp van mindkét szemében. De máskor nem, és semmi bedagadás meg hasonló, ez így nem probléma ugye? Nem emlékszem, hogy első két gyermekemnél ilyen idős korban lett volna könny.

mellékelten csatolom amit már leírtam akinezről. Majd ahogy haladgatok jön a többi.
remélem nem lett túl iskolaszagú, és érthetően írtam le. 1258654303.2574.doc

Kép
Kép
tengdi

Kép Pszt!Alszik!:)
Vendég

Na,most kicsit értetlen leszek.
A könnycsatorna átmosásra ki küld el minket?A gyerekorvos?és miért?

Kép
v.andi

Na,jó mivel Madar most nem ér rá...ha jól tudom Veronikának sokszor könnyezett a szeme és ehhez még csak sírni se kellett,és akkor Madar megkérdezte a gyerekdokit,ő javasolta a kivizsgálást,illetve ha szükséges az átmosást...remélem nem írtam hüleséget!!!

Tengdi,Berni is ha sír akkor akkora krokodilkönnyekkel sír,hogy mi már most tudjuk az apjával,hogy később nekünk még lesz próblémáink,és ha kicsit is rám ütött,akkor ki is fogja használni!!!Ez azért nem gond,gondolom,a bedagadt szem,az oktalan könnyezés,és a mindig száraz sírás adhat okot!!!!

De pszt,mert a kicsi Viki már alszik....Berni is

sutimano76

Már alszik Berni???

Kép
v.andi

Húúúúúúúúúúúúúúúú......mennyit írtatok..... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Vendég

Hát sztem nem fog sokáig aludni,de most korábban volt a fürcsi és nyűgi volt,és a cicin bealudt!!!!ha felkel meg majd éjfélig beszélgetünk a lámpával :lol:

sutimano76

Képek nagyon jók!
Vendég

Én is pont mérgelődöm,mert Barni fürcsi előtt van még,és alszik.Fél 6 kor aludt el kb.

Kép
v.andi

Tengdi,elolvastam amit írtál,és sajna már nem tudom megkérdezni édesanyám,hogy szoptatott-e ha igen meddig,majd holnap a nővéremet megkérdem hátha tudja,de főleg a második oldalon leírtakból elég sokat magaménak érzek! :shock:
Nem tudom,te vagy a lányod jár erre a tanfolyamra,de ha gyakorolni akartok,sztem én életre való munkával ellátlak titeket :D

sutimano76

Bex
Ha Tominak szájpenésze van/volt, akkor lehet attól hasmenése! A popsija is gombásodhat!
Etetés: nappal én azért nem hagyom Mollit 4 óránál tovább kaja nélkül...

Viki
Sajnálom a munkatársadat!

Prevenar
3 adagot adnak!
Vendég

Molli is alszik... majd olyan 11 körül eszünk még....
Vendég

Hogyan kell alkalmazni a Prevenart?
Az alkalmazandó oltási rend a gyermek életkorától függ, és ennek a hivatalos ajánlásokon kell alapulnia.

A kettő-hat hónapos csecsemőknek három adagra van szükségük. Az első adagot rendszerint két hónapos korban adják be, az adagok beadása közötti legalább egy hónap szünettel. Egy negyedik adag (emlékeztető oltás) is ajánlott a második életévben.

A hét-11 hónapos csecsemőknek két adagra van szükségük; az adagok beadása között legalább egy hónapnak kell eltelnie. Egy harmadik adag is ajánlott a második életévben.

A 12-23 hónapos gyermekeknek két adagra van szükségük; az adagok beadása között legalább két hónapnak kell eltelnie.

A 24 hónap és öt év közötti gyermekeknek csak egyetlen adagra van szüksége.
A vakcinát injekció formájában alkalmazzák, a csecsemők combjába vagy a kisgyermekek felkarjába beadva.
Vendég

de Barni még büdiiii,nem fürdött :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi

Andi
Hát lehet, hogy én kihagynám már a fürdést... Mikor ébred, etetés, gyors peluscsere... nem is kellene megvárni, hogy teljesen felébredjen... hátha.... :wink:
Vendég

Csak gyorsan:

Barni milyen édes ezeken a képeken! :lol: Andi, írd meg légyszi priviben, hogy milyen gépetek van és hogy kb mennyit kóstál. A miénk haldoklik , és olyan jó lenne valami jobb gép, amivel lehet ilyen szép képeket csinálni. :wink:

Süti: De jó ez a mozgókép Berniről! :lol: És köszi a postázást, ari vagy!

Babcika: Milyen nagy fiú már Janó, és milyen helyes!

Tengdi: Én is elolvastam az irományt, nagyon érdekes, köszi! Majd bővítsd, ahogy van új téma.

Madar: Roninak gyógypuszi a szemére!

Viki: Kismenyem még mindig zabálnivaló! 8) :lol:

Párválasz: Nem cserélném el Dóránkat :wink: , de Andrisomnak mondjuk Julcsilányt lestoppolnám, annyira gyönyörű és vagány. Bár lehet, Julcsi majd az idősebb pasikra bukik majd. :)

Timi: Örülj, hogy az ágyat jobban szereti Dorci, én is inkább oda szoktatnám, de ő a bujcit jobban szereti, nonstop. :wink:

Brumi: Örülök, hogy sikerült egy kicsit kikapcsolódnod. Még egy óra is csodákra képes, tudom.

Tali: Na, annyit sikerült intéznem, hogy Anyum aznapra bevállalja Andrist, így csak Mátéval mennék (kettőt nem szívesen vittem volna, mert Andris elég örökmozgó, folyamatosan mennem kellene utána, felügyelni és akkor lőttek volna a dumapartimnak). Így ha Flora bevállalja a szállításunkat, megyünk! Olyan jó lenne!

Kép

Kép
hgrita

Még egy laptető egy nap alatt!!! Most már biztos, hogy vagy nagyon jó, vagy nagyon car éjszakánk lesz! :D :? :oops: :roll: :wink:

Kép

Kép
hgrita

Gyermekeim alszanak, Julcsi kicsit belázasodott estére, de nem vészes, de fáradt volt, már alszik félórája, Veronika is kb. 20 perce, megnyugodva, békésen, mosolyogva aludt el a kezemben. :)

Nem ígérem, hogy most mindent vissza fogok olvasni, én is fáradtnak érzem magam ... csak bele olvastam itt-ott ...

Hetekkel ezelőtt vettem észre, hogy Veronikának sokat csillog a szeme, könnyes, aztán már nemcsak könnyes volt, hanem folyt is az arcán sokszor a könny, pedig nem is sírt, sőt kifejezetten nem sírós baba, akkor is könnyezett, amikor mosolygott. Tudatlanságomnak köszönhetően sokáig nem is tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget, mert egyéb váladék nem volt. Ezért nem is említettem Nektek sem. Aztán egyszer megmutattam a védőnőnek, amikor itt volt, Ő azt mondta, hogy szerinte kötőhártya-gyulladás, aztán amikor jött a doktornő Julcsihoz, megmutattam neki Veronika szemét, Ő beszélt először nekem erről a könnycsatornaszűkületről, és Ő javasolta, hogy mutassam meg szemorvosnak, és itt gyorsultak fel az események. Ma megnézte egy szakember Gödöllőn, ő mondta, hogy menjünk a Pest Megyei Kórházba (Tarcsa) és ott megcsinálják, ma hívtam Őket, és jövő csütörtökre adtak időpontot, de nem hagyott nyugodni, ráadásul azt mondták, hogy elveszik tőlem és úgy csinálják meg. Ezért felhívtam Telkit, Veronika ott született és Ők ma fogadtak (szerencsére csak a Budakeszi útra kellett mennünk, az ottani Egészség Centrum is hozzájuk tartozik) és ott van egy nagyon jó idősebb gyermek szemorvos. A doktornő megnézte és Ő is ugyanazt mondta, mint az itteni, javasolta a könnyút átfecskendezését, és a jobb szemét szondázni is kellett.

Itt megkérdezték, hogy mit szeretnék, ott lenni vagy sem. Természetesen igen, végig vele voltam, elképzelhetetlen számomra, hogy magára hagyjam ilyenkor. Két asszisztens fogta le szegénykém, egyik a fejét tartotta, hogy ne mozduljon, a másik a kezét és a lábacskáit. Tudom, hogy erre szükség volt, mert máskülönben ez a beavatkozás kivitelezhetetlen. A doktornő végig nagyon kedvesen beszélt hozzá ... én pedig ott állhattam mellette, az ujjam szorította a kiskezével ... sírt ... utána a doktornő bíztatott, hogy ott rögtön szoptassam meg ... megnyugodott ... a doktornő még "beszélgetett vele", és úgy jöttünk el, hogy rá mosolygott a doktornőre :) ... az autóban elaludt, de egész este a kezemben volt ... remélem, nem fog rá emlékezni ...

Én ott nagyon nyugodt tudtam maradni ... csak most, amikor itthon egyedül újra átgondoltam, amikor leírtam akkor törött el mécses ...

Azt hiszem én is hamarosan lefekszem.

KépKép
KépKép
madar

Lina: Nem is írtam, hogy Viki milyen tündérien alszik.

Kriszti: Neked meg gratula és kalapemelés a fogyáshoz! Én sosem voltam jó diétában, mindig is inkább mozogtam és ettem jó sokat és édeset, és működött. :wink:

Mabe: Köszi az infot az oltásról, én is kerestem (na nem sokat, csak amennyi időm volt, 2 perc), de nem találtam meg így összeszedve.

Kép

Kép
hgrita

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?