A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!

Aproo! Mi volt az uh-on? Levi bírta az éhezést?

Panna! Gratu a lakáseladáshoz!

Csenge! Édes a 2 kissrác, ahogy nyugiban eszik! Ez tényleg így van vagy elkapott pillanat?

Mecsinek, Áronnak, Boninak jobbulást!

Lei! Ezt a receptet megjegyeztem, ha legközelebb elkap valami, kipróbálom.

Zsófi! Sajnálom az alvás dolgot, miért nem próbálsz meg akkor pihenni, mikor Beni alszik? Igaz, nekem sem sikerül, mert mindig van valami tennivaló, de talán az helyrehozna kicsit.
Ezen a visszamenni vagy nem visszamenni dolgozni témán én is sokat agyalok. Fogalmam sincs mi lenne a jobb, mi is szeretnénk kistesót, jobb lenne minél előbb...nem tudom mi legyen.

Azt szeretném kérdezni, hogy valaki ad már tápi helyett tejet vagy pici kakaót a gyerkőcnek?
Nálunk 1 hét alatt elfogy 1 doboz tápi és azért elég húzós az ára. A babatejről nem is beszélve. Dr néni azt javasolta, hogy 2 éves korig csak azt adjam... mi a véleményetek erről?

Barbi
Kép
manci79

Anna, bérlettel is csak 500 óránként? Ez biztos? Meg se mertem kérdezni, biztos voltam benne, hogy csak napijeggyel olcsóbb a játszó. Holnap lenne kedvetek menni? Ha épp nem esuik az állatkertbe is benézhetnénk, nem voltunk mi sem levegőn a héten.

Az evős kép tényleg idilli és meglepő módon egész szépen ettek is tegnap a kisasztalnál a srácok, csak Zsombi ha már nem akar enni, akkor elkezd mindent ledobálni, résen kell lenni, meg elkél egy kis segítség is neki az evésnél. Azért összességében meg voltam velük elégedve tegnap este és ma reggel is itt reggeliztünk, mondjuk nekem egy kicsit kényelmetlen volt :D

Sok a betegeskedő, úgy látszik ez megint egy ilyen időszak. Jobbulást minden babának és mamának!

Kérdésem lenne, hogy ki hogyan próbálja megelőzni a betegségeket, erősíteni a kicsik immunrendszerét? Én most az oscillo-t adom hetente és majd minden nap C vitamint. Meg próbálok minden nap egy jó adag friss gyümölcsöt is beléjük adagolni, Zétibe nehezebb, Zsombi szereti.

Barbi, tápszerben nem tudok segíteni, sose vettem. Nálunk actimelt isznak a gyerekek, natúr joghurtot, Zsombi néha kap egy pici tejet és szopik.
Vendég

Boni, jobbulást!! :)

Barbi, 1 éves kor után lehet tejet adni, mondjuk én már régebben adom, de 1 évesen már biztos ihat tejcsit.

Csenge
, mi Vitacolan szirupot adunk Pistikének, meg Cebion-t, és még nem kapott el semmit a bölcsiben. Állítólag a Multitabs Immuno Kids is nagyon jó. Meg a Cebion Multi is.

k.a.t.i.c.a

Zsófi, szívesen, örülök, hogy Nektek is megtetszett, remélem nem csalódunk a pici lábbelikben. :)

k.a.t.i.c.a

Csenge, megnéztem, bérlettel is 500 forint az állatkerti játszó.
http://www.jatek-mester.hu/allatkert_di ... 2aef17d250

Holnap találkozom egy régen látott barátnőmmel, aki pont az állatkertbe szeretne jönni velünk. Tök régen nem dumáltunk, szóval lehet, hogy most nem csatlakoznánk hozzátok, csak ha neki is van kedve. Jövő hétre viszont jó lenne szervezni valamit, ahova el tudtok jönni.

sushy

Sziasztok!!

Jobbulást a kis és nagy betegeknek!! Nekem a méz+propolisz cseppek nagyon bevált, meg az oscillo.

Csenge,
Én is Vitacolan-t + Cebion cseppet adok Virágnak immunerősítésként. Aszem valaki írta a múltkor, hogy a vitacolan jobb mint a cebion multivitamin, ezért azt vettem. Idáig jó, narancsos íze van, szereti Virág.

Panna,
Gratula a lakáseladáshoz! :D

Katica,
Mazska most elutazott néhány napra, de visszajön és biztos hamarosan lesz megint lehetőség talizni! :)

Manci,
Nekem a Veres doki maga mondta, hogy 2 éves korig hanyagoljuk a tejet, igazából a veséknek nem tesz jót. Én még milupa milumil 3-ast adom Virágnak, ha nem lenne ősz/tél, akkor lehet, hogy sima babatejet de az immunrendszernek most jobb inkább a tápszer sztem. Hát nem olcsó az biztos, de már nem sokáig kell ezt adni, aztán fokozatosan jöhet a sima tej. Mondjuk abból sem a 100ft-os tej hanem a zsírosabb, jobb minőségút kell adni, ami szintén nem 1-2 fillért, de hát ez van. Ha belegondolok mennyit költünk ropira meg egyéb nassolni valóra, akkor nem olyan vészes a helyzet...:wink:

Kép
Kép
dia123

Dia, én írtam a Vitacolan-t. Örülök, hogy Nektek is bejött. :)

k.a.t.i.c.a

Katica,
Akkor köszi a tippet :) Ja még azt akartam kérdezni, hogy mennyi szódabikarbonát kell adni áramütés esetén, fél kiskanál vagy 1 kk?Vízben oldva?Remélem sosem kell alkalmaznom, de nem árt tudni...

Zsóf,
Még meg sem dicsértem Beni overallját! Nagyon jól áll neki! :) Mennyiért is adták? Lehet, hogy mi is elnézzünk hamarosan. köszi!

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

KAtica! Anna! Aranyos vagy, hogy írjátoka talit, d eazt hiszem lassan kifutunk az időből. Holnap délelőtt a vízórásokat várom, 8-12-ig jönnek vmikor, utána meg pakolás, és megyünk Hőgyészre. Még lehet, hogy apja is feljön hozzánk mert dolga van, így aztán minden kilőve.

Szisz! Végre bejöttek a fotók, nagyon édes rajtuk Málnus. A ládából szőlőt evősről eszembe jutott, hogy néha csinál olyat RÉka, hogy (amúgy szépen eszik villával-kanállal), kinéz magának mondjuk egy kdb tésztát, és belehajol a tányérba, hogy a szájával vegye ki. :lol:

Csenge! Új szerzemények szupik, srácok meg helyesek!

Beteg gyerkőknek, szülőknek jobbulást.

Immunerősítésnek RÉka Cebiont kap, meg BÉres cseppet. Nekünk ezt javasolta dokinéni.

Tápszer: Réka Humana 3+ banános-vaniliást kap, és én sztem 2 éves koráig várok a tejjel. Eleve érzékeny a pocakja, meg az ekcéma miatt sem javasolt. Mondjuk lehet, hogy azt már kinőtte, mert sztem vagy 2 hónapja nincs sehol foltja, de nem is szeretném, hogy kiújuljon...

MEgint jó dolgok történtek velünk: ZSófin felbuzdulva elmentünk az Asia centerbe, vettünk 4500-ért egybe overallt (olyan barnásdrapp színű, sztem uniszex), meg 3000-ért két részes halványlila overallt. Sztem ez év végéig lesz kb jó, az egybe overall talán egész télen. Majd meglátjuk. A lilának a nadrágjával ugyanaz a probléma, mint ZSófiékénál, de kitaláltam, hogy varrok oda egy vastag gumis csíkot, így nem lesz kint a dereka tuti, mert az még össze is húzza.

Ja, és beugrottam ismerősékhez kinőtt ruhákért: hát kabátot már tuti nem kell venni, mert vagy 6-ot kaptunk (minden színben), meg sok nacit, és egy doboz legószerűséget kipróbálásra. Kíváncsok mennyire érdekli RÉkát. Ha belejön, lehet azt kap karácsonyra...

Az overalljuk viszont kölcsönadva, meg a cipőcskéjük is (de ugye az overallt kipipáltuk), így csak baki+csizma után kell néézni.
Illetve kapott RÉka Asia-ból egy benti gumistalpú mamuszt, meg egy piros bőr bélelt kiscsizmát Össz 1900 Ft-ért. mettőnek durván jól hajlik a talpa. Sztem egy puhatalpúval vetekszik.

panna1

Panna,
Kérünk képeket a szerzeményekről!! :D

Kép
Kép
dia123

Na elszállt, akkor előlről...

Aproo, mi újság Nálatok??

Tejet én se merek még a adni, 3-mas tápszer vagy babatej megy helyette reggel-este....

Hol lehet Pesten jó és nem drága kismamacuccokat kapni? Kellene egy-két téli naci, és hétvégén fent leszünk egy barátunknál (Zuglóban, de kocsival, így mobilak vagyunk). Szóval várom a tippeket ;-) Enikő a nagyszülőknél lesz, megpróbálunk kikapcsolni kicsit :roll:

yuyu79

Pistike mindjárt 15 hónapos? Gratula!

yuyu79

csak gyors bekukk mi egyre rosszabbul, nekem már akkora a torkom alig birok nyelni, a fejem szétmegy ég a szemem, Áron is elég ramaty állapotban.
MI cebion multit szedünk plusz cebion c vitamint, 2naponta csináltam neki préselt almalevet és mégis jól megfáztunk. Hozzáteszem baromi nagy szelek vannak mostanság , de muszáj volt kimennem vele.

Többiek hogy vagytok?

Julcsi hétvégén lesz a börze is sztem ott is lehet kapni kismami cuccot. régen ezeket a boltokat dícsérték
http://christinamoda.hu/
http://www.kismamadivat.hu/index.php?me ... pus=cikkek
volt még pár bolt már nem emlékszem ezek maradtak meg nekem.

Nálunk Áron már nem akarjak meginni a tápszert, viszont a tejet kiköpi ezért tegnap a védőnő mondta ne is erőltessem 2éves koráig, viszont reggelire kapjon tejterméket délután legyen még tejpép. Ráadásul még mindig vannak néha pöttyeink figyelnem kell mitől jön ki. Tej az tuti.

Csenge Zsombi már egyedül eszik ?

Lei le is kell nyelni ezt a borzalmat vagy csak nyammogjak rajta? ma kipróbálom :P :shock:

Panna ügyesen vásároltatok mi is voltunk szerdán de csak egy helyen találtunk overállt ami tetszett is 4900ért adták de nem vettük meg.
Tapasztalt anyukákhoz kérdés overáll alá milyen öltözék kell elég csak harisnya vagy nadrág is?

bocsánat most ennyire futottam áron még alszik addig én is dögrováskodok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mecsi 2009.10.16 12:35-kor.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi,
Jobbulást nektek!!

Yuyu.
A 2in1 kismamaruha igaz nem olcsó, de a Mammut bevásárlóközpont mögött van két boltjuk is, az egyik outlet. Én ott vettem annó a kismamaruhák többségét, szinte mindent féláron! Érdemes benézni, mert kilehet fogni jó dolgokat! :)

Csajok, megnéztem a Barbi által ajánlott Decathlonban a csizmákat, és tök jók nem is drágáért! http://www.decathlon.co.hu/HU/baby-wint-boots-12827424/

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Köszönjük az érdeklődést, úgy tűnik, Levi eléggé vashiányos és mellé bekapott vmi extra bélgyuszit, de még várunk az eredményekre. Talán jövő hét. De a megnagyobbodott lépecske,nem evés és egyebek erre utalnak.

Ezt leszámítva mi is dögrováson, Levi annyira már nem, de nekem talán el kéne kezdenem szedni vmit. :?: :roll:

Levi most kezdte meg a 2. szeparációs szorongás-időszakot. Csak ölben van meg és írtó sírós lett. Egyszerűen annyira kapaszkodik, hogy gyakorlatilag összenőttünk egy hete.
Éjjel megint rengetegszer kel.... :cry:

Ma még lomtalanítottunk, közben Peti unokatesójával átköltöztették a nagyágyat,szekrényeket így Levi megkapta a nagyszobát. Hát, lehet, hogy pont most nem kellett volna, de csak most értek rá mind.
Nekem még össze kell kaparnom a kérót, mert ugye sár, cipőnyomok és egyebek, Peti éjjel is ügyel, de reggel kezdi a másik helyen a 24 órát, így vasárnap reggelig egyedül nyomom. Szegénykém, vasárnapra totál kilesz, pedig a kerítés utána sitthalmot is még meg kell csinálni jövő hét végéig, és a költözés után itt benn is van még mit tenni (képet áttétele, parafázás az ágy új helye mögött, szögek helyének eltüntetése, belső festés) Szóval nem unatkozunk, és most nincs kire hagyni Levit, ezért rettenetesen lassan haladunk...de majd csak alakul!

Szaladok is tovább, ne hari, hogy most nem reagáltam semmire, de ígérem pótlom, csak be akartam jelentkezni....jó hosszúra sikeredett. :oops: :)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Mecsi, Apró jobbulást nektek is!

Zsombi egyedül eszik, ha éhes és tetszik neki amit kap :) ha nem, akkor etetni sem egyszerű. Ma este például a spenótos galuskát a sült cápaharcsafilével egyedül megette szépen. Mondjuk ilyenkor nem eszik túl sokat, de úgy látszik nem is volt éhes, mert etetni se hagyta magát. Igaz, bevágott majdnem egy egész banánt nemrég, pl. azt is egész szépen megeszi egyedül is, ha olyan kedve van, ma a kezemből harapdosta, közben szaladgált körbe a nappaliban. Tegnap meg egy fél cső főtt kukoricával szaladgált és ma egész kukoricaszemeket találtam a pelusba :D n

Nagyon talpraesett kölyök különben :) ma pl. a Kika játszóházban egy órát eljátszott és ide nem engedik be a szülőt! Csak az ajtóból néztem be néha, egszer kijött enni, azután ment vissza játszani. Zéti még a mászóvárba is felcipelte és lecsúsztak együtt.
Vendég

Sziasztok!

Julcsi, mi közel lakunk Zuglóhoz! Ha van kedvetek, benézhettek, vagy összefuthatunk a városligetben. Még nem tudom, hogy alakul a hétvégénk, de ha neked van időd+kedved, hívj, és megbeszéljük!

Csenge, végül ti nem állatkerteztetek? Jó lenne elmenni valamikor, jövő szerdán délután ráértek?

Megpróbáltam ma lerajzolni Emmát, de szerintem nem nagyon hasonlít. Szerintetek fel lehet ismerni? Ha igen, valamelyik nagyszülő megkapja majd ajándékba :)
Kép

sushy

Panna, sajnálom, hogy máris mentek, talán legközelebb! Ügyesek vagytok, hogy ennyi mindent szereztetek már télre. Nekünk még van hiányosságunk. :)

k.a.t.i.c.a

Dia, én egy kávéskanálnyit adtam Pistikének egy pár csepp vízzel és narancsszörppel összekeverve. Nem akarta meginni, így hanyatt fektettem és szép lassan belecsurgattam a szájába.

Julcsi, a Christina Mod-ban szokott néha akció lenni, a honlapjukon esetleg nézd meg, hátha van most is.
Igen mindjárt 15 hónapos a Drágánk, köszönjük. :D

Mecsi, jobbulást Nektek!

Apróka, Nektek is jobbulást, meg kitartást a sok tennivalóhoz!

Csenge
, biztosan nagyon sokat jelent, hogy Zétivel ennyire nagy az összhang, nem? Úgy értem sokat tanul tőle Zsombi, megtanul tőle játszani. Olyan jó olvasni, hogy ilyen jó testvérek, nagyon büszke lehetsz rájuk!! :D

Anna, nagyon ügyes vagy!! Szerintem fel lehet ismerni. Neked mire betölti az oldalt teljesen, addig ugrál ide-oda, és a képet láttam meg először egy pillanatra, és tudtam, hogy Emma az. :D Csak azt hittem rajzoltattátok valakivel! :shock: :lol:

k.a.t.i.c.a

Akarom mondani nekem mire betölti az oldalt... :D

k.a.t.i.c.a

Még egy dolgot árulj el? Hogyan tudtad lerajzolni? Képről? Gondolom ilyen sokáig nem ül a popiján, vagy igen?? :) Vagy villámgyorsan rajzolsz? ;) :D

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Jöttem kicsit kifújni magam, meg vissza is olvastam végre, aztán még megyek udvart takarítani. Végre úgy tűnik elaludt a Szentem, de nehéz menet volt, pedig fél12 óta fenn van.

El kell hogy meséljem, mert lehidaltunk: apa elfelejtette eltenni a súlyzóit, amiért nagyon morcosharcos vagyok, mert már egyszer rágurult Levi ujjára, de ma megjelent vele a kis BüdösBéka és nem gurította, hanem szabályszerűen húzta, tömör vas és 8 kilós. :shock:
Aztán persze akkora balhét csapott amikor nem engedtük tovább fitness-elni... :lol:

Sziszka, örülök Málnus kezecskéjének nagyon! És nekem is a szőlőevős a kedvencem meg az alvós. Csodásszép lánykád van!

Anna, sztem nagyon hasonlít Emmához, bár ezen a képen olyan nagylányos, mintha 3-4 éves lenne. De szuper!

Boni, Mecsi, hogy vagytok? Fokhagymás méz tanusítom, szuper!!! És még ha feketeretekben ázik pár órát, akkor fokozódik a hatás.

Holnapi börzére így, hogy egyedül vagyok, nem merek kimenni, de fáj a szívem, mert jó lett volna nagyon nagyon. Majd meséljetek csajok a szerzeményekről légyszi.

Panna, Te meg mutizz nekünk, mert kíváncsiak vagyunk. :wink:

Katica, sztem ugyanolyan cipellőt vettünk a lurkóknak. Nektek hányas? Mi örököltünk egy 19-est, de abba már alig bírom beletuszkolni Levi lábát, azt összemértem a 20-sal, de alig volt különbség, max 2 mili, így mi 21-re pályáztunk. Ha a talpához teszem Brekusz lábát, óriási, de szépen tud benne topogni. Csak mi extrán lábujjhegyezünk, így minden nagyobbacska cípővel meggyűlik a bajunk.
Hallod, ahogy olvastam a szódabikarbónás hanyatt fektetős mesét. Jó bátor vagy. Amikor Levi kisebb volt, én is így adtam a nurofent, de aztán egyszer majdnem megfulladt tőle, pedig az csak 5 milli. Iszonyú ijesztő volt, mert hosszú mp-ig csak kidülledt szemekkel ült és nem vett lebegőt. Aztán ahogy felültettük azonnal végighányta az egész szobát. Azóta mindentől rettegek, amit nem akar bevenni, és ezért tiszta cirkusz minden vitamin, gyógyszer adagolása.

Dia, néztem ezeket a decthatlonos csizmiket, hát, mi majdnem ugyanilyet vettünk a deichmann-ban, csak annak az alsó egyharmada gumi, így remélem tutter nem ázik be. De tényleg jó áruk van most. Bár a deichmann még mindig jóval olcsóbb.

Csenge, tök ügyi Zsombi, bár sztem a kisebb tesók tényleg rengeteg dolgot ellesnek a nagyobbtól, így lépéselőnyben vannak a trónörökösökkel szemben. :wink: :lol:

ManciBarbi, jó hogy jöttél! Éjszakák, detto. Remélem, majd kinövik!

Na, jól "kipihentem" magam, megyek dolgomra.

Jó éjt

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ki megy holnap börzézni végül? Akkor lesz tali ahogyan Kata javasolta? Én még nem 100% bizti, hogy megyek, reggel fog eldőlni, de ha igen akkor nagyon szívesen összefutnék azokkal, akik kint lesznek! :)

Kép
Kép
dia123

julcsi, a II.kerület a mammut mögött a lövőház utcában a 2in1-ben mostanában rendkívűl nagy akciók voltak/vannak és a brendon outletében is 2000ft-okért vannak nacik
anna, szerintem is nagyon jó lett!az építészek nem szoktak ilyen jól portrézni!!nagyon tetszik.amiért esetleg úgy érzed, hogy nem hasonlít azazért van mert nem ez a tipikus huncutmuci tekintete, nem?a szája egész hullámzó amikor mosolyog és mi azt ismerjük inkább...na remélem érthetőre sikeredtem...a többi nagyszülő biztos szomorú lesz :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.16 21:10-kor.
Vendég

Mi nem megyünk ki szerintem, mert túl sok lenne időben, meg nem is tuti hogy kapnék kismamanacit, aztán meg a belépő 2 főre... Inkább megnézünk pár boltot.. De jó talit ha lesz!

Sziszka, de se jössz olyan gyakran most, minden oké? Binyekékről mit tudsz? Babanetről eltűnt? Úgy látom, július óta nem írt, vagy valahogy így... Nem tudod, tud -e még popsitörlőt szerválni? Küldtem neki sms-t, de semmi... új száma van talán?

Aproo, jó mozgalmas napjaitok vannak, nem semmi... Vigyázz ám Magadra is, ne csak Levire... Nem semmi hogy már most súlyzózik :lol:

Anna, de jól tudsz rajzolni... szerintem is idősebbnek tűnik a lépen, de jó amúgy :-) Köszi az invitálást de nem hiszem hogy lesz időnk... De ha mégis, akkor felhívlak!

yuyu79

Köszi mindenkinek a tippeket!!!

yuyu79

Sziasztok!

Ismét itt. Teganp volt az utolsó sulis napom... :)
Én megyek a börzére. Számom: 70/369-1081. én délig-1 ott leszek.

Velünk majdnem minden oké, csak Kisdedemnek jön a 14.... foga és pár napja alig eszik és angyon nyálzik, de szerencsére nagyon jókedvű.
Tegnap apa volt vele és elmentek a metroba vásárolni... berakta a kocsiba és rázta... csomóan megnézték... :)
Meg a sulijába is bevitte.... gondolhatjátok, hogy vége lett a tanításnak...

Sushy! Szuper a kép, főleg a szája és orra sikerült nagyon jól. TEljes egészében felismerhető. Nyugodtan mehet ajándéknak.

Megyek készülődni.
Vendég

Halihó!

Hát mi nem jobban :( overall letudva vaterán vettem Decathlonosat 6000ért csúcs szuper állapotban, ma át is vettük fel is próbáltunk tök jó, kicsit még nagy de hát még legalább nőhet bele ki tudja meddig lesz ilyen cudar idő. Amúgy a decathlonba nagyon jó kis cuccok vannak most, gyorsan be is néztünk, mert ott találkoztunk ,csak nem bírtuk a mászkálást. :( Így a börzézés is kimarad :(

Kép

Most csak gyorsba ennyi mindenkinek szép hétvégét!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Apróka, mi 22-est vettünk, mert a 21-es kiscipők már kicsinek tűnnek. :) De tényleg nagyon kényelmes, Pockunk szereti.
A szódabikarbónás lötyinél nekem is volt parám, mert már Pisti is nyelt így félre szintén nurofent, de azóta megtanulta, hogy ha közelít a kiskanál, akkor nyugiban van és szépen lenyeli, persze azért mindig tartok tőle. :)

Mecsi, jó az overál!! :) Továbbra is jobbulást!

k.a.t.i.c.a

Sziasztok, köszi nagyon a véleményeket meg a dicséreteket! Andi, szerintem te fogalmaztad meg legjobban, a szeme nem lett olyan huncutmucis, meg a szája nem kacskaringós eléggé :) Egyébként építészeti rajzban nem vagyok túl jó, nem szeretem az egyenes vonalakat. A portrérajz a kedvencem, remek lehetőség, hogy a lehető legjobban megfigyeljem egy nekem kedves arc legapróbb részleteit is. Sajnos nagyon nehéz igazán hasonlót csinálni, nekem még sosem sikerült :(
Ja, a párom persze este jól megkritizálta, hogy nem is olyan mint Emma, és nem jó ajándék, gyakoroljak még. Ő mondjuk a legtöbbet szeretné kihozni belőlem, igaza van :)

Katica, persze fényképről készült.

Mecsi, nagyon csinos az overall, nekünk is kéne szereznünk egy 74-eset.

Apró - jó kis izompacsirta Levi már most :)

Újra kérdezem, hogy lenne-e kedvetek szerdán délután csatlakozni hozzánk az állatkertben?

sushy

Sziasztok!

Végre írtam, erre nem eltűnt. :evil: Gyorsba a lényeget, mert Vikicát már hallom ébredezni.

Megvagyunk, jól vagyunk. Utunk kalandos volt, mert törölték a járatunkat és több mint három órás késéssel és átszállással jöttünk, de a csajok jól bírták.
Vikike nagyon kis ügyes, annyit eszik, hogy dugdosni kell előle a kaját :D , éjszaka együtt alszanak Cintussal kelés nélkül és amikor ideértünk el is indult, másnap már mászni sem volt hajlandó. Azóta köröz a lakásban hol a fehérneműimmel, hogy konzervekkel, mikor mit talál. :D
Cintus oviját megnéztük, csúcsszuper, 5+1 csillagos, már várja nagyon a kezdést. Van még ott egy magyar kiskrapek is. Meg nyílt napon is találkoztunk magyarokkal, itt laknak a szomszéd városban.

Remélem mindenki jól van, puszi mindekinek, Andi

KépKép
jazmin2005

anna, csak nagyon kevesen tudnak szinte fényképszerű portrét csinálni, leginkább a képgrafikások ezt tapasztalatból tudom, mertén velük voltam egy rajzcsoportban a kisképzőn és elég nehéz is volt nekem, de sokat tanultam, jó húzóerő.szóval aki nem ilyen az nem tudja magát kizárni a műveletből , mert áthalad rajtad és az érzelmeiddel vetül a papírra és ugye egy kicsit mindenki magát is belerajzolja önkéntelenül is minden portréjába, mivel azt az arcot ismerjük a legjobban...én jobb szeretem a nem fényképszerű portrékat mert többet tudok meg az alkotórol is meg a "célszemélyről"is.szóval ez sokkal szebb és érzésekkel teljesebb számomra :wink:

bocsi akinek ez sok volt , de ehez hozzábírok érdemben is szólni és megeredt a nyelvem :roll:

én kezdek tisztulni ,de csengim köhög tegnap estétől és ma már a nózija is csordogál :( annyira sajnálom szegénykémet.dörzsölgeti a nóziját és nem tudja mi is lehet ez most vele, mert ilyen még sosem volt :shock:
így mi továbbra is szobafogságon vagyunk :(
Vendég

Sziasztok!

Hazaértem a börzéről...
Jól begvásároltam, amit szettem volna.

Képzeljétek kint vol a kenguru gold és a lábfej nélküli rugikat (új) 1000ért adta, eredeti ár 3600.
Zoknik 200 ért ... stb. szóval itt is vásároltam, meg a szertet zoknisom is kint volt, így jól beszerztem még 10 pár új, szuper minőségű zoknit!!
Vettem 2 kezeslábas overált, egy dzsekit, egy vastag mellényt, néhány pulcsit, bodyt, nadrágot, 1 db mellényt, egyszerűen vékonyból enm volt több... :( ez van, de elégedett vagyok. Várom haza apát, hogy mindent megmutassak és mehet a mosiba...

Szép hétvégét mindenkinek!
Vendég

JázminAndi!! Minden jót Nektek! Lényeg, hogy jó érzitek Magatokat! :)

Cs-Andi! Jobbulást Nektek!

Kata, ügyes vagy, hogy ilyen sokmindent beszereztél!

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Végül én is kimentem a börzére, rávettem apát hogy vigyen ki engem. Bejönni nem akart (nincsen türelme ilyesmihez, pasiból van :wink: ), de azért eljött értem később. Nagyon sokan voltak, de végül nem akadályozott abban, hogy találjak én is jó néhány dolgot! :) Én is vettem egy overall-t, 2 kantáros nacit (az egyik jó meleg, kinti), csini kis nacikat, polár zoknit (3db 1200!!), sima zoknikat, meg egy nagyon ari meleg naci+pulcsit szettet, és pár pólót. Szóval én is elégedett vagyok. Bár nem vagyok túl jó az alkudozásban, de erőt vettem magamon :wink: Akartam még venni egy két részes overallt, találtam is amolyan tök szupi vízhatlant, de mire visszamentem már elvitték :roll:

Kata,
Örülök hogy neked is serült szép dolgokat venned! Tényleg jó árban voltak a kenguru overall-ok, azokat nem is láttam. Vízhatlan vagy milyen anyag?? Képeket nem teszel fel esetleg?? :) Jó lett volna talizni, de olyan gyorsan elszaladt az idő, hogy mire észbe kaptam már jött értem a férjem... :(

Mecsi,
Nagyon jónak tűnik az az overall! Elhiszem, hogy elegetek van a mászkálásból, már én is unom! Éppen hogy beszerzek ezt-azt aztán eltelik néhány hónap és kinövi mindet és kezdődik elölről!! :shock: :?

Jázmin,
Örülök, hogy jól vagytok!! Nagyon klassz lehet az az ovi!! :) És mesélj, milyen érzés kint? Férjed gondolom örül, hogy ott vagytok! :)

Sushy,
Nekem tetszik a kép, nagyon ügyes vagy!! :D

Kép
Kép
dia123

A szerzemények

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Édesek nagyon az új ruhaszerzemények! :D
JázminAndi! Örülök, hogy megérkeztetek szerencsésen, és hogy jól érzitek magatokat! :wink:
A portré tényleg nagyon élethű és gyönyörű lett, szerintem nagyon tehetséges vagy... :wink:
Mi tegnap este jöttünk vissza férjem szüleitől, jól éreztük magunkat, Dávid produkálta magát keményen..., volt hogy könnyesre röhögtük a nagyszülőkkel a szemünket.
Este itt aludt velünk, közösen altattuk el az ágyunkban a babát, amikor hajnalban megetettem, akkor is felkelt, és mondta, hogy hozzam be az ágyunkba, mert sírt, nem akart visszaaludni, pedig ilyet még sosem csinált. Velünk elaludt, aztán férjem visszacsempézte az ágyikójába... :D
Most elvitte sétálni a fiát, így egy kicsit több időm maradt irogatni.
Nem tudom, ma meddig marad, állatkertbe nem nagyon volt kedvünk menni, mert bár süt a nap, de nagyon hűvös van kint.
Nem tudom mi lesz, de bizakodó vagyok, hogy sikerülni fog újra jól meglenni együtt. A visszaköltözésről még nem beszéltünk, de anyósom azt mondta, hogy ne is sürgessem, szerinte vissza fog ő találni magától is hozzánk, mert ő azt veszi észre, hogy a fia ragaszkodik hozzánk. És neki is azt mondta, amit én is így akarok, hogy csak a gyerek miatt nem akar visszajönni, vagy miattam jöjjön vissza vagy inkább ne is jöjjön.
Szóval, nektek további jó hétvégét!

Kép
felicia

jázminandi, örülök, hogy jól vagytok és nagyon remélem, hogy rendeződik a házasságotok .így biztos mindenki jobban érzi magát, hogy együtt a család a mindennapokban :wink:
Vendég

Sziasztok! most már kicist jobban, én is, Csigulino is.igyekszem visszarázódni.

Anna megnéztem a portrét és nekem nagyon nagyon tetszik!valóban egy kicsit idősebbnek látszik rajta Emma, de nem ez a lényeg! ez általában mindig így van de látszik rajta hogy szívből jövő! szerintem másoltasd le, és mindkét nagyszülő kapjon belőle, az eredetit meg tartsd meg magatoknak. én is most vagyok rajta a rajzoláson,szüleimnek szeretném a négy unokát megrajzolni szoktam portrét rajzolni, meg ballagási szalagot fényképeset.. hú hiányzik is az alkotás..de Zsiga mellett kevés az időm .. :cry:

el sem meséltem hogy végre megvolt az első szabadprogramom múlt héten Pénteken megnéztem az Elizabeth et az Operett színházban, apával volt Zsiga,,, nagyon jó volt. :lol: :oops: 8)

jó kis rucikat vettetek .

ruhák szerencsére nővérem fiairól annyi ruha öröklődött, hogy csak na... SUperfit gore tex 2600ftért vettem zsibvásáron. nagyon jók vannak fennt vaterán, zsibvásáron is, teszin is.

kismamák örülök,hogy jól vagytok!

Apro Levinek nagy cuppanós

Betegeknek jobbulás!

mindenkinek sok puszi, majd még jövök
Vendég

Mariann!

Micsoda jó hírek! :)

Mecsi, Dia!

Nagyon pompásak a szerzemények!

Csandikám!

Eddig nincsen fejlemény, nagyon gyér a kirakat, még magunknak se sikerül lassan találni... :(
Tegnap is voltam. Elbuszoztam a 4 gyerekkel szakadó esöben ill. hogy pontosabb legyek az egyik busz nem jött, azt a szakaszt gyalog, részben futva tettük meg, hogy elérjük a másik buszt, mely csak fél óránként jár... :( Regö részben a nyakamban volt és úgy futottam, közben toltam a kocsit. Majd kiszakadt a szívem és a buszt is csak azért értük el, mert Eni sprintelt egyet a gumicsizmában és feltartotta a sofört, különben lemaradtunk volna.
De nem érte meg a nagy felhajtás, mert gyakorlatilag semmit se sikerült találnom. Döncinek vettem egy H&M kezeslábas téli egybe cuccost, Eninek kényszerüségböl egy alig használt cipöt, mert fogta magát és egy éjszaka (némi túlzással, de tényleg nagyon gyorsan történt) alatt kinötte a 32-es méretet. :shock:
Mindenesetre hazafelé hódara szakadt az égböl, még szerencse, hogy a párom addigra visszaért az autóval és el tudott jönni értünk.
Holnap mehetek be a városba cipöt nézni, addig is van legalább valami a lábán.

Aztán pénteken elmentem a helyettes gyerekorvoshoz, mert Regö nagyon rossz börben kezdett lenni. Mondta a doki, hogy ha az ügyeletre jöttem volna egy ilyen állapotú gyerekkel, bentfogott volna. Kifaggatott, hogy mit csináltam vele, mondta, hogy ennél többet nem is nagyon lehet tenni, max. ha mindent egyszerre és nem egymás után adok be neki. Megkaptuk a kórházi beutalót arra az esetre, ha ez a sokkterápia nem hozza meg a hozzá füzött reményeket. Macerás éjszaka volt, már majdnem elindultam a kórházba vele, de felébredt Regö, éhes és szomjas volt, ami nagyon jó és az oxigén értéke sem volt még olyan nagyon gáz. Magához tért szépen és sokkal jobban van, ha a gyógyulástól még messze is van.
Mondjuk Dönci is elég vacakul van, így rá is van böven gondom.

Pénteken megvolt az új ovi felavatása is. Csináltam új képeket az alakuló kertröl is. Igyekszem felrakni öket.
Nagyon sok kaja volt, de nem igazán tudtam enni a sok aggodalomtól. A gyerekek meg el voltak foglalva a játékkal...

Ma Imi 5. szülinapja van. Sütöttem neki diótortát abból a dióból, amit a héten gyüjtöttem a gyerekekkel. Szépen megtörtük, megtisztítottuk és összetörtük.
Anyám küldött Iminek is csomagot, meg én is vettem neki egy lego társasjátékot.

http://www.gesellschaftsspiele.de/410/l ... -code-3840

Én meg késve köszöntöttem fel anyámat a sok betegápolás miatt. Tiszta szita az agyam.

Találtam egy nagyon formás sütikét is:
http://www.google.de/imgres?imgurl=http ... CBYQ9QEwBQ

Ez lesz a következö, amit megsütök. Nyami! :)

Azt se meséltem még, hogy Eni elkezdett egy kis füzetbe történeteket írni magáról ill. a családi élményeiröl. Nekem meg ki kell javítani a hibáit. Még a végén én is megtanulok németül... :)

Na mentem dolgomra, éljen a kis ünnepeltem!

Barbi
maass

HÁROMSZOROS HURRÁ A MA ÜNNEPELT IMINEK!!

barbi , ne izgasd magad!mondtam, hogy csak akkor ha belefutsz...

én a rossmannban kaptam a múlt héten nagyon jó meleg frottír és egész talpfelületén csúszásmentesített hosszúszárú zoknikat.4db /990,-
itthonra harisnyári ideállis és ő is szereti, mert nem csúszik le könnyen.lány rózsaszín csíkos , de van kék fiús is é smivel elég rugalmas csak egy méret van.
Vendég

Szépek a szerzemények, lányok!!

Iminek nagyon boldog szülinapot!!!

Regőnek, Döncinek, Boniéknak jobbulást!!!

Mi is hazaértünk fél 6-kor Pestről... Eni jól megvolt a Mamánál, csak este volt egy kis sírás és kézben altatás :( :wink: Mi meg moziztunk, étteremben voltunk, vásároltunk, párom gokartozott a haverokkal... olyan hamar eltelt az idő...

A Minimanóban kaptam magamnak egy kord kismamanacit, meg kismamaharisnyát, meg Eninek teliben tapadós talpú vastag zoknit. Voltam C und A-ban is meg Kenguru Kidben, de ott jó drága kismamaruhák voltak... Lehet mégis érdemes lett volna a börzére kimenni, csak idő nem nagyon volt rá...

yuyu79

sziasztok!

én is itt vagyok, csak a hétvégék mindig rohanósak! szóval nem vagyunk itthon, csak kb. este, akkor meg sok a tennivaló a mütyűrrel... :)

Iminek nagyon boldog születésnapot!!!!

betegeknek továbbra is jobbulást!

Anna, szerintem is nagyon szuper lett Emma portréja! én sosem tudtam rajzolni, így mindig nagyon felnéztem azokra, akik ilyen szépen tudnak! szóval lehet, hogy kicsit elfogult is vagyok, de akkor is nagyon hasonlít Emmára!!! papája nagyon maximalista, de nem baj! ;) lesz még sok gyönyörű rajzotok róla!

börzén mi is voltunk. jól el is fáradtunk a férjemmel. elköltöttünk egy zsák pénzt, de tényleg jó cuccokat vettünk! még tudtam volna költekezni, de még jó, hogy jött az uram, és ő kicsit visszafogott! :P

történetesen: 2 db egybe overállt (egyik 990Ft, másik 800 Ft), az egyik vízlepergetős, a másik nem, de nagyon meleg. 1 h&m-es kabát, meg egy szintén h&m kord, bélelt gatyó.

ezek pedig újak: 2 vastag frotír harisnya, egy kis kesztyű, egy sapka+sál garnitúra. libero pelusok, humana tejdesszertek, és hipp bébikajcsik!

amúgy kismama rucik is voltak! elég sok, de tényleg sok idő volt végigrágni magunkat a teljes pavilonon...

sajnos a mi méretünkben nagyon nehéz volt vásárolgatni, de a lényeg, hogy az overállok megvannak, és most ez volt a lényeg!

Mecsi, szuper az overáll! szerintem újonnan méregdrágák a decathlonos cuccok! :( hótaposók még aránylag jó áron, de a kabik, kantáros gatyók!? :shock:

Aproo, ügyik voltatok a lomolást illetőleg! Levinek remélem, hogy sikerül ezt a vashiányos állapotát hamar rendezni! jobbulást neki, bár az erőnlétével akkor ezekszerint semmi gond! :P

Cs-andi, jobbulást Csenginek! hamar túl lesztek rajta, meglásd! tényleg, szopi megy még nálatok? vagy a te dokidnak mi volt a véleménye új baba és szopi témában!?

Katica, ez a nurofen beadás nálunk is hányással végződött! Beni sajnos nem érti még, hogy az ő érdeke, szóval vagy eltereljük a figyelmét, vagy nem adjuk be neki a vitamint, gyógyszert, semmit! :( nem egyszerű a lelkem! még szerencse, hogy Pistike már ilyen nagy fiú!!!

Boni, jó, hogy jöttél! jól levett a lábatokról titeket is a betegség! :(

JázminAndi, de jó, hogy írtál! továbbra is minden jót nektek! remélem, hogy minden helyrejön köztetek! örülök, hogy a lányok is jól érzik magukat! majd dobj néha ám képeket, hogy mizújs veletek!!!

Julcsi, szerintem Binyekék ikres fóruma zártkörű lett, ezért nem jön mostanában! :(

Sziszka, tényleg Te is ritkábban jössz mostanában! remélem, hogy minden okés!?

Barbi, jobbulást a fiúknak! kirakókat Áginál megtalálom már? vagy majd szólsz!? picit lemaradtam... bocsi!

ja, deichmann. mi 23-as cipőt vettünk abból a dei-tex fűzősből. 22-esben sírt Beni, szerintam szorította... nagyon durva! még gondolkozom olyan hótaposón... 3e itt a bundás, vízállós.

Kata, nem semmi Kristóf fogzása! mi még csak mindig a 7. fogunkkal szenvedünk! alul a 3. :D

Dia, szuper szerzemények a börzéről! voltak ám nagyon cuki falat rucik kiscsajoknak!

tényleg, Julcsi, találtál magadnak kismama ruhát!?

Panna, kár, hogy mi sem tudtunk találkozni! :( téli bevásárlást jól elintztétek! ügyesek vagytok tényleg!

na most már eldugulok! jó éjt mindenkinek! szép hetet!!!

sophie27

Sziasztok!

Barbi,
Iminek nagyon nagyon boldog szülinapot! És jobbulást Regőnek!!
Nagyon jól nézz ki az a süti!

Boni,
Jobbulást! Örülök, hogy jó volt ez első programod! Sajnos lélekben nekem még mindig nehéz elszakadni, hiába! Gondolom ez már csak ilyen lesz mindig!

Húú, kezdtem azt hinni hogy drágáért vettem a rucikat a börzén, legalábbis ami az overall-t illeti. C&A márkájú, újonnan 8ezer, én meg ezt vettem 3500ért (4500nél indult az alku). De Kata is meg Zsófi is csak ezresért vettétek??? Én akkor valamit nagyon rosszul csináltam, pedig azt hittem tök jól vettem! Mondjuk ez is vízlepörgetős meg tökéletes állapotban van, de most már nem vagyok olyan biztos a dolgomban.... Hát úgy látszik ebben is béna vagyok, na mindegy, ez van, visszavinni nem tudom. :shock: :roll: :cry:

Kép
Kép
dia123

Zsófi, 1 nadrágot meg 2 harisnyát tudtam venni, ennyi ;-) JázminAndi , örülök hogy jól vagytok, gyere máskor is!!! :D

yuyu79

Sziasztok! Rendezgetem a régebbi képeinket és találtam néhányat, amit gondoltam megosztok veletek. Egy Kopaszi gátas talin készültek a következők, ezer éve :) legalábbis most úgy tűnik:

Kép

Kép

Kép

Kép

Ezek is ott, csak az utolsó szép nyárias napon:

Kép

Kép

Kép

És még két kedvenc. A fényképész:
Kép

és Zsombi esete a 48-as csukával :)
Kép

Szép hetet mindenkinek! Megyünk ma nagyszülőzni, ha lesz időm majd írok. Addig is, Anna a szerda délután jónak tűnik (de csak 90%, mert egy barátnőm szeretne találkozni velünk a héten és még nem tudom mikor ér rá)
Vendég

Dia, nehogy azt hidd! mármint, hogy béna vagy! szerintem nagyon jó vétel volt! én a 990-es azért kaptam annyiért, mert a csomag bontásakor megvágták szikével, ezért meg kellett varrni, szóval szépséghibás. a másik pedig azért 800, mert az meg használt! annyira nem gáz az állapota, de látszik, hogy volt használva. pl. bélés kicsit ki van bolyhozódva... úgy gondoltm, hogy azért egy új, nagyon jó állapotú és két használt untig jó lesz egy szezonra!

Andi, jók a képek! tényleg kicsit régnek tűnik, amikor még simán pólóban flangáltunk mi is, és a gyerkők is... :)

sophie27

zsófi, a doki azt mondta,hogy jó lenne a terhesség végére már nem szopizni.én mondtam neki, hogy nem eröltetetem se a szopit se a leszokást, mert szerintem a természet megoldja, mivel azt olvastam megsavanyodika tej és elmegy a gyerkőc kedve tőle és szépen magától leszokik.mondta, hogy igen, elvileg és reméi így is lesz...no para!
hát tényleg így is lett , mert mostanság egyre rövidebbek lettek a szopik , majd a reggeli első után amikor inni kért akkor beláttam itt az ideje a 1+-os "tejcinek".most kb.csak esti szopi van, de az is csak megszokásból, plusz ami pici tej összegyűlik azt szépen ki is szívja és nincs mellgyulladás se.szóval így vagyunk hetek vagy napok kérdése és végleg elbúcsúzik tőle, aminek persze örülök is , mert egy kisidőre visszakapom a cickóimat, meg elvágunk mégegy köldökzsinórt és kicsit romantikusan fogok visszagondolni.az utobbi időben mindig megsimogatta a cicit szopi után, de olyan nagyon kedvesen és bíztatóan, én mindig olvadoztam a kedvességétől :D
bocsi a mostanában fönnálló szófosásomért, de bazira unom már a szobafogságot és most kicsit több türelmem adódott az íráshoz :roll:
szerzemények után nagyon irígykedem, főleg a dia overálja nagyon tetszik és szerintem ennyit simán megér!!látszik, hogy frankó kis darab!!képek nagyon jók!zsombi nagy lábon él :D :D
Vendég

Köszi lányok a köszöntéseket Imi nevében is, átadom neki! :)

Mivel egy kicsit le vagyok maradva képekkel, rakok fel jónéhányat, elöre is bocs, ha sok leszek:
Kezdjük a tökös nappal másfél hete... Hogy telik az idö!
Egy helyi eredetü kerti tökkel (kaptuk egy vendéglátónktól pár hete) küzdöttünk feláltva.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
maass

Hátulról a második két azért ilyen setét, mert grilleztünk is és a tábortüz fényénél készült vaku nélkül. A tüz körül ülve mindig mesél a gyerekeknek az egyik tornaoktató valami jó kis kísértetes történetet mielött bevetük a lámpásainkkal magunkat az erdöbe... :)

A kopaszis képek olyan jók, az ember el se hinné, hogy volt már melegebb is idén. Itt még mindig deres minden, olyan hideg van. Én meg csak várom a mosógépet...

Sushy tényleg szuperül tud rajzolni, de még nem tökéletes, annyi szent. :) Rám még csak félkész benyomást kelt, remélem nem vettek meg érte. Boni képére is nagyon kíváncsi lennék! Én sajnos nem tudok ilyen jól rajzolni, sose tanultam, így nem tudok az árnyékolással bánni, de az alap kézügyességem nekem is megvan, csak a fantáziám pusztult ki a marha nagy semmittevésben. :( Anyám például istenien tud rajzolni, de semmi áron nem tudom rávenni öt, hogy rajzoljon a gyerekeknek vagy a gyerekekröl, mert nagyon hiú a lelkem, neki ez a tudás természetes és nem érti meg, hogy miért akarom annyira.

Az ovi. A mi fürdöszobánk. Mosnak fogat is a gyerekek, jobbra - amit nem látni - vannak a minifülkék a kis- és nagydolgok megalkotására.
Kép

A mi csoportunk helye kívülröl:
Kép

A kert vége, háttérben az iskola:
Kép

Az alakuló kert:
Kép

Ahol Imi jön le a lépcsön, ott van a 3. csoport helye:
Kép
Kép
Kép

A 3. csoport tetöterasza:
Kép
Kép
Kép

Látkép a teraszról a kertre:
Kép
Kép

Zsófi!

Nincsenek infóim a cuccokról, szerintem nincsenek még Pesten, mert Ági biztos szólt volna nekem.
maass

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?