A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Kima, jajj. Ahogy a nagytesó életkorát nézem, Te azt a nézetet vallod, hogy aki leesik a lóról, az gyorsan üljön vissza. Meg sorolhatnám még itt a népi bölcsességeket, a lényeg az, hogy le a kalappal. Nem azért, hogy elsőre végigcsináltad, hiszen ott maguktól történtek a dolgok, hanem, hogy másodjára is belevágsz. Az előzmények ellenére... vagy éppen azért. Gondolom sokan elmondták, hogy minden terhesség más és hogy ez a történet nem kell, hogy megismétlődjön, úgyhogy nem is fog. De azért nagyon vigyázz Magatokra! ++++++++++++++++++++++++++++++++

heydie, nem tudom, mitől lehet, talán tudat alatt nagyon friss még a kismamiság és ezer gondolat foglalkoztat. Elhiszem, hogy nagyon zavar, én az elején nagyon korán ébredtem és egy hét alatt kifeküdtem tőle... Meleg tejcsi este, TV közben elalvás, olvasás, meleg fürdő a szokásos esti altatók - ezek nem válnak be?

Adrienne, engem is nyom az időjárás, de nem jobban, mint máskor. Szerintem ez mindenkit megvisel egy kicsit.

Klári, szerintem hamarosan minden jobb lesz, csak nyugi. És aztán nagyon fogod élvezni az egészet. Én mind a 3 terhességem elején majdnem végrendelkeztem, olyan szarul éreztem magam (lelkileg is) aztán a negyedik hónap közeledtével egyre jobb lett. Ha kicsit jobban vagy, azonnal kezd el mondogatni mindenkinek, hogy jobban érzed Magad - és úgy is fog maradni. Hidd el, működik. Ha nincs sok kedved, akkor is vedd rá Magad egy kis esti sétára, az is sokat dob rajtad. Próbáld csak ki!

Kati, örülök a szívhangnak. Olyan, mint egy kismadár, akit, ha a kezedben tartasz, rémülten dobog a szíve ezerrel, nem? Olyan édes.

Kép
Kép
Kép
vicka77

Twist!
Írtad a bundáskenyeret tegnap. Nos, ma reggel úgy bereggeliztünk bundikenyérbő, hogy nem tudunk mozogni ( a gyereknek is nagyon tetszett). Mi mindig teszünk krémsajtot a tetejére.

Klári!
Rengeteg vizsgálatra, vérvételre küldenek téged. A háziorvossal meg ne törődj. Ők ilyenek, mindig dumálnak, ha nekik kell beutalót kiadni.
A majonéz-tartármártás dolog nem tudom mennyire igaz, én Marcival ettem....A nyers húst tudom, hogy azt nem szabad.

Alma!
Nem derült ki, hogy miért történt. Van ilyen, hogy nincs oka....Mindenesetre ilyen "ajánlólevéllel" a zsebemben nem volt egyszerű másik dokit találni a mostani terhességhez. A régi dokim elment sajna Svédországba.

Heydie!
Biztosan gyakorol a szervezeted, hogy milyen is lesz az élet 28 hét múlva..... Egyébiránt én nem tudok neked okosat mondani, hogy ez mitől lehet, vagy hogyan lehetne ezen segíteni.

Reunion!
Szerintem egy hét az nem jelent gondot. Ha belegondolunk, akkor ezek a hetek, amiket az orvosok mondanak többnyire hozzávetőlegesek, tehát pár nap vagy akár egy hét plussz minusz szinte mindenkinél van.
A párom szerintem két évet öregedett tavaly abban a két napban. A mostani babát Ő is szerette volna, de már előre ki van akadva, mi lesz ha megint megtörténik. De mondtam neki, hogy nem fog, mert nem lehetünk annyira szerencsétlenek, hogy ezt megint kifogjuk.....

Vicka!
Szerintem a helyemben te is visszülnél arra a lóra. Ha az ember mindig azon agyal, hogy mi lesz, ha.....akkor ne menjen ki az utcára, mert elüti egy autó, vagy a fejére esik egy tégla. Persze a szüleim és a közeli barátaim, akik tudnak a történtekről kettős érzelmekkel fogadták az új baba hírét, mert féltenek nagyon, de ahogy fentebb is írtam, mindenkit megnyugtattam, hogy ez mégegyszer biztosan nem forulhat elő. A toxémia pedig nem igazán ismétlődik, állítólag az "csak" az első terhességnél fordul elő, a másodiknál már nem

Itt Szegeden már most nagyon fülledt idő van. Nem szeretem a nyarat, amikor ilyen meleg van. 4 évvel ezelőtt nyáron voltunk Helsinkiben. Nos én az olyan nyarakat szeretem ami ott van. Kellemes 20-22 fokos idő és mindez július közepén. Annyira jó volt....

Kima
Kép
Kép
kima75

Reunion, nem gond, hogy majdnem 13 hetes leszel. Elvileg úgy mondják, hogy a 12-13. heti UH. És hogy döntöttél, melyik orvosnál fogsz szülni?

Kima, ez a történet... Belegondolni is rossz. És lehet tudni, hogy a rohamok mitől voltak? Esetleg érzékeny vagy az EDA-ra? Vagy valami más? És attól, hogy a legkritikusabb időszakban el voltatok választva, volt rendesen tejed?

Heydie, én is álmatlanul forgolódok, és semmi nem használ. Egyik sem, amit Vicka leírt. Ha már nagyon KO vagyok, alszom napközben, és az helyrebillent. A 20. hét után lehet szedni valami bogyót ellene, de addigra állítólag el szoktak múlni. Most pár napja rendesen alszom én is kopp-kopp-kopp

Kati, olyan jó hallgatni a szívhangot. Olyan megnyugtató...

Klári, tartár-mártást tényleg nem ajánlják, de két dologgal pótolható. Bolti majonéz vagy hamis tartár. Ezt a szakács unokabátyám mondta, és nagyon jó. Bolti majonézt, cukor, csipet só, citromlé, fehérbors alaposan összekeverve, majd nyakon öntve egy pohár tejföllel, és megint átkevered. Jól behűtöd. Ezt simán eheted tartár helyett, és egész jó. És Vicka szuper ötletet adott, mert egy kiadós séta estefelé, kettesben, fagyit majszolva tényleg sokat dob a hangulaton :wink:

Adrienn, és egyébként jól vagy? vagy teljesen kikészít a sok meló?

Kánikula itt is van. El is kezdett megint dagadni az ujjam. Alig tudtam a gyűrűt levenni, amikor hazaértünk ma a sétából. Azt hiszem, száműznöm kell megint 6 hónapra a karikagyűrűt :cry: Ja, és hazaértünk, és azonnal klíma. Remélem nem fogunk megfázni :oops:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi: Az Istvánban fogják csinálni a vizsgálatokat a doki valami nagyon szuper UH-oshoz adott időpontot + a kombinált tesztet is megcsinálják szerencsére(az - 35 ezer) :D

Mi tegnap du. vendégeket vártunk ugyhogy próbáltunk emberi klímát teremteni itt a panelben, sikerült meghülnöm szinte egész éjszaka fujtam az orrom :(

Móni
KépKép
reunion

Jó reggelt!

A mai napon sokkal jobban kezdődött, mint a tegnapi, bár az energiám ma is a mínuszt verdesi, de ez manapság általános. :)

kima75: most vettem csak észre, hogy kérted, írjam le a vizsgálati ütemtervet. Sajnos otthon van, de otthon majd begépelem. Elég hosszú lesz.
Olvastam a történeted, ez durva. Gondolom, olyan, mintha újra megszülettél volna, egy új élet.
Egyébként a "visszülni a lóra" dolog nekem is nehezen megy, nekem más területen mondjuk. Engen 9 évesen elütött egy IFA, mondjuk túl sok bajom nem lett, csaka trauma. Azután éveken át akkor sem mentem át a járdán, ha az ég világon sehol sem volt egy autó, mindig úgy vittek át kézenfogva mások. Volt, hogy apukám látott buszról, hogy ott állok a járda szélén, mikor ment haza a munkahelyéről. Hazaért, megebédelt, és kezdett aggódni, hogy hol lehetek. Elindult megkeresni, és még mindig ott álltam a járdánál. A járda tőlünk kb. 300 m-re volt. És ekkor már kb. 11 éves voltam, ami két év. De te csinálod jól, ezt így kell! Sok sikert! :D

Hédi, én mindig is rossz alvó voltam, ez még fokozódott. Amikor már 3-4 napja 2 órákat alszom, a páromat átköltöztetem a másik szobába, és úgy elterülök, mint egy béka, pedig nagy 180-as ágyunk van. Hát, néha tényleg erre van szükségem. Sajnos az én rossz alvókámhoz hozzájárul, hogy még arra is felébredek, ha elkezd fordulni, ráadásul hanyatt fekve horkol is. Remélem a baba nem tőlem örökli, hogy mennyit alszik majd.

Reunion: én 12+5 hetesen megyek UH-ra, akkor nézik majd a tarkóredőt, meg minden. A dokim azt mondta, hogy 11-től 13+6-ig meg lehet csinálni.

Klári

Kép
claracroft

Köszönöm kezdek megnyugodni én is 10-én pénteken megyek itt még az a ciki, hogy 9-én mentünk volna nyaralni
Természetesen ez a fontosabb ugyhogy én később megyek

addig legalább a férjem meg a nagyfia egyedül lehet - szegény :( nem tud ketté szakadni ugyhogy lemarad a babamoziról :(

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok,
Visszaolvasni még nem tudtam, most csak egy hírrel kukkantok be.
A manócska 32mm és nagyon ficánka volt ma reggel :)

Kép
Kép
alma26

Sziasztok,

tartár: nemrég hallottam egy kismama ismerősömtől, hogy lehet szalmonella ellen kezelt tojást venni, azt lehet nyersen enni. ő tiramisunál használta. merthogy a szalmonella veszély miatt nem lehet nyers tojást enni terhesség alatt

nagyon el vagyok havazva melóhelyen..

de azért elolvastam a szüléstörténeteket, fontos hogy az ember megfelelő prioritást állítson fel :wink: :)

Twist előző terhességnél nekem is lentebb tapadt meg a lepény, nem véreztem, és a 16 ehtes UHn már nem lógott rá a méhszájra, szépen feljebb került ahogy nőtt a méhem , azt mondták vagy 2 centivel feljebb volt akkor már.. mondjuk nem tudom mennyire lógott bele előtte.. azt akkor nem mondták..

Kima, nagyon durva min mentél keresztül... örülök hogy minden rendbe jött maradéktalanul!
pici76

Feldobom én is a szüléstörténetem, így két év távlatából, nem eget rengető, talán nem is könnyre fakasztó, de tudjátok hogy ilyen is van.

Május 20-ra voltam kiírva, de dokibácsi csak 21-én jött haza egy kongresszusról JApánból ,így megbeszéltük hogy az utsó 10 napot összeszorított lábbal ülöm végig, illetve elmondta hogy ha mégis action lesz ki fogja helyettesíteni.
Azt már mondtam hogy nagyon szerettem volna természetes úton szülni, de ezek az álmaim szertefoszlottak, mert ZSófi faros volt végig, sőt a terminus túllépés után megállípították a 21-i UH n hogy lábtartásba van , így nyilvánvaló volt a császár, a kérdés az volt hogy megindul -e magától, vagy tervezett legyen. 21 én a helyettes doki megvizsgált, mert a dokim még pihegte a JApán út fáradalmait. Méhszáj tök zárt, 2000 érték, végig ilyen volt, mert alapban rövidebb a méhszájam.
Másnap újra CTG, UH, semmi extra, kvázi semmi méhtevékenység, bár méhlepény már napok óta elég meszes... babát 3 kilóra becsülték, jól volt, áramlás jó volt. GONdoltam akkor még várunk. Felmenetem az eredménnyel a dokihoz, azt mondja lábtartás miatt császár, mi lenne ha holnap kivennénk? Nagyot nyeltem ,mondom jó.. végül is akkor már elég terhes volt két hete nagyon nyomta a bordáimat a feje.. Akartak rögtön szobát adni, mondom én még hazamegyek, mert nincs nálam semmi, hazavezettem hívtam uram jöjjön haza vigyen be, nehogy már én vezessek be szülni :)
Befeküdtem.
Másnap reggel 5 kor keltettek.. és levittek a szülőszobára, nem voltak sokan így kaptam külön szülőszobát, átölöztem, kaptam infúziót, katétert, ami nem volt egyáltalán vészes, sokkal kevésbé kellemetlen mint ahogy vártam. 9-re volt tervezve a műtét. Fél kilenckor bejött a doki, és szólt a műtősfiúnak hogy toljanak be, aztán nagy rohangálást hallottam és a műtősfiú bejött vagy 10 perc múlva hogy változott a progi, mert sűrgősségi császárra viszenk egy vajúdó ksimamát.. úgyhogy még egy jó órát ott ültem.. végül fél 11 körül jött el az én időm, addig beszélgettünk férjemmel, meg a telefnonján játszottunk valami blőd játékkal.. hogy teljen az idő.. enni ugye nem lehetett..
Betoltak a műtőbe, megkaptam a spinális érzéstelenítőt, amit szinte egyáltalán nem érzetem, csak azt hogy a köv másodpercben elkezd zsibbadni a lábam.. és aztán már nem láttam és nem éreztem mit csinálnak a paraván mögött. Férjem mellettem állt mindkét kezem kikötve, fogta az egyiket, és simogatta hol azt hol az arcom.. közbe meg beszélgetett az anesztessel aki jó barátja.. ez a végén kicsit zavart.. úgy éreztem nem csak rám figyelt.. amit végül betudtam annak hogy neki ez is egy műtét volt, persze nem olyan mint a többi, de egy sebésznek nem nagy wasistdas hogy felvágnak valakit.. doki meg is kérdezte, nem akarja e ő megejteni a kezdő vágást vagy összevarrni a végén... én mondjuk ennek a humornak annyira nem örültem..
Nem tartott sokáig amíg felvágtak, de nem nagyon tudtam mi történik.. Balázs mondta hogy 6 réteget vágnak át.. végül éreztem ahogy kinyomták belőlem ZSófit 11:02 kor, 10/10 apgárral született, elvitték pár percre de kb 1-2 perc múlva visszahozták, és megnézhettem (szemüveg nélkül a könnyeimen keresztül (mínusz 6-os a szemem) inkább csak sejtettem.... de nagyon boldog voltam és meg is könnyebültem hogy minden rendben van. Anyós és após is (mindketten orvosok) ott lebzseltek körülötte, meg a férjem is, tudtam hogy jó kezekben van , Szóval nálunk caládi szülés volt..
Kb fél óráig varrtak össze.. férjem hol ZSófival volt hol velem. MIndebből csak annyit éreztem amikor helyére pakolták a dolgokat ottbent, enyhe nyomást éreztem a gyomorszájam környékén ahol már nem hatott az érzételenítő. Aztán egyszercsak közölték hogy vége. A legnagyobb sokk számomra az egész műtétből az volt, amikor a műtős fiú szólt hogy karoljam át a nyakát hogy leemeljen a műtőasztalról, és ahogy ránéztem láttam két óriási szétfolyt combot a levegőben ahogy felemeli.. jó pár másodpercbe tellett mire rájöttem hogy azok az én lábaim.. iszonyatos volt nem érezni.. belekaroltam a nyakába és átrakott.. betoltak az örzőbe..
sokat kellett inni és nem szabadott 6 órán át mozogni. Másnap kiderült mind a kettőt jól teljesítettem, mert 7 litert pisiltem 24 óra alatt :lol: és nem maradt vissza fejfájás sem. Totál nem tudtam mi fog történni, de minden nagyon jól ment. Kb fél órával a műtét után behozták ZSófit, és cicire emelték, Én nem mozoghattam. A Nővér segített. Drágám olyan vákumot csinált hogy azt hittem kiszívja a lelkem ,és rögtön 3 vérhólyagot szippantott a bimbómra. nővérke mosolyogva mondta nem lesz gond a szoptatás :) ZSófi nagyon képben volt. Egész délután "vajúdtam" az oxitocin injekciótól brutál módon húzodott össze a méhem..de elviselhető volt. A feketelves este jött el, amikor 9 kor bejött a nővér és közölte hogy katéter ki, én meg irány a fürdő.. megkérdeztem nem maradhat -e a katéter reggelig, de nem engedett ..nem gondoltam volna hgoy könyörögni fogok még a katéterért.. muszáj volt felkelni. Hát fél óra alatt iskerült felülnöm az ágyon .. újabb 1 óra alatt felálltam és kivánszorogtam a 3 lépésre levő fürdőbe ahol csak kapaszkodva bírtam állni, és a nővér letusolt.. aztán ugyanez vissza.. az örzőbe nem hagyhatták ott ZSófit, de 3 óránként hozták cicire tenni, adtak cici kenőcsöt, és egyáltalán mindig körülöttem voltak, biztonságba éreztem magam is és ZSófit is. Iszonyatosan kavarogtak az érzelmeim, de nem éreztem azt az átütő mindent elsöprő anyai érzelmet...
Másnap reggel mondták hogy a gyereket csak szobába vihetem be, de oda csak a akkor mehetek ha a saját lábamon sétálok át.. először nem sikerült.. nagyon alacsony volt a vérnyomásom.. aztán összeszedem magam és átvánszorogtam a szobába, komolyan mondom hogy csak az anyai ösztön hajtott előre.. és már hozták is ZSófit, SOkat segítettek , de hagytak minket magunkra . Nekem nagyon vegyes érzelemim voltak, olyan fura volt minden tettem amit kellett, valahonnan nagyon mélyről jöttek elő az ösztönös dolgok, ugyan akkor nem éreztem azt a mindent elsöprő eufóriát, hogy én vagyok az anyja ő az én kisbabám érzést..érzelmileg valahogy nem történt meg a csoda , de a zsigereimbe éreztem hogy anya lettem
Estére bevittem ZSófit a nővérekhez, mert nagyon nehezen ment még az ágyból kiugrálás, és ha csak megnyikkant rögtön késztetést éreztem hogy ugorjak.. ami fájdalmas volt.. mikor másnap reggel 6 kor visszahozták már ébren voltam.. és nagyon vártam és ahogy behozták felvettem és bőgtem fél órán át és elnézést kértem tőle hogy leadtam, és megfogadtam hogy most már mindig vele leszek, azt hiszem akkor öntöttek el az érzelmek, csak záporoztak rá a könnyeimén
Na én akkor váltam igazán az anuykájává.. onnantól kezdve minden nagyon jó volt :)

Kíváncsi vagyok más hogy élte meg a programozott császárt.. talán valóban nem olyan bensőséges mint egy vajúdással kezdődő szülés, még akkor is ha császár a vége.. De igen, mégiscsak egy műtét és nem szülés.
bennem nem maradt tüske, szerencsére tejci is volt bőven már a 3. nap, 20 dekával többet nyomott távozáskor mint születéskor:-)
Alapjában véve materialista szemléletű vagyok és a dolgokat hasznosságuk alapján ítélem meg, végeredményként van egy gyönyörű egészésges lányom.
Nem tudom hogy a személyiségemből fakadóan vagy a műtét miatt de nekem 2 napba tellet szülés után hogy anyává váljak :)
pici76

Sziasztok!

Kima: nem semmi a szüléstörténeted! Bele is borzongtam, szegény férjednek sem lehetett könnyű. Még szerencse, hogy aztán minden okés lett! Egyébként hogyhogy ez az első terhességeknél fordul elő? Mitől alakulhat ki? Most elkezdtem parázni ezen. :(

Brigi: Köszi kérdésedet egyébként jól vagyok, csak az egész napos hajtás + a meleg eléggé kikészít. Mire hazaérek délután már semmihez sincs kedvem, csak feküdni és pihenni. Szokta is mondani a párom, hogy látszik rajtam, hogy milyen fáradt vagyok. Állítólag a szemeimen látja. :)

Pont múltkor olvastam, hogy nálatok mértek ilyen BPD és FL értékeket is a 12 hetesen. Hát nálam nem és nem is értem, hogy miért. Azt sem nézte meg a nő, aki ott volt, hogy hol van a méhlepény, legalábbis nem mondta. A babára volt ráfókuszálva. Ráadásul nálunk doki nincs is bent az uh-n, csak egy nőci. Azt sen tudom, hogy ő egyáltalán kicsoda. A munkatársaim akinek meséltem meg voltak rökönyödve, hogy doki nem is volt jelen az uh-n. Más kórházban is így van ez??

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Hát nálunk UH-s doki csinálja. Amikor Marcival voltam, akkor tök jó volt, mert egy tanonc gyakorlatozott rajtam vagy 20 percig, mindent lemért, mindent elmagyarázott, aztán jött a doki, és gyorsan leellenőrizte, hogy jól mért-e a csaj :lol:

Pici, az anyává válás nekem sem alakult ki azonnal. Sőt, én nem szoptattam,így az az együttlét sem tudta felszínre hozni. Nem is tudom, hogy mikor jöttem rá arra, hogy anya vagyok. Talán az első itthon töltött (borzalmas :? ) estén

Alma, de jóóó hogy láttad ma! Teljesen feltölti az embert, nem?

Reunion, hova mentek nyaralni? Hát tényleg jó, ha ott van mindig apa. Nálunk Marcival a 12 hetes genetikain nem volt, mert pont Londonban volt továbbképzésen. Én is csak az UH miatt jöttem haza :twisted: Aztán már minden UH-n ott volt. Még ha a dokinál volt, akkor is, hiába, hogy órákat kellett várni, hiába az időpont... Most m ár nem vagyunk ennyire lelkesek :oops: Csak a genetikaiakra jön el, meg a 4D-kre, a dokimhoz már nem. Mondjuk most nem is nagyon tudja összehozni a melóhelyével, jobb a békesség.

Ja, és arra készülj fel, hogy ha az Istvánba mész UH-ra, akkor tényleg nagyon profi a doki, de elég hangulatember. És ha olyan kedve van, futószalagra hasonlít a rendelése. Nekem nem volt 10 perc mindennel együtt :cry:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Ezigen, micsoda beszámolók... Ügyesek vagytok anyukák. Főleg, hogy mindenkinek egészséges gyermeke van, és hogy a fájdalom nem hagy mély nyomot.

Egy kérdés foglalkoztat: a szőrtelenítés ilyenkor. Olvastam, h meleg gyanta nem ajánlott? Vajon miért? Hiszen az a legkevésbé fájdalmas nekem (a borotválás után, de azt nem szeretem, mert keveset tart ugyebár). Szerintetek szabad a szőrtelenítés mindenféle módszerrel? Ki mit javasol? Dokit még nem kérdeztem meg erről, s csak 1 hét múlva van találkozóm vele.

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Hékás: igen :))) főleg, mert aggódom, ha nincs pici émelygésem

Nilszi: én 2 éve végig kozmetikushoz jártam gyantázásra (az meleg). semmi gond nem volt

Kép
Kép
alma26

nilszi: én kérdeztem a védőnőt, gyantáztatásról, azt mondta, persze, hogy lehet. Mondjuk azt nem tudom, hogy teljesen kopirnyákra is szabad-e, vagy csak fazont :? Még az is jobb mint a semmi,a maradékot max rövidre nyírom.

Én is a gyantázás híve vagyok, nekem nagyon rossz a borotva.

Kérdés: ti hogy álltok a házasélettel, már ha nem vagyok indiszkrét. Mi a 6. héten le lettünk tiltva, és azóta még nem mertük, vagyis én nem mertem. :oops:

Klári

Kép
claracroft

Nilszi, a szőrtelenítés jó kérdés. Főleg úgy, hogy nekem rettentő érzékeny bőröm van, és szinte csak a szőrtelenítő krémtől nem pattogzik ki :? De hát amíg látom magam, addig használom. :lol: Utána max megkérem apát, hátha már fejlődött, Marcinál nem merte. De hogy miért??? :shock:

Alma, mi lesz veled, ha elmúlik a rosszullét hamarosan, és még nem kezd el rugkapálni? :lol: Én azt már úúúgy várom :oops:

Klári, nálunk nem állított le a doki, úgy fogalmazott, hogy ha kedvem van hozzá, nyugodtan. Hát eleinte annyira fáradt voltam, hogy kedvem tényleg nagyon volt hozzá, de már kezd visszatérni a régi önmagam :wink: Tegnap reggel pl nem hagytam apát, hogy kialudja magát, hiába 10-re ment dolgozni. De nem haragudott :wink: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Köszi a válaszokat. Akkor maradok bátran a kozmetikusnál meleg gyantával :) Amúgy nem a bikinivonalon gondoltam a szőrtelenítést, hanem lábon, hónaljban, kézen...
Hékás: ha csak a szőrtelenítő krémet bírod, az azt is jelenti egyben, h gyenge szálú is, meg alig látszik. Nem?

Házasélet :) nekem nem jön, hogy megzavarjuk a babát. Amíg nem tudtam, hogy állapotos vagyok (8 hetes koráig), addig ok volt, nem is véreztem, most mégsem tudom elengedni magam. Az a tudat, hogy van bennem egy kisbaba, valahogy gátol fejben.
Olvastam valahol, hogy az első trimeszterben csökken, majd kb. a 12. héttől nő a szexuális vágy a kismamáknál.

Kép
nilszi

Nilszi, igen. Szőke, vékony szálú. De engem akkor is zavar. :oops: Főleg nyáron...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Kicseréltem a vonalzómat :D

Jaaaaj, még mindig nem fényképeztünk :(

Kép
nilszi

Klári. Hát az jó lenne, ha a 13+6 hétig lehetne megcsinálni a tarkóredő, meg ilyen vizsgálatokat, ugyanis jövő szerdán, az UH-n pont annyi idős várandós leszek. Már nem terhes, ma még jobban vagyok, mint tegnap. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nilszi 2009.07.01 13:53-kor.
nilszi

Sziasztok!

Ma voltam uh-n..11 hetes és 2 napos terhes vagyok..volt EKG, majd vérvétel, pisileadás és utána jött az uh..

gyönyörű lett a baba..egész kis emberformájú lett.DE MEGHALT..NEM MOZGOTT, CSAK FEKÜDT OTT ÉLETTELENÜL, SZÍVVERÉST SEM TALÁLTAK,...majd egy órán keresztül néztek, plussz egy ásik doki is..de semmi..azt hiszem ezt az uh-s képet soha, de soha nem felejtem el, ahogy ott feküdt az én picikém a hasamban..és nem mozgott.. :cry:

2 nap múlva azaz pénteken ismét uh, éhgyomorra kell mennem és 99 százalék, hogy utána rögtön meg is műtenek..a dokim azt mondta ne reménykedjek nagyon, hogy pénteken lesz vmi változás..szóval meghalt a baba..már visszaszámoltam a 12. hétig csak pár nap lett volna..azt hittem minden rendben lesz, hiszen basszus már a 11. héten járok, jártam és igazi kis babaócaforma már..........szeptemberben beutalót kapunk a Czeizel Endréhet, mert valszeg vmi gond lehet valamelyikünkkel, hisz ez már a 2. vetélésem volt sajnos, szóval kivizsgálnak majd engem is férjemet is.

Szóval búcsúzni jöttem..jó volt itt, kívánok problémamentes terhességet és könnyű szülést mindenkinek.Pussz mindenkinek!!!!!!!!! Hiányozni fogtok....:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
dytt

ja még annyi..hogy a dokik szerint kb 2 napja !!!!!!!!!!!!!!!!! halhatott meg a babám....ki gondolta volna....

Kép
dytt

Dytt... erőt, kitartást.

Kép
nilszi

Úristen, Dytt!!! Nagyon megríkattál, de tényleg. Borzalmas lehet most Neked, Nektek. Kívánom, hogy minél előbb sikerüljön feldolgozni ezt a borzalmat, hogy ne legyen semmi probléma, és feleslegesen kelljen elmenni Czeizelhez, és hogy minél előbb legyen kistesója Bonitának!

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Csak bekoszonok, mert nagyon sok a munkam .... es teljesen elszomorodtam... :cry:

Dytt nagyon sajnalom....nem tudom mit lehet ilyenkor mondani, irni... Kivanom, mihamarabb meg egy egeszseges babatok legyen picuritok melle.
Vendég

dytt: nagyon sajnálom a történteket, borzalmas lehetett látni, hogy nem mozog a babóca. Erőt és kitartást kívánok én is, és hogy mielőbb legyen kistesója Bonitának!

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Úristen, Dytt...borzasztóan sajnálom...nem is tudok mit mondani. Nagyon sok erőt nektek!!!

Bubciles: júl. 29.
Kép
heydie

Még csak elég felületesen tudtam visszaolvasni. Köszönöm a válaszokat Lányok, azért aranyosak vagytok, h próbáltatok segíteni! :) képzeljétek, lehet, h csak le kellett írni...ahogy elküldtem tegnap a hsz-t elmentem lefeküdni, és nemrég keltem! :shock: úgy tűnik, a szervezetem behozta a lemaradást.

Szőrtelenítés: én nem tudom, h mit szabad, én azt tudom, h én most borotválok :? terhesség előtt epilláltam, már egyáltalán nem fájt, de amikor terhesen először megpróbáltam, olyan volt, mint mensi idején. Úgy tűnik, h a bőröm hasonlóan viselkedik, mint akkor. A krémek meg nekem nem jönnek be, egyszer a lábmról lekapta az egyik anyajegyemet. Pici volt, és nem is dudorott ki, de azért elmentem bőrgyógyászhoz. Bajom szerencsére nem lett belőle, de azért nem próbálkozom vele azóta...

Házasélet: nálunk eddig nem nagyon, vagyis nagyon nem volt, most vmelyik nap együtt vtunk, de én rettentő feszült voltam közben...nem tudom, h ez várandósan tud-e rendesen működni majd :oops: :?

Van márciusi topic :)

Kép
heydie

Basszus, 2 napig nem voltam, most meg ilyen szörnyű hírre érkezem!
Dytt, nagyon sajnálom, és kívánok Nektek sok erőt mindezek feldolgozásához!!!
szcsm

Kép
szerencsemák

Alma - gratula a 32 mm-es ficánkoló bébihez :)

Most a gyanta-kérdésen gondolkodom, meg h az vajon mennyire fájna, ha csinálnám/csináltatnám. Nem szeretem a borotvát, meg nem is akarom elszúrni, az epillátornak hála szinte már alig volt mit leszedni.

Kép
heydie

A szőrtelenítéssel kapcsolatban, én epilálok. Terhesség előtt is és azóta is. Mondjuk heydie igazad van, tényleg jobban fáj kicsit, mint egyébként. Olyan, mintha állandóan érzékeny lenne a bőröm. De egyenlőre még bírom. :)

A házasélettel kapcsolatban, nálunk is elég ritkán van. Mióta kiderült a terhesség kb. 3 alkalommal. Kicsit parázok tőle, hogy nehogy baj legyen, így nem nagyon merek nekiállni. A dokim is azt mondta, hogy inkább oldjuk meg máshogy, és ha esetleg a párom már nagyon nem bír magával, akkor vigyázva. :D Olyan jót nevettem, mikor ezt mondta, mert kérdezte, hogy adjon-e pár tippet a máshogy megoldásra. Mondtam neki, hogy nem szükséges, tudom mire gondol. :D :D

Kép[/url]

Kép
adrienne29

[quote="adrienne29"]k írta:adrienne29érdezte, hogy adjon-e pár tippet a máshogy megoldásra.

:lol: :lol: :lol:
nálunk is sokszor máshogy megoldás van...de Gyuri megértő, szerencsére :)

Kép
heydie

Szerintem azok az apukák, akik már alig várják a babát, nem fogják előbbre helyezni a vágyukat, mint a baba egészsége. Én ezt tapasztalom. És igen, vannak más megoldások is :)

Kép
nilszi

Óó Dytt nagyon sajnálom, megkönyeztem a kisbabádat. :cry:
:cry: Sok erőt és 2010 végére egy csodaszép kisbabát kívánok!

Mariann

Kép
arian78

nagyon nagyon sjanálom Dytt... kívánom hogy idővel elhomályosodjon ez a kép előtted, sőt biztos vagyok hogy ha majd egy új ficánkoló élet képét látod az UH n keresztül (remélem mihamarabb) sikerül tompítanod ezt a képet a memóriádban.
Sok sok erőt kívánok a következő napokhoz.
pici76

Dytt, nagyon sajnálom :cry: Én nem is vagyok képes belegondolni :(

Házasélet: velem, mikor megvolt a pozitív teszt, bírni sem lehetett velem, minden nap elkaptam Ati grabancát, aztán hagytunk néhány nap szünetet, majd jött az a bizonyos vérzés, és azt mondták, nem szabad. Egyébként a Péterffyben a doki rögtön azt kérdezte, hogy volt-e vad szex. Mondtam, hogy épp tévét néztem, kb. a Discoveryt, és egész nap ez ment.

Azóta még nem kérdeztem meg a dokit, hogy lehet-e már, de talán hogyha rábólintana sem merném. Ugyanakkor tegnap gondolkodtam, nem lehet-e, hogy ez az elvonás is okozza a hangulatomat. Azért hiányzik. :roll:

Klári

Kép
claracroft

Vicka - neked akartam még írni, köszönöm a tippeket!
Meleg tejcsit nem próbáltam, de mindenképpen fogom, akár még ma, ha folytatódna az álmatlanságom. A TV közben elalvás nálunk mindennapos, mindig nézünk vmit lefekvés után :) olvasást mostanában szintén nem próbáltam, de majd bevetem ezt is, bár azt tapasztaltam ezen a pár éjszakán, h ha lekötöm magam, akkor még kevésbé leszek fáradt. A meleg fürdőzést meg nem merem :oops:

Kép
heydie

Dytt!
Annyira sajnálom. :cry: Pedig már azt hittem nem kell több ilyen szörnyű hírt olvasni, hisz mindenki ott van a kritikus 12. hét környékén. Sok erőt és kitartást kívánok és mihamarabb egy új pocaklakót! Puszillak.

Brigi!
Nem lehetett szoptatni, mert nagyon sok gyógyszert kaptam a vérnyomásra, meg a trombózisra és nem lehetett ettől szoptatni. Így Marci tápszeres baba volt.

Klári!
A tartárt mindig kész majonézből csinálom. ( béna vagyok és nem tudom házilag megcsinálni)
Kiváncsi vagyok nagyon mit írt neked elő a doki.
Nem vagyok én annyira bátor. Csak te emlékszel arra, amikor elüt az IFa, az agyad tárolta, neked az egy sokk volt. Nekem "leoltották a villanyt" a roham előtt és így tulajdonképpen nem emlékszem semmire, nem tártolt az agyam negatív információt erről az esetről. Amikor magamhoz tértem, akkor pedig már nem volt semmi bajom. Ez az eset inkább a környezetemet viselte meg, mert Ők ott voltak és átélték, én csak elszenvedtem.
Házasélet: amíg nem vagyunk letiltva addig élünk vele
Alama!
De jó, hogy láttad ma a babádat! 32 mm az már komoly méret. :wink: :D

Pici!
A császáros szüléstörténetek ilyenek. A császáros szüléseknél nincs eufória meg semmi. De szerintem ugyanolyan élmény lehet, mint a sima szülés, a kérdés, hogy ki hogyan áll hozzá. Azért az nagyon jó lehetett, hogy a párod is bent volt veled. Biztos nem érezted magad annyira kiszolgáltatottnak. Most is bent lesz?

Adrienne!
Ne parázz, lehet, hogy jobb lett volna, ha nem írom le a dolgot, nem akartam senkit paráztatni.
A toxémia egyrészt ritkán fordul elő. Másrészt ha odafigyelnek rád és te is magadra, akkor időben észre veszitek. Azt mondják, hogy ez attól alakul ki, hogy a magzattal szemben védekezik a tested....valami ilyet olvastam és azért ritka a második esetben, mert akkor már a tested ismeri és nem védekezik..... De ne izgulj, biztos nem fog előfordulni, de ha majd gyanús leszel nekem én magam zavarlak orvoshoz, jó? Én már nagyon ismerem azokat a korai tüneteket, amikre, ha odafigyelsz akkor elmész időbe orvoshoz.

Nilszi!
Nekem a borotva jött be...

Kima
Kép
Kép
kima75

dytt-Nagyon sajnálom ami történt, kitartást és sok-sok erőt a következő napokhoz! :( :( :(
Annyira megrázott ez a dolog, én már nem is gondoltam ilyenre, hogy bárkivel is megtörténhet.
Én is állandóan parázok, nem nyugtat meg hogy egy hónapig nem láthatom a babát, nem is tudom jól van e meg ilyenek, nagyon rossz ez az állandó bizonytalanság :?

Hallottam egy olyan készülékről, amivel otthon is lehet a baba szívhangját hallgatni. Tudtok erről vmit?

A házasélettel kapcsolatban szerencsére nálunk minden ugyanúgy működik mint a terhesség előtt, nem tudom hányadik hónapig lesz változás, remélem minnél később :oops: :)

Kép
Kép
bogaracska

[quote="bogaracska"]H írta:bogaracskaallottam egy olyan készülékről, amivel otthon is lehet a baba szívhangját hallgatni. Tudtok erről vmit?

Én egyszer véletlenül félrekattintottam, a februáriakhoz mentem be, akkor pont ez volt a téma. Azt hiszem, azt írták, h kétféle van, van olyan, amelyikkel már mostanában is hallható, meg van olyan, amelyikkel (úgy emlékszem) h a 7. hónaptól. Utóbbit ott is vki, meg én is némileg értelmetlennek tartom, mert akkorra már rendesen rugdal a baba, szóval tudod, h minden oké. Engem is foglalkoztat egyébként a kérdés...

Kép
heydie

heydie-most olvastam épp utána , és nem volt vmi meggyőző, sokan azt írták, hogy nem érte meg mivel nem hallható vele jól a szívhang. Valamint két fajta van, doppleres ami Uh-t használ és az elektromos babesound, mindkettő ellen és mellett is vannak érvek :shock: Nem tudom, én akkor is nyugodtabb lennék, ha lenne egy ilyenem :?

Kép
Kép
bogaracska

Hát én már megvárom, hogy megmozduljon. Marci a 16. héten mozdult meg először, a másodikat állítólag előbb lehet érezni. De ha 16.,akkor is már csak 3 hét. Annyira érdekes, mert ha a pocakomra teszem a hasam, olyan, mintha mocorgást éreznék. Persze ez még nem az, de valami teljesen más érzés, mint akkor, ha nincs rajta. Furcsa :shock:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Dytt: Nagyon sajnálom ami történt :(

Móni
KépKép
reunion

Sztem sem lehet már olyan messze az, h megmozdul, úgyhogy elég valószínű, h én is megvárom azt, közben meg rövidebb-hosszabb émelygések úgyis kísérnek, úgyhogy azért tudom, h rendben van odabent minden. Én is nyugodtabb lennék, ha bármikor meg tudnám hallgatni a szivecskéjét, de tényleg elég sok érv szól a készülékek ellen is... :shock: :?

Kép
heydie

A szivhang hallgaton mar reg elgondolkoztam, mert szinte nem is erzem magam terhesnek (leszamitva a neha ramtoro hanyingert), es probalom a kezratetellel "erezni"...de meg semmi...
Mivel van/volt rajtam mar par felesleges kilocska, igy meg most a hasam sem feltuno, sot...aaaaa...hihetetlen ez a bizonytalansag, varakozas az elso mozdulatok utan... :oops:

A toxemia valoban nem surun fordul elo, de pl. bnom is az volt...folyamatosan kell nezni a vizeletet (feherjet) es a vernyomast ellenorizni. Nem tul jo, ha nagyon vizesedsz, de az ugyis mindenkinel elofordul majd. Nala meginditottak a szulest, merta evrnyomasa hasonloan magas volt mar...Mindketten jol vannak :lol:
Vendég

Vicka, tényleg ilyen óriási vihar volt Nálatok? Most volt a híradóban. Nálunk meg 7ágra süt a nap, kánikula volt. Pár csepp eső esett, de csak annyira volt elég, hogy koszos legyen az ablak tőle :twisted:

Én belegondolok abba, hogy milyen pánikba esnék, ha nem találom meg a színhangot azonnal... Amikor a szülésznő is van, hogy percekig keresi CTG-nél... áááá, inkább nem. De nekem még émelygéseim sincsenek :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Dytt :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Én kaptam egy szívhang hallgatót, de még nem lehet vele semmit hallani ... :( sajnos. Majd kb 14-15. héttől talán. Úgyhogy szerintem, nem igazán éri meg megvenni, mert pont az elején izgul az ember és szeretné tudni mi újság...

Kép
arian78

Dytt: Nagyon sajnálom a hírt, légy erős és minden rendben lesz!!! Kati

Kép
cat__

Vicka: tényleg olyan volt a szívhang, ahogy leírod. Én most hallottam először, nagy élmény volt. Azért kezdtem el az elején aggódni, mert várakozás közben a többi nagy babának hallgatták kint egy nyitott ajtajú szobában a szívhangját, és határozottan hangos és ritmikus volt. Babócánkét viszont nagyon nehéz volt megtalálni, viszont mondta a doki, hogy azt halljuk, ahogy bukfencezik egyfolytában. Ezután már nem aggódtam, és végül meglett :), igaz, nem hosszú időre.

Alma: gratula a Babátokhoz :)

Heydie: én épp ellenkezőleg érzem magam, napokát át tudnék aludni! Jó lenne osztoznunk :).

Kima és Pici: köszi az újabb történeteket! Nem semmi, miket éltetek át!!

Kép
cat__

Nem bírom ezt a meleget :evil: :evil:

Most aztán igazán hiányoznak a hegyek :cry: ma egész nap arről álmodoztam hogy milyen jó ott bóklászni

Móni
KépKép
reunion

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?